kasırlar istanbul / İstanbul'daki Tarihi Kasırlar ve Kahvaltı Yerleri

Kasırlar Istanbul

kasırlar istanbul

İstanbul’daki Tarihi Kasırlar ve Kahvaltı Yerleri

İstanbul’da Osmanlı Dönemi’nden kalma birçok kasır bulunmaktadır. Gerek mimari özellikleri gerekse sahip oldukları muhteşem manzaralar ile ziyaretçilerini her daim etkilemeyi başaran İstanbul’daki kasırları sizler için tek başlık altında toplamak istedik.

Buraları okumadan önce Videomuza da göz atabilirsiniz.

Daha çok video atmamız için lütfen bizi motive edin. Youtube Kanalımıza Abone olun.

İstanbul’daki Tarihi Kasırlar Listesi

İstanbul’daki tarihi kasırlar yazımız ile şehirdeki kasırları tek, tek inceleyebilir, nerede, nasıl gidilir, giriş ücretleri gibi bilgileri kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

1. BEYKOZ KASRI

Beykoz Kasrı, Osmanlı mimarisi ile batı mimarisinin uyum içinde sergilendiği önemli kasırlardan bir tanesidir.  Daha çok elçilerin kabul edilmesinde kullanılan Beykoz Kasrı, Cumhuriyet ilan edildikten sonra sağlık ocağı olarak hizmet vermiştir.

Ziyaret Saatleri Ve Giriş Ücretleri: Milli Saraylar’a bağlı olan Beykoz Kasrı’nı Pazartesi ve Perşembe günleri hariç diğer günlerde 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş için tam 40 TL, indirimli için 20 TL ödemeniz gerekecek.

Not: Giriş ücretinde değişiklik olma ihtimaline karşılık ziyaret etmeden önce resmi sitesinden giriş ücreti hakkında bilgi alabilirsiniz.

Nasıl Gidilir?: Beykoz Kasrı’na gelecek olanlar; Mecidiyeköy 121A, 121B otobüslerine binip Kavacık merkeze ulaştıktan sonra 15A numaralı otobüsle Servi Burnu Durağı’nda indikten sonra Beykoz Kasrı’na ulaşabilirler.

2. IHLAMUR KASRI

Beşiktaş ve Nişantaşı arasında kalan Ihlamur Kasrı, Abdülmecit Dönemi’nde yaptırılmış olup bir diğer adı Merasim Köşkü’dür. Ihlamur Kasrı 3 bölümden oluşmaktadır. Bunlar Havuzlu Ihlamur Mahalli, Muhabbet Bahçesi ve Hacı Hüseyin Bağı’dır.

Ziyaret Saatleri Ve Giriş Ücretleri: Milli Saraylar’a bağlı olan Ihlamur Kasrı’nı pazartesi ve Perşembe günleri hariç diğer günlerde 09.00 – 17.00 saatlerini arasında ziyaret edebilirsiniz. Ihlamur Kasrı’na giriş ücreti tam 50 TL, indirimli 20 TL’dir.

Nasıl Gidilir?: Ihlamur Kasrı’na ulaşmak için İETT Otobüslerini kullanabilirsiniz.  26, 26A, 26B numaralı otobüslere binip Şair Nedim Durağı’nda inerek Ihlamur Kasrı’na ulaşabilirsiniz. (Diğer ulaşım seçenekleri için başlığa tıklayıp detaylı bilgi alabilirsiniz)

3. AYNALIKAVAK KASRI

Tersane Bahçesi adıyla da anılan Aynalıkavak Kasrı, ilk olarak 1613 yılında yapılmıştır. Sonraki dönemlerde kasra ilave binalar da eklenmiştir. Osmanlı mimarisinin son yapılarından biri olan Aynalıkavak Kasrı, I. Dünya Savaşı zamanında deniz kuvvetleri tarafından kullanıldıktan sonra günümüzde Milli Saraylar’a bağlanmıştır.

Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücretleri: Aynalıkavak Kasrı’nı pazartesi ve Perşembe günleri hariç diğer günlerde 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Aynalıkavak Kasrı’na giriş; tam 50 TL, indirimli 20 TL olarak belirlenmiştir.

Nasıl Gidilir?: Aynalıkavak Kasrı’na ulaşım oldukça kolaydır. Şişhane Metro Durağı’nda indikten sonra kısa bir yürüyüşün ardından kasra ulaşabilirsiniz.

4. KÜÇÜKSU KASRI

Küçüksu Kasrı’nın yapımı 17. Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Denize sıfır olması sebebiyle ve sabahları verilen kahvaltı hizmeti sayesinde özellikle hafta sonları yoğun ilgi görmektedir.  Cumhuriyet Dönemi’nde devlet konukevi olarak hizmet veren Küçüksu Kasrı, 1994 yılında yapılan restorasyon çalışmalarının ardından ziyaretçilerine kapılarını açmıştır.

Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti: Küçüksu Kasrı’nı pazartesi ve Perşembe günleri hariç diğer günlerde 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Kasra giriş ücreti; tam 50 TL, indirimli 20 TL yabancı uyruklu vatandaşlar için 100 TL olarak belirlenmiştir.

Nasıl Gidilir?: Şahsi aracıyla gidecek olanlar Anadolu Yakası sahil yolundan Göksu Mahallesi’ne gelerek Küçüksu Kasrı’na ulaşabilirler. Avrupa Yakası’ndan gelecek olanlar ise FSM Köprüsü’nü  geçtikten sonra Anadolu Hisarı sapağından saparak sahil yolundan Küçüksu Kasrı’na ulaşabilirler.

5. HİDİV KASRI

İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içinde bulunda Hidiv Kasrı, İstanbul’daki önemli tarihi mekanlardan birisi konumundadır. Uzun yıllar bakımdan uzak kalan kasır, 1984 yılında restore edildikten sonra ziyaretçilerine kapılarını açtı. Hidiv Kasrı’nda özellikle hafta sonları kahvaltı yapmanızı tavsiye ediyoruz. Sonrasında tarih kokan yapıyı dolaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hidiv Kasrı’na giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Otopark için belli bir miktar ödeme yapılması gerekilebilir.

Nasıl Gidilir?: Hidiv Kasrı’na gitmek için Üsküdar – Beykoz sahil yolunu kullanarak önce Kanlıca’ya ardından tabelalar yardımıyla kasra ulaşabilirsiniz.

6. MASLAK KASRI

İstanbul’da İstinye ve Tarabya kavşakları arasında kalan Maslak Kasrı, II. Mahmud Dönemi’nde inşa edilmeye başlanmış, Abdülaziz zamanında gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra günümüzdeki halini almıştır. Kasırda Kasr-ı Hümayun, Mabeyn-i Hümayun, Paşalar Dairesi, Çadır Köşkü ve Limonluk bölümleri bulunmaktadır.

Ziyaret Saatleri Ve Giriş Ücreti: Milli Saraylar’a bağlı olan Maslak Kasrı’nı pazartesi ve Perşembe günleri hariç diğer günler saat 09.00 – 17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücreti ise; tam 50 TL, indirimli 20 TL.

Nasıl Gidilir?: Maslak Kasrı’na gitmek için İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.  Şişli Atatürk Sanayi Kavşak Otobüs Durağı’nda indikten sonra kasra rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

7. YILDIZ ŞALE KASRI

500 bin metrekare gibi büyük bir alan içinde inşa edilen Yıldız Şale Köşkü; III. Selim’in annesi Mihrişah Valide Sultan adına yaptırmıştır. Toplam 60 oda ve 4 salondan oluşan köşk, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Günümüzde Milli Saraylar’a bağlanan kasır, müze – saray olarak ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücretleri: Yıldız Şale Köşkü’ne pazartesi ve Perşembe günleri hariç diğer günlerde 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücreti ise; tam 50 TL, indirimli 20 TL olarak belirlenmiş.

Nasıl Gidilir?: Yıldız Parkı’na çok yakın olan Yıldız Şale Köşkü’ne ulaşmak için Eminönü – Beşiktaş, Sarıyer – Beşiktaş sahil yolunu kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

8. SEPETÇİLER KASRI

İstanbul Sarayburnu mevkiinde bulunan Sepetçiler Kasrı, Topkapı Sarayı’nın kıyı köşklerinden birisi konumundadır.  III. Murad döneminde inşasına başlanan Sepetçiler Kasrı, günümüzde Yeşilay Genel Merkezi olarak hizmet vermektedir.

Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti: Günümüzde Yeşilay Genel Merkezi olarak kullanıldığı için detaylı bilgiyi Yeşilay’ın resmi sitesinden alabilirsiniz.

Nasıl Gidilir?: Sepetçiler Kasrı’na ulaşım son derece rahattır. Metro ile gitmek isteyenler, Marmaray Sirkeci İstasyonu’nda indikten sonra ulaşabilirsiniz. Diğer alternatif ulaşım seçenekleri için konu başlığına tıklamanız yeterli olacak.

Ve son olarak Tarihi kasırlar haricinde İstanbul’da gezilecek yerler‘in tam listesine göz atmak isterseniz sizi şöyle alalım. :)

İstanbul’un tarihe tanıklık eden en görkemli kasırları

Geçmişten günümüze pek çok büyük imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul, tarihin en görkemli mimari örneklerine ev sahipliği yapıyor. Tarihin en büyük hükümdarlıklarının miraslarını barındıran kadim şehir, her köşesinde sizi farklı sürprizlerle karşılıyor. İstanbul’un kıymetli hazineleri saraylar, camiler, hanlar, hamamlar, köşkler, çarşılar ve ihtişamlı yapılarıyla dikkat çeken kasırlar, şehrin siluetini oluşturuyor. Keşfetmekle bitiremeyeceğiniz dünyanın başkenti İstanbul’u gezmeye başlamak için ilk adım olarak kasırlar doğru bir tercih olacaktır.

Padişahların şehrin dışına veya yüksek tepelere inşa ettirdikleri köşk ya da av köşkleri olarak kullanılan görkemli yapılar, kasır olarak adlandırılıyor. İstanbul’un en güzel kasırlarını sizler için derledik.

IHLAMUR KASRI- BEŞİKTAŞ

Nişantaşı ile Beşiktaş arasında Ihlamur Mesiresi’nde bulunan Ihlamur Kasrı, Abdülmecit tarafından mimar Nigoğos Balyan’a yaptırılmıştır. Kasır, Merasim Köşkü ve Maiyet Köşkü olarak 2 kasır şeklinde tasarlanmıştır. Daha sade ve küçük bir yapı olan Maiyet Köşkü, kafe olarak kullanılırken Merasim Köşkü’nü müze ve saray olarak ziyaret edebilirsiniz. Köşkün üst duvarları pahalı bir malzeme olan Avusturya stukosu ile kaplanmıştır.

Ihlamur Kasrı giriş ücreti; tam 15 TL, indirimli 10 TL, öğrenci 5 TL. Bahçe kısmına giriş ise 5 TL’dir.

MALTA KÖŞKÜ- BEŞİKTAŞ

Beşiktaş’ın tarihi miraslarından bir diğeri olan Malta Köşkü, Yıldız Parkı içerisinde bulunmaktadır. Tarihin önemli şahitlerinden köşk, Çadır Köşkü olarak da bilinmektedir. Malta ismini ise Malta’da getirilen taşlardan almıştır. Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Malta köşkü İstanbul’daki pek çok muhteşem esere imzasını atan mimar Balyan ailesi ellerinden çıkmıştır. Köşkün tavan süslemeleri ve altın varaklı aynası en dikkat çeken bölümlerini oluşturmaktadır.

Köşkün içerisinde bulunan kafede çayınızı yudumlarken yemyeşil Yıldız Parkı manzarasında huzur bulabilirsiniz.

ADİLE SULTAN KASRI- ÜSKÜDAR

Üsküdar Validebağ Korusu içerisine Sultan Abdülaziz tarafından kardeşi Adile Sultan için yaptırılan Adile Sultan Kasrı, büyüklüğüyle öne çıkmaktadır. Geniş ve görkemli salona çıkan çift kollu merdivenler, günümüzde özellikle fotoğraf çekimlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Kasır, dönem içerisinde eğitim amaçlı da hizmet vermiştir. Günümüzde ise birçok etkinlik ve düğün organizasyonlarında kullanılmaktadır.

Hababam Sınıfı filmi de Adile Sultan Köşkü’nde çekilmiş ve köşkün odalarından biri Hababam Sınıfı Müzesi olarak düzenlenmiştir.

KÜÇÜKSU KASRI- BEYKOZ

Küçüksu ve Göksu dereleri arasında Boğaziçi’ne bakan Küçüksu Kasrı, yine Abdülmecit tarafından yaptırılan bir Nigoğos Balyan eseridir. Batılı mimari özelliklerinin işlendiği kasır, klasik Osmanlı yapılarından farklı özellikler taşımaktadır. Ön cephede yer alan kabartma süsleri, bahçesindeki süs havuzu ve Avrupa’dan sipariş edilen mobilyalarından İtalyan mermerinden yapılan şöminesine kadar batı tarzı tercih edilmiştir.

Küçüksu Kasrı’nı Pazartesi ve Perşembe günleri hariç girişler, tam 10 TL, öğrenci 5 TL şeklinde ziyaret edebilirsiniz.

HİDİV KASRI- BEYKOZ

Mısır Hidivi (Valisi) Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında İtalyan mimar Delfo Seminati’ye yaptırılan Hidiv Kasrı, İstanbul Boğazı’nın en güzel noktalarından birine konumlandırılmıştır. Boğazı seyredebileceğiniz bir kuleye sahip köşk, ağaçlar arasında yükselen bir şato izlenimi vermektedir. Doğadan esintilerin göze çarptığı Hidiv Kasrı’nda yaprak, çiçek ve meyve desenli vitray camlı kapılar ile mozaik süslemeli tavan dikkat çekmektedir. Kasrın bir diğer göz alan parçası ise dış kapı girişindeki altın yaldızlı kapı ve üzerinde Ay Yıldızlı hidiv tacı bayrağıdır.

Özel bir işletme tarafından hizmet verilen Hidiv Kasrı’nda restoran ve kafe bulunmaktadır.

Etiketler:
istanbul kasır ve saraylar,istanbul kasırlar,istanbul kasırları,istanbulda gezilecek kasırlar,istanbuldaki kasırlar

İSTANBUL'DA KÖŞK VE KASIRLAR

  • Günlük gezi fiyatlarına; FEST Travel uzman rehberlik hizmetleri, müze girişleri, dinsel yapılara, bazı kurum ve kişilere yapılan bağışlar, KDV, aksi belirtilmedikçe ulaşım ve öğle yemeği dahildir. Her gezi güzergâhındaki şartlara göre dahil olan veya olmayan hizmetler için, rezervasyon sırasında ayrıca bilgi alınız.

  • Gezilerimiz sırasında tüm gezginlerimizin koruyucu maske takması zorunludur.

  • Günlük gezilerimizde tüm gezginlerimize verilmek üzere bir adet ek koruyucu maske FEST Travel tarafından temin edilecektir.

  •   Günlük gezilerimizde, rehberimize teslim edilen hijyen kitinden tüm gezginlerimiz yararlanabilir. Gezi boyunca rehberimizin yanında 1 mini boy el dezenfektanı, 1 mini kolonya bulunacaktır.

  • Sosyal mesafeyi korumak adına tüm gezilerimizde rehberimizin anlatımlarını rahatlıkla dinleyebileceği cihazlar, misafirler için temin edilecektir. Hijyen kuralları gereği ve plastik sarfiyatını azaltmak amacıyla bu cihazlar için gerekli olan kulaklıkları misafirlerimizin temin etmesi rica edilecek olup yedek kulaklıklarımız da ayrıca bulunacaktır.

  • Müze giriş ücretlerinde Kültür Bakanlığınca belirlenmiş fiyat değişiklikleri gezi katılımcılarına yansıtılmaktadır.

  • Rezervasyonların kesinleşebilmesi için katılımcıların TC Kimlik numaralarını veya şirket fatura bilgilerini satış temsilcisine bildirmeleri ve gezi bedelinin tamamını ödemiş olmaları gerekmektedir. Rezervasyonu tamamlanan katılımcılar Gezi Satış ve Uygulama Koşullarını kabul etmiş sayılırlar.

  • Bir gezgin birden çok kişi için rezervasyon yaptırırsa hepsi adına tek kalemde ödeme yapabilir. Ancak diğer katılımcıların tam isimlerini ve TC Kimlik numaralarını bildirmekle yükümlüdür.

  • Adım Adım İstanbul geziler için, geziden üç gün öncesine kadar olan iptallerde bakiye iadesi yahut başka geziye aktarımı mümkündür, iki gün kala olan iptallerde ödemenin %60’ı kesilir ve kalan %40 iade edilir veya başka bir geziye aktarılabilir. Bir gün öncesinde mesai bitiminden (18.30) sonra gelen iptallerde iade yahut bir başka geziye aktarım söz konusu olmaz. Geziyi iptal etme durumunda katılımcıların yurtiç[email protected] adresine e-posta olarak ya da 0530 952 81 47 numaralı telefona detayları kısa mesaj ile bildirmeleri gerekmektedir.

  • Günlük gezilerimiz, Covid-19 sürecinin devam etmesi nedeniyle en az 8 en fazla 15 kişi ile gerçekleştirilmek üzere planlanmıştır. Yeterli katılım sağlanamadığı durumda FEST Travel gezi tarihini erteleme ya da iptal etme hakkına sahiptir. İptal bildirimleri en geç iki gün önce 18.30’a kadar yazılı olarak yapılmaktadır.

  • FEST Travel doğal, sosyal, kültürel, yol ve hava koşullarından dolayı gezi güzergâhını değiştirebilir ve/veya gezide değişiklik yapabilir.

  • Gezi fiyatına dahil olan ancak gezginlerimizin kendi tercihleri doğrultusunda kullanılmayan ulaşım, yemek, müze giriş bedelleri iade edilemez.

  • Adım Adım İstanbul® ve günübirlik gezilerimiz yoğun bir anlatım ve yürüyüş içerir, bu sebeple 10 yaş altı çocukların katılımı uygun bulunmamakta ve geziye kabul edilmemektedir. 10 yaş ve üzeri çocuklara çocuk indirimi uygulanmamaktadır. Ancak, istisnai olarak resmi makamlarca belirlenmiş olan ücretlendirme sistemine göre 18 yaş altı TC vatandaşı katılımcılardan müze giriş bedelleri düşülmektedir.

  • Lütfen, rezervasyon yaptırıp kesin konfirme almadan bankaya para yatırmayınız. Konfirme alınmadan yapılan ödemelerin iade işlemlerinde oluşabilecek banka/kredi kart masrafları gezginlere aittir. Online ödemeniz olduysa da akabinde satış sorumlusu ile iletişime geçiniz.

  • Günübirlik geziler ve Adım Adım İstanbul® gezilerinde rezervasyon talebinin FEST Travel tarafından kabulünden itibaren ödemelerin aynı gün içerisinde yapılması gereklidir. Opsiyon talebiniz olması halinde satış sorumlusu ile görüşme gerçekleştiriniz.

  • Belirlenen son ödeme tarihinde ödemesi yapılmayan rezervasyonlar bir kez daha hatırlatma yapılmaksızın, herhangi bir özel ayrım yapılmadan iptal edilecektir.

  • Bankaya para yatırırken isminizi, gezi adını ve tarihini yazdırmayı lütfen unutmayınız.

  • İçinde cami, türbe bulunan gezilerimizde kadın gezginlerin başörtüsü veya şal bulundurmasını rica ediyoruz.

  • Diğer dinsel yapıların ziyaretlerinde de tüm gezginlerimizin uygun kıyafet ile katılımını rica ediyoruz.

  • Özellikle cami ziyaretlerinde ayakkabılar çıkartılacaktır. İsteyen gezginler yanlarına galoş alabilirler. Ancak bazı dinsel yapılar her ne olursa olsun galoş kullanımına izin vermemektedir.

  • Araç kullanılan gezilerimizde gidiş yönüne göre sağdaki ilk iki koltuk Gezi Liderimize aittir. Buraya oturulmaması önemle rica olunur. Herhangi bir koltuk rezervasyonu söz konusu değildir, ilk gelen misafirler uygunluğa göre istedikleri yere oturabilirler. Devam eden Covid-19 süreci nedeniyle, araçlarımızda her sıraya bir gezginimiz oturacak şekilde planlama yapılacak olup, araç kapasitesinin yarısı kadar katılımcı alınacaktır. Gezi boyunca yer değişikliği olmadan aynı koltukları kullanmanızı rica ederiz. Ulaştırma Bakanlığı’ndan gelecek yönergeler ve FEST Travel güvenli seyahat kuralları gereği hassasiyetinizi rica ediyoruz. Detaylı prosedürlerimizi incelemek için: https://www.festtravel.com/covid-19-hakkinda-bilgilendirme 

  • Adım Adım İstanbul® ve günübirlik gezilerimizde araçlarda su bulunmamaktadır.

  • Gezinin başlangıcında ve bitişinde gezi programında belirtilen yerlerin dışında hiçbir yerde ulaşım aracına binilemez ve inilemez.

  • Gezilerimizde kullanılan araçların önünde her zaman FEST Travel levhası bulunmaktadır.

  • Gezi sırasında yerel gezi liderlerine, gezi görevlilerine ve şoförlere bahşiş toplanmıyor. Ödediğiniz tutara bu hizmetler dahildir.

  • Grup ile gezi yapma elbette bazı sorumlulukları, özellikle karşılıklı saygı ve hoşgörüyü gerektiriyor. Sigara içme, fotoğraf çekme, koruyucu maskenizi çıkarmama, tutunduğunuz noktalar olması halinde hijyenik mendil yahut antiseptik jel kullanma, açık alanda öksürmeme vb.  bu çerçeve içinde yaklaşmamız gerekli.

  • Karşılıklı saygı içinde fotoğraf çekenlere engel olunmamasını, fotoğraf çekenlerin de fotoğraf çekmeyenleri rahatsız etmemesini diliyoruz.

  • Gezi Liderlerini tanımak için bakınız www.festtravel.com/tr/gezi-liderleri

  • Bu koşullar FEST’in festtravel.com adlı web sayfasında aşağıdaki linkte gezginlerin incelemesine açıktır.

    www.festtravel.com/adim-adim-istanbul-gezileri-satis-ve-uygulama-kosullari

  • nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir