1 sınıf yaşadığımız yer konu anlatımı / Yaşadığımız Yer Ünitesi Değerlendirme Testi - 1 monash.pw

1 Sınıf Yaşadığımız Yer Konu Anlatımı

1 sınıf yaşadığımız yer konu anlatımı

Online 1. Sınıf Hayat Bilgisi Etkinlik ve Eğitimleri

1. Sınıf Hayat Bilgisi Testleri

Öğrenciler ve öğretmenler bilir: 1. sınıf Hayat Bilgisi testleri bu dersin en önemli materyallerindendir. Çalışmalarda, ödevlerde ve sınavlarda yer verilen testler, çoktan seçmeli sorularla oluşturulur. Hayat Bilgisi dersindeki soru çözme hızını ve yeteneklerini artırmak isteyen öğrenciler için 1. Sınıf Hayat Bilgisi testleri Okul Modu’nda mevcuttur!

1. Sınıf Hayat Bilgisi Etkinlikleri

1. sınıf Hayat Bilgisi etkinlik çalışmaları hem eğitici hem de öğretici niteliklere sahiptir. 1. sınıf öğrencilerini ilgili konularda eğlenceli boşluk doldurmalar, doğru yanlış soruları ya da eşleştirmeler gibi farklı tipteki sorularla kuşatırlar. Bu soruları çözmek oldukça keyiflidir. Böylece aslında Hayat Bilgisi konularını pekiştiren öğrenci, vaktin nasıl geçtiğini bile anlamadan öğrenmesi gereken şeyleri öğrenmiş olur.

1. Sınıf Hayat Bilgisi Konu Anlatımları

Etkinlik ya da testlerin öncesinde (ya da sonrasında pekiştirme olarak), başarılı bir sonuç alabilmek için ilgili 1. sınıf Hayat Bilgisi konu anlatımları öğrencilere sunulmalıdır. Yüz yüze eğitimde sınıfta gerçekleştirilen bu eylem, uzaktan eğitimde farklı tür kaynaklar sayesinde gerçekleştirilir:

• Öğretmenler tarafından şahsen kaydedilen videolar,
• Animasyonlu videolar,
• Ses kayıtları,
• Slaytlar ve daha niceleri 1. sınıf konu anlatımları için kullanılabilir.

Okul Modu’nda öğrenciler ve öğretmenler, farklı türdeki kaynakları bir araya getirebilir!

1. Sınıf Hayat Bilgisi Ödevleri

Uzaktan eğitimde de pekiştirme yapmanın en kaliteli yollarından biri ödev yapmaktır. Konu anlatımları öğrenilip testler ve etkinlikler tamamlandıktan sonra öğrencilerin anladıklarını ölçebilmek için öğretmenler tarafından 1. sınıf Hayat Bilgisi ödevleri verilmelidir. Öğrenciler de belirlenen tarihe kadar bu ödevleri yapıp öğretmenlerine göndermelidir.

Oldukça pratik olan bu sistem sayesinde hem kağıt israfı olmamış, hem de yine eski sistemdeki pekiştirmelerden geri kalınmamış olur. Sitemizde bulabileceğiniz 1. sınıf Hayat Bilgisi etkinlik ve eğitim materyalleri grubuna, ödevler de dahildir.

1. Sınıf Hayat Bilgisi Yaşadığımız Yer konu anlatımı

Haberin Devamı

 İllerde çok fazla insan yaşadığı için farklı birçok sorun yaşanabilir. Bu sorunların başında trafik sorunu gelir. Trafik en yoğun işe ve okula gidiş saatlerinde olur. Aynı şekilde işten çıkış saatlerinde de trafik tıkanabilir. Çevre kirliliği en çok şehirlerde görülür. Hava ve gürültü kirliliğinin en çok olduğu ilimiz İstanbul'dur. Çünkü bu şehirde her gün binlerce araç trafiğe çıkar.

 Şehirlerde en çok kedi ve köpek gibi evcil hayvanlar yaşar. Bu hayvanlardan bazıları evlerde bakılır. Bazıları içinse özel barınaklar yapılır.

 Şehirlerde farklı birçok sosyal alışkanlık vardır. Yoğun çalışan insanlar yemeklerini ya dışarıdan söyler ya da dışarıda yer. Çocuklar için güvenle oyun oynayabilecekleri parklar vardır. Alışveriş merkezleri, sinema salonları, kafeler ve lokantalar insanların en çok gittiği yerlerdir. Okul, hastane ve adliye gibi kurumlar en çok illerde bulunur.

2- İlçe:

 Şehirlerden sonra en büyük yaşam alanlarına ilçe denir. İlçeleri kaymakamlar yönetir. Her şehrin birden fazla ilçesi bulunur. İlçeler şehirlerden küçük, köy ve kasabalardan büyüktür. Sanayisi gelişmiştir ve bazı yerlerinde tarımsal ürünler yetiştirilir.

 İlçelerde yeşillik alan şehirlere göre daha fazladır. Daha az insan yaşadığı için hava kirliliği kentlerdeki gibi yüksek değildir.

3- Köy:

Haberin Devamı

 Nüfusu en az olan yaşam yerlerine köy denir. Köyleri muhtarlar yönetir. Köyde tarımsal ürünler yetiştirilir. Hayvancılık da köyde yaşayan insanların temel geçim kaynağıdır. Şehirlerde göremediğimiz birçok hayvanı köylerde görebiliriz. Bu hayvanlar küçükbaş ve büyükbaş olarak ikiye ayrılır. At, eşek, inek ve öküz gibi hayvanlar büyükbaş hayvanlardır. Hem etinden hem de sütünden faydalanılır. At ise daha çok gücünden faydalandığımız bir hayvandır. Küçükbaş hayvanlar ise keçi, koyun, kuzu ve oğlaktır. Tavuklar, ördekler, horozlar ve hindiler ise kümes hayvanı olarak bilinir.

 Köylerde ovalar, dereler, göller, tepeler ve dağlar bulunur.

 Köylerde yeşillik alan ve ağaç sayısı çok fazladır. Şehirlere göre komşuluk ilişkileri çok gelişmiştir. Köylerde mısır, patlıcan, patates ve daha birçok sebze yetiştirilir. Yumurta, bal, süt ve yoğurt da köylerde yetiştirilen diğer ürünlerdir.

4- Mahalle:

Haberin Devamı

 İnsanların yaşadığı en küçük sosyal yapıya mahalle denir. Mahallelerin başında da muhtarlar yer alır. Burada yaşayan insanlara mahalle sakinleri denir. Bir yerin mahalle olabilmesi için en az beş bin kişinin yaşaması gerekir. İnsanların çoğunluğu apartman dairelerinde yaşar. Mahalleler sokak ve caddeden oluşur.

5- Ev:

 İçinde ailemizle birlikte yaşadığımız yerlere ev denir. Evler, salon, oturma odası, mutfak ve banyo gibi bölümlerden oluşur.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır