instagramda gecmisi silmek / Instagram Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir? - TeknoTalk

Instagramda Gecmisi Silmek

instagramda gecmisi silmek

Instagram keşfet geçmişi sıfırlama ve silme: Instagram'da keşfet sıfırlama ayarı nasıl yapılır?

Arama geçmişi, Instagram'ın tekrar tekrar içerik ararken işlemleri sizin için biraz daha kolaylaştırmaya çalıştığı yöntemdir. Uygulama, genellikle aradığınız tüm kullanıcıları, etiketleri veya konumları saklar, böylece aynı aramaları daha sonra tekrarlamak zorunda kalmazsınız. Peki Instagram keşfet geçmişini temizleme nasıl yapılır?

Instagram Keşfet Silme

Instagram'da belirli bir şey aramış olmanız ve ardından tarayıcınızda sizi ilgilendirmeyen her türlü yayının olması olasılığı vardır. Neyse ki Instagram'da görünen arama geçmişini veya önerileri silmek mümkündür. Instagram'daki öneriler listesini temizlemek gerçekten çok kolaydır ve sıfırlamanız ise birkaç dakikadan fazla sürmez.

Geçmişi kaldırmanın uygulamanın arama motorunda hiçbir şeyin görünmeyeceği anlamına gelmeyeceğini, bunun yerine her şeyin başlangıç noktasına döneceğini ve anın en alakalı içeriğinin görüneceğini unutmamak gerekir. Bu durumda, Instagram keşfet silme için kullanıcının şunları yapması gerekir:

  • Kullanıcı profiline erişin: Instagram geçmişini temizlemenin ilk adımı, kullanıcı profiline erişmek olacaktır. Ardından, ekranın sağ üst köşesinde görünen üç çizgiye tıklamanız gerekir. Arama geçmişini silmek için Instagram'da profilinize girin ve sağ üst köşedeki üç çizgili simgeye tıklayarak yan menüdeki seçenekleri açın. Bu menüde, altta bir dişli çark simgesiyle göreceğiniz Ayarlar seçeneğine tıklayın.
  • Hareketlerim: Ardından, ekranın alt kısmında dişli şeklinde bir simgeyle görünecek olan yapılandırma seçeneğini seçmelisiniz. Yapılandırmaya girdikten sonra, "Güvenlik" seçeneğini seçmelisiniz.
  • Yakınlardaki aramalar: "Güvenlik" bölümüne girdikten sonra, açılır menünün sonunda görünen "Geçmiş" seçeneğini seçmeli ve ardından "Tümünü Temizle" seçeneğini seçmelisiniz. Uygulama emin olup olmadığınızı soracaktır, tek yapmanız gereken olumlu seçeneği seçmek ve geçmiş temiz olacak. Devam etmek istediğinizden emin olup olmadığınızı soran bir pencere açılacaktır. Geçmişi silmek için Devam düğmesine basmalısınız. İşte bu kadar, arama geçmişi silinmiş olacak. Ancak bundan sonra yapacağınız sonraki aramalardan itibaren yeniden oluşturulacaktır.

Instagram tarama geçmişi tamamen temizlenebilir veya kullanıcı tercih ederse silmek istediği belirli hesapları seçebilir. Öğeleri tek tek silmek için hesap adının yanında görünen "X" işaretini tıklamanız yeterlidir. Bireysel aramaları kaldırma seçeneği, Instagram "Ara" sekmesinden de mevcuttur.

Tarayıcı geçmişini temizle: Tarayıcı sürümünde Instagram geçmişini temizlemek için profile erişmeli, dişli çark simgesini seçmeli ve menüde "Gizlilik ve Güvenlik" seçeneğini seçmelisiniz. "Gizlilik ve Güvenlik" içinde "Hesap Verileri" bölümünde görünen "Hesap verilerini görüntüle" seçeneğine tıklamalısınız. Bu bölümde, “Arama Geçmişi” altındaki “Tümünü Gör” seçeneğine tıklamanız gerekir. İçeri girdikten sonra tek yapmanız gereken "Arama geçmişini temizle"yi seçmek.

Bu yapıldıktan sonra arama geçmişini veya önerileri kalıcı olarak kaldırabileceksiniz. Uygulamayı baştan sona incelemenin süreci yeniden başlatacağını ve işlemden sonra önerilen hesaplara veya aradığınıza benzer içeriğe geri döneceğinizi unutmayın.

Instagram'da Keşfet Sıfırlama

Instagram'ın Keşfet sayfası, takip edecek yeni hesaplar bulmanıza yardımcı olur. Ancak bunu kısmen arama ve etkinlik geçmişinize dayandırır, bu da zamanla alakasız önerilerle dolu olabileceği anlamına gelir. Bunu birkaç şekilde daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Keşfet sayfasında beğenmediğiniz bir şey görürseniz ona dokunun, sağ üst köşedeki Menü düğmesine basın ve “Bu gönderiyle ilgilenmiyorum”u seçin. Bu, gönderiyi Keşfet'ten gizleyecek ve gelecekte daha az benzerini gösterecektir.

Bu ipuçlarıyla Instagram hesabınız her zamankinden daha temiz ve düzenli görünür. Bu, Instagram'da geçirdiğiniz zamanı daha verimli hale getirir, böylece sağlıklı bir aktivite dengesinin keyfini çıkarabilirsiniz. Hala Instagram'dan bunalmış hissediyorsanız Instagram Yardım'da belirtilen adımları izleyerek Instagram hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz . Bu, belki de sosyal medya detoksunun bir parçası olarak tüm içeriğinizi silmeden Instagram'a ara vermenizi sağlar.

Instagram, zamanla birçokları için vazgeçilmez hale gelen sosyal ağlardan biridir. Kullanıcı sayısı köpük gibi artıyor ve yüzlerce ünlünün cazibesine yenik düşmüş olması. Bu platform, aradığımız kişinin kullanıcılarını girebileceğimiz bir arama motoruna sahiptir, böylece bu şekilde hesaplarına erişebilir ve onlara bazı özel mesajlar gönderebilir, video indirebilir vb.

Hiç şüphe yok ki giderek daha fazla insan bu sosyal ağa sahip ve ayrıca birçok kullanıcı ünlü veya herkese açık profiline sahip olmaya karar vermemiş, bu nedenle içeriğine istediğimiz zaman platformda takipçisi olmak zorunda kalmadan erişebiliyoruz. Bununla ilgili sorun, sosyal ağda yaptığımız tüm aramaların kaydedilmesi ve Instagram hesabımızın aramasında görüneceği için kaydolmak istemeyebileceğimiz bilgiler sunmasıdır. Sonuçlarımızı göstererek Instagram önerilerini ortadan kaldırmak istememiz ve kimi ziyaret ettiğimizin bilinmemesi normaldir.

Ve birçok kullanıcı, yaptığımız aramaları açığa çıkardığı için Instagram önerilerini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Daha önce nasıl yapacağını bilenler için uygulama güncellendi ve artık Instagram öneri ve silme işlemlerine geçildi. instagram geçmişi nasıl temizlenir. Profilin farklı bölümlerinde Instagram önerileri var, bu yüzden bunu yapmanın farklı yollarını göreceğiz.

Bu nedenle, gizliliğimizi garanti altına almak için hem insan aramalarının hem de hashtag'lerin bu geçmişini nasıl sileceğinizi bilmek ilginizi çekebilir. Ardından, nasıl yapılacağını açıklıyoruz. Ayrıca, arama motorundan önerilerin nasıl silineceğini açıklayan başka bir bölüm ekledik, böylece hesabınızda bu tür bir aktivitenin izi kalmaz.

1. Instagram geçmişini temizle


Göreceğimiz ilk şey Instagram geçmişini silmek, çünkü en son güncellemelerle Instagram geçmişinin nasıl silineceğini nerede göreceğinizi bulmak o kadar kolay olmadı.

Aşama 1
İlk yapmamız gereken Instagram hesabımıza girip ana sayfaya gitmek. Burada bir kez sağ üst köşede bulunan üç satırın menüsünü seçip ayarlara erişmeliyiz.

Adım 2
Menü görüntülendikten sonra "Güvenlik" yazan bölümü seçmeliyiz.

Aşama 3
Ardından, en alta kaydırmanız ve "Arama Geçmişi" yazan bölümü seçmeniz gerekir.

4. Adım
Hesabınızla ilgili arama geçmişiyle birlikte yeni bir ekranda görüneceğiz. Burada, her bir aramanın "x" işaretini tıklayıp tek tek silme veya "Tümünü sil" seçeneğini tıklayıp tüm geçmişi aynı anda silme seçeneğimiz var.

NotArama geçmişini silsek bile büyüteci seçtiğimizde önerilerin görünmeye devam edeceğini unutmamalıyız. Bu ipuçları, en son etkileşimde bulunduğumuz hesapların bir listesini gösterir. Önerileri nasıl kaldıracağımızı görelim.

2. Kayıtlı Instagram geçmişi nasıl silinir?


Instagram'da kayıtlı arama geçmişini silmek için başka bir seçenek de aşağıdakileri yapmaktır.

Aşama 1
Yapmanız gereken ilk şey "Ayarlar"a girmek

Adım 2
Şimdi "Güvenlik" bölümüne girmelisiniz

Aşama 3
Buradan "Veriye eriş" seçeneğine tıklamanız gerekir.

4. Adım
Bir sonraki şey, "Hesap Etkinliği" bölümüne girmek ve Arama Geçmişi bölümünde "Tümünü Gör"ü seçmek olacaktır.

Adım 5
Son olarak, üst kısımdaki "Arama geçmişini temizle" seçeneğine tıklayın.

3. Instagram arama önerilerini temizle


Önerileri de silmek istiyorsak aşağıdakileri yapmalı ve dolayısıyla Instagram arama önerilerini nasıl sileceğimizi bilmeliyiz.

Aşama 1
Yapmamız gereken ilk şey büyüteç simgesi aracılığıyla Instagram arama bölümüne erişmek.

Adım 2
Burada bir kez, Instagram'ın son etkinliğimize dayanarak önerdiği tüm bu hesapların hesaplarının en üstte nasıl göründüğünü göreceğiz.

Bunu ortadan kaldırmak için sağ tarafta bulunan X simgesini seçmeliyiz ve o kişinin listemizden nasıl kaybolduğunu göreceğiz.

Bu şekilde, sosyal ağdaki faaliyetlerimizin izlerini ortadan kaldırabileceğiz, böylece mahremiyetimizi ve mahremiyetimizi koruyacağız. Bu basit bir işlemdir ve herhangi bir harici uygulama indirmeye gerek yoktur.

4. Takip ettiğiniz için Instagram önerilerini silin


Instagram aramalarımızda göreceğimiz bir diğer seçenek de bize "takip ettiğiniz için…" önerileri sunmasıdır. Bu hesapları silmek istiyorsak aşağıdakileri yapmamız ve dolayısıyla takip ettiğiniz için Instagram'ı kaldırmamız gerekiyor.

Aşama 1
Yapmamız gereken ilk şey, altta bulunan büyüteç aracılığıyla arama motoruna gitmek.

Adım 2
Şimdi, ilk bölümde yer aldığımız üst kısımda üç satırın göründüğünü fark etmeliyiz.

Aşama 3
Son olarak, bu önerileri en üstte göreceğiz. Bunların kaybolmasını istiyorsak bir önceki bölümde olduğu gibi sağ tarafta bulunan X ikonunu seçmeliyiz ki listemizden silinsin.

5. Instagram gönderilerinden öneriler nasıl kaldırılır


Instagram ayrıca bu işlev aracılığıyla diğer kullanıcılara doğrudan mesaj göndermemize de olanak tanır. Bu mesajları gönderdiğimizde, bir geçmiş, mesaj alışverişinde bulunduğumuz tüm kullanıcıları ve kişileri yansıtır, ancak bu geçmişi temizlemenin ve bu konuda hiçbir iz bırakmamanın bir yolu vardır. Bunun için bu adımları izlemeniz ve böylece Instagram mesajları için önerileri silmeniz gerekecek.

Aşama 1
Cihazın ana menüsündeki dişli simgesine dokunarak telefonun "Ayarlar"ına girin. "Uygulamalar" seçeneğinde "Instagram" uygulamasını bulun ve tıklayın.

Adım 2
Seçeneklerden birinin "Depolama" olduğu yeni bir ekran açılacaktır. Buraya basın.

Aşama 3
Yeni ekranda, "Verileri sil" düğmesine basın ve bunu yaptıktan sonra, Instagram kullanımıyla saklanan tüm bilgiler telefon ayarlarından silinecektir.

4. Adım
Bu yüzden herhangi bir izi açın ve artık Instagram uygulamasından doğrudan mesaj gönderirken hiçbir öneri görünmeyecektir.

Bu şekilde, gizliliğimizin iyi korunması için Instagram'daki etkinliğimiz hakkındaki tüm bilgileri sileceğiz.

Arkadaşlarınızla sayfasını paylaşan sitenin gelişimine yardımcı olacak

Instagram Arama Geçmişi Nasıl Silinir? Instagram DM arama geçmişi silme yöntemleri

Çoğu kişi sosyal medya platformu olan Instagram'da sayfa ya da kişi ismi arata bilmekte. Aradığınız şey Instagram önerileri algoritma sayesinde sürekli karşınıza çıkmış olur. Bu önerilerden en kolay kurtulma yolu x harfine basarak yok etmedir. Peki Instagram arama geçmişi kalıcı olarak nasıl silinir? Instagram arama kayıtları komple nasıl temizlenir? İşte instagram harf geçmişi ile arama motoru temizleme

INSTAGRAM'DA ARAMA GEÇMİŞİ NASIL TEMİZLENİR?

Son zamanlarda yapılan çalışmalar ile Instagram platformundaki sorunlar teker teker çözülüyor. Özellikle istenmeyen kişilerin önerilmesi algoritması da yerini tanıyor olabileceğiniz kişiler sekmesine bıraktı. Ancak bazen istenmediğimiz veya da tanımadığımız kişiler önerilen olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla arama geçmişiniz aslında hiç tanımadığınız instagram önerileri ile doluyor. Peki Instagram arama geçmişi nasıl temizlenir İşte adım adım instagram harf ve arama kayıtları silme

Instagram arama kaydı silme işlemi, uygulama, mobil ya da bilgisayardan gerçekleşir. iOS veya Android üzerinden uygulamaya girin ve son update işlemi kapsamında sağ alt kısımda bulunan profil fotoğrafına giriş yapın.

Böylelikle instagram profil ile alakalı gerçekleşecek ayarlara ve farklı ayrıntılara erişilir. Profil kısmında bulunan üst üste üç çizgi ile belirtilen ikona tıklayın ve ilgili kısımdan gerçekleşecek işlemler listelenir.

apng

Çark şekli ile belirtilen ayarlar opsiyonuna gelin ve güvenlik sayfasına tıklayın. Güvenlik kısmında hesapla ilgili kimlik doğrulama, şifre, veri temizleme gibi farklı seçenekler bulunur. En alt sayfada ise hesap dataları ve hesap verilerini görüntüle seçenekleri yer alır.

Bu kısma giren kullanıcı, yine sayfanın en alt bölümünde bulunan arama geçmişi tarafıyla karşılaşır. Arama kaydına girildiğinde ise bütünün gör seçeneğine tıklayın ve ardından kullanıcı gerçekleştirdiği aramaları ve sorguladığı etiketleri bulabilir. Arama aydını silme butonuna tıklayarak çok kısa bir zaman aralığında arama geçmişini siler.

CEP TELEFONLARINDAN INSTAGRAM ARAMA GEÇMİŞİ NASIL SİLİNİR?

Instagram arama kaydını silmek istiyorsanız, hesabınızın sağ üst bölümündeki menü ikonuna girin, sonrasında "Ayarlar"a, akabinde "Güvenlik"e ve en son olarak "Arama Geçmişini Temizle"ye tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde, belli bir süre kapsamında sorguladığınız kişi veya sayfaların bir bölümünü görüntüleyebilirsiniz. Birer birer sorgulamaları veya bütün arama geçmişinizi silme opsiyonunuz bulunur.

INSTAGRAM HARF GEÇMİŞİ SİLME YÖNTEMLERİ

Instagram arama kısmına fark etmeden bir harf girdiğinizde hesap isminde ilgili harf bulunan ve öncesinde ziyarette bulunduğunuz profiller karşınıza gelir. Aslında bu örnekle Instagram aramaları doğrudan harf geçmişi ile alakalı olduğunu görebiliriz. Bu problemden kurtulmak için yapmamız gereken Instagram arama önerileri silmektir. Ancak bu işlem sizin zamanını alabilir.

apng

Arama seçeneğine gelerek harf girişi yaparak aşağıda görülen kısımda görünen ve çıkmasını istemediğiniz bir hesabın üzerine uzun basın. Çıkan "Gizle" seçeneğine tıklayın. Bu işlemle harf araması gerçekleştirdiğiniz zaman bu hesap öneri olarak karşınıza çıkmayacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir