rumeli feneri garipçe köyü / Garipçe Köyü Nerededir? ve Garipçe Köyü Gezilecek Yerler - seafoodplus.info

Rumeli Feneri Garipçe Köyü

rumeli feneri garipçe köyü

İSTANBUL'UN KARADENİZ'E AÇILAN KAPISI : RUMELİ FENERİ  - GARİPÇE  - RUMELİ FENERİ

(Kendi Aracınız veya Acenta Aracıyla Katılım)

İÇERİK : Kolay Doğa Yürüyüşü
TARİH : 26 ŞUBAT CUMARTESİ
YÜRÜYÜŞ LİDERİ : Erol GEYGEL
FAALİYET SÜRESİ : 12 - 14 KM ( 5 saat )
ACENTA ARACI İLE KATILIM ÜCRETİ: TL
KENDİ ARACINIZ İLE KATILIM ÜCRETİ: 80 TL

 

Karadeniz'in birbirinden güzel koyları eşliğinde deniz ve boğaz manzaralı keyifli bir doğa yürüyüşü.

İstanbul Adına romanlar, şiirler, şarkılar  yazılmış tarihi güzel şehir. Her göreni kendine hayran bırakan, her zorluğuna göğüs gerdiğimiz harikalar diyarı. O zaman  bu şehrin güzellikleri keşfedebilmek için hem de şehir merkezinden biraz uzaklaşıp doğanın koynuna atma zamanımız gelmişseafoodplus.info ve Boğaz manzaralı, yemyeşil ormanlık arazileriyle sizleri Rumeli Feneri - Garipçe - Rumeli Feneri Doğa Yürüyüşüne davet ediyoruz.

 PROGRAM : Rumeli Fenerinde toplantıktan sonra Rumeli Feneri Topçu Kalesini gezeceğiz. Daha sonra Rumeli Feneri'nden yürüyüşe başlayıp, Garipçe'ye ulaşacağız. Garipçe'de tarihi kale kalıntılarında yeteri kadar gezi, manzara ve dinlenme molasının ardından orman içlerine dalarak tekrar Rumeli Fenerine ulaşıyoruz.


RUMELİ FENERİ KÖYÜ :
Fenerin ismini verdiği bu küçük balıkçı kasabası sizleri eşsiz manzarası ile karşılıyor. Özellikle İstanbulluların hafta sonları kahvaltı için tercih ettiği yerlerden birisi. Şehrin kalabalığından sıkılanların tercih edebileceği Rümeli Feneri Köyü, yeşile, ormana, doğaya hasret kalanların seveceği şirin bir köy.
Köyde yer alan ve  yılından bu yana halen ayakta olan bir çınar bulunuyor. Çınarın etrafında yer alan kahvehanelerde kahvenizi içebilir veya tostlarının tadına bakabilirsiniz. Köye geldiğinizde kendinizi İstanbul'dan farklı, başka bir yerde gibi hissedeceksiniz.

 

GARİPÇE KÖYÜ :
Garipçe Köyü, Rumeli Kavağı ile Rumeli Feneri arasında bulunan küçük bir balıkçı köyü. İstanbul'un içinde saklı bir cennet. Köyün girişindeki Garipçe Kalesi, köyün en güzel manzaralarını ziyaretçilerine sunuyor. Kale ziyaretinizin ardından yürüyerek köye iniş yaptığınızda, köyün eski ahşap evleri ve daima gülümseyen Karadenizli sakinleri size eski Yeşilçam filmlerini anımsatıyor. Köyün küçük ve dar sokaklarından sahiline ulaştığınızda ise, sahil şeridinde bulunan balıkçı restoranlarından burnunuza gelen balık kokuları iştah kabartıyor. Öğlen molamızı burada vereceğiz. 

KAMPTREK gezgin ruhuyla hareket eden bir gruptur. Gezgin bir yere varmak için değil, keşfetmek için seyahat eder. Faaliyetlerimize katıldığınız taktirde konfor beklentinizin olmaması , ekip arkadaşlarınıza ve emeğe saygı çok önemlidir. Tüm katılımcı arkadaşlar etkinliklerimize katıldıklarında bu kuralları kabul etmiş olurlar.

