kripto para ayı sezonu ne zaman / One moment, please

Kripto Para Ayı Sezonu Ne Zaman

kripto para ayı sezonu ne zaman

Kripto para piyasaları ayı sezonunu geride bırakabildi mi?

Bitcoin’in son haftalarda gerçekleştirdiği yükselişle dolar seviyesine ulaşması, kripto para piyasalarının ayı sezonunu geride bırakarak boğa sezonuna girdiği yönündeki algıyı güçlendirdi.

yılında yaşanan rallinin ardından yılında en güçlü değer artışlarından birini yatırımcılarına yaşatan Bitcoin, yılın başından bu yana yaklaşık %80 değer kazandı.

Bitcoin, bu sert yükselişiyle birlikte bu yazının hazırlandığı an itibarıyla dolar seviyelerinde tutunmaya çalışarak, dolar seviyelerinden fiyatlanıyor.

dolar seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek günlük kapanışlar ve küresel ölçekte para politikalarındaki rahatlamalar ile Bitcoin’in dolar seviyesine hareket etmesi beklenebilirken; bu seviyenin altında yapılacak günlük kapanışlarda ise yatırımcıların piyasalara karşı temkinli olmaya devam etmesi gerekmektedir.

Bu sebeple, Bitcoin’de ayı sezonunun geride kaldığının ve boğa piyasasına giriş yapıldığının söylenebilmesi için Bitcoin’in dolar üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi ve altcoinlerin de bu yükselişe katılması gerekmektedir.

Bitcoin’de yönün netleşmesi için yatırımcıların odağı ise 3 Mayıs tarihinde açıklanması beklenen faiz kararına çevrildi. Bu kararın ardından kripto piyasalarındaki yönün de daha fazla netleşebileceği söylenebilir.

Ethereum

Kripto piyasasında Shanghai güncellemesi sonrası 1,03 milyon Ethereum’un çekilmiş olduğu görülürken; ağa, Ethereum stake edildiği bildirildi.

Ağdan net çıkış miktarının ise ETH olarak görülmesine rağmen fiyatlamada olumsuz gelişmeler yaşanmaması ise Ethereum yatırımcılarını memnun etmeye devam etti. Ancak yüksek miktarda Ethereum’un çekilmesi ile oluşan arz bolluğunun satış baskısına dönüşmesi ihtimalinin, Ethereum başta olmak üzere çok sayıda kripto varlığın sert düşüş yaşamasına neden olabileceği unutulmamalıdır.

Ethereum, Shanghai güncellemesi sonrasında an itibarıyla psikolojik seviye olarak nitelendirilen dolar seviyesinin üzerinde,  dolar seviyelerinden alıcılarıyla buluşmaktadır.

Aşağı yönlü hareketlerde dolar olan günlük fibonacci seviyesi ve dolar olan psikolojik destek seviyesi, izlenebilecek ilk destek noktaları olarak göze çarparken; yatırımcıların düşüş yönlü hareketlerde bu seviyelere hazırlıklı olması gerekmektedir.

Yukarı yönlü hareketlerde ise dolar olan günlük fibonacci direnç seviyesinin aşılması durumunda, dolar olan haftalık fibonacci direnç seviyesine doğru hareketin hızlanması beklenebilir.

Etiketler: bitcoinethereumkripto paraShapella güncellemesi

Bitcoin'de Boğa Sezonu Ne Zaman Başlar?


ayı sezonunda mıyız, boğa sezonunda mı?

öncelikle kripto paralarda şu anda içerisinde bulunduğumuz zaman diliminin boğa sezonu olmadığını çok net bir şekilde söyleyebilirim. fakat artık ayı sezonunda da değiliz. bu ne demek oluyor? gelin, tane tane anlatayım.

kripto paralarda ve hisse senetlerinde ayı sezonu, bitcoin dolar seviyelerine geldiğinde bitmişti. aynı şekilde nasdaq , dxy , #dji , sp seviyelerini gördüğünde ayı sezonu diplerindeydik.

ayı sezonu biter bitmez boğa sezonu başlamaz. birazdan anlatacaklarım ile bu durum daha fazla aydınlığa kavuşacaktır.

ayı sezonu bittikten sonra ara ralli diye tabir ettiğimiz bir ara yükseliş dönemi gerçekleşir. bu süreçte yatırımcılar piyasalara boğa sezonun geldiğini düşünürler ve tıpkı boğa tepelerinde gördüğümüz alım çılgınlığı benzeri yükselişi kaçıracağız mantalitesi ile sürü psikolojisine girip yatırım yapan insanlar görürüz.

geçmiş tecrübelerimde de bu durumları birebir yaşadığım için bu sürecin öyle beklediğiniz gibi kolay gerçekleşmeyeceğini, piyasanın boğa sezonuna girmeden önce yeni kanlar diye tabir ettiğimiz yeni alıcıların piyasaya dahil olabilmeleri için markette son bir sert düzeltme gelmesi gerekmektedir.

(not: burada yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. bilgi amaçlıdır.)

boğa sezonu nedir?

boğa sezonu, finansal piyasalarda özellikle kripto para ve hisse senedi piyasalarında kullanılan bir terimdir. bu dönemde, varlık fiyatları genel olarak sürekli ve güçlü bir şekilde yükselmekte ve yatırımcılar iyimser bir tutum sergilemektedir. boğa sezonu terimi, güçlü ve yükselen piyasaları betimlemek için kullanılır, çünkü boğaların savaşırken boynuzlarını yukarı doğru savurması, fiyatların yükselişini sembolize eder.

boğa sezonunun başlaması için bazı şartların oluşması gerekir

ekonomik büyüme: boğa sezonlarının başlaması için genellikle ekonomide büyüme ve istikrarın sürdüğüne dair güçlü işaretler olması gerekir. bu, yatırımcıların ve tüketicilerin güvenini artırarak daha fazla yatırım yapmalarına ve harcama yapmalarına yol açar.

düşük faiz oranları: merkez bankalarının düşük faiz oranları uygulaması, daha ucuz kredi imkanı sağlayarak yatırımları teşvik eder ve piyasalara likidite sağlar. bu durum, yatırımcıların risk almasını ve varlık fiyatlarını yükseltmelerini kolaylaştırır.

yatırımcı güveni: yatırımcıların gelecekteki fiyat artışlarına dair beklentileri olumlu olduğunda, daha fazla yatırım yapma eğiliminde olurlar. bu, varlık fiyatlarının yükselmesine ve boğa sezonunun başlamasına neden olur.

teknik göstergeler: piyasa analistleri ve yatırımcılar, teknik analiz araçları kullanarak piyasa trendlerini değerlendirebilir. boğa sezonunun başladığına dair güçlü teknik göstergeler, yatırımcıların alım yaparak varlık fiyatlarını yükseltmesine yol açar.

sektörel gelişmeler ve inovasyon: özellikle teknoloji ve kripto para gibi sektörlerde yaşanan büyük gelişmeler ve inovasyonlar, yatırımcıların ilgisini çeker ve piyasalara yeni para akışı sağlar. bu durum, varlık fiyatlarının artmasına ve boğa sezonunun başlamasına neden olabilir.

yukarıda saydığım tüm bu durumlar mevcut piyasa koşullarında henüz bulunmamaktadır

dolayısıyla bu yıl bitmeden, tahminimce en fazla eylül-ekim aylarında yeni bir dip bölgesi göreceğimiz yönündedir. bu tarihleri eylül-ekim olarak veriyor olmam o aylar içerisinde yeni dip oluşturacak demek değildir. o tarihlere kadar herhangi bir zaman diliminde piyasaların son bir dip bölgesi yapacağı yönünde anlaşılması gerekir.

şimdi biraz grafik yorumlayalım

aşağıda, grafik üzerinden tarihleriyle beraber yükseliş ve düşüş yaşadığı dönemleri ve içinde bulunduğumuz zaman aralığındaki benzerlikleri gösterdim. şimdi bunu yorumlayalım ve inceleyelim.


kripto boğa sezonunda hemen sonra insanlar sürekli olarak boğa söylemlerini devam ettiriyordu. yılı haziran ayına geldiğimizde #bitcoin'in o zamanın dip seviyeleri olan $ seviyelerinden $ civarlarına %47 yükseldiğinde de fenomenler boğa geldi diyordu.

daha sonra #btc yükselmiş olduğu $ seviyeden $ seviyelerine kadar %63 lük bir düşüş yaşamıştı. (aralık ).

aralık döneminde ayı sezonu bitmiş ve ara ralli dönemi başlamıştı. %'lük bir yükseliş yaparak $ seviyelerine kadar gelmişti. o dönemde de fenomenler boğa geldi full maldayım söylemlerini devam ettiriyordu. (haziran )

devam eden süreçte #bitcoin gerçekten boğa sezonuna başlamadan önce son sert bir düşüş yaparak $ bölgesini retest etmiş ve boğaya gitmeden önce tüm boğacıları temizlemiştir. (mart ).


2. görsele baktığımız zaman ise boğa-ayı-ara ralli dönemlerinin oluştuğunu görebilirsiniz. ara ralli ne zaman ve hangi seviyede bitecek tam olarak bilemeyiz. fakat benim kendi görüşüm k seviyelerini geçemeden sert bir düşüş yaşayarak boğa sezonuna girmeden önce büyük bir temizlik göreceğimiz yönündedir.

şimdi içinizden bazıları şöyle düşünebilir. eee dostum, yılındaki %72'lik düşüşte #bitcoin bir önceki atl seviyesi olan $'ın altına düşmedi ki, sen neden $ altını grafikte işaretlemişsin diye.

onlara cevaben şunu söyleyeyim. biz #bitcoin 69k en tepsini yaptıktan hemen sonra 66k seviyesi aşağı yönlü kırılır kırılmaz, ayı sezonu ihtimalleri uyarısını yaparak k seviyelerine kadar düşüş olacağını söylemiştik, 45k seviyesi kaybedilince de net bir şekilde ayıda olacağımızı ve sert düşüşler görerek $ seviyelerine kadar düşüş beklediğimizi söylemiştik. profilimdeki sabit mesajlarda bu paylaşımları görebilirsiniz.

o dönemde de insanlar nasıl beklersin? #bitcoin hiçbir zaman bir önceki en yüksek seviyesinin altına hiç düşmedi diyorlardı. yani tepsi 20k seviyesini kast ediyorlardı. peki ne oldu sizce? #btc k seviyelerine kadar düştü ve bu tez çürümüş oldu. ayrıca yine btc hiçbir zaman arka arkaya 11 hafta, haftalık mumu kırmızı kapatmamıştı, bu süreçte bunu da görmüş olduk ve bunlarında olacağını yine öncesinde söylemiştik. yılının ilkerin yılı olacağını sonlarından beri ifade ettiğimi eski takipçilerimin tamamı bilir.

dolayısıyla bu önümüzdeki süreçte yılındaki dip durumundan farklı olarak yılı bitmeden k seviyesinin altında yeni bir dip halen bekliyorum. bu seviye aralığı da muhtemelen bölgesi olacaktır.

daha sonra boğa sezonuna girmemiz için teknik açıdan hiçbir eksiklik kalmayacak, temel taraftan da küreselde parasal genişleme başlayacak, faizler düşmüş olacak, işsizlikler giderilmeye başlanacak dolayısıyla yılı kasım-aralık ayları itibariyle artık korkacak hiçbir negatif durum kalmayacak.

bu sebeple sevgili dostlarım, siz siz olun planlamanızı düzgün yapın. biz hiçbir zaman % nakitte veya % malda olmadık. ya çoğunlukla malda olduk ya da çoğunlukla nakitte. şu içerisinden geçtiğimiz süreçte %60 nakitte ve %40 altcoin'de bulunuyorum.

ancak #altcoin sepetim o kadar çeşitli ki birçok alt % aralığında düşse bile benim sepetim %35 den fazla zarar görmez. çünkü civarı altcoin'e sahibim. #total2 % kaç düşüş yaşar ise aşağı yukarı o kadar bir değer kaybı yaşarım ve bu benim öncesinden planladığım ve kabul ettiğim zarar olur. o zararı görünce satacağım anlamına da gelmiyor planım. aksine %60 nakitimi piyasaya sürmek için fırsat yakalamış ve sepetlerimi güçlendirmiş olacağım.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır