bebeklere yulaf lapası / Yulaf Ezmeli Mama +6 - Nefis Yemek Tarifleri

Bebeklere Yulaf Lapası

bebeklere yulaf lapası

Bebek Maması Tarifleri (7. Aydan İtibaren)

kavanoz mama

Öncelikle, 7. ayına giren bebeğimin ek gıda ile beslenme öğün sayısını 3&#;e çıkardım. (6. ayda 2 öğününde ek gıda ile beslenmesini sağlıyordum.)

7. ayda bebek mamalarında, genel olarak yulaf ezmesi kullandım. Çünkü yulaf ezmesi, lif açıısından oldukça zengin olup; içerisinde kalsiyum ve protein barındırmaktadır. Bebeğiniz için alerji oluşturma riski ise oldukça düşüktür.

Not:

&#; Yulaf ezmesini kullanırken, bebeğinizin boğazına yapışmaması için hafif sulu olmasına ya da sulu gıdalarla (yoğurt, sulu meyve, anne/devam sütü gibi) karışım yapmaya özen gösteriniz.
&#; Bebek mamalarında sıklıkla, yoğurt ve mevsim meyvelerini kullanmaya özen gösteriniz. Marketlerde satılan meyveli yoğurtlardan ya da organik bebek maması adı altında satılan paketli ürünlerden daha sağlıklı olacaktır. (Bu arada, meyvelerin kabuğunu soymayı unutmayınız.) Yoğurdu ise evde yapmayı tercih ediniz.
( monash.pw )

Bu arada bu dönemde BLW yöntemini kullanmaya başladım. BLW (Baby Led Weaning) Türkçesi bebeğin kendi kendini beslemesidir yani bebek liderliğinde beslenmek. Bütün kontrol bebekte olacak ve baştan uyarayım etrafın kirliliği açısından ufak çaplı sinir krizleri geçirebilirsiniz. Fazlasıyla sabırlı olmanız gerektiğini yolun başında söyleyerek annelik uyarımı yapayım 😉

Bir de bunu yaparken bebeğiniz muhakkak gözünüzün önünde olsun, eline yiyeceğini verip sakın arkanızı dönmeyin. Yolun daha çoook başında olan yavrunuz için en basit dediğiniz şeyler bile birer tehlikeli durum haline gelebilir.

Diş ve damak yapısına uyumlu yiyecekler vermeye ve onları küçücük parçalar haline getirmeyi unutmayınız.

Örneğin biz, ekmeğin içini küçücük ufalayıp önüne koyuyorduk ve eline almasını sağlayarak, ağzına götürmesine destek oluyorduk.

Ya da 2 dilim mandalinayı ya da küçük bir parça salatalık gibi mevsimine uygun herhangi bir sulu meyve/sebzeyi meyve süzgeci içine koyup, suyunu emmesini sağlıyorduk.Meyve süzgecini alırken silikonlu olanı almanızı tavsiye ederim. Kumaş olanın rengi hemen sararıyor ve yavrunuzun ağzına pis bir şey veriyormuş gibi hissediyorsunuz.

Şimdi gelelim bebek maması tariflerine:

Bebek Maması 1: Yulaflı Yoğurt Maması

&#; 2 yemek kaşığı yoğurt
&#; 1 tatlı kaşığı labne
&#; 1 tatlı kaşığı pekmez
&#; 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

 Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

Bebek Maması 2: Armutlu Yoğurt Maması

&#; Yarım armut
&#; 1 adet bebek bisküvisi
&#; 3 yemek kaşığı yoğurt

Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

 Bebek Maması 3: Elmalı-Muzlu-Yulaflı Mama

&#; Yarım elma
&#; Yarım muz
&#; 1 adet ceviz
&#; 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Yulafları sıcak suda bekletip; yulafların yumuşamasını sağlıyoruz. Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

Bebek Maması 4: Elmalı-Muzlu-Pekmezli Mama

&#; Yarım elma
&#; Yarım muz
&#; 1 tatlı kaşığı pekmez
&#; 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Yulafları sıcak suda bekletip; yulafların yumuşamasını sağlıyoruz. Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

Bebek Maması 5: Avokadolu Mama

&#; 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
&#; 1 tatlı kaşığı pekmez
&#; 1 dilim küp küp doğranmış avokado
&#; 2 yemek kaşığı yoğurt

Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

Bu mamaları, dışarısı için de hazırlayıp; kapaklı bir kavanoza koyabilirsiniz. Böylece yavrunuzun, dışarda da sağlıklı gıdalar tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Bebek Maması 6: Kuru Kayısılı Mama

&#; 3 yemek kaşığı yoğurt
&#; 3 ader kuru kayısı
&#; 2 adet hurma
&#; 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Kuru kayısı ve hurmaları sıcak 1 saat kadar sıcak suda bekletip yumuşamasını sağlıyoruz. Yulaf ezmesinin yumuşamasını sağlamak için ise 10 dakika bekletmek yeterlidir. Ayrıca 1 adet ceviz de ekledim ben. Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

Bu karışıma yoğurt koyma sebebimiz, tatlı ağırlığını kırmaktır.

Afiyet olsun yavrularımıza&#;

 

editor

Bebeğiniz İçin Sağlıklı Yulaf Ezmesi Nasıl Yapılır?

Yulaf ezmesi, bebekler için en sağlıklı ve kolayca hazırlanılabilecek seçeneklerdendir. Yulaf ezmesinin birçok meyve, yemiş dahil edilerek tüketilebilmesi bebeklerin sağlığı açısından faydalı olduğu gibi anneler içinde alternatif oluşturduğundan sıklıkla tercih edilmektedir.

Yulaf Ezmesi Yararları

Uzun süre tok tutma özelliği de olan yulaf ezmesinin asıl yararlarından bazıları;

  • İçeriğinde E vitamini, B vitaminleri, fosfor, demir, çinko gibi önemli mineralleri barındırır
  • Zengin karbonhidrat içeriğiyle enerji verir
  • Lifli yapısı sayesinde kabızlık sorunu ile başa çıkılmasına yardımcı olur
  • Beta-glukan sayesinde bağışıklığı güçlendirir
  • Kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığını destekler

Bebeklere Yulaf Ezmesi Ne Zaman Verilebilir?

bebekler ne zaman yulaf ezmesi yer

Yulaf ezmesi, anne sütü ile beslenmeye devam eden 17 haftayı doldurmuş bebekler için verilmeye başlanabilir. Bir hekim tarafından çölyak tanısı almamış veya herhangi bir başka sebepten yulaf ezmesinin yasaklanmadığı bebekler için tüketilmesi uygundur.

Yulaf Ezmesi Nasıl Yapılır?

Yulaf ezmesi hazırlarken kullanılacak olan sütün mümkünse anne sütü olması önerilir. Anne sütü olmadığı takdirde 1 yaşını geçmiş bebekler için inek ya da keçi sütü kullanılabilir. Yulaf ezmesine eklenilecek meyve ve yemişlerin bebeğe uygun olduğundan da emin olunmalıdır. İşte bazı yulaf ezmesi tarifleri:

Muzlu ve Tarçınlı Yulaf Ezmesi

Muzlu Yulaf Ezmesi

Gerekli malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı yulaf
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet olgunlaşmış muz

Hazırlanış: Yulaf, su ve süt, tarçın bir tencereye eklenir ve kısık ateşte karıştırarak pişirilir. Hafif cıvık bir hale geldiğinde kâseye alınır. Üzerine tercihen muzlar dilimlenerek veya ezilerek koyulur.

Yulaf Ezmeli Şeftalili Yoğurt

Şeftalili Yoğurtlu Yulaf Ezmesi

Gerekli malzemeler:

  • 1 küçük boy şeftali
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • çorba kaşığı ev yoğurdu

Hazırlanış: Şeftaliler güzelce yıkanır ve küçük dilimler haline getirilir. Yulaf ezmesi ile su, yulaf yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Yulaf ezmesi soğuduktan sonra, şeftaliler ile yoğurda ilave edilir ve karıştırılır.

Yulaf Ezmeli ve Hurmalı Toplar

Hurmali Yulaf Ezmesi

Gerekli malzemeler:

  • 10 adet hurma
  • 1 kahve fincanı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Hazırlanış: Hurmalar bir iki saat boyunca sıcak suda yumuşaması için bekletilir. Hurma çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kakao ve yulaf ezmesi ile rondodan geçirilir. Elde ettiğiniz bu karışım ufak toplar haline getirilerek tüketilir.

/tarafından ÇocukluDünya Editörleri

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır