adetten sonra kasık ağrısı kadınlar kulübü / Adetten sonra kasık ağrısı | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

Adetten Sonra Kasık Ağrısı Kadınlar Kulübü

adetten sonra kasık ağrısı kadınlar kulübü

Adet bittikten sonra kasık ağrısı neden olur? İşte regl olacakmış gibi ağrının nedenleri

Adet dönemleri kimi kadında ağrılı geçerken kimisinde normal seyrinde devam etmektedir. Herkesin hemen hemen belli başlı bölgelerinde ağrı oluşmaktadır. Bu bölgelerden bir tanesi de kasık ağrısıdır. Özellikle kasıkta dolgunluk hissi ve ağrı, sol ve sağ kasıkta ağrı gibi etmenler oluşmaktadır. Sadece regl döneminde değil aynı zamanda adetten önce ve sonra da bu ağrılar görülebilmektedir. Hatta adetten sonra adet olacakmış gibi ağrı şikayetlerinde bulunanlar bile olmaktadır. Böyle durumlarda kendilerine çare arayan kadınlar konuya yönelik araştırmalarına devam ediyorlar. Bu bağlamda merak edilen konulardan biri olan kasık ağrısı neden olur, nasıl geçer?

KASIKTA DOLGUNLUK HİSSİ VE AĞRI

Kasıktaki ağrıların pek çok sebebi olabilmektedir. Bunların başında adet ağrısı, kistler, miyomlar, rahim enfeksiyonları gibi konular gelmektedir. Bunlar kasıkta dolgunluk hissi ve ağrıya sebep olmaktadır. Aynı zamanda bu ağrının tedavisi de altta yatan sebebe göre değişmektedir. Özellikle kadınlarda; adet dönemi, düşük yapmak, dış gebelik gibi durumlar da kasık ağrısını tetiklemektedir.

KASIK AĞRISI NEDEN OLUR?

Kasık ağrısının pek çok sebebi olmaktadır. Özellikle enfeksiyon sebebi ile lenf bezlerinde şişmeler ağrıyı arttırır. Kadın ve erkek üreme organlarının etkilendiği bu bölgeler hassastır ve mutlaka doktor kontrolünde olunması gerekmektedir. Özellikle kadınlarda adet döngüsü boyunca vücutta oluşan olaylar da kasık ağrısına neden olmaktadır. İşte kasık ağrısı nedenlerinden bazıları;

  • Yumurtalık kistlerinin patlaması
  • Spiral kullanımı
  • Aktif mesane
  • Kasıkta fıtık
  • Apandisit
  • Kabızlık
  • Dış gebelik
  • Düşük yapmak
  • Bel fıtığı
  • Rahimdeki kistler
  • Stres
  • Depresyon
  • Psikolojik rahatsızlıklar
  • Doğum ve sezaryen ameliyatları

ADETTEN ÖNCE KASIK AĞRISI

Kadınların adet döneminde pek çok ağrı yaşadığı bilinmektedir. Bunlardan bir tanesi de kasık ağrısıdır. Bu durum; adetten önce görüldüğü gibi adet dönemi içerisinde ya da sonrasında da görülmektedir. Regl döneminin uzun ve şiddetli geçmesi ya da bu şekilde bu dönemi geçirenlerde adetten önce kasık ağrısı belirtileri gözlenir. Doktorun önerdiği ilaçlar doğrultusunda bu durum tedavi edilebilmektedir. Aynı zamanda bitkisel çaylar da kişiyi rahatlatacaktır.

SOL VE SAĞ KASIKTA AĞRI

Kasık ağrısının pek çok sebepleri vardır. Bunlardan bir tanesi de adet döneminden ötürü kaynaklanan ağrılardır. Ancak genel olarak özetlemek gerekirse; sol kasık ağrıları sağ tarafa oranla daha şiddetli hissedilebilmektedir. Bu aynı zamanda başka bir hastalığın da habercisi olabilmektedir. Bu yüzden tehlikeli bir durum olarak kabul edilir. İşte sol ve sağ kasıkta ağrının sebepleri;

Vücudun aşırı zorlanması: Kişiler uzun süre ayakta kaldığında bel ve sırt ağrıları oluşur. Bunların yanı sıra bu bölgelerde kasık ağrısı da görülmektedir. Aynı zamanda vücudu olması gerekenden daha fazla zorlamak sol ve sağ kasıkta ağrıya sebep olur.

İdrar yolları enfeksiyonu: Özellikle kadınlarda sol kasık ağrısı idrar yolları enfeksiyonuna bağlı olarak gelişir. Bu durum önce sol kasıkta sonra ise sağ kasıkta ağrıya sebep olmaktadır.

ADETTEN SONRA ADET OLACAKMIŞ GİBİ AĞRI

Adet öncesi, dönemi ve sonrasında çeşitli ağrılar meydana gelir. Adet bittikten sonra kimi kadında ağrısı halen devam eder. Adetten sonra adet olacakmış gibi ağrı yaşayan kadınlarda durum tamamen kişiye özel sebeplerden ötürü kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda başka bir hastalığın da habercisi olabileceğinden doktora muayene olunmalı, doğru teşhisten sonra tedaviye başlanılmalıdır.

ADETTEN SONRA KASIK AĞRISI HAMİLELİK BELİRTİSİ Mİ?

Adetten sonra kasık ağrısı hamilelik belirtisi olabileceği gibi olmayadabilir. Bu durum tamamen kişiye özeldir ve en doğru teşhisi doktor koyar. Eğer bu durum uzun sürerse mutlaka doktora muayene olunmalıdır.

Kadınlarda Sağ Kasık Ağrısı Neden Olur ve Ne İyi Gelir? Kadınlarda Sağ Kasık Ağrısı ve Mide Bulantısı Hamilelik Belirtisi Mi?

Kasık ağrısı, üst uyluk, iç uyluk ve alt karın alanlarının birleştiği yerde ağrıdır. Genelde tek bir nedene bağlı olarak gelişmediği için ağrıya sebep olan birçok neden olabilir. Kadınlarda sağ kasık ağrısı nörolojik, ürolojik, sindirim ya da kas iskelet sistemi ile alakalı olabilir.

KADINLARDA SAĞ KASIK AĞRISI NEDEN OLUR?

Kasık ağrısı şikayetleri özellikle kadınlarda sürekli görülen şikayetlerden biridir. Bunun birden fazla nedeni olabildiği için asıl nedeni ve bunu tetikleyen etkiyi bulmak gerekir. Kadınlarda sağ kasık ağrısı ürolojik ya da nörolojik olabildiği gibi sindirim sisteminden de kaynaklanıyor olabilir. Fakat bu ağrıya en çok üreme sistemine ilişkin durumlar sebep olur. Bunlar da vajinal enfeksiyon, yumurtalık kisti ya da idrar yolu enfeksiyonu olabilir.

Adet sancısı ya da yumurtlama ağrıları da kasık ağrısı olarak kabul edilir. Yumurtlama dönemindeki kasık ağrıları normal kabul edilir ve bu durum süreklilik arz ettiğinden kadınları korkutmaz. Bunun dışında gergin kas, tendon ya da bağlardan kaynaklanan bir ağrı oldukça ciddi sonuçlar doğurabilir. Kadınlarda sağ kasık ağrısının nedenleri arasında bel fıtığı, bağırsak iltihabı, böbrek taşı, gebelik, dış gebelik ya da karın içi apseler de bulunur.

NE İYİ GELİR?

Kasık ağrısına neyin iyi geldiğini tespit etmek için öncelikle ağrıya sebep olan etkene bulmak gerekir. Tıp dilinde kasık ağrısı Pelvik ağrı olarak adlandırılır. Karın ve pelvik bölgenin alt kısmında oluşmaktadır. Hekim tarafından bir muayene yapılması ve kan testleri ya da ultrason ile ağrının sebebinin bulunması önemlidir.

Kasık ağrısında genelde kan, idrar, gebelik, dışkı ya da kolonoskopi istenebilir. Eğer bir hastalık kasık ağrısına sebep oluyorsa ağrının dinmesi için ilaç tedavisine başlanabilir. Evde alınacak ağrı kesiciler de kasık ağrısının hafiflemesine yardımcı olabilir. Eğer kasık ağrısı regl döneminde yaşanıyorsa bunun için de dönemsel olarak hormon ilaçları kullanılabilir.

Cerrahi operasyon gerektiren bir durum olması halinde histerektomi operasyonu uygulanmaktadır. Kemik, kas ya da fıtık durumlarından kaynaklı bir kasık ağrısı mevcutsa bunun için de fizik tedavi önerilir. Fizik tedavinin etkili olmadığı durumlarda ise yine cerrahi bir müdahale tercih edilebilir.

KADINLARDA SAĞ KASIK AĞRISI VE MİDE BULANTISI HAMİLELİK BELİRTİSİ Mİ?

Hamilelik sırasında da kadınların sağ kasık ağrısı yaşamaları mümkündür. Bunun en büyük nedeni rahmin genişlemesidir. Hamilelik sırasında kadınların rahmi genişler ve bu da kasık ağrılarına sebep olabilir. Bunun dışında hamileliğin sonlarında bebeğin paşı pelvik bölgeye baskı yapacağından kasık ağrıları meydana gelebilir. Yuvarlak bağ sebebiyle de sağ kasık ağrısı ile karşılaşılır. Yuvarlak bağ rahmi kasıklara bağlayan bir bağdır ve gebelike kasık ağrısına sebep olabilir. Mide bulantısı ise hamilelğin ilk 2 ayından sonra ortaya çıkabilir.

Normal şartlarda ise 4. aydan sonra mide bulantısının geçmesi beklenir. Bu durum hamilelerde normal kabul edilir. Hormonal değişiklikler ve beslenme düzeni değiştiğinden bu durum kadınlarda mide bulantısına sebep olabilir. Genellikle kendini baş dönmesi ve mide ağrısı ile belli eder. Fakat her kadın hamilelik dönemini farklı geçirdiğinden bu süreçlerde ve belirtilerde de farklılıklar olabilir.

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir