saçımı düzleştirdikten sonra uçları kıvrılıyor / kısa ve düz saçın dışa kıvrılması? - süslüsözlük

Saçımı Düzleştirdikten Sonra Uçları Kıvrılıyor

saçımı düzleştirdikten sonra uçları kıvrılıyor

Keratin saç düzleştirme kimlere yapılmamalıdır? Prosedürün dezavantajları - keratin saç düzleştirme eksileri

Özellikle yağmurda saçlarımdan sıkılıyorum.

Yağmur = kafada ruh hali yok = kendinden şüphe. Dalgalı saçlar için kızgınlık formülü şuna benzer)

Kısa bir saç kesimi zorunludur, mükemmel olmalıdır. Kısa saç kesimlerinin giyilebilmesi ve her zaman iyi görünmesi gerekir. Bu yüzden size kısa bir süreliğine saçınızın doğallığını nasıl aldatabileceğinizden biraz bahsedeceğim.

İlk defa COCOCHOCO ile keratizasyon yaptım. Yaklaşık üç yıl önceydi. Sonra sonuçtan memnun kaldım, ama şimdi daha iyi araçlar olduğunu anlıyorum. Koku saçtan sadece muhteşem olsa da, ondan sonra.

Son zamanlarda yine asırlık saç sorunuma dönmeye karar verdim ve keratinizasyona gittim.

Beni Kerafil ile yaptılar. Uzunluğum için maliyet yaklaşık rubleye çıktı.

Yani izlenimler:

  • saç şekillendirmek daha kolaydır, işlemden bir buçuk ay sonra sadece saç kurutma makinesi ile şekillendirilebilir. Ama yine de birkaç kez ütü yapıyorum. (aslında 7 kez yerine yeterlidir);
  • Saçımı her gün yıkarım ve şekillendiririm. Bu nedenle, başın hızla yağlanması gerçeğinde özel bir şey fark etmedim.
  • yağmur uçlarda bir yönde hafifçe kıvrıldığında. Ancak daha önce olduğu gibi, yağışlı havalarda kıyaslanamaz.
  • saç ağırlaşır ve daha uzun süre kurur, sağlıklı ve bakımlı görünür;
  • ürünü kafaya uygularken ve düzleştirirken çok güçlü koku. Gözleri acıtıyor, bu yüzden maskeli olmamız gerekiyordu (bunu bir pozisyonda yapmamak daha iyi).
  • uygulamadan sonra üç gün boyunca yıkamayın. Cesaretle 2 gün dışarı çıktım ve saçımı yıkadım, çünkü şişko kafalı bir canavara bakmak yüreksizlerin görebileceği bir şey değil;
  • kuru saç yok;
  • daha önce nasıl tırmandılar, öyleyse sonra tırmanıyorlar)))))));
  • özel saç bakım ürünleri kullanmanız gerekir. OILIN "Siyah Pirinç" kullanıyorum.

Yağmurda saçın normal durumu, nem:

Yani, işlem sırasındaki fotoğraf:

Hemen sonra:


Ve şimdi 2 ay sonraki fotoğraf :))) Çarpık ellerim sadece saç kurutma makinesiyle başımı kuruttu

Saçın %90'ı keratin, basit amino asitlerden oluşan bir proteindir. Bir zincirdeki elemanları sıralarken düz bir iplik oluşur. Çok sayıda bağ oluştuğunda zincir kıvrılma şeklini alır. Ek bileşiklerin rolü, disülfid köprüleri ve hidrojen bağları tarafından oynanır. Çoğu düzleştirici maddenin temel etki prensibi bu bağların yok edilmesidir.

Neden keratin saç düzleştirmeye ihtiyacınız var?

Aptalca bir soru gibi görünüyor! Saç kurutma makinesi veya ütü ile ek şekillendirme ve düzleştirme yapmadan doğal dalgalı saçları pürüzsüz hale getirmek ve şeklini uzun süre korumak için. Ancak keratin düzleştirme prosedürünün verdiği tek etki bu değildir. İnce, kalın, hasarlı saçlar yıkandığında veya yıprandığında birbirine dolanma eğilimi gösterir. Keratin ile düzleştirilen saçların yıkandıktan sonra taranması belirgin şekilde daha kolaydır ve gün içinde karışmaz.

Ayrıca, farklı formülasyon üreticileri, ürünlerini farklı etkilerle tamamlar. Bazıları saçı besler, kalın ve parlak hale getirir, diğerleri parlaklık ve yumuşaklık katar, kuruluğu ve hacmi giderir.

Popüler

Keratin saç düzleştirme kimler için uygundur?

Prosedür için herhangi bir kontrendikasyon yoktur. Zayıflamış ve mat saçlar ise tam tersine sağlıklı bir görünüm kazanacaktır. Ve keratinden iyi durumda olan saçlar bozulmaz - ancak ustanın bileşimi bozmaması ve kaliteli bir üreticinin araçlarını kullanması şartıyla. Kural olarak en iyi kompozisyonlar Brezilya markalarındandır - bu nedenle Brezilya keratinli saç düzleştirme popülerdir. İyi fonların ucuz olamayacağını hatırlamak önemlidir.

Keratin saç düzleştirme maliyeti ne kadardır?

Salondaki işlemin fiyatı, saçın uzunluğuna ve kalınlığına bağlı olarak 7 ila 15 bin ruble arasında değişiyor. Kalın, omuz hizasındaki saçları düzleştirmek, uzun fakat seyrek saçlar için bir tedavi kadar maliyetli olabilir.

Düzleştirme etkisi ne kadar sürer?

Üreticiler altı aya kadar mükemmel düz saçlar vaat ediyor. İşlemi ilk kez yapmıyorsanız, düzleştirmenin etkisi gerçekten 4 ila 6 ay arasında sürebilir. Bu, ürünün saçtaki kümülatif etkisinden kaynaklanmaktadır. İlk kez ay saymaya değer, bundan sonra etki yavaş yavaş kaybolacaktır.

Düzleştirilmiş saçlarda hangi işlemler yapılabilir?

Her türlü şekillendirme - keratin düzleştirmeden sonra, bu şekilde şekillendirmek isterseniz saç yine de bukleler halinde kıvrılacaktır. Stili düzeltmeyi unutmayın, tüm sır bu. Ancak her türlü boyama ve tonlama zarar verir. İlk olarak, keratin düzleştirmeden sonra saçı boyamak o kadar kolay değildir: boya, ürünle işlem görmüş saça nüfuz etmez. Ancak aynı zamanda saç yapısına nüfuz etmeye çalışan boya keratin tabakasını yok ederek işlemin etkisini azaltır. Ancak zaten boyanmış saçlar için keratin fayda sağlayacaktır: rengin solmasını önler.

Keratin düzleştirmeden sonra saç nasıl görünür? Onlara nasıl bakılır?

Ustalar, keratin düzleştirmeden sonra sadece sülfatsız şampuanlar kullanmanızı önerir. Bu öneri ne kadar katı ve sülfatsız şampuanlar arasındaki fark nedir?

Keratin düzleştirmeden sonra saç: yorumlar

Prosedür hakkında:

“Keratin saç düzleştirme için, ustaları prosedürü profesyonel Marcia Teixeira kozmetik ürünlerini kullanarak yapan Place in the Sun güzellik kulübüne gittim. Marcia markasının bir özelliği dört doğrultma bileşimidir (genellikle markalar bir doğrultma maddesini temsil eder). Kompozisyonlar farklı saç tipleri için tasarlanmıştır: inceden çok kıvırcık Afrika tipine. En güçlü bileşim saça üç gün boyunca uygulanmalıdır (saçınızı ıslatıp sabitleyemezsiniz). Saçlarım kıvırcık ama kıvırcık değil. Bununla birlikte, kalın ve yoğundurlar, hafif bir kompozisyon onları almayacak, bu yüzden usta benim için ilk ikisi gibi prosedür gününde yıkanan üçüncü en güçlü kompozisyonu aldı.

Keratin saç düzleştirme prosedürü beş aşamada gerçekleştirilir: kafanın yıkanması ve kurutulması, bileşimin uygulanması, bileşim ile saçın bir saç kurutma makinesi ile şekillendirilmesi, bir ütü ile ek saç düzleştirilmesi, bileşimin yıkanması ve son kurutma. Kuaför koltuğunda beş saat geçirdiğimi söylemek korkutucu - uzun ve kalın saçlarda prosedürü tamamlamak bu kadar zaman aldı (hazır olun, örgü sahipleri).”

Duygular hakkında:

“İşlemden hemen sonra saçlar ayna gibi pürüzsüz görünüyordu. İşlemin etkisini bozmamak için işlemden sonraki ilk gün saçımı yıkayamadım, tokalayamadım ve saçlarımı bandajlayamadım. İlk şampuandan sonra saçta kalan küçük bir bileşim hala vardı.

Keratin saç düzleştirme: artıları ve eksileri

Keratin giymek hakkında:

“Uzmanlara göre keratin düzleştirilmiş saçlar yıkandıktan sonra herhangi bir ek şekillendirme gerektirmez. Bundan esinlenerek işlemden sonra ilk defa saçlarımı yatmadan önce yıkadım ve ıslak saçlarla yattım. Ve evet, şampuanımı sülfatsız olanla değiştirdim. Keratinim böyle bir çarpışma testine dayanamadı: sabahları saçlarım parlaklığını kaybetti ve “buruşmuş” görünüyordu. Ancak keratin vaatlerinden birini her koşulda yerine getirir: saçın taranması kolaydır ve daha az karışır!

Prosedürün diğer avantajları:

  • saç kıvrılmayı gerçekten durdurdu (kuruduktan sonra yatağa giderseniz);
  • saç pürüzsüz ve kolay şekillendirilebilir;
  • saçta lastik bant veya saç tokası izi yoktur.

Eksilerden - köklerde yağ. Saçlar iki kat daha hızlı kirlenmeye başladı. Ve elbette, birkaç yıkamadan sonra saçlar artık işlemden sonraki ilk günkü kadar mükemmel görünmüyor. Saçlar biraz kıvırcık ve salon görünümü elde etmek için yine de minimal şekillendirme gerekiyor: saç kurutma makinesi ve tarakla kurutma.

Keratin düzleştirmeden bir ay sonra, saç zar zor farkedilir şekilde başlar, ancak yine de orijinal durumuna geri döner. Bukleleri yıkadıktan sonra, hafif bir dalga fark edebilirsiniz. Ama eskiden yarım saat süren saç şekillendirme artık iki kat daha hızlı yapılıyor: saçlar yumuşak ve itaatkar. En keyifli bonus: yıkandıktan sonra kolay tarama.

Marina Ignatieva


Okuma süresi: 10 dakika

bir

Bir kızın kıvırcık kilitleri varsa, bir gün kesinlikle onları düzeltmek isteyecektir (istatistiklere göre her saniye). Ve burada, bir izinden sonra bile bukleleri düzeltebilen özel bir prosedür kurtarmaya geliyor.

Peki keratin saç düzleştirme hakkında hatırlamanız gerekenler nelerdir?


Keratin saç düzleştirmenin avantajları - işlem öncesi ve sonrası fotoğraflar

Bu prosedür saçınızı kimyasal kullanmadan düzleştirmenizi sağlar.

Keratin düzleştirmenin faydaları:

Prosedürün dezavantajları - keratin saç düzleştirme eksileri

Herhangi bir kozmetik prosedür gibi, keratin saç düzleştirmenin de dezavantajları vardır:

  • Dışarıda yağmur yağıyorsa ve salondan yeni çıktıysanız, şemsiye kullanmanızı öneririz, aksi takdirde prosedürün etkisi bozulur.
  • Doğrultma maddesinin bileşiminin bireysel bileşenlerine karşı hoşgörüsüzlük ile ilişkili alerjik reaksiyonlar mümkündür.
  • Üç gün içinde saça mekanik "şiddet" uygulamak imkansızdır. Bu da örgüler, çörekler, kuyruklar ve diğer her şeyin terk edilmesi gerektiği anlamına gelir.
  • Prosedür oldukça tatsız, çünkü müstahzarın buharları mukoza zarlarını tahriş eden formaldehitler içermesi nedeniyle gözlerin yırtılması meydana gelebilir.
  • İşlem havalandırılmayan bir odada yapılırsa, formaldehit zehirlenmesi riski vardır. Bu fenomen kansere bile yol açabilir.
  • Bir süre sonra saçların uçları kopar ve bu da sizi saçlarınızın uçlarını kesmeye zorlar.
  • Yağlı ve kirli saç görünümü olabilir.
  • Saç hacmi azalır.
  • Büyük bir kalın saç kafanız varsa, etki uzun sürmez.
  • Prosedür yavaş. Beline kadar uzun saçların sahibi iseniz, 3 ila 5 saat arasında efendinin koltuğunda oturacağınız gerçeğine hazırlanmalısınız.

Paul Oscar Baş Teknoloji Uzmanı Vladimir Kalimanov'un uzman görüşü:

Keratin düzleştirme, üç düzleştirmeden sadece 1 tanesidir: Kalıcı düzleştirme ve asitle düzleştirme de vardır. Her birinin artıları ve eksileri ile aktif bileşenleri ve çalışma mekanizmaları vardır.

Birçok avantajı olan keratin düzleştirme prosedürü dezavantajları atlamamıştır.

Bunların en büyüğü hem usta hem de müşteri için işlem sırasındaki rahatsızlıktır. Ürünün bileşimindeki aktif bileşenin (formaldehit salıcı) konsantrasyonuna bağlı olarak, gözler nazofarenkste sulanmaya ve sıkışmaya başlayabilir (soğan keserken aynı rahatsızlık hissi).

Keratin düzleştirme işlemi sırasında oluşan formaldehit buharlarından zehirlenme mümkün müdür?

Modern profesyonel müstahzarlarla çalışırken, çalışma sırasında 0,2 mg/m3'ten daha az hava salındığı için bu mümkün değildir.

25 Mayıs tarihli Rusya Federasyonu baş sağlık doktorunun MPC r.z. (çalışma alanının izin verilen maksimum konsantrasyonları), sağlığa zarar vermeden, 8 saatlik bir çalışma günü boyunca bir kişi, formaldehit buhar konsantrasyonunun 0,5 mg / m3'ten fazla olmayan bir odada kalabilir. Gördüğümüz gibi, keratin prosedürleri sırasında buharlaşan konsantrasyon izin verilenden 2 kat daha azdır.

Ancak, belirli bileşenlere ve alerjenliğe karşı bireysel hoşgörüsüzlük hakkındaki anı unutmayın. Sadece keratin düzleştirmeler değil, aynı zamanda şampuanlar, maskeler ve saç boyaları da bundan bağışık değildir. Bu nedenle, her zaman prosedüre başlamadan önce şunları yapmalısınız: alerji testi vücudun bileşime olası reaksiyonu üzerine.

İşlemden sonra, saç ilk birkaç hafta kirli görünüyorsa, bu daha çok keratin bileşiklerinin eksi değil, doğrudan prosedürü uygulayan ustadır. Böyle bir etki, ustanın keratin düzleştirme için bileşimi yanlış seçmesi veya yürütme teknolojisini ihlal etmesi durumunda ortaya çıkabilir.

İşlemden sonra 72 saat boyunca saçınızı ıslatamayacağınız, sabitleyemeyeceğiniz ve saçınızı yıkayamayacağınız efsanesini ortadan kaldırmak istiyorum. Bu çerçeveler, birkaç yıl önce alakalı olan eski kompozisyonlara atfedilebilir. Bugün, keratin düzleştirme formülasyonları, işlemden sonraki ilk 3 gün içinde saç bakımında herhangi bir kısıtlama uygulamamanızı sağlar.

Keratin saç düzleştirme endikasyonları ve kontrendikasyonları - kozmetikçilerin önerileri.

Birçok kişi böyle bir prosedürün neredeyse zararsız olduğunu düşünüyor, ancak bu prosedür için bir endikasyon ve kontrendikasyon listesi var (yukarıda açıklanan dezavantajlardan bahsetmiyorum bile).

Salona gitmeden önce nelere dikkat edilmelidir?

Belirteçler:

  • Düzleştirmeye ve parlamaya ihtiyaç duyan saçlar.
  • Kıvırcık saç, şekillendirilmesi ve taranması zor.

Kontrendikasyonlar:

  • Kafa derisine zarar. Kafanızda en küçük yaralar bile varsa keratin saç düzleştirme işlemini reddetmelisiniz.
  • Bazı kafa derisi koşulları için doktorunuza danışmalısınız.
  • Saçınız dökülürse, işlemi reddetmelisiniz - bundan sonra saçlar ağırlaşır, bu da saç köklerinin saçı iyi tutmayacağı anlamına gelir ve bu da daha şiddetli saç dökülmesine neden olabilir.
  • Emziriyorsanız veya bir çocuk taşıyorsanız, düzleştirme prosedürünü KESİNLİKLE bırakmanız gerekir.
  • Prekanseröz durumu olan kişilerde de bu işlem yapılmamalıdır.

Güzellik salonlarında ziyaretçilere bir prosedür sunulur keratin ile derin iyileşme. Saçınızı sık sık yüksek sıcaklıklara maruz bırakırsanız, saçınızı tararsanız veya başka bir şekilde saçınıza zarar verirseniz, bu prosedür onu eski haline getirmek için tasarlanmıştır.

Bu bir prosedür sadece telleri düzeltmekle kalmaz, aynı zamanda geri yükler hasarlı saç yapısı. Keratin, dış faktörlerin bukleler üzerindeki olumsuz etkisinin etkilerini azaltır. Elastik, daha yoğun ve itaatkar hale gelirler.

Keratin saç düzleştirme ne kadar sürer? Her şey prosedürün nasıl gerçekleştirildiğine bağlıdır - 2 ila 5 ay. Bu, saçı eski haline getirmenin en etkili yollarından biridir.

Keratin saç üzerindeki etki mekanizması

İnsan saçı neredeyse tamamen keratinden oluşur..

Ancak olumsuz çevresel faktörler nedeniyle bu madde azalmaktadır.

Bu nedenle bukleler parlaklığını ve sağlıklı görünümünü kaybeder.

Ürünün uygulanması sırasında saça nüfuz eden küçük keratin parçacıkları, saçın hasarlı bölgelerini doldurarak yapıyı eski haline getirin.

Bu hızlı iyileşmeye katkıda bulunur, böylece bukleler parlaklık, ipeklik, güç kazanır. Böyle derin bir iyileşme, çeşitli faktörlerin etkisi altında çökmeyen bir keratin tabakası oluşturmanıza olanak tanır. Daha sonra bu katman yıkanır, böylece işlem tekrar yapılabilir.

Keratin restorasyonu için talimatlar

Kaliteli aletler kullanan kalifiye ustalara bu hizmeti emanet etmek daha iyidir. Keratin saç düzleştirme nasıl yapılır?

    1. Baş derin temizleyici bir şampuanla yıkanır.
    2. Uzman, saç tipinize uygun bir keratin kütlesi seçer. Tellere bir fırça ile eşit olarak uygulanır.

Önemli! Usta ürünü kökleri etkilemeden uygulamalıdır.

  1. Kütle uygulandıktan sonra teller saç kurutma makinesi ile kurutulur.
  2. Saç birkaç hacim parçasına bölünmüştür. Her biri düzleştirilir.

Önemli!Ütüyü ancak saç kurutma makinesi ile iyice kuruttuktan sonra kullanabilirsiniz.

Keratin kütlesi, yüksek sıcaklıklara karşı koruyan bir kabuk oluşturur, böylece bir demir ile düzeltilebilirler.

Prosedürü evde yürütmek

Böyle bir iyileşme kendi başınıza yapılabilir, ancak ustanın nasıl yaptığını görmek için prosedürü salonda gerçekleştirmeye değer.

Böyle bir sağlıklı yaşam prosedürünü gerçekleştirmek için eğitim kursları ve sertifikalar gerekli değildir, ancak istenen sonucu elde etmek için bir uzmana danışmaya değer.

Ancak keratinizasyon kendi başınıza bu kadar etkili mi?

  1. Ana fark, keratin karışımlarının bileşimidir. prosedür için. Profesyonel aletler, telleri onarmaya ve düzeltmeye yardımcı olan daha güçlü bir bileşime sahiptir. Ve kendi kendine yapılan karışımlar, yapılarını sadece hafifçe düzelterek eski haline getirebilir.
  2. Salon prosedürünün etkisi daha uzundur- yaklaşık 5 ay. Ve evde doğrultma 2 ay sonra tekrarlanmalıdır.
  3. Profesyonel bir keratin karışımı satın almak istiyorsanız, maliyeti bir profesyonele gitmekle yaklaşık olarak aynı olacaktır. Bununla birlikte, fonlar çok sayıda prosedürü gerçekleştirmek için yeterli olacaktır.

Jelatin kullanan maskeler için tarifler bulabilirsiniz, ancak keratin içeren karışımlarla aynı etkiyi vermediklerini unutmayın. Benzer bir etkiye sahiptirler, ancak profesyonel ürünler saç yapısını derinlemesine restore etmenizi sağlar.

Prosedür için popüler araçlar

Keratin saç düzleştirme için bilinen ürünler aşağıda tartışılacaktır.


Saç düzleştirme için en iyi keratin nedir? Fonların buklelerinizi farklı şekillerde etkileyebileceğini unutmamalıyız. Bu nedenle, bileşime dikkat edin: yüksek oranda formaldehit içermemelidir. O zaman bu prosedür sadece fayda sağlayacaktır.

Keratin Düzleştirmenin Faydaları

Bu derin kurtarma prosedürü, bir takım avantajlar nedeniyle popülerdir:

  • çeşitli faktörlerin etkisi altında çökmeyen koruyucu bir filmin oluşturulması;
  • saç modeli sadece bakımlı bir görünüm değil, aynı zamanda sağlıklı bir parlaklık ve parlaklık kazanır;
  • kurulum daha az zaman alacaktır;
  • saç derinlemesine nemlenir ve besinlerle beslenir;
  • teller ütü kullanılmadan düzleşir;
  • fonların doğal bileşimi;
  • agresif kimyasal bileşenlerin yokluğu;
  • bölünmüş uçlar sorunu çözüldü;
  • keratin geri kazanımının uzun vadeli etkisi.

Keratin İyileştirmenin Dezavantajları

Bu avantajlara rağmen, bu hizmetin dezavantajları da vardır:

  • servisten sonraki 3 gün içinde saç yıkamak yasaktır;
  • keratinizasyondan gün sonra saçı mekanik strese maruz bırakmayın;
  • keratin kabuğunun oluşması nedeniyle kıvrılma ağırlaşır ve bu da saç dökülmesine neden olabilir;
  • saç modeli daha az hacimli hale gelir;
  • prosedür sırasında müşteri rahatsızlık yaşayabilir;
  • keratinizasyon sırasında oda havalandırılmazsa, formaldehit zehirlenmesi mümkündür;
  • Keratin düzleştirme prosedürü zaman ve mali açıdan maliyetlidir.

Keratin düzleştirme için endikasyonlar ve kontrendikasyonlar

Salona gitmeden veya bu restorasyonu evde gerçekleştirmeden önce, bunun için kontrendikasyonları okuyun. Bu hizmet kimin için?

  1. Donuk buklelerin sahipleri.
  2. Yaramaz buklelerin sahipleri.

Hangi durumlarda bu hizmeti vermeyi reddetmeye değer?

  1. Kafa derisinde lezyonlar varsa.
  2. Cilt hastalıkları.
  3. Onkolojik hastalıklar.
  4. Saçlarınız dökülmeye meyilliyse.
  5. Astım ve alerjik reaksiyon.

Önemli! Birçoğu şu soruyla ilgileniyor: Hamile kadınların keratin saç düzleştirme yapması mümkün mü? Kesin cevap hayır! Aynısı emzirme döneminde kadınlar için de geçerlidir.

Doğrultmanın sonuçları

Keratin saç düzleştirme zararlı mı? BT keratin karışımının kalitesine bağlıdır hizmet için seçilmiştir. Temel olarak, bu prosedürden sonra incelemeler olumludur. Bukleler daha itaatkar hale gelir, onları şekillendirmek daha kolay hale gelir. Sağlıklı bir parlaklığa ve ipekliğe sahiptirler.

Bu videoda, evde işlemden dört ay sonra yapılan keratin restorasyonu ile ilgili incelemelerden biri:

Bununla birlikte, bazıları ağır tellerde düzleştirme etkisinin daha az olduğunu not eder. Saç daha az hacimli hale gelir.

Bu nedenle, düzleştirme uğruna keratin saç düzleştirme yapmak istiyorsanız, bu tavsiye edilmez. Hala Bu prosedürün temel amacı saç yapısını eski haline getirmektir..

İşlem sonrası bakımın incelikleri

Yukarıdaki nüansların gözetilmesine bağlı olarak etkisi ne kadar sürecek bu hizmetten. Peki keratin düzleştirme sonrası saç bakımı nasıl yapılır?

  1. 3 gün boyunca saçınızı, saç stillerinizi ve şekillendirmenizi yıkamayı reddedin.
  2. Keratin düzleştirme işleminden sonra sadece sülfatsız şampuan kullanın.
  3. Yıkadıktan sonra buklelerinizi iyice kurulayın.
  4. Birçoğu için önemli bir soru şudur: Keratin düzleştirmeden sonra saç boyamak mümkün müdür? Keratin tedavisinden hafta sonra renklendirmeye izin verilir.

Keratin düzleştirme sonrası saç bakımı o kadar zor değil, ancak buklelerinizi mümkün olduğunca uzun süre sağlıklı ve güzel tutmak için tüm bu önerilere uymak önemlidir.

Böyle bir restorasyonun etkisi herkes için bireyseldir: hepsi sadece tellerin durumuna değil, aynı zamanda prosedürün ne kadar yetkin bir şekilde gerçekleştirildiğine ve araçların ne kadar kaliteli kullanıldığına da bağlıdır.

Hangisi daha iyi - laminasyon veya keratin saç düzleştirme?

Laminasyon daha çok görsel bir etki yaratmaya yöneliktir, bu nedenle estetik bileşen sizin için daha önemliyse, bu hizmet size uyacaktır.

Düzleştirme daha çok saç yapısını iyileştirmeyi amaçlar, bu nedenle bu prosedürün bileşimi laminasyondan daha güçlü. Ve keratinizasyonun etkisi daha kalıcıdır. Keratin tedavisi, saçı eski haline getirmek ve ona bakımlı bir görünüm kazandırmak için harika bir fırsattır.

Bir trichologist'in laminasyon ve keratin düzleştirme ile egzotik bir prosedür hakkında görüşü - bu videoda piroforez:

On ay önce kıvırcık olmak istedim - oldum. Perma beni sekiz ay mutlu etti. Ve sonra bir şekilde buklelerin spiralleri zayıfladı ve stil cehenneme döndü. Düz saçlarımı geri almak istedim ve başardım.

Saç restorasyonu ve düzleştirme için Coco Choco Keratin Treatment'ı seçtim. Sebeplerden biri İsrail gelişimi ve bu ülkede bukleler hakkında çok şey biliyorlar. Bununla birlikte, prosedürün endikasyonları arasında sadece herhangi bir kaynaktan gelen dalgalar ve bukleler değil, aynı zamanda boyamadan sonra yaramaz, kuru, bitkin saçlar, agresif şekillendirme, klorlu havuzlar ve güneşli ülkelerdeki tatiller de vardır.

İşte keratin saç düzleştirme / saç restorasyon prosedüründen bahseden ve nasıl yapıldığını gösteren bir video:

Bunun nasıl çalıştığını anlamak için, saçın dışının kütikül pullarıyla kaplı olduğunu hatırlamalıyız - saçın elastik tabanı olan korteksi keratin liflerinden, hasardan korumak için sıkıca kapatılmaları gerekir. Ancak boyama, perma, sıcak şekillendirme, sıkı elastik bantlar ve diğer "pürüzlülük" pulları açar ve ayırır ve parçalar korteksten ayrılır. İç boşluklu saçlar, fotoğraftaki gibi donuk, bükülmüş, cansız görünüyor:

Bu benim saçlarım, düzleştirme prosedürü için hazırlandı: saçın kütikül pullarını açan özel bir şampuanla birkaç kez yıkandılar ve daha sonra bir saç kurutma makinesiyle kurutuldu - bundan buklelerin kalıntıları ince, ince bir hal aldı. tüy .

Keratin tedavisi sırasında korteksin kayıp kısımları koyun yününden elde edilen doğal keratin ile yeniden doldurulur, ardından kütikül pulları sıkıca kapatılır. Bu şöyle olur: Hazırlanan saça özel bir maske uygulanır, kurutulur ve daha sonra dereceye kadar ısıtılmış bir demir ile işlemden geçirilir.

İşlemden hemen sonra saçlarım böyle görünüyordu:

Keratin restorasyon prosedürü hakkında git korkunç söylentiler. Saç düzleştiricinin etkisi altında, formaldehit kokulu buruk duman aşağı iner. Ondan korktum. Aslında, koku göze batmayan ve orta derecede hoştu - vanilyalı hindistancevizi bir şey.

Usta, kozmetiklerin bileşiminde kanserojen madde olmadığını söyledi: CocoChoco müstahzarları ve yöntemleri İsrail'de geliştirildi ve standartları ve güvenlik gereksinimleri son derece yüksek olan Sağlık Bakanlığı tarafından test edildi. Rusya'da Rosportebnadzor tarafından incelendiler ve toksikolojik olarak güvenli oldukları kabul edildi.

Düzleştirme prosedürünün sonucu. Saçlar çok pürüzsüz ve parlak hale geldi ve dokunuşa - tamamen sağlıklı, hatta ipuçları. Ustaya göre bu etki, hafif sülfatsız şampuanlar kullanırsanız ay sürmelidir.

Doğru, bir permadan sonra bana saç miktarı yarıya inmiş gibi geldi. İki gün dayanmak zorunda kaldım (işlemden sonra saat saçınızı yıkayamaz, öremez ve tokalayamazsınız), ama sonra maskeyi ve meslektaşım Little Beatle'ın yakın zamanda yazdığı yenilerini kullandım - ve hacim sorunu çözüldü.

Şimdi, dördüncü şampuandan sonra saçlarım hala beni memnun ediyor - düz ve parlak:

Doğru, "yıka ve kurula" bunun için yeterli değil, saçınızı bir saç kurutma makinesi ve büyük bir yuvarlak fırça ile kurutmanız ve ardından bir ütü kullanmanız gerekiyor. Ancak böyle bir şekillendirme bile, bir perma kalıntılarını bir şekilde yüceltmeye çalışmaktan daha hızlıdır)) Saçın uçları, yakından bakarsanız, düzleştirme işleminden sonraki ilk günlerdeki kadar pürüzsüz değildir. Ama daha önce ne olduklarını biliyorum - halleri bile mucize gibidir:

Keratin restorasyonu ve saç düzleştirme prosedürü kümülatif bir etkiye sahiptir. Yani birkaç ay içinde tekrarlamak mümkün olacak ve belki gerçekten saçlarımı kısaltmadan yapabilirim. Ama iki hafta önce bana saç kesimi kaçınılmazmış gibi geldi.

Denememi beğendin mi?

Kategoride popüler:

Bir erkeğin senden hoşlandığını nasıl anlayabilirim: sempati için önemli işaretler ve testler

Bir erkeğin senden hoşlandığını nasıl anlayabilirim: önemli işaretler ve testler

okuman
Bir çocuğun ilk doğum gününü kutluyoruz: ilginç fikirler ve iyi tavsiyeler

Bir çocuğun ilk doğum gününü kutluyoruz: ilginç fikirler ve pratik

okuman
Çocuğunuzun ilk doğum gününü evde nasıl kutlayabilirsiniz?

Çocuğunuzun ilk doğum gününü evde nasıl kutlayabilirsiniz?

okuman
Bir bebeği ne zaman yıkamak daha iyidir ve yeni doğmuş bir bebeği ilk kez nasıl yıkayabilirsiniz Yeni doğmuş bir bebeği ilk kez ne yıkamalı

Bir bebeği yıkamak için en iyi zaman ne zaman ve nasıl yıkanır

okuman

kısa ve düz saçın dışa kıvrılması?

2. Ben aslında seneler önce bi yöntem bulmuştum saçımı rastgele değil de aşagı doğru yavaşça tarayarak kurutuyordum biraz zahmetli oluyodu ama işe yarıyordu fön gibi belki yine öyle yapabilirim. Evde düzleştirici veya maşa yok bu arada. Hele düzleştirici alsam kullanmam hiç. saçlarım aşırı düz normalde, bir tek bunun için de alınmaz sanırım. Aslında maşa alsam kısa saça maşa da güzel oluyor. Şuan kendi sorumu sabote ediyorum sdshf

cheersmacherie
cinsiyet:kadın
ten rengi:beyaz tenli
cilt tipi:karma
göz rengi:yeşil
saç şekli:düz
saç tipi:normal
yaş:26
cilt alt tonu:warm
alerjik cilt:evet
saç rengi:açık kestane
saç kalınlığı:ince telli
kepekli saç:hayır

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir