sağlık bakanlığı unvan değişikliği sınavı kaç yılda bir yapılır / Memurlara büyük şans: Süre 3 yıla indirildi - Türkiye Ekonomi Haberleri

Sağlık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavı Kaç Yılda Bir Yapılır

sağlık bakanlığı unvan değişikliği sınavı kaç yılda bir yapılır

Genel Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde münhal bulunan Kurum 2. Müdürü, Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcılığı, Şef, İdare Memuru, İnfaz ve Koruma Başmemuru, Sayman ve Memur unvanlarına görevde yükselme suretiyle, Öğretmen, Sosyal Çalışmacı, Makine Mühendisi, Gıda Mühendisi, Çevre Mühendisi, Tekstil Mühendisi, Makine Teknisyeni, Elektrik Teknisyeni, Bilgisayar Teknisyeni, Mobilya Dekorasyon Teknisyeni, Gıda Teknisyeni, Ziraat Teknisyeni,  Sıhhi Tesisat Teknisyeni unvanlı kadrolara unvan değişikliği suretiyle atama yapılmak üzere liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde hizmetin gerekleri ve personel plânlaması esas alınarak tarih ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği çerçevesinde “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı” yapılacaktır.

  1. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Suretiyle Atama Yapılacak Kadrolar
S. NoUnvanTürüKontenjanSözlü SınavaKatılacak
Aday Katı
Sözlü Sınava Katılacak
Aday Sayısı
1Kurum 2. MüdürüGYS3
2Denetimli Serbestlik
Müdür Yardımcılığı
GYS753
3ŞefGYS753
4İdare MemuruGYS3
5İnfaz ve Koruma
Başmemuru
GYS3
6SaymanGYS503
7MemurGYS15345
8ÖğretmenUDS503
9Sosyal ÇalışmacıUDS403
10Makine MühendisiUDS5315
11Gıda MühendisiUDS8324
12Çevre MühendisiUDS5315
13Tekstil MühendisiUDS236
14Makine TeknisyeniUDS30390
15Elektrik TeknisyeniUDS503
16Bilgisayar TeknisyeniUDS503
17Mobilya Dekorasyon
Teknisyeni
UDS20360
18Gıda TeknisyeniUDS20360
19Ziraat TeknisyeniUDS10330
20Sıhhi TesisatTeknisyeniUDS30390








































B) Sınav Yeri, Tarihi, Saati ve Süresi
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Cumartesi günü, saat ’datek oturum olarak Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezitarafından Ankara, Antalya, Denizli, Erzurum, İstanbul (Anadolu) ve Diyarbakır illeri olmak üzere toplam 6 ilde eş zamanlı olarak yapılacaktır. Adaylara, görevde yükselme (memur hariç) sınavında dakika, öğretmen, sosyal çalışmacı ve memur unvanına yönelik sınavda 90 dakika, diğer unvanlar için ise 60 dakika süre verilecektir.

C) Başvuru Tarihleri
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına ilişkin başvurular - tarihleri arasında seafoodplus.infoadresinden yapılacaktır. Sınava ilişkin başvurular tarihi mesai saati bitiminde () sona erecektir.

D) Sınav Ücreti ve Başvuru Şekli
Adaylar sınav ücreti olan (İkiYüzElli) TL’yi seafoodplus.info üzerinden başvuru esnasında kredi kartı veya banka kartı ile sistem üzerinden T.C. Ziraat Bankası Ankara Beşevler Şubesi Döner Sermaye İşletmesi ANKÜSEM hesabına yatıracaklardır. Sınav başvuru ekranından başvuru yapamayan adayların mesai saatleri içerisinde Genel Müdürlüğümüze 0() 0 – – telefon numaraları üzerinden ulaşmaları gerekmektedir.

E) Genel Esaslar
1) Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü PersoneliGörevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin “Duyuru ve Başvuru” başlıklı 11’inci maddesinde yer alan hüküm doğrultusunda ilan edilen kadrolar için sınava son başvuru tarihi itibariyle aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvurabilir. Başvuru şartlarını taşımadığı daha sonradan tespit edilenlerin atanmış olsalar bile sınavları ve atamaları iptal edilecektir.

2) Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği kapsamında sınava sadece ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlükleri ile ceza infaz kurumları ve tutukevleri personeli eğitim merkezlerinde tarihli ve sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabi olarak görev yapan kadrolu personel başvurabilecektir. Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da sınava başvurabilecektir.

3) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) bendi kapsamında çalışan sözleşmeli personel, (C) bendi kapsamında çalışan geçici personel, (D) bendi kapsamında çalışan işçiler, ek ders karşılığı yöntemi ile çalışanlar ve başka kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel sınava başvuramayacaktır.

4) Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına ilişkin Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile yapılan protokol hükümleri doğrultusunda Genel Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik müdürlükleri ve ceza infaz kurumları ve tutukevleri personeli eğitim merkezlerinde görev yapan personelin mağduriyet yaşamaması için UYAP üzerindeki özlük bilgilerini (öğrenim durumu, sertifika, göreve başlayış, izin, cep telefonu numaraları, mail adresleri vb.) kontrol ederek güncel olmayan bilgilerini; özlük dosyası komisyonlar tarafından tutulanların komisyonlar aracılığıyla, özlük dosyası Bakanlık tarafından tutulanların Genel Müdürlüğümüz Personel Sicil Bürosu aracılığıyla personel özlük bilgilerini son başvurutarihine kadargüncellemeleri gerekmektedir.

F) Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Şartları

a) Genel şartlar

1) sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68’inci maddesinde belirtilen atanabilme şartlarını taşımak,

2) Kurumda sözleşmeli pozisyonda geçen süreler dâhil olmak üzere en az iki yıl çalışmış olmak, (“Kurumda sözleşmeli pozisyonda geçen süreler dâhil olmak üzere en az iki yıl çalışmış olmak “ ifadesinde yer alan “kurum”,  Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik müdürlükleri ve eğitim merkezi müdürlüklerini ifade etmekte olup, bu kurumlarda en az iki yıl çalışmış olmak gerekmektedir. Ücretsiz izin, askerlik vb. nedenlerle görevden ayrılmalar bu süre hesabında dikkate alınmayacak, başka kurumlarda geçici olarak görev yapan personelin çalışma süreleri dikkate alınacaktır.)

3) sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ’inci maddesinin (C) ve (D) bentlerine göre bir kez, (B) bendine göre iki kez disiplin cezası almamış olmak,

4) Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş hükümler dışında, ayrıca her ne surette olursa olsun, hükümlü veya tutuklunun kaçmasına imkân sağlama ya da ceza infaz kurumuna yasak eşya sokma suçlarından mahkûmiyeti bulunmamak.

b) Özel şartlar
Hizmet süresi:
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin Tanımlar başlıklı 4’üncü maddesinde belirtildiği üzere, Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68’inci maddesinin (B) bendi hükümlerine göre değerlendirilecek süreleri kapsamaktadır.

1) Ceza infaz kurumu 2. müdürü kadrolarına atanabilmek için:
i) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak.
ii) İdare memurluğu öğrenciliğinde geçen süre dâhil, idare memuru olarak en az üç yıl veya eğitim uzmanı, öğretmen, psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog, mühendis, tabip, diş tabibi, eğitim rehberi, kütüphaneci, pedagog, eczacı, diyetisyen, veteriner, mimar ve sayman unvanlarında toplam sekiz yıl hizmet süresi bulunmak.
iii) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hal kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak.

2) Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcılığı kadrolarına atanabilmek için:
i) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak.
ii) Şef olarak en az üç yıl veya eğitim uzmanı, öğretmen, psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog, mühendis, tabip, diş tabibi, eğitim rehberi, kütüphaneci, pedagog, eczacı, diyetisyen, veteriner, mimar ve sayman unvanlarında toplam beş yıl hizmet süresi bulunmak.
iii) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak.

3) Şef kadrolarına atanabilmek için:
i) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak.
ii) Eğitim uzmanı, psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog, öğretmen, eğitim rehberi, kütüphaneci, pedagog, eczacı, diyetisyen, veteriner, mimar olarak toplamda en az üç yıl veya infaz ve koruma başmemuru, ambar memuru, cezaevi kâtibi, infaz ve koruma memuru, memur, santral memuru, satın alma memuru, sağlık memuru, şoför, tahsildar, teknisyen, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama kontrol işletmeni, hayvan sağlık memuru ve veznedar unvanlarında toplam beş yıl hizmet süresi bulunmak.
iii)Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak.

4) İdare memuru kadrolarına atanabilmek için:
i) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak.
ii) Eğitim uzmanı, psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog, öğretmen, eğitim rehberi, kütüphaneci, pedagog, eczacı, diyetisyen, veteriner, mimar olarak toplamda en az üç yıl veya infaz ve koruma başmemuru, ambar memuru, cezaevi kâtibi, infaz ve koruma memuru, memur, santral memuru, sağlık memuru, satın alma memuru, şoför, tahsildar, teknisyen, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama kontrol işletmeni, hayvan sağlık memuru ve veznedar unvanlarında toplam beş yıl hizmet süresi bulunmak.
iii) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak.

5) İnfaz ve koruma başmemuru kadrolarına atanabilmek için:
i) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak.
ii) İnfaz ve koruma memuru unvanında en az üç yıl hizmet süresi bulunmak.
iii) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak.

6) Sayman kadrolarına atanabilmek için:
i) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak.
ii) En az beş yıl hizmet süresi bulunmak.
iii) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak.

7) Memur kadrolarına atanabilmek için:
i)
En az ortaöğrenim mezunu olmak

G) Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Şartları
1) Öğretmen kadrolarına atanabilmek için:
i) Öğrenim durumu itibarıyla atanacağı unvanı ihraz etmiş olmak.
ii) Millî Eğitim Bakanlığınca, Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarının ekinde belirtilen ve ilân tarihindeki çizelgede sayılan yükseköğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi dışındaki bölümler için Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı / Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programını tamamlamış olmak.
iii) Aday memurluğu bitirmiş ve asil memur olarak atanmış olmak. (Aday memur statüsünde bulunanlar unvan değişikliği sınavına başvuramayacaktır.)

2) Sosyal Çalışmacı kadrolarına atanabilmek için:
i) Öğrenim durumu itibarıyla atanacağı unvanı ihraz etmiş olmak.
ii) Genel Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyduğu bölümlerden mezun olmak.

3) Makine Mühendisi kadrolarına atanabilmek için:
i) Öğrenim durumu itibarıyla atanacağı unvanı ihraz etmiş olmak.
ii) Genel Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyduğu bölümlerden mezun olmak.

4) Gıda Mühendisi kadrolarına atanabilmek için:
i) Öğrenim durumu itibarıyla atanacağı unvanı ihraz etmiş olmak.
ii) Genel Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyduğu bölümlerden mezun olmak.

5) Çevre Mühendisi kadrolarına atanabilmek için:
i) Öğrenim durumu itibarıyla atanacağı unvanı ihraz etmiş olmak.
ii) Genel Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyduğu bölümlerden mezun olmak.

6) Tekstil Mühendisi kadrolarına atanabilmek için:
i) Öğrenim durumu itibarıyla atanacağı unvanı ihraz etmiş olmak.
ii) Genel Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyduğu bölümlerden mezun olmak.

7) Makine Teknisyeni kadrolarına atanabilmek için:
i) En az mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının ihtiyaç duyulan ilgili bölümlerinden mezun olmak.

8) Elektrik Teknisyeni kadrolarına atanabilmek için:
i) En az mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının ihtiyaç duyulan ilgili bölümlerinden mezun olmak.

9) Bilgisayar Teknisyeni kadrolarına atanabilmek için:
i) En az mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının ihtiyaç duyulan ilgili bölümlerinden mezun olmak.

10) Mobilya Dekorasyon Teknisyeni kadrolarına atanabilmek için:
i) En az mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının ihtiyaç duyulan ilgili bölümlerinden mezun olmak.

11) Gıda Teknisyeni kadrolarına atanabilmek için
i) En az mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının ihtiyaç duyulan ilgili bölümlerinden mezun olmak.

12) Ziraat Teknisyeni kadrolarına atanabilmek için
i) En az mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının ihtiyaç duyulan ilgili bölümlerinden mezun olmak.

13) Sıhhi Tesisat Teknisyeni kadrolarına atanabilmek için
i) En az mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının ihtiyaç duyulan ilgili bölümlerinden mezun olmak.

H) Sınav Giriş Belgesi

1) Adaylar sınav giriş belgesini tarihinden itibaren seafoodplus.infoadresinden alabileceklerdir. Adaylar sınav giriş belgelerine son altı ay içerisinde çekilmiş kendi fotoğrafını yapıştırarak, tarihleri arasında görev yaptıkları kuruma onaylattıracaktır.

2)Sınavlarda kopya çekenlerin, kopya verenlerin veya bunlara teşebbüs edenlerin, sınav kâğıtlarına belirtici işaret koyanların, sınavları geçersiz sayılarak, atamaları yapılmayacak; atamaları yapılmış olsa bile atamaları iptal edilecek, aynı zamanda haklarında adli ve idari yönden işlem yapılacaktır.

3)Sınava girecek aday yerine başka bir kişinin sınava girdiğinin anlaşılması halinde adayın sınavı geçersiz sayılarak ataması yapılmayacak, ataması yapılmış olsa bile ataması iptal edilecek ve ilgililer hakkında adli ve idari yönden işlem yapılacaktır.

I) Engelli Adaylar  İçin Sınav Uygulaması
Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel hali olan adayların engel durumlarını gösterir sağlık kurul raporu, engelli kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın engel durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinden herhangi biri ile EK-1’de yer alan “engel durumu” ve “almak istediği hizmeti” belirtir Engelli Beyan Tablosu’nu doldurarak en geç tarihine kadar görev yaptıkları kurumların personel birimlerine teslim etmeleri gerekmektedir. Kurum müdürlükleri söz konusu tablo ile birlikte ibraz edilen sağlık kurul raporu, engelli kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın engel durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinden herhangi birinin bir nüshasını UYAP üzerinden tarihine kadar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Daire BaşkanlığıPlanlama ve İstihdam Bürosu’na göndereceklerdir. Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday sorumlu olacaktır.

İ) Sınav
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin 12’inci maddesi gereğince; Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı sınavında başarılı sayılmak için en az altmış puan almak gerekir. Görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

a)Yazılı Sınav, Yeri ve Tarihi

1) Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Cumartesi günü, saat ’da tek oturum olarak Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Ankara, Antalya, Denizli, Erzurum, İstanbul (Anadolu) ve Diyarbakır illerinde yapılacaktır.  

2) Görevde Yükselme Sınavında (memur hariç) soru, Öğretmen, Sosyal Çalışmacı ve Memur unvanlarında 80 soru, diğer unvanlarda ise 50 sorudan oluşan çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

3) Adaylar sınava gelirken görev yaptığı kurum tarafından onaylanmış sınav giriş belgesi ile birlikte aşağıda belirtilen kimlik belgelerinden herhangi birini yanlarında bulundurmak zorundadır.

- T.C. Kimlik Numarası yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı,
- Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Yeni Kimlik),
- Süresi geçerli pasaport,
- T.C. Kimlik Numarası yazılı güncel fotoğraflı sürücü belgesi,
- T.C. Kimlik Numarası yazılı evlilik cüzdanı,
- Geçici kimlik belgesi

Yukarıda belirtilenler dışındaki belgeler geçerli resmî kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir. Sınava giriş belgesi ve geçerli bir resmî kimlik belgesi yanlarında olmayan adaylar veya adayın tanınmasını zorlaştıracak kadar deforme olmuş, özelliğini yitirmiş, resmî tamamlayıcı unsurları eksik kimlik belgesine sahip adaylar sınava alınmayacaktır. Sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

4) Yanlarında cep telefonu bulunan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.

5) Sınav başlama saatini izleyen ilk 15 dakikadan sonra sınava gelen hiçbir aday sınav salonlarına alınmayacaktır.

6) ADAYLARIN SINAVA GELİRKEN KURŞUN KALEM, KALEMTRAŞ VE SİLGİ VB. KIRTASİYE İHTİYAÇLARINI YANLARINDA BULUNDURMALARI GEREKMEKTEDİR.

b) Yazılı sınav konuları

1) Görevde yükselme sınavı için adaylara yazılı sınavda;
-T.C. Anayasası (2 soru),
-Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (2 soru),
-İnsan Hakları ve Demokrasi (4 soru),
-Türk Dil Bilgisi ve Yazışma Kuralları (4 soru),
-Etik Davranış İlkeleri (4 soru),
-Genel Kültür (6) ve Genel Yetenek (8 soru),
-Memur unvanında alan bilgisi (50 soru) ile birlikte toplam 80 soru, diğer unvanlarda alan bilgisi (70 soru) ile birlikte toplam soru yöneltilecektir.

2) Unvan değişikliği sınavı için adaylara yazı sınavda;
Görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda
  • Alan bilgisi 80 soru (öğretmenlik meslek bilgisi 50, mevzuat bilgisi 30),
  • Alan bilgisi 80 soru (sosyal çalışmacı meslek bilgisi 50, mevzuat bilgisi 30),
  • Unvan değişikliği yapılacak diğer unvanlarda ise; alan bilgisi 50 soru yöneltilecektir.
3) Alan bilgisi konuları:

İlan edilen kadrolara ait ders konu başlıkları EK -2 de yer almaktadır.
EK-2’de yer alan Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi,  Yönetmelik, Karar, Tebliğ, Genelge, Protokol ve Yönergelere seafoodplus.info, seafoodplus.info, seafoodplus.info, seafoodplus.info, seafoodplus.infoslerinden ulaşılabilir. Sınav konularında tarihine kadar olan (  dâhil) mevzuat esas alınacaktır. tarihinden sonra ilgili mevzuatta yapılan değişiklikler dikkate alınmayacaktır.

c)Sözlü sınav

1) Sözlü sınava; yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak her unvan için ilan edilen kadro sayısının 3 (üç) katı aday çağrılacaktır. Son adayla aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü sınava alınacaktır.

2) Aday; sınav kurulunun her bir üyesi tarafından:
  • Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (30 puan),
  • Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (20 puan),
  • Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (20 puan),
  • Özgüveni, ikna kabiliyeti (10 puan),
  • Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan),
alanlarında sözlü sınava tabi tutulacaktır. Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak personelin sözlü sınav puanı tespit edilecektir.

3) Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az yetmiş puan alınması zorunludur.

4)Sözlü sınav yeri ve saati ayrıca seafoodplus.info adresinde ilan edilecektir.

J)SınavSonuçların Değerlendirilmesi ve Atama

a)Sınav sonuçlarının açıklanması ve başarı sıralaması

Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilir ve Genel Müdürlüğün resmi internet sitesinde ilan edilir. Başarı puanlarının eşit olması hâlinde, sırasıyla;

i) Hizmet süresi fazla olanlara,

ii) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

iii) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara, öncelik verilmek suretiyle, en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenir.

Genel Müdürlükçe ihtiyaç duyulması halinde, görevde yükselme sınavında başarılı olmalarına rağmen, ilan edilen kadro sayısı nedeniyle ataması yapılamayan personel, başarı sıralaması listesinde yedek olarak belirlenebilir. İlgililer, başarı sıralamasının Genel Müdürlük internet sitesinde yayınlanmasından itibaren beş iş günü içerisinde, yazılı olarak yazılı sınav kuruluna itiraz edebilir. Sınav kurulu bu itirazları, beş iş günü içerisinde sonuçlandırarak ilgilisine tebliğ eder. İtiraz üzerine verilen kararlar idari yönden kesindir.

b) Görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atama işlemleri

Atanmaya hak kazanan personel, başarı listesinin kesinleşmesinden sonra puan sıralamasına göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri doğrultusunda atanır.

Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle başka kadrolara atananlar, tarihli ve sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yer alan hükümler doğrultusunda iki yıl süreyle başka yere naklen atanamazlar.Bu kişiler atanma tarihinden önceki mazeretlerine dayanarak naklen atanma talebinde bulunamazlar.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile atama yapılacak kadrolar kurumların personel ihtiyacı dikkate alınarak belirlendiğinden, personel ihtiyacı nedeniyle kurumlarda herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmaması, güvenlik, eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin aksamaması ile sınava giren adaylar açısından fırsat eşitliğinin korunması amacıyla Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı sonucuna göre ihtiyaç duyulan kurumlara ataması yapılan personelin feragat talepleri kabul edilmeyecektir.

K) Sınav Sorularına, Yazılı ve Sözlü Sınav Sonuçlarına İtiraz

1)Yazılı sınav soruları ve sorulara ilişkin cevap anahtarları tarihinde sınavı yapan kurum olan ANKÜSEM ve Genel Müdürlüğümüz internet adresinde ilan edilecektir.
Adaylar; sınav sorularına ve cevaplarına ilişkin itiraz başvurularını T.C. Ziraat Bankası Ankara Beşevler Şubesi Döner Sermaye İşletmesi ANKÜSEM IBAN: TR numaralı hesabına TL (Kırk Türk Lirası) itiraz ücreti (İtiraz edilecek her bir soru için ayrı ücret yatırılması gerekmektedir. Örneğin bir aday iki soruya birden itiraz edecekse TL ücret yatıracaktır.) yatırarak alınan banka dekontu, sınav adı, itiraz konusu ve iletişim bilgilerinin açıkça yazılı olduğu dilekçe ile birlikte Genel Müdürlüğümüze iletilmek üzere çalıştıkları ceza infaz kurumuna veya denetimli serbestlik müdürlüğüne veya eğitim merkezi müdürlüğüne sınav soru ve cevap anahtarlarının internet adreslerinden yayınlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde yapacaklardır. İtiraza ilişkin başvurular ANKÜSEM tarafından 10 (on) iş günü içerisinde incelenip sonuçlandırılacaktır.

2) Yazılı sınav sonuçları tarihinde ANKÜSEM ve Genel Müdürlüğümüz internet sitelerinde ilan edilecektir. Adaylar yazılı sınav sonuçlarına, sonuçların açıklanmasından itibaren beş işgünü içerisinde itiraz edebilirler. Adaylar itiraz başvurularını T.C. Ziraat Bankası Ankara Beşevler Şubesi Döner Sermaye İşletmesi ANKÜSEM İBAN: TR numaralı hesabınaTL (Kırk Türk Lirası) itiraz ücretini yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile Genel Müdürlüğe iletilmek üzere çalıştığı ceza infaz kurumuna, denetimli serbestlik müdürlüğüne veya eğitim merkezi müdürlüğüne yapacaklardır. İtiraza ilişkin başvurular ANKÜSEM tarafından 10 (on) iş günü içerisinde incelenip sonuçlandırılacaktır. İtiraz üzerine verilen karar sınav kurulu tarafından ilgiliye tebliğ edilecektir. İtiraz üzerine verilen kararlar idari yönden kesindir.

3) Adayların sırf sözlü sınava ilişkin itirazları Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nde yer alan hükmüler doğrultusunda sözlü sınavı yapan sınav kurulunca değerlendirilir. Adaylar nihai başarı sıralamasının Genel Müdürlük internet sitesinde yayımlanmasından itibaren beş işgünü içerisinde yazılı olarak Genel Müdürlüğe iletilmek üzere çalıştığı ceza infaz kurumuna, denetimli serbestlik müdürlüğüne veya eğitim merkezi müdürlüğüne itiraz edebilir. İtirazlar beş işgünü içerisinde sonuçlandırılarak ilgilisine tebliğ edilecektir. İtiraz üzerine verilen kararlar idari yönden kesindir.

4) Adayın hem nihai başarı listesine hem de sözlü sınava ilişkin itirazı bulunması halinde itirazının sözlü sınavına ilişkin kısmı sözlü sınav kurulunca incelenerek yazılı sınav kuruluna bildirilir. Yazılı sınav kurulu adayın nihai başarı listesine ilişkin itirazını da sonuçlandırarak ilgilisine tebliğ eder.

5)Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar, içeriğinde adayın T.C. Kimlik Numarası, imzası, iletişim bilgisi ve ekinde banka dekontu olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Hatalı itiraz ücreti yatıran adaylara ücret iadesi yapılmayacaktır.

L) Diğer Hususlar

1) İlanda yer alan hususlar Genel Müdürlüğün internet sitesinden yayınlandığı anda tüm personele tebliğ edilmiş sayılacak ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

2) Sınav konularına ilişkin kurumumuzca ders notu yayımlanmayacaktır.

3) Bu duyuruda yer almayan hususlarda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümleri geçerlidir.

4)Sınav uygulamasına ilişkin diğer hususlar ve sınav uygulama duyurusu sınav başvuru tarihinden önce ANKÜSEM internet sitesinden ilan edilecektir. Adayların sınav uygulama duyurusu için ANKÜSEM internet sitesini takip etmeleri gerekmektedir. Ayrıca sınav uygulama duyurusu Genel Müdürlüğümüz resmi internet sitesi olan  seafoodplus.info adresinden de yayımlanacaktır.

5)Adaylar,seafoodplus.infointernet adresinden e-başvuru yapacaklarından başvuru yapmadan önce sınav uygulama duyurusunda yer alan hükümleri incelemeleri gerekmektedir.

6) Bu ilanın ekleri ilanın ayrılmaz bir parçasıdır.

İlanen duyurulur.
 

Dökümanlar

Ek-1 Engelli Adaylar İ&#;in Engel Beyan Tablosu

EK-2 İlan Edilen Kadrolara Ait Ders Konu Başlıkları

Ek-3 G&#;revde Y&#;kselme ve Unvan Değişikliği Suretiyle Atama Yapılacak Kadroların Sınıfı, Unvanı

Ek-4 Sınav Takvimi

Adalet Bakanlığından:

ADALET BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 25/3/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“m) YDS/e-YDS: 4/1/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik uyarınca yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavını/Elektronik Yabancı Dil Sınavını,”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 5 - Bu Yönetmelik kapsamında görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi kadrolar aşağıda belirtilmiştir:

Görevde yükselmeye tâbi kadrolar:

a) Yönetim Hizmetleri Grubu;

1) Bilgi İşlem Müdürü, Şube Müdürü, Yazı İşleri Müdürü, İdari İşler Müdürü, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü,

2) Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdür Yardımcısı,

3) Koruma ve Güvenlik Şefi, Koruma ve Güvenlik Amiri, Şef.

b) Araştırma ve Plânlama Hizmetleri Grubu;

1) Eğitim Uzmanı, Araştırmacı, Uzman.

c) Sivil Savunma Hizmetleri Grubu;

1) Sivil Savunma Uzmanı.

ç) Bilgi İşlem Hizmetleri Grubu;

1) Çözümleyici,

2) Çözümleyici Yardımcısı.

d) İdarî Hizmetler Grubu;

1) Sayman,

2) Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Zabıt Kâtibi, Memur, Ambar Memuru, Satınalma Memuru, Veznedar, Emanet Memuru, Tebligat Memuru, Santral Memuru, Sekreter, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför, Mübaşir.

e) Yardımcı Hizmetler Grubu;

1) Teknisyen Yardımcısı, Hizmetli, Aşçı, Kaloriferci, Bekçi, Dağıtıcı, Laborant Yardımcısı.

Unvan değişikliğine tâbi kadrolar:

Kütüphaneci, Mütercim, Mühendis, Mimar, İstatistikçi, Öğretmen, Eğitim Rehberi, Biyolog, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Pedagog, Sosyolog, Hemşire, Sağlık Memuru, Laborant, Tekniker, Teknik Ressam, Teknisyen, Avukat, Programcı.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“B) Özel şartlar:

1) Bilgi işlem müdürü ve mahalli adli sicilde bulunan taşra şube müdürü kadrolarına atanabilmek için;

a) En az dört yıllık yüksekokul veya fakültelerin; bilgisayar, yazılım, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, endüstri, fizik, matematik mühendislikleri ile matematik, fizik veya istatistik bölümlerinden mezun olmak,

b) Adli destek ve mağdur hizmetleri müdür yardımcısı, araştırmacı, eğitim uzmanı, sivil savunma uzmanı ve uzman kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az iki yıl; mühendis, çözümleyici, istatistikçi, programcı, sayman, koruma ve güvenlik şefi, koruma ve güvenlik amiri veya şef kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az üç yıl; bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, zabıt kâtibi, memur, ambar memuru, satınalma memuru, veznedar, emanet memuru, tebligat memuru, santral memuru, sekreter, koruma ve güvenlik görevlisi, şoför, mübaşir, kütüphaneci, mütercim, mimar, öğretmen, eğitim rehberi, biyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, pedagog, sosyolog, hemşire, sağlık memuru, laborant, tekniker, teknisyen, teknik ressam ve avukat kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az dört yıl olmak üzere toplam altı yıl hizmeti bulunmak,

2) Şube müdürü kadrosuna atanabilmek için;

a) En az dört yıllık yüksekokul, fakülte veya adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak,

b) Adli destek ve mağdur hizmetleri müdür yardımcısı, araştırmacı, eğitim uzmanı, sivil savunma uzmanı ve uzman kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az iki yıl; mühendis, çözümleyici, istatistikçi, programcı, sayman, koruma ve güvenlik şefi, koruma ve güvenlik amiri veya şef kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az üç yıl; bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, zabıt kâtibi, memur, ambar memuru, satınalma memuru, veznedar, emanet memuru, tebligat memuru, santral memuru, sekreter, koruma ve güvenlik görevlisi, şoför, mübaşir, kütüphaneci, mütercim, mimar, öğretmen, eğitim rehberi, biyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, pedagog, sosyolog, hemşire, sağlık memuru, laborant, tekniker, teknisyen, teknik ressam ve avukat kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az dört yıl olmak üzere toplam altı yıl hizmeti bulunmak,

3) Yazı işleri müdürü kadrosuna atanabilmek için;

a) En az dört yıllık yüksekokul, fakülte veya adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak,

b) En az dört yılı zabıt kâtibi kadrosunda olmak üzere toplam en az altı yıl hizmeti bulunmak,

4) İdari işler müdürü kadrosuna atanabilmek için;

a) En az dört yıllık yüksekokul, fakülte veya adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak,

b) Adli destek ve mağdur hizmetleri müdür yardımcısı, araştırmacı, eğitim uzmanı, sivil savunma uzmanı ve uzman kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az iki yıl; mühendis, çözümleyici, istatistikçi, programcı, sayman, koruma ve güvenlik şefi, koruma ve güvenlik amiri veya şef kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az üç yıl; bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, zabıt kâtibi, memur, ambar memuru, satınalma memuru, veznedar, emanet memuru, tebligat memuru, santral memuru, sekreter, koruma ve güvenlik görevlisi, şoför, mübaşir, kütüphaneci, mütercim, mimar, öğretmen, eğitim rehberi, biyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, pedagog, sosyolog, hemşire, sağlık memuru, laborant, tekniker, teknisyen, teknik ressam ve avukat kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az dört yıl olmak üzere toplam altı yıl hizmeti bulunmak,

5) Adli destek ve mağdur hizmetleri müdürü kadrosuna atanabilmek için;

a) En az dört yıllık yüksekokul ve fakültelerin psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, eğitim programları ve öğretim, sosyal hizmet bölümlerinden veya eğitim fakültelerinden mezun olmak,

b) Adli destek ve mağdur hizmetleri müdür yardımcısı kadrosunda toplam en az iki yıl veya Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve/veya adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüğü bünyesinde psikolog, pedagog veya sosyal çalışmacı kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte toplam en az altı yıl hizmeti bulunmak,

6) Adli destek ve mağdur hizmetleri müdür yardımcısı kadrosuna atanabilmek için;

a) En az dört yıllık yüksekokul veya fakültelerin; psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, eğitim programları ve öğretim, sosyal hizmet bölümlerinden veya eğitim fakültelerinden mezun olmak,

b) Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve/veya adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüğü bünyesinde psikolog, pedagog veya sosyal çalışmacı kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte toplam en az dört yıl hizmeti bulunmak,

7) Uzman, sivil savunma uzmanı, eğitim uzmanı ve araştırmacı kadrosuna atanabilmek için;

a) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

b) Mühendis, çözümleyici, istatistikçi, programcı, sayman, koruma ve güvenlik şefi, koruma ve güvenlik amiri veya şef kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az bir yıl; bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, zabıt kâtibi, memur, ambar memuru, satınalma memuru, veznedar, emanet memuru, tebligat memuru, santral memuru, sekreter, koruma ve güvenlik görevlisi, şoför, mübaşir, kütüphaneci, mütercim, mimar, öğretmen, eğitim rehberi, biyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, pedagog, sosyolog, hemşire, sağlık memuru, laborant, tekniker, teknisyen, teknik ressam ve avukat kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az üç yıl olmak üzere toplam dört yıl hizmeti bulunmak,

8) Şef kadrosuna atanabilmek için;

a) En az iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

b) Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, zabıt kâtibi, memur, ambar memuru, satınalma memuru, veznedar, emanet memuru, tebligat memuru, santral memuru, sekreter, koruma ve güvenlik görevlisi, şoför, mübaşir, kütüphaneci, mütercim, mimar, öğretmen, istatistikçi, programcı, eğitim rehberi, biyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, pedagog, sosyolog, hemşire, sağlık memuru, laborant, tekniker, teknisyen, teknik ressam ve avukat kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az iki yıl olmak üzere toplam üç yıl hizmeti bulunmak,

9) Çözümleyici kadrosuna atanabilmek için;

a) En az dört yıllık yüksekokul veya fakültelerin; bilgisayar, yazılım, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, endüstri, fizik, matematik mühendislikleri ile matematik, fizik veya istatistik bölümlerinden mezun olmak,

b) Programcı, çözümleyici yardımcısı veya istatistikçi kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az üç yıl hizmeti bulunmak,

c) En az iki programlama dilini bildiğini belgelemek,

10) Koruma ve güvenlik şefi ve koruma ve güvenlik amiri kadrosuna atanabilmek için;

a) En az iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

b) Koruma ve güvenlik görevlisi kadrosunda en az üç yıl hizmeti bulunmak,

c) 10/6/ tarihli ve sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunda belirtilen şartları taşımak,

11) Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarına atanabilmek için;

a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,

c) Teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, bekçi, dağıtıcı ve laborant yardımcısı kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az iki yıl hizmeti bulunmak,

12) Şoför kadrosuna atanabilmek için;

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) Hizmetin özelliğine göre en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

c) Teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, bekçi, dağıtıcı ve laborant yardımcısı kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az iki yıl hizmeti bulunmak,

13) Zabıt kâtibi kadrosuna atanabilmek için;

a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,

c) 10/7/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği uyarınca yapılacak uygulamalı sınavda başarılı olmak,

ç) Teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, bekçi, dağıtıcı ve laborant yardımcısı kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az iki yıl hizmeti bulunmak,

14) Memur, ambar memuru, sekreter, satınalma memuru, emanet memuru, tebligat memuru, veznedar, mübaşir ve santral memuru kadrosuna atanabilmek için;

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) Teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, bekçi, dağıtıcı ve laborant yardımcısı kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az iki yıl hizmeti bulunmak,

15) Koruma ve güvenlik görevlisi kadrosuna atanabilmek için;

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını; şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

c) Erkeklerde cm, kadınlarda cm’den kısa boylu olmamak,

ç) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak,

d) sayılı Kanunda belirtilen şartları taşımak,

e) Teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, bekçi, dağıtıcı ve laborant yardımcısı kadrolarında ayrı ayrı veya birlikte en az iki yıl hizmeti bulunmak.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, üçüncü fıkrasında yer alan “kadroların” ibaresinden sonra gelmek üzere “ili,” ibaresi eklenmiş, aynı maddenin dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye yedinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Atama yapılacak boş kadroların ili, sınıfı, unvanı, derecesi, sayısı yazılı sınav tarihinden en az kırk beş gün önce duyurulur. Başvuru süresi en az beş iş günü olarak belirlenir.”

“İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir.

Başvurular, adli destek ve mağdur hizmetleri müdür ve müdür yardımcısı kadroları ile merkez teşkilat kadroları için unvan; taşra kadroları için il ve unvan belirtilmek suretiyle yapılır.

Merkez teşkilat ve taşra kadrolarında görev yapan personel adli destek ve mağdur hizmetleri müdür ve müdür yardımcısı kadroları için yapılacak görevde yükselme sınavına başvurabilir.

Adli destek ve mağdur hizmetleri müdür ve müdür yardımcısı kadroları için yapılacak başvurular hariç olmak üzere;

a) Taşra kadrolarında görev yapan personel, kadrolarının bulunduğu il taşra kadroları veya merkez teşkilat kadroları için,

b) Merkez teşkilat kadrolarında görev yapan personel ise merkez teşkilat kadroları veya taşra kadroları için,

yapılacak görevde yükselme sınavına başvurabilir.”

“Birden fazla unvana veya aynı unvan için birden fazla yere yapılan başvurular geçersiz sayılır.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasına birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Yazılı sınavın bahsi geçen kurum veya kuruluşlardan birine yaptırılması halinde, sınava ilişkin hususlar sınavın yaptırılacağı kurum veya kuruluş ile yapılacak protokolde düzenlenir.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 15/A maddesinin birinci fıkrasında yer alan “veya pozisyon” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkrada yer alan “dört” ibaresi “üç” şeklinde, aynı maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “(25 puan)” ibaresi “(20 puan)” şeklinde, aynı fıkranın (b) bendinde yer alan “(15 puan)” ibaresi “(20 puan)” şeklinde, aynı fıkranın (c) bendinde yer alan “(15 puan)” ibaresi “(20 puan)” şeklinde, aynı fıkranın (e) bendinde yer alan “(15 puan)” ibaresi “(10 puan)” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 15/B maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Görevde yükselme sınavında başarılı olmalarına rağmen, ilan edilen kadro sayısı nedeniyle ataması yapılamayacak personelden asıl aday sayısını geçmeyecek sayıda personel, başarı sıralaması listesinde yedek olarak belirlenebilir.”

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Sınav kurulları

Madde Sınav kurulları Bakanlıkça belirlenir.

Yazılı sınav kurulu; Personel Genel Müdürü veya Personel Genel Müdür Yardımcılarından birinin başkanlığında, Bakanlıkta görevli hâkim ve savcı sınıfından dört üyenin katılımıyla toplam beş asıl üyeden oluşur. Aynı usulle yedek üyeler de belirlenir.

Sözlü sınav kurulu; Personel Genel Müdür Yardımcılarından birinin başkanlığında, Bakanlıkta görevli hâkim ve savcı sınıfından dört üyenin katılımıyla toplam beş asıl üyeden oluşur. Aynı usulle yedek üyeler de belirlenir. Gerektiğinde aynı usulle birden fazla sözlü sınav kurulu oluşturulabilir.

Sınav kurulları kurul üye tam sayısı ile toplanır ve oy çokluğuyla karar alır. Sınav kurullarının sekretarya hizmetleri Personel Genel Müdürlüğünce yürütülür.

Sınav kurulunun başkan ve üyeleri, kendilerinin veya eşlerinin ikinci dereceye kadar (bu derece dâhil) kan veya kayın hısımlarının katıldıkları görevde yükselme sınavının sınav kurullarında görev alamazlar. Bu durumda sınav kuruluna Bakanlık tarafından belirlenecek üye veya üyeler katılır.”

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “atamaları adalet komisyonlarınca teklif edilen personel” ibaresi “taşra kadroları” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Atama

Madde Görevde yükselme sınavında başarılı olanlardan; taşra kadrolarına atanacaklar başarı sıralaması ve tercihlerine göre, merkez teşkilat kadrolarına atanacaklar ise başarı sıralamasına göre, ilan edilen boş kadro sayısını geçmeyecek şekilde, kadro ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak atanırlar.

Tercihte bulunmayanlar ile ilan edilen mahal sayısı kadar tercihte bulunmaması sebebiyle atanamayanlar, atanma haklarından vazgeçmiş sayılırlar.

Atanmaya hak kazandıkları kadroya ilişkin görevlere mevzuatla öngörülen süre içinde başlamayanların söz konusu atanma hakları sona erer.

Haklarında atama şartlarının kaybedilmesini gerektirecek nitelikteki eylemlerinden dolayı adlî veya idarî bir kovuşturma veya soruşturma bulunanların atamaları kovuşturma ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar bekletilir.

Duyurulan kadrolardan;

a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanılmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,

b) Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadro veya pozisyonlara ya da başka bir kuruma naklen atanma,

sebepleriyle boş kalan veya boşalanlara, başarı sıralamasının kesinleştiği tarihten itibaren altı aylık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar, belirlenmiş ise; taşra kadroları için başvurulan ildeki yedekler arasından, adli destek ve mağdur hizmetleri müdür ve müdür yardımcısı kadroları ile merkez teşkilat kadroları için belirlenen yedekler arasından başarı listesindeki sıralamaya göre atama yapılabilir.

Atama öncesi veya sonrası herhangi bir nedenle görevi kabul etmekten vazgeçenlerin aynı sınava dayalı olarak atamaları yapılamaz.

Görevde yükselme sınavına herhangi bir sebeple katılmayanlar ile başarısız olan veya yedeklerden altı ay içindeki müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar atanmamış olanlar ya da atanma haklarından herhangi bir sebeple feragat edenler, aynı unvanlı kadrolara yapılacak atamalar için bu Yönetmelikte öngörülen bütün usul ve esaslara tabidir.

Görevde yükselme suretiyle atananlar, atandıkları unvan ve mahalden başka unvan veya mahallere, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde sayılan mazeretlere ilişkin atamalar dışında üç yıl görev yapmaları halinde atanma talebinde bulunabilirler. Atanma tarihinden önceki mazerete dayanılarak naklen atanma talebinde bulunulamaz.”

MADDE Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 5 inci maddede belirtilen unvan değişikliğine tâbi kadrolara personelin atanması görevde yükselme sınavına ilişkin usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak unvan değişikliği sınavı sonucundaki başarısına göre gerçekleştirilir.

Başvurular unvan belirtilmek suretiyle yapılır. Birden fazla unvan için yapılan başvurular geçersiz sayılır.

Unvan değişikliği sınavında başarılı olanlar başarı sıralaması ve tercihlerine göre, ilan edilen boş kadro sayısını geçmeyecek şekilde, kadro ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak atanırlar.

Tercihte bulunmayanlar ile ilan edilen mahal sayısı kadar tercihte bulunmaması sebebiyle atanamayanlar, atanma haklarından vazgeçmiş sayılırlar.

Duyurulan kadrolardan;

a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanılmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,

b) Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadrolara veya pozisyonlara ya da başka bir kuruma naklen atanma,

sebepleriyle boş kalan veya boşalanlara, başarı sıralamasının kesinleştiği tarihten itibaren altı aylık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar, belirlenmiş ise yedekler arasından başarı sırasına göre atama yapılabilir.

Unvan değişikliği yazılı sınavları, görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yaptırılır.

Bu sınava katılacaklarda Bakanlıkta veya öğrenim durumlarıyla ilgisi olmayan görevlerde belirli bir süre hizmet yapmış olma şartı aranmaz.

Bu Yönetmelik kapsamındaki personelden doktora öğrenimini bitirmiş olanlar, unvan değişikliği sınavına katılmaksızın öğrenimle ihraz edilen görevlere atanabilirler.

Unvan değişikliği suretiyle atanacaklarda aranacak şartlar şunlardır:

a) Kütüphaneci, Mühendis, Mimar, İstatistikçi, Öğretmen, Çocuk Eğitimcisi, Eğitim Rehberi, Biyolog, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Pedagog, Sosyolog kadrolarına atanabilmek için;

1) En az fakülte veya dört yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak,

2) Yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

b) Mütercim kadrosuna atanabilmek için;

1) Fakülte veya dört yıllık yüksekokulların filoloji, mütercim ve tercümanlık bölümlerinden veya ilgili diğer bölümlerden mezun olmak,

2) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 5 yıl içerisinde alınmış, YDS/e-YDS’den en az (B) düzeyinde ya da dil yeterliği bakımından buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak,

3) Yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

c) Hemşire, Sağlık Memuru, Laborant kadrosuna atanabilmek için;

1) Bu unvanları veren fakültelerin, yüksekokulların veya meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak,

2) Yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

ç) Teknik Ressam kadrolarına atanabilmek için;

1) Bu unvanları veren yüksekokul, meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,

2) Yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

d) Teknisyen kadrosuna atanabilmek için;

1) 29/4/ tarihli ve sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanunda teknisyen için belirtilen öğrenim şartını taşımak,

2) Yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

e) Tekniker kadrosuna atanabilmek için;

1) sayılı Kanunda tekniker ve yüksek tekniker için belirtilen öğrenim şartını taşımak,

2) Yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

f) Avukat kadrosuna atanabilmek için;

1) Avukatlık ruhsatına sahip olmak,

2) Yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

g) Programcı kadrosuna atanabilmek için;

1) En az iki yıllık yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmak,

2) En az bir programlama dili bildiğini belgelemek,

3) Yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

gerekir.”

MADDE Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Geçici Madde 3 - Bu maddeyi ihdas eden Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce duyurusu yapılmış görevde yükselme ve unvan değişikliğine ilişkin iş ve işlemler, duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan hükümlere göre tamamlanır.”

MADDE Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir