egzersiz hareketleri karın kası / Karın Kası İçin Gerekli İpuçları | Bigjoy

Egzersiz Hareketleri Karın Kası

egzersiz hareketleri karın kası

10 Karın Egzersizi İle G&#;&#;l&#; Karın Kasları

11Ve sizlere anlatmak istediğim ve son hareket statik ama son derece etkili olan ‘’Plank’’;

Ve sizlere anlatmak istediğim ve son hareket statik ama son derece etkili olan ‘’Plank’’;

Yüzüstü pozisyonda kollar 90 derece kırılarak dirsekler yerde kalça ve bacak pozisyonları düz bir şekilde olacak şekilde, yine ilk başlayanlar sn daha sonraki zamanlarda 1 dk ya da maksimum süre ile yapılabilir. Bu hareket ile hem karın kaslarınızı yoğun bir şekilde çalıştıracak hem de üst bacak kaslarınızı da çalıştıracaksınız.Tüm hareketleri 2’şer set ya da 3’er set şeklinde setler arası 30 sn, hareketler arası 1 dk dinlenerek seafoodplus.info ki de daha sonraları hareketleri zorlaştırmak için kısa kısa yaparak karın kaslarınızı daha fazla sıkıştırabilirsiniz, set sayılarını tekrar sayılarını artırabilirsiniz ve tabii ki birçok karın egzersizi var ben sizlere sadece 10 tanesini gösterdim daha önce de söylediğim gibi hareketleri doğru açılarda yapmak, yanlış yapıp boynunuzun ya da belinizin ağrımaması için lütfen internetten hareketlerin isimlerini yazarak videolarını izlemeye çalışın böylece hareketi hem doğru yapacaksınız hem de hareketlerinize geliştirip daha da zorlaştıseafoodplus.infoın kaslarına sahip olmak herkesin istediği güzel bir görüntü ama gelin biz bunu daha çok önemli olan sağlığımız için yapalım.Şimdiden iyi antrenmanlar.

12Size ‘’Neden karın egzersizleri yapıyorsunuz ’’diye bir soru sorulduğunda büyük bir çoğunluğunuzun vereceği cevabı biliyoruz ‘’düz ve kaslı bir görüntüye sahip olmak için’’. Ama bilmediğiniz belki de bildiğiniz ya da unuttuğunuz bir şeyi size söylemekte fayda seafoodplus.infoı bir karın görüntüsüne sahip olmak istiyorsanız tabii ki de karın egzersizlerini düzenli bir şekilde yapacaksınız ama bu işin sadece %20’lik kısmı, maalesef işin zor kısmı yani %80’lik kısmı mutfaktan geçiyor. ‘’Mutfak mı Ne alaka’’ diyenleriniz varsa şöyle açıklanabilir;

Size ‘’Neden karın egzersizleri yapıyorsunuz? ’’diye bir soru sorulduğunda büyük bir çoğunluğunuzun vereceği cevabı biliyoruz ‘’düz ve kaslı bir görüntüye sahip olmak için’’. Ama bilmediğiniz belki de bildiğiniz ya da unuttuğunuz bir şeyi size söylemekte fayda seafoodplus.infoı bir karın görüntüsüne sahip olmak istiyorsanız tabii ki de karın egzersizlerini düzenli bir şekilde yapacaksınız ama bu işin sadece %20’lik kısmı, maalesef işin zor kısmı yani %80’lik kısmı mutfaktan geçiyor. ‘’Mutfak mı? Ne alaka’’ diyenleriniz varsa şöyle açıklanabilir;

Eğer yanlış olan yeme düzeninizi değiştirmezseniz, diyet diyebiliriz sağlıklı beslenme diyebiliriz buna eğer bunu yapmazsanız, istediğiniz kadar karın egzersizi yapın, isterseniz günde saat sadece karın egzersizisi yapın, evet güçlü karın kaslarına sahip olabilirsiniz belki ama o istediğiniz kaslı görüntüye asla kavuşamazsınız. Sporu görüntünüz için değil, öncelikle sağlığınız için yapmalısınız.Şimdi tekrar en başa dönüp yani işin önemli olan sağlık boyutuna dönerek en etkili karın egzersizlerinden bahsedelim.Çünkü güçlü karın kasları ile düzgün bir duruşa ve düzgün bir vücut pozisyonuna sahip olabilirsiniz.

Karın Kası Geliştirme Hareketleri

Karın Kası Geliştirme Hareketleri

Vücuttaki karın bölgesindeki yağlar, üst karın, alt karın ve yan karında birikmiş olabilir. Üç ayrı bölge için yapılan belli karın kası egzersizleri ile programınızı uygulamanız mümkündür. Karın kası antrenmanı , haftada en az üç gün yapılabilir. Yapılan her hareketi üç kez tekrarlayabilir ve her hareket sonrasında yaklaşık 30 saniye dinlenmeniz gerekmektedir.

Üst karın kasını çalıştırabilecek en etkili yöntem mekik egzersizidir. Bu egzersizi yaparken ağırlığınızla orantılı kullanabileceğiniz bir dambıl ile de egzersizini yapabilirsiniz. Alt karın bölgesini çalıştırmak için diz ve bacak kaldırma hareketleri ile alt karın kaslarınızı hareketlendirebilirsiniz. Yan karın kasları için ise plank doğru bir egzersiz seçimi olacaktır. Karın kası ne zaman çalışılmalı sorusunu merak edenler için kendinize uygun bir saat belirlemeniz yeterli olacaktır.

Evde Yapılan En Etkili Karın Kası Hareketleri

Evde Yapılan En Etkili Karın Kası Hareketleri

Karın kası nasıl yapılır sorusunun cevabı, evde bile kolaylıkla yapabileceğiniz 5 harekette gizli. Karın kası egzersizlerinin en etkili hareketi Plank Hareketidir. Bu harekette, dirsekleriniz yerde ve 90 derece olacak şekilde yere paralel olarak en az 30 saniye kalarak yapılır. İlk başlayanlar için zor bir hareket olsa da çapraz ve yan karın kasları ve kalça kasları dahil tüm kasları çalıştırır. Mekik ise karın kası denilince akla gelen ilk harekettir. Crunch olarak da bilinen bu harekette ana hedef üst karın bölgesidir. Sırt üstü şekilde dizlerin bükülmesi ile yapılan bu harekette, kollarınızı göğsünüzün üzerinde yerleştirerek bacaklarınıza doğru doğrulup tekrar yatın.

Alt karın kaslarını güçlendirmek zordur. Karın kası belirginleştirme için yapılacak bir diğer hareket ise karın alt kısımlarını yoğun bir biçimde çalıştıran Leg Raise hareketidir. Bu harekette sırt üstü yatılır. Bacaklar birleştirilerek aynı anda havaya kaldırılır ve indirilir. Bu sırada ellerinizi destek için iki yana yerleştirin ve gerginliğinizi koruyun. Alt karın kaslarını çalıştıran bir diğer hareket ise Flutter Kicks hareketidir. Bu harekette, sırt üstü yatılır ve her iki eliniz de kalçanızın altına alınır. Yere paralel duran bacaklarınızı yerden bir karışıklık mesafede sırasıyla kaldırıp indirin. Son hareket olan Toe Touch hareketi, üst ve alt karını çalıştırır. Elleriniz başınızın yanında olacak şekilde sırt üstü uzanın ve bacaklarınızı havaya kaldırın. Gövdenizi bacaklarınıza doğru hareketlendirin ve ellerinizi ayak parmak uçlarınıza doğru ulaştırın. Bu hareketi seti tamamlayana kadar tekrarlayın.

İhtiyacınız Olan Malzemeler

İhtiyacınız Olan Malzemeler

Karın kası ne kadar sürede çıkar konusu, bu süreci hızlı bir şekilde ilerletmek isteyenler tarafından çok merak edilmektedir. Antrenör eşliğinde veya kendinizin hazırlayacağı bir antrenman programı ile düzenli beslenmeyi bir arada yapabilirseniz, karın kası yapma hedeflerinize mümkün olan en kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Ayrıca evinizde, parkta, antrenman salonunda, kısacası istediğiniz yerde bu hareketleri kendinize göre ayarlayıp kişiselleştirebilirsiniz. Uzun bir zaman ve yoğun bir çalışma ile hayallerinizdeki karın kasına kavuşmanız mümkün.

Egzersiz yapılırken karın kası tipleri konusunda araştırma yapmak doğru sonuca ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca antrenmanı yumuşak bir mat üzerinde yapmak el ve ayakların kaymasını önlediği için doğru ve sağlıklı yapmanıza olanak sağlar. Dambıl gibi ağırlık aletleri ile de antrenman programınızı güçlendirebilirsiniz. Bu ürünlere Trendyol’dan uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir