eray et / Et ve Süt Kurumu, 'yi milyon TL zararla kapatmış; son 5 yıllık toplam zarar 2 milyar lira

Eray Et

eray et

\n

Eray Görgülü

\n

Kırmızı et fiyatlarına geçtiğimiz yıl martta yüzde 50'lere varan oranlarda zam yapan Et ve Süt Kurumu'nun buna karşın yılını milyon TL zararla kapattığı ortaya çıktı. Böylece kurumun son 5 yıllık toplam zararı 2 milyar TL'ye ulaştı. Kuyrukları azaltmak amacıyla zam yaptıklarını açıklayan Genel Müdür Osman Uzun, bu açıklamadan sonra görevden alınmıştı.

\n

Piyasaya fiyatlarına göre yaklaşık yüzde 66 oranında daha ucuza et satan ve geçtiğimiz yıl martta kırmızı et fiyatlarına yüzde 50'ye yakın zam yapan Et ve Süt Kurumu'nun bu zamma karşın yılını büyük zararla kapattığı ortaya çıktı.

faaliyet raporuna göre kurum, canlı hayvan satışından 13 milyon bin TL, tali ürün ve rendering ürünleri satışından da 8 milyon bin TL kâr elde etse de gövde et, şarküteri ve süt ürünleri satışından milyon bin TL'lik zarar etti. milyon bin TL'lik genel yönetim giderleri ile birlikte kurumun dönem net zararı milyon bin TL'ye ulaştı.

\n

5 yıllık toplam zarar 2 milyar TL'yi aştı

\n

Et ve Süt Kurumu, 'de milyon bin TL kâr elde etse de, 'de milyon bin TL zarar, 'da 34 milyon bin TL zarar, 'de milyon bin TL zarar, 'de ise milyon bin TL zarar etmişti. 'deki zararla birlikte kurumun son beş yıllık toplam zararı 2 milyar TL'yi aştı.

\n

Zam açıklaması, genel müdürü koltuğundan etmişti

\n

Kurumun geçtiğimiz yıl görevden alınan Genel Müdürü Osman Uzun, kırmızı ete yüzde 48 zam yapılmasıyla ilgili olarak martta yaptığı açıklamada, piyasanın yüzde 66 daha ucuza et sattıkları için uzun kuyruklar oluştuğunu bu zammın kaçınılmaz hale geldiğini söylemişti.

Uzun, \"Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle fiyatı artırdık\" demişti. Uzun bu açıklamanın ardından Yönetim Kurulu Üyeleri Zekeriyya Erdurmuş, Hasan Hüseyin Aydemir ve Sezai Aydın'la birlikte görevden alınmıştı. 

\n

Büyükbaş hayvan alım hedefine ulaşılamadı

\n

Piyasa fiyatlarındaki artışın, Et ve Süt Kurumu'nun serbest piyasa büyükbaş hayvan alım hedefini de olumsuz etkilediği ortaya çıktı. 'de 3 bin ton büyükbaş hayvan alımı hedeflenmişti, ancak yalnızca bin tonluk bir alım yapılabildi.

Söz konusu hedefle ilgili raporda, \"Serbest piyasa büyükbaş hayvan alım fiyatları, kurumumuz alım fiyatlarından yüksek seyretmesi nedeniyle büyükbaş hayvan kesimleri hedeflenen sayının altında kalmıştır\" ifadesi kullanıldı. 

\n

Sayıştay, mali yapı ile ilgili uyarmıştı

\n

Öte yandan Sayıştay'ın raporunda da kurumun mali yapısı ile ilgili önemli uyarılarda bulunulmuştu.

Raporda, son 4 yıldır yüksek oranda banka kredisi kullanılması neticesinde katlanılan finansman giderleri ile birlikte oluşan dönem zararlarının da etkisiyle özkaynağın toplamının eksiye düştüğü belirtilerek, \"kuruluşun mali yapısının iyileştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınarak ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulması\" önerilmişti.

\n\n

Eray Et Mangal Kahvaltı'nın Menüsü

Eray Et Mangal Kahvaltı'nın henüz menüsü yok, menüyü ekleye tıklayarak sen de ekleyebilirsin.


Yorum Yaz

Yorumlar

Eray Et Mangal Kahvaltı hakkında yorumlar ve incelemeler. 99 tane yorumdan oluşturulmuştur.


Avatarsız

sdecrn 5 puan vermiş.


inanc-tugra

inanc-tugra 4 puan vermiş.


Avatarsız

Mert45 5 puan vermiş.


Eray Et Mangal Kahvaltı'nı Paylaş

Eray Et Mangal Kahvaltı, Orhangazi'nin adresini, kordinatını paylaşın, listenize ekleyin.

Listeme Ekle
Listeme
Ekle
Facebook Paylaşımı
Facede
Paylaş
Twitter Paylaşımı
Twitterda
Paylaş
Konumu Paylaş
Lokasyonu
Gönder

Reytingi

Bir restoranın ne kadar popüler olduğunu gösterir. *Ayrıntılı ölçümler Ocak ayı başlamıştır.


Haziran 1

Nisan 1

Şubat 1

Kaç Kişi Buradaydı?

Bu sayfaya kaç kişi baktı, ölçüm başlangıcı 03 Aralık

Eray Et Mangal, Merkez, nerede, Otobüs ile nasıl gidilir?

Merkez şehrinde Eray Et Mangal konumuna Toplu Taşıma

Merkez, Türkiye'deki Eray Et Mangal adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Eray Et Mangal adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Eray Et Mangal adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Otobüs

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Eray Et Mangal için yol tarifi alın.

Eray Et Mangal adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Merkez konumundaki kullanıcılar dahil milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Eray Et Mangal için Otobüs fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Eray Et Mangal adres: Merkez Kizilinler Koyu Sokağı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir