manuel araba kullanmayı öğrenmek / Araba Sürmeyi Öğrenmek? | DonanımHaber Forum » Sayfa 2

Manuel Araba Kullanmayı Öğrenmek

manuel araba kullanmayı öğrenmek

Araba Sürmeyi Öğrenmek? (2. sayfa)

  • Yarbay
    Mesaj
    Ka&#;a yazıldınız hangi şehir?
    Konya meram s&#;r&#;c&#; kursunun videoları var youtubeda adidas şapkalı bir hoca &#;ok g&#;zel anlatıyor her şeyi &#;neririm.
    Bir de g&#;venli s&#;r&#;ş eğitimi diye bir kanal var oraya da bak hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Er
    1 Mesaj
    Aile bireyinden &#;ğrenme gerisi kolay. 3 arkadaşıma &#;ğrettim. Debriyaj mevzusu kafa karıştırıyor. &#;nce devir y&#;kseltip debriyajı salmalısın. Bunu neden mi s&#;yl&#;yorum? &#;&#;nk&#; debriyajda titreme hissedince gaz ver gibi bir sa&#;malık var akan trafikte et gibi araba kaldırmanı istiyorlar resmen. Debriyajdaki titreme yokuş kalkışlarda &#;nemli sadece. Atmosferik benzinli ara&#; idealdir bence ister istemez devir bandını gezersin sonu&#;ta. Ha bir de vitese bakmamalisin. Patinaja d&#;şmek stop etmekten iyidir. Kurs hocaları da iyi &#;ğretiyor genelde. 2 derste kavrarsin. Pratik hallolur. Teorik de kitapla yaparsın. İzlemekle olmuyor bizimkiler ayağımı izle derdi yok mantığı kavra yeter. Motor ne zaman stop eder bilirsen cok rahat olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Er
    1 Mesaj
    Unutmadan stop etme korkusu acemilerde kaza sebebidir. O y&#;zden motor ne zaman bayılır ne zaman sahlanir bil. Durursam kalkamam modunu atlatmak &#;nemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Başaracağım dersen başarırsın.

    Ek olarak hırs yapmak istiyorsan, &#;evrende senden yaş olarak k&#;&#;&#;k, veya kız kardeşin falan ehliyet aldıysa kendine ş&#;yle de "Bunlar aldıysa bende alırım.".

    Senin onlardan farkın ne?
  • Binbaşı
    Mesaj
    youtubedan debriyaj ve kavrama noktasıyla alakalı videolar izle hocam, az bu&#;uk bilgi sahibi olursun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Pratik olmadan olmuyor hocam ben ehliyeti alalı 10 yıl olacak taş &#;atlasa 10 kez kullandım. Merakım da ihtiyacım da yok belki de ondan. Bulunsun diye aldım. Bilen birisiyle iyice pratik yapmadan ehliyeti alsan bile trafiğe &#;ıkma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşıma kadar arabanın direksiyonu bile elime değmedi neredeyse, arabalara ilgimde yoktu. 18 olunca kursa yazıldım kursta &#;ğrendim. 5 senedir de her t&#;rl&#; aracı kullandım/kullanıyorum &#;st&#;ne bir de motor ekledim. Kursta &#;ok rahat &#;ğreniyorsun.
  • Binbaşı
    Mesaj
    Pratik şart ve en &#;nemli etken olmakla beraber temel mantığı iyi anlarsan en azından arabayı asla stop ettirmezsin.

    Youtube'da Zafer Aksoy Akademi kanalı iyi anlatıyor.
  • Binbaşı
    Mesaj
    Ben biraz manuel kullandıktan sonra hemen otomatiğe ge&#;tim. Kesinlikle tavsiye ederim, en k&#;t&#; 1 ayda her t&#;rl&#; durumu &#;ğrenip usta kıvamına geliyorsunuz. Bence acemiler kesinlikle otomatikle başlamalı ve aynaları kullanmayı ve trafiğin akışını &#;nce &#;ğrenmeli, sonra m&#;mk&#;nse manuele ge&#;ilmeli.


    Eğer manuelde zorunluysanız kesinlikle boş alanlarda hangi hızda nasıl vites değiştirilir onu iyice kavramadıktan sonra asla trafiğe &#;ıkmayın. Asla vitese bakmamanız lazım, en k&#;t&#; devirde vites değiştirmeniz lazım, yavaşlayınca 2. vitese, durunca veya duracak gibi olunca birinci vitese almanız lazım, yokuşta kalkmayı ayrı &#;alışmanız lazım, en temizi el freni ama artık yokuş kalkış desteği geldi gerek de kalmadı.

    Neyse kısaca imkan varsa eş dost, kesinlikle otomatikle ilk &#;nce aynaları kullanmayı ve trafikte dar yolda ve otoyolda nasıl kullanılır onu iyice kavradıktan sonra (araba da kiralanabilir) manuele ge&#;in m&#;mk&#;nse.




  • Teğmen
    Mesaj
    tamamen para tuzağı b&#;t&#;n bunlar devlet eşek y&#;k&#;yle tonla para alıyo insanlar'dan o kadar iş&#;i &#;ıkartılıyo yerine elin suriyelisi iş yerleri a&#;ıyo paraya para demiyo daha ailem'de hi&#; kimsenin arabası yok 20 yaşında olan benden araba almamı bekliyolar. bende gram zerre araba merakı yok nefret ediyorum. 2 adımlık yere bile arabasıyla gidip hava atanlara zaten ayarım. kalkmış bi de s&#;r&#;c&#; kursuna gidip lira'dan lira her ne &#;ksa veremem kb'sınlar daha araba alıp alamayacağım belli değil. araba almak ve s&#;rmek isteyen herkesi beleşe bedava'dan sınava tutmaları lazım.. ordan burdan izleyerek ,dinleyerek alıştırmalar yaparak yeni yeni dil &#;ğreniyo insanlar az bu&#;uk da olsa .. araba'mı s&#;remicek
  • Teğmen
    Mesaj
    Araba kullanmayı &#;ğrenmek pat diye olacak birşey değil , ilk başta korku olur , heyecan olur , panik olur.
    Zamanla altında araban olunca nasıl desem , el , ayak ve g&#;z uyumu kendi kendiliğinden oluşuyor ve bildigin alışkanlıkla araba kullanıyorsun , zamanla anlarsın zaten.
    Şu an eğer pratiğin yoksa istediğin kadar araştır fayda seafoodplus.info pratik lazıseafoodplus.info dert etme g&#;n s&#;rekli araba kullanırsan pratiğin oluşur ama yapacağın k&#;&#;&#;k hatadan sonra (carpma , dokundurma vs ) &#;ok daha iyi bir s&#;r&#;c&#; olursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binbaşı
    Mesaj
    Yabancilar manueli hobi olarak gordukleri icin yabanci ogretici icerikler daha fazla ve daha ayrintili oluyor gibi. Youtubea manual transmission with pedal cam yaz bir suru video cikiyor. Bunlari izleyince araba surmeden pratik yapmis gibi olursun ama gercek pratik illa ki gerekli. Turk videosu olarak da belli basli kanallar var, sehrinin ismin ile birlikte youtube da sinava girecegin guzergahi da bulabilirsin.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Ben kursta baya ilerletmişseafoodplus.infoe dan izlediğim videoların da katkısı seafoodplus.infoız tam hakkıyla &#;ğrenmek istiyorsan altında araba olacak s&#;rekli pratik seafoodplus.info bizde araba olmadığı i&#;in pratik yapamıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 5 Temmuz ; >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binbaşı
    Mesaj
    Hocam internetten araba s&#;rmek &#;ğrenilmez. Sadece temel teorisini &#;ğrenirsin, işte ş&#;yle ş&#;yle yap falan fistan. O kadarını videolardan falan &#;ğrenirsinz hemen zaten geriye kalan devasaaaaaa kısmını ara&#; &#;st&#;nde &#;ğrenirsin.( a noktasından b noktasına gidecek kadar &#;ğrenmen devasa birşey değil yanlış anlaşılmasın, zaman i&#;erisinde edineceğin tecr&#;beden bahsediyorum.)

    Debriyaj olayı bir ka&#; denemeden sonra kaparsın, belli bir s&#;re sonra tam ayağına oturuyor artık ne yaptığını bile anlamayacaksın, yani her zaman araba kaldırırken yok şu kadar &#;ekiyim motorun sesine bakıyım yapmıyorsun bir yerden sonra.

    Onun haricinde her otomobilin kavrama noktası tepkileri hisleri farklı, aynı model ara&#;lar i&#;erisinde bile kavrama noktası değişebilir, şahsen ge&#;enlerde başka bir otomobili kullanmam gerekti &#;ok zorlandım başta hatta stop ettirdim, kavraması &#;ok farklıydı tabi zamanlar alışıyorsun sabit araba kullandığında.

    Onun haricinde bir tavsiye olarak olayın işleyiş şeklini hafiften &#;ğren derim. Yani kitap bilgisi gibi debriyajdan biraz &#;ek sonra gaza bas falan doğru ama bunları yapınca neler oluyor bilirsen daha kalıcı, kolay ve doğru olur. Yani debriyaj nedir nasıl &#;alışır, vites nasıl &#;alışır fren sistemi nasıl &#;alışır falan bence hafiften mekaniği bilinmeli. Neyse hocam uzattım Kolay birşey sıfırdan kursta &#;ğrenebilirsin. Fakat kursun, hocanın kalitesine bağlı, sınavı ge&#; yeter mantığında olmamak lazım. Kurs sana sınavı ge&#;ecek kadar &#;ğretir sende pratikle &#;st&#;ne koyarsın. Yanına bilen birini oturturup gezeceksin. İnternette 10 saat okusan izlesen yarım saat araba &#;st&#;nde tur atmak ona bedel olur.




  • Yarbay
    Mesaj
    S&#;r&#;c&#; kursuna zaten hi&#; bir şey bilmeden gitmen gerekiyor. Onların da vereceği eğitimle seni sınavdan ge&#;irecek kadar ara&#; s&#;rmeyi &#;ğretmesi gerekiyor. Herşey pratikle ilgili, devamlı ara&#; kullanmıyorsanız belli bir s&#;re sonra koreliyorsunuz, trafikte afallayip kaliyorsunuz. Hi&#; &#;yle bisikleti bi kere &#;ğrendim 60 yaşına bile gelsem unutmam surerim olayı yok yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 5 Temmuz ; >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Leo Messi Kun kullanıcısına yanıt
    Merhaba, m&#;mk&#;nse babanızla beraber pratik yapıp araba kullanmayın .
  • Onbaşı
    20 Mesaj
    Ge&#;en sene kursta &#;ğrenmiştim. Daha ilk derste hoca beni uluslararası yola &#;ıkarmıştı. &#;ok fazla TIR ara&#; ge&#;işi olan bir yoldu. Daha ilk defa yola &#;ıkmışım adam kırk yıllık şof&#;rm&#;ş&#;m gibi davranıyordu. Baya s&#;yleniyordu hatta ben bu adamla &#;ğrenmem falan demiştim. Fakat herhalde bu korkudan dolayı daha fazla azar işitmemek i&#;in &#;ok kısa s&#;rede &#;ğrendim. Direksiyon sınavında da ilk seferde ge&#;tim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Araba Nasıl Çalıştırılır? Otomatik ve Manuel Araba Stop Etmeden Nasıl Çalıştırılır ve Kullanılır?

Araba kullanmak her ne kadar bir eğitim sürecinin sonunda öğrenilse de aynı zamanda bir meziyettir. Özellikle ülkemizde kadın ve erkekler arasında bir münakaşa konusu haline de gelmiştir. Araba kullanmak pek çok kişi için dikiş dikmekten daha kolay bir durum olarak tanımlanırken kimileri için de oldukça önemli ve hassas bir iştir. Peki, araba nasıl kullanılır? Otomatik araba ve manuel araba nasıl çalışır? İşte, her gencin merak ettiği araba kullanımı hakkında tüm detaylar

Araba Nasıl Çalıştırılır?

Arabayı çalıştırmak için öncelikle aracın içerisinde olmak gerekmektedir. Arabanın içerisinde koltuk ve ayna kontrollerini sağlayıp ve araca yerleştikten sonra ilk iş olarak direksiyonun sağ kısmında bulunan anahtar bölümüne aracın anahtarı yerleştirilir. İlk olarak ayakların altında bulunan 3 pedaldan en soldaki olan debriyaj pedalına sol ayak ile basılır. Pedala basılı halde ve vites boştayken anahtar çevrilerek araç çalıştırılır.

Araç çalıştıktan sonra debriyajdan ayak hemen çekilmez. Aracın istop etmemesi için en önemli hususlardan biri de el freninin indirilmiş olmasıdır. Debriyajdan yavaş yavaş ayağınızı çekerken el frenini indirmiş olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Ardından vitesi 1'e alarak yavaşça gazı basıp aynı anda yavaşça debriyajdan ayağınızı çekerek aracınızı sürebilirsiniz.

Otomatik Araba Nasıl Çalıştırılır?

Günümüzde artık pek çok kişi otomatik vites ehliyet almayı tercih ediyor. Çünkü otomatik vites araçları kullanmak manuel araçları kullanmaktan daha kolay ve pratik. Peki, otomatik vites ve manuel vites araçların nasıl bir kullanım farkı var. Otomatik vitesli araçlar şu şekilde kullanılır:

Otomatik vitesli araçlarda gaz ve fren pedalı bulunmaktadır. Bundan dolayı bu araçlarda sadece sağ ayak kullanılır ve sol ayak yokmuş gibi davranılır. Bazı otomatik vitesli araçlar fren pedalına basmadan çalışabilmektedir ancak fren pedalına basarak çalışan araçlar da mevcuttur. Bundan dolayı otomatik vitesli araçlar çalıştırılırken frene basılı halde kontak anahtarı çevrilir.

Buradaki önemli nokta otomatik vitesli araçların, vites konumunun kalkış yaparken P konumunda olmasıdır. Anahtar çevrildikten sonra sürüş pozisyonuna geçileceğinden dolayı araç P konumundan D sürüş konumuna getirilmelidir. Ardından el freni indirilerek, ayak fren pedalından yavaşça çekilir ve yavaşça gaza basılarak araç sürülmeye başlanır.

Manuel Araba Nasıl Kaldırılır?

Yokuşta araç kaldırmak otomatik vitesli araçlarda hiç de zor değildir. Çünkü, bunun için yapılması gereken biraz daha gaza basmaktır. Ancak manuel araçlarda bunun ince bir taktiği vardır. Bu taktiğe hakim olan her sürücü kolaylıkla yokuşta aracını kaydırmadan kaldırabilir. Yokuşta araç kaldırmanın iki farklı yolu vardır. Bunlar; el freni ve vites ile kaldırma yöntemleridir.

El freni ile aracı kaldırmak için, araç vites boşta ve el freni çekik olacak şekilde çalıştırılır. Debriyaja sonuna kadar basılır ve vites 1'e alınır. Ardından debriyajdan ayak yavaşça çekilir ve gaza basılır. Bu esnada aracın sesinde değişiklik ve motorda titreme meydana gelir. Yavaşça el frenini bırakarak aracı sürmeye devam edebilirsiniz.

Vites ile aracı kaldırmak için, araç çalıştırılır ve vites boştayken sağ ayak frene sol ayak da debriyaja sonuna kadar basılı halde durulur. Ardından vites 1'e alınır ve fren pedalından ayak kaldırılmadan debriyajdan ayak yavaşça kaldırılır. Bu esnada motorun sesinde değişiklik ve direksiyonda titreme oluşur. Tam olarak bu esnada debriyaj sabit tutulur ve frenden yavaşça ayak çekilerek gaza basılır.

Kışın Soğuk Havada Araba Nasıl Çalışır?

Kışın araçların iyi çalışabilmesi için kullanılan yağlar oldukça önemlidir. Soğuktan dolayı yağlar sıklıkla donacağından dolayı araçlardaki yağlar kısa süreli olarak değiştirilmelidir. Araç kışın sabah saatlerinde çalıştırılacaksa ilk olarak yapılması gereken birkaç dakika kadar gaza ve rölantide basarak çalıştırmaktır. Araç bu şekilde daha rahat çalışacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir