milli eğitim bakanlığı bizden bülteni / MEB'in aylık bülteni ‘Bizden’in üçüncü sayısı yayımlandı - Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı Bizden Bülteni

milli eğitim bakanlığı bizden bülteni

Bakan Tekin&#;den ilk açıklama: Eğitim sistemini hak ettiği yere çıkaracağız

Bakanl&#;k görevini Yusuf Tekin'e devreden Özer, Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#;nda düzenlenen törende yapt&#;&#;&#; konu&#;mada, ülkenin en önemli meselesi olan "e&#;itim yönetimi"ni kendileri ile payla&#;t&#;&#;&#; için Cumhurba&#;kan&#; Recep Tayyip Erdo&#;an'a te&#;ekkür etti.

Tüm çal&#;&#;ma arkada&#;lar&#;yla e&#;itim sisteminin kalitesini art&#;rmak için gece gündüz çal&#;&#;t&#;klar&#;n&#; dile getiren Özer, "Her ba&#;lang&#;c&#;n bir sonu var. Dolay&#;s&#;yla bugün k&#;ymetli Yusuf hocam&#;za görevi devredece&#;iz." dedi.

Çal&#;&#;ma arkada&#;lar&#;na, bakan yard&#;mc&#;lar&#;na, genel müdürlere, daire ba&#;kanlar&#;na, il müdürlerine, okul müdürlerine, tüm ö&#;retmenler ve idari personel ile e&#;ine ve çocuklar&#;na te&#;ekkür eden Özer, "Bakanl&#;k görevime ba&#;larken tek duam vard&#;, girdi&#;im gibi ç&#;kabilmek. &#;lkeli, dürüst, &#;effaf, uzla&#;may&#; de&#;il, ilkeyi merkeze alan ve e&#;itim sisteminin güzelle&#;mesi için çal&#;&#;may&#; Rabb'imden bana nasip etmesi için dua etmi&#;tim. Allah'&#;ma hamdediyorum, duam&#; kabul etti&#;i için ve bu süreçte yard&#;m etti&#;i için." diye konu&#;tu.

Mahmut Özer, Bakanl&#;k görevi için Yusuf Tekin'i tebrik etti ve ba&#;ar&#;lar diledi.

"Daha güzel bir e&#;itim sistemi görece&#;imizi ümit ediyorum"

Yusuf Tekin de yakla&#;&#;k 5 y&#;l önce ayn&#; salonda duygusal bir veda ile Bakanl&#;ktan ayr&#;ld&#;&#;&#;n&#;, &#;imdi de ayn&#; duygusall&#;k içerisinde oldu&#;unu dile getirdi.

Tekin, "Birlikte yol yürüdü&#;ümüz birçok arkada&#;&#;m&#;zla tekrar burada, salonda bulunmaktan çok mutluyum. Bu salonda, çok s&#;k&#;nt&#;l&#; zamanlarda çok s&#;k&#;nt&#;l&#; toplant&#;lar yapt&#;&#;&#;m&#;z, gözümün önünden geçti. Birlikte mücadele etti&#;imiz birçok arkada&#;&#;m&#;z hala salonda. Onlar&#; burada görmekten ayr&#;ca mutlu oldum." sözlerini sarf etti.

Türkiye'deki maarif mücadelesinin sadece Bakanl&#;k bürokratlar&#;yla yürütülecek bir mücadele olmad&#;&#;&#;n&#;, d&#;&#;ar&#;dan da bu konuya katk&#; vermenin çok &#;erefli ve onurlu bir i&#; oldu&#;unu vurgulayan Tekin, "Ama 'bir gün yeniden yolumuz kesi&#;irse' diye vedala&#;&#;rken 'tekrar görü&#;ece&#;iz' demi&#;tik. Bugün tekrar bizi bir araya getiren Cenab&#;allah'a &#;ükürlerimi sunuyorum. Bizi bu göreve lay&#;k gören Say&#;n Cumhurba&#;kan&#;m&#;za, güvendi&#;i, bizleri yeniden bu göreve lay&#;k gördü&#;ü için &#;ükranlar&#;m&#; sunuyorum. Müste&#;arken de att&#;&#;&#;m&#;z her ad&#;mda hem Ba&#;bakanl&#;&#;&#; hem Cumhurba&#;kanl&#;&#;&#; döneminde onun destekleri sayesinde bu ad&#;mlar&#; atabilmi&#;tik. Bundan sonra da yine Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an'&#;n deste&#;i ve verece&#;i katk&#;larla in&#;allah çok güzel &#;eyler yapaca&#;&#;z." ifadesini kulland&#;.

Türkiye'de 'den itibaren çok &#;eyin de&#;i&#;ti&#;ine dikkati çeken Bakan Tekin, özellikle seçimleri sonras&#; Türkiye'de hem siyasette hem bürokraside birçok paradigman&#;n de&#;i&#;ti&#;ini ve de&#;i&#;mek zorunda oldu&#;unu söyledi.

"Art&#;k önümüzdeki y&#;l&#;n Türkiye Yüzy&#;l&#; olaca&#;&#;n&#; iddia ediyoruz ve dü&#;ünüyoruz" diyen Tekin, &#;öyle devam etti:

"Bu iddiam&#;zda samimiysek ve ba&#;ar&#;l&#; olmak istiyorsak bunlar&#;n in&#;as&#;n&#;n yap&#;laca&#;&#; yer de ku&#;kusuz Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#; ve milli e&#;itim sistemi. Biz bu hedefi hayata geçirmek için Bakanl&#;&#;&#;m&#;z merkez te&#;kilat&#;, ta&#;rada kahr&#;m&#;z&#; çeken ö&#;retmen arkada&#;lar&#;m&#;z, ta&#;rada s&#;k&#;nt&#;larla bo&#;u&#;an idareci arkada&#;lar&#;m&#;z, idari personelimiz, hiç ay&#;rt etmedi&#;im Bakanl&#;&#;&#;n yükünü alan özel ö&#;retim kurumlar&#;m&#;z, ayn&#; &#;ekilde merkezi yönetim içerisinde birlikte hareket edebilece&#;imiz önemli yap&#;lar var, di&#;er Bakanl&#;klar, E&#;itim Ö&#;retim Politikalar&#; Kurulu var. Bütün bu payda&#;larla birlikte Türk milli e&#;itim sistemini hak etti&#;i yere ç&#;karmak için hep birlikte mücadele edece&#;iz. Ben ilk olarak bunun taahhüdünü huzurlar&#;n&#;zda vermek istiyorum. Gecemiz, gündüzümüz, 7/24 tüm mesaimiz, tüm emek ve bütün gücümüzle bu mücadeleyi yürütece&#;imizi milletimize taahhüt ediyorum. Hiçbir fedakarl&#;ktan kaç&#;nmadan bize dü&#;en her ne varsa yapmak için sonuna kadar mücadele edece&#;iz.

'den itibaren burada görev yapan arkada&#;lar&#;m&#;za, hepsine tek tek te&#;ekkür ediyorum. Bayra&#;&#; onlardan devralmak bizlere bugün nasip olacak, in&#;allah daha ileriye götürürüz diyorum. &#;n&#;allah hep birlikte daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir e&#;itim sistemi görece&#;imizi ümit ediyorum."

 

Milli Eğitim Bakanlığı Haber Bülteni Sayı 25

Kitap yılında MEB tarafından [Ankara] yayınlanmıştır. 4 sayfadır. Milli Eğitim Bakanlığı Haber Bülteni Sayı 25 adlı eser Türkçe dilindedir.

Kitap KARTON KAPAKLI cilt bilgisi ile yıllar önce eklenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Haber Bülteni Sayı 25 adlı eser, Kitap > Süreli Yayınlar > Dergiler > Eğitim, Pedagoji kategorisinde İkinci El olarak satıştadır.

Kondisyon: İyi

Ürün kondisyonları ürün açıklamalarında belirtildiği ve/veya ürün fotoğraflarında görüldüğü gibidir. Açıklamada yer alan veya fotoğrafta görülen üründen farklı nitelikte bir ürün gönderilmesi halinde siparişin iadesi/iptali monash.pw güvencesi ile sağlanabilmektedir.

Kargo Ödeme Durumu

Alıcı Öder

Ürün Dehri Efendi tarafından, PTT, Yurtiçi, Aras veya Sendeo Kargoyla gönderilecektir. Kargo ücreti TL dir ve sipariş anında ödenir. Aynı mağazadan veya ortak kargo anlaşmalı mağazalardan bu ürünle birlikte alacağınız diğer ürünler için ek kargo ücreti ödemezsiniz.

Dehri Efendi - Mağaza Hakkında

Yoook İşte bu dikkatsizliğe kızarım Vakıa mantarlardan, mikroplardan bazılarına insan ismi verirler Verirler ama bu şeref herkese müyesser olmaz Buna müstehak olmak için gayr-ı malum nevden yeni bir mikrop veya mantar keşfetmeli O zaman şey-i meşkuf ism-i kaşife nispet edilir Mesela min-gayri-haddin şimdi bir mikrop keşfine muvaffak olsam ona "Dehri Mikrobu" denir. Ben de bi-hakkın bununla iftihar ederim.


We are shipping abroad with PTT( Turkish Postal Service)

YILIN İLK "BİZDEN" BÜLTENİ

Çocukların gelişim sürecinde etkin rol model olan velileri pratik bilgilerle daha aktif şekilde desteklemek amacıyla hazırlanan "BİZDEN" adlı aylık bültenin ikinci sayısı yayımlandı.

Velilere ulaştırılmak üzere öğrencilere dağıtılan bültende bu ay "müze" kavramı, "okul çağı çocuklarında kahvaltının önemi ve gıda okur yazarlığı" konuları ile "çocuklarını hayat karşısında güçlü kılmak isteyen anne ve babalara öneriler" bulunuyor.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bültende "Ziya öğretmen diyor ki" başlığı altında bir yazı kaleme aldı. Yazısında öğrencilerin anne ve babalarına hitap eden Selçuk, şunları kaydetti: "Doğada her şey yenilenir. Güneşin her gün doğuşu, her akşam batışı, mevsimlerin gelişi, baharda toprağın uyanışı, aldığımız her nefes hep bu yenilik üzerine. İnsanlar farkına varmasalar da her an bir yeniliğin içindeler. Anne baba olarak bizler de bu yeniliğin, bu akışın içindeyiz. Çocuklarımızla ilişkimizi, kendimizle, birbirimizle, çevremizle, doğayla ilişkimizi gözden geçirmek ve yenilenmek için her an bir fırsat. Bu kısa yazıları, buradaki uzman bilgilerini değişimin küçük bir hareketi olarak kabul edin ve lütfen yaşantınızda uygulayın.

Bu ay çocuklarımızın yarı yıl tatili var. Yeni yıl ve ara tatil bir başlangıç olsun. Tüm yılımızı, çocuklarımızla sevgiyle, saygıyla, bilgiyle, görgüyle, kültürle, neşeyle geçirmenizi dilerim. Benim için gerçek okul-aile iş birliği o zaman layıkıyla hasıl olur. İyi seneler olsun."

Bültenin "okul çağı çocuklarında kahvaltının önemi ve gıda okur yazarlığı" konulu bölümünde, "Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki kahvaltı ile güne başlayan çocukların hem konsantrasyonları daha yüksek olur hem de sağlıklı gelişim için gerekli enerji ve besin ögelerini alırlar. Bir çocuk uyandıktan sonraki ilk bir saat içinde kahvaltısını etmelidir. Kahvaltısını evinde yapabileceği gibi doğru hazırlanmış bir beslenme çantası ile okulunda da yapabilir. Evde ya da okulda, kahvaltı tabağında ya da beslenme çantasında her besin grubundan besin olmasına dikkat edin." ifadeleri dikkati çekti.

Anne ve babalara öneriler

Bültende, "Çocuklarını hayat karşısında güçlü kılmak isteyen anne ve babalara öneriler" de yer aldı.

Sağlıklı ve kendisine yeten bir genç yetiştirmenin, okul ve eğitim sisteminin görevi olduğu kadar, aile içinde kurulan ilişkiler ile anne ve babanın kendi sorumluluklarını yerine getirmesine bağlı olduğu vurgulanan öneriler bölümünde, şunlar kaydedildi.

"Başarısızlığı kötü bir şey olarak göstermeyin. Hiç başarısızlık yaşamamış olan insanlar ya hiçbir şey yapmamışlardır ya da kendilerini hiç zorlamamışlardır. Çocuğunuz üzüldüğü, hayal kırıklığı yaşadığı zaman duygularını anladığınızı gösterin, yanında olun ancak sorunları onun adına çözmeyin. Bunun için de karşılaştığı güçlükleri kendisinin çözmesi gerekir. Hayat başarısı için çocuğun kendisine güvenmesinden çok daha önemli olan karşılaştığı sorunları kendisinin çözeceğine inanmasıdır. Sorun çözme becerisi sorunları çözerek gelişir. Başarısız olan veya hata yapan çocuğunuza soracağınız soru, 'Ne öğrendin?' sorusu olmalı ve soru çocuğun hayal kırıklığını yoğun olarak yaşadığı an değil, duyguları yatıştığı zaman sorulmalıdır. Çocuğunuzu suçlamayın, 'Sana söylemiştim, sözümü dinleseydin' türü ifadeler kullanmayın. Başarılı olduğu durumlarda zekasını, yakışıklılığını veya güzelliğini övmeyin. Gayret, çaba ve niyetini takdir edin. Çocuğunuzun hatalarından çok, doğru yaptıklarını yakalayın ve o konularda olumlu geribildirim verin, övün. Her yaptığını da övmeyin. Küçük yaştan başlayarak aile içinde oynadığı her oyunu o kazanmasın. Başarısızlığın doğal olduğunu öğrenmenin ilk adımı budur."

Bültene ulaşmak için tıklayınız.

Millî Eğitim Bakanlığı, UNICEF ve SAP, Türkiye'de uygulanan Beceri Geliştirme Programı kapsamında okul ziyareti gerçekleştirdi

ANKARA, 8 Aralık – Bugün Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doçent Dr. Osman Sezgin, UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina de Dominicis, SAP Kurumsal ve Sosyal Sorumluluk Global Direktörü Alexandra van der Ploeg ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu İstanbul Şehit Okan Altıparmak Anadolu Lisesi’ndeki Bütünleşik Fizik-Kimya-Biyoloji (FKB) Laboratuvarını ziyaret ettiler.

Bütünleşik Fizik-Kimya-Biyoloji (FKB) Laboratuvarları, birçok okul tabanlı yenilikçi programdan bir tanesi olup, üç kurumun ortaklığı ile desteklenmekte ve özel donanımlı laboratuvarlarda 'yaparak öğrenmeyi' teşvik eden okul tabanlı yenilikçi öğrenme alanları sunmaktadır. Bu, normal müfredatla düşünülebilenin ötesine geçerek, farklı ilgi ve becerileri özendiren yenilikçi bir sistemdir.

Bu ortaklığın sonucu olarak, yarısı kız çocuğu olmak üzere okulda 1 milyondan fazla öğrenci tasarım, bilim ve sanat alanlarında daha kapsamlı bilgiler öğrendi. Program aynı zamanda yerel koordinatörün ve 81 ilde orta öğretim kurumundaki 32,'den fazla öğretmenin de kapasite geliştirmesine katkı sağlayarak eğitimcilere beceri gelişimi konusunda yenilikçi ve etkieşimli eğitim modelleri konusunda destek verdi

Ziyaret edilen laboratuvardaki öğrencilerden Serdar: “Ben bilgisayar ya da yazılım mühendisi olmak istiyorum. Laboratuvarda çalışmak benim derslere ilgimi ve de öğrenmemi arttırdı. Çünkü laboratuvarda daha iyi öğrenebilir ve teknik detayları daha iyi gömonash.pw harika bir fırsat” şeklinde konuştu.

Laboratuvardaki bir başka sınıf öğrencisi Ebrar ise düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “ Derslerimizi sınıfta yapardık. Her şeyi beyaz tahtada görürdük. Tabii yine de anlardık ama deneyip yanılma şansımız pek olmazdı. Arkadaşlarımızla birlikte deneyler yapmak öğrenmemize katkı sağlıyor. Beraber birbirimize yardım ederek öğreniyoruz.” Ebrar burada yaşadığı deneyim sayesinde ileride seçeceği mesleği de keşfettiğini ekledi.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis ziyaret sırasında şunları söyledi: “Küresel öğrenme kriziyle mücadele edebilmek için eğitim sisteminin kendisini piyasanın ihtiyaç duyduğu değişen becerilerle yenilemesi ve eğitimi öğrenci merkezli, dinamik, kapsayıcı, iş birliğine dayalı,  merak unsurunun gelişmesine alan açan, eleştirel düşünce ve yaratıcılığı destekleyen bir hale getirmesi  gerekiyor, UNICEF olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve SAP ile ortaklığından çok mutluyuz zira bu bu program birçok gencin hayatındaki etkili dönüşümün güçü bir örneği.”

Törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, ülkedeki eğitime sağladıkları katkı için UNICEF ve SAP temsilcilerine teşekkür etti. Her yapılan işte fikri bir plan ve felsefe bulunduğunu kaydeden Sezgin, "Doğru olan hem kendimiz hem kainatta olan her şey bize emanet. Ona çok dikkat etmek, insanlığın lehine kullanabilmek için sürdürülebilirliğini temin etmek lazım." diye konuştu.

Basın toplantısında konuşan SAP Küresel Kurumsal Sosyal Sorumluluk Global Direktörü Alexander van der Ploeg, “SAP olarak, daha eşitlikçi, kapsayıcı bir ekonomi ve toplum için, gençlerin eğitimine yatırım yapmanın temel bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. MEB ve UNICEF Türkiye ile birlikte her gencin beceri edinme, eğitim ve fırsatlara erişebildiği daha adil bir dünya yaratılmasına destek oluyoruz. Bu programla Türkiye'deki gençler için kritik öneme sahip inovasyon, iş yaratma ve girişimcilik konularında fırsatlar oluşturmayı hedefliyoruz. Geleceğimizi şekillendirecek gençlerin potansiyellerini keşfetmesine destek olan bu iş birliğiyle gurur duyuyoruz” dedi.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır