antep usulü kabaklama / Gaziantep Üniversitesi Yemek Listesi

Antep Usulü Kabaklama

antep usulü kabaklama

Kabaklama


Bu yemek kış kabağından yapılıyor ve yemekte ekşi kullanılıseafoodplus.info Ünsal'ın kitabında yazdığına göre taze kabakla da yapılabiliyormuş ama ben tatmadığım için nasıl olur bilmiyorum. Bulamayanlar için bu alternatifi yazıp bir de kış kabağının fotoğrafını eklemek istiyorum (şekil olarak bal kabağına benziyor ancak farklı):



Malzemeler

  • gr. parça et
  • 1/2 bardak nohut
  • 1 kg. kış kabağı
  • 2 yemek kaşığı domates+biber salçası
  • diş sarımsak
  • 1 büyük soğan
  • 1 limon suyu (sumak ekşisi kullanırsanız daha lezzetli olur, sumak ekşisi yoğun olduğu için az miktarda ve ekşisini kontrol ederek kullanmalısınız)
  • tuz, karabiber, nane, kırmızıbiber
  • sıvı yağ
Hazırlanması
  • Nohutu bir gece önceden ılık su ile ıslayın.
  • Etleri yemeklik doğrayıp düdüklü tencerede veya pişireceğiniz tencereye alıp üzerini (yemek için yeterli miktarda) su ile tamamlayarak ocağa alın. Etin köpüğünü aldıktan sonra üzerine bir gece önceden ıslatılmış nohutu, yemeklik doğranmış soğanı ve salçayı ilave edin. Eklediğiniz salçayı suda ezerek karıştırın ve kapağını kapatıp nohutla eti pişirin.
  • Kabakları soyup iç liflerini temizledikten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayıp (yaklaşık 3 cm) etin üzerine ekşi ile birlikte ilave edin ve kabağı da pişirin. Kabaklar pişmesine yakın dövülmüş sarımsakları, tuzu ve karabiberi ilave edin.
  • Yemek piştikten sonra ayrı bir tavada yağ ısıtıp, ısınan yağın altını kapattıktan sonra, içine nane ve kırmızı biber ilave edip yemeğin üzerine dökün.
Not: Kış kabağı kolay piştiği için ekşisini kabakla birlikte ilave edebiliyoruz ama eğer normal kabakla yaparsanız bu yemeği ekşisini kabak piştikten sonra katmalısınız aksi takdirde kabak pişmez.

Tarifi PaylaşFacebookTwitterGoogle+

&#;

Kolay Tarif

Antep yemekleri

Gaziantep'in yöresel çorbaları

Alaca çorbası

Alaca Çorbası

Rivayete göre alaca çorbasının geçmişi Hititlere kadar dayanıyor. Bunun doğruluğundan emin değilim ancak kesin olan Türk ve Anadolu mutfağında önemli kültür lezzetlerinden biri olduğu. Sabah saatlerinde çorba içme alışkanlığına sahip bir millet olduğumuzdan Gaziantep’e gidersen Alaca Çorbasını deneyebilirsin. Çünkü şehrin restoranlarında bu çorba gelenlere sunuluyor. Ana malzemesi buğday olan çorbaya çekilmemiş mercimek, bulgur, soğan ve Gaziantep’in yağda yakılmış tarhun ile kırmızıbiberi ekleniyor. Bana soracak olursan sağlıklı ve lezzetli bu çorbayı kesinlikle denemelisin.

Beyran

Beyran

Kış aylarının vazgeçilmezi olarak bilinen Beyran, Gaziantep’e özgü bir çorba. İçerisinde kuzu eti, sarımsak ve Antep’in doğal baharatlarını bulunduran çorba kış aylarındaki vücut direncini yüksek tutmana yardım sağlıyor. Genellikle sabahları içilen Beyran, baharatlı yiyecekleri tüketiyorsan seveceğin bir lezzet. Bu lezzeti tercih edebileceğin en iyi konum olan Metanet Lokantası'nı senin için ekliyorum. Sabah saatlerinde uğramayı unutmamalısın.

Konum Linki

Kölük aşı

Kölük Aşı

Gaziantep’i köşe bucak dolaşmanın verdiği yorgunlukla kendini attığın ilk restoranda tercih edebileceğin çorbalardan biri Kölük Aşı. Doyuruculuğuyla ana yemek seviyesinde bile sayılabilirken Gaziantep’in popüler çorbaları listeleri yer alıyor. Bulgur, soğan ve mercimekten yapılan çorbayı zenginleştiren ve lezzetli hale getiren malzeme ise Gaziantep baharatları. Bu çorbayla doyma ihtimalin oldukça yüksek. Ama Antep’te olduğunu unutmamalısın. Daha yenecek ve keşfedecek çok lezzet var. Gaziantep'e lezzet dolu bir yolculuk için dilersen otobüs seçeneğini değerlendirebilir ve bir Gaziantep otobüs bileti alarak yola çıkabilirsin. 

Lebeniye çorbası

Lebeniye

Şehir halkı tarafından sıklıkla tercih edilen Lebeniye Çorbası, Gaziantep’in eşsiz baharatlarını içerisinde bulunduruyor.  Pirinç, nohut, yoğurt ve un ile yapılan çorbayı asıl yükseklere çıkaran ise soğan ve kıyma. Denediğinde müptelası olma sözünü ben şimdiden veriyorum. Gaziantep’in meşhur çorbaları sade olmadığından baharatla aran pek de iyi değilse bu önerime dikkat etmeni tavsiye ediyorum. Bence bu çorbayı Yesemek Restoran'ında içmelisin. Çünkü lezzetine orada kavuşacaksın.

Konum Linki

Şiveydiz çorbası

Şiveydiz

Gaziantep’in kaynağına ait özel bir çorba olan Şiveydiz bol sarımsak ve soğanı içine alıyor. Halk tarafından şifa çorbası olarak da biliniyor. Gaziantep’in çoğu restoranında kolaylıkla bulabileceğin bu tarifi bir bağışıklığını koruma kalkanı olarak görebilirsin.

Yuvalama çorbası

Yuvalama

Gaziantep’i kış aylarında ziyaret etmeyi düşünürsen tadacaklarından ilki yuvalama çorbası olmalı. Soğuk havaların etkisiyle düşen vücut direncini yükselten bu çorbanın içinde nohut ve minik köfteler bulunuyor. Hem sağlıklı hem içtikten sonra enerji dolu hissedeceğin yuvalama çorbası, Gaziantep’in günlük yemekler kategorisinde.

Gaziantep’in yöresel yoğurtlu yemekleri

Antep çorbalarının lezzeti başını döndürmüş olabilir. Ama masa daha yeni kurulmaya başladı. Çünkü sırada yoğurtlu Antep yemekleri var.

Yoğurtlu çiğdem aşı

Yoğurtlu Çiğdem Aşı

Şimdi yeni bir tat denemek ister misin? Çünkü bu yemek Gaziantep’e özgü. Çiğdem bitkisi, haşlanmış nohut, et, soğan, yoğurt ve baharatları ile yeni bir lezzet tanıyacağın bu yemek pişirdikten sonra tereyağı ve zeytinyağı ile süslenerek servise sunuluyor. Nefis bir görünümü ve tadı olan yoğurtlu çiğdem aşı senin keşfini bekliyor.

Yoğurtlu fasulye

Yoğurtlu Fasulye

Doyurucu bir öğün olan yoğurtlu fasulye Gaziantep yöresine ait özel bir yemek. İçerisinde nohut, kuşbaşı doğranmış et, fasulye bulunan yemeği asıl lezzetli kılan malzemeler ise tereyağı ve yumurta. Gaziantep’e gittiğinde vazgeçemeyeceğin baharatlar da elbette yoğurtlu fasulyenin içinde bulunuyor. Evlerde de servis edilen bu yemeğin tarifini öğrenmek isteyebilirsin. Şimdiden afiyet olsun.

Yoğurtlu ufak köfte

Yoğurtlu Ufak Köfte

Şehrin lokantalarında daima bulunan senin de muhakkak denemeni tavsiye ettiğim bir yemekle geliyorum. Kökeni Gaziantep’e ait olan yoğurtlu ufak köfte oldukça doyurucu ve yemesi keyifli. İçinde bulgur köftesi, kuşbaşı doğranmış dana eti ve nohut bulunan yemek yoğurt sosuyla servis ediliyor. Ana yemek olarak da tercih edebileceğin bu yemek Antep’in esnafları tarafından hoş karşılanmayabilir tabii. Çünkü ana yemekten önce servis ediliyor, benden söylemesi.

Gaziantep’in yöresel pilavları

Her sokağında yeni keşifler yapacağın bir şehir. İnsanıyla, esnafıyla, muhabbetiyle gezip görülmeyi bekliyor. Yeni tadacağın lezzetler de dolu. Şimdiki lezzet durağın Antep pilavları olmalı. Ne dersin?

Firik pilavı

Firik Pilavı

Gaziantep’in her restoranında sana sunulacak bir yemek olan firik pilavı bu yöreye ait. Araştırmalarıma göre pek bilinmeyen bu yemek Antep’i ziyaret edenler tarafından ilgiyle tercih ediliyor. Bulgurun ham olarak koparılmasının ardından tütsülenerek yemeğe katılması çok ilginç ve özel. Arta kalmış pirinç ve bulgur pilavıyla kendini sınırlandırmak istemiyorsan yönün Gaziantep’in esnafları olmalı. Benim gitmeni önerdiğim harika bir mekân ise Çulcuoğlu Et Lokantası. Burada keyifli bir tadım yapacağından eminim.

Konum Linki

Loğlazlı aş

Loğlazlı Aş

Farklı tatlar deneyimlemekten keyif alıyorsan bu önerim ilgini çekebilir. Gaziantep yöresine ait bir çeşit bulgur pilavı olan loğlazlı aş içinde bulgur, tereyağı ve en önemlisi loğlaz bulunduruyor. Bu yemeği vazgeçilmez baharatlar ile restoranlarda ana yemeklerin yanında da tadabiliyorsun. Loğlazın bir çeşit börülce, fasulye olduğunu da söyleyeyim. Başta farklı gelse de tadı damağında kalabilir.

Müceddere

Müceddere

Kökeni İran-Arap kültürüne ait bir pilav olan müceddere, Gaziantep’in gastronomi açısından zenginliğini kanıtlıyor. Antep usulü mercimekli pilav olarak ziyaret edenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Yapılan yemek alışverişinin örneklerinden olan pilavın ana malzemesi bulgur ve mercimek. Doyurucu ve lezzetli bu kültürel yemeği tatmadan Gaziantep’ten dönmemen tavsiyelerim arasında.

Gaziantep’in yöresel etli, sebzeli tencere yemekleri

Görkemli bir mutfağı olan şehrin şimdi göstermek istediğim yeri etli ve sebzeli tencere yemekleri. Şehirden ayrıldıktan sonra aklına sürekli düşecek Gaziantep yemekleri için kemerleri bağlamanı tavsiye ediyorum.

Pirpirim aşı

Pirpirim Aşı

Pirpirimin semizotu olduğunu söyleyerek başlayalım mı? Sebzeli bir öğün tercih ediyorsan bu yemek sana göre. İçine pirpirim, nohut, yeşil mercimek, dövme buğday, börülce, tereyağı ve Gaziantep’in baharatlarını alıyor. Sağlıklı ve doyurucu bir tencere yemeği olan pirpirim aşının telaffuzu da epey keyifli.

Kabaklama

Kabaklama

Antep usulü kabaklama yemeğini bir esnaf lokantasında yemeden dönmemen gerekir diye düşünüyorum. Protein oranı yüksek bu yemeğin lezzeti de Antep’in mutfağına ait. Kuşbaşı doğranmış et, nohut, kabak ve çeşitli baharatlara ev sahipliği yapan bu tencere yemeği bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Türkiye’nin gastronomi şehirleri içeriğimizi okuyarak birbirinden muhteşem şehirleri yakından keşfetme şansı bulabilirsin. 

Gaziantep’in yöresel dolmaları

Sofraların vazgeçilmez tatları dolmalar, ara sıcak olarak yer alıyor. Gaziantep’in eğlenceli restoranlarında ana yemekten önce sana önereceğim bu dolmaları yemen mekân sahiplerinin emri niteliğinde. Ben söylemiş olayım.

Kuru dolma

Kuru Dolma

Gaziantep’e özgü yemeklerden olan kuru dolma, sofraların baş tacı. Kurutulmuş kabak, biber, patlıcandan hazırlanıyor. Hafif acılı olduğunu belirteyim. Baharatlarının zenginliğini sen tahmin ediyorsundur. Kuru dolmanın tadına doyasıya varmak için Mutfak Sanatları Merkezi'ne gitmeni öneriyorum. Çünkü bu yemek en güzel orada yapılıyor. 

Konum Linki

Mahşe

Mahşe

Şıhıl Mahşi olarak da bilinen doyuruculuğu bol bir dolma çeşidi sıradaki. Gaziantep’e özgü olan Mahşe, yapılışını öğrendikten sonra evde deneyebileceğin tarifler arasında. Kabakların kıyma ve nohutla doldurularak yapıldığı bu yemeği merakla tadacağından eminim. Şimdiden afiyet olsun.

Gaziantep’in köfteleri

Gaziantep köfteleriyle de oldukça meşhur bir şehir. Önerdiğim öncelikli lezzetler ise şöyle:

Cacıklı arap köftesi

Cacıklı Arap Köftesi

Ispanak veya semizotu ile kıymanın bir araya gelmesinden oluşan enfes bir lezzet. Antep’in birçok restoranında bulabilirsin. Yapımının uzun olduğuna dair söylentiler mevcut. Ama tattığın anda beklediğine değecek.

Haveydi köftesi

Haveydi Köfte

Gaziantep’in köklerinden gelen bir diğer köfte Haveydi. Ana malzemesi bulgur olan bu köfte çeşidi çay ve ayranla birlikte ikram ediliyor. Antep yemekleri arasında sık tercih edilmesiyle beraber etli ve etsiz yapıldığı da biliniyor. Bana soracak olursan bu yöresel köfteyi denemelisin.

İçli köfte

İçli Köfte

Ünü dağları aşmış, lezzeti bir tadılınca asla unutulmayan yemek İçli Köfte elbette. Türk mutfağının genelinde farklı usulleriyle yapılan içli köfteyi Antep usulüyle tatmanı öneriyorum. Bu şehre gelip içli köfte yemeden dönmek hoş karşılanmaz gibi.

Sen de benimle aynı fikirdeysen Gaziantep otelleri arasından bütçene uygun bir tanesinde rezervasyonunu yaptırabilirsin.

Omaç

Omaç

Gaziantep’e özgü olan Omaç, çay ve ayranla ikram edilen ve bayat ekmekten yapılan bir tarif. Sade ve aperatif bir köfte. Omaçı en lezzetli hale getiren içindeki Antep peyniri. Bir çeşit ekmek köftesi ve genellikle evlerde yapılıyor.

Sini köfte

Sini Köfte

Gaziantep’in meşhur fıstıklarını içine alan bir ara öğün Sini Köfte. Kıyma, ceviz içi, bulgur ve fıstığın bir ara gelmesiyle talep edene sunuluyor. Yöre halkı tarafından misafirlere sıkça sunuluyor. Senin de acıyla aran iyiyse denemeni öneriyorum.

Süzek yapması

Süzek Yapması

Elle yoğrularak hazırlamanın sanat haline geldiği şehirlerden olan Gaziantep’ özgü bir köfte Süzek Yapması. Kuzu kıyma ve pirinç ana malzeme, baş tacı baharatlar süslemede bulunuyor. Yöresel bir lezzet olan Süzek Yapması, ayran ile de çok yakışıyor.

Topaç

Topaç

Gaziantep yöresine ait olan Topaç, bulgurla hazırlanan bir nevi köfte çeşidi. Fırında veya ocakta kızartılması ve görkemli sunumuyla iştah açıcı. Türk mutfağının birçok yerinde görülürken Antep’e geldiysen bu usulünü de tatmadan gitmemeni öneriyorum.

Gaziantep’in kebapları

Listede sıra Gaziantep’in meşhur kebaplarına geldi. Yerli ve yabancı turistlerin göz bebeği olan, gastronominin başını çeken kebaplar sofraların ana yemeği. Bu listeyi okuduğunda Antep kebapları için heyecanlanacağından eminim. Hazırsan benim önerilerimle başlayalım.

Ali nazik kebabı

Ali Nazik Kebabı

Türk mutfağının birçok yöresinde görebileceğin ancak kökeni Gaziantep olan bir kebap çeşidi Ali Nazik. Közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kuşbaşı veya tercihine göre kıyma ile servise sunuluyor. Restoranlarda yanına pilav ve mezelerle getirilen Ali Nazik her hali ile on numara. Bu lezzeti tadacağın adres ise bence İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu. Çünkü en iyi Ali Nazik bu mekanda yapılıyor.

Konum Linki

Ayva kebabı

Ayva Kebabı

Gelişmiş kebap kültürüne sahip olan Gaziantep’te Ayva Kebabını denemeni öneriyorum. Kulağa ilk başta garip geldiğinin farkındayım ancak tadı konusunda hemfikir olacağız. Ana malzemesi ayva ve kuzu eti. Oldukça leziz ve doyurucu.

Cağırtlak kebabı

Cağırtlak Kebabı

Gaziantep’in her restoranında kolayca bulacağın bir çeşit Cağırtlak Kebabı. Kuzu ciğerinin tadını en iyi alabileceğin de kebap türlerinden. Antep’in baharatlarıyla taçlandırılarak servise hazır hale getirilen bu yemeği mutlaka tatmanı öneriyorum. Bence Cağırtlak Kebabını Gazi Köşk Kebap'ta yemelisin. Çünkü kebabın lezzetine orada varacaksın.

Konum Linki 

Elma kebabı

Elma Kebabı

Şehrin lokantalarında en çok göreceğin şey ise meyveler ve etlerin ahenk içinde sunuluşu. Anteplilerin meyvelerle kebapları birleştirdiğini gördükçe şaşırabilirsin. Elma Kebabı da bunlardan biri. Kıyma, biber, soğan, domates ve elmayı yan yana dizen bu kebabı da denemelisin.

Keme kebabı

Keme Kebabı

Keme mantarı ile yapılan Keme Kebabı için yılın bahar aylarında rotanı Gaziantep’e çevirmeni öneriyorum. Sunum tarzıyla da oldukça tercih ediliyor. Bence bu kebap için adresin Kebapçı Halil Usta olmalı. Kebabın tadına varacağın bir mekân olduğunu ben şimdiden söyleyeyim. Lezzetli bir mantardan yapılan bu kebabı tatmak ve şehre de doymak istiyorsan tek ihtiyacın Gaziantep uçak bileti. 

Konum Linki

Küşleme

Küşleme

“Gaziantep’e geldim ve Küşleme yemeden döndüm.” demek yanlış bir cümle olabilir. Sen de koyun etinin en saf halini seviyorsan bu yemeği tatmanı öneriyorum. Restoranların ustaları tarafından lokum gibi yapılma ve ağızda dağılma özelliğine sahip.

Patlıcan kebabı

Patlıcan Kebabı

Şişlere sıra sıra dizilen patlıcanlar ve kuzu etlerinin uyumunu her yerde bulamayacağını biliyorsundur. Türk mutfağının birçok yerinde Patlıcan Kebabı olsa Gaziantep’in kendisine has kebabı bir başka. Gaziantep’e gittiğinde kendine bir adet Patlıcan Kebabı söylemen gereken durumlar var.

Simit kebabı

Simit Kebabı

Gaziantep sofralarının yıldızlarından biri de Simit Kebabı. Bulgur, kuzu kıyma, sarımsak ve özel baharatlarla yapılıyor. Şişte hazırlanan kebap bir kez denendiğinde bir daha unutulmayacak cinsten. Gaziantep’e has bir kebap olan bu lezzeti deneyimlemeni öneririm. Bence Simit kebabının tadına ulaşmak için kebaplarıyla meşhur Kebapçı Halil Usta'ya uğramalısın. Çünkü en iyi sunumlar ve lezzetler orada.

Konum Linki

Soğan kebabı

Soğan Kebabı

Soğanın girmediği bir yemeği çok nadir gördüğünü biliyorum. Gaziantep’te soğan kebaba da ev sahipliği yapıyor. Soğan kebabında ana malzeme olarak minik soğan seçiliyor ve ikiye bölündükten sonra arasına kuzu kıyma yerleştiriliyor. Sağlıklı ve lezzetli bu kebap Gaziantep’in kaynaklarına ait.

Yenidünya kebabı

Yenidünya Kebabı

Yenidünya meyvesiyle kebabın bir araya gelmesinden oluşan bir yemek çeşidi. Sunumu ve tadıyla akıllarda kalıcı bir ismi de var. Özel baharatlarıyla yeni bir keşif yapacağından emin olduğum bu kebabı mutlaka tat derim.

Gaziantep’in hamur işleri

Belirtmek isterim ki Gaziantep yalnızca akla ilk gelen kebapları ile sınırlı değil. Bu listede önereceğim hamur işleri de oldukça meşhur.

Antep fıstıklı şekerli börek

Antep Fıstıklı Şekerli Börek

Kulağa ilginç geldiğinin farkındayım. Ancak Gaziantep sürprizlerle dolu bir şehir. Fıstık tatlı da olurken börek de olur mu sorusunu arkada bırakalım. Gaziantep’e gidersen pide boyutunda açılan ve içine fıstık eklenen Antep’in şekerli böreğini denemeni öneriyorum.

Kakırdaklı börek

Kakırdaklı Börek

Gaziantep’e özgü olan genellikle de pek duyulmamış bir yemek çeşidi Kakırdaklı Börek. Harcında kuyruk yağını bulundurmasıyla meşhur olan böreği yöre halkı Kurban Bayramlarında oldukça tüketiyor. Gittiğinde tatmanı senden de isteyeceklerdir.

Lahmacun

Lahmacun

Türk mutfağında hemen her yerde bulabileceğin, çoğu şehrin restoranında yiyebileceğin bir yemek olan Lahmacun asıl Gaziantep’te yenmeli. Çünkü bu şehirde yediğinde diğerlerini unutma sözünü ben şimdiden veriyorum. Gaziantep'in nefis lahmacunlarını bence Tadım Lokantası'nda yemelisin. Çünkü en lezzetli olanlarını orada bulacaksın. Konumunu aşağı bıraktım bile. 

Konum Linki

Gaziantep’in tatlıları

Bu şehrin en görkemli yönüne ve listemin son rotasına geldik. Gaziantep tatlıları ziyaret edenleri büyülüyor. Dünya çapında tanınanları ile Türk mutfağının gözdesi olan meşhur Antep tatlıları senin tadımını bekliyor.

Baklava

Baklava

Gaziantep’e adım attığında göreceğin ilk şeylerden biri her köşede bir baklavacı olduğu. Fıstığı kendilerine ait, şerbetinin özeni ustalarına has Baklavayı tatmadan dönmemek gerekiyor. Ünü sınırları aşan bu tatlının Gazianteplilere göre bir adabı da mevcut. Bu adabı öğrenmek için Gaziantep seni bekliyor. Baklavayı ilk yemen gereken mekân ise meşhur Zeki İnal. Bence en güzel orada yapılıyor. 

Konum Linki

Batma kaymak

Batma Kaymak

Şimdi sana yalnızca kahvaltılarda yiyebileceğin bir tatlı çeşidi önereceğim. Batma Kaymak, sıcak bir lavaşın üzerine kıvamlı kaymak sürülerek servis edilen bir tatlı. Üzerine bolca fıstık serpiliyor. Güne iyi bir enerjiyle başlamak için Batma Kaymağı denemelisin.

Bülbülyuvası

Bülbülyuvası

Gaziantep’in en meşhur tatlılarından bir diğeri Bülbülyuvası. Adını ve lezzetini duyurmuş bu lezzet için mekânların önünde kuyruklar oluşuyor. İnce yufkalı, bol Antep fıstıklı bu tatlıyı birkaç porsiyon yemek isteyebilirsin.

Fıstık ezmesi

Fıstık Ezmesi

Gaziantep’ten dönerken sevdiklerine de götürmek için bir porsiyon alabileceğin bir tatlı önerisi. Fıstık ezmesinin içinde doğal şekerinin de kullanılması oldukça sağlıklı. Bağımlılık yapacağını şimdiden söyleyeyim.

Fıstıklı dolama sarma

Fıstık Dolama Sarma

Şimdi ise tadı damağında kalacak bir tatlı önerisine geçiyoruz, Fıstıklı Dolama Sarma. Her yerde rastlayamayacağın biraz da yoğun bir tatlı. Taş fırınlarda pişirilmesi, sarılarak hazırlanması oldukça emek istiyor. Ustaların eline sağlık diyelim. Harika dolama yiyeceğin bir mekân ise İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu. Çok lezzetli yapıyorlar, benden söylemesi.

Konum Linki

Katmer

Katmer

Antep fıstığını Gaziantep mutfağının her noktasında görmen mümkün. Katmer tatlısı da bunlardan biri. Ana malzemeleri yufka, kaymak ve fıstıktan oluşuyor. Yoğun bir lezzeti var. Şehrin insanlarının tavsiyesi Katmeri sütle tüketmek. İlginç ve keyifli bir deneyim olacağından eminim.

Şöbiyet

Şöbiyet

Yufkanın incecik oluşunu görmek istiyorsan yönünü Şöbiyet tatlısına çevirmelisin. Gaziantep’in özel tatlısı Şöbiyet, bol iri fıstıkları ve kaymağıyla yöre halkı ve ziyaretçiler tarafından da el üstünde. Çıtır çıtır bir tatlı deneyimi seni bekliyor.

İçeriğim sona erdi. Tabii Gaziantep sadece lezzetli yemeklerden ibaret bir şehir değil. Görülmesi gereken çok fazla cazibe noktası da şehirde seni bekliyor. Gaziantep'te gezilecek yerler içeriğimizi okuyarak şehirle ilgili planını detaylıca oluşturabilirsin. 

Çoğu gezgin Gaziantep'e gitmişken Urfa sınırlarındaki Halfeti'yi de keşfetmeyi tercih ediyor. Sen de araç kiralama hizmetini değerlendirerek dilersen Halfeti'yi de görebilirsin. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir