yasaklar uzatildi mi / Uzadı Mı Haberleri - Son Dakika Uzadı Mı Haber Güncel Gelişmeler

Yasaklar Uzatildi Mi

yasaklar uzatildi mi

Orman yasakları kalktı mı? İstanbul'da orman yasağı uzatıldı mı? Son dakika! Ormanlara girmek yasak mı?

Orman yasağı kalktı mı, uzatıldı mı? Ormanlara girmek yasak mı? sorularının yanıtları gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Türkiye'nin en kapsamlı haber sitesi, seafoodplus.info ile haberler devam ediyor.

Türkiye genelinde meydana gelen orman yasakları nedeniyle bazı kararlar alınmıştı. Son dakika bilgisi olarak İstanbul'da ormanlara giriş yasağının süresi 30 Eylül'e kadar uzatıldığı açıklandı.

Temmuz ayında yaşanan orman yangınları sonrası, 30 Temmuz'da alınan kararla İstanbul'da ormanlara giriş yasağı getirilmişti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada söz konusu giriş yasağının 30 Eylül'e kadar uzatıldığını belirtti.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada #İstanbul'umuzda orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ormanlara girme, orman çevresinde ve içinde mola verme, piknik yapma ve otomobil yasakları 30 Eylül Perşembe günü saat 'e kadar uzatılmıştır kurallara uyan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

Son Dakika: İstanbul'da ormanlara giriş yasağının süresi 30 Eylül'e kadar uzatıldı

Yapılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

"Orman Bölge Müdürlüğünün tarihli talepleriyle önümüzdeki günlerde ilimizde orman yangınlarının vuku bulabileceği değerlendirilerek, milli servetimiz olan ormanlarımızı korumak amacıyla Valiliğimizce; sayılı Orman Kanunu'nun maddesi ve sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9 ve maddeleri uyarınca alınan /2 sayılı karar hükümleri uyarınca, aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Alınan kararlar doğrultusunda; ilimiz sınırları dâhilindeki ormanlık alanlara giriş yasağı Perşembe günü saat 'e kadar uzatılmıştır. Saygıdeğer İstanbullu hemşehrilerimize bugüne kadar gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyor, ormanlık alanlarımızın her türlü tehlikeden korunması için desteklerinin devamını diliyoruz."

Alınan kararlar şöyle:

  • Madde 1 – İstanbul İli Orman Yangınlarıyla Mücadele kapsamında İlimiz sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler, - tarihleri arasında, sayılı Orman Kanunu'nun maddesi ve sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9. ve maddeleri uyarınca yasaklanmıştır.
  • Madde 2 – İstanbul İl sınırları içerisindeki tüm ormanlık sahalara, İstanbul Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünce sokak hayvanlarını beslemekle görevlendirilenler ve yetkili kamu görevlileri haricinde girilmesi yasaktır.
  • Madde 3 – İlimizdeki ormanlarda ve orman içi yollarda mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver vb. ateş yakmak yasaktır.
  • Yetkili idarelerin gözetim ve denetiminde bulunan izinli park, piknik ve mesire alanları ile tabiat parklarında piknik yapmak serbest ancak mangal ateşi yakmak, piknik tüpü vb. kullanmak yasaktır.
  • Madde 4 – Orman Yasasının 31 ve Maddesi kapsamında olan köyler/Mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyle/Mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaktır.
  • Madde 5 – Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır.
  • Madde 6 – Enerji Nakil Hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (BEDAŞ, AYEDAŞ ve TEİAŞ) hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır.
  • Madde 7 – Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracaklardır.
  • Madde 8 – İlçe Kaymakamlıklarımız ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri etkin bir şekilde gözetim ve denetim yapacaklardır.
  • Gerekli hallerde ilçe kaymakamlarımızın emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır.
  • Madde 9 – Bu karar İstanbul ili sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır.
  • Madde 10 – Yukarda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır.
  • Madde 11 – Bu karar hükümleri - tarihleri arasında uygulanır.
  • Madde 12 – Bu karar hükümleri İstanbul Valiliği tarafından yürütülür.

Orman YangınıGündemGüncelHaberlerSon Dakika

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? Yasak uzatıldı mı?

Kademeli normalleşme adımları ilan edilen sokağa çıkma yasağı saatleri 1 Temmuz'dan itibaren kaldırılıyor ancak o tarihe dek haftanın altı günü sokağa çıkma yasağı 22:00 – 05:00 saatleri arasında, pazar günü ise tam gün uygulanmaya devam edecek.

Yayınlanma:

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? Yasak uzatıldı mı?

Sokağa çıkma yasağı hafta içi günleri saat 22:00’den itibaren, pazar günleri ise tam gün uygulanıyordu. Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu da dahil olmak yasakların kaldırıldığını ancak 1 Temmuz’dan itibaren uygulanmaya başlanacağını duyurdu.

YASAK NE ZAMAN BİTİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısının önemli gündem maddelerinden biri corona virüsü salgını oldu. Toplantıda bazı kısıtlamaların gevşetilmesi konusu görüşüldü.

* 1 Temmuz’da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz.

* Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.

* Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

* HES kodu uygulaması yaygınlaştırılarak sürdürülecektir. Konu ile ilgili ayrıntılar, İçişleri Bakanlığımızın genelgesiyle açıklanacaktır.

* Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir. Vatandaşlarımdan, aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum.

* Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor.

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ NELER? CUMARTESİ VE PAZAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

1 Haziran itibariyle uygulanmaya başlanan kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00-­05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00'den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir