optisyenlik nedir / Nasıl Optisyen Olunur? Optisyen Ne İş Yapar?

Optisyenlik Nedir

optisyenlik nedir

kaynağı değiştir]

kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir

Optisyenlik Hakkında

Optisyenlik Programı Mezunları, Kendi İşlerini Kurma İmkânına Sahip Oluyor

Optisyenlik Programı Nedir?

Optik sektörü, göz hekimleri tarafından tanısı konmuş kusurların giderilmesi ve tedavinin hastaya eksiksiz bir şekilde uygulanması amacı ile kurulmuş bir sağlık sektörüdür.
Optik sektöründe optisyenler, mağaza sahipleri ve satış elamanları birlikte bir ekip çalışması içerisindedir.

Üniversitelerin Sağlık Meslek Yüksekokullarının Optisyenlik Programından mezun olmuş kişilere “Optisyen” denmektedir. Optisyenler, görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için oluşturulmuş reçeteleri okuyabilen, optik gereçleri tedarik eden ve reçete doğrultusunda hastaya özel uygulamarı sağlayabilecek düzeyde eğitim almış kişilerden oluşmaktadır.


Sağlık ve Emniyet Tedbirlerini Gözeten Mezunlar Yetiştirilmesi Amaçlanıyor

Bu programın amacı; genel halk sağlığı bilgisine sahip, girişimci ve kendini yenileyebilen, toplam kalite felsefesini benimsemiş ve ilgili kurumsal süreçlere destek verebilen, mesleği ile ilgili çevresel, toplumsal ve etik problemleri ve bunlarla ilgili sorumluluklarını bilen, mesleği ile ilgili sağlık ve emniyet tedbirlerini gözeten teknik elemanlar yetiştirmektir.

Optisyenler, hekimin yazdığı reçeteyi okuyarak hastaya uygun cam ve çerçeveyi tedarik etmektedir.
Pupillametre ve kişisel ölçüm teknikleri ile hastanın pupilla (iki göz bebeği arası) mesafesi ölçülerek görme odağını belirleyerek, fokometre ile camın diyoptrilerini ölçerek camın odağını tespit etmektedir.

Optisyenler, yaptıkları ölçümler sonucu hazırladıkları camı, istenilen ölçülere getirirerek montajını yapmakta ve kişisel ölçülere göre hazırlanan gözlüğü hastaya teslim etmektedir.

Optisyenlik Programında Alınan Dersler Nelerdir?

Öğretimin birinci yılında Gözün Anatomisi ve Fizyolojisi, Temel Matematik, Optisyenlik I, Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri, Türk Dili I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, İngilizce I, Üniversite Kültürü I, Optisyenlik II, Gözlük Cam Teknolojileri, Üniversite Kültürü II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, İngilizce II, Yaz Stajı yer almaktadır. Öğretimimizin ikinci yılında Optisyenlik III, Görme Optiği ve Refraksiyon I, Klinik Optik ve  Rehabilitasyon, Kontakt Lens, Optisyenlikte Müşteri İlişkileri ve Pazarlama Stratejileri, Optisyenlik IV, Görme Optiği ve Refraksiyon II, Göz Hastalıkları, Optisyenlik Tarihi ve Meslek Etiği, İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı dersleri mevcuttur.

Optisyenlik Programı Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir?

Bu programdan mezun olan öğrenciler “Optisyen” unvanı ile kendi optik mağazalarını açabilecekleri gibi, optisyenlik müesseselerinde mesul müdür olarak da çalışabilmektedir. Optisyenler gözlük yapan ve satan işletmelerde görev yapmaktadır.

DGS ile Lisans Programlarına Geçiş Yapabilirsiniz

Mezunlar, Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Mezunlarının Lisans öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerinden yararlanarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans programlarına kayıt hakkı kazanabilmektedir.

Optisyenlik Programında örgün ve ikinci öğretim olmak üzere iki aşamada eğitim verilmektedir. 


Optisyenlik Bölümü Nedir?

Optik sektörü, göz hekimleri tarafından tanısı konmuş kusurların giderilmesi ve tedavinin hastaya eksiksiz bir şekilde uygulanması amacı ile kurulmuş bir sağlık sektörüdür. Optik sektöründe optisyenler, mağaza sahipleri ve satış elamanları birlikte bir ekip çalışması içerisindedir. Optisyenler, görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için oluşturulmuş reçeteleri okuyabilen, optik gereçleri tedarik eden ve reçete doğrultusunda hastaya özel uygulamaları sağlayabilecek düzeyde eğitim almış kişilerden oluşmaktadır.

Optisyenlik Bölümü, Taban Puanları
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Programı Temel Yetenek Testi (TYT) Puan Türü ile öğrenci almaktadır. Bölümlerin burslu ve %50 indirimli ÖSYM taban puanları şöyledir:

Bölüm

ÖSYS Taban Puan

OPTİSYENLİK (BURSLU)

,

OPTİSYENLİK (%50 İNDİRİMLİ)

,

Optisyenlik Bölümü dersleri ve müfredat detayları

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Programının birinci yılında Gözün Anatomisi ve Fizyolojisi, Temel Matematik, Optisyenlik I, Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri, Türk Dili I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, İngilizce I, Üniversite Kültürü I, Optisyenlik II, Gözlük Cam Teknolojileri, Üniversite Kültürü II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, İngilizce II, Yaz Stajı yer almaktadır. Öğretimimizin ikinci yılında Optisyenlik III, Görme Optiği ve Refraksiyon I, Klinik Optik ve Rehabilitasyon, Kontakt Lens, Optisyenlikte Müşteri İlişkileri ve Pazarlama Stratejileri, Optisyenlik IV, Görme Optiği ve Refraksiyon II, Göz Hastalıkları, Optisyenlik Tarihi ve Meslek Etiği, İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı dersleri mevcuttur.

Optisyenlik Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları Nedir?

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Programından mezun olan öğrenciler “Optisyen” unvanı ile kendi optik mağazalarını açabilecekleri gibi, optisyenlik müesseselerinde mesul müdür olarak da çalışabilmektedir. Optisyenler gözlük yapan ve satan işletmelerde görev yapmaktadır. Mezunlar, Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Mezunlarının Lisans öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerinden yararlanarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans programlarına kayıt hakkı kazanabilmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir