göz rengi değiştirme video / Photoshop Joker Yüz Efekti (joker Effect) | Joker, Photoshop, Yüz

Göz Rengi Değiştirme Video

göz rengi değiştirme video

Bir kişinin gözlerinin rengini ne belirler? Ve göz rengine göre karakter nasıl belirlenir?

Mavi, gri, yeşil, kahverengi, koyu kahverengi &#; dünyada kaç insan var, bu kadar çok iris rengi tonu. Nereden geliyorlar ve sadece iristeki pigment dağılımına mı bağlılar? Göz rengini başka neler etkiler?

Temel neden melanindir

Ton, melanin pigmentinin içeriği ile doğru orantılıdır &#; farklı insanlarda farklı miktarlarda ciltte bulunan bir boyadıseafoodplus.info rengini ve olasılığını belirler. hızlı veya yavaş bronzlaşma, saç rengi, ciltteki ben sayısı ve sadece göz seafoodplus.infoın konsantrasyonu ne kadar güçlüyse, bu gölge o kadar koyu olur.

Koyu saçlı insanların genellikle koyu bir irisi vardır, bu nedenle büyük hacimlerde boyaları vardır, sarışınlar ve kızıllar birçok kez daha azdır. Cildin ve saçın renklenmesinde kendini gösteren estetik soruna ek olarak, melanin ek bir işlevi yerine getirir&#; ultraviyole ışınları alır (güneş yanığının nedeni budur). Konu cilt ve saç rengine gelince, bu bağımlılık çok basittir; göz rengi konusunda biraz farklı kurallar hakimdir. Doğa genellikle göz ve ten renginin her zaman birbiriyle ilişkili olmadığını gösterir.

İrisdeki pigment içeriğine ek olarak, iris stroma hücrelerinin yoğunluğu da gözlerin gölgesini etkiler. Buna karşılık, iris stroma hücrelerinin yoğunluğu, epitelin ana pigmentinin ne kadar ışık emdiğini belirler.

Güneş ışığına sık sık maruz kalmak neden gölgede bir değişikliğe neden olmaz?

Görme organlarındaki pigment, deridekinden tamamen farklı özelliklere sahiptir. Bir kişi sık sık güneşe maruz kaldığında, göz rengini daha açıktan (mavi) daha koyuya (kahverengi veya koyu kahverengi) değiştirmek için en ufak bir şans yoktur. Ve buradaki nokta, bu organların koruyucu mekanizmalarının, ultraviyole ışınlarının bu duyu organlarına akması için fırsatlar yaratmamasıdır (doğa, bir kişiye göz kapaklarını parlak ışıkta indirme refleksi vermiştir).

Ayrıca kornea güneş ışınlarını yoğunlaştırır, tüm irisden geçmelerine izin vermez. Aksi takdirde, gözdeki ışığa duyarlı yapılara zarar verme ve normal çalışma yeteneğini kaybetme riskini taşır.

Genetik faktörler

Kalıtım, irisin gölgesinin belirlenmesinde büyük rol oynar. Kahverengi gözlü insanların her durumda koyu gözlü mirasçıları olacaktır veya (daha nadiren) yeşil gözlü bir çocukları olabilir. Mavi irisli bireyler hem açık gözlü hem de yeşil gözlü çocuklara sahip olabilirler. Bu, iriste istenen miktarda boya oluşumunu belirleyen genlerin kalıtımı nedeniyle olur. Ve bebeğin gözlerinin rengi, hayatının ilk altı ayından sonra değişir. Bu nedenle, yavaş yavaş istenen miktarda pigment üretmesi gerekir. Renk tonu yavaş yavaş daha koyu bir renge dönüşür.

Farklı renklerde gözlere sahip olmak mümkün mü?

Tabii ki, bunu çok sık görmüyorsunuz. Tıpkı gözlerdeki boyanın eşit olmayan dağılımı gibi (gözbebeği çevresinde kahverengi ve irisin geri kalanında mavi). Bu bir hastalık belirtisi olarak kabul edilmez, ancak sıklıkla genetik anormalliklerin bir işareti olabilir ve gelecekte görme organlarının hastalıklarının gelişmesine yatkınlık oluşturabilir. Bu tür riskleri ancak duyu organlarını araştırmaya tabi tutmuş bir profesyonel çürütebilir.

Birkaç genin irisin gölgesi üzerinde etkisi vardır. Kombinasyonları, açıkça tanımlanması zor olan farklı gölgelerin veya renklerin ortaya çıkmasına neden olur.

İnsanların okulda öğrendiği basitleştirilmiş göz rengi kalıtımı teorisi, baskın gen devraldığında, kişinin koyu gözlere sahip olma eğiliminde olduğunu ve çekinik gen olduğunda, mavi gözlere sahip olma eğiliminde olduğunu öne sürüyor. Eğer baba çekinik bir gene sahipse ve baskın bir gene sahipse, yavrunun koyu veya açık renkli gözlere sahip olma olasılığı %50'dir. Her iki ebeveynin de mavi gözleri varsa, çocuklarının koyu gözleri olmaz. Böyle bir çiftin iki çekinik geni vardır ve bu nedenle baskın genleri çocuğa geçiremezler.

Uzmanlar ne diyor?

Aslında bu renk tonu, melanin miktarı ve eumelanin (koyu kahverengi boya) ile feomelanin (kırmızımsı boya) oranından kaynaklanmaktadır. OCA2 ve HERC2 genleri, irisin rengini belirlemede en önemli rolü oynar, ancak listelenenlere ek olarak, en az 10 başka genin bu özelliği etkilediği bilinmektedir. Sonuçta, hepsinin etkileşimi nihai sonucu belirler. Böylece mavi gözlü ebeveynler kahverengi irisli çocuklara sahip olabilirler. Bütün bebekler mavi gözlü doğarlar. Göz rengi genellikle yaşamın altıncı ayı civarında sabitlenir.

Araştırma

yılında EYCL3'ün moleküler temeli analiz edildi. 3, kişilik bir grup üzerinde çalışan bilim adamları, tüm göz rengi varyasyonlarının %74'ünün OCA2 genindeki tek nükleotid polimorfizmleri (SNP'ler) ile açıklanabileceğini ve eğer mutasyona uğrarlarsa albinizme neden olabileceğini buldular. Son araştırmalar, SNP'lerin mavi ve yeşil gözler, çil sayısı, saç ve cilt tonu ile güçlü bir ilişkisi olduğunu göstermiştir.

Göz rengi, siyah tonlarından gök mavisine kadar farklı varyasyonlarda bulunur. Basit ama ayrıntılı ve araştırması kolay bir sınıflandırma sistemini standartlaştırma ihtiyacını gören antropologlar, iristeki baskın renk tonunu belirlemeye dayalı bir derecelendirme sistemi geliştirdiler. Öncelikle kahverengi ve sarı pigmentin varlığı dikkate alınır.

Belirli bir baskın göz rengine sahip insanların dünyanın belirli coğrafi bölgelerinde yaşadığı varsayılır. Örneğin, Asyalılar çok koyu gözlere sahipken, tipik Slavlar mavi veya gridir. Bazen birinin göz renginin ne olduğunu söylemek zordur. Aydınlatma ile değişir.

/>

Ayrıca 3 ana renge dayanan bir sistem vardır: kahverengi, sarı ve gri, oranları göz rengini belirler. Örneğin, açık kahverengi süsenlere sarı hakimdir ve kahverengi boya unsurları vardır, mavi olanlar çok az sarı boyaya sahiptir ve hiç kahverengi parçacıkları içermez, yeşil, mavi gözler gibi &#; oldukça fazla miktarda sarı pigment ile. Gri gözler tam olarak bu tondadır, çünkü küçük kahverengi boya lekeleri içermelerine rağmen biraz sarıya sahiptirler. Kahverengi gözler, çok miktarda kahverengi boya içeriği nedeniyle böyle görünür.

Koyu göz rengi en yaygın olarak kabul edilir (%90), mavi ikinci sıradadır (%7), gri ve yeşil arasındaki oran yakındır, ancak çoğu zaman nüfusun %2'sinin gri bir renk tonuna sahip olduğu düşünülür, ve yeşil en nadir olanıdır (%1) .

Pigmentlerin karışımı, gözlerin irisinde (çoğunlukla noktalar şeklinde) farklı tonların az çok eşit dağılımı şeklini alır. Bazen, kalın kahverengi bir kenarla çevrili hafif bir iris içinde kendini gösterir. Daha açık tonlarda, bazen küçük kahverengi pigment lekeleri, benekler veya gözbebeği çevresinde dar bir kenar şeklinde görünebilir.

Mor, kırmızı ve mavi yansımaların karışması sonucu gözlerde oluşur. Gerçekte, bu insanların mavi tonlarında irisleri olabilir; bu, ışıklandırmadan, kan damarlarından veya uygun makyajdan etkilendiğinde basitçe mor bir renk tonuna benzeyebilir.

Bilimsel bir açıklama da mor gözlerin albinizm olan insanlarla ilişkili olduğunu öne sürüyor. Görme organlarının deri, saç ve irisinde pigment eksikliği ile doğarlar. Pigmentasyon eksikliği gözlerinin mor-mavi veya kırmızı bir renk almasına neden olur.

İrisin doğası ve gölgesi arasındaki ilişki üzerine araştırma

Bilim adamları, gözlerin gölgesinin belirli kişilik özelliklerini gösterdiğini kanıtlamak için birden fazla girişimde bulundular. İrisin renginin belirli davranışları kısmen belirleyip belirlemediğini buldular. İsveçli bilim adamları, gözün beyinle birçok nörolojik bağlantısı olduğunu ve bu nedenle iris rengi ile karakterin alışılmadık bir kombinasyonunun olabileceğini açıklıyor.

Koyu (siyah, kahverengi) gözler

Kara gözlü insanların &#; doğuştan liderdirler. Fark etmeseler bile, diğerleri daha çok sezgisel olarak içlerinde güçlü bir kişilik hissederler. İrisin koyu rengi, vücutta çok miktarda melanin ve dolayısıyla çok daha fazla enerji olduğu anlamına gelir. Kara gözlü insanların genleri, daha fazla felaketin üstesinden gelmelerini sağlar ve beyinleri daha verimli ve daha hızlı çalışır. Ayrıca bazı gizemli sözler var.

İlginç bir şekilde, koyu gözlü insanların diğerlerinden daha az uykuya ihtiyacı olduğu kanıtlanmıştır, ancak sabahları kalkmak çok daha zordur. Ek bir özellik de gelişmiş özgüven ve başkalarını memnun etme yeteneğidir.

Gözler kahverengi ve kehribar rengindedir

Bu rengin tarif edilmesi en zor olduğu kabul edilir, çünkü gölge birçok şekil alır. Bazen yeşile, bazen de altın rengine yaklaşıyor. Bilim adamlarına göre, bu karmaşıklık karmaşık bir kişiliğe dönüşüyor. Bu göz rengine sahip insanlar elbette benzersiz, hassas, oldukça gizemli. Bağımsızlıklarını ve özgüvenlerini karakterize eder. Büyük kendiliğindenlik gösterin.

Avustralyalı araştırmacılara göre, bu eşsiz göz rengi karaciğer fonksiyon bozukluğunun bir sonucu olarak ortaya çıktı, bu nedenle kahverengi gözlü insanların sindirim sorunları yaşama olasılığının daha yüksek olması şaşırtıcı değil.

Mavi gözler

Mavi gözlü olanlar inkar edilemez derecede seksidir, ancak mutlaka çok zeki değildir. Her zaman ecstasy deneyimleme eğilimindedirler. Dahili olarak çok güçlüdürler ve farklı iris rengine sahip insanlardan daha fazla dayanabilirler. Ayrıca ayık bir kafaları var ve alkol onlara diğer insanlar kadar zarar vermiyor. Bilim adamları ayrıca, görünüşte açık olmalarına rağmen oldukça ağır olduklarını da buldular.

Yeşil gözler

Bu en nadir ve en eşsiz gölgedir. Araştırmalara göre, irisin yeşil tonu, etrafındaki insanlar için en seksi ve çok çekici olarak kabul edilir. Yeşil renkli insanlar azdır, olağanüstü ve çok zeki oldukları düşünülür.

Çok fazla enerjileri olmasına ve çok yaratıcı olmalarına rağmen genellikle sakindirler. Zamansızlıktan korkmuyorlar. Hayat boyu iyi ve sorumlu arkadaşlar ve sadık ortaklar olabilirler. Genellikle sakin olmalarına rağmen, biraz delilik ve savurganlığa kapılabilirler.

Yeşil irisler, küçük ila orta miktarda melanin varlığının bir sonucu olarak tanınır; bu, onları iris üzerine dağılmış farklı bir renk tonuna sahip küçük noktalarla yakın ışıkta mavi gözlere benzer hale getirir. Mavi ve kahverengi birlikte yeşili oluşturur, ancak yeşil pigmenti yoktur. Pigment miktarı biraz artarsa ​​maviyi kapatabilir. Pigment maviyi tamamen kaplıyorsa, göz kahverengiye dönebilir. Yeşil süsen yaygın değildir, ancak en çok Avrupalılar arasında, özellikle İrlandalılar ve kuzey Avrupa ülkelerinde yaşayanlar arasında yaygındır. Avrupalı ​​Amerikalılar arasında, yeşil gözler, Germen kökenli olanlar arasında en yaygın olanıdır.

Gri gözler

Güçlü bir kişiliğe sahip ancak hassas bir ruha sahip, hırslı ve her durumla başa çıkabilen yaratıcı bireylerin ayrıcalığıdır. Her şeye büyük bir sorumlulukla yaklaşıyorlar, defnelerine dayanmıyorlar, sürekli en iyisini daha fazlasını vermeye çalışıyorlar. Çok yaratıcı ve yaratıcılar.

Gri gözlü kişiler meslek yaşamlarında cesur olabilirler ancak özel yaşamlarında cesaret konusunda sorunlar yaşarlar. diğerleri ve kalıcı bir ilişkiye karar veremezler, çünkü bir erkek ve bir kadın arasındaki ilişkide çok fazla ihtiyat gösteriyorlar.

GÖZ RENGİ KALICI OLARAK NASIL DEĞİŞTİRİLİR! GERÇEKTEN ÇALIŞIYOR! Göz rengi nasıl değiştirilir?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir