katı sıvı ve gazın özellikleri / MADDENİN HALLERİ KATI SIVI GAZ. - ppt indir

Katı Sıvı Ve Gazın Özellikleri

katı sıvı ve gazın özellikleri

Gaz Maddeler Nelerdir, &#;zellikleri Nedir? Gaz Maddelere &#;rnekler Nelerdir?

 Gaz Maddeler Nelerdir, Özellikleri Nedir?

 Gaz maddeler, maddenin hallerinden birisi olarak ifade edilebilir. Gaz maddeler rahatlıkla uçabilirler ve rahat bir şekilde de sıkıştırılabilirler. Gaz maddelerin tanecikleri arasındaki boşluk, maddenin diğer halleri olan katı ve sıvıya oranla en fazladır. Gazların belirli bir şekli olmadığı gibi gazların belirli bir hacmi de bulunmamaktadır.

 Gaz maddelerin, bulundukları kabın şeklini aldıkları söylenebilir. Gazlar aynı zamanda uçucu maddeler olarak da ifade edilebilirler. Maddenin hallerinden birisi olan gazlar için, çeşitli örneklerin verilmesi mümkün olmaktadır. Basınç, hacim ve sıcaklık arasında meydana gelen etkileşime ve yapılan çalışmalarına bağlı olarak ortaya çıkmıştır.

 Gazlar, maddenin en düzensiz halidir. Yer değiştirme hareketi yaparlar. Sıkıştırılabilirler ve akışkandırlar. Isı aldıkları zaman tüm gazların aynı anda genleştiği söylenebilir. Çekim kuvvetleri ve yoğunlukları ise maddenin diğer hallerine göre daha düşüktür. Birbirleriyle karışarak homojen karışımlar oluşturabilirler.

 Gaz maddelerin, maddenin üç halinden birisi olarak bilindiği ifade edilebilir. Maddenin en şekilsiz ve düzensiz hali ise gaz hali olarak bilinmektedir. Gaz maddeler konuldukları kabın şeklini alabilmektedir. Aynı zamanda gaz maddeleri gözle görmek veya elle tutmakta mümkün olmamaktadır. Günlük hayatta etrafımızda bulunan maddelerin sıvı, katı veya gaz halinde bulunduğu da ifade edilebilmektedir.

 Gaz Maddelere Örnekler Nelerdir?

 Maddenin en düzensiz hali gaz hali olarak bilinmektedir. Bu durum ise maddenin tanecikleri arasındaki boşlukların fazla olmasından kaynaklanan bir durumdur. Aynı zamanda maddenin gaz halinde bulunması durumunda belirli bir şekle de sahip olamayacağını söylemek mümkün olmaktadır. Gözümüzle göremediğimiz ancak etkilerinden ve kokularından dolayı olduklarını anladığımız maddeler şeklinde de ifade edilebilmektedir.

Oksijen

Su buharı,

Azot gazı,

Hava,

Likit petrol gazı,

Doğal gaz,

Parfüm,

Kolonya,

Soğan Kokusu,

Hidrojen,

Sprey,

Buhar

Gaz maddelere örnek olarak verilebilmektedir. Gazlar, moleküller arası çekim kuvvetleri en düşük olan maddeler olarak bilinmektedir. Gazların belirli bir şekilleri ve hacimleri bulunmamaktadır. Aynı zamanda gazlara yüksek basınç uygulansa dahi sıvılaştırılmaları mümkün olmamaktadır. Gaz maddelerin gözlerimizle görülmesi mümkün olmamaktadır. Gaz maddelerin varlığının anlaşılması çevredeki etkilerinden ve kokularından kolay bir şekilde anlaşılabilmektedir.

kaynağı değiştir]

Süper katı[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir