youtube premium iptal edemiyorum / Premium üyeliğinizi iptal etme - Android - YouTube Yardım

Youtube Premium Iptal Edemiyorum

youtube premium iptal edemiyorum

Bir Apple aboneliğini iptal etmek istiyorsanız

Bir Apple aboneliğini veya App Store'dan bir uygulamayla satın aldığınız bir aboneliği nasıl iptal edeceğinizi öğrenin.

iPhone veya iPad'inizde bir aboneliği iptal etme

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Adınıza dokunun.
  3. Abonelikler'e dokunun.
    iPhone'da Ayarlar'daki Abonelikler düğmesi.
  4. Söz konusu aboneliğe dokunun.
  5. Aboneliği İptal Et'e dokunun. Aboneliği İptal Et düğmesini bulmak için aşağı kaydırmanız gerekebilir. İptal düğmesi yoksa veya kırmızı renkli süre sonu iletisini görüyorsanız abonelik zaten iptal edilmiştir.

İptal etmek istediğiniz aboneliği bulamıyorsanız

Mac'inizde bir aboneliği iptal etme

  1. App Store uygulamasını açın.
  2. Adınızı tıklayın. Adınızı bulamıyorsanız Giriş Yap'ı tıklayın.
  3. Hesap Ayarları'nı tıklayın.
  4. Abonelikler'e gidin ve ardından Yönet'i tıklayın.
    Mac'te App Store'daki Abonelikler'in yanında bulunan Yönet düğmesi.
  5. Aboneliğin yanındaki Düzenle'yi tıklayın.
  6. Aboneliği İptal Et'i tıklayın. İptal Et veya Aboneliği İptal Et düğmesi yoksa abonelik zaten iptal edilmiştir.

İptal etmek istediğiniz aboneliği bulamıyorsanız

Windows PC'nizde bir aboneliği iptal etme

  1. PC'nizde iTunes'u açın. iTunes'unuz yoksa Windows için iTunes'u nasıl indireceğinizi öğrenin.
  2. iTunes penceresinin üst tarafındaki menü çubuğunda Hesap'ı tıklayın, ardından Hesabımı Görüntüle'yi seçin.
  3. Ayarlar bölümüne kaydırın. Abonelikler'in yanındaki Yönet'i tıklayın.
    iTunes'da Abonelikler'in yanında bulunan Yönet düğmesi.
  4. İptal etmek istediğiniz aboneliği bulup Düzenle'yi tıklayın.
  5. Aboneliği İptal Et'i tıklayın. İptal Et veya Aboneliği İptal Et düğmesi yoksa abonelik zaten iptal edilmiştir.

İptal etmek istediğiniz aboneliği bulamıyorsanız

İptal etmek istediğiniz aboneliği bulamıyor musunuz?

iCloud saklama alanı ayarlarından iCloud+'ı iptal edebilirsiniz.

iCloud+'ı iptal etmeye çalışmıyorsanız faturanızı bulun:

  1. E-postanızda "Apple faturanız" ifadesini arayın.
  2. Abonelik faturasında hangi Apple Kimliğinin kullanıldığını kontrol edin.

Apple'dan abonelik satın almak için kullanılan Apple Kimliğini gösteren, e-postayla gönderilmiş fatura.

  • Faturada bir aile üyesinin Apple Kimliği görünüyorsa söz konusu aile üyesinden, aboneliği iptal etmek için bu makaledeki adımları uygulamasını isteyin. Bir aile üyesinin aboneliğini iptal edemezsiniz.
  • Faturada sizin kullandığınız başka bir Apple Kimliği görünüyorsa bu Apple Kimliği ile giriş yapın ve aboneliği iptal etmek için bu makaledeki adımları uygulayın.
  • Abonelik için bir Apple'dan gelen bir fatura bulamıyorsanız aboneliği başka bir şirketten satın almış olabilirsiniz. Size fatura kesen şirketi öğrenmek için banka veya kredi kartı ekstrenizi kontrol edin. Aboneliği iptal etmek istiyorsanız abonelik için size fatura kesen şirketle irtibata geçmelisiniz.

Apple tarafından üretilmeyen ürünler veya Apple tarafından denetlenmeyen veya test edilmeyen bağımsız web siteleri hakkındaki bilgiler bir öneri veya onay niteliği taşımadan sunulmuştur. Üçüncü taraf web sitelerinin veya ürünlerinin seçilmesi, performansı veya kullanılması konusunda Apple hiçbir sorumluluk kabul etmez. Apple, üçüncü taraf web sitelerinin doğruluğu veya güvenilirliğiyle ilgili herhangi bir beyanda bulunmamaktadır. Ek bilgi için tedarikçi ile irtibat kurun.

Yayın Tarihi: 

Birkaç Adımda YouTube Premium İptal Etme Nasıl Yapılır?

Yaklaşık 3 yıl önce YouTube tarafından ülkemizde kullanıma sunulan Premium özelliği, platform içerisinde en çok şikayetçi olunan reklam tarafının önüne geçilmesi için müthiş bir araçtı. Premium özelliğinin temel amacı, videoya başlamadan önce ve video arasında bizi sinir krizine sokan reklamları ortadan kaldırmaktı ve ilk tanıtıldığında yalnızca 16.99 Türk Lirası gibi bir fiyata sahipti. Aylık 16.99 Türk Lirası ödediğinizde, YouTube çatısı altında bulunan herhangi bir videoda reklama rastlamıyorsunuz. Bu özellik günümüzde de kullanılmaya devam ediliyor. Eğer halihazırda bir Premium üyesiyseniz ve YouTube premium iptal etmek istiyorsanız, sizler için neler yapmanız gerektiğini anlattık.

2019 yılında ilk olarak 16.99 Türk Lirasına satışa sunulan bu hizmet, günümüzde 29.99 Türk Lirasına zamlanmış halde kullanılmaya devam ediliyor. Özelliğin ülkemizdeki 3 yıllık geçmişine bakacak olursak, aslında o ciddi bir zamma uğradığını söyleyemeyiz. Özellikle, bu 3 yıl içerisinde Netflix gibi benzeri platformların yaptığı zamlara göre, YouTube Premium’un zamları tartışılamaz bile. Ama yine de size 29.99 Türk Lirasını aylık ödemek gereksiz geliyorsa ve bu özellikten memnun değilseniz, sizler için hiç uzatmadan YouTube premium iptal etme nasıl yapılırrehberimize geçelim.

YouTube Premium iptal etme adımları:

  • Adım #1: YouTube ana sayfasına gidin
  • Adım #2: Sağ üstteki profil resminize tıklayın
  • Adım #3: Satın alınanlar ve üyelikler butonuna tıklayın
  • Adım #4: YouTube Premium üyeliğinizi bulun
  • Adım #5: Devredışı bırak butonuna tıklayın
  • Adım #6: Neden iptal etmek istediğinizi söyleyin ve iptal edin
  • Adım #7: YouTube Premium üyeliğiniz iptal edildi

Adım #1: YouTube ana sayfasına gidin

YouTube ana sayfa

YouTube Premium iptal etme işlemini kolay yoldan yapabilmek için, ilk olarak YouTube ana sayfasına gitmemiz gerekiyor. Ayrıca, YouTube üzerinde iptal edeceğiniz Premium özelliğine sahip Google hesabı açık olmalı. Başka hesaplar üzerinden bu özelliği ne yazık ki iptal edemezsiniz. Eğer iptal etmek istiyorsanız, Premium özelliğinin bulunduğu Google hesabına giriş yapmanız gerekiyor.

Adım #2: Sağ üstteki profil resminize tıklayın

YouTube menü

Yıllardır alışık olduğumuz YouTube ana sayfasının sağ üst kısmında bulunan profil resminize tıklayın. Tıkladıktan sonra hesabınıza ait baz ayarlar yapabileceğiniz, YouTube Studio’ya yönlendirilebileceğiniz, tema ayarlamaları yapabileceğiniz ve üyeliklerinizi yönetebileceğiniz panel karşınıza çıkacak. Bu panel üzerinden gerek YouTube, gerek ise Google hesabınıza ilişkin birçok ayarlamayı yapabilirsiniz. Hatta, eğer YouTube hesabınızı 18 yaşından küçük çocuklar kullanıyor ise, kısıtlı modunu da kolaylıkla açıp kapatabilirsiniz.

Adım #3: Satın alınanlar ve üyelikler butonuna tıklayın

satın alınanlar ve üyelikler

Katıl üyeliklerimizi, Premium ve Music üyeliklerimizi yenileyebileceğimiz, tekrardan satın alabileceğimiz ve iptal edebileceğimiz menü olan satın alınanlar ve üyelikler menüsüne ilerleyin. Eğer Music üyeliğinizi iptal etmek istiyorsanız, ekstra olarak YouTube Music uygulaması üzerinden de üyeliğinizi iptal edebilirsiniz. Ama YouTube Premium üyeliğinizi iptal edebilmek için yapabileceğiniz en hızlı panel tam olarak burası.

Adım #4: YouTube Premium aboneliğinizi bulun

premium üyeliği

Bu ekran üzerinden yalnızca YouTube Premium değil, katıl üyesi olduğunuz kanalları ve Music üyeliğiniz de kontrol edebilirsiniz. Bu nedenle bu seçenekler arasından YouTube Premium kısmını bulmanız gerekiyor. Eğer YouTube Premium haricinde herhangi bir aboneliğiniz yok ise, direkt olarak en üst kısımda karşınıza Premium üyeliğiniz ve üyeliğinize ait detaylar çıkacaktır.

Adım #5: Devre dışı bırak butonuna tıklayın

devre dışı bırak

YouTube Premium iptal etme işlemi için devre dışı bırak butonuna bir kez tıklayın. Bu buton, YouTube Premium üyeliğinizi iptal edebilmeniz için son adımlarınızdan bir tanesi. Bu butona tıkladıktan sonra artık iptal etme işlemleriniz başlar. Daha sonrasında ise YouTube Premium üyeliğiniz iptal olur.

Adım #6: Neden iptal etmek istediğinizi söyleyin ve iptal edin

YouTube premium iptal etme nedeni

YouTube, üyeliğinizi iptal etme nedeninizi soracaktır. Bunun nedeni ise, YouTube Premium’un hangi özelliğini beğenmediğinizi öğrenerek, özellik hakkında bir geri dönüş alabilmek. Sonucunda ise özellik hakkında güncellemeler yaparak, daha fazla kullanıcıya odaklı hale getirebilmek. Karşınıza çıkan seçenekler arasından nedeninizi seçin ve üyeliğinizi iptal edin.

Adım #7: YouTube Premium üyeliğiniz iptal edildi

YouTube premium

Artık bir YouTube Premium aboneliğiniz yok. Eğer yenilenme gününüz henüz gelmediyse, üyeliğiniz o tarihe kadar devam eder. Yenilenme günü geldiğinde ise sizden herhangi bir ücret alınmadan üyeliğiniz otomatik olarak iptal edilir. Sonrasında ise YouTube’dan bir şey izlemek istediğinizde reklamlar ile karşılaşmaya başlayacaksınız.

YouTube Premium iptal edilince para geri gelir mi?

YouTube Premium özelliğinizin her ayın 5’inde yenilendiğini varsayalım. Eğer siz bu üyeliği ayın 6’sında iptal ederseniz, ödemiş olduğunuz aylık ücret size iade edilmez. Çünkü çoktan o ücret otomatik olarak alınmış oluyor. Ama ayın 6’sında iptal etmiş olsanız bile, bir sonraki ayın 5’ine kadar YouTube Premium’u kullanabilirsiniz. Çünkü o ayın üyelik ücretini ödemiş oldunuz. Bir sonraki ayın 5’ine geldiğinde ise üyeliğiniz otomatik olarak iptal edilir.

Bunun bir diğer senaryosu ise, ayın 5’inde yenilenen bir üyeliği, daha erken iptal ettiğinizde ne olacağı. Örneğin, üyeliğiniz ayın 5’inde yenileniyor ve siz ayın 1’inde bu üyeliği iptal ettiniz. Önünüzdeki 4 gün boyunca üyeliğinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayın 5’ine geldiğinizde ise sizden hiçbir ücret talep edilmeden YouTube Premium özelliğiniz otomatik olarak iptal olacaktır.

YouTube Premium’a para ödenmezse ne olur?

En çok merak edilen sorulardan bir tanesi ise, YouTube Premium aylık ücretinizi ödemezseniz ne olacağı. YouTube, bu tarz durumlar için size 3 günlük bir süre tanıyor. Örneğin, ayın 5’inde ödemeniz var ise ve bu ödemeyi yapamadıysanız, ayın 8’ine kadar YouTube sürekli ücret almayı deniyor. Eğer 8’ine kadar üyelik ücretini alamaz ise, üyeliğinizi 30 günlüğüne duraklatıyor. Ödeme yapmadığınız takdirde ise üyeliğinizi tekrardan aktif edemiyorsunuz.

YouTube Premium iptal edince ne olur?

YouTube Premium özelliğini iptal ettiğinizde, artık reklamlar ile karşılaşmaya başlayacaksınız. Videonun süresine bağlı olarak birden fazla reklam, belirli aralıklarla karşınıza çıkacak. Bununla birlikte, eğer YouTube üzerinden indirdiğiniz içerikler var ise bu içeriklere artık erişemeyeceksiniz. Çünkü içerikleri telefonunuza indirme özelliği, yalnızca Premium’a sahip kullanıcılar için.

Sizler için YouTube Premium iptal etme adımlarını ve merak ettiğiniz soruları yanıtladık. Eğer YouTube Premium üyeliğini iptal ederseniz, reklamlarla dolu bir YouTube sizi bekliyor. Elbette, eğer bilgisayardan sıklıkla kullanıyorsanız, reklam engelleyici bazı uzantılar kullanabilmek mümkün. Ama akıllı telefonlarınızdan, tabletlerinizden veya televizyonlarınızdan YouTube Premium kullanıyorsanız, böyle bir imkanınız yok. Sizler YouTube Premium kullanıyor musunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Emoji İle Tepki Ver

3

Katılım Kriterleri

  • 08.09.2022 Tarihi itibarıyla Turkcell uygulaması ve Turkcell.com.tr üzerinden paket değişikliği yapan bireysel faturalı ses aboneleri ücretsiz olarak 2 ay geçerli YouTube Premium üyeliği hakkı kazanacaktır.
  • Müşterilerimizin, kendilerine tanımlanan ücretsiz 2 ay geçerli YouTube Premium üyeliğini kullanabilmeleri için Turkcell uygulaması, Hediye Havuzu sayfasından ilgili faydanın şifresini 30 gün içinde almaları gerekmektedir. 
  • Bir kullanıcı kampanyadan tek bir defa faydalanabilir. Turkcell'in sunmuş olduğu farklı YouTube Premium kampanyalarından sifre almış aboneler bu kampanyadan faydalanamayacaklardır.
  • Kampanyadan her ay ilk 300.000 müşteri yararlanabilecektir.
  • Hediye Havuzu üzerinden gelen SMS teki linke tıkladıktan sonra  YouTube Premium sayfasına ulaşıp,  ‘’ücretsiz deneyin’’ sekmesine tıklanması gerekmektedir. Eğer kayıtlı bir ödeme yöntemi yoksa öncelikle onun eklenmesi gerekmektedir.
  • Kampanyadan faydalanabilmek için YouTube Premium’a yeni üye olunması gerekmektedir. Ayrıcalıktan yararlanabilmek için bir Google hesabı gereklidir.
  • Bu ayrıcalıktan yalnızca YouTube Music Premium veya YouTube Premium abonesi olmayan, daha önce YouTube Music Premium, YouTube Premium veya Google Play Müzik abonesi olmamış olan veya daha önce bir YouTube Music Premium, YouTube Premium veya Google Play Müzik promosyonuna katılmamış olan hesaplar yararlanabilir.
  • Deneme promosyonu sona erdikten sonra o tarihte geçerli olacak bireysel abonelik ücreti YouTube tarafından tahsil edilir.
  • Deneme süresi, süre dolmadan istenildiği zaman ücretsiz olarak sonlandırabilir.
  • Kısmi fatura dönemleri için geri ödeme yapılmaz.
  • Promosyon şartlarının tamamını şu adreste bulabilirsiniz: https://www.youtube.com/t/premium_restrictions
  • YouTube ve Turkcell kampanya koşullarını ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • YouTube Premium üyeliğiyle;
    • Mobil cihazınızda, bilgisayarınızda veya destekleyen TV’lerde oturum açtığınızda reklamsız YouTube izleme rahatlığını yaşarsınız.
    • Mobil verinizin kısıtlı olduğu veya internete bağlanamadığınız anlar için videoları kaydedebilirsiniz.
    • YouTube Premium ile videonuz, ekranınız kapalıyken veya başka bir uygulama açtığınızda bile kesintiye uğramadan arka planda devam eder.
    • YouTube Kids YouTube Premium üyeliği ile çocuklarınız en sevdikleri videoları ücretli reklamlar olmadan izleyebilirsiniz. Üstelik video indirmeyi etkinleştirerek internet bağlantınız olmadığında da videolara ulaşabilirsiniz.

Ücretlendirme

Turkcell uygulaması ve Turkcell.com.tr üzerinden paket değişikliği yapan bireysel faturalı ses aboneleri ücretsiz olarak 2 ay geçerli YouTube Premium üyeliği hakkı kazanacaktır

  • Kampanya içeriği nedir?

    08.09.2022 tarihi itibarıyla Turkcell uygulaması ve  turkcell.com.tr üzerinden paket değişikliği yapan bireysel faturalı ses aboneleri ücretsiz olarak 2 ay geçerli YouTube Premium üyeliği hakkı kazanacaktır.

  • YouTube Premium üyeliği nedir?

    • Mobil cihazınızda, bilgisayarınızda veya destekleyen TV’lerde oturum açtığınızda reklamsız YouTube izleme rahatlığını yaşarsınız.
    • Mobil verinizin kısıtlı olduğu veya internete bağlanamadığınız anlar için videoları kaydedebilirsiniz.
    • YouTube Premium ile videonuz, ekranınız kapalıyken veya başka bir uygulama açtığınızda bile kesintiye uğramadan arka planda devam eder.
    • YouTube Kids YouTube Premium üyeliği ile çocuklarınız en sevdikleri videoları ücretli reklamlar olmadan izleyebilirsiniz. Üstelik video indirmeyi etkinleştirerek internet bağlantınız olmadığında da videolara ulaşabilirsiniz.
  • Kimler yararlanabilir?

    • 08.09.2022 tarihi itibarıyla Turkcell uygulaması ve turkcell.com.tr üzerinden paket değişikliği yapan bireysel faturalı ses müşterileri yararlanabilecektir. Ayrıca kampanyadan faydalanabilmek için YouTube Premium’a yeni üye olunması gerekmektedir. Ayrıcalıktan yararlanabilmek için bir Google hesabı gereklidir.
    • Bu ayrıcalıktan yalnızca YouTube Music Premium veya YouTube Premium abonesi olmayan, daha önce YouTube Music Premium, YouTube Premium veya Google Play Müzik abonesi olmamış olan veya daha önce bir YouTube Music Premium, YouTube Premium veya Google Play Müzik promosyonuna katılmamış olan hesaplar yararlanabilir.
  • Kampanyaya nasıl katılabilirim?

    Turkcell uygulaması ve turkcell.com.tr üzerinden paket değişikliği yapan müşterilerimizin, kendilerine tanımlanan ücretsiz 2 ay geçerli YouTube Premium üyeliğini kullanabilmeleri için Turkcell uygulaması, Hediye Havuzu sayfasından ilgili faydanın şifresini 30 gün içinde almaları gerekmektedir.  Hediye Havuzu üzerinden gönderilen SMS teki linke tıkladıktan sonra  YouTube Premium sayfasına ulaşıp,  ‘’ücretsiz deneyin’’ sekmesine tıklanması gerekmektedir. Eğer kayıtlı bir ödeme yöntemi yoksa öncelikle onun eklenmesi gerekmektedir.

  • Ücretsiz 2 ay geçerli YouTube Premium üyeliğine dair şifrenin süresi var mı?

    Evet, şifrenin 30 gün içinde Turkcell uygulaması, Hediye Havuzu sayfasından aktive edilmesi gerekmektedir. 

  • Kampanyadan yararlanacak abone sayısına ilişkin sınır var mı?

    Evet, Kampanyadan her ay ilk 300.000 müşteri yararlanabilecektir.

  • Kampanyadan birden fazla kez yararlanabilir miyim?

    Hayır, daha önce Turkcell’in diğer YouTube kampanyalarından şifre almış aboneler yararlanamaz.

  • YouTube Premium üyeliğinin deneme süresi ne kadar?

  • YouTube Premium üyeliğinin deneme süresi bittiğinde ücretsiz olarak üyeliğimi nasıl iptal edebilirim?

    YouTube uygulamasına giriş yaptıktan sonra 

    Iphone ve Ipad kullanıcıları;

    1. Profil resminiz > Ücretli üyelikler'e dokunun.
    2. İptal etmek istediğiniz üyeliğe dokunun.
    3. Apple Aboneliklerini Yönet'e dokunun.
    4. Üyeliğinize dokunun,
    5. İptal'e dokunun.

    Android kullanıcıları;

    1. Profil resminiz > Ücretli üyelikler'e dokunun.
    2. İptal etmek istediğiniz üyeliğe dokunun.
    3. İptal etmek için devama dokunun.
    4. İptal etme nedeninizi seçin ve İleriye dokunun 
    5. Evet, İptal Et'e dokunun.

    Bilgisayar kullanıcıları;

    1. youtube.com/paid_memberships adresine gidin.
    2. Üyeliği Yönet'i tıklayın.
    3. Devre dışı bırak'ı tıklayın.
    4. İptal etmek için Devam'ı tıklayın.
    5. İptal etme nedeninizi seçin, ardından İleri'yi tıklayın.
    6. Evet, İptal Et'i tıklayın.
  • YouTube Premium üyeliğinin deneme süresi bittiğinde üyeliği sonlandırmadığım durumda ne kadar ödeyeceğim?

    Deneme promosyonu sona erdikten sonra o tarihte geçerli olacak bireysel abonelik ücreti tahsil edilir. Kısmi fatura dönemleri için geri ödeme yapılmaz.
    Promosyon şartlarının tamamını bu adreste bulabilirsiniz.

Dijitale Özel Ücretsiz 2 Ay YouTube Premium Üyeliği

Dijitale Özel Ücretsiz 2 Ay YouTube Premium Üyeliği

Ücretsiz

Dijitale Özel Ücretsiz 2 Ay YouTube Premium Üyeliği hizmetimizi almak için lütfen GSM numaranızı ve Turkcell Şifrenizi girerek işleminizi onaylayınız.

Success

Çıkış yapmak istediğinize emin misiniz?

Oturumunuz Kapanıyor

Aşağıdaki süre içerisinde anasayfaya yönlendirileceksiniz

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir