ahmet kaya linç gecesi mehmet aslantuğ / Mehmet Aslantuğ, Ahmet Kaya'ya linç gecesini anlattı

Ahmet Kaya Linç Gecesi Mehmet Aslantuğ

ahmet kaya linç gecesi mehmet aslantuğ

Mehmet Aslantuğ&#;dan Ahmet Kaya&#;ya linç gecesi hakkında: Çelişkiye dikkat çekmek istiyorum

Oyuncu Mehmet Aslantuğ, &#;Ahmet’le bu ülkeyi, bu ülkenin hikayesini, dününü, bugününü, sıkıntılarını, mutluluklarını haftalarca sabahlara kadar konuşabilirsiniz. Orada bu linçe katılanların birçoğuyla buna iki saat bile dayanamazsınız, yapamazsınız. Çelişkiye dikkat çekmek istiyorum&#; dedi.

Mehmet Aslantuğ, şarkıcı Ahmet Kaya’ya yönelik 20 yıl önce Magazin Gazetecileri Derneği Ödül Töreni’nde gerçekleşen linç girişiminde aldığı tutum ve orada yaşananlarla ilgili görüşlerini CNN Türk’ten Buket Aydın’a anlattı.

Ahmet Kaya’yla ‘yakın bir dostlukları’ olmadığını, yaşananlardan önce sadece iki kez görüştüklerini belirten Aslantuğ, “Bu tür beyanlardan rahatsız olup kahramanlık türküleri söyleyen arkadaşların yaptıkları işlerde ne tür zararlar verdiklerine, nasıl yozlaştırdıklarına, ne yaptıklarına bir dönüp bakması gerek” dedi ve şöyle ekledi:

MHP&#;li meclis üyeleri toplu halde istifa ederek CHP’ye geçti

“Ahmet’le bu ülkeyi, bu ülkenin hikayesini, dününü, bugününü, sıkıntılarını, mutluluklarını haftalarca sabahlara kadar konuşabilirsiniz. Orada bu linçe katılanların birçoğuyla buna iki saat bile dayanamazsınız, yapamazsınız.”

“Ahmet Kaya’nın linç yediği o geceyi nasıl hatırlıyorsunuz ve sonrasında Ahmet Kaya’yla görüştünüz mü” sorusuna, Aslantuğ şu cevabı verdi:

“Sonrasında zaten Fransa’ya gitmişti, görüşmedik. Ahmet’le ondan önceki buluşmamızda da çok yakın bir dostluğumuz yoktu; iki kez bir arada olduk. O zaman da öyle düşünürdüm, şimdi de öyle düşünüyorum. Bu tür beyanlardan rahatsız olup kahramanlık türküleri söyleyen arkadaşlar ve memleketin menfaatlerini, geleceğini, birliğini, dirliğini savunan arkadaşlar -ki bu hepimizin ortak kaygısı ayrıca, kimsenin kişisel tasarrufu değildir- yaptıkları işlerde ne tür zararlar verdiklerine, nasıl yozlaştırdıklarına, ne yaptıklarına bir dönüp bakması gerek.

“O zamanki fikrim de öyleydi, bugün de öyle. Ahmet’le bu ülkeyi, bu ülkenin hikayesini, dününü, bugününü, sıkıntılarını, mutluluklarını haftalarca sabahlara kadar konuşabilirsiniz. Orada bu linçe katılanların birçoğuyla buna iki saat bile dayanamazsınız, yapamazsınız. Çelişkiye dikkat çekmek istiyorum. Bu benim meziyetim değil. Bu toplumun ne yazık ki süzgecindeki sıkıntı. Daha sonra bu tabii temize çekildi ama… Soruya net cevap şudur: Bu refleksi belirleyen şey sadece bir haksızlık değil, bir muhakeme ve mukayesenin de refleksidir o birçok sebeple.”

TELE1 İzleyici Hattı

\n

TİP Milletvekili adayı ve oyuncu Mehmet Aslantuğ, 'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği ödül töreninde \"Kürtçe kaset çıkaracağım\" dediği için bir grup tarafından protesto edilen Ahmet Kaya'nın o gece yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

\n

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili adayı ve oyuncu Mehmet Aslantuğ, tv canlı yayında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Aslantuğ, \"Çatal atma esnasında oradaydım. Bize denk gelmedi ama densizlikler oldu tabi. Psikolojik olarak, atmosfer başlı başına bir linç zaten yakışık alır mı?\" dedi.

\n

Öte yandan Aslantuğ, adaylığı ve seçim gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. \"Kılıçdaroğlu’nun adaylığını doğru bulduğunuzu mu söylüyorsunuz?\" sorusuna Aslantuğ, \"Elbette, yüzde yüz\" diye cevaplarken, Muharremm İnce ile ilgili gelen soruya da, \"Çok yanlış buluyorum, kendisini de tavrını da üslubunu da çokta konuşmayalım bence\" diyerek yanıt verdi.

\n

Mehmet Aslantuğ'un açıklamalarından satır başları:

\n

“Gülten Hanım yıllar sonra adımı anmış ve ‘Çok mutlu etti bizi’ demiş. Ben bu kadar kirlenmiş bir zamanda, zeminde yaptığımı meziyet olarak konuşmayı bile zulüm olarak kabul ettim. Orada büyük bir ayıp var, yapılan şeyi iltifata gerek yok. Bakmamız gereken odaklanmamız gereken o ayıp. Hepsi özür diledi.

\n

\"Gözleri doldu, sarıldı\"

\n

“Arzum’a dedim ki o da anlamaya çalışıyor. Bana biraz izin ver dedim. O da şaşkın tabi salonda olandan bitenden. Ahmet Kaya'ya, ‘Bu ülke, bu salon duygusunu ne sana ne bana ne de insanına yaşatmayacak. Bunların hiçbirini ciddiye alma’ mealinde şeyler söyledim, gözleri doldu, sarıldı.

\n

\"Bize densizlikler oldu\"

\n

“Gerçekten insanların yorgun düştüğü ve çoktan bu işlerin düzelmesi gereken sürece girmeyip bugünlere kalmış olmamız muktedir. Çatal atma esnasında oradaydım. Bize denk gelmedi ama densizlikler oldu tabi. Psikolojik olarak, atmosfer başlı başına bir linç zaten yakışık alır mı?

\n

“Bu siyaset merakı değil, hepimizin hayatında siyaset var ama sanatla siyaseti çok ayrıştırmaya meraklı arkadaşlarımız var oysa çok iç içedir.

\n

\"Türkiye artık başka bir yerde\"

\n

“Bendeki siyaset merakı değil, halimden memnundum. İktidar ve muktedir karşısında muhakkak bir duruş olmalıdır. Türkiye artık başka bir yerde, neredeyse hayati referandumlarda.

\n

“Sanatçı muhaliftir, uyarır. Yaptığı işe politik iklimi dahil eder. Ekonomik travmaları, sosyolojik travmaları kendine dert edinir bunu iktidara, muktedire hatırlatır.

\n

\"Türkiye bambaşka bir sınavdan geçiyor\"

\n

“Giden çocukların burada tutunmak için çok çaba sarf ettiğini biliyoruz. Doğrudur o kanaatim vardı ama Türkiye artık orada değil. Türkiye artık bambaşka bir sınavdan geçiyor, beni de siyasetin içine çeken bu sorumluluktur.

\n

“Devlet insanla var, halkla var. Halk varsa devlet var, ondan soyutlanmış bir şey değil ve sevdikçe kutsar. Olağanüstü koşullarda o kurumlar sevimsiz, hoyrat, acımasız vs. hale gelirse, her şeyi sual edebilir. Burayı devletin organları iyileştirecek.

\n

“Gelişmiş batı ülkelerinde mühendislerin altında teknisyen kadrolarını iyi kurar, onları da mutlu etmeye çalışır. Elbette kapitalizmin kuralları işlerken, sosyal devleti ihmal etmiyorlar. Bizim hemen sosyal devleti inşa etmemiz lazım.\"

\n


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili adayı ve oyuncu Mehmet Aslantuğ, tv canlı yayında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Aslantuğ, \"Çatal atma esnasında oradaydım. Bize denk gelmedi ama densizlikler oldu tabi. Psikolojik olarak, atmosfer başlı başına bir linç zaten yakışık alır mı?\" dedi.

Öte yandan Aslantuğ, adaylığı ve seçim gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. \"Kılıçdaroğlu’nun adaylığını doğru bulduğunuzu mu söylüyorsunuz?\" sorusuna Aslantuğ, \"Elbette, yüzde yüz\" diye cevaplarken, Muharremm İnce ile ilgili gelen soruya da, \"Çok yanlış buluyorum, kendisini de tavrını da üslubunu da çokta konuşmayalım bence\" diyerek yanıt verdi.\" />

\n

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir