ceftinex / Ceftinex Antibiyotik Yan Etkileri - Ceftinex Tablet Ne Ie Yarar

Ceftinex

ceftinex

CEFTINEX 600 mg 10 film kaplı tablet

CEFTINEX 600 mg 10 film kaplı tablet Nedir ve ne için kullanılır?

CEFTİNEX’in etkin maddesi olan sefdinir, oral geniş spektrumlu, üçüncü kuşak sefalosporin grubundan antibiyotiktir.

CEFTİNEX, 10, 14 ve 20 adet beyaz renkli, oblong, bikonveks, bir yüzü çentikli film kaplı tabletler içeren blisterlerde ve kullanma talimatı ile birlikte karton kutuda ambalajlanmıştır.

CEFTİNEX aşağıda yer alan hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Ergen ve yetişkinlerde:

  • Toplum kökenli akciğer iltihabı (zatürre, pnömoni)
  • Kronik bronşiolitin akut alevlenmesi
  • Orta kulak iltihabı (akut otitis media)
  • Yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının iltihabı (akut bakteriyel rinosinüzit)
  • Bademcik (tonsillit)/yutak (farenjit) iltihabı
  • Komplike olmayan cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları

Çocuklarda:

  • Orta kulak iltihabı (akut otitis media)
  • Yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının iltihabı (Akut bakteriyel rinosinüzit)
  • Bademcik (tonsillit)/yutak (farenjit) iltihabı
  • Komplike olmayan cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları
1ceftinex syrup2ceftinex urup fiyat 2020The rich will be able to over consume with ease at any marketable price3ceftinex 300 dosage4ceftinex 600 kullananlar yorumlarmost literature suggests immediately ending any oral contraceptives5ceftin price cvs6ceftinex antibiyotik fiyat7ceftinex antibiyotik8ceftinex antibiyotik yan etkileriThe American Cancer Society has also announced its intention tomonitor the implementation of Pennsylvania's cancer drug repository.9ceftin drug class10ceftinex fiyat11ceftinex 250 mg/5 mlMy husband and i got quite joyous that Louis managed to conclude his homework because of the precious recommendations he received using your web page12ceftinex 125 mg13ceftin 500 mg uses14ceftinex 300 fiyat 201915ceftin side effects weight gain16ceftinex tablet ne ie yarar17ceftinex 250 nedir18taking ceftin and drinking alcohol19ceftinex 300 mg20ceftinex fiyati ne kadar21ceftinex 300 mg fiyat22ceftinex 125 mg yan etkileri

ÖNEMLİ - Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan yeni değişiklikler hakkında

Değerli Meslektaşımız;

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 24 Aralık 2016 tarihli ve 29928 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanmış ve aynı tarihte odamız tarafından duyurulmuştur.

Odamız iletilen sorulara istinaden aşağıdaki açıklama bilgilerinize sunulmaktadır.

Değişiklik tebliğinin 7. maddesi şöyledir;

MADDE 7– Aynı Tebliğ eki Sistemik Antimikrobik ve Diğer İlaçların Reçeteleme Kuralları Listesi (Ek-4/E)’nde “1-BETALAKTAM ANTİBİYOTİKLER” başlıklı kısmının “B) Sefalosporinler” alt başlıklı maddesinin “3.Kuşak Sefalosporinler” adlı alt bölümünde yer alan (10) ve (10.1) numaralı satırlar aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

10 - Sefdinir(Ceftinex, Asemax, Cefbir, Cefnet, Cempes, Clasem, Elucef, Encef)

Ayaktan tedavide birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularında Tıpta Uzmanlık Tüzüğüne göre uzman olan tüm hekimlerce, ilaveten 1. Basamak sağlık hizmeti sunucularında ise enfeksiyon hastalıkları uzman hekimlerince düzenlenen uzman hekim raporuna istinaden yetkilendirilmiş aile hekimleri tarafından reçetelendirilebilir. (600 mg lık formu günlük maksimum kullanım dozu 1 x 1)

10.1 - Sefdinir- Klavulanat (Oral) (Fulceff Plus, Cefbir Plus, Elucef Plus)

Ayaktan tedavide birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularında Tıpta Uzmanlık Tüzüğüne göre uzman olan tüm hekimlerce, ilaveten 1. Basamak sağlık hizmeti sunucularında ise enfeksiyon hastalıkları uzman hekimlerince düzenlenen uzman hekim raporuna istinaden yetkilendirilmiş aile hekimleri tarafından reçetelendirilebilir.

Saygılarımızla

SAMSUN ECZACI ODASI

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır