jilet izini makyajla kapatma / Yara İzi Kapatma | Kamuflaj Kontür | Ergül Keskin Counture Makeup Studio

Jilet Izini Makyajla Kapatma

jilet izini makyajla kapatma


        YARA İZLERİ VE LEKELERİ KAMUFLE ETMEK İÇİN UYGULANAN KAMUFLAJ-MAKYAJ ÇALIŞMALARI


DİKKAT!!! LÜTFEN ÖNCE BU NOTU OKUYUNUZ!!!:

Ben, bu kamuflaj-makyaj ürünlerinin satışını yada uygulamasını yapmıyorum. Bir çok kişi bu ürünleri satın almak için beni arıyor. BEN PLASTİK CERRAHİ UZMANIYIM. BU ÜRÜNLERİN SATIŞINI YADA UYGULAMASINI YAPMIYORUM. BU KONUDA BENİ ARAMAYINIZ LÜTFEN!!.. Bu ürünleri ya büyük eczanelerde yada büyük parfümeri mağazalarında bulabilirsiniz. Ayrıca bu ürünleri bulmanız ve satın almanız da yetmez; bunların nasıl kullanacağınızı bilmeniz lazım. Tavsiyem, bu ürünleri alıp kullanmayı denemeden önce bir makyaj uzmanına görünmeniz (sahne makyajı konusunda tecrübeli olursa daha iyi olur), bu ürünleri bir makyaj uzmanı gözetiminde alıp nasıl kullanacağınızı öğrenmenizdir. Makyaj uzmanı, kapatmak istediğiniz ize göre hangi ürünü nasıl ve ne sıra ile kullanmanız gerektiğini size öğretecektir. Hatta ilk kamuflaj-makyaj uygulamasını birlikte yapmanız en doğrusudur. Genellikle yukarıda bahsettiğim büyük eczane ve parfümeri mağazalarında bir makyaj uzmanı bulunur, yada belli günler geliyordur..



Vücudun herhangi bir yerinde herhangi bir şekilde bir kesi oluştuğunda, yara ne şekilde iyileşirse iyileşsin, mutlaka bir iz kalır. Bu gibi istenmeyen yara izlerine bir çok yöntemle revizyon (cerrahi yöntemlerle, kimyasal peeling ile, lazer ile vs..) yapılabiliyor ve bir miktar düzelme sağlanabiliyor. Yine de plastik cerrahinin bazı sınırları vardır. Bir yara izini, ne yaparsak yapalım tamamen yokedemiyoruz. Bir yara izine estetik cerrahi açısından yapılabilecekler yapıldıktan sonra dahi hafif bir iz kalıyor. Bu iz de -özellikle bayan hastalarda ve özellikle yüzde ise; örneğin yanakta- can sıkıcı olabiliyor. Bu durumda estetik düzeltmeden fayda görmeyecek kadar hafif yara izleri olan hastalara ve estetiğe uygun olmayan bölgelerde yara izi olan hastalara (mesela kollardaki faça izlerine), kamuflaj & makyaj yapmalarını öneriyoruz. Bu makyaj uygulamaları aslında bir çok hastanın aradığı ama bulamadığı bir çare; bu sebeple hastalara daha geniş bilgi verebilmek için bu konuyu uzmanından öğrenmeye karar verdim. Kamuflaj & makyaj hakkında en geniş bilgiyi, sahne ve televizyon yıldızları ile çalışan, sahne makyajı konusunda uzmanlaşmış profesyonel bir makyaj uzmanından alabilirdim. Güzel bir tesadüf eseri sayın Dilek Çoktum Kulaber ile tanıştım. Kendisi bir çok ünlü ile çalışmış, bir çok televizyon kanalının (Kanal-D, ATV, NTV, KanalTürk) makyaj uzmanlığını yapmış, Guerlain enstitüde estetisyen olarak çalışmış, bu konuda ülkemizin en yetkin makyaj uzmanlarından birisidir. Dilek hanım bana değerli vaktini ayırdı ve kısaca yara izlerine nasıl kamuflaj & makyaj uygulayabileceğimizi, bu gibi kamuflaj için hangi makyaj ürünlerini kullandığını ayrıntıları ile anlattı. Tabii ki bu konu, burada tam anlamı ile anlatılabilecek kadar basit değil, fakat kamuflaj & makyaj uygulamalarının faydalı olacağı kişilere bir fikir vereceği kanaatindeyim. Yardımlarından dolayı kendisine çok teşekkürler ediyor, sözü kendisine bırakıyorum:

Kamera önünde yapılacak makyaj, ister kamuflaj amaçlı, ister güzelleşme amaçlı olsun, her ikisi için de hazırlanmış bazı profesyonel makyaj malzemelerine ihtiyaç duyulur. Sahne makyajı yada kamuflaj makyajı, normal bildiğiniz makyajdan farklıdır. Bu tarz makyaj yapmak, ancak kapatıcı bazı kozmetik ürünlerle mümkün olur. Yara izleri, vitiligo lekeleri yada doğumsal lekeler gibi izleri normal fondöten ve makyaj malzemeleri ile kapatamazsınız. Bu, sahne makyajı yaparken de geçerlidir. Kameranın vizörü normal makyaj malzemeleri ile yapılan makyajı filtre eder ve kapatmak istediğimiz lekelerin, izlerin, ton farklarının görünmesine neden olur. Kapatıcı makyajın ayrıntılarına geçmeden bu konunun bir uzman işi olduğunu ve mutlaka bir makyaj uzmanına danışmanız gerektiğini belirtmeliyim; yoksa izi kapatayım derken daha belirgin hale getirebilirsiniz. Ayrıca bu gibi kapatıcı makyajın her gün yapılması da zordur. Yapılacak kamuflaj-makyajın bulunulacak ortama, ışığa (gün ışığı, soğuk ışık, gece) hatta giyilecek kıyafete uygun yapılması gerekir. Gün ışığında bulunacaksanız yapılacak kamuflaj-makyaj farklı, floresan ışığı olan bir ortamda bulunacaksanız yapılacak kamuflaj-makyaj farklıdır. Bu yüzden ben, özellikle belli günlerde, bir davete katılacaksanız, bir iş görüşmesine gidecekseniz, özel biri ile buluşacaksanız bu tarz bir makyajla yüzünüzdeki yada vücudunuzdaki kusurları kapatmanızı öneriyorum. Diyelimki bacağınızda bir dikiş izi var ve bu yüzden havuza yada plaja gitmeye çekiniyorsunuz; havuza gideceğiniz günler suya dayanıklı kapatıcı bir makyaj ile bu kusuru örtmeniz ve rahatça havuz keyfi yapmanız mümkün; tabii öncelikle bir uzmana danışıp kamuflajı nasıl yapmanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Bu makyaj ürünleri genellikle sudan etkilenmez ve uygulandıktan sonra gün çıkmazlar. Çıkarmak için özel olarak temizlenmeleri gerekir.

Op. Dr. Oytun İdil in notu:


Bana gelen bazı hastalarım -özellikle bayan hastalar- daha önce geçirdikleri femur kırığı sebebiyle bacaklarından bir ortopedi ameliyatı geçirdiklerini ve bu izlerin yokedilmesini istediklerini söylüyorlar. Femur kırığı ameliyatlarında bacak yan tarafına oldukça uzun bir kesi yapılır ve genelde bu kesi oldukça kalın dikiş iplikleri ile dikilir. Bacak hareketli bir bölge olduğu için bu izi cerrahi olarak biraz daha düzeltebilsek de, izde tam anlamı ile bir düzelme elde etmek mümkün değildir. Bölge, hareketli bir alan olduğundan estetik sonucu kalan izin tekrar genişleme ihtimali her zaman için vardır. Bu hastalar bacaklarındaki bu iz yüzünden bazen hayata küsüyorlar, kısa etek giyemiyor, havuza gidemiyorlar. Yara izine estetik düzeltme yapılması + Kamuflaj-makyaj bu hastalar için bir çare olabilir, çünkü bacaktaki bu izleri dahi tamamen kamufle edebilen kamuflaj & makyaj ürünleri mevcut.

İnsanların rahatsızlık duydukları estetik kusurları tek tek değerlendirirsek, örneğin vitiligo yada doğum lekeleri gibi pürüzsüz, sadece renk farklılığı ile kendini belli eden izleri kamuflaj-makyaj ile tamamen örtmek mümkündür. Az önce de belirttiğim gibi bu izleri yoketmek için öncelikle cerrahi düzeltmeler denenmeli, estetik cerrahi ile düzelme sağlanamıyorsa kamuflaj-makyaj düşünülmelidir; çünkü makyajı her gün yeniden -ve ortam ışığına göre farklı şekillerde- yapmanız gerekir ki bu pek pratik değildir. Günümüzde estetik lazer teknolojisi çok ilerledi ve genellikle her türlü doğumsal leke lazer ile silinebiliyor. Yine de lazer ile silinemeyen bir doğum lekesi yada amatör dövme gibi lezyonlar kamuflaj-makyaj ile tamamen silinebilir.

Op. Dr. Oytun İdil in notu:


Özellikle amatör dövmeleri lazer ile tamamen silmek zordur, çünkü amatör dövmeler iğne ile yapılır ve boya maddesi cildin değişik katmanlarındadır. Lazer ise en iyi koyu renkli dövmeleri ve bir dövme cihazı ile yapılmış profesyonel dövmeleri çıkarabilir. Profesyonel dövme cihazı ile yapılan dövmelerde boya maddesi tüm bölgelerde aynı cilt katmanında olduğu için lazer dövmeyi homojen olarak silebilmektedir. Lazer ile tam silinemeyen amatör dövmeleri kapatabilmek için biraz makyaj & kamuflaj yapmanız gerekebilir.

Yüzdeki çiçek bozuğu gibi delik delik iz bırakmış izler de bazı özel makyaj malzemeleri ile silinebilir. Bunun için macun gibi çok kıvamlı, yüze spatula gibi özel bir aparat ile sürülen bazı makyaj malzemelerinden yararlanıyoruz (Örneğin Derma color kamuflaj seti-Skin plast: 3 farklı rengi var, H1 light, H2 medium, H3 dark). Bu kıvamlı malzeme tüm gözenekleri doldurup bize yüzde homojen bir makyaj çalışması yapabileceğimiz pürüzsüz yüzeyi sağlıyor. Bunun dışında yanık izi gibi pürüzlü izleri de kapatmak mümkündür fakat yakından bakıldığında -dikkatli bakarsanız- pürüzleri yine de görebilirsiniz. Bir de gençlik yıllarında yapılan ve ileride pişmanlık duyulan kollardaki jilet ve bıçak izleri var. Bu izleri de kamuflaj-makyaj ile silebilirsiniz fakat kollardaki kıllar bu işlemi zorlaştıracaktır. İzleri silmek için sürülecek özel fondöten kılların koyu renklerini de kapatacaktır. Yine de önce kamuflaj yapılıp sonra kılların görünümünü o bölge üzerine koyu renkli bir kaç fondöten fırça darbesi ile "simüle etmek" zor olsa da mümkündür.

Op. Dr. Oytun İdil in notu:


Kollardaki jilet ve bıçak izlerini (halk arasında faça izi de deniyor) cerrahi olarak düzeltmek pek mümkün olmuyor; çünkü genelde yanyana çok sayıda ve yüzeyel iz sözkonusu oluyor ve bu izleri ne cerrahi yöntemler ile ne de lazer ile silmek mümkün olmuyor. Biz, bu izleri çıkarıp dikiş atsak ta aynı şekilde iz kalıyor. Bu yüzden faça izlerinin cerrahi tedavisi yoktur.

Ameliyatlardan sonra, örneğin rinoplasti ameliyatı, gözaltlarında oluşan morluklar da kamuflaj ile kapatılabilir. Bu sayede ameliyattan sonra çabukcak sosyal hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bayanların en fazla düzelmesini istedikleri izlerden biri de doğum sonrası karın cildinde oluşan çatlaklardır. Bu çatlak izlerini silikleştirmek için özel bazı kozmetik ürünleri piyasada bulunabiliyor.

Op. Dr. Oytun İdil in notu:


Cerrahi olarak sadece karın germe ile karnın aşağı kısımlarındaki izler alınabiliyor.

Çok şikayet edilen izlerden kısaca bahsettikten sonra genel olarak kamuflaj ve sahne makyajını basamak basamak, nasıl yaptığımızdan da bahsedelim. Öncelikle kişinin cilt özellikleri değerlendirilir. Yağlı bir cilde ve kuru bir cilde farklı ürünler kullanmak ve farklı kamuflaj-makyaj yapmak gerekir. Tabi bulunacak ortam ışığı, sahne dekorunun rengi, giyilecek kıyafetin rengi de benim için önemlidir. İlk olarak yüzü uygun temizleyicilerle temizler, makyaja hazır hale getiririm, yüzdeki tüm estetik kusurlar bu sırada görülür hale gelir. Makyajdan önce tüm cilde su ağırlıklı bir nemlendirici uyguluyorum. Makyaja öncelikle göz çevresinden başlıyor ve göz çevresine kapatıcı uyguluyorum. Eğer makyajı belli bir izi yoketmek için yapıyorsanız kamuflaj-makyaja bu izden başlamalısınız. Kapatıcı ve fondöten uygulanarak tüm alanlarda homojen bir ton sağlıyorum; bir nevi resim yapmak için tuvalimi oluşturuyorum da denebilir. Fondöten ile yüzün özelliklerine göre bazı bölgelere gölgelendirmeler, bazı bölgelere açık tonlar uyguladıktan sonra makyajı yapıyorum (göz kalemi, far vs..). Bu noktada amacınız bir izin yokedilmesi ise, izin olduğu bölge ile çevredeki cilt arasındaki renk farkını gidermek üzere kapatıcı ve fondöteni güzelce yaymalısınız. Daha sonra bu bölge üzerine pudra ve en üstede sabitleyici sprey uygulanır. Bu makyaj suya dayanıklıdır. Temizlemek için özel bazı temizleme setleri kullanmalısınız. Su ve sabunla temizlemeniz zor olacaktır. Son olarak yara izini uygun şekilde kamufle etmek için gözönüne alınması gereken faktörleri kısaca sıralamak istiyorum:

Ortamdaki ışık miktarı ve tipi (gün ışığı, gece aydınlatması, sahne ışığı)..
Cildin yağlı yada kuru olması..
Ciltte derin çukurlar olup olmaması..
İzin pürüzlü olup olmaması..
Çevredeki normal cilt arasında renk farkı olup olmaması..

        BAZI KAMUFLAJ-MAKYAJ ÖRNEKLERİ


Yalnızca kamuflaj - makyaj uygulayarak çok ciddi izleri ve lekeleri geçici olarak yokedebilirsiniz. Buradaki resimler, bir kamuflaj-makyaj ürününün kataloğundan alınmıştır; kendi hastalarım değildir. Bu resimlere, kapatıcı makyaj yöntemiyle yara izlerini kapatmayı planlayan hastalara fikir vermek için burada yer verilmiştir.


Koldaki dövmenin makyaj ürünleri ile kapatılması


Dövme kamuflajı:


Akne izlerinin kamuflajı:


Kamuflaj-makyaja örnekler:


Dövmenin makyajla kapatılması:


DİKKAT!!! LÜTFEN ÖNCE BU NOTU OKUYUNUZ!!!:

Ben, bu kamuflaj-makyaj ürünlerinin satışını yada uygulamasını yapmıyorum. Bir çok kişi bu ürünleri satın almak için beni arıyor. BEN PLASTİK CERRAHİ UZMANIYIM. BU ÜRÜNLERİN SATIŞINI YADA UYGULAMASINI YAPMIYORUM. BU KONUDA BENİ ARAMAYINIZ LÜTFEN!!.. Bu ürünleri ya büyük eczanelerde yada büyük parfümeri mağazalarında bulabilirsiniz. Ayrıca bu ürünleri bulmanız ve satın almanız da yetmez; bunların nasıl kullanacağınızı bilmeniz lazım. Tavsiyem, bu ürünleri alıp kullanmayı denemeden önce bir makyaj uzmanına görünmeniz (sahne makyajı konusunda tecrübeli olursa daha iyi olur), bu ürünleri bir makyaj uzmanı gözetiminde alıp nasıl kullanacağınızı öğrenmenizdir. Makyaj uzmanı, kapatmak istediğiniz ize göre hangi ürünü nasıl ve ne sıra ile kullanmanız gerektiğini size öğretecektir. Hatta ilk kamuflaj-makyaj uygulamasını birlikte yapmanız en doğrusudur. Genellikle yukarıda bahsettiğim büyük eczane ve parfümeri mağazalarında bir makyaj uzmanı bulunur, yada belli günler geliyordur..



BU KONUDA SİZE YARDIMCI OLABİLECEK WEB SİTELERİ:
monash.pw
monash.pw

Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
camouflage make-up, scar camouflage



estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

Kendine Zarar Verme İzleri Nasıl Gizlenir?

Bu makaledeki ortak yazar Adarsh Vijay Mudgil, MD. Dr. Adarsh Vijay Mudgil, kurul sertifikalı bir dermatoloji ve dermatopatoloji uzmanıdır ve aynı zamanda New York şehrindeki son teknoloji dermatoloji uygulamaları yapan Mudgil Dermatology'nin sahibidir. Dr. Mudgil, alandaki hem dermatolojide hem de dermatopatolojide kurul sertifikası almayı başaran birkaç dermatologdan biri olarak; tıbbi, cerrahi ve kozmetik dermatolojinin tüm alanlarında uzmanlaşmıştır. Lisans eğitimini Emory Üniversitesi'nde Phi Beta Kappa onur derecesiyle, tıp doktorluğu eğitimini ise Stony Brook Tıp Fakültesi'nde Alpha Omega Alpha onur derecesiyle tamamladı. Dr. Mudgil tıp fakültesindeyken, gıptayla bakılan Howard Hughes Tıp Fakültesi bursunu almaya hak kazanan, ülke çapındaki bir avuç öğrenciden biri oldu. Sonrasında, başasistan hekim olarak çalıştığı Manhattan'daki Mount Sinai Tıp Merkezi'nin dermatoloji bölümünde uzmanlığını tamamladı. Dr. Mudgil ayrıca prestijli bir kurum olan Ackerman Dermatopatoloji Akademisi'nde burslu bir programı tamamlayarak kariyerine devam etti. Amerikan Dermatoloji Akademisi, Amerikan Dermatolojik Cerrahi Derneği ve Amerikan Dermatopatoloji Derneği bilim kurulu üyesidir. Dr. Mudgil, ayrıca Mount Sinai Tıp Fakültesi öğretim kadrosunun bir üyesidir. Bu makale defa görüntülenmiştir.

Kategoriler: Kişisel Bakım ve Stil

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır