pasaport için gerekli evraklar / PASAPORT NASIL ALINIR? - PASAPORT ÇIKARMA İŞLEMLERİ & GEREKLİ EVRAKLAR & ÜCRETLER | Biz Evde Yokuz

Pasaport Için Gerekli Evraklar

pasaport için gerekli evraklar

Yurt dışına çıkış halinde pasaport belgeniz en gerekli belgelerin başında gelmektedir. Bordo, yeşil, gri gibi çeşitleri bulunan pasaportlar kişinin kamu kuruluşundaki derecesine veya devlet görevi için gitmesine göre bu tür renklere ayrılabilir. Fakat en yaygın olanı bordo pasaporttur. Pasaportunuzu harç karşılığında belirli süreler için alabilirsiniz. 6 aylık, 1 senelik, 2 senelik veya çeşitli zaman bazlarında bu geçerlilik değişmektedir. On seneye kadar pasaportunuzun süresini belirleyebilirsiniz. Ücretler de buna göre değişiklik göstermektedir. Her sene pasaport yenileme ve pasaport alım ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir ve herkes bu ücrete tabii tutulur. Hizmet ve hususi pasaport sahipleri hariç harç bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Defter bedelinden ise kimse muaf tutulmamaktadır. Pasaportunuz için belirlediğiniz geçerlilik süresi bittiğinde ise mevcut pasaportunuz için pasaport yenileme işlemi yapmanız gerekmektedir. Pasaportunuzu yine istediğiniz bir süre zarfı için güncelleyebilir ve yurt dışı seyahatlerinize devam edebilirsiniz. Pasaport yenileme nasıl yapılır, pasaport yenileme nereden yapılır, pasaport yenileme ücreti ne kadar gibi sorularınızın cevaplarını ise bu yazımızda derledik. Pasaport yenileme için gerekenler hakkında hemen hemen bütün bilgilere yazımızdan ulaşabilir ve pasaport yenileme işlemlerinize kolayca başlayabilirsiniz.

Pasaport Yenileme İçin Ne Gerekli?

Pasaport yenilemeniz için geçerli pasaportunuzun süresinin dolması başlıca sebeplerdendir. Artı olarak eğer kimlik bilgilerinizde en ufak bir değişiklik var ise bu da pasaportunuzun yenilenmesini gerektirir. Öncelik olarak her tür pasaport için yenileme işlemi farklılık gösterebilir. Yenileme işlemine başlamanız adına öncelikle çevrimiçi platformdan pasaport yenileme işleminiz için randevu almanız gerekmektedir. Pasaport yenileme başvurusu bu şekilde yapılabilir. Başvurusuz işlemleriniz için ise direkt olarak nüfus dairesine giderek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Randevu almanız size büyük zaman kazandıracaktır. Pasaport yenileme randevu işlemi Alo çağrı merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü seafoodplus.info internet adresinden alınabilir. Randevu aldıktan sonra pasaport yenileme evrakları ve pasaport yenileme ücreti hazır edilmeli. Başvuru için kişisel olarak gitmeden önce mutlaka harç bedelini ve defter bedelini toplam olarak ödemeniz gerekiyor. Herhangi bir belge eksik olması durumunda işleminiz maalesef gerçekleştirilemiyor ve tekrar randevu almak durumunda kalıyorsunuz. Bu yüzden bütün belgelerinizi eksiksiz hazır edip başvuruya gitmeniz oldukça önemli. Hususi pasaportlar için pasaport talep formundaki bilgilerin doğruluğu gibi durumlara dikkat etmenizde fayda var. Makbuz, dekont gibi belgelere ise ihtiyaç yok. Sistemde ödeme yapıp yapmadığınız otomatik olarak görevliler tarafından görülüyor.

Pasaport İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Pasaport için gerekli evraklar ve pasaport yenileme için gerekli evraklar başvuruda bulunduğunuz pasaport türüne göre farklılık gösterir. Çevrimiçi randevu almanız sonrası belirtilen evraklarla birlikte şahsınız adına başvuru yapabilirsiniz. Vekalet olsa bile işlem pasaport sahibi olmadan yapılmaz. Kesinlikle şahsi başvurunuz gerekli. Umuma mahsus, hususi damgalı, hizmet damgalı pasaportlarda aranan evraklar birbirinden ufak farklarla ayrılır. Kimlik kartınız, nüfus cüzdanınız veya geçici kimlik belgeniz kesinlikle yanınızda olmalı. Aynı zamanda son altı ayda çekilmiş olan bir biyometrik fotoğraf gerekiyor. Yüzünüzün fotoğrafta tanınması gerekli. Reşit olmayan kişilerin yasal temsilcileri yanlarında olamdığı takdirde muvafakatname gerekli. Başvuruya gelmeden önce harç ücretini de yatırmalısınız. Ödeme bilgileri sistem üzerinden başvuru esnasında görülmektedir. Bu yüzden dekont götürmenize gerek yok. Ebeveynlerinin hakkı ile hususi damgalı pasaport alacak olan öğrencilerin ise öğrenci belgelerini getirmeleri gerekiyor. Pasaport yenileme için gerekli belgeler bu şekilde. Ayrıca yenileme işlemi sırasında elinizde şu an mevcut olan, geçerliliğini kaybetmiş olan pasaportunuzu da mutlaka götürmeniz gerekiyor

Pasaport Yenileme İşlemi Ne Kadar Sürer?

Pasaport yenileme ne kadar süren bir işlem diye sorulacak olursa sistemin oldukça hızlı ilerlediği ortada. Birkaç dakika içerisinde bireysel başvurunuzla tamamlanan işlemleriniz internet üzerinden işleniyor. İki iş günü içerisinde pasaportunuz ortaya çıkıyor. PTT kargo ile birlikte isminize gönderimi sağlanıyor. İl merkezlerine üç iş günü, ilçelere dört iş günü ve köylere yedi iş günü içerisinde teslimi sağlanıyor. Pasaportunuz sadece şahsınıza ve belirlediğiniz diğer bir kişiye teslim ediliyor. Bunların dışındaki insanlara teslimi kesinlikle sağlanmıyor. Teslim sürecini ise aynı şekilde internet sitesinden ve Alo çağrı hattından takip edebilirsiniz. Kargo takip kodunuz da cep telefonunuza ulaştırılıyor. Reşit olmayan kişilerin pasaportları ise velilere teslim ediliyor. Yani özetle çok kısa bir sürede pasaport yenileme işleminizi gerçekleştirebilir ve seyahatlerinize devam edebilirsiniz. Dijital ortam sayesinde yenileme işlemleri oldukça kolaylaşmış durumda görünüyor.

Pasaport Yenileme Harcı Ne Kadar?

Pasaport yenileme bedeli istediğiniz, başvurduğunuz pasaport türüne göre değişmekte. Öncelikle hususi damgalı, yani yeşil pasaportlarda harç ücreti bulunmamakta. Hususi pasaport sahipleri ve hizmet pasaportu sahipleri bu ücretten muaf tutuluyor. Diğer pasaport türleri için belirtilen rakamlar her sene için değişiklik göstermekte. Yeni fiyat tabloları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirleniyor. Ücretler altı aylık, bir yıllık, iki yıllık, üç yıllık ve dört-on yıllık olmak üzere ayrılıyor. Harç ve defter bedeli olmak üzere iki ücret ödeniyor.

Süre Harç *** Defter Toplam
6 Ay ,70 TL ,00 TL ,70 TL
1 Yıl ,30 TL ,00 TL ,30 TL
2 Yıl ,10 TL ,00 TL ,10 TL
3 Yıl ,50 TL ,00 TL ,50 TL
3+ Yıl ,50 TL ,00 TL ,50 TL

 Ödemenizi yaptıktan sonra dekonta ihtiyaç duymaksızın başvurunuza gidebilirsiniz. Ödemelerinizi fiziksel olarak vergi dairesi müdürlüklerine, PTT şubelerine ve anlaşmalı bankalara yapabilirsiniz. Bunun dışında seafoodplus.info adresinden ödemelerinizi çevrimiçi olarak çok kısa bir sürede gerçekleştirebilirsiniz. Pasaport yenileme harç ücreti bu şekilde yatırılabilinir. Pasaport harç ve defter bedelini yatırdıysanız ve sonrasında pasaport almaktan vazgeçme gibi bir durum olursa vergi dairesi müdürlüklerinden başvurularınız sonrası yatırdığınız ücreti geri, iade alabilirsiniz.

Pasaport Nereden Alınır?

Pasaport yenileme işlemleri için mutlaka resmi olarak nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Öncelikle çevrimiçi olarak randevu almış olmanız size zaman kazandıracaktır. Çevrimiçi randevunuzu aldıktan sonra belirlediğiniz gün ve saatte nüfus müdürlüğüne müracaat halinde bulunduğunuz takdirde işlemleriniz yapılacaktır. Öncesinde mutlaka harç ve defter ödemenizi yaparak gitmelisiniz. Dekont, makbuza ihtiyaç duyulmamakta. Artık dijital ortamda tüm işlemler görevliler tarafından görülmekte ve bundan sonra kısa sürede işlemleriniz sonlanarak pasaportunuzun basım işlemine başlanacaktır. Beraberinde bir hafta içerisinde pasaportunuz şahsınıza, belirttiğiniz adrese veya şahsınız olmadığı takdirde başvuru sırasında belirlediğiniz isime teslim edilecek. Pasaport gönderimleri PTT kargo ile sağlanmakta. İki gün basım ve işleme işlemi sonrasında kargoya teslimi yapılmakta olan pasaportlar ülkenin farklı kısımlarına çeşitli günlerde ulaşıyor. En geç bir hafta içerisinde pasaportunuz elinizde oluyor.

Kayıp Pasaport

  1. (Varsa) Kaybolan pasaportun fotokopisi

  2. Nüfus Cüzdanı /Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı aslı ve fotokopisi

  3. 5x6 beyaz fonlu biyometrik 1 adet fotoğraf

  4. Konsolosluk şubesinde şahsendolduralacak form

Yeni Pasaport Düzenleme

  1. 5x6 beyaz fonlu 1 adet fotoğraf

  2. Nüfus Cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının aslı ve fotokopisi

  3. Defter Bedeli (sadece süre aktarımı için): 22 ABD Doları

Harçlar ( tarihinden itibaren geçerli)

  • 6 aylık –50 ABD Doları

  • 1 yıllık ABD Doları

  • 2 yıllık –75 ABD Doları

  • 3 yıllık –92 ABD Doları

  • 4 yıl ve üzeri (10 yıla kadar) – ABD Doları

Not:Harçlara değerli kağıt ve taşıma bedeli dahildir.

18 Yaşından Küçük Çocuklar için Pasaport İşlemleri:

  1. Anne ve babanın muvafakatı

  2. Çocuğun 5x6 cm ebatta 1 adet biyometrik fotoğrafı

  3. Nüfus Cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı aslı

  4. Anne ve babanın Nüfus Cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile Uluslararası Aile Cüzdanının fotokopileri.

  5. Öğrenci Durum Belgesi (Harçsız pasaport düzenlenmesi için)

Not:Öğrenci belgesi ibraz edilmediği takdirde harçlar yukarıdaki gibidir. Geçerli öğrenci belgesi ibraz edilmesi durumunda yalnızca defter bedeli tahsil edilir. 18 yaşından küçük çocuklar için en fazla 5 yıl geçerlilik süreli pasaportlar düzenlenebilmektedir.

 

1- TBMM Eski Üyeleri ve Eski Bakanlar,

2- Kadro derecesi 1,2 ve 3. derece olarak çalışan veya  bu kadro derecesinden çalışmakta     iken EMEKLİ olan devlet memurları.

3- ve 3. derece kadro karşılığı çalışan ve bu derecelerde sözleşmeli olarak çalışmakta iken EMEKLİ olan devlet memurları.

4- Kadro karşılığı olmaksızın çalışıp emekli kesenekleri 1,2 ve 3. derece üzerinden kesilerek T.C. Emekli Sandığına yatırılan çalışanlar ile bu durumda çalışırken EMEKLİ olan sözleşmeli devlet memurları

5- Görevleri Süresince İl, İlçe ve 1. Kademe Belde Belediye Başkanları

6-Özelleştirme kapsam ve programına alınan/özelleştirilen T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası çalışanlarından;

· Özelleştirilmeden önce hususi pasaport alma hakkını elde etmiş bulunmak,

· Kuruluş sermaye payının en az %51’i devlete ait kamu kuruluşu olmak,

· Sosyal Güvenlik yönünden T.C. Emekli Sandığına bağlı olmak,

· Kamu görevlisi olmak,

· Sayılı İş Kanununa tabi olmak şartlarının tamamını taşıyan ve bu şartları taşırken EMEKLİ olan veya ÇEKİLEN personel.

7-Özelleştirilen Türk Telekom Müdürlüğü çalışanlarından;

· Özelleşmeden önce hususi damgalı pasaport alma hakkını elde ekmiş bulunmak,

· Kapsam dışı Personel statüsünde çalışması şartlarının tamamını taşıyan veya bu şartları taşırken emeklilik/çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılanlar.

8- Yukarıdaki 1,2,3,4,5,6 ve 7. maddede belirtilen şartları taşıyanların eşlerine, reşit olmayan çocuklarına ve evli bulunmayan, iş sahibi olmayan öğrenimine devam eden kız ve erkek çocuklarına (Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi dâhil öğrenim gördükleri okuldan öğrenci olduğunu belgelemek şartı ile) 25 yaşını dolduruncaya kadar Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir.

9- 18 yaşını doldurmuş olsa dahi evli bulunmayan, iş sahibi olmayan aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği (tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alacakları) sağlık kurulu raporu ile belgelenen hak sahibinin çocuklarına yaş sınırı olmaksızın Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir.

Hususi Pasaportlar 5 yıllık süreyle verilir. İl, İlçe ve 1. Kademe Belde Belediye Başkanlarına ise görevleri süresince hususi pasaport tanzim edilir.

 

 

 

Hususi Pasaport alabilmek için gerekli belgeler;

 

1- Çalışanlar İçin;Hususi Pasaport Talep Formu. (Düzenlendiği tarihten itibaren 60 (altmış) gün geçerliliği olan)

(Hak sahibi memurun çalıştığı kurumun İl Müdürlüğü veya Bölge Müdürlüğü veya Genel Müdürlüğünce tanzim edilerek daha önce imza sirküsü (İmza örneği) İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gönderilen yetkili kişi tarafından onaylanmış, hak sahibi ile birlikte pasaport alacak diğer aile fertlerinin kimlik bilgilerinin bulunduğu formdur.)

Emekliler İçin;Emeklilik Yazısı. (Emniyet Müdürlüklerine Daha Önce Verilmiş Olsa Dahi, Müdürlüğümüze yapılacak ilk pasaport başvurusu ve yenileme işlemlerinin her ikisi için de bir defalığına, emekli olunan kurumdan (Örneğin Öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, Doktorlar İl Sağlık Müdürlüğünden) emekli olunan tarihteki kadro derecesi ve görev unvanını gösterir yazı istenecek, tereddüt edilmesi halinde belge hak sahibinden yeniden istenecektir.)

İstifa/Çekilme İçin; İstifa/Çekilme Yazısı.(Emniyet Müdürlüklerine Daha Önce Verilmiş Olsa Dahi, ilk pasaport başvurusu ve yenileme işlemlerinin her ikisi için de bir defalığına, istifa/çekilme olunan kurumdan (Örneğin Öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, Doktorlar İl Sağlık Müdürlüğünden) kadro derecesi ve görev unvanını gösterir yazı istenecek, tereddüt edilmesi halinde belge hak sahibinden yeniden istenecektir.)

Hak Sahibi Merhum ise;Emniyet Müdürlüklerine Daha Önce Verilmiş Olsa Dahi, ilk pasaport başvurusu ve yenileme işlemlerinin her ikisi için de bir defalığına,   hak sahibi eş adına, hak sahibinin çalıştığı kurumdan (Örneğin Öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, Doktorlar İl Sağlık Müdürlüğünden) vefat edilen tarihteki kadro derecesini ve görev unvanını gösterir yazı istenecek, tereddüt edilmesi halinde belge hak sahibinden yeniden istenecektir.

 

NOT: Yukarıda sayılan belgeler hususi pasaport ilk başvuru ve hususi pasaport yenileme işlemlerinin her ikisi için de istenmektedir.

 

 

ÖNEMLİ: Emekli/Müstafi hak sahibinin eş ve çocukları hususi damgalı pasaport talebinde bulunuyor ise; 

 

1- Hak sahibinin başvuru esnasında şahsen veya noterce tanzim edilen 18 yaşından küçük çocuklar için muvafakatı ve vekâleti, 18 yaşından büyükler için sadece vekâleti aranılacaktır.

(Hak sahibi kişi emekli veya istifa etmiş ise müracaat anında bizzat bulunması gerekmektedir. Gelmemesi durumunda eş ve çocuk için noterce düzenlenmiş vekalet yazısı vermesi gerekmektedir. (Çocuk için verilen vekalet yazısında; Hususi damgalı pasaport talebinde bulunduğum 25 yaşını tamamlamamış çocuğum/çocuklarımın öğrenci olduğunu, herhangi bir işte çalışmadığını, evli olmadığını beyan edip ayrıca hususi damgalı pasaport hakkımdan yararlanmasına izin veriyorum ibarelerinin olması eş için ise ‘’eşimin hususi damgalı pasaport hakkımdan yararlanmasına izin veriyorum’’) denmesi gerekmektedir.)

  Anne ve babanın boşanmış olması durumunda, velayet sahibi ebeveynin muvafakati aranacaktır.

  Anne ve babanın boşanma davasının devam sürecinde kesinleşme şerhi aranmaksızın mahkemece verilen ara karara göre işlem yapılacaktır.

  Emekli/Müstafi hak sahibinin vefatı halinde ergin olan çocuklar için muvafakat aranmayacak, ergin olmayan çocuklar için sağ olan ebeveynin ya da yasal temsilcisinin muvafakatı aranılacaktır. 

2- Ebeveynlerinin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport alacak çocuklar için; “Öğrenci Belgesi” (Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir. Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde 18 yaşına kadar hususi damgalı pasaport verilir.)

 

3- Ebeveynlerinin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport alacak engelli ergin çocuklar için “Sağlık Kurulu Raporu” (sürekli bakıma muhtaç ibareli sağlık kurulu raporu, ‘’ağır engelli’’ ibareli veya engel oranı ‘’% 50 ve üzeri süresiz geçerliliği olan’’ sağlık kurulu raporunun ibraz edilmesi halinde)

4- 1 (bir) adet biometrik fotoğraf (son altı ay içinde ICAO standartlarında çekilmiş)

5-  T.C. Nüfus Cüzdanı, kimlik kartı veya geçici kimlik belgesi.

6-Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen pasaport defter bedelinin ödenmesi. ( Pasaport defter bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait seafoodplus.info internet adresi üzerinden ödenebilmektedir.   Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

 

 

 

 

 

 

Ergin olan çocukların Ebeveynlerinden Yararlanarak Hizmet ve Hususi Pasaport Alabilmeleri İçin Gerekli Şartlar;


1-İş sahibi olmamak

2- Bekar olmak

3-Hak sahibi ebeveyni ile birlikte yaşamak.

4- 25 Yaşını doldurmamış olmak

5- Öğrenci olmak (Öğrenci olduğuna dair okullarından alınmış e-imzalı veya ıslak imzalı veya e-devletten alınmış öğrenci belgesi. (60 gün süreli)

6- Stajyer olarak çalışanlardan Sosyal Güvenlik Kurumundan ıslak imzalı kaşeli mühürlü stajyer olduğunu gösterir belge istenmektedir.


 

Engelinden Dolayı Sürekli Bakıma Muhtaç Olan Çocukların Ebeveynlerinden Yararlanarak Hizmet ve Hususi Pasaport Alabilmeleri İçin Gerekli Şartlar; 

 

1-İş sahibi olmamak

2- Bekar olmak

3- Hak sahibi ebeveyni ile birlikte yaşamak

4- Sürekli bakıma muhtaç ibareli sağlık kurulu raporu, ‘’ağır engelli’’ ibareli veya engel oranı ‘’% 50 ve üzeri süresiz geçerliliği olan’’ sağlık kurulu raporunun ibraz edilmesi gerekmektedir.

 

 

 

 

Dikkat Edilecek Önemli Hususlar

 

* Hususi pasaport almaya hakkı bulunan personelin bağlı bulunduğu kurum/kuruluşun düzenli olarak her yıl, değişiklik olması halinde ise derhal, pasaport alma talebinde bulunan personelleri ile ilgili tanzim edilecek pasaport talep form veya belgelerini imzalamaya yetkili kılınan kimselerin imza sirkülerinin düzenli olarak, İl Nüfus Müdürlüğüne göndermeleri ve pasaport talep form veya belgelerinin bu imza sirküleri gönderilen yetkililerce imzalanarak onaylanması gerekmektedir.

* Aksi halde imza sirküleri gönderilmemiş olan veya daha önce gönderilen imza sirküsünün bir yıllık geçerliliğinin sona ermesi nedeniyle pasaport talep eden personelinizin evrakları işleme alınmaz.

* Hak sahibi ebeveynin vefat etmesi halinde çocukları hususi damgalı pasaport alabilirler. Vefat eden hak sahibinin sadece başkası ile evlenmemiş olmak kaydı ile eşleri hususi pasaport alabilirler.

* Pasaport talep formları, emeklilik, istifa yazılarında memurların bizzat iktisap ettiği kadro dereceleri (Örneğin; sayılı DMK’ya tabi 1. veya 2. veya 3. kadro derecededir şeklinde) yazılmalı, maaş kesenekleri /emeklilik kesenekleri (Örneğin: “1. derecenin 2. kademesi” veya “2/3” veya “2. derece 2. kademededir” gibi ) yazılmamalıdır.

* Memurların maaş dereceleri ile kadro derecelerinin farklı şeyler olduğu ve hususi pasaport işlemlerinde maaş derecelerinin dikkate alınmadığı unutulmamalıdır. Maaş dereceleri 1, 2 veya 3. derece olan bazı memurların kadro dereceleri 4. veya seafoodplus.info daha düşük bir derece olabildiği için hususi damgalı pasaport talep formu/belgelerinde personelin bizzat iktisap ettiği kadro dereceleri yazılarak onaylanmalı, personelin maaş veya emekli keseneğine bakılarak hususi pasaport formu /belgesi tanzim edilmemelidir.

* Reşit olmayan çocuğunuza her pasaport aldığınızda yeniden muvafakatname vermelisiniz.

* Belediye personellerinin formlarında mutlaka sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi oldukları ve kadro derecelerinin 1. veya 2. veya 3. derece olduğu belirtilmelidir.

* Pasaportunu kaybedenler en kısa sürede Müdürlüğümüze müracaatta bulunmalıdır.

* Hususi damgalı (Yeşil) pasaportlar harçtan muaftır. Bu nedenle hususi pasaport alacaklar sadece cüzdan bedeli olarak belirlenen ücreti ödeyeceklerdir. Bunun dışında hiçbir ücret ödenmemelidir. Banka veya Maliye veznelerine hususi pasaport alacağınızı söyleyerek sadece pasaport cüzdan bedeli ödemeli, bunun dışında talep edilse bile başka ücret yatırmamalısınız. Bankaya veya Maliye veznelerine yatırılan ücretin seafoodplus.info (Pasaport Defter Bedeli) olarak ödenmesi gerekir. seafoodplus.infoÇ.BDL ( Pasaport Harç Bedeli) olarak yatırılan makbuzlarla hususi pasaport işlemi yapılmaz.

* Hususi Pasaportlar hak sahibi memur/emekli/istifa olanlar ve eşleri için 5 (Beş) yıllık süre ile verilir.

* Ancak çocuklar için, diğer şartları taşımaları koşulu ile 18 ve 25 yaş sınırı,

* Belediye Başkanları için ise görev süreleri dikkate alınarak süre belirlemesi yapılır. 

 

 

 

 

 

 

 


PASAPORT BAŞVURUSU

  • Pasaport başvurusu yapmak için, telefonla veya internetten randevu alabilirsiniz.

 

        ♦ Telefonla nolu numaradan,

        ♦ İnternetten seafoodplus.info adresinden

    ♦ "NVI Mobil" akıllı telefon uygulamasından

 

Randevu günü/saatinde, İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek, sıramatikten SIRA NUMARASI alarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

 

HUSUSİ (YEŞİL) VE HİZMET (GRİ) DAMGALI PASAPORT

                                                                             

Başvuru, il genelinde, sadece İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde yapılmaktadır. (Mehmet Akif Mahallesi Ülke Sokak No:1 Selçuklu)

 

Gerekli Belgeler:


a) Nüfus Cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçici kimlik belgesi

(Sürücü belgesi, kurum kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport vb belgeler kabul edilmemektedir.)

b) Biyometrik fotoğraf (1 adet ve başvuru sonrası geri verilecektir.)

 

c) Çalışanlar için, Talep formu 

- Hususi (Yeşil) Damgalı Pasaport Talep Formu 

- Hizmet (Gri) Damgalı Pasaport Talep Formu 

- Avukatlar için Hususi (Yeşil) Damgalı Pasaport Talep Formu 

- Vakıf Yükseköğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyeleri için Hususi (Yeşil) Damgalı Pasaport Talep Formu 

Not 1: Yukarıdaki formların güncel halini şu siteden WORD olarak indirebilirsiniz.

seafoodplus.info#/nvi/pasaport-talep-formlari

Not 2: Talep formu elektronik ortamda doldurulmalıdır.

Not 3: Talep formunun, imzalanıp onaylanmasından sonra, hak sahibi hariç olacak şekilde, formda yazan kişi sayısı kadar fotokopisi de gereklidir.

Not 4: Talep formunun geçerlilik süresi, 60 gündür.

ç) Emekliler veya Müstafiler (görevden geri çekilenler) için, kurumundan ayrılış tarihindeki kadro bilgisini içeren resmi yazı

Not: Bu belgenin geçerlilik süresi, 60 gündür.

d) Sadece PASAPORT DEFTER BEDELİ ödenecektir. Harç ödenmeyecektir. Ödeme, sistemde gözüktüğü için, dekonta gerek yoktur.  (Aşağıda, güncel ücret listesi ve anlaşmalı bankalar bildirilmiştir.)

e) Öğrenci belgesi (Başvuru sahibinin, seafoodplus.info de öğrenci olarak gözükmesi durumunda istenmeyecektir.)

f) Daha önce alınmış, iptal işlemi uygulanmamış geçerli pasaportlar.

g) Ergin olmayanlar veya kısıtlılar için, aşağıdaki 4 farklı belge istenmektedir:

  1. Veli, vasi veya kayyum kararı (Sadece kısıtlılar ve koruma altına alınanlar için)
  2. Muvafakatname (Noterden çıkarılacak. Anne ve Babası müracaata gelemeyecekler için)

       Örnek Muvafakatname (Noterler için)

  1. Vekaletname (Noterden çıkarılacak. Anne ve Babası müracaata gelemeyecekler için, 18 yaşından büyük birine verilmiş vekaletname. Örnek: Öğrenci kafilesi başkanına verilmiş vekaletname)

          Örnek Vekaletname (Noterler için)

  1. Yurtdışı görevlendirmelerine esas Valilik görev onay belgesi

      Not: Anne ve babanın başvuru esnasında hazır bulunması durumunda hem muvafakat belgesi, hem de vekaletname istenmeyecektir.)

h) Hak sahibinin pasaport çıkarmak istediği çocuklarınında, biyometrik fotoğrafı ile birlikte, başvuru sırasında hazır bulunması gerekmektedir.

ı) Hak sahibinin 18 yaş üzerinde bedensel veya zihinsel veya bakıma muhtaç çocuğu varsa, “%50 ve üzeri süresiz geçerliliği olan” sağlık kurulu raporu

i) 18 yaş üzeri zihinsel engelliler için, mahkemeden vâsi kararı

 

NOT:

Pasaport İşlemleri İle İlgili Dikkat Edilmesi Ve Uygulanması Gereken Kurumsal Sorumluluklara İlişkin Kurumların Yükümlülükleri

Ek-1 Örnek İmza Sirküsü Formu

(Bu form, imza yetkisi olan amir yada amirlerin değişmesi halinde yeniden düzenlenip İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.)

 

NOT:

Pasaport başvuru süresi ortalama 20 dakikadır.
Pasaport Ankara da basılıp PTT kargo ile belirttiğiniz adresinize ulaşmaktadır. 
Pasaportunuzun öncelikli olarak basılmasını istiyorsanız başvuru sırasında memura; uçak bileti, davetli olduğunuz sempozyum belgesi, katılacağınız uluslar arası yarışma ve benzeri  durumunuzu gösterir belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir.

 

 

UMUMA MAHSUS (BORDO) DAMGALI PASAPORT

                                                                        

Başvuru, tüm ilçe nüfus müdürlüklerinde gerçekleştirilebilir.

Gerekli Belgeler:

a) Nüfus Cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçici kimlik belgesi

(Sürücü belgesi, kurum kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport vb belgeler kabul edilmemektedir.)

b) Biyometrik fotoğraf (1 adet ve başvuru sonrası geri verilecektir.)

c) Değerli kâğıt bedeli ve harç bedeli ödendi dekontu. (Aşağıda, güncel ücret listesi ve anlaşmalı bankalar bildirilmiştir.) (Öğrenci olduğunu belgeleyenlere 25 yaşını dolduruncaya kadar harçsız -sadece pasaport defter bedeli ödemek kaydıyla- pasaport verilmektedir.)

ç) Daha önce alınmış, iptal işlemi uygulanmamış geçerli pasaportlar.

d) Ergin olmayanlar veya kısıtlılar için veli, vasi veya kayyum kararı ve muvafakat belgesi. (Anne veya babanın, nüfus cüzdanı veya kimlik kartı ile, başvuru esnasında hazır bulunması durumunda muvafakat belgesi istenmeyecektir.)

Örnek Muvafakatname (Noterler için)

 

NOT:

Pasaport başvuru süresi ortalama 20 dakikadır.
Pasaport Ankara da basılıp PTT kargo ile belirttiğiniz adresinize ulaşmaktadır. 
Pasaportunuzun öncelikli olarak basılmasını istiyorsanız başvuru sırasında memura; uçak bileti, davetli olduğunuz sempozyum belgesi, katılacağınız uluslar arası yarışma ve benzeri  durumunuzu gösterir belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir.

 

 

ÜCRETİN YATIRILMASI

Pasaport, başvurusu için, 

     Anlaşmalı bankalara veya

     PTT'ye veya

     Vergi dairesine veya        

     Vergi dairesi olmayan yerde İlçe Mal Müdürlüğüne veya

      İnternetten İnteraktif Vergi Dairesine

seafoodplus.info

gerekli ücretin yatırılması gerekmektedir.

 

GÜNCEL ÜCRET LİSTESİ

ANLAŞMALI BANKALAR LİSTESİ

 

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir