kanatlı rasyonu / Her Hayvan Türü İçin Toptan inek besleme erzak - Alibaba.com

Kanatlı Rasyonu

kanatlı rasyonu

Her çiftçi üretken olmak ve gelir elde etmek için yetiştirdiği hayvancılıkla ilgilenmektedir. Bu yazıda hızlı kütle kazanımları ve lezzetli etleri ile ünlü tavuklardan bahsedeceğiz. Et yönünde en iyilerinden biri olan Cornish cinsinden bahsediyoruz.

Görünüm hikayesi

Cornish adında tavukların cinsinin geçmişi, 1820'de İngiltere'de başlamıştır. Soyadı olan bir damızlık Gilbert, daha fazla dayanıklılıkta diğerlerinden farklı olacak ve soyluların rekreasyonel faaliyetlerine katılabilecek, çeşitli tavuklarla savaşan bir melez geliştirmeye karar verdi.

Bunun için, damızlık kendi aralarında üç cins geçti - Malay, Red Azil ve Old English kavga.

Gilbert’in beklentileri gerçekleşmedi: ortaya çıkan cins, tavuklarla savaşmak için kabul edilemez, huzurlu ve sakin bir eğilime sahipti. Bununla birlikte, Cornish tavuklarının (Cornish cinsinin bazen dediği gibi) diğer birçok olumlu özelliği vardı - yüksek verimlilik, iddiasızlık ve dayanıklılık.

Bu nedenle, Devonshire ve Cornwall ilçelerinden kanatlı sahipleri üremeye devam etti.

Biliyor musunCornish tavukların White Plymutrock cinsi ile geçilmesi ünlü piliçlerin doğumuna yol açtı - kısa sürede rekor bir hızla kütlelerini arttıran ve lezzetli, sulu ete sahip kuşlar.

Bir süredir, Cornish tavukları çiftçiler arasında popüler değildi: küçük yumurtalar koyuyorlardı ve ince kabuklular ve tavuklar diğer tavuk türlerinden daha uzun süre olgunlaşıyordu. Bu faktörler nedeniyle, bu yetiştiriciler, çoğu zaman mevcut eksiklikleri düzeltmek ve kuş verimini artırmak için yetiştirildi.

Kanatlı çiftçilerin çalışmaları boşuna değildi ve XIX yüzyılın sonunda cins Amerikan kalite standardındaydı. Bunun temel özellikleri, kuşlarda hızlı kilo alımı ve et ürünlerinin lezzetinin yüksek olmasıdır.

Elde edilen melez, baskın genlerin sahibi oldu ve torunlara kitle kazanma kabiliyetini aktardı, böylece Cornish tavukları, çoğu başarılı olan diğer haçlar veya haçlar için kullanılmaya başladı.

Cinsin adı sadece 1910'da onaylandı ve kelimenin tam anlamıyla çevirisi "Cornwall eyaletinin mukimi" anlamına geliyor.

SSCB'de, Cornish tavukları, 20. yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıktı ve bu cinsle kanatlı hayvan çiftliklerinin çoğu, modern Belarus ve Kazakistan topraklarında bulunuyordu.

Cins açıklaması

Cornish tavuklar, çiftçiler arasında popülerlik kazanmış olan oldukça verimli kuşlardır. Aşağıda, cinsin dış özelliklerini tanıyabilir ve performans göstergelerine daha detaylı bir şekilde bakabilirsiniz.

Görünüm ve standart

Bu çeşit tavuklar resmen onaylanmıştır, bu yüzden bir kuşun içinde safkan bir cinsi tanıyabileceğiniz standartlara sahiptir.

Cornish aşağıdaki özelliklere sahiptir:

görünüm
kafaBüyük, geniş, kırmızı veya turuncu
ibikKırmızı, zayıf gelişmiş, yaprak benzeri veya folat şeklindeki bir şekle sahiptir.
gagaKısa, sarı, ucu biraz daha koyu. Kuş tüylerinin rengi koyu ise gaganın rengi kahverengi olabilir.
boyunOrta boy
memeGeniş, kaslı, masif
göbekDolgun ve tavuklarda daha iyi gelişir, zayıflayan horozlarda
kanatlarOrta boy, vücuda yakın, çok gelişmiş
kuyrukKısa, asılı
ayaklarDoygun sarı, tüy kapağı yok
Tüyleri ve rengiTüyler sert ve pürüzsüzdür, vücuda rahatça oturur. Kuş tüyü rengi genellikle beyaz, daha az sıklıkla saf açık kahverengi ve kırmızı renktedir ve siyah ve mavi tüylü çift kenarlıklı tavukları da görebilirsiniz.

Kornişli tavukların atalarının ırklarla savaşıyor olmasından dolayı, kuş erkeklerde savaşın doğasında bulunan özellikleri kısmen korudu ve bu nedenle dostça ve yırtıcı görünebilir.

karakter

Yukarıda bahsedildiği gibi, yetiştiricinin başlangıç ​​hedefi, hünerlilik, saldırganlık, dayanıklılık ve vahşi mizaç ile ayırt edilecek bir dövüş ırkı elde etmekti. Ancak, beklentilerin sonucu gerçekleşmedi ve kuşların tersine sakin ve uysal olduğu ortaya çıktı.

Daha fazla üreme sürecinde, bu nitelikler yalnızca güçlendirilir - Cornish tavuklar barışçıldır, ya bir kişiyle ilişkili olarak ya da kendi aralarında saldırganlık göstermez.

Erkekler de oldukça sakindir, bölge veya kadınlar için kavgaya uymaz ve birbirleriyle barış içinde birlikte yaşarlar.

Balgamlı mizaç da cinsin yaygın dağılımının sebebi oldu, çünkü kuşlar ev sahiplerine davranışlarıyla rahatsız etmiyor ve gereksiz rahatsızlığa neden olmuyor.

Biliyor musunEğer bir Plymouth cinsiyle geçerseniz, Cornish tavuklarının geliştirilmiş bir versiyonunu alabilirsiniz.Oluşan melez yaşam koşullarında daha az talepkar ve Cornish çeşidinin dezavantajlarını minimize eder.

Artıları ve eksileri

Verimlilik önemli bir göstergedir, ancak Cornish tavuklarının olumlu özellikleri ve eksiklikleri hakkında daha fazla bilgi edinmenizi öneriyoruz. Bu iki faktör doğrudan önemli kaya özelliklerini göstermektedir.

Bu faktörler arasında, kuşların, tavuğun en üretken olabileceği koşullara tam olarak uyması vardır.
  • Cornish tavukların avantajları şunlardır:
  • Yüksek verimlilik oranları. Dişi yılda 160'a kadar yumurta bırakabilir.
  • Hızlı kilo alma yeteneği. Yaşamın 7. haftasında, tavukların vücut ağırlığı 2 kg'a ulaşır.
  • Et ürünlerinin lezzetinin yüksek olması. Sulu ve ihale - Bu cinsin et diyet olarak kabul edilir, ancak aynı zamanda - sulu.
  • İyi gelişmiş anne içgüdüsü. Cornish kuş iyi bir yavru tavuk, yavrulara özen gösterir, tavukları korur.
  • Sakin mizaç. Bu kuşların içeriği kaygı verici değildir.
  • Atalarla savaşarak elde edilen dayanıklılık .
  • Herhangi bir iklim koşuluna uyum sağlama yeteneği .
  • Seçici diyet
  • Kuşları kafeslerinde tutabilme, böylece veteriner ilaçlarının finansal maliyetleri azalır.
  • Horozlarda baskın genlerin varlığı. Bu, daha fazla üretkenlik elde etmek için başkalarıyla cins geçmeyi mümkün kılar.

Önemli!Sadece Cornish cinsinin yetişkin bireyleri çatışmasız bir karaktere ve beslenmedeki iddiasızlığa sahiptir.

Ancak, Cornish tavukların avantajları ile kendinizi gururlandırmayın. Bu cins aynı zamanda üreme sürecini zorlaştırabilen dezavantajlara sahiptir. Bu nedenle, Cornish tavuklarını almadan önce, olumsuz nitelikleri hakkında bilgi edinin.

  • Cinsin eksiklikleri şunlardır:
  • Yavaş ergenlik, üreme sürecini yavaşlatır. Bu nedenle çiftçiler bir ebeveyn tabanı oluşturmaya ve periyodik olarak güncellemelerine katılmaya zorlanmaktadır.
  • Tavukların diyetlerini, fiziksel sağlıklarını ve kilolarını izleme gereksinimi. Bazı yiyecekler onları obez yapabilir.
  • Dikkatli bakıma duyulan ihtiyaç. Kuşlar için doğru yaşam koşullarını seçmezseniz, verimleri düşebilir.
  • Yavruların sonuçlandırılmasındaki zorluklar. Civcivlerin yaklaşık% 100'ü yumurtaların% 100'ünden çıkar ve bu durum çiftlikte yaşayan bireylerin sayısını doğrudan etkiler.
  • Tavukların huzursuz mizaçları. Genç büyüme birbirlerine karşı saldırgan olabilir.
  • Kuşların yüksek aktivitesi. Bu nedenle, tavukların yürüyüş için daha fazla alana ihtiyacı vardır.
  • Aktif bir yaşam tarzı nedeniyle tavukta ortaya çıkan kuluçka yumurtaları ile ilgili zorluklar .
  • Kuşun fiziksel aktivitesinin düşük olması durumunda, horozların ekstremite sağlığı ile ilgili muhtemel sorunlar .
  • Bir bireyin yaşının etin tadı üzerindeki etkisi. Kuş büyüdükçe daha az lezzetli olursunuz. Bu nedenle yaklaşık 2-3 aylık oldukça genç bireyler bıçaklanmaya maruz kalmaktadır.

İçerik Kuralları

Cinsin tanımı bir kuşun seçimini belirlemeye yardımcı olur ve şimdi ona nasıl uygun şekilde bakacağını ve hangi yaşam koşullarını sağlayacağını çözmen gerekiyor. Cornish tavuklar çok tuhaf değil, ancak içeriklerinde göz ardı edilemeyecek özellikler var.

Kuşlar için gerekli koşulları sağlamazsanız, bu onların sağlıklarını ve üretkenliklerini etkileyerek performanslarını kötüleştirebilir.

Ayrıca, bu tür tavuk türlerini açık kahverengi ve mini et olarak tutmanın kuralları hakkında bilgi edinin.

Kuş evi

Cornish tavuklarının ayırt edici bir özelliği, içeriklerinin değişkenliğidir. Çiftçi ikisinden uygun bir yöntem seçebilir: hücresel bakım ve zemindir.

Hücrelerdeki kök ekimi en çok büyük çiftliklerde uygulanmaktadır, çünkü alan mümkün olduğu kadar üretkendir. Hücresel tutma yöntemi sayesinde, tavukların bakımı basitleştirilmiştir ve kuşların tedavisinde daha az para harcanabilmektedir, çünkü kuşun çevresinden patojenik bakteriler alınamamaktadır.

Bununla birlikte, bir kafeste yaşayan tavuklar yürüyemez, yani pasif bir yaşam tarzı sürmeye zorlanırlar ve bu yüzden ihtiyaç duyduklarından daha fazla yiyecek tüketebilirler.

Aşırı yemeğe bağlı olarak, yavaş bir metabolizmaya sahip olan mısırlar, sağlıkta bozulmaya neden olan iç organların hastalıklarına neden olan yağ birikintileri biriktirir. Bazen bir kuş vücudunu ayaklarının üzerinde tutamaz ve yere düşerek bazen ölüme yol açar.

Önemli!Hava akımı ve düşük hava sıcaklıkları tavuklara neden olur.Enfeksiyonun yayılmasını önlemek için hastalıklı kuş izole edilmeli ve veterinere gösterilmelidir.

İkinci yol - zemin, ya da denildiği gibi, yürüme, kuşlar için daha fazla alan gerektirir. Bu yöntemle, derinlemesine bir çöp zemine yerleştirilir ve kökler her zaman yürüyüşe çıkar. Bu yöntem çok tercih edilir, çünkü Cornish tavukların taze otlara ve aktif bir yaşam için bir yere erişmeleri gerekir.

Yürüyen kuşlar, Cornish'in sağlık durumu ve et ürünlerinin kalitesi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Bu nedenle, evin büyüklüğü doğrudan iki faktöre bağlıdır: tavuk sayısı ve seçilen saklama yöntemi. Her bir tavuk, yaklaşık 50 metrekarelik bir alana sahip olmalıdır. cm'dir.

Cornish tavuklarını tutmak için seçilen yöntem ne olursa olsun, kuşun rahat edeceği için genel kuralları uygulamanız gerekir.

Evin bir ısıtma sistemi olmalı. Tavuklar farklı iklim koşullarına adapte olurlar, ancak soğuk hava sıcaklığı hastalıklara neden olabilir, bağışıklığı azaltır. Tavuklar için optimum sıcaklık 10–15 ° C civarındadır.

Kışın kalınlığı, kuşu kışın soğuk zeminden korumak ve ısı yalıtımı sağlamak için yeterli olmalıdır. Bunu yapmak için, saman veya talaş kullanabilirsiniz ve çöpü soğuk mevsimde haftada bir ve her 2 haftada bir - dışarısı sıcakken değiştirmeniz gerekir.

Odanın duvarlarında sokaktan gelen havanın içeri girmesi nedeniyle çatlak, yarılmalar ve diğer hasarlar olmamalıdır. Eğer öyleyse, tavuk kümesinde bir taslak oluşumunu önlemek için astarlanmaları gerekir.

Kuşların direkleri ve tünelleri oldukça alçakta yerleştirilmelidir - 35 cm'den daha yüksek olmamalıdır .. Cinsin özelliği, kuşun yukarı çıkamayacağı veya düşmeyeceği için oldukça kısa pençeleri ve vücut ağırlığının oldukça yüksek olmasıdır. Yaralanmaları önlemek için, tünemiş yerleştirmek son derece kategorik olarak imkansızdır.

Biliyor musunTavuklar genellikle toprağı kürekle meşgul olurlar, ancak eğlence için yapmazlar.Böyle bir hareket, kuşların ayakları üzerinde pençeleri ezmelerine yardımcı olur, bu da aşırı uzunluğu tavuklara rahatsızlık verir.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta, tavukların taşınacağı yuvaların yerleridir. Yavru tavuk güvenli hissettirmek için onları insanlardan ve diğer kuşlardan gizlenmiş bir yere koymanız önerilir.

Bu kurala uymamak, bu cinsin tavuklarının genellikle yumurta kırma yoluyla gelecekteki yavrulara zarar verdiği stresli bir duruma yol açabilir.

Kuş pisliği alanını ve tavuk hastalığına neden olabilecek yiyecek kalıntılarını temizlemek için oda temizliği günlük yapılmalıdır. Odada çok sayıda kuş olması durumunda, temizlik günde iki kez yapılır.

Yürüyüşler için veranda

Açık havada kuş tutulması durumunda yürüyüş alanı bulunmaktadır. Bahçenin büyüklüğü doğrudan çiftlikte bulunan tavuk sayısına bağlıdır. Daha fazla kuş, daha fazla alana ihtiyaç duyar. Dahası, her bir bireyin yaklaşık 2 metrekareye erişimi olması arzu edilir. m boşluk - böylece kökleri birbirine karışmaz.

Zorunlu, eskrim kurulumudur. Cornish tavuklar meraklıdır ve bölgelerinin dışına gidebilirler ve onları geri döndürmek oldukça sorunlu olacaktır. Kendiniz için ek zorluklar çıkarmamak için, yürüyüş alanını her taraftan koruyun ve tellerde delik veya başka hasar olmadığından emin olun.

Önemli!Büyük miktarda yağ kütlesi etin lezzet özelliklerini olumsuz olarak etkiler, bu nedenle kuşlara yürüyüş için yer verilmesi tavsiye edilir.

Ayrıca yürüyüş verandasına kül ve kumla doldurulmuş küçük bir havuz yerleştirmeniz gerekir. Bu karışım, tavukların tüylerindeki parazitlerden kurtulabilecekleri bir çeşit dezenfeksiyon alanı olarak hizmet edecektir.

Yeni doğan kuşlara gelince, aynı koşullara ihtiyaçları var, ancak küçük değişiklikler yapıldı. Tavukların yetişkin tavuklardan ayrı tutulması istenir ve civcivler için 15 ° C hava sıcaklığı kabul edilemez - evde yaklaşık 25-30 ° C olmalıdır Böyle bir mikro iklimi korumak için tavana bir kızılötesi ampul yerleştirmek yeterlidir.

Ayrıca, tavukları ılık havalarda dışarıda bırakmanız önerilir, böylece genç Cornish tavukları yürüyüşe çıkabilir ve temiz havada nefes alabilir.

Tekneleri beslemek ve kaseler içmek

Tavuk kümesinde, kuşların yiyecek ve su alacağı içme kaselerinin ve besleyicilerin yerleştirilmesi de gereklidir. Düzeni sağlamak için, eğer odada çok fazla kuş varsa, tüm tavukların susuzluğunu yiyip giderebilmesi için birkaç kap koymanız tavsiye edilir.

Diyetleri yetişkinlerin menüsünden biraz farklı olduğu için genç Cornish'te daha küçük boyutlarda ayrı tanklar bulunmalıdır.

Her gün bir Cornish tavuğu yaklaşık litre su tüketir, bu nedenle kuşların her zaman temiz suya erişebilmelerini sağlamalısınız.

Önemli!Su temiz olmalı.Kirlenmiş sıvı düzenli olarak değiştirilmelidir, çünkü mantarlar ve patojenler aktif olarak gelişebilir.

Kuşların yiyecek ve içecek almak için ekstra çaba sarf etmeleri gerekmeyecek şekilde zemine su ve yiyecek içeren tankların yerleştirilmesi önerilir.

Mevsimsel molt

Yaşamın bu aşaması, Cornish ırkının tüm temsilcilerinden uzaktır. Genç yaşta olan tavuklar, en lezzetli eti elde etmek için kesilir ve küflenme, sadece çiftçinin cinsin sonraki üremesi için başladığı kişilerde meydana gelir. Ana Ortaklık Fon Kasım veya Aralık aylarında molt etme ile karşı karşıyadır.

Tüyleri kaybeden Cornish tavuğu, iklim koşullarına ve dış ortama daha duyarlı hale gelir. Kuşu daha iyi hissetmek için, ona daha fazla özen göstermek gerekir.

Tavuk kümesindeki hava sıcaklığının oda sıcaklığına yükseltilmesi ve ayrıca Cornish için gündüz saatlerinin süresinin azaltılması önerilir. Tavukların diyetine özel dikkat gösterilmelidir - yeterli miktarda besin almalıdırlar. Yiyeceklere balık yağı eklenmesi de tavsiye edilir.

Sürü yenilenmesi planlandı

Cornish kuşlar, tavukların et yönüne aittir ve katledilme yaşı doğrudan etin tadını etkiler. En iyi ürünler, 2-5 aylık yaştaki tavuklardan gelmektedir.

Altı aydan daha uzun bir süre önce, sadece çiftliği yaşıyor, eğer çiftçi kendi türünü yetiştiriyorsa, ebeveyn fonu yaratıyor. Diğer durumlarda, kuşları altı aydan daha yaşlı tutmak karlı değildir: Yiyecekleri finansal yatırım gerektirir ve tavuk üretkenlik göstergeleri yaşlandıkça daha da kötüleşir.

Rasyon besleme

Kornişlerin doğurduğu tavukların beslenmesi beslenmede titiz değildir, ancak onu herhangi bir şeyle beslemenin şiddetle tavsiye edilmez - kuşlar aşırı yemeye ve daha sonra şişmanlığa yatkındır. Böyle bir sağlık probleminden kaçınmak için, bir menüyü doğru bir şekilde oluşturmalı ve kuşları beslemek için aşağıda bulunan kurallara uymalısınız.

Düzgün bir şekilde oluşturulmuş bir menü ayrıca bazı kuş rahatsızlıklarıyla başa çıkmada yardımcı olur. Bol miktarda tüylenme, yavaş civciv büyümesi ve yumurtlamada mola gibi problemler genellikle kuşun diyetini değiştirerek giderilir.

Bu semptomlardan kurtulmak için, bu cins kuşların vücudunu güçlendirmek için gıdaları faydalı maddeler ve vitaminlerle zenginleştirmek yeterlidir.

Yetişkin tavuklar

Yetişkin bir Cornish tavuğu, 2 aylık olduktan sonra olur. Günlük menüde besinler, vitaminler ve mineraller bulunmalı, böylece kuş normal olarak gelişir.

Aynı zamanda, tavuklara yiyecekleri büyük porsiyonlarda vermemek önemlidir - yavaş metabolizma nedeniyle, bu cins hızlı bir şekilde sadece kas değil yağ kütlesi de elde edebilir.

Yetişkin tavukları günde üç kez beslemek gerekir - sabahları, öğle yemeğinde ve akşamları.

Kahvaltıda ıslak karıştırıcılar, diğer yiyeceklerden daha hızlı vücut tarafından emilen kuşlar için uygundur. Sonuç olarak, 2-3 saat sonra Cornish tekrar açlık hissedecek. Yemek yemek için, tavuklar yürüyüş bahçesine girebilecek ve otlardan ya da küçük solucanlardan faydalanabilecekler.

Önemli!Yemeğin hızlı sindirilebilirliği nedeniyle akşamları bir karıştırıcı verilmesi istenmez.Aksi takdirde, kökler bütün gece aç kalır ve sabahları ihtiyaç duyduklarından daha fazla yer.

В обеденное время птиц можно кормить сбалансированными комбикормами или составлять рацион самостоятельно.

Корнуэльским курам нужно давать белковую пищу — как растительного происхождения (бобы), так и животного (мясо-костную и рыбную муку). Также кормить пернатых можно овсом (зерном и хлопьями), ячменём, просом, кукурузой, свёклой, морковью, кабачками, картофелем, капустой, огурцами.

Любят птицы и зелень. Желательно добавление в рацион рыбьего жира и витаминов, среди которых А, В, Е и D. Обогатить корм минералами можно с помощью мела, ракушек и соли.

Для вечернего приёма пищи лучше выбрать в качестве корма овощи и зерновые культуры.

В случаях, когда корниши выращиваются для последующего разведения породы, следует проводить еженедельную проверку и измерять вес птиц. При избыточной массе курица сажается на диету, при которой основу её рациона составят зелень и овощные культуры. Порции пищи для «худеющих» курочек нужно уменьшать.

Biliyor musunДля улучшения работы пищеварительной системы в корм птиц можно добавлять песок и мелкий гравий.

Представительницам корнишей, готовящимся к кладке яиц, тоже следует создать отдельное меню и кормить будущих наседок продуктами, богатыми кальцием и белком любого происхождения.

tavuklar

Птенцов породы корниш в первые полторы недели, пока они обрастают пёрышками, необходимо кормить каждые 3 часа. Через полчаса после выдачи пищи следует проверить кормушку на наличие остатков еды и выбросить их, если цыплята съели не всё.

Новорождённых птенцов лучше всего кормить варёными измельчёнными яйцами, зеленью, овощами и проваренными корнеплодами.

Önemli!Маленьким корнишам каждый раз необходимо давать свежеприготовленную пищу.

Когда корнуэльские куры подрастут, в их меню вводятся бобовые культуры в виде чечевицы и гороха, а также зерновые смеси из овсянки, ячменя, кукурузы, проса и зёрен овса. Минералы и витамины в пищу нужно добавлять те же, что и для взрослых кур. Давать их молодым птицам можно как вперемешку с кормом, так и в чистом виде в отдельной ёмкости.

Помещение, в котором проживают цыплята, желательно снабдить вакуумной поилкой, чтобы подрастающие корниши круглосуточно имели доступ к воде.

Подводя итог, можно сказать, что корнуэльская порода лучше всего подходит фермерам, разводящим кур для получения вкусного мяса. При выращивании чистокровных птиц можно столкнуться со многими трудностями, преодоление которых не всегда оправдано.

Впрочем, в каких бы целях вы ни завели в своём хозяйстве породу корниш, необходимо помнить об особенностях содержания птиц и создавать им условия, при которых развитие этих пернатых пройдёт без дополнительных осложнений.

Dünyada, soya fasulyesi küspesi ruminant hayvan ve kanatlı endüstrisinde kullanılan en önemli protein kaynağıdır. Soya Fasulyesi Küspesi, solvent ile ekstraksiyon işlemi yöntemiyle soya danelerinden yağın çıkarılmasından sonra geriye kalan soyanın öğütülmesiyle elde edilmektedir. Her yerde bulunabilen, ticareti aktive olarak yapılan, son derece lezzetli, lisin, metionin ve trionin gibi esansiyel amino asitlerce zengin olan solventle ekstre edilmiş soya fasulyesi küspesi son derece değerli bir bitkisel protein hammaddesidir. Diğer yandan, soya fasulyesi küspesi çiftlik hayvanlarının özellikle kanatlı ve ruminant hayvanlarının rasyonlarını dengelemek, amino asit açıklarını tamamlamak amacıyla kullanılan, yüksek derecede sindirim derecesine sahip bir üründür.

Soya Küspesi, rumende yüksek düzeyde parçalanan protein kaynağı olması nedeni ile ruminant hayvanlarda yaşayan Rumen mikroorganizmalarına yüksek kaliteli mikrobiyal protein düzeyini artırmaya izin vermektedir. Diğer yandan, balık diyetlerinde çok iyi bir amino asit kaynağı olması nedeni ile balık ununa alternatif olarak yaygın bir şekilde kabul görmektedir. Tüm dünya yem endüstrisinde, temel bir protein kaynağı olduğu için, yılın her günü stratejik olarak ticareti yapılan bir yem hammaddesidir. Yem sanayisi, diğer protein kaynaklarına karşı standart olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, çiftlik hayvanlarının beslenmesinde kullanılan protein fiyatlarının belirlenmesinde etkili bir protein kaynağıdır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir