yatakta rutubet kokusu / kokan yatak | Yatak Temizlemenin Püf Noktaları

Yatakta Rutubet Kokusu

yatakta rutubet kokusu

Yatağınızda bu leke varsa dikkat! Küf içinde uyuyor olabilirsiniz…

YATAKTAKİ KÜFLERİ TEMİZLEMEK İHTİYACINIZ OLANLAR

Ekipman / Araçlar

  • Güçlü bir el veya şarjlı süpürge
  • Döşeme fırçası eklentisi
  • Lastik eldivenler
  • Hava temizleyici
  • Mikrofiber bez
  • Küçük kase

Malzemeler

  • Dezenfektan
  • Dezenfeksiyon spreyi
  • Çöp poşeti

Talimatlar

Koruyucu Bir Kıyafet Giyin ve Hava Kalitesini İyileştirin
Küf sporlarına karşı alerjik reaksiyon olasılığını azaltmak için koruyucu gözlük, maske ve lastik eldiven kullanın. Çamaşır makinesinde atılabilen giysiler giyin. Mümkünse, havada uçuşacak küf sporlarını yakalamaya yardımcı olması için odaya bir hava temizleyici yerleştirin.

Tüm Yatakları Kaldırın
Yatak koruyucu dahil tüm yatak takımlarını çıkarın ve kumaşa uygun en sıcak suda yıkayın. Kumaş üzerinde kullanımı güvenli olan bir dezenfektan (klorlu ağartıcı, çam yağı dezenfektanı veya fenolik dezenfektan) sıkın.

Küf sporlarının elimine edildiğinden emin olmak için son adım olarak yatakları kumaşa uygun en yüksek ısıda kurutun.

Yatağı süpürün
Güçlü bir el süpürgesi veya döşeme fırçası olan bir elektrik süpürgesi kullanın. Yatağın bir ucundan başlayın ve tüm yüzeyi, hatta görünür küf olmayan alanları bile süpürün. Yatağın kenarlarını süpürmeyi unutmayın.

Mümkünse yatağı ters çevirin ve diğer tarafta küf oluşumu olup olmadığını kontrol edin ve süpürme işlemini tekrarlayın.

Süpürne işlemi bittiğinde, küf sporlarının yayılma olasılığını azaltmak için süpürgeyi evden dışarı çıkarın ve tek kullanımlık torbayı veya toz kutusunu bir çöp torbasına boşaltın. Çöp torbasını sıkıca kapatın ve dış mekan çöp kutusuna atın.

Küf Yayılımını Ortadan Kaldırın

Küf oluşumu olan alanlar, sporları öldürecek bir ürünle temizlenmelidir. Yatağı aşırı miktarda ıslak solüsyonla doyurmamalısınız, çünkü bu yatağa zarar verebilir. Temizleyiciler, yatağın derinliklerinde bulunan herhangi bir küf sporuna müdahale etmeyecektir. Dezenfektan solüsyona temiz bir bez batırın ve yatağın küflü yüzeyini dairesel hareketlerle hafifçe ovalayın. Alan görünür küf içermediğinde, bir bezi temiz suya batırın ve alanı "durulayın".

Yatak Nasıl Temizlenir

Çarşaflarınızı yıkamak için değiştirdiğiniz zaman yatağınızın üzerinden çıkararak çamaşır makinesinde yıkayamayacağız bir malzeme ile karşılaşırsınız. Yatakta bulunan lekeler ve tozlar aslında her yerdedir. Bu sebeple, yatağı temiz tutmak vücut atıklarının temizlenmesi için değil, maytların temizlenmesi için de önem taşır.

Elektrik Süpürgesi Yöntemi

Elektrik süpürgeleri toz, ölü deri parçaları ve hücreleri rahat bir şekilde ortadan kaldırabilmenizi sağlar. Mevsim geçişlerinde mutlaka yatağınızı elektrik süpürgesiyle temizlemeni tavsiye edilir. Burada önemli olan detay ise elektrik süpürgesinin uç kısmının temiz olmasıdır. Elektrik süpürgesiyle neredeyse evdeki çoğu bölgeyi temizlediğiniz için hijyen koşullarına uygun hale getirdikten sonra yatağınızda kullanmalısınız.

Koku Giderme Yöntemi

Yatağınızı elektrik süpürgesiyle temizledikten sonra kalan kokuları yok etmek istiyorsanız, farklı bir yöntem deneyebilirsiniz. Kokuları yok edebilmek için yatağın üzerine karbonat serpiştirdikten sonra 30 dakika boyunca beklemelisiniz. Daha sonra tekrar elektrik süpürgesiyle temizleyebilirsiniz. Karbonatlar doğal koku giderici olarak kullanılabilir ve yataktaki her türlü kokuyu hızlıca giderir. Yatağa karbonat serpmeden önce sevdiğiniz kokuları birkaç damla karbonata damlatabilirsiniz. Sonrasında birkaç gece yattığınız zaman o temiz kokuyu sürekli soluyabilirsiniz.

Karbonat ile Temizleme Yöntemi

Yatakta oluşan lekeler genel olarak protein ya da yağ içerikli olur. Her türlü lekede olduğu gibi yatağınızın lekelenmesini önlemek öncelikleriniz arasında yer almalıdır. Sıvı lekeleri ilk etapta soğuk ve ıslak bir bez ile silmeyi deneyebilirsiniz. Hemen ardından kuru bezle yataktaki ıslaklığı kurutabilirsiniz. Lekeleri silerken daire şeklinde hareket etmemeli, bastırarak silmeye özen göstermelisiniz. Burada unutmamanız gereken en önemli nokta lekelerin sıcak bezle silindiği durumlarda yatakta daha kalıcı hale geleceği olmalıdır. Bu sebeple, temizlik için sadece soğuk su kullanmalısınız.

Yeni oluşan lekeler için tuz, karbonat ve su karışımından yararlanabilirsiniz. Bu üçlüyü macun haline getirdikten sonra leke üzerine sürmeniz ve 30 dakika sonra fırçalamanız yeterlidir. Daha sonra fazlalıkları soğuk su ile ıslatarak bir bez ile temizleyebilir ve kurumaya bırakabilirsiniz. Yatağınızdaki lekelerin oluşumunu engelleyebilmek için periyodik olarak bakımını yapmalı ve ihmal etmemelisiniz. Ayrıca yatağınızdaki çarşaf takımlarını düzenli aralıklarla değiştirmelisiniz.

Yıkanabilir, hijyenik uyku ürünleri için sayfamızı buradan ziyaret edebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir