cetryn şurup nedir ne işe yarar / Cetryn Şurup neye iyi gelir?

Cetryn Şurup Nedir Ne Işe Yarar

cetryn şurup nedir ne işe yarar

ReklamlarYeni Ümit Moda Akademisi

Cetryn Şurup genel olarak çocuklardaki alerji hastalığını tedavi eden bir ilaçtır. Bu yazımızda Cetryn Şurup nedir, Cetryn Şurup fiyatı ne kadar, Cetryn Şurup muadili nelerdir, Cetryn Şurup ne işe yarar, Cetryn Şurup kullanmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir, Cetryn Şurup nasıl kullanılır ve Cetryn Şurup Kadınlar Kulübü yorumları nelerdir gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Uyarı

Cetryn Şurup Nedir?

Cetryn Şurup, çocuklarda burun akıntısı, hapşırma, kaşıntı, şişme, tıkanıklık ve gözlerde sulanma gibi alerji semptomlarını tedavi etmek için yaygın olarak reçete edilir. Ayrıca astım ve cilt alerjilerinin tedavisinde de yardımcı olabilir.

Bu ilacı çocuğunuza yemekten önce veya sonra belirli bir saatte, öngörülen dozda, zamanda ve şekilde verin. Astım için Cetryn Şurubu akşamları veya fiziksel aktiviteden iki saat önce vermeyi tercih edin. Alerji için, semptomların başlama zamanına bağlı olarak sabah veya akşam vermek en iyisidir. Çocuğunuzun her ikisine de sahip olması durumunda, akşam vermeyi tercih edin. Çocuğunuz bu ilacı aldıktan sonra otuz dakika içinde kusarsa, aynı dozu tekrar verin, ancak bir sonraki dozun zamanı geldiyse atlayın.

Reklamlar

Cetryn Şurup Nedir?

Çocuğunuz birkaç düzenli dozdan sonra kendini daha iyi hissetmeye başlayabilir. Bununla birlikte, maksimum fayda sağlamak için reçete edilen dozu yine de tamamlamanız gerekir. Ayrıca ilacı aniden kesmek çocuğunuzun durumunu kötüleştirebilir. Bu ilaç, kusma, ishal, mide bulantısı, baş dönmesi, ağız kuruluğu, döküntü ve baş ağrısı gibi bazı küçük ve geçici yan etkilere neden olabilir. Genellikle, bu bölümler çocuğunuzun vücudu ilaca uyum sağladığında azalır. Ancak bu etkilerin devam etmesi veya çocuğunuzu rahatsız etmeye başlaması durumunda vakit kaybetmeden çocuğunuzun doktoruna başvurunuz.

Çocuğunuzun halihazırda herhangi bir ilaç alıp almadığını çocuğunuzun doktoruna bildirin. Ayrıca, önceki alerji atakları, kalp sorunu, kan bozukluğu, damar bozuklukları, doğum kusurları, hava yolu tıkanıklığı, akciğer anomalisi, cilt bozukluğu, karaciğer bozukluğu ve böbrek yetmezliği de dahil olmak üzere çocuğunuzun tüm tıbbi geçmişini anlatın. Bu bilgi, doz değişiklikleri ve çocuğunuzun genel tedavisinin planlanması için kritik öneme sahiptir.

Cetryn Şurup Fiyatı

Bu şurubun güncel eczane satış fiyatı 20.19 TL’dir.

Cetryn Şurup Muadili

Cetryn Şurup Muadili

  • ALLERSET 10 mg 10 film tablet
  • ALLERSET 10 mg 20 film tablet
  • ALLERSET 10 mg 20 ml damla
  • ALLERSET 5 ml 5 mg 200 ml solüsyon
  • CETITEVA 1 mg/ml 200 ml şurup                 
  • CETITEVA 10 mg 20 film kaplı tablet            
  • CETITYROL 10 mg 10 film tablet      
  • CETRYN 10 mg 10 film tablet
  • CETRYN 10 mg 20 film tablet           
  • CETRYN 200 ml şurup                      
  • HITRIZIN 10 mg 10 film tablet          
  • HITRIZIN 10 mg 20 film tablet          
  • HITRIZIN 10 mg 20 ml damla
  • HITRIZIN 1mg/ml 200 ml şurup         
  • HITRIZIN 5 mg 150 ml şurup
  • LERGY 1mg/ml 200 ml şurup 
  • RESSITAL 10 mg 10 tablet { Biofarma }       
  • RESSITAL 10 mg 10 tablet               
  • ROLINOZ 10 mg 20 film tablet
  • ROLINOZ 10 mg 20 film tablet
  • ROLINOZ 10 mg/ml oral damla         
  • SETIRAL 10 mg 10 film tablet           
  • YENIZIN 100 ml şurup                     
  • YENIZIN 100 ml şurup          
  • ZYNTRA 10 mg 20 film tablet           
  • ZYRTEC 1 mg 200 ml şurup              
  • ZYRTEC 10 mg 20 film tablet            
  • ZYRTEC 10 mg 20 ml oral damla
Cetryn Şurup Ne İşe Yarar?

Cetryn Şurup Ne İşe Yarar?

Bronşiyal astım tedavisi, alerjiye bağlı hapşırma ve burun akıntısının tedavisi, saman nezlesi tedavisi ve alerjik cilt sorunlarının tedavisi için kullanılır.

Reklamlar

Astım, çocuğunuzun solunum yollarının daraldığı ve bunun sonucunda nefes almanın zorlaştığı bir durumdur. Cetryn Şurup, hava yollarını genişleterek kolay nefes alınmasına yardımcı olur. Ayrıca göğüste sıkışma, nefes darlığı, hırıltı ve öksürük gibi semptomların giderilmesini sağlar.

Bu şurup, tıkalı veya burun akıntısı, hapşırma ve kaşıntılı veya sulu gözler gibi semptomlardan kurtulma sağlayan bir kombinasyon ilacıdır. Bu, günlük aktivitelerinizi yapmanızı kolaylaştıracaktır. Nadiren ciddi yan etkileri vardır ve sadece semptomlarınız olduğu günlerde almanız gerekebilir. Semptomları önlemek için alıyorsanız, en fazla faydayı elde etmek için düzenli olarak kullanmalısınız.

Alerjik rinit olarak da adlandırılan saman nezlesi, burun akıntısı, gözlerde kaşıntı, tıkanıklık, hapşırma ve sinüs basıncı gibi soğuk algınlığına benzer belirti ve semptomlara neden olur. Tek fark, saman nezlesinde bu semptomların bir virüse bağlı olarak ortaya çıkmaması, sadece vücudumuzun alerjenlere (polen gibi alerjiye neden olan maddeler) karşı alerjik tepkileri olmasıdır. Cetryn Şurup saman nezlesinin bu semptomlarından kurtulmak için kullanılır. Bu tür alerji semptomlarının üretilmesinden sorumlu kimyasal maddenin salınımını bloke ederek çalışır. Cetryn Şurup saman nezlesi tedavisine yardımcı olan ve bizi rahatlatan güvenli bir ilaçtır.

Cetryn Şurup, alerjik cilt durumlarının iltihaplanma ve kaşıntı ile tedavisinde etkilidir. Ciltte iltihaplanmaya neden olan vücuttaki kimyasalların etkilerini azaltır. Doğru kullanıldığında güvenli ve etkili bir tedavidir. Cildinizin tahriş edici bir maddeye verdiği tepkinin neden olduğu kızarıklık, kızarıklık, ağrı veya kaşıntıyı azaltır. Böylece görünümünüz değiştikçe benlik saygınızı ve güveninizi geliştirir. Tam fayda sağlamak için reçete edildiği sürece almaya devam edin.

Cetryn Şurup Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Cetryn şurubu doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın. Tam dozlama talimatları için ilacın üzerindeki etiketi kontrol edin.

Cetryn şurubun bir dozunu kaçırırsanız ve düzenli olarak alıyorsanız, mümkün olan en kısa sürede alınız. Bir sonraki dozun zamanı yaklaşıyorsa, kaçırdığınız dozu atlayın ve normal doz programınıza geri dönün. Aynı anda iki doz almayınız.

Cetryn şurubu ağızda dağılan tabletleri nasıl kullanacağınızla ilgili sorularınızı sağlık uzmanınıza ya da doktorunuza sorun.

Bu ilacı, doktorunuzun önerdiği şekilde, genellikle her dört saatte bir, yiyecekle birlikte veya yemeksiz olarak ağızdan alınız.

Bu ilacın sıvı halini kullanıyorsanız, özel bir ölçüm cihazı ya da kaşık kullanarak dozu dikkatlice ölçün. Doğru dozu ayarlamak için yemek kaşığı kullanmayın, özel bir ölçü kabı kullanın.

Dozaj tıbbi durumunuza, yaşınıza ve tedaviye verdiğiniz cevaba bağlıdır. Bu ilaç, baş ağrısının ilk belirtileri ortaya çıktığında kullanılırsa en iyi sonucu verir. Baş ağrısı kötüleşene kadar beklerseniz, ilaç da çalışmayabilir.

Bu ilaç, özellikle uzun süre düzenli olarak veya yüksek dozlarda kullanıldığında yoksunluk reaksiyonlarına neden olabilir. Bu gibi durumlarda, bu ilacı kullanmayı aniden bırakırsanız yoksunluk belirtileri (mide bulantısı, kusma, zihinsel değişiklikler, ruh hali değişiklikleri, nöbetler gibi) ortaya çıkabilir. Bu tür yoksunluk reaksiyonlarını önlemek için doktorunuz dozunuzu kademeli olarak azaltabilir. Herhangi bir geri çekilme reaksiyonunu hemen bildirin.

Yararlarının yanı sıra, bu ilaç nadiren anormal uyuşturucu arama davranışına (bağımlılık) neden olabilir. Geçmişte alkol veya uyuşturucu kullandıysanız bu risk artabilir. Bağımlılık riskini azaltmak için bu ilacı tam olarak belirtildiği şekilde alın.

Bu ilacın kullanımının arttığını, baş ağrılarının kötüleştiğini, baş ağrılarının sayısında artış olduğunu, ilacın iyi çalışmadığını veya bu ilacı haftada ikiden fazla baş ağrısı epizodunu kullandığınızı fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz. Önerilenden fazlasını almayın. Baş ağrılarını önlemek için doktorunuzun ilacınızı değiştirmesi ve/veya ayrı bir ilaç eklemesi gerekebilir.

Cetryn Şurup Nasıl Kullanılır?

Cetryn Şurup Nasıl Kullanılır?

Bu şurubu iki ila altı yaş arasındaki çocuklara günde iki kez 2,5 mg vermelisiniz. Altı ila on iki yaş çocuklara günde iki kez 5 mg vermelisiniz. On iki yaş  üzeri çocuklar ve yetişkinlerde ise günde bir kez 10 mg kullanılmalıdır. Bu ilacı mutlaka doktorunuzun talimatlarına uygun şekilde kullanın.

Cetryn Şurup Kadınlar Kulübü Yorumları

“Antihistaminik ilaç markası. Etken maddesi zyrtec ile aynıdır: setirizin. En kayda değer yan etkisi içeni çıkması zor bir rüya alemine sokmasıdır. Deveyi devirir maazallah…”

“Günde bir tane içilen bu ilaç için doktor bana “uyku verir akşam yatmadan öne kullan” demişti. Sürekli kullanmadım ama seneler sonra içtiğimde uyku vermez oldu, belki belli bir yaştan sonra vermiyor. Sahurları sabahları içebiliyorum.”

“Uyku düzensizliği ve kırmızı lekelerim için doktorun önerdiği ve bir kaç gündür kullandığım ilaç. Çocukluğumdan beri alerji ilaçlarıyla haşır neşir olmamdan dolayı cetryn antihistaminik olarak faydalı olsa da diğer muadillerine göre uyku konusunda zayıf kalmakta. Belki de bu iyi bi şeydir tabi bilemiyorum.”

“Hava değişimi, domates, yumurta, ot falan feşmekan gibi şeylere yerli yersiz alerjik tepkiler gösteriyorsanız kıyıda köşede bulundurmanız gereken ilaç. Kendimi bildim bileli uğraşıyorum bunların kaşıntılarıyla ovadril falan kullanmıştım uzun zaman ama cetryn kadar faydasını göremedim. İyi de uyutur, rahatlarsınız.”

“Alerjik atakların baş düşmanı, alerjik bünyelerin can dostu, kullanıldıktan yaklaşık 30 dk sonra kaşıntıları geçiren, bir ooh çektiren mucizevi ilaç. Tabi ki her güzel şeyde olduğu gibi bu molekülde de kusurlar var. İçtikten yarım saat sonra ağzından salyalar akarak, yastığa başını koymadan uyutan, sabah yataktan büyük bir spatula eşliğinde kazınarak kaldırılan bünyenin sonrasında 1 saat zombi modunda gezmesine neden olan kusurlar. Neyse ki benim minnoş bünyem (ki nonsedatif antihistaminiklerde bile hunharca uyuyordum) bunları 10 günde tolere edebildi de normal insan yaşantısına geçiş yapabildim. Her şeye rağmen iyi ki var. Olmasa ne yapardım bilemiyorum çünkü…”

İlginizi çekebilir: Atarax Şurup Ne İşe Yarar?

YouTube kanalımızı takip edebilirsiniz: https://www.youtube.com/c/begonyakadin

Reklamlar

CETRYN 5 mg/5 ml Şurup, 200 ml

CETRYN 5 mg/ 5 ml şurup

Ağızdan alınır.

  • Etkin madde: Setirizin dihidroklorür
    • Şurup’un her bir ml’si 1 mg setirizin dihidroklorür içermektedir.
  • Yardımcı madde: Sodyum sakkarin, gliserin, propilen glikol, sorbitol çözeltisi (E420), metilhidroksibenzoat (E218), propilhidroksibenzoat (E216), glasiyel asetik asit, muz aroması, sodyum asetat, saf su.
ATCKamu NoEşdeğer KoduTürüBirim MiktarAmbalajÜretim YeriRuhsat Tar.Ruhsat No
R06AE07A01784E065CJenerik İlaç1 MG200imal2001-01-24196/39
Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)
Temel İlaçÇocuk Temel İlaçYenidoğan Temel İlaç
DSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaç

CETRYN Şurup Nedir ve Ne için kullanılır?

CETRYN şurup, muz aromalı berrak çözeltidir. CETRYN şurup 100 ve 200 ml’lik renkli cam şişede 5 ml’lik ölçekle beraber sunulur.

CETRYN, alerjik nezle, nedeni bilinmeyen müzmin kurdeşen ve kaşıntıların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

CETRYN;

2 yaş ve üstü çocuklarda ve erişkinlerde;

  • Alerjik nezlenin burun ve göz ile ilgili belirtilerinin tedavisinde, kronik idiopatik ürtikerin (nedeni bilinmeyen müzmin kurdeşen) ve kaşıntının belirtilerinin tedavisinde kullanılır.

CETRYN Şurup Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Kullanılmaması gereken durumlar

  • CETRYN'in etkin maddesine veya yardımcı maddelerden herhangi birine, hidroksizine veya piperazin türevlerine karşı aşırı duyarlılık öykünüz varsa,
  • Ağır böbrek yetmezliğiniz (kreatinin klerensinizin (böbrek fonksiyonlarını izlemek için kullanılan bir madde olan kreatininin böbrekler aracılığıyla kandan temizlenmesi) 10ml/dk'nın altında olduğu böbrek yetmezliği) var ise bu ilacı kullanmayınız.
  • CETRYN’i 2 yaş altı çocuklarda kullanmayınız.

Dikkatli kullanılması gereken durumlar

  • Böbrek yetmezliğiniz varsa, doktorunuza danışınız. Eğer gerekirse, ilacınızın dozu azaltılacaktır. Doktorunuz almanız gereken yeni dozu belirleyecektir.
  • İdrara çıkma problemleriniz varsa (omurilik problemleri ya da prostat veya mesane problemleri) doktorunuza danışınız.
  • Sara (epilepsi) hastasıysanız ya da konvulsiyon geçirme riskiniz varsa, doktorunuza danışınız.
  • Tavsiye edilen dozlarda kullanılan CETRYN ile birlikte alkol alındığında (0.5 g/l kan seviyesi – bir kadeh şaraba denk gelir) klinik olarak önemli bir etkileşim gözlenmemiştir. Ancak daha yüksek dozlarda CETRYN ve alkolün birlikte kullanılmasının güvenliliğine ilişkin veri bulunmamaktadır. Bu nedenle, diğer antihistaminiklerde olduğu gibi, CETRYN ile birlikte alkol kullanımından kaçınmalısınız.
  • Alerji testi yaptırmanız gerekiyorsa, testten birkaç gün önce CETRYN ile tedaviyi kesip kesmeyeceğinizi doktorunuza danışınız. CETRYN alerji testinin sonuçlarını etkileyebilir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Araç ve makine kullanımı

Önerilen 10 mg dozda CETRYN araç kullanma becerisi, uykuya dalma ve simule montaj hattı (ilacın uyuşukluk/uyku hali etkisini ölçmede kullanılan, gerçek iş ortamındaki performansı temsil eden, bilgisayarla yapılan ve uyku halindeki tüm değişkenlere hassas ölçüm testi) verimliliğine klinikte anlamlı etki göstermemiştir.

Araç kullanmayı planlayan, potansiyel olarak tehlikeli işlerde çalışan ve makine kullanan hastalar, önerilen dozu aşmamalı ve ilaca verdikleri yanıtı dikkate almalıdırlar. Bu tip duyarlı hastalarda, CETRYN'in alkol veya diğer santral sinir sistemi depresanları (baskılayıcıları) ile eşzamanlı kullanımı, uyanıklıkta azalmaya ve performans bozukluğuna yol açabilir.

CETRYN’in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

CETRYN sorbitol çözeltisi içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

CETRYN içeriğindeki metilhidroksibenzoat ve propilhidroksibenzoat nedeniyle, alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) neden olabilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

CETRYN'in diğer ilaçlarla, bilinen, klinikte anlamlı bir etkileşimi yoktur.

Eğer reçeteli yada reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

CETRYN’i aç veya tok karnına alabilirsiniz.

CETRYN Şurup Nasıl Kullanılır?

Doğru ilaç kullanımı nasıl olmalı?

CETRYN ağızdan kullanım içindir.

2-6 yaş arası çocuklarda: Günde 1 kez 2.5 mg (yarım kaşık) (2.5mg/2.5 ml şurup) uygulanır. Bu yaş grubunda günlük doz 5 mg’a yükseltilebilir ve günde 1 kez 5 mg (tam kaşık) (5mg/5ml şurup) veya günde iki kez (12 saatte bir) 2.5 mg (2.5mg/2.5 ml şurup) verilebilir.

6-12 yaş arası çocuklarda: Semptomların şiddetine göre günde 1 kez 5 mg (tam kaşık) (5mg/5ml şurup) veya 10 mg (iki tam kaşık) (10mg/10ml şurup) uygulanır veya günlük doz ikiye bölünerek de uygulanabilir.

12 yaş üstü çocuklarda ve erişkinlerde:Semptomların şiddetine göre günde 1 kez 5 mg (tam kaşık) (5mg/5ml şurup) veya 10 mg (iki tam kaşık) (10 mg/10 ml şurup) uygulanır.


Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

CETRYN’in 2 yaş altı çocuklarda kullanımı önerilmez.


Yaşlılarda Kullanımı

Böbrek işlevi normalse dozun azaltılmasına gerek yoktur.


Özel Kullanım Durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği

Böbrek yetmezliği ve karaciğer yetmezliğiniz var ise doz böbrek yetmezliğinin şiddetine göre doktorunuz tarafından ayarlanır.

Böbrek yetmezliği olan çocuklarda doz, böbrek fonksiyonu (işlevi) ve vücut ağırlığı göz önüne alınarak, doktor tarafından bireysel olarak ayarlanmalıdır.

Sadece karaciğer yetmezliği olan hastalar normal reçetelenen dozu alabilirler. Hem böbrek hem de karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması önerilir.

Eğer CETRYN’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Doz Aşımı ve Tedavisi

Doz aşımında, aşağıda belirtilen yan etkiler daha şiddetli olabilir. Konfüzyon (zihin karışıklığı), diyare (ishal), sersemlik hissi, halsizlik, baş ağrısı, kırıklık, göz bebeklerinin büyümesi, kaşıntı, durmaksızın hareketle belirgin aşırı huzursuzluk hali, sedasyon, somnolans (uyuklama hali), stupor (uyuşukluk), taşikardi (anormal hızlı kalp atışı), tremor (titreme) ve idrar retansiyonu (birikmesi) gibi yan etkiler bildirilmiştir.

CETRYN’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Kullanmayı Unutursanız:

Doktorunuzun size verdiği talimatlara uygun olarak ilacı almaya devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

CETRYN ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

CETRYN almayı bıraktığınızda nadiren yoğun kaşıntı ve/veya ürtiker (kurdeşen) geri gelebilir.

CETRYN ile tedavinin süresi klinik belirtilere ve bireysel olarak hastalığın seyrine bağlıdır. Doktorunuzun önerisi olmadan tedaviyi kesmeyiniz, çünkü bu durum hastalığın belirtilerinin tekrar ortaya çıkmasına ya da daha da kötüleşmesine neden olabilir. CETRYN ile tedavinin sonlandırılmasına doktorunuz karar vermelidir.

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

CETRYN'in hamile kadınlarda kullanımından kaçınılmalıdır. İlacın hamilelik sırasında kazara kullanımının fetüs için zararlı bir etkisi olmasa da CETRYN’in hamilelik boyunca ancak mutlak gerekli olduğunda dikkatle kullanılması önerilir.

Tedavi sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.

Gebelik döneminde ilaç kullanımı hakkında

Gebelik döneminde ilaç konusunda sıkça sorulan sorular


Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

CETRYN'in içeriğindeki etkin madde (setirizin) anne sütüne geçtiğinden emziren annelerin CETRYN'i kullanması önerilmez.

Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi CETRYN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa CETRYN'i kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin ve size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Alerjik reaksiyonlar, şiddetli reaksiyonlar ve anjiyoödem (yüz veya boğazın şişmesine neden olan ciddi bir alerjik reaksiyon) dahil

Bu reaksiyonlar ilacı aldıktan hemen sonra ya da daha sonra başlayabilir. Yukarıda belirtilen yan etkiler seyrek ya da çok seyrek görülür.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

  • Çok yaygın :10 hastanın en az 1’inde görülebilir.
  • Yaygın :10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Yaygın olmayan :100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Seyrek :1000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Çok seyrek :10.000 hastanın 1’inden az görülebilir.
  • Bilinmiyor :Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Yaygın:

  • Somnolans (uyuklama hali)
  • Sersemlik hissi
  • Baş ağrısı
  • Farenjit (yutak iltihabı)
  • Rinit (nezle)
  • Diyare (ishal)
  • Mide bulantısı
  • Ağız kuruluğu
  • Halsizlik

Yaygın olmayan:

  • Ajitasyon (aşırı huzursuzluk hali)
  • Parestezi (geçici his yokluğu, uyuşma/karıncalanma)
  • Karın ağrısı
  • Kaşıntı
  • Döküntü
  • Asteni (yorgunluk)
  • Kırıklık

Seyrek:

  • Alerjik reaksiyonlar, bazıları şiddetli (çok seyrek)
  • Depresyon
  • Halüsinasyon (Varsanı, gerçekte olmayan şeyleri görmek/duymak)
  • Agresyon (saldırganlık hali)
  • Konfüzyon (zihin karışıklığı) Uykusuzluk
  • Konvülsiyonlar (istem dışı kas kasılmaları, nöbet, havale)
  • Taşikardi (dakikadaki kalp atım sayısının – nabzın- normalin üstüne çıkması)
  • Karaciğer fonksiyon anormalliği (transaminaz, alkalen fosfataz, gamma-GT ve bilirubin artışı)
  • Ürtiker (kurdeşen)
  • Ödem Kilo artışı

Çok seyrek:

  • Trombositopeni [kanda trombosit (kan pıhtılaşmasını sağlayan hücreler) sayısının azalması]
  • Tik
  • Senkop (baygınlık)
  • Diskinezi (istemli hareket etmede güçlük)
  • Distoni (kasların istem dışı oluşan seğirmeleri, spazmları ya da hareketleri)
  • Titreme
  • Tat alma bozukluğu
  • Bulanık görme
  • Akomodasyon bozukluğu (gözde uyum bozukluğu)
  • Okülojirasyon (göz küresinin istem dışı, herhangi bir yönde hareketi)
  • Anjiyo ödem (eller, ayaklar, bilekler, yüz, dudakların şişmesi ya da özellikle ağız veya boğazın yutmayı veya nefes almayı zorlaştıracak şekilde şişmelerinde)
  • Sabit ilaç erüpsiyonu (döküntü)
  • Enürez (idrar kaçırma)
  • Disüri (ağrılı işeme)

Bilinmiyor:

  • İştah artışı
  • İntihar düşüncesi (intihara ilişkin tekrarlayan düşünceler veya intihar endişesi)
  • Kabus görme
  • Unutkanlık
  • Hafıza bozukluğu
  • Denge bozukluğundan kaynaklanan baş dönmesi (vertigo)
  • İdrar yapamama, işeme zorluğu
  • Yoğun kaşıntı ve/veya ürtiker (kurdeşen) (tedavi kesildiğinde)
  • Eklem ağrısı
  • İltihaplı kabarcıkların eşlik ettiği döküntü (akut jeneralize ekzantematöz püstülozis)

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Saklanması

CETRYN’i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25oC’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra CETRYN’i kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi

Tripharma İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No:4 34467 Maslak / Sarıyer / İSTANBUL

Üretici

Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş. Orhan Gazi Mah. Tunç Cad. No: 3 Esenyurt / İstanbul

Bu kullanma talimatı .../.../..... tarihinde onaylanmıştır.

CETRYN İlaçları

Cetryn Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Cetryn şurup, alerjik nezle ve kurdeşen tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Şurubun etkin maddesi olan setirizin dihidroklorür, antihistaminikler ismi verilen ilaç grubuna dahil olup, alerjik reaksiyon sırasında vücut tarafından salınan bir madde olan histamini bloke ederek çalışır.

Makaleye Genel Bakış

Cetryn Şurup Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Cetryn şurup, 100 ve 200 mL’lik şişelerde 5 mL’lik ölçü kaşığıyla birlikte satışa sunulan muz aromalı bir alerji ilacıdır. Yaygın olarak, saman nezlesi (alerjik rinit) ve sebebi belli olmayan kurdeşen (ürtiker) tedavisi için reçetelenir. Alerjinin neden olduğu göz kızarıklığı, kaşıntısı, hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı veya kurdeşenin neden olduğu diğer semptomları gidererek rahatlama sağlar. Ancak, burada belirtilmeyen başka bir alerjik durum için de doktorunuz bu şurubu reçetelendirmiş olabilir.

Cetryn şurup alerjinin neden olduğu semptomları gidermekteki kabiliyetini içeriğinde bulunan setirizin dihidroklorüre borçludur. Bu etkin madde, antihistaminikler veya antialerjikler adı verilen ilaç sınıfının bir üyesi olup, alerjik reaksiyon esnasında vücudunuzun salgıladığı histamini bloke etmek suretiyle çalışır. Histamin bloke edildiğinde, alerjinin neden olduğu semptomlar giderilerek kişide hızlı bir rahatlama ortaya çıkar.

CETRYN 5 mg/5 ml şurubun her bir mL’si 1 mg setirizin dihidroklorür ihtiva eder. İçeriğinde bulunan diğer yardımcı maddeler ise sodyum sakarin, gliserin, propilen glikol, sorbitol çözeltisi, metilhidroksibenzoat, propilhidroksibenzoat, glasiyel asetik asit,muz aroması, sodyum asetat ve saf sudur.

Cetryn Şurup Hakkında Uyarı ve Önlemler

  • Cetryn şurup 2 yaş ve üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılır. 2 yaşından küçüklere ve yenidoğanlara verilmez.
  • Ağır böbrek yetmezliği olanlar bu şurubu kullanmamalıdır. Böbrek yetmezliğinden muzdaripseniz CETRYN kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. Doktorunuz başka bir ilaç kullanmanızı önerebilir veya size uygun bir dozaj programı belirleyebilir.
  • İdrar yapma güçlüğü dahil prostat veya mesane problemleri olanlar ve sara hastası olanlar kullanmadan önce doktoruyla konuşmalıdır.
  • Alkollü içeceklerle birlikte kullanılmamalıdır.
  • Alerji testinin sonuçlarını etkileyebileceğinden testten birkaç gün önce ilacın kullanımının kesilmesi gerekebilir. Yakın zaman sonra alerji testi yaptıracaksanız, ilaca ara verip vermeyeceğinizi öğrenmek için doktorunuzla görüşün.
  • Cetryn şurubun etkin maddesine veya içeriğindeki herhangi bir yardımcı maddeye karşı aşırı duyarlılığınız varsa kullanmayın.

Cetryn Şurup Nasıl Kullanılır?

İlacınızı doktorunuzun veya eczacınızın talimatlarına uyarak kullanın. Ancak, uzman biri tarafından kullanımına yönelik bilgilendirme yapılmadıysa aşağıdaki adımları izleyin. Doktor tarafından aksi belirtilmedikçe CETRYN 5 mg/5 ml şurubun önerilen kullanımı aşağıdaki gibidir.

  • 2 yaşından küçük bebeklerde/yenidoğanlarda kullanılmaz. (2 yaş ve üzeri içindir)
  • Yemeklerden önce veya sonra alınabilir. (Aç veya tok karnına içilebilir)
  • 2 ila 6 yaş arası çocuklarda: Günde iki kez 2.5 ml şurup (günde iki kez yarım kaşık)
  • 6 ila 12 yaş arası çocuklarda: Günde iki kez 5 ml şurup (günde iki kez bir tam kaşık)
  • 12 yaşından büyük ergen gençlerde ve yetişkinlerde: Günde bir kez 10 ml şurup (günde bir kez iki
    tam kaşık)
  • Böbrek yetmezliği olanlar için özel dozaj programı gerekebilir. Böbrek şikayetiniz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirin ve söylediği şekilde kullanın.
  • Böbrek şikayeti olmayan yaşlılar için özel bir dozaj programına gerek yoktur. Yetişkinlerdeki gibi kullanabilirler.

Cetryn Şurup Yan Etkileri

Diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi Cetryn şurubun da bazı istenmeyen etkileri olabilir. Sersemlik, uykulu bir hal, baş ağrısı, ağız kuruluğu, ishal, bulantı, çocuklarda nezle ve halsiz hissetme yaygın yan etkilerinden bazılarıdır. Daha nadir olarak, ağrılı idrar yapma, idrar kaçırma, karın ağrısı, depresyon, kilo artışı, tat alma bozukluğu, kaşıntı, uyuşma-karıncalanma ve gözde uyum bozukluğu ortaya çıkabilir.

Bu ilacın faydalarının olası yan etkilerinden daha ağır bastığı için doktorunuz tarafından reçetelendirildiğini unutmayın. Sizi rahatsız eden herhangi bir etkiyle karşılaşırsanız doktorunuzla görüşün.

Sorumluluk reddi: Mortilki.com olarak amacımız işinize yarayacak en doğru bilgileri sunmaktır. Ancak, söz konusu tıbbi tedaviler olduğunda ilaçlar herkesi farklı etkileyebileceğinden, burada yazılanların (olası yan etkiler dahil) eksiksiz olduğunu garanti edemeyiz.

Ayrıca, genel sağlık durumunuza, yaşınıza, rahatsızlığınızın şiddetine ve hatta bazen kilonuza göre toplam tedavi süresiniz ya da kullanmanız gereken doz miktarı değişkenlik gösterebileceğinden, herhangi bir ilacın kullanımında doktorunuzun veya eczacınızın talimatlarını esas almalı ve kutu içinden çıkan prospektüsü anlayarak okumalısınız.

Hamilelik ve Emzirme Döneminde Cetryn Şurup

Hayvanlar üzerinde yürütülen klinik çalışmalarda fetüs üzerinde zararlı bir etki gözlemlenmemiştir. Ancak, hayvan çalışmaları her zaman insanlardaki etkiyi öngörmediğinden temkinli olunmalı ve doktor tavsiyesi olmadan hamilelik dönemi boyunca kullanılmamalıdır. Hamileyseniz veya hamilelik şüpheniz varsa doktorunuzu bilgilendirin.

Etkin maddesi olan setirizin az miktarlarda anne sütüne geçer. Bu nedenle, laktasyon (emzirme) döneminde Cetryn kullanması önerilmez. Bebeğini emziren bir anneyseniz bu şurubu kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.

Cetryn Alerji ŞurubuCetryn Şurup Ne İçindir?Cetryn Uyku Yapar mı?

Plus de 300 guitares
exposées dans notre magasin

Voir notre gamme

Et encore plus sur notre site internet !

Découvrez notre gamme DJ

Voir notre gamme

De la platine au contrôleur,
en passant par les logiciels !

Abonnez-vous à notre newsletter

Inscrivez-vous à notre liste de diffusion pour obtenir les dernières informations et promotions

  • Livraison en 48 à 72h
  • Frais de ports offert à partir de 149 €
  • Service client au 03 88 92 13 74

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır