norveç interrail / Norveç içinde İnterrail | railcc

Norveç Interrail

norveç interrail

INTERRAIL ROTALARI

Interrail gezisi planlamanın en meşakatli yanı rota belirlemek. Interrail Avrupa turu yapmanın ekonomik yolu olarak konumlanıyor ama yine de en mantıklısı Avrupa&#;yı baştan aşağı tek biletle zigzaglamak yerine bir bölgeye odaklanmak.

Aksi takdirde bir bölgeye yoğunlaşmak yerine, Roma &#; Madrid &#; Stockholm üçgeni gibi her yere yetişmeye çalışırsanız hem günleriniz hep yolda geçer, hem de biletinizden verim alamazsınız.

Aklın yolu bir olduğundan zaman içinde bazı kalıplaşmış Interrail rotaları oluşmuş. Şimdi size bu rotalar neler ve bu rotalar için hangi bilet türünü almanız an mantıklı olur, onu anlatacağız.

Burada okucaklarınızı anlamlandırabilmeniz için önce interrail bilet çeşitlerini bilmeniz lazım. O yüzden bu yazımıza bir ara verip, önce Interrail Bilet Türleri yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Kabaca; 6 çeşit Interrail bileti var. Hepsinin kapsayıcılığı, geçerlilik süresi ve ücreti farklı. En kapsamlı bilet olan &#;1 Aylık Sürekli Bilet&#; tüm interrail ülkelerinde sınırsız sayıda trene binmenize imkan veriyor ama az sonra göreceksiniz ki sınırlı biletlerden almak çoğu zaman en mantıklı seçenek (Bu biletlerle ilgili bilgi az önce bahsettiğimiz yazımızda).

Gelelim en popüler interrail rotalarına.

 

 

Interrail Bileti Hangi Ülkelerde Geçerli ?

Interrail bileti her ülkede geçerli değil. Mesela Adalar, Estonya, Letonya, Litvanya, Kosova interrailın kapsamının dışında kalıyor.

İnterrail biletinin geçerli olduğu ülkerler şöyle:
Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyetii Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Birleşik Krallık, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Makedonya, Karadağ, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye.

 

En Popüler Interrail Rotaları

Interrail&#;le gidebileceğiniz bir sürü ülke var, ne kadar kalmak istediğinizi seçmek de biletinizin sınırlarını belirlemek de tamamen sizin elinizde. Alacağınız bir &#;Global Interrail Pass&#; size Avrupa&#;yı karış karış keşfetme hayaliniz için kocaman bir kapı açacak. Bu biletle tam 30 farklı ülkeye gidebiliyorsunuz ve hepsi de görülmeye değer ülkeler.

Interrail biletlerinde çok farklı seçenek olsa da maksimum bilet süresi 30 gün, bu yüzden bize kalırsa 30 günlük bir geziye 30&#;a yakın ülkeyi sıkıştırmak yerine spesifik bölgelere odaklanıp o bölgelerin çevresini hakkıyla keşfetmek çok daha akıllıca olur. Gezinizi planlarken ilk Avrupa&#;nın hangi bölümünü görmek istediğinize karar verin, sonra da o bölgedeki şehirlerden harika bir tur programı yapın. Size yardımcı olabilmek için biz tane tur programı önerisi hazırladık. Doğrudan bunları uygulayabilir veya kendi zevkinize göre kişiselleştirebilirsiniz. İşte Avrupa&#;nın çeşitli bölümlerinden rota önerilerimiz:

 

1. Orta Avrupa Rotası

Öncelikle, neden Orta Avrupa diyeceklere cevabımızı verelim: Çünkü Orta Avrupa&#;da gezmek hem eğlenceli ve hem de Avrupa&#;daki diğer birçok rotaya kıyasla daha uygun fiyatlı. Özellikle Hırvatistan; el değmemiş kumsalları, harika dalış noktaları ve güzel şelaleleri ile sırt çantalıların çokça tercih ettiği noktalardan. Interrail yaparken ilk seçeneğiniz Orta Avrupa ise Zagreb&#;den (Hırvatistan) başlamak iyi fikir deriz. Bileti önceden almak iyi olabilir çünkü Easy Jet ve Ryan Air gibi çok ucuz havayolları maalesef İstanbul&#;dan kalkmıyor.

Zagreb&#;den başlayanlar için şöyle güzel bir rota önerebiliriz:
Zagreb  &#; Ljubljana (Slovenya) &#; Budapeşte (Macaristan) &#; Braşov (Romanya) &#; Belgrad (Sırbistan) &#; Zagreb (Hırvatistan) &#; Split (Hırvatistan).

Klasik Orta Avrupa rotasında Braşov yok ama bizce görülmeye değecek bir yer olduğundan rotaya ekledik.

Böyle bir rota için 15 günde 5 gün trenlere binme hakkı veren Flexi bir Global Pass size yeterli olacaktır. Böylece her şehirde 2 gün kalarak, iki şehir arası geçişlerde sadece 5 gün trene binerek turu rahatça tamamlarsınız.

2. Doğu Avrupa Rotası

Doğu Avrupa Interrail güzergahları arasında en çok tercih edilen bölgelerden biri. Doğu Avrupa&#;yı tercih edenler için Prag (Çek Cumhuriyeti) veya Budapeşte (Macaristan) başlamak için ideal şehirler. İstanbul&#;dan bu iki şehre de Pegasus Havayolları&#;ndan bilet bulabilirsiniz, diğer havayolu şirketlerine göre daha uygun fiyatlı olacaktır.

Prag&#;dan başlayanlar için: Prag &#; Varşova(Polonya) &#; Krakov &#; (Polonya) &#; Bratislava (Slovakya) &#; Llubjana (Slovenya) &#; Viyana(Avusturya).

İkinci rota da Budapeşte (Macaristan)&#;dan başlamak isteyenler için: Budapeşte &#; Braşov (Romanya) &#;Bükreş (Romanya) &#; Sofya (Bulgaristan) &#; Belgrad (Sırbistan) &#; Budapeşte.

Hangi rota nasıl derseniz: Prag mimarisi ile dünyadaki en güzel şehirlerden. Birçok insan çok da romantik olduğunun düşünüyor. Viyana da bizce Avrupa&#;nın en asil şehirlerinden. Slovakya ve Slovenya aslında güzel yerler olmakla birlikte, eğri oturup doğru konuşmak gerekirse biraz bekar erkek rotası olmuş vaziyette.

Diğer tarafta; Belgrad ve Budapeşte partilemek için Avrupa&#;nın sıkı şehirlerinden iki tanesi ve batıya kıyasla ekonomikler. Sofya ise tüm durakları içindeki en renksiz şehir, atlanabilebilir. Braşov minik ve çok sevimli bir şehir, eski bir Alman yerleşimi. Bükreş mi Braşov mu derseniz bizce Braşov.

Bu iki rota için de 15 günde 5 gün trenlere binme hakkı veren Flexi bir Global Pass size yeterli olacaktır ama derseniz ki o kadar gitmişken, Doğu Avrupa&#;da daha geniş bir tur atmak isterim o zaman 1 ayda 15 gün trenlere biniş hakkı tanıyan Flexi bir Global Pass işinizi görür.

 

3. İskandinavya Rotası

İskandinavya rotası için, olası Interrail rotalarının en pahalısı diyebiliriz. Stockholm dünyanın en pahalı şehirlerinden biri ama aynı zamanda en eğlenceli ve keyiflilerinden de biri. Dediğimiz gibi biraz yüksek bütçeleri göze alanlar için İskandinavya çok memnun kalacakları bir destinasyon. Tasarım meraklıları için Kopenhag bir cennet, İsveç ve Norveç de manzaraları ile insanları büyülüyor. İskandinavya ülkelerine seyahat eden birçok insan gibi ülkede görecek bu kadar çok şey oluşuna ve insanların kibarlığına, misafirperverliğine şaşırabilirsiniz, hazır olun!

Kopenhag&#;dan şu rotayı öneriyoruz: Kopenhag &#; Göteborg (İsveç) &#; Oslo (Norveç) &#;  Stockholm (İsveç) &#; Helsinki (Finlandiya) &#; Stockholm (İsveç) &#; Kopenhag.

Bizce Kopenhag (Danimarka)&#;dan başlamak en iyi seçenek. Çünkü İstanbul&#;dan Kopenhag&#;a Pegasus&#;un uygun seferleri var. Eğer çok son ana kalmadıysanız bulabileceğiniz en uygun fiyatlı uçak bileti bu olacaktır. Ayrıca güzel bir detay, Interrail biletiniz Stockholm &#; Helsinki arasındaki feribotta da geçerli. Bu rota için 15 günde 5 gün trenlere binme hakkı veren Flexi bir Global Pass işinizi görür.

Bu şehirlerdeki önerilerimizi Kuzey Avrupa Turu yazımızın alt kısmına bulabilirsiniz.
Ama Stockholm için özel bir rehberimiz var.

 

4. Güney Avrupa Rotası

Güney Avrupa için önerebileceğimiz iki farklı rota var. İlk rota Roma&#;dan başlıyor. Aslında İtalya&#;da başka birçok şehir Interrail için tercih edilebilir ama Roma en popüler olanlardan olduğu için biz turu burdan başlattık, siz keyfinize göre revize edebilirsiniz.

Roma&#;dan başlayan rotanız şu şekilde olabilir: Roma &#; Napoli &#; Bari &#;Patras (Yunanistan, feribotla) &#; Atina &#; Selanik &#; İstanbul (Türkiye).

Tahmin edebileceğiniz gibi turun İstanbul&#;da bitmesi dönüş için uçak bileti almanız gerekmediğinden büyük avantaj olacak. Bu tur için İtalya’da geçerli olan ve Yunanistan’a da ücretsiz feribotla geçiş hakkı veren bilet olan Interrail Italy Plus Pass uygun olur.

Güney Avrupa&#;daki ikinci rota Lizbon (Portekiz)&#;e uçarak başlıyor. Lizbon&#;dan rotaya şu şekilde devam edebilirsiniz: Lizbon &#; Porto &#; Santiago di Compostella &#; Madrid &#; Sevilla &#; Granada &#; Madrid &#; Barselona. Bu rota için 1 ayda 7 gün trenlere binme hakkı veren Flexi bir Global Pass işinizi görür.

 

5. Balkanlar Rotası

Balkanlar da kültürüyle, sahilleriyle, ülkelerin birbirine nispeten yakınlığıyla sırt çantalı gezginlerin çokça tercih ettiği rotalardan biri. Interrail rotanızı Balkanlar&#;dan seçmek istiyorsanız yine Hırvatistan&#;ın başkenti Zagreb&#;den başlayın deriz. İstanbul&#;dan Zagreb&#;e Pegasus gibi düşük maliyetli bir havayolunun uçağı yok, bu yüzden biletleri önceden almak çok daha avantajlı olur.

Balkanlar rotası şu şekilde: Zagreb &#; Saraybosna (Bosna Hersek) &#; Podgorica (Karadağ, otobüsle) &#; Belgrad (Sırbistan) &#; Üsküp(Makedonya) &#; Atina (Yunanistan)

Bu rota Karadağ&#;ın başkenti olan Podgorica&#;da duruyor ama bizce Podgorica&#;nın hiç bir numarası yok. Bizce oradan bir otobüse atlayıp 1 &#; 1,5 saat mesafedeki Kotor ve Budva&#;yı  görmek bin kat daha güzel, özellikle de mevsimlerden yaz ise.

Karadağ&#;a gidecekler için bazı naçizane önerilerimiz hazır ve nazır:
&#; Gezinizi planlamaya Kotor Körfeziyazımızdan başlayın. Bu yazımız, nereye ne kadar zaman ve bütçe ayırmanız gerektiğini belirlemede size yol gösterecektir.
&#; Bizce Budva&#;dan önce, Kotor ve Perast Karadağ&#;da öncelikli görmeniz gereken yerler. Bu iki şehirde nerede kalınır, nerelere gidilir gibi bilgiler için tıklayın: Perastve Kotor Gezilecek Yerler

Bu rota için Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Yunanistan ve Türkiye’de tek bilet ile 2 ay boyunca gezmenizi sağlayan Balkan Flexi Pass ideal olur. Atina&#;dan İstanbul&#;a kısa bir uçak yolculuğu ile dönebilecek olmanız da bir avantaj.

 

6. Batı Avrupa Rotası

Batı Avrupa&#;daki Interrail rotaları bütün Avrupa&#;daki rotaların en ünlülerinden. O kadar çok seçenek var ki, bu rotanın zorluğu da hangi şehirleri görmek istediğinize karar verip uygun bir rota belirlemek. Batı Avrupa&#;nın neredeyse her şehrine kolayca trenlerle ulaşım sağlayabildiğiniz için Interrail&#;in en kolay rotaları bu bölgeden çıkıyor.

Brüksel, Paris, Marsilya , Berlin, Münih, Amsterdam&#; Hepsi Interrail&#;e başlamak için harika şehirler. Kendi isteklerinize ve bilet fiyatlarına göre dilediğinizi seçebilirsiniz ama bizim önerimiz Berlin veya Paris&#;tan başlamak olur. Marsilya klasik olarak bu rotaya dahil ediliyor ama bize sorarsanız gayet atlanası bir durak.

Paris&#;tan başlarsanız rota şu şekilde olabilir: Paris &#; Brugge (Belçika) &#; Brüksel (Belçika) &#; Amsterdam(Hollanda) Hamburg (Almanya) &#; Berlin(Almanya) &#; Köln (Almanya) &#; Münih (Almanya) &#; Zürih (İsviçre) &#; Milano(İtalya) &#; Bolonya (İtalya)&#; Cenova (İtalya) &#; Nice (Fransa)&#; Marsilya (Fransa) &#; Paris. Böyle bir tur için önerimiz 1 aylık sınırsız gün trenlere biniş hakkı tanıyan Continuous bir Global Pass olur.

Peki Hangi Rotayı Tercih Etmeli ?

Bunun cevabı kişiden kişiye değişecektir ama bazı faydalı yönlendirmelerde bulunabiliriz:

En Pahalı Rota: İskandinavya
En Ekonomik Rota: Balkanlar
En Popüler: Güney Avrupa İtalya &#; Yunanistan rotası
İlk tercihimiz hangisi olurdu? İtalya ya da İspanya rotası (Güney Avrupa) ya da İskandinavya
Son tercihimiz hangisi olurdu? Balkanlar

Interrail Yapmak İçin En Uygun Ülkeler Hangileri ?

Almanya, Avusturya, İsviçre, Belçika, Hollanda, Portekiz ve İskandinav ülkeleri, Interrail için biçilmiş kaftan ülkeler. Çünkü bu ülkeler, demiryolları, hızlı trenler, aktarmalar, tren sirkülasyonu, dakiklik ve organizasyon konularında çok gelişmiş ülkeler. Ayrıca bu ülkelerde kolaylıkla rezervasyon gerektirmeyen trenler bulabiliyorsunuz.

Italya ve Fransa gibi ülkeler de gelişmiş bir demiryolu ağına sahip ama çoğu tren rezervasyon gerektiriyor. Bu da rezervasyon ücreti ödemeniz demek oluyor.

Hırvatistan veya Romanya gibi ülkelerde ise demiryolu ağı yeteri kadar gelişmediğinden her istediğiniz yere istediğiniz zaman Almanya&#;da olduğu kadar organize bir şekilde gidemeyebiliyorsunuz. Trenlerde sık sık gecikmeler, iptaller olabiliyor.

Interrail Haritası

Hangi şehirlerein demiryolu ağına dahil olduğunu öğrenmek ve en güncel () Interrail haritasını görüntülemek için tıklayın. Bazı popüler Avrupa şehirlerinin arasındaki trenle seyahat süreleri ise şöyle:

Tren RotasıSeyahat Süresi
(Hızlı Trenlerle)
Paris &#; Amsterdam3 saat 20 dakika
Paris &#; Barselona6 saat 15 dakika
Madrid &#; Barselona2 saat 45 dakika
Paris &#; Cenova3 saat 05 dakika
Paris &#; Roma11 saat 15 dakika
Roma &#; Venedik3 saat 05 dakika
Amsterdam &#; Berlin6 saat 20 dakika
Berlin &#; Prag4 saat 40 dakika
Prag &#; Viyana4 saat 25 dakika
Viyana &#; Budapeşte2 saat 50 dakika

INTERRAIL PLANMAMA UYGULAMASINI TELEFONUNUZA İNDİRMEYİ UNUTMAYIN

Interrail Planner offline da çalışabilen bir yolculuk planlanama uygulaması. Bineceğiniz şehir ve gitmek istediğiniz şehiri girdiğiniz zaman internete bağlı olmasanız bile size tren bilgilerini verir. Ancak burada listelenen tüm trenlere interrail biletiniz ile binemiyorsunuz. Hangilerine interrail bileti ile binebileceğinizi öğrenmek için
Options&#;dan  Transport Modes&#;a girin. Burada otomatik olarak &#;All&#; seçilidir.  &#;All except High Speed Train” olarak değiştirin. Artık listelen tüm trenlere interrail biletinizle binebilirsiniz.

Inter Rail

tarihli bir Inter Rail bileti.

Inter Rail (veya Inter-Rail) belirli bir süre için, kapsadığı ülke(ler)de, 2. sınıf tüm trenlere ücret ödemeden binebilme imkânı sağlayan özel bir tren biletidir.

Nisan tarihine kadar bölgesel bilet uygulaması varken, bu sistem yerini Global (Küresel) ve Tek-Ülke şeklinde iki türe bırakmıştır. Inter Rail biletlerini alabilmek için, kapsamdaki ülkelerinden birinde veya komşu bir ülkede en az 6 ay yaşamış olmak koşulu vardır.

Bilet, yolcunun kendi ülkesindeki seyahatlerde geçersizdir. Inter Rail bileti, bazı anlaşmalı denizyolu ve Demiryolu parkurlarında çeşitli oranlarda indirim sağlamaktadır.

Türkiye'de Inter Rail biletleri, Ankara ve İstanbul (Sirkeci) TCDD gar müdürlüklerinde ve çeşitli seyahat acentelerinde satılmaktadır.

Biletler 26 yaşından büyükler için daha pahalıdır. Fiyatlar ülkeye ve yolculuğun süresine göre de değişmektedir.

Global Bilet[değiştir kaynağı değiştir]

tarihli bir Inter Rail bileti. Inter Rail programı ilk olarak 'de başlamıştı.
  • : Pas bilet programı başlatıldı ve sadece 21 yaş ve altı gençlere satılıyordu. 21 ülke kapsama alanındaydı: Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Batı Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere, Yugoslavya.
  • : Yaş sınırı 23'e yükseltildi. 'da da 26'ya yükseltildi.
  • : Bazı özel gemi ve vapur seferleri de tarifeye eklendi.
  • : Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla ülke sayısı artmaya başladı.
  • : Bugünkü 30 ülke (Bosna hariç) tamamlandı. 7 bölge vardı.
  • : Inter Rail bileti tüm yaş gruplarına satılmaya başlandı. 8. bölge oluşturuldu.
  • : Bosna-Hersek katıldı.
  • : 1 Nisan 'den başlayarak Eurail Group şirketi devraldı. Bölge kavramı ortadan kalktı. Inter Rail ve Eurodomino birleştirildi.

Eski Bölgeler[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.