YİYECEK: Atıştırdıklarınızı yanınızda alıyorsunuz. Meyve ve kuruyemiş gibi gıdalar tercih edilmeli.
MALZEMELER
·         20 - 30 litrelik sırt çantası
·         Bileği saran yürüyüş botu.
·         Varsa yağmur , çamur ve dikenlerden koruyan TOZLUK
·         Baton ( Yürüyüşlerde ayaklardaki yükü azaltır.)
·         Mayo - şort ve deniz malzemeleri
·         Çabuk kuruyan malzemelerden yapılmış kıyafetler.
·         Kafa feneri , düdük ve yedek kıyafetler.
·         Varsa küçük ilk yardım çantası
ÖNEMLİ NOTLAR :
* Kilo - Kalp - Tansiyon hastaları için parkurlarımız uygun değildir.
* Katılımcılar doğaya çıktıklarında risk altına gireceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar. 
* Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur. Verilen mesafeler yaklaşık mesafelerdir.
* Parkurumuzun bir kısmı keşif etapları içerir. Patikalar , dik iniş ve çıkışlar gibi pek çok farklı etap karşımıza çıkabilir. 
 * ETKİNLİK EN AZ 10 KATILIMCI İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. 

ETKNLİK SORUMLUSU EROL GEYGEL :

ARAÇ DURAKLARI :
    KARTAL KÖPRÜSÜ (HAREM İSTİKAMETİ)
    MALTEPE KÖPRÜSÜ HAREM İSTİKAMETİ)
    KOZYATAĞI CARREFOUR(HAREM İSTİKAMETİ)
    GÖZTEPE   ( HAREM İSTİKAMETİ)
    KADIKÖY
    MECİDİYEKÖY(ASLI BÖREK) 

NOT : SON DURAK MECİDİYEKÖY ( Mecidiyeköyden sonraki durakları seçmeyiniz.)

*** Acenta aracı en az 10 katılımcı oluşursa ayarlanacaktır.

 BU SİTEDEKİ TÜM ETKİNLİKLER 

(Tursab no: ) AİT ETKİNLİKLERDİR.

KATILIMCI DOSTLARIMIZIN DİKKATİNE:
1-Kamptrek   Tursab Nolu Glee Turizm'e ait  etkinliklerin sosyal ağ platformudur. Grubumuzun tüm yurt içi ve yurt dışı gezileri sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu gereğince, tüm yasal haklarımızın korunabilmesi amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Seyahat Acentesi İşletme belgesine sahip A Grubu seyahat acentası Glee Turizm tarafından organize edilmektedir.
2-Grupta veya sayfada düzenlenen etkinlikler paylaşım esasına dayanmaktadır.(Paylaşım Esası : Yol - Acenta - Rehberlik - Sigorta giderlerini kapsamaktadır. ) Katılacağım dediğinizde sizin sözünüze güvenilip işlem yapılır. Bu yüzden dolayıdır ki katılacağım dediğinizde katılmasanız bile katılım ücretini ödersiniz.
3-Etkinliklerimizin web sayfasındaki son iptal tarihinden sonra etkinliğe katılamayan dostlarımız eğer yedek katılımcı yoksa iptal eden katılımcı ücretin tamamını ödemekle yükümlüdür.
4-Şehir dışı etkinliklerde  seyahat sigortasının yapılabilmesi için TC kimlik no  gereklidir.
5-Doğa Yürüyüşlerinde katılım ücreti dışında her hangi bir ücret belirtilmez. Yeme - içme kişinin kendine aittir.
6-Bazı etkinliklerimiz efora dayalı etkinlikler olduğu için, Kalp, sara, pıhtılaşma vb özel hastalıkları için sakıncalı olabilir, Katılmak isteyenler, etkinlik yöneticisine haber vermelidir.
7-Etkinliklerimize katıldığınız taktirde ; doğaya ait risklere muhatap olabileceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar. Bu riskler; her türlü doğal afetler,( sel , yangın,taş düşmesi, suda boğulma , toprak kayması, yıldırım vb), vahşi hayvan, yolu kaybetme, geceyi arazide geçirmek zorunda kalma gibi durumlar olabilir. Faaliyetimize katılacak kişiler hiç kimseyi bu durumlardan sorumlu tutmadan başına gelebilecek olayları kabullenmiş olarak gelmelidirler.
8 -Doğada herkes kendisinden sorumludur. Bizim amacımız  sizlerle eğlenceli ve güvenli bir yürüyüş gerçekleştirmektir. Bu nedenle grup uyumu ve emeğe saygı çok önemlidir. 

İstanbul'un saklı köyü: Garipçe

Yeşili ayrı, mavisi ayrı güzel Ne şehrin içinde ne de şehrin dışında, İstanbul’ un huzur veren eski bir köyüne yolculuk burası.

Buraya geldiğinizde sizi ilk karşılayan dalgaların ve rüzgarın sesi oluyor. Burası neresi mi? Garipçe köyü.

Rumeli Feneri ve Rumeli Kavağı arasında bir köy. Burası İstanbul değil diyebilirsiniz çünkü Karadeniz gibi görünüyor adeta yeşilin hakim olduğu bir köy.

Burada ilk gözümüze çarpan ise ormanlık alan. Ki zaten köyün yüzde 85'i ormanlık alandan oluşuyor. Geriye kalan yüzde 10luk kısımsa yerleşim alanı.

İstanbul'un saklı köyü: Garipçe

10 kilometre mesafedeki köye toplu ulaşım ve özel araçla gidilebiliyor

İstanbul Sarıyer’e 10 kilometre uzaklıkta bulunan köye toplu ulaşımla gidecekseniz eğer Hacıosman metro durağından hat numaralı İETT otobüsüne binmeniz gerekiyor.

Eğer özel aracınızla bu yolculuğu yapacaksanız, Sarıyer’den Kilyos’a doğru ilerledikten sonra Rumeli Feneri ayrımından dönüp devam etmelisiniz. Yolda göreceğiniz Garipçe tabelası size yönünüzü gösterecektir.

Garipçe köyünün sakinliği huzuru daha yoldayken karşılıyor sizi; yeşile uzayan bir yol…

Yaklaşık 45 dakika süren yolculuğun sonunda, işte iki katlı evleri, dar sokaklarıyla, küçücük şehirde uzak oluşuyla sanki garip kalmış gibi "garipçe"

İstanbul'un küçük Kardeniz'i

Köyün girişinde ilk karşılayan köy halkının ellerinden çıkan lezzetler oluyor.

Üstelik sadece reçeller yok. Dumanı üzerinde buram buram kokan Trabzon ekmeği de var.

Buranın halkı da genellikle Trabzon ve Rize'den göç eden karadeniz halkından oluşuyor. Haliyle Karadeniz demek balık demek dolayısıyla buranın halkı da balıkçılıkla uğraşıyor tabi sezon açıldığı için şu anda tüm balıkçılar denizde.

Köyde bir bakkal, bir kahve, bir camii ve az sayıda restoran bulunuyor. Kulağa çok az gelebilir ancak köy halkı için oldukça yeterli.

İstanbul'un saklı köyü: Garipçe

Yeşil ve mavinin birleştiği tepe manzarasıyla turistlerin uğrak noktası

Yeşil ve mavinin en güzel birleştiği yer Garipçe'yi yukarıdan seyretmek için ise Garipçe Tepesi'ne çıkmanız yeterli.

Sahildeki restoranların yanındaki merdivenlerden yukarı tırmandığınızda, kendine hayran bırakan bir manzara çıkıyor karşınıza. 

Bu muazzam manzarayı seyretmek istiyorsanız Garipçe tepesine çıkmanız yeterli. Ancak çıkarken dikkatli olmakta fayda var çünkü taşlık bir nokta burası. Bir yanda Garipçe Kalesi diğer yanda ise Yavuz Sultan Selim Köprüsü yani 3. köprü bulunuyor.

Burası bilinen bir yerdi ancak çok ziyaret edilen bir yer değildi. Ne zamanki Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı hem yerli ve hem de yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi

Tarihi güzellik: Garipçe Kalesi

Bu köyü özel kılan bir diğer yer ise tarihi Garipçe Kalesi…

Normalde Garipçe Kalesi’ni sakin bulmak pek mümkün değil, çünkü sürekli bir ziyaretçi vardır. Ancak şu anda restorasyonda olduğu için kale ziyarete de kapalı.

İstanbul'un saklı köyü: Garipçe

İlk kaleye girdiğimizde ıssız ve ürkütücü olabilir ancak kalenin denize açılan bu pencerelerinde sonsuzluğa bakmak da gerçekten doyum olmayan bir güzellik.

Bu güzel köyde biraz soluklanıp yemek yemek ve kahve içmek istediğinizde ise seçeneğiniz çok da fazla değil.

Haber: Sema Akbulut
Kamera: Musa Toprak
Kurgu: Burcu Saraç
 

Garipçe Köyü

Garipçe, Rumeli Kavağı ile Rumeli Feneri arasında bulunan küçük ve sevimli bir köydür. Sarıyer’e yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan köyün genel geçim kaynağı balıkçılıktır. Yavuz Sultan Selim Köprüsü‘nün Avrupa ayağının, köyün güneyindeki Garipçe Burnu’nda yer alması yöreyi bu günlerde daha da popüler yapmıştır.

İstanbul'u ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, İstanbul gezi rehberi videomuza göz atmayı unutmayın. İstanbul gezisi hakkında bilinmesi gerekenleri pratik şekilde bir arada bu videoda bulabilirsiniz!


Bu şirin ve minik köyde bir bakkal, bir kahve ve üç restoran bulunuyor. Köyün iskelesinden Büyükliman ve diğer yüzme koylarına turlar da düzenleniyor. Köy halkının çoğunluğunu ’lerin başında Trabzon ve çevresinden gelen kişiler oluşturuyor. Motosiklet sesinden bile rahatsız olup ses çıkaran konuklarını uyaran bir halk varken, dinlenmek ve sessizlik için gideceğiniz zaman doğru tercih olacaktır. Doğayla baş başa kalmak isterseniz gidilecek yerler listenize Garipçe Köyü’nü eklemeyi unutmayın.

Garipçe Köyü Kahvaltı Mekanları ve Restaurantlar

Bu sessiz ve dingin köyde alternatifin çok olmadığını belirtmiştik. Ancak her mekanın kendine özgü bir atmosferi ve yemek çeşitliliği var. Garipçe Köyü balık restaurantları ve kahvaltı mekanları için tercih edebileceğiniz yerler şöyle:

Garipçe Köyü Asmaaltı: Deniz kenarında olmasa da neredeyse yıllık bir ahşap binada kurulu olması ve sunduğu atmosferle muhteşem bir mekan olan Garipçe Köyü Asmaaltı isterseniz kahvaltı edebileceğiniz, isterseniz de balık yiyebileceğiniz bir yer. Kahvaltınızı bu sıcacık mekanda yaptıktan sonra Garipçe Köyü turuna çıkabilirsiniz. Garipçe Köyü, Köyiçi Sokak, No 56/A, Sarıyer, İstanbul adresinde bulabileceğiniz bu yer ile saatleri arasında hizmet veriyor.

Garipçe Köyü Aydın Balık: Deniz kenarında olması sebebiyle oldukça yoğun ilgi gören mekanın masalarının sıklıkla dolu olduğunu görebilirsiniz. Açık büfe kahvaltı seçeneğinden de faydalanabilirsiniz. Eğer denizin ve köprünün dibinde kahvaltı etmek amacındaysanız çok erken saatte gidip yer kapmanız gerekebilir. Garipçe Köyü, Liman 2 Caddesi, No 78, Garipçe, Sarıyer, İstanbul adresinde bulunan mekan ’den ’e kadar açık. Kahvaltının yanı sıra balık yemekleri için de tercih edebileceğiniz mekanda iki kişi için TL ödeyebilirsiniz. İletişim için
18 31 numarasından bilgi alabilirsiniz.

Kaşı Kumluk Balık Lokantası: Yine sahil şeridinde bulunan bu dingin balık lokantasına gitmek isterseniz adres Garipçe Köyü, Liman 2 Caddesi, No 78, Sarıyer, İstanbul. İletişim için 11 99 ya da 82 19 numarasını arayabilirsiniz. Ortalama TL bütçe ayırabilirsiniz.
Fiyatlar Eylül 'da güncelenmiştir.

1-_garipce_seafoodplus.info

Garipçe Köyü Gezilecek Yerler

Garipçe Köyü’ne gidecek olursanız Bizans ve Osmanlı dönemine ait birçok eser görebilirsiniz. Garipçe Burnu’nda bulunan Garipçe Kalesi günümüzde hala ayakta duruyor. Bu kale Padişah III. Mustafa () tarafından Macar asıllı Fransız mimar Baron François de Tott’a emir vermesiyle yaptırılmıştır. Ayrıca köyün en yüksek tepesinde bir gözetleme kulesi bulunuyor. Fakat yapım tarihi ve yapının mimarı bilinmiyor.

Büyük Liman olarak bilinen yerde hamam, kilise ve yarı sağlam kale duvarının yanı sıra yıkık evler de bulunuyor. Büyük Liman’da Osmanlı zamanında tersane vardı. Ancak bugün tersane ile ilgili herhangi bir kalıntıya rastlanmıyor. Deniz kenarındaki çeşmenin kitabesinden, bu çeşme tersane için Hasan Paşa tarafından ’da yaptırılmış olduğu bilgisini alabilirsiniz. Soğuksu Çeşmesi ve Hacının Suyu Çeşmesi de görebileceğiniz tarihi eserler arasında bulunuyor.

 Tarihi eser dışında görecek ve gezecek bir yer arıyorsanız Garipçe’nin hemen yanıbaşındaki köy olan Rumelifeneri‘ni ziyaret edebilirsiniz. Burada bulunan Seanergy Beach içindeki Atlıtur Garden’da ata binebilirsiniz. Yorgunluğunuzu buradaki hamaklarda sallanarak atabilirsiniz. Yaz sezonunda gidecekseniz Seabeach’in kumsalı da oldukça beğeniliyor.

Garipçe Köyü Nasıl Gidilir?

Otobüs: Garipçe Köyü’ne toplu taşımayla Hacıosman metro durağından da sefer yapan ve Sarıyer üzerinden geçen hat numaralı İETT otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. Köye minibüs gitmiyor.
Otomobil: Sarıyer merkezden Kilyos’a doğru ilerledikten sonra Koç Üniversitesi’nin Rumelifeneri ayrımından sapıp 6 kilometre daha gidin. Ardından Garipçe tabelası sizi yönlendirecektir.

Yazıcı Dostu Sürüm

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir