z ile hayvan / Z harfi ile başlayan hayvan isimleri - Ajanimo

Z Ile Hayvan

z ile hayvan

I İle Başlayan Hayvan İsimleri I Harfi İle Başlayan Hayvanlar

 I İle Başlayan Hayvan İsimleri

 I harfiyle başlayan hayvan isimleri ilk bakışta akla gelmeyebilir. Fakat biraz düşününce, Istakoz, ıslıklı tavşan, ıskarmoz, ışıldak balığı, ırak yedikardeşi ve ıslık çalan marmot olarak bulunabilecektir. Bu hayvanlar arasında kolaylıkla tanınanlar ve tanınması güç olanlar bulunmaktadır. I harfiyle başlayan hayvan isimleri sorulduğunda, İguana, ipek böceği, iskorpit, istiridye verilebilir.

 İstavrit, inci balığı, ispinoz, inek, izmarit gibi hayvanlar da bulmacalarda ya da isim şehir hayvan, bitki oyunlarında yazılabilmektedir. I ve İ harfleriyle verilecek cevaplar yerine göre bazı konularda kullanılabilmektedir. Günümüzde etkinliği azalan oyunlar arasında bulunan pek çok oyun unutuldu ya da unutulma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmek ve genel kültür birikimlerine katkı verebilmek için ailelere büyük iş düşmektedir.

 I Harfi İle Başlayan Hayvanlar

 Adı ilk kez duyulan hayvanlar arasında bulunan I harfiyle başlayan hayvanlar şöyledir.

Islıklı tavşan; Tavşan cinslerinden biridir.

Istakoz; Kabuklu bir deniz canlısıdır.

Irak yedikardeşi; Kuş türlerinden biri,

Islık çalan marmot; Sincap ailesinden bir kemirgen türüdür.

Işıldak balığı; Fener balığı olarak tanınan balıktır.

Iskarmoz; Yırtıcı balık türlerinden biri olarak bilinmektedir. Türkiye ve dünyanın diğer ülkelerinde tanınan hayvan türleri aynı olsa dahi farklı adlandırılabilmektedir. Çocuklar ve bulmaca meraklıları için hem de kelime hazinesinin güçlendirilebilmesi için alfabenin bütün harfleriyle çalışmalar yapılması önerilmektedir.

Z İle Başlayan Hayvan İsmi Var Mı? Z İle Başlayan Hayvan İsimleri Nelerdir?

Dünyanın varoluşundan bu yana çeşitli hayvan türleri yeryüzünde yaşamını sürdürmektedir. Bu hayvanların bazılarının soyu tükenmiş bile olsa isimlerini bilmek genel kültür ve bilgi dağarcığı açısından oldukça önemlidir. Hayvan isimlerinin hepsini akılda ezbere tutmak gayet tabi kolay değildir, ama bu isimleri baş harflerine göre öğrenmek hafızada daha kolay yer tutması için güzel bir yöntemdir. Alfabenin sırasında olan, Z harfi ile başlayan hayvan isimleri nelerdir? İşte detaylar

Z Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri Nelerdir?

Kelime oyunları ve bulmacalarda sıkça karşımıza hayvan isimleri hakkında sorular çıkabilir, yaşadığımız dünya üzerindeki canlılar hakkında bilgi sahibi olmak kuşkusuz genel kültürümüzü zenginleştirecek bir eylemdir.

Z harfi ile başlayan hayvan isimleri sorusu karşısında akıllara genelde "zebra, zürafa" gibi hayvan isimleri gelir ama Z ile başlayan hayvan isimleri çok daha fazladır. Z harfi ile başlayan hayvan isimlerini şöyle sıralayabiliriz;

  • Zargana ( tuzlu sularda yaşayan ince ve uzun yapılı balık türü)
  • Zürafa ( anayurdu Afrika olan, uzunluğu yaklaşık 2,5 metreyi bulan memeli bir hayvan türü)
  • Zebra ( anayurdu Afrika olan, siyah beyaz çizgili kürke sahip tek tırnaklı memeli bir hayvan türü)
  • Zebra Balığı ( tatlı ve sıcak sularda yaşayan, anavatanı Hindistan olan balık türü)
  • Zebu ( anayurdu Asya olan, boynuzlu sığır türü)
  • Zingel ( Avrupa nehirleri de yaşayan bir balık türü)

Z Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri Nelerdir? Baş Harfi Z Olan Hayvanlar

Haberin Devamı

- Zebra Kelebeği: Zebraya benzer çizgileri olan siyah ve beyaz renklerden oluşan bir kelebek türüdür. Kelebeklerin kanatlarında bulunan bu desenler ile düşmanların dikkatini kuyruklarına yönelttiği bilinmektedir. Bu özelliği kelebeklerin savunma sistemidir. 

- Zebra Köpek Balığı: Orta büyüklükte bir köpek Balığıdır. Ilık kıyı sularında ve tropik mercan resiflerinde yaşarlar. Hint ve Güney Pasifik okyanusunda bulunurlar. Zebra köpek balıkları 3 metre uzayabilirler. ayrıca 30 yıl boyunca yaşamaktadırlar. Esaret altında tutulan zebra köpek balıkları ise 15 yıl kadar yaşamaktadır.

- Zürafa: Zürafagiller familyasındandır. Memeli bir hayvan olan zürafalar Afrika'da açık bölgelerde yaşarlar. ile santimetre aralığında uzunlukları bulunur. Omuz yükseklikleri ise ile santimetre aralığındadır. Zürafaların dişileri kilogramdır. Erkekleri ise kilogram olmaktadır.

- Zingel: Percidae ailesindendir. Bir balık türü olan zingel uzun ve ince yapıdadır. Uzunlukları ise 12 ile 48 santimetre aralığında değişmektedir. Avrupa'da nehir veya akarsularda yaşarlar. Kabuklular, böcek larvaları ve suda yaşayan omurgasızlar ile beslenirler. Bunlar dışında küçük balıklar da besinlerinden birisidir. 

Haberin Devamı

- Zebu: Bir sığır türüdür. Asya'da tropik bölgelerde yaşamaktadırlar. Sırt bölgesinde, kürek kemiklerinin hizasında orta büyüklükte hörgüç bulunur. Hörgüçleri başlıca özelliklerinden birisidir. Yaşadıkları bölgeler ise Hindistan ve Malezya'dır. Yabani halde yaşarlar.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir