savcı can karakılıç / Yine o savcı - Hudut Gazetesi

Savcı Can Karakılıç

savcı can karakılıç

Yine o savcı

Murat SAVAŞ'ın haberi
Uzunköprü'de Cumhuriyet Savcısı iken bir işadamından rüşvet alırken suçüstü yakalanan ve 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Karakılıç, bu kez Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Van’da düzenlediği operasyonda kilo uyuşturucuyla yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, bir savcı ve meslekten uzaklaştırılan iki polis memurunun kg uyuşturucuyla yakalandığı operas-yon şöyle başladı: 
Keşan ilçesinde uyuşturucu satan torbacılara yönelik düzenlenen operasyonda uyuşturucu temin eden İstanbul’daki bir kişinin adı saptandı. Daha sonra başlatılan teknik takip sonucunda uyuşturucunun Van’dan Edirne, İstanbul ve Gaziantep’de sevk edildiği, uyuşturucunun sevkini, daha önce Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı iken Sungur Kangal’dan rüşvet alırken suçüstü yakalanan Can Karakılıç ile Van Emniyet Mü-dürlüğü’nde görevliyken uyuşturucu ticaretiyle ilişkileri bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan polis memuru Sami K. ve İhsan Y.’nin yaptığı belirlendi. Üçlünün son partinin sevki için yola çıkacağı tarihi saptayan jandarma özel bir ekibini Van’a gönderdi.
“SAVCIYIM” DEYİP GEÇMİŞ
Van ve civar illerden gelen kilo uyuşturucuyu 6 valizin içine koyan Can Karakılıç, Sami K. ve İhsan Y., 41 RU plakalı araçla yola çıktı. Polis memuru Sami K.’nın kullandığı otomobil kontrol noktalarında Karakılıç’ın savcı kimliğini göstererek geçtiği belirlendi. Edirne jandarmasının ekibi, adım adım izlediği otomobil Van İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Timer Jandarma Karakolu'nda durduruldu. Karakılıç kendilerini durduran ekibe de savcı olduğunu söyledi ancak yine de otomobilde arama yapılmasına engel olamadı. Gelişmeler Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilirken, araç Van Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla arandı.  Yapılan kontrollerde aracın bagajında 6 valiz içerisinde paketler içerisinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış kilo gram toz esrar ile 13 kilo gram eroin ele geçirildi.
Üç şüpheli önce hava yoluyla İstanbul’a ardından da karayoluyla Edirne’nin Keşan ilçesine getirildi. Önce sağlık kontrolünden geçirilen ardından ise Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülerek sorguya alınan savcı Karakılıç, polis memuru Sami K. ve İhsan Y.’nin ifadelerinden sonra adliyeye gönderildi.
TEŞEBBÜSTEN 5 YIL 
Can Karakılıç yılının başlarında Uzunköprü ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı sırada ilçede un fabrikası bulunan işadamı Sungur Kangal hakkında açılan tefecilik soruşturmasını kapatma karşılığında 15 bin lira rüşvet istemiş, dönemin Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'in izniyle yapılan operasyonda işadamı ve doktor sevgilisiyle yemek yediği restoranda parayla birlikte yakalanmıştı. Bir süre tutuklu yargılanan Karakılıç hakkındaki rüşvet davası nedeniyle Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu tarafından görevinden uzaklaştırıldı.
Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen rüşvet davasında Savcı Can Karakılıç, önce 8 yıl hapse mahkum oldu. Rüşvet alma suçunun teşebbüste kaldığına karar veren mahkeme cezayı önce 6 yıla, ardından da iyi hali nedeniyle 5 yıla indirdi. hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Karakılıç’ın cumhuriyet savcılığı yetkilerinin 5 yıl süreyle kullanmasını yasaklayarak karar örneğini Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreterliği’ne gönderdi.
RASTLANTI MI?
Rüşvet aldığı gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası alan eski Uzunköprü Savcısı Can Karakılıç’ın Van’dan yüklediği uyuşturucuyla yakalanması, ilçede görev yaptığı sırada ilçe jandarma komutanlığında görevli ve daha sonra Van’dan yüklediği uyuşturucuyla yakalanacağını anlayınca intihar eden jandarma astsubayını akıllara getirdi.
İşadamı Sungur Kangal, kendisinin ve adamlarının gözaltına alındığı jandarma karakolunda görevli bulunan astsubay Özgür Yılar’ın nezarethaneye kadar gelerek Savcı Karakılıç adına rüşvet istediğini ileri sürmüştü.
Rüşvet operasyonundan sonra Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı’na tayin olan astsubay Yılar ve Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli astsubay Zeynel Sever birbirlerini Van İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan tanıyorlardı.  Polis, A. K. Adlı eski bir savcının otomobilini Kaynaşlı’da durdurmuş ve otomobilde 6 çanta içinde kilo eroin ele geçirmişti. Polis bu eski savcıyla iki astsubayın bağlantılı olduğunu da saptadı. Eldeki bilgilere göre kiloluk bir sonraki sevkiyatın bu iki astsubay tarafından yapılacaktı.
Yılar ve Sever, Van’da yükledikleri 4 trilyon değerinde kilo eroini İstanbul’a götürüyorlardı. Takipten kurtulmak amacıyla astsubay Zeynel Sever, uyuşturucu yüklü otomobilin bir kilometre önünden başka bir otomobille öncü olarak yol alıyordu. Bolu yakınlarında polis ekiplerinin arama yaptığını gören Sever arkadan gelen Özgür Yılar’a SMS göndererek yolda arama olduğunu bildirdi. Yılar geri dönmeye çalıştı ancak kaçamayacağını anlayıp önce aracın kapılarını içeriden kilitledi. Ardından da beylik tabancasıyla kafasına ateş ederek yaşamına son verdi.

 

Rüşvetten 5 Yıl Ceza Alan Savcı, Kilo Uyuşturuyla Yakalandı

Edirne'de uzunköprü Cumhuriyet Savcısı iken, yılında rüşvete teşebbüs suçundan 5 yıl hapis cezası verildiği için görevinden uzaklaştırılan ve dosyası Yargıtayda olan Can Karakılıç, Van'da polis memuru olarak görev yaparken uyuşturucu suçundan polislikten uzaklaştırılan Sami K. ve bir başka kişi ile birlikte, otomobilde 6 valiz içerisinde kilo esrar ve 13 kilo eroinle yakalandı.

Van'da, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan savcı, polis memuru ve diğer şüpheli, gece saatlerinde operasyonun merkezi olan Keşan İlçesi'ne getirilerek sorguya alındı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, görevden uzaklaştırılmış savcı Can Karakılıç, görevden uzaklaştırılmış polis memuru Sami K. ile İhsan Y.'nin Van'dan aldıkları uyuşturucuları Gaziantep, İstanbul ve Edirne'ye getirecekleri bilgisi üzerine harekete geçti. Şüphelileri takibe alan jandarma ekipleri Van'a kadar adım adım izledi.

Van ve civar illerinden aldıkları uyuşturucuyla yola çıkan ve Sami K.'nın kullandığı 41 RU plakalı otomobil Erciş yolu üzerinde Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince durduruldu. Araçta Van Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan aramada satışa hazır hale getirilmiş ve 6 valize doldurulmuş kilo gram toz esrar, 13 kilo gram eroin ele geçirildi.

KONTROL NOKTALARINDAN 'SAVCI' KİMLİĞİYLE GEÇMİŞ

Yüklü miktarla uyuşturucuyla yakalanan şüphelilerden Can Karakılıç'ın, polis ve jandarma ekiplerinin trafik uygulamalarından Savcı kimlik kartını göstererek, otomobilde herhangi bir arama yaptırmaksızın rahatlıkla geçtiği belirlendi.

Yakalandığında da kendisinin savcı olduğunu söyleyerek rahat tavırlar sergileyen Can Karakılıç'ın, jandarma ekiplerinin 'Biliyoruz efendim, başsavcının konudan bilgisi var' sözleri üzerine şok geçirdiği belirtildi.

UÇAKLA İSTANBUL'A ORADAN KEŞAN'A GETİRİLDİ

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan 3 şüpheli dün akşam saatlerine Van'dan uçakla İstanbul'a, ardından da karayoluyla operasyonun merkezi Keşan İlçesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünün ardından Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen savcı Karakılıç, polis memuru Sami K. ve diğer şüpheli İhsan Y., işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edildi.

JANDARMA TORBACIDAN SAVCIYA ULAŞTI

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen yıl Keşan'da sokakta uyuşturucu satan kişilere yönelik operasyon düzenleyerek 'torbacı' olarak tabir eden şüphelileri yakaladı.

Soruşturmayı genişleten jandarma önce İstanbul'daki satıcılara daha sonra da uyuşturucuların temin edildiği Van'daki şüphelilere ulaştı. Bunlarla ilgili teknik takip yapan jandarma ekiplerinin Can Karakılıç ve Sami K.'ya ulaşarak operasyon düzenlediği belirtildi.

İŞADAMINDAN 15 BİN LİRA ALIRKEN SUÇÜSTÜ

Can Karakılıç Uzunköprü'de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı dönemde, işadamı Sungur Kangal'dan rüşvet isteyince dönemin Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'in yönettiği operasyon ile yakalandı.

İşadamı Sungur Kangal ile Meriç Nehir kenarındaki bir restoranda buluşan Savcı Can Karakılıç, işadamından soruşturmasını kapatması karşılığında 15 bin lirayı rüşvet olarak aldıktan sonra Başsavcı Uğur Yiğitbilek tarafından gözaltına alınarak, cıkarıldığı mahkemece 1 Haziran günü tutuklandı.

Mahkeme aşamasında da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı Karakılıç, hakkındaki rüşvet soruşturmasıyla birlikte Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu tarafından görevden uzaklaştırıldı.

RÜŞVETE TEŞEBBÜSTEN 5 YIL HAPİS ALDI

Edirne 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 'rüşvet almak' suçundan yargılanan Savcı Can Karakılıç, Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığı için mahkeme heyetince önce 8 yıl hapse mahkum edildi.

Rüşvet suçu teşebbüs aşamasında kaldığı için cezası 6 yıla indiren Karakılıç, duruşmalardaki iyi hali de göz önüne alınarak 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca savcılık yetkilerini kullanması yasaklanan Karakılıç'la ilgili karar Yargıtay'a temyize gönderilirken, kararın bir örneği de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreterliği'ne gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

UzunköprüİstanbulPolitikaGüncelHaberler

Uyuşturucuyla yakalanan savcı ve polis tutuklandı

Van’da, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan savcı, polis memuru ve diğer şüpheli gece saatlerinde operasyonun merkezi olan Keşan İlçesi’ne getirilerek sorguya alındı.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı, Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, Van Emniyet Müdürlüğü’nde görevli ve daha önce uyuşturucu suçundan görevinden uzaklaştırılan polis memuru Sami K. ve İhsan Y.’nin Van’dan aldıkları uyuşturucuları, Gaziantep, İstanbul ve Edirne’ye getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Şüphelileri takibe alan jandarma ekipleri Van’a kadar adım adım izledi. Van ve civar illerinden aldıkları uyuşturucuyla yola çıkan ve polis memuru Sami K.’nın kullandığı 41 RU plakalı otomobil Erciş yolu üzerinde Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince durduruldu. Araçta Van Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan aramada satışa hazır hale getirilmiş ve 6 valize doldurulmuş kilo gram toz esrar, 13 kilo gram eroin ele geçirdi.

KONTROL NOKTALARINDAN SAVCI’YIM DİYEREK GEÇMİŞ

Yüklü miktarla uyuşturucuyla yakalanan şüphelilerden Savcı Karakılıç’ın, polis ve jandarma ekiplerinin trafik uygulamalarından Savcı kimlik kartını göstererek otomobilde herhangi bir arama yaptırmaksızın rahatlıkla geçtiği belirlendi. Yakalandığında kendisinin savcı olduğunu söyleyerek rahat tavırlar sergileyen Savcı Can Karakılıç, Jandarma ekiplerinin ‘Biliyoruz efendim, Başsavcının konudan bilgisi var’ sözleri üzerine şok olduğu öğrenildi.

UÇAKLA İSTANBUL’A ORADAN KEŞAN’A GETİRİLDİ

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan 3 şüpheli dün akşam saatlerine Van’dan uçakla İstanbul’a daha sonra ise karayoluyla operasyonun merkezi Keşan İlçesi’ne getirildi. Sağlık kontrolünün ardından Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen Savcı Karakılıç, polis memuru Sami K. ve diğer şüpheli İhsan Y.’nin işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edildi.

JANDARMA TORBACIDAN SAVCIYA ULAŞTI

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçtiğimiz yıl Keşan’da sokakta uyuşturucu satan kişilere yönelik operasyon düzenleyerek ‘torbacı’ olarak tabir eden şüphelileri yakaladı. Soruşturmayı genişleten jandarma ekipleri önce İstanbul’daki satıcılara daha sonra da uyuşturucuların temin edildiği Van’daki şüphelilere ulaştı. Bunlarla ilgili teknik takip yapan jandarma ekipleri Savcı Karakılıç ve polis memuru Sami K.’ya ulaşarak operasyon düzenledi.

RÜŞVET OPERASYONUNU BAŞSAVCI YAPMIŞTI

Son olarak uyuşturucu ile yakalanan Can Karakılıç Uzunköprü'de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı sırada işadamı Sungur Kangal’dan rüşvet isteyince dönemin Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'in yönettiği operasyon ile yakalandı. İşadamı Sungur Kangal ile Meriç Nehir kenarındaki bir restoranda buluşan Savcı Can Karakılıç, işadamından soruşturmasını kapatması karşılığında 15 bin lira parayı rüşvet olarak aldıktan sonra Başsavcı Uğur Yiğitbilek tarafından gözaltına alınarak 1 Haziran günü tutuklandı. Yargılama aşamasında da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı Karakılıç, hakkındaki rüşvet soruşturmasıyla birlikte Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu tarafından görevden uzaklaştırıldı.

RÜŞVETE TEŞEBBÜSTEN 5 YIL HAPİS ALDI

Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde ‘rüşvet almak’ suçundan yargılanan Savcı Can Karakılıç, Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığı için mahkeme heyetince önce 8 yıl hapse mahkum edildi. Rüşvet suçunun teşebbüs AŞAMASINDA kaldığı için cezası 6 yıla indiren Karakılıç, duruşmalardaki iyi halini de göz önüne alınarak 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı yetkilerinin 5 yıl kullanılmasını yasaklayan mahkeme heyeti kararın bir örneğini de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreterliği’ne gönderdi.


SAVCI VE POLİS TUTUKLANDI

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Van’da bulundukları otomobilde kilo uyuşturucuyla yakalanan Uzunköprü eski Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç ve açığa alınan polis Sami K. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Van'da kilo uyuşturucu ile yakalanan 3 şüpheli operasyonun yürütüldüğü Edirne'nin Keşan ilçesine getirildi. Rüşvete teşebbüs suçundan 5 yıl hapis cezası alarak görevinden uzaklaştırılan Uzunköprü eski Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, Van Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan, ancak uyuşturucu suçundan açığa alınan polis Sami K. ile İhsan Y., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Enver Akbey tarafından sorgulandı. Can Karakılıç ve Sami K., ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, diğer şüpheli İhsan Y. ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerden Sami K. ve Savcı Can Karakılıç, yaklaşık 8 saat süren ifade işlemlerinin ardından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine konuldu. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir