kolera sagopa kajmer neden ayrıldı / Sagopa Kajmer - Vikipedi

Kolera Sagopa Kajmer Neden Ayrıldı

kolera sagopa kajmer neden ayrıldı

Sagopa Kajmer

Sanatçının aynı adlı albümü için Sagopa Kajmer (albüm)&#;sayfasına bakınız.

Sagopa Kajmer, gerçek adıyla Yunus Özyavuz, ya da bilinen eski adlarıyla DJ Mic Check ve Silahsız Kuvvet (d. 17 Ağustos , Samsun); Türk rap müzisyeni, müzik yapımcısı, söz yazarı ve DJ'dir.

Yunus Özyavuz, 17 Ağustos 'de Samsun'da doğdu. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini Samsun'da tamamladı. Samsun'da yerel bir radyoda DJ'lik yaparak işe başladı. Daha sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi ve İstanbul ÜniversitesiEdebiyat Fakültesi, Fars Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirerek mezun oldu.

’de Kuvvetmira adlı rap grubunu kurdu ve grupta Silahsız Kuvvet adıyla yer aldı. Türk rap sanatçılarının yılında çıkardığı rap albümü olan Yeraltı Operasyonu'nda yer aldı. Başta Silahsız Kuvvet mahlasını kullanan sanatçı, sonraları Sagopa Kajmer ismini kullanmaya başladı ve Sagopa Kajmer isimli bir albüm çıkardı. Bu albümden sonra On Kurşun'u, 'te de Bir Pesimistin Gözyaşları'nı piyasaya sürdü. G.O.R.A. filminin müziklerini yaptı. 'te Romantizma albümünü çıkardı. 11 Ağustos 'te kendi plak şirketi Melankolia Müzik'i kurdu. 27 Haziran 'da Melankolia Müzik etiketiyle Kafile isimli bir derleme albüm yayımladı. 1 Ağustos 'da Esen Güler (Kolera) ile evlendi. 'de Kolera ile İkimizi Anlatan Bir Şey isimli bir düet albümü yayımladı. 'de Kötü İnsanları Tanıma Senesi adlı bir solo albümü, 'da Şarkı Koleksiyoncusu, 'da Kolera ile 2. düet albümü olan Bendeki Sen'i, 'de Saydam Odalar'ı, 'te Kalp Hastası, 'de Ahmak Islatan albümünü, 'da Sarkastik EP albümünü yayımladı. 12 Haziran 'de ise rapçi Patron ile "Siyah" teklisini yayımladı. 17 Temmuz 'de Faruk Sabancı ile "Bu Sen Değilsin" teklisini yayınladı. Ayrıca 17 Ağustos doğum gününde kuzeni Gökhan Özyavuz ile 5 parçadan oluşan Yunus EP albümünü yayımladı. 2 Haziran 'de Kağıt Kesikleri isimli albümünü yayımladı.

Kariyeri[değiştir kaynağı değiştir]

Akşam gazetesinden Çağla Gürsoy, sanatçı için "Sagopa Türkiye'deki rap dehalarının başında gelen isimlerden. Hem tarzını hem de müziğini çok beğenirim." ifadelerini kullandı.[69]Sabah gazetesi yazarı Yusuf İzel, Sagopa Kajmer'i anlatan alfabetik bir kelime listesi hazırladı.[3]Esquire dergisi "Görünce Mutlu Olduğunuz 50 İnsan" başlıklı yazısında Sagopa Kajmer için "Türkiye'deki rap müzik kültürüne yeni bir soluk kazandırdı." ifadelerine yer verdi.[63]Milliyet yazarı Selçuk Bulut Sagopa Kajmer'i eski tarzını değiştirmesi ve "hızlı tüketlilir" parçalar yapması yönüyle eleştirdi.[70] "Yeni nesil rap’çilere ders" başlıklı yazısında Sagopa Kajmer'i "Türkçe rap’in çok önemli figürlerinden biri" olarak nitelendiren Hürriyet yazarı Tolga Akyıldız, Sagopa Kajmer'in "Saldırground" şarkısıyla hem eski hip-hop kitlesine hem de yeni nesil rap kitlesine hitap ettiğini ifade etti.[71]

Diskografi[değiştir kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Rol
AvluHapishane mahkûmu

Kaynakça[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.