Geçmişe dönük rapor

Geçmişe Dönük Rapor

geçmişe dönük rapor

COVID-19 testi yaptırdı: Geçmişe dönük rapor vermeyen aile hekiminin üzerine içine tükürdüğü suyu döktü

Olay, salı günü Onur Mahallesi'ndeki Onur Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Fabrika işçisi Cesim Ö., merkezde görev yapan Aile Hekimi Fulya Özçelik'ten kendisine geçmişe dönük rapor vermesini istedi. Bu talebi kabul etmeyen aile hekimi ile Cesim Ö. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında doktora saldıran Cesim Ö., görevliler tarafından engellendi ve sakinleşmesi için kendisine su ikram edildi. Bu sırada tartışmasını sürdüren Cesim Ö., aniden içine tükürdüğü bardaktaki suyu Fulya Özçelik'in üzerine serpti. Neye uğradığını şaşıran Özçelik, polisi arayarak Cesim Ö.'den şikâyetçi oldu.

'YAPMAK İSTEMEZDİM'

Gözaltına alınan Cesim Ö., emniyetteki sorgusunda yaptığından pişman olduğunu söyledi. Geçmiş günlerde işe gitmediğini ve bunun için rapor talebinde bulunduğunu belirten Cesim Ö.,  şu ifadeleri kullandı:

"İş yerine raporum olduğunu söyledim. Bunun için merkeze giderek aile hekimimden geçmiş tarihli rapor istedim. Doktor Hanım da bana bunun mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı. Bu sırada kendimi iyi hissetmediğimi ve Covid-19 testi verdiğimi de söyledim. Israrlı talebime rağmen rapor vermeyeceğini söyleyince kendimi kaybettim ve bu sırada bana sakinleşmem için ikram edilen bardağa tükürerek içindeki suyu, doktorun üzerine serptim. Tüm bunlar olurken kendimde değildim. Yaptıklarımdan pişmanım." 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve test sonucunun negatif çıktığı öğrenilen Cesim Ö., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şiddet mağduru aile hekimi Fulya Özçelik ise psikolojisinin bozulduğu gerekçesiyle bir hafta rapor alarak evine gitti.

onur aile sagligi merkezi

aile hekimi fulya ozcelik

Dünya Okul Devamsızlık Sıralamasında 1. Olan Türkiye, Geçmişe Dönük Rapor Almak İçin Dünya Sağlık Örgütü'ne Başvurdu

OECD (Organization For Economic Cooperation And Development / İktisadi Kalkınma Ve İşbirliği Örgütü) tarafından açıklanan Dünya Okul Devamsızlık Sıralaması'nda birinci olan Türkiye, velilerden gelen tepkiler üzerine geçmişe dönük rapor alma yoluna gitti...

alternatifleri Değerlendireceğiz 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öncelikle Sınır Tanımayan Doktorlar'la görüştüklerini, ret cevabı alınca Dünya Sağlık Örgütü'ne başvurduklarını belirtirken, gelecek cevaba göre diğer alternatiflere yöneleceklerinin altını çizdi. Süreci sonuna kadar götüreceklerini ifade eden Bakan Avcı, şu aşamada yapacak başka bir şey olmadığını, sonucu bekleyip göreceklerini ifade etti. 

Özel Hastane Son Çare

Gazetecilerin özel hastaneden rapor alma söylentilerini sormaları üzerine Bakan Avcı, alternatifler arasında Yeryüzü Doktorları da dahil bir çok seçenekleri olduğunu, özel hastaneden parayla almayı ise son çare olarak değerlendireceklerini, şimdilik ne bakanlığın ne de hükümetin böyle bir planı olmadığını vurguladı.

Devamsızlıktan Kalabilir

Aynı saatlerde bir açıklama da OECD'den geldi. Türkiye'yi defalarce uyardıklarını hatta evine kağıt gönderdiklerini söyleyen OECD yetkilileri, bir hafta daha devamsızlık yapması halinde ülkenin devamsızlıktan kalacağı uyarısında bulundu.

(ozmonot Brüksel'den bildirdi)


<

>

facebook'ta Paylaştwitter'da paylaşAllah'a havale et

Anlık ve Geçmişe Dönük Raporlama İmkanı

Anlık ve Geçmişe Dönük Raporlama İmkanı

Seyir Mobil, firmanızın ihtiyacınıza yönelik olarak seçtiğiniz çözümler için ayrıcalıklı bir raporlama hizmeti sunar. Araç takipten filo yönetimine, takograf veri indirmeden dorse eşleşme işlemlerinize kadar, tercihinize göre detaylı veya özet raporlarınıza, anlık veya geçmişe dönük olarak ulaşabilirsiniz.

Hangi raporlara ulaşabilirsiniz?

Genel Raporlar

Bu arayüzü kullanarak, aracınızın hareket durumu, yakıt seviyesi, çalışma özeti, mesai dışı çalışma durumu, hız ihlalleri ve anlık kilometre bilgisi gibi genel birçok rapora ve bunun yanında firmanızın ihtiyaçlarına özel birçok rapora ulaşabilirsiniz.

Sürücü Raporları

Sürücülerinizin planladığınız işler süresince gerçekleştirdiği rölanti, sürüş, çalışma ve dinlenme sürelerini kontrol edebilir, belirlenen hız aralığına uyup uymadıklarını denetleyebilirsiniz. Bunun yanında sürücülerinizin performanslarını tarihli olarak grafikler üzerinde inceleyebilirsiniz.

Alarm Raporları

Daha önceden tanımlamış olduğunuz kontak açma, hız, devir, hareket, depo seviyesi, sarsıntı durumu, sıcaklık sensör alarmı gibi birçok alarm durumu hakkında detaylı raporlara yine tek bir ekrandan ulaşabilirsiniz.

Bölge Raporları

Özellikle iş ve tarım makinaları vb. çalışma zamanı üzerinden hakediş hesaplamaları yapılan araçlarda, tanımlanan bölgeler içerisinde ne kadar zaman çalıştıklarına, ne kadar yakıt tüketimi gerçekleştirdiklerine veya sefer-tur performansları gibi birçok bilgiye yine sistem üzerinden ulaşabilirsiniz.

Filo Yönetim Sistemi Raporları

Filonuzda bulunan tüm araçlarla ilgili plakaya göre inceleme yapabileceğiniz bu raporlarda, araçlarınızın kilometre, yakıt tüketim, performans durumu, hız analizleri, devir ve sefer analizlerini detaylı olarak görebilirsiniz.

Dorse Raporları

Özellikle uzun yolculuklarda bozulma ihtimali bulunan soğuk zincirinize ait ürünlerin sıcaklık değerleri ayrı bir öneme sahiptir. Bunun için dorsenizin sıcaklık değerlerine nerede olursanız olun anlık olarak ulaşabilir, geçmişe yönelik olarak detaylı bir raporlama oluşturabilirsiniz.

Sensör Raporları

Araçlarınıza entegre edilen sensörler aracılığıyla elde edilen, belirlenen bölgelere giriş çıkış bilgileri (Akaryakıt İstasyonu, Otogarlar vb.) mevcut batarya bilgileri, soğuk zinciriniz için sıcaklık raporu gibi verilere bu menü üzerinden ulaşabilirsiniz.

Takograf Raporları

Herhangi bir ek yazılım ve donanım gerektirmeden mevcut araç takip cihazlarımıza dahil olarak sistem üzerinden araçlarınızın tüm takograf verilerine ulaşabilir ve indirebilirsiniz.

Seyir Mobil'in size özel çözümleri hakkında detaylı bilgi almak için 0850 200 08 60 numaralı telefonu arayabilir ya da burayı tıklayarak form doldurabilirsiniz.

 

İzolasyon raporları yargıya taşındı

Son Dakika Haberler

Gündemİzolasyon raporları yargıya taşındı

AYKUT YILMAZ Ankara

git doktora derdini anlat. lisedeyken sağlık ocağına gidip direkt aklımdakini söylemiştim. doktor bey, böyle böyle durum bu. bana bu gerekiyor. verirseniz ne ala, vermezseniz canınız sağolsun. biraz dobra ol. şansını dene. girişken ol.


  • karisik hisli adam  (13.11.13 11:04:33) 

özel hastanelerle görüşün. devlet veremez. onları bilmiyorum. aile hekimine boşuna gitme. bilgisayar üzerinden çalışıyor onlar. tarihi bilgisayar otomatik atıyor.


  • fayfim  (13.11.13 11:05:28 ~ 11:06:25) 

devlet hastanesınden rapor alıp tarıhle oynasam çakarlar mı? raporun dogrulugunu sorgulayan bı sıstem var mı okullarda?


  • raskolnikov2  (13.11.13 11:08:17) 

raporları bittiği tarih itibariyle giriyorlar sisteme. gidin bi derdinizi anlatın 3 günlük rapor verirseler sizin işinizi görür. ama aile hekimleri pek yanaşmıyor bu işlere. özel hastaneye gitseniz daha iyi olur.


  • kakao  (13.11.13 11:10:10) 

raporun üstüne kalemle oynama yapılırsa oraya kaşe vurulması gerekir. öyle bir durumda oynamayı doktorun yapması lazım ama kimse öyle bir şey yapmaz kolay kolay.


  • fayfim  (13.11.13 11:12:22 ~ 11:13:05) 

@kakao

11 kasım tarıhlı rapor lazım bana. ozel hastanelerın kac tanesıne gıttım. hep bugune veya yarına verıyorlar.

dedıgın nasıl olucak?

  • raskolnikov2  (13.11.13 11:12:25) 

kardeşim için benzer nedenle rapor lazım oldu, devlet hastanesinde doktor olan çok yakın bir arkadaşım geriye dönük rapor verilemeyeceğini söylemişti.
aile hekimleri değil geriye dönük, hiçbir türlü rapora yanaşmıyorlar artık, çok hasta olsanız dahi.
özel hastanelerin raporları okulunuzda geçerli miymiş onu da öğrenin bence, bildiğim kadarıyla devlet hastanesi raporu istiyorlar.

not: işinize yarayan cevapları tikleyiniz.

  • manuel mandalina  (13.11.13 11:26:09 ~ 11:26:42) 

bizim okulda finale girmezsen raporu bir komisyona vermen gerekiyordu. komisyon raporunu, durumun ciddiyetini filan kabul ederse finale girebiliyorsun.

vizeler içinse raporu hocaya götürüyorsun, bakıyor; tamam ben sana telafi sınavının tarihini mail atarım/duyururum diyor. (raporun kendinde kalmasını da isteyebilir, iyi bir iş çıkarman lazım tarihi değişirken, kıllanmasın)
bence daha önce telafi sınavı almış birilerine sor,raporu hocaya mı kurula mı kime veriyoruz kimde kalıyor diye. normal şartlarda muayene tarihi sorgulaması filan baya zor, sağlık sistemine erişimi olduğunu da sanmıyorum.

  • denizin kulleri  (13.11.13 11:30:25) 

ısrar üzerine rapor veren bir hekim arkadaşım, daha sonra başka (siyasi) sebeplerle kendisinden hoşlanılmadığından (küçük bir kasabada), bizzat raporu alan kişiler tarafından şikayet edilmişti ve ceza davası yıllardır sürüyor. siz elbette şikayet etmeyeceksiniz ancak hekimlerin vermekten kaçınması mümkün ve makul.

bir de sıklıkla başvuruluyorsa rapor yöntemine, okul belgeyi dikkatle inceleyebilir ve evrakta tahrifat yapmayı düşünmeyin derim.

kabul edilen başka bir mazeret olup olmadığını iyice araştırın bence. ne bileyim hocalar anlayış gösterirse çalıştığınızı ve izin alamadığınızı, işi kaybederseniz okuma şansınız kalmadığını söyleyin. veya mevzuatta varsa başka bir geçerli mazeret, onu sağlamaya çalışın.

  • tedirginlik hucresi  (13.11.13 12:11:00 ~ 12:11:32) 

rapor tarihinde yapılan tahrifat evrakta sahteciliğe girer. evrak üzerinde yapılan oynamalar da dikkatli bir gözle kolayca anlaşılır.(düzeltmelerin de klendine ait prosedürü vardır çünkü) evrakta sahtecilik "kamu güvenine karşı suçlar" başlığı altında yer alır. hakkında yasal takip yapılır ve sicilinizde böylesi bir durumun bulunması bütün geleceğinizi etkiler. onun yerine 1 yıl okulunuzu uzatın daha iyi.

evet istemeyerek kendinizi zor bir duruma sokmuşsunuz. bunun sizin için maddi ve manevi ağır sonuçları olabilir. ama hayatta zorlukları da göze almak gerekir.
lüzumsuz yere alınan raporlar bile aslında başlı başına bir hiledir ve yanlıştır. ne yazık ki mevcut düzende kendine yer bulmuştur, ne şans ki artık hekimlerin de özeniyle bu yanlıştan yavaş yavaş vazgeçilmektedir. (hatta işler öyle noktaya geldi ki bu sefer gerçekten hasta olan pek çok insan rapor alamayıp mağdur oldu)
sizin gibi çalışıp kendi parasını kazanan, üniversitede okuyan, yetişmiş erişkin bir bireyin sorunlarını düzenbazlıkla çözmeye teşebbüs etmesi de ayrıca üzücüdür.

  • strawberry first  (13.11.13 13:02:37) 

yorumlar için teşekkürler.

ümidi kestim zaten. en son aklımda evrakta oynama yapmak vardı. o ümidimi de @strawberry first 'in mesajıyla kaybettim. sağolsun, çok doğru konuşmuş.

  • raskolnikov2  (13.11.13 13:55:54) 

umıdı kesme. özel hastaneden hala alabılırsın ama durustce anlat durumu samımıyetıne ınanıp verırler. dahılıyeye git miden filan yıkanmıs olur zehırlenmıssın ne yapalım ki... doktor anlatır sana ayrıntılı. benım de basıma geldı boyle bı sey mıgren mıde bulantısı vs gece cok kotuydum artık o halde ertesı gunku ıkı sınavı bosverdım gitti calısamıyodum zaten. ertesı gun okul yerıne doktora gıttım anlattım olanları o da anladı durumu ve rapor yazdı sorarlarsa boyle boyle dersın dedı. vıze ıcındı bunlar senınkı de vıze herhalde. o yuzden dene kara kara dusunme


  • akare  (13.11.13 15:45:21) 

Geçmişe Dönük Rapor Nasıl Alınır?

Değerli arkadaşlar selamlar. Herkesin başına gelebilecek bir durumdur vize yada final sınavlarına girememek. Hasta olursun, üst üste sınavlardan sonra yorulursun ya da unutursun ve sınava giremezsin. Bu durumlar nadir de olsa başınıza gelebilir. Bu durumda yapmanız gerekenleri anlatmaya çalışacağım.

1- Sınava giremediyseniz rapor alın

Gazi Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversitede sınava giremeyen öğrenci sınava girmediği tarihli bir rapor almak zorundadır. Aksi takdirde sınavlara kesinlikle giremiyor. Üniversite hocalarının inisiyatifinde olan bir durum da yok. Örneğin vize sınavını kaçırdınız ve vizeye giremeyen öğrenciler finale de giremiyor. Haliyle dersten FF ya da F3 ile kalıyor. Bu durumu aşmak için bazı hocalar iyimser davranıyor. En azından imza kağıdına imza atarak dersten sıfır alabilir ve final sınavına girebilirsiniz. Fakat çoğu hoca iyimser davranmamakta ve öğrenci işleriyle muhattap olmanızı söylemektedir.

2- Rapor alamadıysanız ne yapabilirsiniz?

Üniversitede sınav yönergeleri o kadar çoktur ki genellikle okumayız. Haliyle başımıza farklı bir durum geldiğinde ne yapacağımızı bilemeyiz. Sınava giremedik ve rapor da alamadıysak ne yapabiliriz? Öncelikle durumunuzun çok zor olduğunu belirtmek isterim. Artık hastaneler kesinlikle geçmişe yönelik rapor vermiyor. Haliyle devlet hastanelerine rapor için gitmenizi tavsiye etmiyorum. Hatta hastanede doktor olan en yakın dost yada akrabanız bile sizin için bir şey yapamaz. Bu durumda çare özel hastaneler ve aile hekimleridir. Öncelikle aile hekiminize giderek durumu anlatın. İyilik yapacaktır diye düşünüyorum. Eğer yardımcı olmazsa tanıdık bir aile hekimi geçmişe yönelik bir rapor verecektir.

3- Hafta sonu rapor nasıl alınır?

En zor durum da hafta sonu rapor almaktır. Hafta sonu hastanelerin kapalı olması, acil servislerin de çok yoğun olması sebebiyle sırf o gün için rapor almak bile imkansıza yakındır. Ciddi bir rahatsızlığınız yoksa genelde rapor vermekten kaçınıyor doktorlar. Bu durumu da şu şekilde aşabilirsiniz. Örneğin cumartesi günü sınava giremediniz ve geçmişe dönük rapor yani geçmiş tarihli rapor almanız gerekiyor. Bu durumu da şu şekilde aşabilirsiniz;

* Hafta içi cumartesi gününü de kapsayacak şekilde rapor alabilirsiniz. Örneğin perşembe, cuma ve cumartesi gününü kapsayan bir rapor işinizi görecektir.

Geçmişe dönük rapor alınabilir mi ? alan var mı ?

  • Binbaşı
    1814 Mesaj
    Konu Sahibi
    evet geçmişe dönük rapor almam lazım malum okul için.. Böyle bir şey mümkünmüdür arkadaşlar ? özel hastanelerden vs alınabilir mi ?

    ben bir ara özel hastane dişçisinden rapor almıştım önündeki bir kağıda bu saatlerde burada bulunmuştur tarzında birşey yazdı imza attı kaşe vs vurdu ve okula götürdüm kabul ettiler mesela dişçiye gidip derdimi anlatsam yardımcı olur mu ? Yasal bir engel olmaz gibi geliyor bana ama bazı kişilerde okul 1,2 hafta geçmişse raporu almıyor falan diyordu böyle birşey var mı ? yani ben devamsızlığı atıyorum 1 ay önce yaptım raporu yarın götürürsem kabul olmuyor, böyle birşey var mı ?



  • Binbaşı
    1814 Mesaj
  • Yüzbaşı
    326 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: s.uzun

    Alırsın, hastanede tanıdığın olması lazım veya rüşvet kabul eden bir doktor

    çok zor artık direk bilgisayardan çıktı olarak veriyorlar el yazımı bitti
  • Binbaşı
    1814 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: MalıArapFaiktenAlıyoduk

    quote:

    Orijinalden alıntı: s.uzun

    Alırsın, hastanede tanıdığın olması lazım veya rüşvet kabul eden bir doktor

    çok zor artık direk bilgisayardan çıktı olarak veriyorlar el yazımı bitti

    dostum benim gittiğim özel hastanede adıda şafak hastanesi ordaki dişçiye gittim ve rapor almıştım elle önündeki bir kağıda yazdı ve okulda kabul etti yoksa çıktı vs ile uğraşılmaz baya resmiye girer.. ve bu öyle çok eski falan değil en fazla 6,7 ay oldu gideli
  • Binbaşı
    1814 Mesaj
  • Yüzbaşı
    365 Mesaj
    saçma olabilir ama diyeceğim de denenebilir bazı okullar çok sallamaz bu rapor işini raporu görür devamsızlığı siler eğer böyle bir okuldaysan yarın için bi rapor al tarayıcıya koy bilgisayarda düzenle çıkart mis gibi kaşeli imzalı rapor sana ama riskli bir işlem. Geriye dönük rapor yazılır mı bundan emin değilim ama yazılmadığını bi doktor söylemişti rüşvet işini karıştırırsanız bilmem yada tanıdık
  • Yüzbaşı
    613 Mesaj
  • Yüzbaşı
    662 Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    ben de sormustum bı ara vermem demıstı geçmişe ama belki tanıdık olsa verir bide raporu elle yazıyorsa ama bide şu var raporu okula verme süresi 1 hafta sizdede öylemı
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    işin içinde bilgisayar olduğu için sanmıyorum...

    Sahte mahte birşeyler ayarla bence 1 gün den çakan olmaz....
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

Son Güncellenme:

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün 25 Aralık 2020 tarihli yazısının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’a başvurdu. Federasyon tarafından Danıştay 10. Daire’de açılan dava ile Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün 25 Aralık 2020 tarih ve E.601 sayılı, “KOVID-19 Raporları” konulu yazısının yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

Telefonla rapor...


Danıştay sürecine ilişkin Milliyet’e konuşan AHEF 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, söz konusu yazı nedeniyle, “Geriye dönük rapor vermemiz isteniyor. Hastayı görmeden telefonla rapor vermemiz isteniyor. Bir çok hukuksuzluk var” dedi. Geçmiş yıllarda SGK’nin “Hasta gelmeden ilaç yazmışsın, hasta bunu hatırlamıyor. Bunda usulsüzlük var” gibi nedenlerle bir çok hekime açtığı dava olduğunu hatırlatan Eryazğan, şunları söyledi:

“Kişinin PCR testi pozitif çıktıktan sonra ya da temaslı listesine düştükten sonra o zaman bu kişi otomatik olarak e- Nabız’dan raporlu sayılabilirdi. Bu uygulanmadan, uzaktan uzağa, kişi oradaymış gibi... Bir de şöyle durumlar var ve esas sıkıntı burada; kişi gitmiş PCR testini hastanede yaptırmış. 3-4 gün tedavi olmuş. Sonrasında iş yeri kendisinden rapor istemiş. Hastaneden rapor alamamış. İl müdürlüğü aile hekimine yönlendirmiş. Aile hekiminden geriye dönük rapor vermesi isteniyor. Geriye dönük işlemler sıkıntılı. SGK geriye dönük rapor verilmesini doğru bulmuyor. Hukuksuzluk var. Kişiyi görmeden rapor düzenlememiz hem de geçmişe dönük rapor vermemiz en büyük sıkıntı. O yüzden aile hekimlerinin daha sonra bir sıkıntı yaşamamaları için konuyu yargıya taşıdık.”

ÖĞRENCİ SAĞLIK İŞLERİ VE SAĞLIK RAPORLARI YÖNERGESİ


 

 

Amaç
Madde 1-Bu yönergenin amacı, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini vermek üzere gerekli önlemleri almak ve uygulamaktır.

Kapsam
Madde 2-İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde öğrenim gören hazırlık, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin tümünü kapsar.

Müracaat Şekli
Madde 3-Öğrenciler, sağlık ve psikolojik sorunları ile ilgili olarak acil haller dışında öncelikle Üniversitenin "Sağlık ve Rehberlik Merkezi"ne veya Üniversitenin belirlediği sağlık kuruluşuna başvururlar.

Sağlık ve Rehberlik Merkezi"ne veya Üniversitenin belirlediği sağlık kuruluşuna başvuran öğrencilerin muayenesi yapılır. Gerekli görüldüğünde öğrenci ilgili hastaneye sevk edilir.

Hastanelere Başvuru
Madde 4-
Öğrenciler acil durumlarda ve tatil günlerinde İzmir içindeki resmi sağlık kuruluşlarına başvurabilirler.

İzmir Dışındaki Hastaneler
Madde 5-
Öğrenciler, yarıyıl ve yaz tatillerinde bulundukları yere en yakın resmi hastanelere başvurabilirler. Üniversitenin eğitim-öğretime açık olduğu süreler içinde, İzmir dışındaki hastanelerden alınan raporların işleme konulabilmesi için öğrencinin önceden üniversiteden izin almış olması gerekir.

Raporların Geçerliliği
Madde 6-
Sağlık ve Rehberlik Merkezi veya Üniversitenin belirlediği sağlık kuruluşu hekimlerinin düzenlediği raporlar ile 4. ve 5. madde hükümlerine göre başvurulan hastanelerden alınan raporlar geçerlidir.

Raporlar verildiği tarih ve saatten itibaren geçerli olarak kabul edilir ve öğrenciler aldıkları raporları en geç raporun bitiminden sonra 3 gün içinde Rektörlüğe teslim ederler. Aksi halde rapor geçerliliğini kaybeder.


Özel hekim ve özel kurum raporları geçerli değildir.

Raporlar Üzerine Yapılacak İşlemler
Madde 7-
Yukarıdaki maddelerde belirtilen koşullara uygun olarak alınmış raporların birer kopyası öğrencinin öğrenim gördüğü Bölüm Başkanlığı/Yüksekokul Müdürlüğü'ne gönderilir.

Geçerli raporlara dayanılarak aşağıdaki işlemler yapılır.

a) (Mülga: SK-11/07/2003–24/A-17/MH-04/08/2003-30-B8)

b) (Mülga: SK-11/07/2003–24/A-17/MH-04/08/2003-30-B8)

c) Dönem içinde raporlu olan öğrenciler derslerde devamsız sayılır. Geçerli raporu olan öğrencinin yarıyıl sonu/dönem sonu sınavına girememesi halinde (I) notu ile ilgili kurallar uygulanır. Bunun için öğrencinin ilgili dersten sınava girme hakkını kazanmış olması şarttır.

d) Bir yarıyılda beş haftadan fazla süreli rapor alan öğrenciler o yarıyıl izinli sayılır.

e) Sağlık Kurulu tarafından verilen ve uzun süreli geçerli raporu olan öğrencinin 1-4 yarıyıl süre ile izinli sayılmaları ilgili yönetmelikteki usuller çerçevesinde mümkündür.

Sağlık Giderleri
Madde 8-
Öğrencilere Üniversite ve ilgili sağlık kuruluşları tarafından sunulan sağlık hizmetlerinin bedeli anlaşmalı olması halinde tabi oldukları sosyal güvenlik kuruluşları, anlaşmalı olmaması durumunda kendileri tarafından karşılanır.

Rapor Hakkında Görüş Alınması
Madde 9-
Öğrenciler tarafından sunulan raporların niteliğinin tam olarak belli olmaması, istirahat sürelerinin kesin olarak belirlenmemesi ve raporun geriye dönük olması halinde Rektörlük ilgili sağlık kuruluşundan/kuruluşlarından tıbbi görüş isteyebilir.

Yürürlük
Madde 10-
Bu yönerge Mütevelli Heyeti tarafından kabul edildiği tarihten itibaren yürürlüğe girer.

Yürütme
Madde 11-
Bu yönerge hükümlerini İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü yürütür.

Bu yönerge 28/08/2001 tarih ve 19 sayılı İcra Kurulu Kararı ile yürürlüğe girmiştir.

 

  GERİ DÖN

 

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede