kanguru bebekler icin zararli mi / Kanguru erkek bebekler için Zararlı mı - Happy Kids Forum

Kanguru Bebekler Icin Zararli Mi

kanguru bebekler icin zararli mi

Bebeklerde Kanguru Kullanımı: Bebek Kangurusu Nasıl Kullanılır?

Bebeklerde Kanguru Kullanımı: Bebek Kangurusu Nasıl Kullanılır?

Bebek Taşıma Kangurusu Nedir?

Bebeğini her yere güvenli ve konforlu bir şekilde taşımak isteyen ebeveynler, bu amaç için üretilen kanguruları ilk alınacaklar listesinden eksik etmez. Adını yavrusunu karnındaki kesede gezdiren kangurudan alan bu ürün, ailenizin minik ferdini daha rahat ve güvenli bir şekilde taşımanızı sağlar. İnsanlık tarihine bakıldığında da ebeveynlerin minikleri hep kanguru benzeri taşıma aparatlarıyla gezdirdiği görülür. Geçmişte sadece bir bez parçasından hatta hayvan derisinden yapılan ilkel kangurular, artık daha kapsamlı ürünler hâlini almıştır. Kemerler, klipsler, omurga destekleyici yastıklar ve dahası bu özel amaç için üretilen kanguruları sağlıklı ve pratik kılar. 

Ergonomik tasarımlarıyla miniklere konfor, yetişkinlere ise bebeğini daha rahat taşıma olanağı sunan kanguruların seçiminde bilinmesi gereken pek çok detay vardır. Bebeklerde kanguru kullanımı, doğru ürünü seçmek ve uygun pozisyonu belirlemek gibi koşullar başta olmak üzere onlarca ayrıntıyla konforlu hâle gelir. Sizin için hazırladığımız bu yazı sayesinde kanguru ile bebek taşımaya ilişkin aklınızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz. 

Kanguru Kullanmaya Ne Zaman Başlanabilir?

Çocuğunu konforlu bir şekilde taşıma ihtiyacı duyan ebeveynler, kullanan kişiye de oldukça rahat hareket imkânı veren kangurulara oldukça ilgi gösterir. Bebeklerde kanguru kullanımı ne zaman başlar sorusunun cevabı ise doğrudan küçüklerin gelişimsel özellikleriyle alakalıdır. Miniklerin omurga gelişimi açısından kanguru kullanım zamanını doğru belirlemek büyük bir önem taşır. Çoğu anne baba, kanguru kullanımı için 6 hafta veya 6 ay beklemek gerektiğini düşünür. Halk arasında kanguruyu erken dönemde kullanmanın çeşitli kalça ve sırt problemlerine neden olduğuna dair söylentiler, ebeveynlerin bu ürüne mesafeli yaklaşmasına yol açar. Ancak araştırmalara göre durum hiç de sanıldığı gibi değil.

Bilimsel verilere göre bebeğin 3 kiloya erişmesiyle birlikte kanguru kullanımında herhangi bir sakınca yoktur. Bu anlamda yeni doğan bebeklerde kanguru kullanımı, doğru pozisyon seçildiği müddetçe sorun teşkil etmez. Bazı bilim insanları ise kanguru kullanımına 2. aydan sonra başlamak gerektiğini dile getirir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, miniklerin doğumdan sonraki ilk 3 aya kadar başlarını dik tutamamasıdır. Yenidoğanlar için seçilecek kanguruların mutlaka baş ve boyun destekleyici yastıklara sahip olması gerekir. 

Kanguru kullanım yaşıyla ilgili bilgileri özetlemek gerekirse ürünün 3 kiloya erişmiş bebekler için güvenle tercih edilebileceği söylenebilir. Güvenli kullanım için ebeveynler, bebeklere bacaklar belden aşağı sarkar konumda değil kalçadan kavranmış şekilde pozisyon aldırmalıdır. Bacaklar açık şekilde kalçadan sarılı kangurular, bele olan baskıyı azaltır ve güvenli kullanım sağlar.

Kanguru Kullanımı Ne Zaman Bırakılmalıdır?

Bebeklerde kanguru kullanımını bırakmak için göz önünde bulundurulacak temel faktör, çocukların bedensel gelişimleri ve kilolarıdır. Bu noktada uzmanlar, yaklaşık 18 kg olan bebeklerde kanguru kullanımının bırakılması gerektiğini ifade eder. Bu ağırlık, ortama 4 yaşa tekabül eder. Ancak bu noktada erkek bebeklerin daha hızlı kilo aldıkları da düşünülmelidir. Bu durumda erkek bebeklerde kanguru kullanımını bırakmak için miniklerin 3,5 yaşına gelmesi de beklenebilir. 

Doğru zamanda kanguruyu bırakmak, bebeklerin daha hareketli ve bağımsız olmasını sağlar. Bu sayede küçük adımlar atabilen minikler, taşınmak yerine yürümeye daha kolay alışabilir. Bunun yanı sıra 18 - 20 kg gibi bir ağırlığı yetişkinlerin uzun süre boyunca taşımaları, ebeveynlerin omurga sağlığına da zarar verebilir. Bu nedenle kanguru bağlamaya doğru zamanda başlayıp ürünü bir süre sonra bırakmak faydalı olacaktır.

Bebek Taşıma Kangurusu Nasıl Kullanılır?

Ebeveynler, kanguruyu kullanmadan evvel bu ürün için hazırlanan kılavuzları mutlaka okumalıdır. Bu işlemden sonra kanguruyu ilk olarak bele doğru bir şekilde yerleştirmek gerekir. Klipslerin yardımıyla kanguru kemerini dilediğiniz ölçüye ayarlayarak belinize oturtabilirsiniz. Kemeri takarken özellikle emniyet lastiklerini geçirme aşamasına dikkat etmeniz gerekir. Bu lastikler, kontrol dışında gerçekleşen açılma riskine karşı kemeri sabitleyerek istenmeyen kazaları engeller. 

İkinci aşamada ise kangurunun kollarını ayarlayabilirsiniz. Bu ayarlamayı da yaptıktan sonra çocuğunuzu kangurunun üzerine oturtmanız mümkündür. Minik yavrunuz tam olarak kanguruya yerleşmedikçe bir eliniz, her zaman onun üzerinde olmalıdır. Son olarak bebeğinizin kollarını da boşluklardan geçirdikten sonra tüm klipsleri bağlayabilirsiniz. Bebeğinizi taşırken boyun desteğine ihtiyaç duyuyorsanız bu alandaki kemerleri de kullanabilirsiniz. 

Bazı kanguru modellerinde kapüşon detayı da bulunur.  Bu detay da kemerlerle aktif hâle getirilebilir. Kapüşon, soğuk havalarda bebeğinizi korumanızı sağlar. Yine güneşli havalarda minikleri sıcaktan korumak için bu aparat kullanılabilir. Ayrıca kapüşon, emzirme esnasında da kendinizi daha rahat hissetmenize yardımcı olur.

Bebeğinizin Yaşına Göre Kanguru ile Taşıma Pozisyonları

Kanguru kullanım şekilleri, bebeğinizin yaşına ve fiziksel durumuna göre değişiklik gösterir. Özellikle yeni doğan bebekler için önde içe dönük taşıma pozisyonu tercih edilir. Bu pozisyon, aylık bebekler için idealdir. Bu zaman aralığı, bebeklerin dışarıdan çok anne babasına ihtiyaç duyduğu ve onların kokusunu özlediği bir dönemdir. Ayrıca önde içe dönük taşıma, bu aylarda annelerin de sürekli olarak bebeklerini kontrol edebilmesini sağlar.  

Önde dışa dönük taşıma ise daha büyük bebekler için idealdir. Dikkati yavaş yavaş etrafa kayan bebekler, yüzleri öne dönük olduğunda dışarıda vakit geçirirken daha uslu durabilir. Çevredeki uyaranlara daha hassas olan aylık küçükler, bu pozisyonda oldukça rahat eder. Ancak dışa dönük taşıma için bebeklerin başlarını dik tutabilme yetisine sahip olması gerekir. 

Sırtta taşıma da bebeğiniz yavaş yavaş büyürken tercih edebileceğiniz bir pozisyondur. Özellikle 6. ayın ardından iyice ağırlaşan minikleri bel kaslarıyla taşımak zorlaşabilir. Bu durumda kanguruyu sırtınıza takmanız daha rahat hareket etmenizi sağlar. 

Tüm bu pozisyonların yanı sıra miniklerin sadece oturtularak taşındığı kanguru modellerinden de bahsetmek gerekir. Yeni yürümeye başlayan bebekler, çok hareketli olacakları için sık sık kangurudan inmek isteyebilir. Bel çantasına benzeyen ve miniklerin kalça üzerine oturtulduğu bu ürünler, kemerlerden bağımsız olarak kullanılır. Dolayısıyla söz konusu kangurularda ellerinizle sürekli çocuğunuzun beline destek vermeniz gerektiğini unutmamalısınız. 

bebek kangurusu nasıl kullanılır

Kanguru Kullanmanın Faydaları ve Zararları

Kanguru, yüzyıllardır pratik ve konforlu bir taşıma biçimi olarak kullanılır. Minikleri zahmetsiz şekilde taşımaya yarayan bu aparat, anne babaların işini oldukça kolaylaştırır. Bebeklerde kanguru kullanımının faydalarınışöyle sıralamak mümkündür:

  • Bebek arabası ve puset kullanmanın mümkün olmadığı zamanlarda kanguru rahatlıkla tercih edilebilir. 
  • Kanguru, bebek ve ebeveynler arasındaki tensel temasın sürmesini sağlar. Bu da bebekleri güvende hissettirir. 
  • Kanguru sayesinde anne babalar, minikleri her daim gözlemleyebilir. 
  • Kanguru, bebekleri kucakta taşımanın en güvenli yollarından biridir. 
  • Bu taşıma biçiminde bebeğin ağırlığı hissedilmez ve anne babaların işi kolaylaşır. 

Uzmanlar, bebekleri kanguruyla taşımanın herhangi bir zararının bulunmadığını ifade eder. Fakat bu, birtakım şartlara bağlıdır. Dikkatsiz kullanımda kangurunun ortaya çıkarabileceği zararlar şöyle listelenebilir.

  • Yenidoğan kangurularında boyun desteğinin olmaması, bebeklerin iskelet gelişimini olumsuz etkiler.
  • Omuz askıları destekli olmayan kangurular, ebeveynler için de sağlık sorunu yaratır.
  • Bebeklerin başları, anatomik özellikleri gereği yenidoğan çağında vücuduna göre daha ağırdır. Bu dönemde kullanılacak kanguruların baş desteği de olmalıdır. Baş desteğinin olmaması, ortopedik rahatsızlıklara yol açabilir.
  • Kemerleri ayarlanmayan kangurular, çocukları sıkabilir ve dolayısıyla belli bir süre sonra kullanım dışı kalır. 

Verimli bir kullanım imkânı tanıyan kanguru, doğru pozisyonda ayarlandığı sürece herhangi bir soruna yol açmaz. Bu noktada ebeveynlerin dikkatli davranması son derece önemlidir. Tüm bu unsurlar göz önünde bulundurulduğunda kangurunun verebileceği muhtemel zararlar önlenmiş olur. 

Kanguru Seçimi Nasıl Yapılır?

Kanguru seçerken miniklerin yaşına ve kilosuna dikkat etmek gerekir. Ayrıca alınacak kanguruların ayarlanabilir kemer ve klipslere sahip olması da son derece önemli. Kanguru seçiminde tüm klipsler, metal parçalar ve kemer kısımları güvenlik açısından kontrol edilmelidir. Kanguru alırken pamuklu ve yıkanabilir özelliğe sahip kumaşlardan üretilenleri seçmek de hijyen ve cilt sağlığı noktasında işinizi kolaylaştırır. Kanguru, bebeğiniz dünyaya “Merhaba!” dediği andan itibaren kullanabileceğiniz bir eşyadır. Siz de bu unsurlara dikkat ederek hem kendiniz hem de bebeğiniz için uygun bir kanguru seçebilirsiniz. Ailenizin minik ferdinin sağlığı ve huzuru için temin edebileceğiniz diğer ürünleri merak ediyorsanız bebek ihtiyaçları listesine de göz atabilirsiniz. 


← Eski paylaşımlarYeni paylaşımlar →

Yeni bebek sahibi olan anne-babaların sıklıkla merak ettiği sorular arasında kanguru ve yürüteç konusu da var. Bebekler için kanguru ve yürüteç yararlı mı zararlı mı? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Polat merak edilen bu soruyu yanıtladı:

BEBEKLERDE KANGURU KULLANIMI

Bebekler için kanguru yararlı mı zararlı mı? Dr. Yeliz Polat, kanguru için &#;Kanguru, doğru şekilde kullanıldığı takdirde hem ebeveynler için hem de bebekler için oldukça yararlı ve günlük hayatı kolaylaştıran bir taşıma aracıdır. Bebeklerin kanguru ile taşınması iç kulaktaki vestibüler sistem (denge sistemi) açısından faydalıdır. Bebeğin anne babayla daha yakın temas kurması güven duygusunu artırır ve huzurlu olmasını sağlar. Bu şekilde bebeklerin huzursuzluk problemine de yardımcı olmuş olur&#; diyor.

YÜRÜTEÇ ZARARLI MI?

Dr. Yeliz Polat &#;Yürüteç&#; içinse şunları söylüyor: Yürüteç ise bebek gelişimine olumsuz yönde etki ettiğinden gereksizdir ve kullanılmamalıdır. Burada bahsi geçen bebeklerin içine oturtulduğu, örümcek olarak bilinen yürüteçlerdir ve sakıncalıdır. Bebeklerin tutunarak kullandığı yürüteçler ise kullanılabilir. Ancak güvenlik önlemlerine çok dikkat etmek gerekir.

  • ay arasında görüne kafa travmalarının nedenleri arasında %90 oranında yürüteç kazaları tespit edilmiştir.
  • Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformitelerine yol açabilir. Kalça yapısı tam gelişmediğinden, tüm vücut ağırlığının simetrik ya da asimetrik olarak kalçalara yüklenmesi sonucu kalça problemleri oluşabilir.
  • Bebeğin vücudu henüz yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine neden olabilir.
  • Bebek hiç umulmadık bir şekilde masa örtüsünü tutup çekerek, masa üzerindeki ağır cisimleri yere düşürebilir ve birçok tehlikelere maruz kalabilir.

Formsanté

Bebeğinizi taşımak için kullanabileceğiniz en uygun ürünlerden birisi bebek kangurusudur. Bu yazı serisinde sizlere, bebek kangurusu alışverişinden önce bilmeniz gerekenleri ve hem size hem de bebeğinize uygun, en iyi bebek kangurusu alışverişi için nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklayacağız.

Bebek Kangurusu Nedir?

Bebek kangurusu nedir sorusuna cevap vermeden önce ürünün neden böyle bir isme sahip olduğunu açıklamak isterim. Zira ürüne adını veren kanguru hayvanının bebeklerini taşıma şekli, bu ürünlere verilen isme de ilham kaynağı olmuştur.

Bebek kangurusuyla bebeğini taşıyan bir anne ve yavrusunu taşıyan kanguruyu yan yana sunan görsel

Bebek kanguruları; bebeğinizi, kollarınızı kullanmadan, kendinize yakın bir şekilde rahatça taşımanızı sağlayan bebek taşıma ürünleridir. Bu tür ürünler, bebeğinizle yaptığınız seyahatlerde, bebeğinizi kolayca taşımanızı sağlar. Ebeveynlere özellikle şehir hayatında, bebek arabalarına kıyasla büyük faydalar sağlar. Örneğin, toplu taşımayla seyahat ederken, hem bebeğinizi taşımak hem de bebek arabasını toplamak ve yanınızda taşımak büyük bir zahmete yol açar. Bebek kanguruları, böylesi durumlarda, size iki elinizi serbestçe kullanma imkânı sunar ve bu durum güvenli bir şekilde yolculuk etmenize yardımcı olur. Bebeğin belirli bir erişkinliğe ulaşmasının ardından anne sırtında taşınmasına izin veren modelleri bulunan bebek kanguruları bebeği sırtta taşıma aparatı olarak da bilinmektedir.

Bebek Kanguru Modellerine Göz Atın

Bebek Kangurusu Bebeğime Zarar Verir mi?

Bebek kangurusu alışverişi yaparken annelerin en çok sorduğu sorulardan birisi de, bebek kangurusuyla taşımanın bebeğe zarar verip vermediğidir. Zira, halk arasındaki genel kanı, bebeği kucakta taşımaya alıştırmanın iyi bir şey olmadığı ve bebeği kucağa bağımlı bir hâle getireceği yönündedir. Oysa ki, pek çok uzman bu konuda tam tersi bir bakış açısına sahiptir. Uzmanlara göre, bebeğin doğrudan anneyle temas etmesini sağlayan bebek kanguruları, özellikle yeni doğan bebeklerde, annelerine dokunuyor olmanın verdiği güveni hissetmelerini sağlamaktadır. İlk dönemlerde anneye bakar bir şekilde taşınan bebek, belirli bir olgunluğa eriştikten sonra ters yönlü oturtularak, yine annenin verdiği güveni arkasına alıp, çevreyi gözlemlemeye başlamasına yardımcı olmaktadır.

Bebek Kangurusu Seçiminde Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Bebek kangurusu alışverişi genelde bir kez yapılan bir alışveriştir. Bu nedenle, alışverişten önce gerekli araştırmaların yapılmış olması, doğru ürünün satın alınması için oldukça önemlidir. Bebek kangurusu alırken dikkat etmeniz gereken unsurları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yenidoğan bebek için alınacak bebek kanguruları Kalça Çıkığı Enstitüsü tarafından onaylanmış olmalı.
  • Altıncı aydan itibaren kullanılacak olan bebek kanguruları, alt destek aparatına sahip olmalı.
  • Bebek kangurusunun hem anneye hem de dışarıya bakar pozisyonu desteklemesi gerekir.
  • Bebek kangurusunun nefes alabilir ve teri dışarı atma özelliğine sahip bir kumaştan imal edilmiş olması gerekir.
  • Bebek kangurusunun bel destek kısmının, bebeğinizin ergonomisine uygun olması gerekir.
  • Seçeceğiniz bebek kangurusunda baş destek kısmının bulunması gerekir.
  • Kanguru askılarının, bebeği taşıyacak olan annenin bel, boyun ve omuz kısmına çok fazla ağırlık vermemesi ve ağırlığı ölçülü bir şekilde dağıtması gerekir.

İleri Okuma: Kanguru Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Bebek Kangurusu Nasıl Bağlanır?

Bebek kangurusu alışverişini yapmanızın ardından, ürünü doğru bir şekilde kullanıyor olmak gerekir. Bebek kangurusunun nasıl takılacağı ve nasıl kullanılması gerektiğiyle ilgili olarak, her kullanımda aşağıdaki adımları takip etmeniz önerilir.

  • Bebek kangurusunun önce bel kısmını takın.
  • Bel kısmını doğru bir şekilde taktıktan emin olduğunuzda, bebeğinizi kangurunun içine oturtun ve kol kısımlarını takın.
  • Arkada yer alan klipsi kapatın.
  • Bebek kangurusundaki kafa destek bandını kullanarak bebeğinizin kafasını geriye atmasını engelleyebilirsiniz.

İlgili Video

Satış Danışmanımız Yasemin Demir&#;in bebek kangurusu alışverişi öncesinde bilmeniz gerekenleri ve kullanım sırasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıkladığı video karşınızda.

Bebek kangurusu alışverişiyle ilgili sizden gelen diğer sorulara verdiğimiz kısa cevapları aşağıda bulabilirsiniz.

Bebekler Kanguruda Ne Kadar Durur?

Standart olarak bebeğiniz 4 yaşına veya 18 kiloya ulaşana kadar bebek kangurusunu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Genelde 4 yaşına yaklaşan bebekler kanguruda durmak istemiyor olsa da, standart olarak bebeğiniz 18 kiloya ulaşana kadar bebek kangurusunu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bebek Kangurusu Yenidoğan Bebeklerde Kullanılabilir mi?

Evet. Bebek kangurusunu doğumdan itibaren kullanabilirsiniz.

Bebek Kangurusu Kaç Aya Kadar Kullanılır?

Tıpkı &#;kanguru kaç aylıkken kullanılır&#; sorusunda olduğu gibi, &#;kanguruyu ne zaman kullanabilirim?&#; sorusu, annelerimiz tarafından sıklıkla sorulan sorulardan birisidir. Bebek kangurusu kaç aylıkken kullanılmalı sorusunun kısa yanıtı; bebekler, doğumdan itibaren 18 kiloya veya 4 yaşına ulaşana kadar bebek kangurusunda taşınabilirler. ,

Bebek kangurusuyla ilgili sormak istediğiniz diğer soruları yazının alt kısmında yer alan yorumlar alanı aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz.

seafoodplus.info&#;ye Git

İlgili Yazı: Baston Puset Nasıl Seçilir? (Video)

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.!


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir