en iyi futbol menajerlik oyunu hangisi / Football Manager - Bilgisayar Oyunu - PC/Mac - Resmi Site

En Iyi Futbol Menajerlik Oyunu Hangisi

en iyi futbol menajerlik oyunu hangisi

SÖZ SİZDE: Sizce en iyi menajerlik oyunu hangisi?

Benim dönemimin ilk futbolla sosyalleşmesi, sokağa inip sabahtan akşama kadar top 'tepmekle' olmuştu. Televizyondan izlediğimiz idollerimizin ismini adeta anıra anıra günlerimizi sokakta geçirmeye başlamıştık.

Sonrasında annelerimizin cama ya da balkona çıkıp bizi çağırdığı an başka bir futbol dünyasının içine girmeye başlamıştık. Televizyon başında ahkam kesip yorum yaparken, takımın başına ilk olarak geçtiğimizde henüz ilkokul çocuğuyduk. O gün menajerlik oyunana başlayanların hepsi bugün aynı hedefleri yakalamak için başka serileri oynamaya devam ediyor.

Eminiz bu topluluk içerisinde siz de varsınız. Sabahtan akşama kadar o kupa senin bu kupa benim, o adam seni bu adam benim diye uğraşşıp akşam yattığınızda oyuncunuz kaçırdığı penaltıyı rüyalarınızda gördüğünüz oldu.

Her bir genç yeteneği 'ilk önce ben keşfettim' diye övünlemelerimizin ardı arkası kesilmedi. O gençler gün gelip büyük kulüplere transfer olduğunda da 'ee ben biliyordum zaten böyle olacağını' havasını da yapmadan olmazdı. Peki sizin için en efsane menajerlik oyunu Championship Manager , Championship Manager , Football Manager , Football Manager ya da başka bir oyun muydu?


Henüz 11 yaşımdayken menajerlik serisine Championship Manager 00/01 ile başlamıştım. Öğlen saatlerimi ve annemin beni eve çağırmasından sonra çoğu zamanımı bilgisayar başında geçirir olmuştum.

Oyunun yapımcıları ilk defa Türkiye Ligi'ni dahil etmişti ve artık takımımın başında ben vardım. Her Championship serisinde olduğu gibi elimin altında gene sağlam bir database vardı. Taktiksel ve antrenman açısından ise bu oyun lise öğrencisini bile doyuracak düzeyde değildi. 

Benim için asıl menajerlik Championship Manager serisi 01/02 ile başlar. Hanginiz bilmiyor olabilir Maxim Tsigalo'yu, Taribo West'in oyuna serbest başlamasını, aslında gerçekte var olmayan Sergey Nikiforenko'yu, taa o zamanlardan tanıdığımız ve sonrasında ülkemizde de top koşturan Julius Aghahowa'yı, sürekli oyunda mutsuz olarak sorun çıkaran Nicolas Anelka'yı Daha da uzatabilirdim

Taktiksel ve antrenman açısından gene çok etkili bir oyun olduğu söylenemese de belki de menajerlik oyunları içerisinde oynayanları kendisine en çok bağlayanıydı. Hele bir taktiği vardı ki unutmak mümkün değil. Yatıp kalkıp, sınava çalışmayıp, yemeğe gitmeyip hangimiz oynamadı bu oyunu?


Sonrasında akla ilk gelen Championsip Manager Menajerliğin teknolojiye girdiği dönem. Pozisyonları spiker anlatımından takip edip, hayalini kuran biz 'menajerler' artık 2d ile birlikte oyuncularının hareketlerini izleyebileceklerdi.

Bu oyunla beraber taktik ve antrenman seçenekleri gelişmeye başlamıştı. Hatta hala benim için en iyi antrenman seçeneği bu oyundadır. Haftanın her günü 3'e ayrılmış bir mod üzerinde ister şut çalışması, ister top çalışması, ister ortada sıçan, isterseniz ise ofans çalışması yaptırabiliyordunuz. Büyük bir devrimdi herkes için fakat teknoloji ve yıllar elbette orada durmayacaktı.

Yıllar oyunun yapımcıları SiGames ve Eidos'u bile birbirinden ayırmayı başarmıştı. Bizim menajerler yılında hem Championsip Mnager hem de Football Manager gibi iki ayrı oyuna sahip olmaya başlamışlar ama çoğunluk tercihini Football Manager'den yapmıştı.

SEGA yönetiminde Football Manager ilk devrimini Football Manager ile yapmış ve 3d görüntüye geçmişti. 3d dediysek şimdi aklınıza gelen 3d değil. Kız arkadaşlarımızın "toplar topla maç mı yapıyor" dediği oyun, oyuncuların görünebildiği bir hal almıştı. İlk başta oldukça tartışılan ve bazı kişilerin kabul etmek istemediği bu durum, sonrasında herkesin hoşuna gitmeye başlamıştı.

Sırf bu yüzdendir Football Manager 'de bir efsane olarak görülebilir. Elbette bu seri ile beraber taktiksel seçenekler çok daha gelişmeye başlamıştı, bunu belirtmeden geçmek ayıp olabilir.

Football Manager Taktiksel yapı olarak en gelişmişi ve tartışmasız en iyisi konumunda. Elbette oyun artık antrenman koşullarında da ilerlemiş durumda olabilir fakat yıllardır sistem var ve belki de bu duruma el atmalılar. Yapımcılar tarafından oyun zekası en zor oyunlardan biri haline gelen Football Manager , transfer açısında da teknik direktörleri oldukça zorluyor. Kimine göre zekası sayesinde 'en iyi menajerlik oyunu' ünvanını alan Football Manager , pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı bile.

Spor basınında pek çok kişinin dahi müptelası olduğu bu oyunu, ülkemizde Ersun Yanal ve dünyada kimine göre en iyi teknik direktör olarak görülen Jose Mourinho dahi oynarken, eminiz sizin de elinizden geçmiştir.

*Metnin ana resmi olan Brian Clough, Nottingham Forest ile bir kez Şampiyonlar Ligi kupası, iki kez Avrupa Süper kupası ve bir kez de Premeri Lig(o zamanlar adı İngiltere Birinci Ligi) şampiyonluğu kazanmıştır.

Yazarı'dan takip edebilirsiniz.

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte mobilde oyun oynamak herkesin yaptığı bir şey haline geldi. Futbol meraklıların hedefinde ise futbol menajerlik oyunlarının olduğunu söyleyebilirim. Uygulama mağazalarında bir dizi uygulama vardır ama en iyileri bambaşkadır.

Menajerlik oyunlarının en iyilerini bir araya getirmeye çalıştım. Bunu yaparken uygulamaların performanslarına (takılmadan, hata olmadan çalışma) ve özelliklerine yer vermeye çalıştım. Bu menajerlik oyunlarının birçoğunu seveceğinden oldukça eminim.

1. Online Soccer Manager

online soccer manager example

Bir menajerlik oyunu arıyorsan ilk bakman gereken oyunlardan birisi bu diyebilirim. Hem bilgisayarından hem de akıllı telefonundan takımını senkronize bir biçimde kontrol edebilirsin. Ayrıca her sezon sonunda farklı bir lig seçimi yapabilirsin.

Oyunda tüm kontrol sendedir. Sadece oyuncuların ne yapacağını kontrol edemezsin. Oyunun belirli bir çalışma algoritması vardır. Senin yapman gereken algoritmanın en beğeneceği şekilde takımı kurmak, saha dizilişini ve taktikleri belirlemektir.

Online Soccer Manager oyununu Android için buradan, iOS için buradan indirebilirsin.

2. Football Manager Mobile

football manager mobile

Football Manager Mobile, futbol menajerlik oyunlarının kralıdır ama ücretlidir. Oyunu satın aldıktan sonra bir menajerlik oyunundan beklediğin her türlü özelliği barındıran bir oyun ile karşılaşmış olacaksın. Bir başka ifadeyle karmaşık bir oyun seni bekliyor olacak.

Oyuncularla ilişkilerinden takımdaki geleceğine kadar hemen hemen her şeye dikkat etmen gerekecek. Bir kulübü yönetme konusunda tüm kararların sende olmayacağı senaryolarla karşı karşıya kalacaksın. Tam kapsamlı bir menajerlik oyunu arıyorsan bundan iyisini bulamazsın.

Football Manager Mobile oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsin.

3. PES Club Manager

pes club manager

PES Club Manager adından anlaşılabileceği gibi ünlü oyun Pro Evolution Soccer serisinin bir yansımasıdır. Konami tarafından geliştirilmiş oyunun içerisinde neredeyse yok yoktur. Her transfer döneminin ardından çeşitli güncellemeler yapılarak oyun diri tutulur.

Oyunda yapabileceklerinin sınırı neredeyse yoktur. Bir takımı yönetirken sayısız lisanslı oyuncu ile sözleşme imzalama ve takımına güç katma şansın vardır. Bununla birlikte dünyanın dört bir yanından gelen menajerle mücadele edebileceksin.

PES Club Manager oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsin.

4. Soccer Manager

soccer manager example

Soccer Manager (muhtemelen adı her yeni sezonda değişmiş olacak) çok özellikli bir futbol menajerlik oyunudur. Öncelikle takımını gerçekçi bir futbol simülatörü içerisinde yönettiğini unutmamalısın. Takımını yönetirken taktikten dizilişe kadar pek çok şeye karar verebilirsin.

Oyun 30&#;u aşkın ülkeden takım seçmeni sağlar. Ayrıca futbol stadını geliştirme konusunda sana çeşitli imkanlar tanır. Buna ek olarak kulübün sahip olduğu tesisleri geliştirme ve takımının daha iyi performans göstermesini sağlayabilirsin.

Soccer Manager oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsin.

5. Season 20 Pro Football Manager

season 20 pro football manager

Season 20 Pro Football Manager, adı biraz garip olsa bile içeriğiyle fark yaratabilecek bir oyundur. Bu oyunda yapman gereken olağanüstü derecede güçlü olan bir takım kurmak ve gerçek menajerlerle kıyasıya yarışmaktır.

Bunu başarabilmek için kazandıran bir stratejiyle sahaya çıkman gerektiğini unutmamalısın. Aynı zamanda kulübünün sahip olduğu tesisleri ve imkanları geliştirmek senin elindedir. Ayrıca canlı maçları kontrol edebilme imkanının olduğunu unutmamalısın.

Season 2 Pro Football Manager oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsin.

6. Pro 11 &#; Soccer Manager Game

pro 11 soccer manager game

Pro 11 &#; Soccer Manager Game klasik olarak adlandırılabilecek bir menajerlik oyunudur. Bu oyunda yapman gereken en mükemmel dizilişi bulmak ve takımına en doğru taktikleri vererek onun galibiyete ulaşmasını sağlamaktır.

Oyunda kulübünün stadyumunu yükselterek ona ekstra güç ve gelir kazandırma şansın vardır. Arkadaşlarınla oynayabilir veya gerçek menajerlerle rekabet edebilirsin. Oyunun en önemli özelliği ise vakit geçirmek için çeşitli mini oyunlar sunmasıdır.

Pro 11 &#; Soccer Manager Game oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsin.

7. Underworld Football Manager

underworld football manager

Underworld Football Manager klasik menajerlik ruhunu reddeden bir yapıya sahiptir. Bir başka ifadeyle bu oyunda dürüst kalarak kazanman neredeyse imkansızdır. Taktiklerin ve oyun stilin önemlidir ama asıl önemli olan masa başında maçı kazanmaktır.

Karşı takıma rüşvet verebilir, şike yapabilir veya holiganlar ile saldırılar düzenleyebilirsin. Her şeyin şampiyon olmak için olduğunu unutmamalısın. Galibiyete giden bu yolda yapacağın her şey serbesttir. Dikkat etmen gereken ise rakibin sana aynılarını yapabilecek olmasıdır.

Underworld Football Manager oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsin.

8. Fantasy Manager Football

fantasy manager football

Fantasy Manager Football fantastik bir menajerlik oyunudur. Fantastik derken gerçek ile gerçek dışı unsurları bir arada barındırır. Örneğin, futbol efsanelerini takımına katılmak için davet edebilmen mümkündür. Bunun dışında oyunun bazı dezavantajları vardır.

Örneğin, iOS mağazasında oyun Fantasy Manager Football adını taşırken aynı oyun Play Store&#;da PRO Soccer Cup adını taşır. Oyunun sürekli güncelleniyor olması büyük bir avantajdır. Tek yapman gereken takımını ne olursa olsun dünya şampiyonası için hazır hale getirmektir.

Fantasy Manager Football oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsin.

9. Top Football Manager

top football manager

Top Football Manager bir menajerlik oyunundan beklenen hemen hemen her şeyi sana sunacaktır. Şampiyon olmak için mücadele edeceğin ekibinle birlikte hareket ederek gerçek gücünü herkese gösterebilirsin. En iyi oyunculara teklif götürerek takımını zenginleştirebilirsin.

Bu oyunda yapman gereken takımını en iyi şekilde oluşturup başarıya ulaşmak. Üst düzey bir futbol yöneticisi olarak takımını yönetebilecek ve oyuncularının eğitimiyle tek tek ilgilenebileceksin. Ayrıca transfer için yüksek güçlü oyuncuları avlamaya çalışabileceksin.

Top Football Manager oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsin.

Top Eleven Football Manager

top eleven football manager

Top Eleven Football Manager üç farklı platformda oynanabilen oldukça popüler bir futbol kulübü yönetim uygulamasıdır. Takımını yönetirken bir futbol takımıyla ilgili karşılaşabileceğin her türlü soruna göğüs germen gerektiğini unutmamalısın.

Hemen hemen tüm becerilerini kullanarak takımını başarıya ulaştırman gerekir. En önemlisi gerçek anlamda bir futbol kulübü yönetiyormuş gibi bir deneyime sahip olabilecek olman diyebilirim. Oyun zaman zaman çeşitli sınırlamalar getirse bile bunları aşabileceğini düşünüyorum.

Top Eleven Football Manager oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsin.

Football Manager Touch

football manager touch

Football Manager Touch, Football Manager Mobile oyununa göre biraz daha farklı özelliklere sahiptir. Örneğin Mobile sürümünde 2D maç görünümü yer alırken Touch sürümünde 3D maç görünümü yer alır. Benzer durum taktikler için geçerlidir.

FM20 Touch, futbol menajerliğinin temel unsurlarına odaklanır. Bu yüzden kendin için en iyi olan ayarı belirlemek için çaba gösterirsin. Ayrıca çeşitli transferler yapabilmek için geniş bir veritabanına erişim sağlamak mümkündür. Bununla birlikte oyun maalesef ücretlidir.

Football Manager Touch oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsin.

Football Manager oyunu mobilde oynanabilir mi?

Basitçe evet. Football Manager serisine ait oyunu mobilde oynayabilirsin. Bunun için Football Manager Mobile veya Football Manager Touch oyunlarından birini satın alman gerekir. Dilersen ücretsiz alternatif oyunlara göz atabilirsin.

Mobil için en iyi menajerlik oyunu hangisidir?

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ben basit ve kolay oynanabilir olduğu için Online Soccer Manager&#;in daha iyi olduğunu düşünüyorum. Daha kapsamlı bir şeyler için PES Club Manager gibi oyunlara göz atabilirsin.

Mobilde Football Manager oyunu ücretsiz mi?

Maalesef değil. Hem Football Manager Mobile hem de Football Manager Touch oyunları ücretlidir. Fakat buradaki listeyi inceleyerek çok daha iyi ve en az onun kadar kaliteli ücretsiz oyunlar bulmayı başarabilirsin.

Kaan Karadeniz
Kaan Karadeniz

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezunum. Yazı yazmayı ve araştırma yapmayı seviyorum. Psikolog, terapist, astrolog veya yaşam koçu değilim. Hedefim insanların hayatlarına değer katabilecek bilgileri onlarla buluşturmaktır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır