excipial hydro / excipial hydro losyon - Doktorsitesi

Excipial Hydro

excipial hydro

Güncelleme : 28 June  2013

2.EXCIPIAL HYDRO nedir ve ne için kullanılır?

  • EXCIPIAL HYDRO; deri üzerine sürülerek kullanılan bir üründür. Yumuşatıcılar ve Koruyucular olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Etkin madde olarak 100 gramında 2 g Üre içerir. Suyu geçirmez ancak yüksek yağ içeriğine rağmen kolayca emilir.
  • EXCİPİAL HYDRO, ağzı polipropilen kilitli kapakla kapatılmış, 200 mL beyaz renkli emülsiyon görünümlü, hafif parfüm kokulu emülsiyon içeren polietilen şişede kullanıma sunulmaktadır.
  • EXCİPİAL HYDRO, nemlendirici etkisi ve içeriğindeki yağlar ile cildin durumunun iyileşmesini ve normale dönmesini sağlar. Böylece kuru cilt yüzeyi yumuşatılır, cildin elastikliği ve direnci artırılmış olur.
  • EXCİPİAL HYDRO, iktiyozis (balık pulu görünümündeki kuru cilt hastalığı), kseroderma/kserozis (kuru cilt), atopik egzama, asteatotik egzama gibi kronikleşmiş kuru cilt durumlarının eşlik ettiği deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
  • EXCİPİAL HYDRO, geniş yüzeylere uygulanabilir.
  • EXCİPİAL HYDRO, normalden hafif kuruya değişen ciltlere uygulanabilir.
  • EXCİPİAL HYDRO, diğer tıbbi ürünlerle birlikte kullanıma uygundur (Örneğin sabah EXCİPİAL HYDRO - gece kortikosteroidli bir ürün)
  • Gıda AlerjisiGıda Alerjisi  Her yıl milyonlarca insan yiyeceklere alerji gösteriyor.
    HIV ve AidsHIV ve Aids  HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.

Excipial Lipo ne işe yarar? Excipial Lipo nasıl kullanımı Excipial Lipo fiyatı 2022

Excipial Lipo ne işe yarar? Excipial Lipo nasıl kullanımı Excipial Lipo fiyatı 2022

Hem nemlendirici özelliği hem de uygun fiyatıyla son günlerde kadınların cilt bakım rutinine eklediği Excipial Lipo Emülsiyon sağladığı faydalarla herkesi şaşırtıyor. Dermatoloji uzmanlarının önerisi üzerine kullanımı adeta cildi pürüzsüz ve sağlıklı görünüme kavuşturan Excipial Lipo nasıl kullanılır, fiyatı ne kadardır ve yan etkileri nelerdir? sizlerle paylaşıyoruz.

Excipial Lipo; deri üzerindeki tabakanın yumuşatılmasında önemli rol oynayan bir ilaçtır. Yumuşatıcılar ve Koruyucular olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahil edilen bu losyonun etken maddesi Üre'dir. 100 gramında 2 gram Üre içeren Excipial Lipo, su geçirmeyen özelliğiyle cildin kolayca emilmesini sağlayarak etkisini gösterir. Ağzı polipropilen kilitli kapakla kapatılmış, 200 ml beyaz renkli emülsiyon görünümlü, hafif parfüm kokulu emülsiyon içeren polietilen şişede yalnızca eczanelerde satışa sunulan Excipial Lipo, mutlaka uzman tavsiyesi üzerine kullanılmalıdır. İçerisinde bulunan erken maddesine alerjiniz varsa daha büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. 

Silverdin Krem ne işe yarar? Silverdin Krem nasıl kullanılır? Silverdin Krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERSilverdin Krem ne işe yarar? Silverdin Krem nasıl kullanılır? Silverdin Krem fiyatı

Excipial Lipo nasıl kullanılır

Excipial Lipo nasıl kullanılır

EXCİPİAL LİPO EMÜLSİYON NERELERDE KULLANILIR?

Anestol pomad ne işe yarar? Anestol krem nasıl kullanılır? Kullananlara bir zararı olur mu?İLİŞKİLİ HABERAnestol pomad ne işe yarar? Anestol krem nasıl kullanılır? Kullananlara bir zararı olur mu?

Excipial Lipo NASIL KULLANILIR

Excipial Lipo NASIL KULLANILIR

EXCİPİAL LİPO EMÜLSİYON NASIL KULLANILIR?

Düzenli bir şekilde kullanıldığında kolayca faydasını göreceksiniz. İlk olarak uygulanacak bölgeyi güzelce temizleyin. Elinize nohut tanesi kadar alıp, parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın. Gün içerisinde 2 ya da 3 defa sürmeniz yeterli olacaktır.

EXCİPİAL LİPO EMÜLSİYON NE KADAR?

Excipial lipo fiyat 200 ml 29.48 TL'den satılmaktadır. Reçetesiz satılan bir üründür, bundan dolayı da devlet tarafından karşılanmıyor. 

Denim pantolon nedir? Denim pantolon özellikleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Denim pantolon nedir? Denim pantolon özellikleri nelerdir?Pandemi şartlarında yarıyıl tatili nasıl değerlendirilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Pandemi şartlarında yarıyıl tatili nasıl değerlendirilmeli?

Excipial Hydro Ne İçin Kullanılır, Fiyatı?

Excipial hydro egzama, kuru cilt, iktiyozis (balık pulu görünümündeki kuru cilt hastalığı) gibi hastalıklarda kullanılan etkili cilt ürünüdür.  Excipial hydro nedir, ne işe yarar, etken maddesi nedir, nasıl kullanılır, fiyatı ne kadardır, yan etkileri nedir, muadili nedir, kullanıcı yorumları nasıldır gibi sorunların cevapları yazımızda.

 

Excipial Hydro Emülsiyon Nedir?

 

İktiyozis (balık pulu görÜnümündeki kuru cilt hastalığı), kserodermalkserozis (kuru cilt), atopik egzama, asteatotik egzama gibi kronikleşmiş kuru cilt durumlarının eşlik ettiği deri hastalıklarının iyileştirilmesi için kullanılmaktadır. Bu ilacın nemlendirici etkisi vardır ve içeriğindeki yağlar sayesinde cilt durumunu nemlendirir, normale dönmesini sağlar. Kuru cildi yumuşatır, cildin elastikliğini ve direncini artırır. Cilt üzerine sürülerek uygulanır ve başka kullanım şekli de yoktur.

Beyaz-turuncu kutularda eczanelerde satılmaktadır. Ağzı polietilen kilitli kapakla kapatılmış, 200 ml (195 gram) beyaz renkli emülsiyon içermektedir. Halk arasında excipial hydro emülsiyon ya da excipial hydro krem olarak da bilinmektedir. Yumuşatıcılar ve koruyucular olarak isimlendirilen ilaç grubuna dahildir. Geniş cilt yüzeylerinde de kullanılmasında sakınca yoktur. Normal reçeteli bir ilaçtır bu ilaç reçeteli ya da reçetesiz satılmaktadır. Reçete edilse dahi devlet tarafından ödenmeyen bir ilaçtır.

İçeriğinde kortizon yoktur ve son derece etkili maddelerden oluşmuş bir cilt ürünüdür. Memnuniyet oranı son derece yüksek olan bir ilaçtır. Tüm ciltlerin kullanımına uygun olarak tasarlanmıştır. Başka ilaçlarla beraber de kullanılabilir. Nemlendirici olarak da günlük kullanımında sakınca yoktur. Bu cilt ürününün ruhsat sahibi Galderma lisansı ile İP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.ş’dir. Üretimi ise PharmaVision Sanayi ve Ticaret A.ş’dir. Üretimi ise Topkapı-istanbul’dur.

 

Excipial Hydro Emülsiyon İçeriği

 

Son derece iyi bir formülü vardır ve içeriğinde zararlı madde yoktur. Kortizon içermeyen bir ilaçtır. Bütün cilt tiplerinin kullanımına da uygundur.

Etken (etkin) maddesi: Üre (karbamid) (1 gram emülsiyonda 20 mg etken madde bulunur.)

Yardımcı maddeleri: Poliheksamid, Sitrik asit monohidrat, Sodyum sitrat, Disodyum edetat, Parafinlikit, Süperpolistat, Polioksil 40 stearat, Dimetikon, Parfüm yağı(Crematest mirage), Pürifiye su.

 

 

Excipial Hydro Emülsiyon Endikasyonları

 

Kuru cilt sorununun ortadan kaldırılmasını sağlar ve cildi nemlendirir. Çeşitli sebeplerle kuruyan cildi nemlendirici etkisi vardır. Egzama türlerinin tedavisinde güvenle kullanılır. Cildi yumuşatır ve birçok sorundan korur. Pullanmış cilt sorunları ortadan kaldırmak içinde tercih edilir. İsilik, gül hastalığı, sedef için yardımcı tedavi olarak tercih edilir. Ciltteki lekelerin ortadan kaldırılmasına da yardımcı olur. Kokusu son derece güzel ve etkilidir.

Bu Yazıyla Alakalı İçerikler

 

Excipial Hydro Ne İşe Yarar?

 

 

Excipial Hydro Faydaları

 

 

Excipial Hydro Emülsiyon Nasıl Kullanılır?

 

-Doktorunuzun size kullanım önerisi oldu ise o şekilde kullanın yoksa da aşağıdaki kullanım önerilerine uyun.

-Cilt üzerine masaj yaparak sürün. Sürdükten sonra da hemen yıkamayın. En az iki saat ciltte kalmasını sağlayın.

-Günde 2 ya da 3 kez kullanılması yeterli olmaktadır. Doktorunuz duruma göre kullanım sıklığını değiştirebilir.

Çocuklarda kullanım bilgisi

Çocuklarda bu emülsiyon kullanılabilir. Bir yaş üzerindeki çocuklarda kullanılmasında sakınca yoktur.

Bebeklerde kullanım bilgisi

Bebeklerde kullanılmaz 1 yaş üzerindeki kişilerde kullanılabilir.

Yaşlılarda kullanım bilgisi

Yaşlılarda ve 65 yaş üstündeki kişilerde normal şekilde kullanılabilir.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım bilgisi

Hamile olan bayanlarda çok gerekli olmadıkça kullanılmalıdır. Emziren annelerde ise bu ilaç kullanılabilir. Emziren annelerde anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emzirme durumunda meme başını iyice temizleyin.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım bilgisi

Bu iki hasta grubunda normal dozlarda kullanılabilir.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanım bilgisi

Diğer ilaçlarla herhangi bir etkileşimi söz konusu değildir. Bu emülsiyon diğer ilaçların deriden geçişini arttırabilir.

Araç ve makine kullanım bilgisi

Araç ve makine kullanmayı etkileyen bir ilaç değildir. Bu ilacı kullanımdan sonra araç ve makine kullanabilirsiniz.

Kullanım miktarından fazla kullanılırsa

Fazla kullanımı yan etki riski ortaya çıkarmaz. Fazla kullanımda sadece tahriş durumu ortaya çıkabilir. Kazarak yutarsanız da kontrol amaçlı bir hastaneye gidip muayene olmalısınız.

Kullanım dozunu unutursanız

Unutulan miktarı dengelemeye çalışmadan normal rutinde kullanılmaya devam edilmelidir.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanım bilgisi

Yiyecek ve içecek kısıtlaması söz konusu değildir bundan dolayı da tüm yiyecek ve içeceklerle kullanılabilir. Aç ve tok karnına kullanılabilir.

 

Excipial Hydro %2 Hakkında Bilinmesi Gerekli Olan Hususlar

 

 

Excipial Hydro Emülsiyon Kimlerde Kullanılmaz?

 

 

Excipial Hydro Emülsiyon Yan Etkileri

 

Bu emülsiyona karşı duyarlılığı olan kişilerde yan etki görülme durumu olabilir. Aşağıdaki yan etkiler ortaya çıkarsa dikkatli olunmalıdır.

Hafif yan etkiler

 

Excipial Hydro Fiyat 2021

 

200 ml bu emülsiyonun güncel fiyatı 19.73 TL‘dir. Eczanelerde satılmaktadır ve eczane dışında satışı yoktur. Reçeteli alındığında devlet tarafından ödenmemektedir. SGK tarafından da ödenen bir ilaç değildir. Bu fiyatlardan çok fazla söyleyen eczanelerden alım yapmayın. Son kullanma tarihine göre kullanın.

 

Excipial Hydro Emülsiyon Muadili

 

Bu emülsiyon ile aynı etkileri gösterecek başka ilaçlarda vardır. Bu emülsiyonu tedarik edemediğiniz takdir de aşağıdaki ilaçlardan birini de alıp kullanıma başlayabilirsiniz.

 

Excipial Hydro Emülsiyon Saklama Koşulları

 

Çocuklardan uzak ve ellerine alıp oynayamayacakları noktalarda saklanmalıdır. Karıştırılmamış ürünü ve paketi 20 derecedeki ılık ortamlarda muhafaza edin. Dondurmayın ve buzdolabına koymayın. Ağzını sıkı kapatın. Son kullanma tarihinden sonra bu ilacı kullanmayın. Bu pomatta bozukluklar fark ederseniz kullanmadan tıbbi atıklara atın. Güneş ışığıyla temas ettirmeyin.

 

Excipial Hydro Prospektüs

 

Prospektüs bilgilerini sunduk bu bilgileri işinize yarayınca kullanabilirsiniz. İlaç hakkında tüm detayları bilmek size fayda sağlayacaktır.

 

Excipial Lipo Yüze Sürülür Mü?

Yüze sürülebilir ve yüzde nemlendirici olarak kullanılabilir. Yüzdeki sivilce (akne), leke gibi problemlere de faydası olmaktadır. Cildinizi kısa sürede daha canlık ve parlak hale getirecektir. Uzun süreli yüzde kullanılmasında da herhangi bir sakınca yoktur. Kokusu çok hoştur bundan dolayı beğenerek kullanacaksınız.

 

Excipial Hydro Bebeklerde Kullanımı?

Süt çocuklarında yani bebeklerde kullanılmaz. Bu ilacın kullanımında 1 yaş sınırı vardır bundan dolayı 1 yaşından büyüklerde kullanılabilir.

 

Excipial Hydro Zararları Nedir?

Herhangi bir zararı yoktur sadece fazla kullanım durumunda tahriş görülebilir. Bunun yanın kızarıklık ve kaşıntı oluşturabilir. Bir zararı yoktur tam tersine birçok yararı vardır.

 

Excipial Hydro Ne Kadar?

200 ml emülsiyon 29.48 TL’dir. Fiyata zaman zaman zam gelebilmektedir. Bu fiyattan çok fazla söyleyen yerlerden alım yapmayın.

 

Excipial Lipo ve Hydro Farkı?

Lipo yağ demek, hydro ise su demektedir. Excipial lipo yağ içerikli olanıdır ve kuru ciltler için uygundur. Excipial hydro ise su içeriklidir daha çok karma ve yağlı ciltlerde kullanılmalıdır. Lipo daha az nemlendirir, hydro ise daha yüksek nemlendirme sağlar. Arasındaki tüm fark budur yani genel olarak aynı ilaçlardır.

 

Excipial Hydro Hakkında Merak Edilen Sorular

 

Soru 1: Excipial Hydro Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Cevap 1: Cildi rahatlattığı için kaşıntıya iyi gelmektedir.

Soru 2: Excipial Hydro Satın Al?

Cevap 2: Bu ilacı eczaneden satın alabilirsiniz.

Soru 3: Excipial Hydro Fiyat?

Cevap 3: Fiyatı 19.73 TL’dir.

Soru 4: Excipial Hydro Emülsiyon Yorumları?

Cevap 4: Yorumları bir alt başlıkta bulabilirsiniz.

Soru 5: Excipial Hydro Emülsiyon Sivilceye İyi Gelir Mi?

Cevap 5: Sivilceye (akneye) iyi gelen bir cilt ürünüdür.

Soru 6: Excipial Hydro Emülsiyon Güneş Yanığı?

Cevap 6: Güneş yanığına iyi gelmektedir.

Soru 7: Excipial Hydro Emülsiyon Yüze Kullanılır Mı?

Cevap 7: Bu emülsiyon yüze kullanılır.

Soru 8: Excipial Hydro Emülsiyon Kortizonlu Mu?

Cevap 8: Kortizon içermeyen bir cilt ürünüdür.

Soru 9: Excipial Hydro Emülsiyon Cilt Lekeleri?

Cevap 9: Cilt lekeleri için oldukça faydalı olmaktadır. Lekelerin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Soru 10: Excipial Hydro Emülsiyon Pişik İçin Kullanılır Mı?

Cevap 10: Pişik sorunu için bu cilt ürünü kullanılmaz.

Soru 11: Excipial Hydro Emülsiyon Nerelerde Kullanılır?

Cevap 11: Göz, açık yara, saçlı deri, ağız içi gibi bölgeler dışında tüm vücutta kullanılabilir.

Soru 12: Excipial Hydro Trendyol?

Cevap 12: Trendyol’da bu cilt ürünü satılmamaktadır eczaneden alabilirsiniz.

Soru 14: Excipial Hydro Nelerde İyi Gelir?

Cevap 14: Egzama, pullanma, kuru cilt, sivilce, leke gibi sorunlara iyi gelmektedir.

Soru 15: Excipial Hydro Krem Güneş Yanığında Kullanılır Mı?

Cevap 15: Güneş yanığında kullanılabilir.

Soru 16: Excipial Hydro Emülsiyon Hamilelikte Kullanımı?

Cevap 16: Hamilelikte bu cilt ürünü kullanılmaz.

Soru 17: Excipial Hydro Reçetesiz Alınır Mı?

Cevap 17: Reçetesiz olarak da alabilirsiniz.

Soru 18: Excipial Hydro Emülsiyon Emziren Annelerde Kullanılır Mı?

Cevap 18: Emziren annelerde bu cilt ürünü kullanılabilir.

Soru 19: Excipial Hydro Yaş Sınırı?

Cevap 19: 1 yaş sınırı vardır bundan dolayı 1 yaşından büyüklerde kullanılmalıdır.

Soru 20: Excipial Hydro Emülsiyonu Devlet Ödüyor Mu?

Cevap 20: Reçete edilse dahi devlet tarafından ödenmemektedir.

Soru 21: Excipial Hydro Emülsiyonu SGK Ödüyor Mu?

Cevap 21: SGK tarafından ödenen bir cilt ürünü değildir.

Soru 22: Excipial Hydro Emülsiyon Eşdeğeri?

Cevap 22: Eşdeğerlerini muadil başlığında açıkladık oraya göz atın.

Soru 23: Excipial Hydro Göz Altına Sürülür Mü?

Cevap 23: Göz altına sürülebilir.

Soru 24: Excipial Hydro Alerji?

Cevap 24: Bazı kişilerde alerji yapabilir bu durum çok istisnadır.

Soru 25: Excipial Hydro Su Bazlı Mı?

Cevap 25: Halk deyimiyle su bazlı denebilir.

Soru 26: Excipial Hydro Egzama?

Cevap 26: Egzama sorunu için son derece etkilidir.

Soru 27: Excipial Hydro Gebelik Kategorisi?

Cevap 27: Gebelik kategorisi C’dir.

Soru 28: Excipial Hydro Gül Hastalığı?

Cevap 28: Gül hastalığı için kullanılabilir ve etkilidir.

Soru 29: Excipial Hydro Leke Yapar Mı?

Cevap 29: Leke yapma gibi bir durumu yoktur tam tersine oluşan lekeleri geçirmeye yardımcı olmaktadır.

Soru 30: Excipial Hydro Tüylenme Yapar Mı?

Cevap 30: Tüylenme yapma gibi bir durumu yoktur.

Soru 31: Excipial Hydro Sivilce Geçirir Mi?

Cevap 31: Sivilceleri geçirme etkisi vardır.

Soru 32: Excipial Hydro Güneşten Korur Mu?

Cevap 32: Güneş koruyucu değildir bundan dolayı güneşten koruma gibi bir durumu yoktur.

Soru 33: Excipial Hydro Etken Madde?

Cevap 33: Bu cilt ürünün etken maddesi Üre (karbamid)’dir.

Soru 34: Excipial Hydro Nemlendirici Olarak Kullanılır Mı?

Cevap 34: Nemlendirici olarak da kullanılabilir.

Soru 35: Excipial Hydro İsilik?

Cevap 35: İsilik sorununda kullanılabilir.

 

Excipial Hydro Kullanıcı Yorumları

 

Bu emülsiyon hakkında kullanıcılar yaşadıklarını aktardılar işte bu yaşananlar. Aşağıdaki bilgiler bu ürün hakkında size yol gösterici olacaktır.

Kullanıcı yorumu: Çok harika bir nemlendirici. Her sakal tıraşından sonra kullanıyorum çok güzel yapıyor cildimi sizlere de öneririm.

Kullanıcı yorumu: Güzel nemlendiriyor ve sivilce, leke problemleri içinde çok etkili oluyor. Bir arkadaşım kullanıp çatlaklara da çok iyi geldiğini söylemişti. Deneyin pişman olmazsınız.

Kullanıcı yorumu: Pullanma, kuruluk, çatlama sorunları için bire bir. Cilt için çok faydaları var kesinlikle öneririm. Diğer nemlendiriciler gibi kesinlikle değil.

Kullanıcı yorumu: Herhangi bir yan etki görmedim kuru ciltler için bire bir. Kış günlerinde soğuklar içinde çok iyi geliyor.

Kullanıcı yorumu: Cildi çok güzel yumuşatıyor ve güneş yanıkları içinde son derece etkili oluyor.

Kullanıcı yorumu: Kesinlikle kullanın öneriyorum çünkü cilt için önemli faydaları var.

 

Excipial Kids Lotion 150 ml – Bebek ve Çocuklar İçin

Excipial Kids Lotion 150 ml – Bebek ve Çocuklar İçin Yoğun Nemlendirici

Çocukların narin ve hassas cildi için geliştirilmiş, nbsp;cildi nemlendirici ve yenileyici bakım kremidir. Kuru, kaşıntılı tahriş olmuş cildi nemlendirerek, sakinleştirmek için uygulanabilir.nbsp;

Cilt Tipi

Hassas Ciltler

Ürün Özellikleri

Cilt bariyerlerinin rejenerasyonunu sağlamak için çalışır. Bebek ve çocuklar için kullanıma uygundur. Günlük yoğun nemlendirici bakım kremidir. Ciltteki gerginlik hissini yatıştırmak, cildi yumuşatmak ve rahatlatmak için kullanılabilir.

Ürün Avantajları

Hoş kokulu losyon kıvamlı formülüyle cilt tarafından kolayca emilir. nbsp;Hipoalerjenik yapıda besleyici ve nemlendirici bir üründür.

Ürün Kullanımı

Temiz cilt üzerine uygulayınız. Gerekli durumlarda günde birkaç kere uygulanabilir.

Ürün Bileşimi

SymCalmin, Dekspantenol, Gliserin.

Etki AlanıYoğun Nem
Cilt TipiHassas Ciltler
SonuçBebek ve çocukların hassas cildini rahatlatması ve ihtiyacı olan nem bakımını sağlaması
Kullanım Süresi-

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir