pmyo nasıl okunur / Lise mezunu polis olabilir mi ve nasıl olunur?

Pmyo Nasıl Okunur

pmyo nasıl okunur

PÖH nasıl olunur? Liseden veya PMYO&#;dan sonda PÖH olma yolu

Polis Özel Harekat adaylar&#;, özel e&#;itimlerini ba&#;ar&#;yla tamamlad&#;klar&#; ve gerekli tüm ko&#;ullar&#; yerine getirdikleri takdirde PÖH olmaya hak kazan&#;rlar. Yüksek riskli operasyonlar&#; yürüten, en modern silah ve araçlarla ku&#;at&#;lan ve birlik olarak faaliyetini yerine getiren Polis Özel Harekat, son zamanlarda özellikle gençler taraf&#;ndan oldukça ilgi görmeye ba&#;lad&#;. Mesle&#;in detaylar&#;n&#; ve mesle&#;e nas&#;l ba&#;vuru yap&#;laca&#;&#;n&#; ara&#;t&#;ran ki&#;ilerin en çok sorduklar&#; soru "PÖH nedir, nas&#;l olunur?" oldu. Bu sorunun cevab&#;n&#; ve mesle&#;e dair tüm detaylar&#; bu yaz&#;da bulabilirsiniz.

PÖH Nas&#;l Olunur?

PÖH nas&#;l olunur y&#;l&#;n&#;n en çok merak edilen sorular&#;ndan biri. Bu soruya &#;öyle yan&#;t verebiliriz:

  • Polis Özel Harekat olmak isteyen ki&#;ilerin öncelikle Polis E&#;itim Merkezi'nde e&#;itim alm&#;&#; olmalar&#; gerekir. E&#;itim esnas&#;nda veya bitiminde PÖH olmak için ba&#;vuruda bulunma seçenekleri vard&#;r.
  • Polis E&#;itim Merkezi ö&#;rencisi olma ko&#;ulu haricinde hali haz&#;rda görevine devam eden polisler de PÖH olmak için ba&#;vuruda bulunabilir. Ba&#;vurular ise Polis Akademisi Ba&#;kanl&#;&#;&#; internet sitesi üzerinden yap&#;l&#;r. Ba&#;vurular&#; olumlu sonuçlanan adaylar için uzun ve zor bir süreç ba&#;lar. PÖH aday&#;n&#;n bu süreçte fiziki yeterlilik testlerini ve mülakat s&#;navlar&#;n&#; geçmesi gerekir. Ard&#;ndan PÖH adaylar&#; için düzenlenen e&#;itimleri ba&#;ar&#;yla tamamlamal&#;d&#;r.

PMYO'dan Sonra PÖH Nas&#;l Olunur?

Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan polis adaylar&#;n&#;n ak&#;llar&#;nda "Ön lisans PÖH nas&#;l olunur?" sorusu olabilir.

  • Aday, PÖH olmak için gerekli &#;artlar&#; sa&#;lad&#;&#;&#; takdirde PÖH al&#;mlar&#;na ba&#;vuru yapabilir.
  • Ba&#;vurusu olumlu sonuçlar adaylar, fiziki yeterlilik ve mülakat s&#;nav&#;na girer.
  • S&#;navlardan 60 ve üzeri puan alanlar PÖH ö&#;renci aday&#; olmaya hak kazan&#;rlar ve PÖH e&#;itimine kat&#;l&#;rlar.
  • E&#;itimini ba&#;ar&#;yla bitirenler PÖH olmaya hak kazan&#;rlar.

Liseden Sonra PÖH Nas&#;l Olunur?

"Liseden mezunu PÖH nas&#;l olunur?" sorusu, liseden mezun olup Polis Özel Harekat'a girmek isteyen gençlerin en çok ara&#;t&#;rd&#;&#;&#; konulardan biri.

  • Lise mezunu olan ki&#;ilerin, PÖH olmak için öncelikle Yüksek Ö&#;retim S&#;nav&#;'na girmeleri gerekir.
  • Bu s&#;navdan yeterli puan&#; alan ki&#;iler, Polis Akademisi Ba&#;kanl&#;&#;&#; Polis Meslek Yüksekokulu s&#;navlar&#;na ba&#;vuru yapabilir.
  • Ba&#;vurusu olumlu sonuçlanan adaylar fiziki yeterlilik ve mülakat s&#;nav&#;na tabi tutulur.
  • Bu s&#;navlardan da ba&#;ar&#;yla geçenlerin 2 y&#;l boyunca polislik yapma zorunlulu&#;u bulunur.
  • 2 y&#;ll&#;k görev süresini tamamlayan ki&#;iler PÖH al&#;mlar&#; ba&#;lad&#;&#;&#;nda ba&#;vuru yapabilir.

PÖH Ba&#;vurusunda Gerekli &#;artlar Nelerdir?

"PÖH nas&#;l olunur, &#;artlar&#; nelerdir?" sorular&#;n&#;n yan&#;tlar&#; &#;öyle:

  • Silah ta&#;&#;maya ya da kullanmaya dair herhangi bir engel ta&#;&#;mamak
  • Emniyet Te&#;kilat&#; Sa&#;l&#;k &#;artlar&#; Yönetmeli&#;inde yer alan &#;artlar&#;n tümünü ta&#;&#;yor olmak
  • Boy ve kilo endeksine uyuyor olmak
  • Kurumsal haklardan mahrum b&#;rak&#;lmam&#;&#; olmak ve herhangi kamu ya da özel bir kuruma tazminat borcunun olmamas&#;
  • Terör eylemleri ve terör örgütleri ile ki&#;inin kendisinin, anne, baba ve varsa e&#; ve çocuklar&#;n&#;n herhangi bir ili&#;i&#;inin olmamas&#;
  • Güvenlik soru&#;turmas&#; ve ar&#;iv ara&#;t&#;rmas&#;nda olumlu sonuç almak
  • Ki&#;inin ya da e&#;inin genel ahlak ve edebe ayk&#;r&#; bir &#;ey yapmam&#;&#; olmas&#;
  • Ba&#;vuru tarihinde herhangi bir parti kurulu&#;una üye olmamak
  • Alkol ve uyu&#;turucu gibi maddelerin tedavisini görmemi&#; olmak

PÖH S&#;navlar&#; Nas&#;ld&#;r?

Polis Özel Harekat adaylar&#; fiziki yeterlilik ve sözlü mülakat olmak üzere iki ayr&#; s&#;nava tabii tutulurlar.

Adaylar fiziki yeterlilik s&#;nav&#;nda s&#;çrama, takla, lastikten geçme, slalom ko&#;usu, a&#;&#;rl&#;k ta&#;&#;ma ve engel etab&#;ndan sorumlu tutulur. Fiziki yeterlilik s&#;nav&#;na giren adaylar&#;n ba&#;ar&#;l&#; say&#;lmas&#; için erkeklerin 48 saniyede, kad&#;nlar&#;n ise 53 saniyede parkuru bitirmesi gerekir. Parkuru 40 saniye ve alt&#;nda bitiren erkekler ile 45 saniye ve alt&#;nda bitiren kad&#;nlar tam puan al&#;r. 60 puan alt&#;nda alan adaylar ba&#;ar&#;s&#;z kabul edilir.

Fiziki yeterlilik s&#;nav&#;n&#; ba&#;ar&#;yla tamamlayan adaylar mülakat s&#;nav&#;na girer.

Komisyon bu s&#;navda aday&#;n psikolojik yeterlili&#;i ve genel kültür bilgisi üzerine de&#;erlendirme yapar. Komisyonda görev alan psikolojik dan&#;&#;manlar aday&#;n d&#;&#;a dönüklü&#;ünü, duygusal denge durumunu, sorumluluk bilincini, uyumlulu&#;unu, dürüstlü&#;ünü ve mesle&#;e olan ilgisini de&#;erlendirir. De&#;erlendirme sonucu komisyondaki di&#;er görevlilere iletilir. Ard&#;ndan aday, ba&#;kanl&#;k taraf&#;ndan haz&#;rlanan soru kartlar&#;ndan birini seçer ve aday&#;n karttaki konuyla alakal&#; bir sunum yapmas&#; beklenir. Komisyon, adaya sunum sonras&#;nda konu ile alakal&#; sorular yöneltebilir. Mülakat&#; ba&#;ar&#;yla tamamlayanlar Polis Meslek E&#;itim Merkezi ö&#;renci aday&#; olma hakk&#; kazan&#;rlar.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Polis nasıl olunur? polis olmanın şartları neler, boy, kilo ve yaş sınırı var mı?

Birimlerine bağlı olmak kaydıyla resmi üniforma ya da sivil olarak da hizmet verebilen, görevine göre hafif ya da ağır silahları kullanma yetkisi ile donatılmış olan polislik için yaş sınırı var mı?Erkek ve kadın için polis olma şartları nelerdir? İşte, tüm detaylar…

Polis Nasıl Olunur?

Türkiye’de, adayları polislik mesleğine hazır hale getirmek ve bu adayların alacağı eğitimlerle polis olmasını sağlamak için kurulmuş 3 ayrı merkez bulunmaktadır. Polis Akademisi’ne bağlı olarak faaliyet yürüten bu merkezler, Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) polis ve komiser yetiştirmek için görevlendirilmiş olan kurumlardır.

Lise mezunu olan ve üniversite sınavından yeterli puanı almış olan adaylar PMYO’ya, herhangi bir ön lisans ya da lisans programından mezun olanlar POMEM’e, gerekli şartları sağlamaları durumunda başvurabilirler ve buralarda alacakları eğitimlerin ardından yapılan yazılı, sözlü ve fiziksel sınavlarda başarılı olan adaylar da polis olabilmektedirler.

Polis Olma Şartları

Polis olmak isteyen adayların gerek PMYO gerekse de POMEM’e girerek eğitim alabilmesi için bazı şartları yerine getiriyor olması gerekmektedir. polis olma şartları şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise, ön lisans ya da bir lisans programından mezun olmak.
  • Yurt dışındaki bir okuldan mezunlar için denklik belgesine sahip olmak.
  • POMEM için KPSS baraj puanını geçmek.
  • Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirlenmiş olan koşulları taşımak.
  • 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşını geçmemiş olmak.
  • Herhangi bir siyasi parti ya da siyasi partilerinin yan kuruluşlarına üye olmamak.
  • Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak.
  • Ceza almamış olmak.
  • Silah taşıma açısından bir engele sahip olmamak.
  • Alkol, uyuşturucu ya da herhangi bir uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş ya da tedavi görüyor durumda olmamak.

Erkek ve Kadın İçin Polis Olma Şartları

Polis olmak isteyen adayların cevabını en çok merak ettiği soruların başında polis olmak için yaş sınırı var mı sorusu gelmektedir. Erkek ve kadın adayların polis olabilmek için PMYO ve POMEM’e başvurmaları belirli şartlara bağlanmıştır. PMYO’ya başvuracak olan ve askerliğini tamamlamış olan erkek adayların, sınavın gerçekleşeceği yılda 18 yaşını doldurması ve 24 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Askerliğini tamamlamış olan polis adaylarında ise 26 yaşından gün almamış olması aranmaktadır. Kadın adaylarda ise başvuru yapacak kadınların, 18 yaşlarını doldurması ve 24 yaşından gün almamış olması aranmaktadır.

POMEM’e yapılacak olan başvurularda ise üst yaş sınırı 30 olarak belirlenmiştir. Herhangi bir ön lisans ya da lisans programından mezun olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 30 yaşından gün almamak kaydıyla POMEM’e başvuru yapma hakkına sahiptir.

Polis Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI?

Polis olabilmek için erkeklerde en az cm, kadınlarda ise cm’den kısa olmama şartı aranmaktadır. Bunun yanında boy kilo orantısı anlamına gelen, beden kitle indeksi de 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmalıdır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir