bel çevresi inceltme hareketleri resimli / Bel Bölgesi Yağlarını Eritmenin 5 Yolu - Nefis Yemek Tarifleri

Bel Çevresi Inceltme Hareketleri Resimli

bel çevresi inceltme hareketleri resimli

EN HIZLI BEL İNCELTME HAREKETLERİ

Fit görünen insanları, diğerlerinden ayıran en büyük özelliklerinden biri; ince belli olmalarıdır. İnce belli olmak, estetik duruş açısında göze daha hoş gelir. İnce belli olmak ve fit gözükmek için oldukça büyük çaba harcarız. Ancak bir türlü bel çevresinde biriken yağlardan tam anlamıyla kurtulamayız. Eğer bu yağlardan kurtulmak istiyorsak, bel çevresini hedef alan bazı egzersiz hareketleri mevcuttur.

En hızlı bel inceltme hareketlerini, evlerinizde üstelik ekipman kullanmadan uygulayabilirsiniz. Bel bölgesini inceltmeye yarayan bu egzersizleri; Her gün 5 dakikanızı ayırarak, 1 ay süre ile yaparak belinizdeki incelmeyi fark edebilirsiniz. Bu hareketleri; Sağlıklı beslenme ve Koşu, İp atlama gibi kardiyo egzersizleriyle desteklerseniz büyük ölçüde olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

Bel Bölgesi Neden Zor İncelir?

Kadınlarda yağ birikiminin daha yoğun olduğu noktalar, karın ve bel bölgesidir. Kilo bazında zayıf kategorisinde yer alan bazı insanların bile, bel bölgesinde yağlanma olduğunu görebiliriz. Bu durum kişiden kişiye değişse de, genelde fazla yağın biriktiği bölge bel çevresi olur. Üstelik bel bölgesindeki yağları eritmek, diğer bölgelere oranla oldukça zordur.

Bel çevresinin yağlanmasının birçok sebebi olabilir. Hormonlarla ilgili faktörler, sindirim sistemindeki yavaşlık ve yaşanan bazı sindirim problemleri, hareketsizlik, düzensiz ve yanlış beslenme, alkol ve türevleri, yoğun stres ve sıkıntı bunlardan bazılarıdır.

Bel Bölgesi Nasıl İncelir?

Bel bölgesine etki eden bazı hareketler sayesinde hızlıca bel çevresini inceltebiliriz. Bu hareketler kesinlikle ekipman gerektirmez sadece egzersizleri yapmak için uygun bir zemin ve KaliteliSpor Kıyafetleriyeterli olacaktır. Evde kolayca yapılabilecek bu hareketleri sağlıklı beslenme ile desteklemeyi unutmayın. Böylece sizler de, istediğiniz vücut formuna ve bel inceliğine kavuşacaksınız.

En Hızlı Bel İnceltme Egzersizleri

  1. Plank/ Mountain Climber / Plank Jack: İlk hareketimiz üç farklı hareketin kombinasyonu sonucunda meydana gelmiş etkili bir bel inceltme hareketidir. Bu hareket, asıl olarak bel bölgesini hedef aldığı gibi karın, sırt, bel gibi çeşitli noktaların da çalışmasını sağlar.

Uygulanışı:  Başlangıç pozisyonu olarak önce şınav pozisyonuna benzer bir duruş alıyorsunuz. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve yere parmak uçlarınızı koyun. Plank Hareketinin, şınavdan farkı; dirsekten itibaren kolunuz yere paralel biçimde sabit ve avuç içleriniz aşağı bakacak.

Ardından ikinci hareketimiz olan Mountain Climber’a geçiyoruz. Kollar yine aynı şekilde sabit kalarak, ayağımızı havaya kaldırıp dizimizi karnımıza doğru çekiyoruz. Bu hareketi uygularken dizinizi vücudunuzun dışına doğru kaldırırsanız, bel inceltme açısından daha büyük verim alırsınız. Devamında başlangıç pozisyonuna dönün ve diğer harekete geçin.

Diğer hareketimizin ismi ise Plank Jack… Bu harekette; İki ayağımızı birden havaya kaldırarak yine aynı düzlemde, omuz hizamızın dışına doğru koyuyoruz. Hareketi; duruşunuzu koruyarak 30-45 saniye arasında yapmanız yeterli olacaktır.

2. Alternating Knee to Chest: Bu hareket beli inceltirken aynı zamanda alt, üst ve orta karın kaslarını da güçlendirir.

Uygulanışı: Sırt üstü yere uzanın ve boynunuzu kaldırın. Vücudunuz yere paralel biçimde dururken, dizinizi bükerek bir bacağınızı göğsünüze kaldırın. Diğer bacağınızı ise ileriye uzatın. Bu hareketi bacaklarınızı değiştirerek 5 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.

3. Extented Leg Pulses: Bu egzersizde yine belinizi inceltirken, karın kaslarınızın güçlenmesini sağlar. Egzersizi; Evinizde ve en rahat ettiğiniz Spor Giyim Ürünleri ile kolayca yapabileceksiniz.

Uygulanışı: Sırt üstü yere uzanın. Bir bacağınızı yere dik olacak şekilde havaya kaldırın ve diğer bacağınızı ise düz tutun. Ardından havadaki bacağınızı ellerinizle kavrayın. Karın kaslarınızı sıkarak, kendinizi havadaki bacağınıza doğru çekin. Hareketi; 10 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.

4. Leg Lifts/Hip Tips/Crunches: Bu hareket; 3 hareketin kombinasyonundan meydana geliyor. Oblikler haricindeki tüm karın kaslarınızı çalıştıran bu egzersiz, oldukça zorlayıcı ve etkili bir bel inceltme hareketidir. 

Uygulanışı: Bir bacağınızı yere dik olacak şekilde, hiç bükmeden havaya kaldırın ve ellerinizi başınızın arkasına koyun. Ardından diğer bacağınızı, havadaki bacağınıza doğru kaldırmaya başlayın. İki bacak aynı hizaya geldiğinde boynunuzu ve başınızı bacaklarınıza doğru çekerek karnınızı sıkıştırın. Hareketi; 15 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.

5. Bicycle Crunch: Şimdi uygulayacağımız bel inceltme hareketi, bel bölgenizdeki yağları eriterek tüm karın kaslarınızı güçlendirir.

Uygulanışı: Elinizi kafanızın arkasına koyun. Sırt üstü yere yatarak bacaklarınızı bisiklet sürermiş gibi tek tek göğsünüze doğru çekin. Ardından attığınız bacağınızın tersi yönde mekik çekerek kolunuzla zıt olan taraftaki bacağınızı birleştirin. Bu hareketi 10 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.

Evde Yapabileceğin 7 Göbek Eritme Hareketi

Göbek bölgesindeki yağlanmadan kurtulmanın sabır ve emek isteyen bir süreç olduğunu biliyoruz. Sağlıksız ve düzensiz beslenme sonucunda karın bölgesinde meydana gelen bu yağlanmanın sağlığa olumsuz etkileri konusunda birçok uzman hemfikir. Doktorlar, karın ve bel çevresindeki yağlanmanın kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklara yakalanma riskini artırdığını dile getiriyorlar. Ancak bu bölgedeki yağları eritmek için sağlıklı beslenme ve egzersizden oluşan çeşitli göbek eritme yolları var. Üstelik, spor salonuna gitmek zorunda kalmadan evde yapabileceğin kolay egzersizlerle karın bölgendeki yağlardan kurtulman mümkün!

Hazırsan senin için derlediğimiz evde yapılabilecek 7 göbek eritme hareketini yakından inceleyelim!

Scissors Switch

Pilates antrenmanlarında sıkça kullanılan Scissors Kicks egzersizi, göbek eritme yöntemleri denildiğinde akla ilk gelenlerden. İç bacak kaslarını da harekete geçirecek bu egzersiz için yapman gereken ilk şeyse sırt üstü belin yere tam değecek şekilde uzanmak. Daha sonra karnını içeri çekmeye çalış, ellerinle destekleyerek sağ bacağını kendine doğru çek. Bu esnada sol bacağının yerden dört-beş santim yukarıda tutmaya çalış. Aynısını 12 tekrar 3 set şeklinde yapabilirsin. Eğer başlarda zorlanırsan, ayaklarını yere değdirmeyi dene. Bu egzersizi yaparken dizlerinin bükülmemesine dikkat etmelisin.

Flutter Kicks

Göbek eritme egzersiz programına ekleyebileceğin, “havaya tekme” olarak da bilinen Flutter Kicks, kalça bölgesi için de etkili bir egzersiz. Sırt üstü uzan ve ellerini başının arkasında birleştir. Yerden 15 santim yukarı kaldırdığın ayaklarını kalça genişliğinde aç. Daha sonra sırasıyla bir ayağını yukarı kaldırırken, diğerini bir miktar indir. Özellikle alt karın kasların için bir hayli etkili olan bu hareketi 20 tekrar 3 set olarak yapabilirsin. Her harekette olduğu gibi, Flutter Kicks esnasında nefes alıp verişine dikkat etmen gerekiyor. Hareketin etkisini artırıp daha zor bir hale getirmek için ayak bileklerine ağırlık takmayı deneyebilirsin.

Plank

Kolay gibi gözüken ama dayanıklılık isteyen bir egzersizle karşındayız: Plank. Pilates matına yüz üstü uzan, vücudunu dirseklerinden ve parmak uçlarından güç alarak kaldır. Bu egzersizin en önemli kısmıysa boynunu, sırtını, kalçanı ve bacaklarını hizalanmış bir şekilde tutuyor olman. Bu pozisyonda en az 30 saniye durmayı dene. En fazla 2 dakika bu pozisyonda kal ve sürekli derin nefes alıp vermeyi unutma. 3 set halinde yapabileceğin Plank egzersizi, sadece göbek yağlarından kurtulmana değil dayanıklılığını artırma konusunda da sana yardımcı olacak.

Crunch

Yarım mekik olarak da anılan bu hareket, göbek eritme egzersizleri listemizin olmazsa olmazlarından biri. Çoğumuzun aşina olduğu bu hareketin adımları bir hayli basit. Sırt üstü uzandıktan sonra, dizlerini kır ve ellerini boynunun altında kenetle. Gövdeni yukarı, dizlerine doğru kaldır. Karın kaslarını çalıştıran bu hareketin püf noktasıysa doğru zaman nefes alıp vermek. Vücudunu yukarı kaldırırken nefes vermen, indirirken de nefes alman gerekiyor. Eğer karın kaslarını sıkarak ve karnını içeri çekerek yaparsan bu hareketten daha çok verim alabilirsin. Crunch egzersizini 12 tekrardan 2 set yapmanı öneriyoruz.

Swiss Ball Crunches

Aslında bu hareket yukarıda anlattığımız Crunch’a çok benziyor. Tek fark, bu hareketi yapmak için bir pilates topuna ihtiyacın var. Bel boşluğun pilates topuna gelecek şekilde uzanman ve sandalyeye oturduğunda olduğu gibi ayaklarını yere güçlü bir şekilde basman gerekiyor. Ellerini başının arkasında birleştir ve üst gövdeni yukarı doğru kaldır. Üst gövdeni sadece yarıya kadar kaldırman yeter. Gövdeni kaldırırken nefes vermeyi ihmal etme. Pilates topuyla egzersiz yapmaya alışık değilsen alışana kadar pilates topunu duvara dayayıp altından kaymasını engelleyebilirsin. Crunch egzersizin de olduğu gibi 12 tekrardan 2 set yapabilirsin.

Russian Twist

Özellikle alt karın kaslarını ve yan karın kaslarını çalıştıran hareketimize geldi sıra. Pilates matının üstüne oturduktan sonra dizlerini kır ve ayaklarını yukarı doğru kaldır. Eğer ayaklarını yukarı kaldırınca hareketi rahat yapamıyorsan, ayaklarını yere koyabilirsin. Sırtını düz tutarak ayakların ile V şeklinde bir pozisyonda olmasını sağla. Daha sonra, ellerini karnına değmeyecek şekilde ileri uzat ya da başının altına koy. Belini önce sola sonra sağa doğru döndür. Omurganın da esnemesi sağlayan bu hareketi yaparken nefesini düzenli alıp vermeye özen göster. 15 tekrardan 3 set yapıp set aralarında 20-30 saniye dinlenerek bu hareketi rutininin bir parçası yapabilirsin.

Mountain Climber

Göbek eritme püf noktaları listemizin son egzersizi olan dağ tırmanışı olarak da bilinen bu hareket, göbek bölgendeki yağlardan kurtulmana yardımcı olurken sırt ve kol bölgelerindeki yağların da yakımını hızlandıracak. Yüz üstü matın üzerine uzan ve dirseklerini kırmadan avuç içlerin yere değecek şekilde dur. Önce sağ ayağını karnına doğru yavaşça çek ve eski pozisyonuna getir. Daha sonra aynısını sol ayağın içinde yap. Yerde duran ayağının parmak uçlarından güç almaya çalış. Bu egzersizi yaparken gövdenin yere paralel olmasına dikkat et. 30 saniyelik aralıklarla 15 tekrardan 3 set olarak yapabileceğin bu hareketle adeta yerde koşuyormuş gibi hissedeceksin.

Evde yapabileceğin 7 göbek eritme egzersizinden oluşan listemizin sonuna geldik. Bu egzersizleri yaparken ihtiyacın olacak her türlü spor ekipmanını bulmak için Sneaks Cloud’u ziyaret et! Spor yaparken ihtiyacın olan ürünler Sneaks Cloud'da, üstelik bu blog yazımıza özel fırsat her 500 TL’lik yeni sezon alışverişe anında 100 TL indirim! Faydalanmak için indirim kodu BLGCD. Hemen www.sneakscloud.com'yi ziyaret et indirimi kaçırma.

Hızlı bir şekilde bel nasıl inceltilir? Bel inceltmenin püf noktaları

Hızlı bir şekilde bel nasıl inceltilir? Bel inceltmenin püf noktaları

Belinizin kalınlığından şikayetçiyseniz ve ne kadar spor yapmaya çalışırsanız çalışın herhangi bir incelme fark etmediyseniz bu bilgiler işinize çok yarayacak! Hayallerinize giden yolda incecik bir bele sahip olmak istiyorsanız en başta sağlıklı beslenmeye dikkat etmelisiniz. Peki bel inceltmek için ne yapılabilir? İnce bel için ne yapılmalı? Bel inceltme egzersizi neler, bel inceltme diyeti

Jilet gibi dümdüz bir karına ve incecik bir bele sahip olmak her kadının olmasını istediği bir vücut şeklidir. Estetik açıdan her ne kadar hoş durmasa da aslında bazı sağlık problemlerinin belirtisi olarak karşımıza çıkar. Kalın belin sebep olduğu simit görünümü yok etmek için katı kilo verme diyetlerini uygulamak işinize yaramayacaktır. Bilimsel araştırmalardan elde edilen bilgilere göre, ideal bir bel ölçüsü için vücudun bel kalınlığının, boy uzunluğunun yarısı kadar olması gerektiği tespit edildi. Örneğin; boyu 180 cm olan bir kişinin belinin ölçüsü 90 cm olmalıdır.Peki ince bir bele nasıl sahip olunur? Bölgesel incelmeler için işe yarar en önemli taktiğin spor yapmak olduğu hemen hemen herkes tarafından bilinir. Ancak en az spor yapmak kadar sağlıklı beslenmekte çok önemlidir. Eğer düzenli ve sağlıklı bir şekilde beslenmiyorsanız, sadece spor yapmanın zayıflamanız için hiçbir etkisi olmayacaktır. Doğru beslenmede, vücudun gereksinim duyduğu besinleri tanımak ve beslenme listesini de bu besinlere göre düzenlemek önemlidir. 

bel inceltme yöntemleri

bel inceltme yöntemleri

BEL İNCELTEN EGZERSİZLER NELER? İNCE BELE SAHİP OLMAK İÇİN EGZERSİZLER

Belinizi inceltmek için beslenme düzeninize dikkat etmenin dışında egzersiz de yapmalısınız. Çünkü hareketsiz yaşam kilo almanıza, özellikle göbek ve bel çevresinin yağlanmasına neden olur. Ayrıca bel egzersizleri dik durma ve sağlıklı bir beden içinde oldukça önemlidir. 

İşte belinizi inceltmek için yapmanız gereken egzersizler:

1. Eller baş üzerinde

Bel inceltme egzersizleri

Bel inceltme egzersizleri

-Ayaklarınız omuz hizanızda açık olacak şekilde ayakta durun.

-Kollarınızı başınızın üzerinde birleştirin.

-Nefes alışverişlerini takip ederek sağa ve sola eğilin.

-Her yön için 5'er kez tekrar edin.

2. Silecek pozisyonu

bel nasıl inceltilir

bel nasıl inceltilir

BEL ÇEVRESİNİ İNCELTMEK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Yeşil çay ve yaban mersini bel bölgesinde biriken yağların oluşumunu önler. Nedenin ise yeşil çaydaki kateşin maddelerinin hızlı şekilde kalori yakmayı sağladığı, yaban mersini tüketiminin de yağ oranını azalttığı bilinmektedir.

- Metabolizma hızını arttırarak, bel çevresini zayıflatmak için sabahleyin mutlaka sağlıklı bir kahvaltı yapın.

- Her gün 2-2,5 litre su tüketin ve bu suyun içine limon ya da tarçın atın.

- Ambalajında yağı az olduğu belirtilen süt ve yoğurtları tüketmeye gayret gösterin.

- Ana öğünlerde yemekle beraber salata yemeyi ihmal etmeyin.

- Her gün 2-3 bardak bitki çayı tüketin.

- Sağlıklı karbonhidratlı besinler bel çevresini inceltmeye yardımcı olacaktır.

biberiye yağı zayıflatır mı

biberiye yağı zayıflatır mı

MASAJ YAPMAK BELİ İNCELTİR Mİ?

Simit bölgesinde biriken yağları eritmek için düzenli olarak masaj uygulanması önemlidir. Özellikle de biberiye yağı ya da doğal limon suyu ile birkaç dakika masaj yapmak bile yağ azaltmaya ve kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olacaktır.

BEL İNCELTMEK NEDEN ZORDUR?

Özellikle de kadınlarda yağ birikiminin en müsait olduğu yer karın ve bel çevresidir. Kilonuz ne kadar zayıf olursa olsun bu bölge oldukça sıkıntılı bir bölgedir ve çok kolay bir şekilde yağ biriktirebilir. 

- Hormonal farklılıklar, (menopoz dönemi),

- Sindirim sistemi rahatsızlıkları,

- Hareketsiz geçen günler,

- İşlenmiş besinler ve rafine,

- Alkol tüketimi,

Kaygı ve stres kalın bele yol açan etmenlerdendir.

bel inceltme

bel inceltme

1 HAFTADA BEL İNCELTEN DİYET LİSTESİ

1. Gün

Kahvaltı: 2 tane orta boy tatlı biber, 1 yumurta ve az miktardaki peynir ile hazırlanmış omlet

Ara öğün: 1 kase haşlanmış brokoli

Öğle yemeği: 1 porsiyon (200 gram) ızgarada pişmiş tavuk eti, 1 tabak yeşillikle hazırlanmış zeytinyağlı salata

Ara öğün: 1 tane yeşil elma

Akşam yemeği: 300 gram yağsız pişmiş mantar ve kahverengi pirinç ile hazırlanmış 1 kase pilav

2. Gün

Kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, 1 salatalık ve 1 domates

Ara öğün: mevsim meyvelerinden hazırlanmış sıkma meyve suyu

Öğle yemeği: 1 tabak ıspanak yemeği, 1 dilim ekmek

Ara öğün: 1 orta boy muz

Akşam yemeği: Izgarada pişmiş 150 gram kırmızı et ya da 1 porsiyon balık

3. Gün

Kahvaltı: 1 dilim ekmek, menemen ve 1 tane salatalık

Ara öğün: 2 tane ceviz ya da 1 avuç sade leblebi

Öğle yemeği: 1 dilim ekmek, domates soğan ve salatalık ile hazırlanmış salata

Ara öğün: Yarım kase yoğurt ya da 1 bardak ayran

Akşam yemeği: 1 porsiyon yoğurtlu makarna

4. Gün:

Kahvaltı: 1 büyük boy haşlanmış patates, yeşillik salatası

Ara öğün: 1 tane orta boy havuç

Öğle yemeği: Bol yeşillik ile hazırlanmış tavuk salatası

Ara öğün: 1 avuç kabak çekirdeği

Akşam yemeği: 1 kase çorba, 1 dilim ekmek ve zeytinyağlı salata

5. Gün:

Kahvaltı: 1 kase meyve salatası

Ara öğün: 1 fincan yeşil çay

Öğle yemeği: 1 porsiyon zeytinyağlı yemek ve 1 dilim ekmek

Ara öğün: 1 kase yoğurt

Akşam yemeği: 2 tane orta boy haşlanmış patates

6. Gün:

Kahvaltı: Omlet, 1 tane domates ve 1 dilim ekmek

Ara öğün: 1 tane elma

Öğle yemeği: Haşlanmış ya da fırında pişmiş karnabahar, 1 dilim tam tahıllı ekmek

Akşam yemeği: Zeytinyağlı sebze yemeği ve 1 bardak ayran

7. Gün:

Kahvaltı: 1 porsiyon beyaz peynirli ya da kaşar peynirli tost ve 1 tane domates

Ara öğün: 1 fincan yeşil çay ve 10 tane çiğ badem

Öğle yemeği: Ton balıklı salata

Ara öğün: 1 tane mevsim meyvesi

Akşam yemeği: Haşlanmış patates yemeği ve bol yeşillikli salata

Evde basen en kolay ve hızlı nasıl eritilir? Hızlı basen eritmede etkili yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Evde basen en kolay ve hızlı nasıl eritilir? Hızlı basen eritmede etkili yöntemlerHipersomnia nedir? Hipersomnia belirtileri nelerdir? Hipersomnia vücuda etkileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Hipersomnia nedir? Hipersomnia belirtileri nelerdir? Hipersomnia vücuda etkileri nelerdir?Yamuna korse ile zayıflama! Yamuna korse nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yamuna korse ile zayıflama! Yamuna korse nasıl kullanılır?Bahar renkleri mavi ve pembe nasıl kombinlenir? Mavi ve pembe kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Bahar renkleri mavi ve pembe nasıl kombinlenir? Mavi ve pembe kombin önerileriH&M Nisan ayı en çok satan ürünler! H&M ilkbahar koleksiyonu

İLİŞKİLİ HABER

H&M Nisan ayı en çok satan ürünler! H&M ilkbahar koleksiyonu

Evde yapabileceğiniz bel incelten en etkili 7 hareket

Haberin Devamı

1- CRISS-CROSS CRUNCH HAREKETİ

Evde yapabileceğiniz bel incelten en etkili 7 hareket

Sırt üstü pozisyonda dizler bükülü olacak şekilde uzanın ve önce sol dirseğinizle yukarı doğru kalkarak sağ dizinizi çekip dizinize doğru uzanın. Sonra başlangıç pozisyonuna dönün ve diğer yöne tekrarlayın (10-12-15 tekrar).


2- RUSSIAN TWIST HAREKETİ

Evde yapabileceğiniz bel incelten en etkili 7 hareket

Yere oturun, dizlerinizi kendinize doğru çekin. Kollarınızı göğüs hizanızın biraz üstünde ileriye doğru uzatın. Kollarınızı düz tutup sol bacağınızı kaldırırken karın kaslarınızı sıkın ve gövdenizi sola döndürün. Kollarınızı aşağıya doğru indirip yere yakın tutun. Başlangıç pozisyonuna dönün ve diğer tarafa aynı şekilde tekrarlayın. Bu hareketi görselde de görüldüğü gibi ayakları yerden kaldırmadan ve elinizde dumbell ya da kettlebell ile yapabilirsiniz (10-12-15 tekrar).


3- SIDE PLANK HAREKETİ

Evde yapabileceğiniz bel incelten en etkili 7 hareket

Sol yanınıza doğru yere uzanın. Ayaklarınızı üst üste koyup sağ elinizi belinize ya da başınızın arkasına koyun. Dirseğinizden güç alarak vücudunuzu yukarı doğru kaldırıp maksimum sürede bu pozisyonda beklemeye çalışın ya da vücudu yukarı kaldırdıktan sonra yukarı-aşağı hareket ettirin (10-12-15 tekrar). Diğer tarafa dönüp hareketi tekrarlayın.


4- SAW HAREKETİ

Evde yapabileceğiniz bel incelten en etkili 7 hareket

Yere oturup bacaklarınızı kalça mesafesinden biraz daha geniş olacak mesafede açın ve öne doğru uzatın. Sağ elinizle sol ayak parmaklarınıza değmeye çalışın ya da değecek şekilde uzanın. Uzanırken nefes verin ve yukarı kalkarken nefes alın. Sonra tekrar düz oturur pozisyona dönün, eğilin ve ters tarafa hareketi tekrarlayın (10-12-15 tekrar).


5- HEEL TOUCH HAREKETİ

Evde yapabileceğiniz bel incelten en etkili 7 hareket

Sırtüstü yere uzanın ve bel boşluğunuzu kapatmak için karnınızı iyice sıkın eğer kapanmıyorsa bir havlu koyarak boşluğu kapatın. Bacaklarınızı dizden büküp omuz genişliğinde açın. Yukarı doğru hafif kalkarak topuklarınıza sırayla değmeye ya da uzanmaya çalışın (10-12-15 tekrar).


6- SIDE CRUNCH WITH LEG LIFT HAREKETİ

Evde yapabileceğiniz bel incelten en etkili 7 hareket

Yan olacak pozisyonda yere uzanın ve ayaklarınızı uzatın. Yere yakın olan kolunuzu omuz hizanızda yerden kalkmayacak şekilde uzatın. Diğer elinizin parmakları ile de başınızın kenarlarına dokunarak yukarı doğu kalkın ve aynı zamanda da bacaklarınızı yukarı doğru kaldırın. Eğer bu zor geliyorsa bacaklarınızı yerde tutarak sadece vücudunuzu yukarı kaldırarak da hareketi yapabilirsiniz (10-12-15 tekrar).


7- SIDE BEND HAREKETİ

Evde yapabileceğiniz bel incelten en etkili 7 hareket

Bir ele ağırlık alıp ya da eller boş bir şekilde hareket yapılabilir. Boş olan eli belinize yerleştirin ve ağırlığın üzerine yatarak belinizi esnetin. Esneme hareketini yaptıktan sonra tekrar başlangıç pozisyonuna dönün, nefes alın ve tekrar aynı yöne doğru yatın. Tekrar sayısı tamamlandıktan sonra diğer ele geçin ve aynı hareketi diğer tarafa uygulayın (10-12-15 tekrar).

#Karın Ve Bel İnceltme Hareketleri#Bel İncelten Hareketleri#Zayıflama

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır