berhetiye duası anlamı / HAVASI MERAK EDENLER- İLMÜ LEDÜN | BERHETİYE DUASI VE SIRLARI

Berhetiye Duası Anlamı

berhetiye duası anlamı

Berhetiye Duasının Fazileti Nedir?

Berhetiye duasının fazileti, Allah’ın isimlerinde büyük sırlar ve faziletler saklıdır. Namazlardan sonra veya zikirlerde tesbihat yaparken Allah’ın zati ve subuti sıfatları sayılır. Tesbihatlarda ve zikirlerde Allah’ın 99 isminden oluşan Esmaül Hüsna zikredilir.

Allah’ın 99 isminden başka Berhetiye adı altında 28 ismi daha bulunuyor. Bu isimler tesbihatlarda pek kullanılmaz. Az sayıda kişinin bildiği bu isimler Allah’ın Rahim olan ruhani özelliğini yansıtıyor. Dünya dediğimiz insan âleminden başka, bir de ahret dediğimiz ruhani âlem bulunuyor. Bu âlemde melekler, cinler ve şeytanlar bulunuyor. Bu varlıklardan iyi huylu olanlar gibi kötü huylu ve niyetli olanlar da bulunuyor.

Kötü huylu ve niyetli olan cinni ve şeytani varlıklar insanlara musallat olup, kötülükler yapabiliyorlar. Cinlerin ve şeytanların kötülüğüne maruz kalmamak isteyen insanlar Berhetiye duası ile korunuyorlar.

Berhetiye Duası Nedir?

Cinni varlıkların musallat olmasından, kısmetsizlikten ve şansızlıktan yakınanlar berhetiye duası nedir araştırmasını yapıyorlar. Genel olarak Berhetiye koruma, yönetme anlamına geliyor. Alimler, Berhetiye’yi kutsal sır, yüce anlaşma, paha biçilemez hazine olarak adlandırıyorlar. Bir kısım âlimler de kırmızı yakut mücevheri olarak kabul etmişlerdir. Din uleması Berhetiye’yi ruhani ilimlerin başı ve temeli olarak kabul ederler.

Berhetiye; Allah’ın 28 isminin belirli sayılarda okunarak Allah’tan dilek ve niyazlarda bulunulan bir duadır. Bu duayı okuduğunuzda her türlü musibet ve kötülüklerden korunabilirsiniz. Bereketi ve etkisi çok fazla olan bir duadır. Allah’ın mübarek isimlerini okuduğunuzda cinler, ifritler, şeytanlar ve marid cinleri size musallat olamazlar ve baş kaldıramazlar.

Berhetiye Duası Niçin Okunur?

İnsanlar iyilik ve kötülük amaçlı niyetlerinin yerine gelmesi için sık sık Berhetiye duasına başvururlar. Bu niyet ve ameller genel olarak şunlardır;

Eşiyle, nişanlısıyla veya sevgilisiyle ilişkileri zayıflayanlar, ona aşkla bağlanmasını isteyenler,

Sevdiği kişinin de kendisini sevmesini isteyenler,

İşlerinin açılması ve kazançlarının artması

İşyeri ortamında daha çok sevilip, sayılmak için,

Cin musallat olan kişilerde cini uzaklaştırmak için,

Cinni varlıkların kötülüklerine maruz kalmamak için,

Hastalıktan ve musibetlerden korunmak için,

Kısmetsizlikten ve şansızlıktan kurtulmak için,

Rakibi olduğu kişiyi, bertaraf etmek için,

Çiftleri birbirinden ayırmak için berhetiye duası okunuyor.

Berhetiye Duası Nasıl Yapılır?

Allah’a dua etmeniz ve niyazda bulunmanız için ellerinizi açıp, dileğinizi söylemeniz yeterlidir. Fakat dua ve niyazınızın daha etkili olmasını istiyorsanız, bazı ritüellere dikkat etmeniz gerekiyor. Bu ritüelleri merak edenler berhetiye duası nasıl yapılır merakını taşıyorlar.

Öncelikli olarak niyetinizin halis ve iyi amaçlı olması önemlidir. Kötü amaçlı niyetler mutlaka sahibine geri döndüğünden bu konuda dikkatli olmalısınız. Gusül abdesti alırken niyetinizi sürekli sesli olarak dillendirin. İki rekat nafile namazı kılın. Namazdan sonra Berhetiye duasını okuyorsunuz.

“Bismillahirrahmanirrahim. Azimetün min Allahü ve’r-Resûlihi Süleyman İbni Davud Aleyhim’es-selâm. İlâ mülikil cinni ve’ş-şeytani vel mürdeti vel afarite cünudi iblisi ecmain. Aksemtü aleyküm eyyetühel ervahü’r-ruhaniyeti vel avanil ardiyyete en tecibu daveti ve tahzuru makami ve teşimmu duhani ve takzu havaici ve hiye” duasını okuduktan sonra niyetinizi ve isteğinizi söylüyorsunuz.

Berhetiye Duası Nasıl Etki Ediyor?

Berhetiye duasını duyanlar ve faziletini öğrenenler berhetiye duası nasıl etki ediyor diye birbirlerine soruyorlar. Hz. Süleyman’ın berhetiye isimlerini kullanarak cinleri ve şeytanları yönettiği bilinmektedir. Hatta tahtında bu isimlerin yazılı olduğu tarihi kaynaklarda yazıyor. Bu bilgiden yola çıkan ruhani alem araştırmacıları, bu dua sayesinde cinlerin yönetilebildiği ve emir altına alınabildiğini öğrendiler.

Bu bilgiyi kim insanlar iyi amaçlar için kimi insanlar da kötü amaçlar için kullanmaya başladılar. Kasem (gizli güç) denilen uygulamaya vakıf olduğunuzda iyi niyetle yaptığınız uygulamalar için 28 melek, kötü niyetle yaptığınız uygulamalarda da 28 cin emrinize giriyor. Zikrinizi usulüne göre yaparsanız ne ameliniz varsa yerine getiriyorlar.

Berhetiye duası 7 kelimeden (bölüm) oluşuyor. Her kelimenin ayrı bir fazileti ve hikmeti bulunuyor. Bu faziletten yararlanabilmek için uygulamaları tam olarak yerine getirmelisiniz.

Berhetiye Duasının Bölümleri ve Faziletleri

Duanın faziletinden ve hikmetinden yararlanabilmeniz için gusül abdesti almanız, temiz kıyafetler giymeniz önemlidir.

Berhetiyyin; 

İsmi beyaz bir tabağa 49 defa yazıp, doğumda zorluk çeken kadına içirirseniz, kolay doğum yapar.

Rızık darlığı çekiyorsanız ve rızkınızın genişlemesini istiyorsanız her gün 100 defa okuyabilirsiniz.

Hafızanızın kuvvetlenmesini istiyorsanız, bu ismi sağ avucunuza 7 defa yazıp, yalayınız.

Keririn;

İsmi her gün 100 defa okursanız cinni varlıkları görmeye başlarsınız. Emrinize bir cin hüddam olarak verilir.

Malınızın çalınmasından endişe ediyorsanız, bir kağıda 21 defa bu ismi yazıp, malınızın üstüne koyunuz.

Gözlerinizin şifa bulmasını istiyorsanız, bir tabağa 17 defa su doldurun. Her defasında suya dokunmadan gözlerinizi ovalayın.

Eşinizle muhabbetinizin daim olmasını istiyorsanız berhetiyyin ve keririn kelimelerini ikişer defa bir besinin üzerine yazınız. Bunu eşinize yediriniz.

Evlenmek için kısmetiniz kapalıysa, kızınızın evde kalacağından endişeleniyorsanız Berhetiyyin ve keririn kasemlerini bir amber parçasına işleyiniz. Üzerinizde taşırsanız kısmetiniz açılacaktır.

Ticaretle uğraşıyorsanız ve satılamayan eşyalarınız varsa Berhetiyyin ve keririn kasemlerini bir kağıda yazınız. Satılamayan eşyanızın üzerine koyduğunuzda en kısa sürede satılacaktır.

Tetlihin;

Evinizde huzursuzluk, kavga varsa, evinizin bereketi kaçmışsa bu ismi kullanınız. Yeni ve temiz bir levhaya bu ismi 13 defa yazıp, evin duvarına asınız.

İsmi her gün 70 defa okur ve bunu sürekli hale getirirseniz zengin olmadan ölmezsiniz.

Evinizdeki tahtakurularından bezdiyseniz ve kurtulmak istiyorsanız bu ismi bir levhaya yazınız. Evinize astığınızda Allah’ın izniyle onlardan kurtulursunuz.

Turanin;

Cinni varlıkların ve zalim insanların kötülüklerinden korunmak istiyorsanız bu kelimeyi kullanabilirsiniz.

Turanin ismini bir kağıda 4 defa, Haşr suresinin son 4 ayeti, “He” harfi 3 defa, “Hemze” harfi 7 defa yazınız. Bu kağıdı üzerinizde taşırsanız, hiçbir varlığın musibetine ve zulmüne uğramazsınız.

Bu dua çok etkili ve tehlikeli olduğu için özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü hak etmeyen, masum birine uygularsanız, duanız ters tepiyor. Hüddam sizi cezalandırıyor.

Üzerinizde sihir, büyü olduğundan şüpheleniyorsanız veya yapıldığından eminseniz Berhetiye isimlerini kullanabilirsiniz. Berhetiyyin, Keririn,Tetlihin ve Turanin isimlerini bir kağıda ikişer defa yazıp taşıyabilirsiniz. Üzerinizdeki büyü bozulur ve size büyü etki etmez.

Bir hacetinizin giderilmesini istiyorsanız bir tabağa ismi yazıyorsunuz. Tabağı su doldurup, kelimeyi yıkayınız. Bu suyla yüzünüzü yıkayıp, hacetinizi gidermesini istediğiniz kişiye söyleyiniz. En kısa sürede hacetinizi giderecektir.

Bütün süfli ve ulvi Evharın (ruhlar) size itaat etmesini istiyorsanız Turanin ve keririn isimlerini kullanabilirsiniz. Karanlık bir odada buhur yakarak tefekküre dalınız. İsimleri zikretmeye başlayınız.

Mezcelin;

Bu kelimeyi her gün 50 defa okur ve bunu sürekli hale getirirseniz tövbe etmeden ölmezsiniz. Peygamber Efindimizin kabrini görme fırsatını yakalarsınız.

Çocuğunuz olmuyorsa bu ismi şerifi bir fincana veya tabağa 7 defa yazınız. Yazdıktan sonra “lettahtil, mehtahtil, kahtaytil, fehtaytil, nehhattil, cehhattil, lahhattil, limukfencil” duasını okuyorsunuz. Temiz bir suyla yazıyı silip, bu suyu adet döneminden sonra içiyorsunuz.

Bezcelin;

Perşembe günü, güneş doğmadan evvel kırmızı bir kağıda bu kelimeyi yazıp, akan suya bırakın. Bu işlemi yaparken kimseyle konuşmamanız gerekiyor. En kısa sürede niyetiniz kabul olacaktır.

Terkabin;

Cuma günü, bir kağıda Terkabin ismini, “Küllema Dahele Aleyha zekeriyyel mihrabe Vecede İndeha rızka” ayetini ve “Rezzak” isminin rakam vefkini yazıyorsunuz. Bu kağıdı dükkanıza veya işyerinize asarsanız rızkınız açılır ve müşteriniz artar.

Berhetiyye Ne Demektir?

Berhetiyye Ne Demektir?

mukrim
Berhetiye Duası ne demektir?


Cevap: Berhetiyye Ne Demektir?

Muhasibi
Berhetiyye ruhsal ilimlerin temelidir.Tabi gerçekte kelime anlamı olarak bu değilsede mana aleminde bir ilimdir.

…BERHETİYYETİN BERHETİYYETİN TETLİLİN TETLİLİN DURANİN DURANİN… diye giden üstü kapalı şifre bazlı kelimelerden oluşan bu dua belirli gün ve saatlerde okunduğu taktirde çok faydalı olduğundan bahsedilmekle birlikte oldukça tehlikelidir; çünkü bu dua ile 10.000 görevli size hizmet etmekte ve aynı zamanda ruhani varlıklarla da görüşülmektedir .Tehlikesi ve bedeli de aynı zamanda kötü olan bir mevzudur ki yıllar öncesinden büyük bedelleri olmuştur.


Cevap: Berhetiyye Ne Demektir?

Muhasibi
Sırları:

Alimler, Berhetiye duası hakkında, gizli sırlarla dolu hazine, kırmızı yakut, diye yad etmişlerdir. Nice alimler ve arifler de bu hazineden faydalanmışlardır. Bereket ve tesiri çok yüce olan bu mübarek isimlere şeytanlar,cinler, ifritler baş kaldıramazlar. Ruhani ilimlerin temeli bu mübarek isimlerdir.

Berhetiyye, Süleyman Aleyhisselam’ın tahtının dört bir yanında yazılı idi.En son kelimesi olan "Şemhahir” ism-i celili ise mührüne işlenmişti. Berhetiyye’nin manevi gücü ile Süleyman Aleyhisselam, kurtları, kuşları, cinleri hükmü altına almıştı.

Esmâü’l-Berhetiyh Adedleri ve Adâbına göre okunulduğu zaman ruhaniyetleri celbeder. Lâkin gereksiz ve boş yere özellikle gösteriş amaçlı, şişe devirme, eşyaları hareket ettirme, bir yerden bir yere tayy-i mekân yapma gibi amaçlarla kullanılırsa manevi cezâsı vardır. Bu tür Esmâlar ancak ihtiyaç halinde bir hastayı veya bir zorda olan kişiye sadece Allah rızası yardım amaçlı adedine, menzil ve saatlerine göre okunulmalıdır.

Esmâ-i Berhetiyh; 28 Esmâ’dan oluştuğu çoğu kimseler tarafından bilinmekte olup, 28 harf ve menzille sabitlik kazanır. Toplam adedi "18587" olup genelde Üçlü Vefk’i yapılarak kullanılmaktadır.

Bereket ve tesiri çok yüze olan bu mübarek ism-i celillere şeytanlar,cinler ve ifritler başkaldıramazlar.

Gerekli şartlara uygun olarak bu ilmden istifade edenler her çeşit ruhani varlıkları teshiri altına alırlar.Onlara karşı sözleri geçerli olur.

Baştada dediğim gibi "Berhetiyye" Ruhani İlimlerin başıdır.
Berhetiyye Allahu Tealanın mübarek isimleridir.Tıpkı 99 ism-i şerifi gibidir.Ancak Berhetiyye nin ruhsal varlıklara tesiri çok yüksektir.Ve dünya üzerinde bu isimler kadar güçlü başka bir yöntem veya metod bulunmamaktadır.

Bu dua tesirli fakat ağır bir duadır.

Uygulamaya geçmeden ve bu tür çalışmalara girmeden önce bir İslâm alimine veya profesörüne danışınız. Zirâ bu tür uygulamalar oldukça tehlikeli olmakla beraber anlamını bilmediğiniz bir çalışma ve uygulama üzerinize cin musallatı getirmekle beraber dinden çıkmanıza da sebep olabilir.


Cevap: Berhetiyye Ne Demektir?

Muhasibi
Duası:

Bismillahirrahmanirrahim.
Azimetün min Allahü ve’r-Resûlihi Süleyman İbni Davud Aleyhim’es-selâm.
İlâ mülikil cinni ve’ş-şeytani vel mürdeti vel afarite cünudi iblisi ecmain.
Aksemtü aleyküm eyyetühel ervahü’r-ruhaniyeti vel avanil ardiyyete en tecibu
daveti ve tahzuru makami ve teşimmu duhani ve takzu havaici ve hiye
(Amaç zikredilir)

Bi izzeti Berhetihîn Berhetihîn.
Kerîrin Kerîrin.
Tetlîhin Tetlîhin.
Turânin Turânin.
Mezcelin Mezcelin.
Bezcelin Bezcelin.
Terkâbin Terkâbin.
Berheşin Berheşin.
Galmeşin Galmeşin.
Hutûrin Hutûrin.
Kalnehûdin Kalnehûdin.
Berşânin Barşânin.
Kezhirin Kezhirin.
Nemuşelhîn Nemuşelhîn.
Berhayûlen Berhayûlen.
Beşkeylahin Beşkeylahîn.
Kâzmezîn Kâzmezîn.
Engalelitin Engalelitîn.
Kabâratin Kabâratin.
Gayâhen Gâyahen.
Keydehûlen Keydehûlen.
Şemhâhirin Şemhâhirin.
Şemhahirin Şemhahirin.
Şemhahîrin Şemhahîrin.
Bikehtahûnihin Bikehtahûnihin.
Beşârişin Beşârişin.
Tunîşin Tunîşin.
Şemhabarûhin Şemhabarûhin.

Allahümme bir hakkı kehkehiçin yağtaşin bir lat sağşağavilin.
Emvilin celedin mehcemen helmecin vurudihin mehfeyacin bir izzetike illa ahazte semihim ve Ebsarihim.

Sübhane men leyse kemislihi şey’ün ve Hüve’s-Semiû’l-Basîr. Ve Bi Hakkı (Adedi Kadar Tespit Edilmiş Esmaül Hüsnâ Okunulur.)

Ecibü eyyetühel müliki vel avan bir hakkı hazihil esmai aleyküm vetâatiha ledeyküm ve bir hakkı men kale li’s-semavati vel ardi i’tiya tavanen kerhen kaleta eteyna tai ine lillâhi’r-rabbil alemîn.
Ecibu vesmeu ve atiu vela tekunü minellezine kalu seminâ ve atânâ ve hüm la yesmaune.
Ecib Yâ Cebrâil Aleyhisselam ve Yâ İsrâfil Aleyhisselam ve Yâ Mikâil Aleyhisselam ve Yâ Azrâil Aleyhisselam ve ente Yâ Emlakil müvekkiline Bi Hazel Vefk (Esmadan Çıkarılan Ulvi Hadimlerin İsimi)

Aksemtü Aleyküm bil melekil azim münzilel vahiy ale’r-Resuli min muradikatil azameti ilâ levhil Mahfuz.
İlla mâ ecebtüm azimeti hazihi vehzurtüm hâdimi hazel yevmül müvekkiline Bi Yevmil(Okuma Günü)
El Meliki (Günün Ulvi Hizmetlileri)
Ve hâdimihi meleki (Günün Sufli Hizmetlileri)
Ve hüddami hazel vefk (Sufli ve Şerri Hizmetlilerin İsimleri)
Bi hakkı (İstek)
Mâ fiha min sırri vel Esrari ve nur’ül Envâri

Heyyen Heyyen.
El-vâhen El-vâhen..
E’l-acele El-acele.
Es-sâate Es-sâate..


stajer imam
< oldukça tehlikelidir; çünkü bu dua ile 10.000 görevli size hizmet etmekte ve aynı zamanda ruhani varlıklarla da görüşülmektedir .Tehlikesi ve bedeli de aynı zamanda kötü olan bir mevzudur ki yıllar öncesinden büyük bedelleri olmuştur. >
Kardeş Tehlikeliyse niçin paylaşıyorsun! Tamam ne olduğunu öğrendik Allah razı olun…Peki bu şekilde diğer alemlerle ilgilenmek caiz mi? Bir çeşit tılsım gibi birşey…


Misafir
ya okuyalım mı anlayamadım 🙁 nasıl okumamız gerekiyor bilgilendirir misiniz


Kayıtsız Üye
(Adedi Kadar Tespit Edilmiş Esmaül Hüsnâ Okunulur.) (Esmadan Çıkarılan Ulvi Hadimlerin İsimi) (Okuma Günü) (Günün Ulvi Hizmetlileri) (Günün Sufli Hizmetlileri) (Sufli ve Şerri Hizmetlilerin İsimleri) (Sufli ve Şerri Hizmetlilerin İsimleri) bunlar ne demek açıklarmısınız? bide okuma adabı nasıl ? Esmail Tahatil isimler neler söylermisiniz lütfen?


Kayıtsız Üye
yazanlara katılıyorum.hem tehlikeli diyorsunuz.hem burda paylaşıyosunuz.madem sıfırdan sonuna kadar nasıl okunur hangi günlerde yapılır.içki içen kadın kızla uğraşan okumalımı herşeyi açık açık yazın millet gaflete düşmesin.kendine yardım isteyen bunu okumak istiyo bilinçli bilinçsiz.


Kayıtsız Üye
Bilginiz olsun ama okumayın arkadaşlar. O yüzden yanına parantez içinde ek bilgiler verilmiş. Okumayın diye. Kaldı ki bilgiler de eksiklik var bu tarz işlere girişmeden önce yapmanız geren şartlar vardır örneğin Kuranı Kerimi hatmetmek,beş vakit namaz kılmak,riyazet etmek,oruç tutmak,dünyevi isteklerden ve hırslardan vazgeçmek (para pul alkol kadın vs.) dedikodu yapmamak gibi. Şunu unutmayın tüm gelmiş geçmiş peygamberlerde bir tek Hz. Süleyman a bahşedilmiş cinlere,hayvanlara,rüzgara hükmetmek . Hz Süleyman değilseniz cinlere hükmedemezsiniz bunu kafasınıza kazıyın. Hükmediyorum diyene de inanmayın ancak o cinin oyuncağı olmuştur. Allah tan dileyin açın Kuranı okuyun. Gerisi şirktir.


berhetiye ne demek, berhetiyye, Berhetiyet ne demek

Bu kategoride yer alan İslamın ilk şehit isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

  • 30 Ağustos 2021, 18:21

    Bu ilme herkes giremez yıllarını veren alimler bile cesaret edip giremiyorlar denemeyin deneyenlerin yüzde 95 den fazlası giremedi girenlerde en ağır bedelleri ödedi benim arkadaşım bu ilmin içinde ondan dolayı bilgim var

  • 30 Eylül 2021, 20:30

    Behretiye gerçekten cin alemine hükmeden bir duadır yalnız hiç bir şekilde keyfi okunmamalıdır yoksa çok büyük bedeller alır okunmadan önce her zaman niyet önemlidir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır