vazo yerleştiren kız / Vazo Yerleştiren Kız by Osman Hamdi Bey on artnet

Vazo Yerleştiren Kız

vazo yerleştiren kız

‘Vazo Yerleştiren Kız’a milyon TL!

Uğur SOYSAL/ HT MAGAZİN

ANTİK A.Ş. Müzayede Evi, klasik Türk resminin en değerli sanatçılarının eserlerinin yer aldığı ’inci müzayedesini İstanbul Swissotel’de gerçekleştirdi. Müzayedede, daha önce Ender Mermerci’ye ait olan Osman Hamdi Bey’in ikon gösterilen çalışmalarından “Vazo Yerleştiren Kız” isimli tarihli tuval üzerine yağlıboya tablosu, 1 milyon bin TL’den açık artırmaya çıktı. Eseri, 2 milyon bin TL net fiyat ve KDV’siyle 3 milyon bin TL’ye eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın eşi Seher Aydınlar satın aldı. Aydınlar, “Evde dün gece eserlerin resimlerine bakıyordum. Bu tabloyu çok beğendim. Telefonla eşimi aradım. Eşim de ‘Al’ dedi. Kendi evimiz için aldık” dedi.


Müzayedede İlgi gören eserler arasında yer alan Hasan Rıza'nın ''Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a Gelişi'' tablosu 1 milyon liraya satıldı.

Müzayedede, oryantalist ressam Alberto Pasini'nin ''İstanbul'da Pazar Yeri'' tablosu, bin liradan satışa çıkarken, bin liraya yeni sahibini buldu.

İbrahim Çallı'nın ''Natürmort'' tablosu bin liradan, Süleyman Seyyid'in ''Çilek Dalı'' konulu natürmort tablosu ise 98 bin liradan alıcı buldu.

Ayrıca, Halil Paşa'nın ''Vazodaki Manolyalar'' tablosu bin liraya, Hikmet Onat'ın ''Anadolu Hisarı Sırtlarında'' adlı yağlı boya tablosu bin liraya satıldı. (AA)

'Vazo yerleştiren kız' Antik müzayedesinde

16 Aralık Pazar günü İstanbul Swissotel&#;de gerçekleşecek müzayedede Osman Hamdi Bey, Süleyman Seyyid, Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, İbrahim Çallı, Nazmi Ziya ve Hikmet Onat&#;a ait başyapıt tablolar ile değerli Osmanlı eserleri satışa sunuluyor.

Müzayedenin en heyecan verici tablosu ilk kez satışa sunulan Osman Hamdi Bey&#;in &#;Vazo yerleştiren kız&#; konulu eseri. tarihli tuval üzerine yağlıboya tablo Türk resim sanatının en önemli ikon çalışmalarından biri olarak gösteriliyor. Müzayedede ayrıca Türk resim sanatının usta isimlerinden Süleyman Seyyid&#;in &#;Çilekler&#; konulu natürmort, Halil Paşa&#;nın &#;Manolyalar&#; tablosu, İbrahim Çallı&#;nın natürmort, nü ve peyzaj olarak farklı dönemlerinden çok önemli çalışmaları ile Hikmet Onat&#;ın 3 adet İstanbul konulu eseri yer alıyor.

Dünyaca ünlü oryantalist ressamların İstanbul konulu çalışmaları da müzayedede satışa sunulan eserler arasında, Alberto Pasini imzalı &#;İstanbul&#;da Pazar Yeri&#; konulu şaheser, Rudolf Ernst&#;in &#;Hamamdan ayrılış&#; konulu yağlıboya eseri, Herman Corrodi&#;den &#;Galata Köprüsü&#;, Osmanlı Saray ressamı Fausto Zonaro&#;nun &#;Ayaspaşa&#; konulu eserleri müzayedede yer alan oryantalist tablolar arasında yer alıyor.

Müzayedenin önemli bir kısmı hat sanatı eserlerinden oluşuyor. Yakut-ı Mustasımi, Hafız Osman, Hasan Rıza, Kazasker Mustafa İzzet, Sami Efendi, Hamid Aytaç gibi Türk Hat sanatına yön vermiş değerli hattatların Hilye-i şerife, levha ve murakkalarından oluşuyor.

Osmanlı dönemi antikaların yer aldığı müzayede de Tombaklar, Tuğralı gümüşler, Edirnekari mobilyalar, bohem ve Beykoz camları koleksiyoncuları heyecanlandıracak eserler arasında yer alıyor. Turgay Artam tarafından yönetilecek olan müzayededeki eserler 15 Aralık tarihine kadar Antik Palace&#;da görülebilir.&#; Süleyman Seba Cad. Talimyeri sok. No: 2.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir