citoles ilk hafta / Cipralex - Essitalopram Nedir? Ne İşe Yarar? Yan Etkileri Nelerdir? | Papillon

Citoles Ilk Hafta

citoles ilk hafta

citoles

  • genc nesil antidepresan.. kendisi ile antidepresan'larda mevcut yan etkilerin en aza indirgendigi savunuluyor..

  • nedeni asla bulunamayan baş ağrılarını düzenli kullanımda ortadan kaldırmaktadır (bkz: kendimden biliyorum).

    endikasyonları:

    - majör depresif durumlar,
    - agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu,
    - sosyal anksiyete bozukluğu,
    - yaygın anksiyete bozukluğu tedavilerinde endikedir.

  • günde tek doz olarak, besinlerle birlikte veya öğün aralarında kullanılabilir.
    20 mg&#x;ın üzerindeki günlük dozlarda güvenilirlik kanıtlanmamıştır.

    majör depresyon tedavisi:
    günde bir kez 10 mg olarak alınır. bireysel hasta cevabına göre, doz günde maksimum 20 mg&#x;a çıkabilir.

    antidepresan cevap için genelde hafta gerekir. alınacak cevabın konsolidasyonu için en az 6 aylık tedavi süresi gerekmektedir.

    agorafobili ve agorafobisiz panik bozukluğu tedavisi:
    günlük 10 mg&#x;lık doza geçilmeden önce, ilk hafta günde 5 mg&#x;lık başlangıç dozu uygulanmalıdır. doz, daha sonra, alınacak bireysel hasta cevabına göre, günde 20 mg&#x;a çıkarılabilir.

    maksimum etki, yaklaşık 3 ay sonra alınır. tedavi birkaç ay sürer.

    yaşlı hastalar (65 yaş üstü):
    başlangıç tedavisinde, tavsiye edilen dozun yarısı ve devamında da daha düşük maksimum doz uygulanmalıdır.

    çocuklar ve adolesanlar (<18):
    bu popülasyonda, güvenilirlik ve etkinlik araştırılmadığından önerilmez.

    azalmış böbrek fonksiyonu olan hastalar:
    hafif ve orta dereceli böbrek fonksiyonu bozukluğu olanlarda doz ayarlaması gerekmez. ciddi böbrek fonksiyonu bozukluğu olan hastalarda dikkatli olunmalıdır (kreatinin klerensi 30 ml/dakika&#x;dan az).

    azalmış karaciğer fonksiyonu olan hastalar:
    ilk iki hafta için başlangıç dozu olarak 5 mg uygulanması önerilir. bireysel hasta cevabına göre doz 10 mg&#x;a yükseltilebilir.

    2cypc19&#x;u zayıf metabolize eden hastalar:
    cyp2c19&#x;un zayıf metabolize olduğu hastalarda tedavinin ilk 2 haftalık bölümünde başlangıç dozu olarak 5 mg kullanılması önerilir. bireysel yanıta bağlı olarak doz 10 mg&#x;a yükseltilebilir.

    tedaviye son verilmesi:
    olası çekilme reaksiyonlarını önlemek için doz 1 ila 2 haftalık süre içerisinde yavaşça azaltılarak citoles tedavisine son verilmelidir.

  • etkin maddesi essitalopram dir.

  • yaslasik 4 aylik bir kullanicisi olarak tek soyliyebilecegim; aksamlari yataginiza sevgilinin koynuymus gibi monash.pw sorunu cay, kahve, takviye vitaminler ile asabilirseniz eger, memnuniyet vericidir

  • 6 aydır kullandığım antidepresan. ilk zamanlar sanki daha beter bir moda sokmuş gibi olsa da sonradan vücut alıştıkça normale dönen, sebepsiz yere insanlarla heyyoo diye sevinç yumağı olmanıza yol açabilen, yatağa girme saatinizi biraz daha erkene çeken ve yatar yatmaz uyumanızı sağlayan bir ilaç. bırakmaya çalıştım olmadı. almayı unuttuğumda ise gün içindeki değişik ruh hallerimden arkadaşlarımın yüzüme bakıp sen gene ilacını almayı mı unuttun ? dediğinde fark ettim hep :(

  • abdi ibrahim ilaç sanayi cipralex ilacına eşdeğer olarak cıkartığı ve 5 , 10 , 20 mglık formlara sahip gri renkte yaklasık fiyatları sırasıyla 16,5 ytl 33,5 ytl ve 62,5 ytl olan monash.pw kadar cok yazılmasının sebebi tum abdi ibrahim gruplarının bu ilacı ortak calısmasından kaynaklanımonash.pwex in ruhsat koruması bitikten sonra cıkartılmıstır aynı sekilde eczacıbaşı ilaç sanayide eslorex 10 mg adlı ilacı cıkartmıstır.

  • reflusu, psikolojisine çokça bağlı olanlara da veriliyormuş.
    ilaç, evde şıkkıdı şıkkıdı oynamanıza neden olabilir.

  • cipralex'in aynısıymış bu. kutusu farklı sadece.

  • beyninizde sürekli konuşan dırdırcı bir sürü kadın olduğunda ve ne susmalarını, ne de sizinle birlikte yaşamalarını kabullenmeyi beceremediğinizde imdadınıza koşan şey. sinirler alınmış, kadınlar gitmiş, huzur gelmiş vaziyette yaşamayı özleyene iyi geldiği rivayetler arasında.
    ancak ilaç kullanmayı özendirmek gibi bir amaç gütmediğimi de belirtmeliyim. çünkü ilaç artık hiç bir şeyi olduramadığınızda, bir uzman tavsiyesiyle alınabilecek en son çare.

    ondan önce ise; muhtaç olduğun endorfin, damarlarındaki kanda mevcuttur.

    ayrıca, esneme yapıyor çok fena.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Depam&#;da  tedaviye aldığımız hastalar ve monash.pw , monash.pw sitelerimizdeki üyelerimiz panik atak ve depresyon tedavisinde kullandığımız ilaçlarla ilgili yoğun sorular sormaktadırlar. Aşağıda en çok sorulan soruların cevaplarını bulacaksınız.

En Sık Sorulan Sorular ve Cevapları:

-Depresyon ve Panikatak Tedavisinde Ne Tür İlaçlar Kullanılmaktadır?Yan etkileri Nelerdir?

-İlaçlar Bağımlılık Yapar mı, Kalıcı yan etkileri var mı?

-İlaçlar Beyne  hasar verir mi? Kansere yol açar mı?

-İlacı içmediğimizde fena oluyoruz, hep ilaç mı kullanacağız?(ilaç kesilme sendromu)

-İlaçları bıraktığımızda hastalık tekrarlar mı?

-İlaçları hangi dozda ve sürede kullanmak gerekir?

-İlaç iyi gelmediyse ne yapmalıyız?İlacı ne zaman değiştirebiliriz?

-İlacı kesme kriterleri nedir?

-Panik krizinde  paniği durduracak bir ilaç var mı?

-Gebelikte ve emzirme döneminde kullanılacak ilaç var mı?

-Depresyonun  ve Panikatağın bitkisel ilaçlarla tedavisi mümkün mü?

-Antidepresanların cinsel yan etkilerini gidermek için neler yapılabilir?

DEPRESYON TEDAVİSİNDE NE TÜR İLAÇLAR KULLANILMAKTADIR?

 

  1. Antidepresanlar

Eski kuşak antidepresanlar

Yeni kuşak antidepresanlar

MAO inhibitörleri

  1. Anksiyete gidericiler

-Yeşil reçeteye tabi olanlar

-Normal reçeteli olanlar

 

  1. Yardımcı ilaçlar

-Mide –Barsak sistemi için

-Kalp-Damar sistemi için

-B vitaminleri

-Adet öncesi artan panik-depresyonu azaltan ilaçlar

-Doğal –Bitkisel destek ürünleri

  1. a) Antidepresanlar:

Deprersyon ve Panikatak tedavisinde en önemli ve temel ilaçlar antidepresanlardır. Bu ilaçları kullanmaya başladıktan 15 gün sonra etkileri başlar. Nadiren ilk haftada da başlayabilir&#;Tam etkilerinin hisedilmesi ise; kişiden kişiye değişmekle beraber, 6- 8 haftayı bulabilir&#;

 

   Eski Kuşak  Antidepresan İlaçlar: Tofranil, Anafranil, Ludiomil, Maprotil ,Laroxyl gibi ilaçlardır. Bu ilaçların yan etkileri,  anksiyete-panik belirtilerini artırmaları nedeniyle çok tercih edilmezler. Bu etkisiz oldukları anlamına gelmez. Özellikle Tofranil panik tedavisinde çok etkilidir. Yeni geliştirilen bir çok ilaç Tofranille mukayeseli çalışmalar yapılarak geliştirilmektedir. Bu ilaçlar yeni kuşak ilaçlara  göre çok ucuzdur&#;Doktor durumunuza ve ekonominize göre bu ilaçları tercih edebilir. İlaç ucuz diye şaşırmayın. Yan etkileride zamanla azalır. Daha çok başlangıç günlerinde yan etkiler yoğundur. Ne tür yan etkileri vardır?

 

-Çarpıntı

-Ağız kuruluğu

-Ateş basması

-Baş dönmesi

-Kabızlık

-idrarda tutukluk

-iştahta artış (Yeni kuşak ilaçlarda da var)

-Cinselliği baskılama(Yeni kuşakta da var)

-Hipomani- Mani

-Uykululuk, sersemlik, dalgınlık hali

-Unutkanlık

Yukarıdaki belirtilerin bir kısmı Depresyon ve  panikatak ta da olduğundan bir çok insan bu ilaçları kullanmaktan çmonash.pw doktor kontrolunde ve küçük dozlarla başlayıp artırılınca tolere edilebiliyor, Bazen çarpıntı giderici yardımcı ilaçlarla yan etkiler azaltılabiliyor&#;.İlaçları mutlaka tedavi dozunda ve tedavi süresince kullanmak gerekir. Depresyon ve Panikatak da  Tofranilin günlük dozunun mg arasında olması gerekir.Süreyi ise hastalığınızın durumuna göre doktor belirler&#;

 

 

Yeni Kuşak Antidepresanlar:  Prozac (deprex,zedprex,fulsac  da prozac la aynı içeriğe sahiptir daha ucuzdurlar) ,Lustral(seralin,serdep) Cipram(citol,Relaxol,citara) , Cipralex, Citoless Efexor, Remeron, ixel,Desyrel , Faverin Seroxat, Paxil, gibi ilaçlardır. Mutluluk yaratan serotonin ileticisinin işlevini yaptıktan sonra hücre içine alınıp yıkılmasını engellerler .Bu yüzden serotonin geri alım inhibitörleri denmektedir. Ne tür yan etkileri olabilir?

&#;İştah da artış:Özelikle tatlıya karşı aşırı bir istek olur Yemek miktarı artar, çabuk acıkılımonash.pw artışı görümonash.pwı insanlarda  iştah azalır ve kilo kaybı monash.pw oranı % 5i geçmez. Kişiden kişiye çok değişmonash.pwı ilaç birinde aşırı kilo diğerinde zayıflamaya sebep olur&#;Bazı insanlarda metabolizmayı yavaşlatarak  kilo alımına sebep olabilirler.

&#;Cinselliği baskılama: Erkeklerde geç boşalma bazen boşalamama.(erken boşalım sorunu olanlar için süper iyi bir etki) ,Sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik. Kadınlarda da cinsel isteksizlik, orgazm olamama hali ortaya çıkabilir. Bu yan etkiler asla kalıcı değildir. Zamanla azalır, bazen geçer, bazen aynen kalır ama tedavi bitince bunlarda geçer. Erkekler Viagra benzeri ilaçlarla ereksiyon sorununu giderebilme şanslarına monash.pwınlar içinse çalışmalar devam etmektedir…Bu konuda başka neler yapılabileceğini  aşağılardaki bölümlerde okuyacaksınız.

-Serotonorjik Sendrom:Bu ilaçlar antidepresan ve antipanik özelliklerini Serotonin üzerinden gösterirler. Serotonin halk arasında “mutluluk hormonu” olarak monash.pw sisteminde iletimde rol monash.pwı insanlarda ,aşırı serotonin deşarjı monash.pwşide huzursuzluk, anksiyete hali, panik belirtilerinde artış, aşırı ateşlenme, kafada basınç hissi, mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler ortaya çıkar. Böyle bir durumda ilaç hemen monash.pw iki günde her şey normale dömonash.pwı bir etki olmaz&#;.Bu etkiyi yaşayanların gittikleri doktora bu bilgiyi mutlaka vermeleri gerekir. Duyarlılığı olanlar farklı ilaçlar denemeli, o da olmuyorsa eski kuşak ilaç kullanılmalı. Bu sendromun görülme oranı % gibi düşüktür&#;

-Unutkanlık   :Eski ve yeni kuşak ilaçların hepsinde bu yan etki vardır.

-Dalgınlık-sersemlik-uyku hali: Bu oranda % arasıdır. Yeni kuşak ilaçlar genelde yaşamla uyumludur. Her işinizi aksatmadan yapabilirsiniz. Bazen gece alındıklarında uykuyu kaçırırlar.Gündüz kullanmak gerekir. Uyku yaparsa geceye kaydırılması gerekir&#;

-Sinirlilik: Bazı kişilerde sinirlilik, huzursuzluk görülebilir.

&#;Hipomani-Mani: Daha önceden manik atak geçirenlerde ve maniye yatkın olanlarda antidepresanlar Hipomani  veya Maniye yol açmonash.pwşi aşırı coşkulu ve neşeli olur. Sürekli gezmek, eğlenmek ister. Çok konuşur bazen sesi kısılımonash.pw uyur ve kendine aşırı güvenir. Her işin altından kalkabileceğini düşünerek riskler alır ve zarara girer…Çok para harcar, ölçüsüz borçlanır ve sağa sola hediyeler almaya başlar. Karşı cinse ilgisi artar, sex gücü çok artar.Sık partner değişmonash.pwisini, eşini aldatmaya başmonash.pwe aşırı dine yönelim monash.pwıları kendisini ermiş, evliya gibi görümonash.pw ileri gidenler paranoyakca düşünmeye başlarlar. Antidepresanların mutlaka doktor denetiminde kullanılmasının bir gerekçeside budur. Bu durumda ilaç hemen kesilip maniyi bastıracak ilaçlara geçilir.

-Aşırı Rahatlık: Bazı insanlarda uzun süreli antidepresan kullanımı duyarsızlık, aşırı rahatlık gelişmonash.pwn alındığı, önem verdiği durumlara  duyarsız kalımonash.pwizlik gelişebilir.

-Karaciğer enzimlerinde yükselme: Bütün antidepresanlar karaciğerde işleme tabi tutulurlar.

SGOT, SGPT, GGT enzimleri  normalin iki -üç  katına çımonash.pw zararı yoktur. Karaciğerinde sorunu olanların her ay enzim baktırması gerekir .Çok yükselirse doz azaltılır. Karaciğerinde  hastalık olmayanlar korkmasın ,ama 6 ayda bir enzim baktırabilirler…

-Adet düzensizlikleri: Antidepresan alan hanımların bir kısmında adet gecikmesi ve düzensizlikleri olabilir. Korkulacak bir durum değmonash.pw ay üst üste adet göremeyen hanımların jinekoloğa gitmesinde fayda vardır.

 

Mao İnhibitörleri:

Sinir sistemindeki ileticiler: dopamin, serotonin, adrenalin in yıkımını sağlayan mao enzimini engelleyen ilaçlardır.Türkiye de Aurorix olarak bulunmaktadır. Kişisel görüşüm etkili bir ilaç olmadığı yönündedir… Bir çok antidepresanın prospektüsünde mao inhibitörleriyle birlikte kullanılmaması yazar.Türkiyede zaten nadir bir kombinasyondur. Hekimler genelde tek  bir antidepresan yazarlar, kafaya takılacak bir durum değmonash.pw bir arada kullanılabilen iki antidepresan bir hastada kullanımonash.pwçlar biribirilerinin etkisini artırır.

 

b)Anksiyete (kaygı)giderici, sedatif ilaçlar:

Bu ilaçlar depresyonda % 50 oranında olabilen; anksiyete-panik  belirtilerini gidermek için yardımcı olarak , geçici bir süreliğine kullanılabilir.

Yeşil reçeteye tabi olanlar: Xanax, Nervium, Diazem, Rivotril, Tranxline,Ativan gibi ilaçlardır. Panikatak da en sık kullanılan xanax tır. Bu ilaçlar kısa süreli ay kullanılıp bırakılması gereken ilaçlardımonash.pwğımlılık yapma riskleri vardır. Zamanla merkezi sinir sistemini baskılayıp depresyona yol açarlar. Ayrıca xanak ve diğer yeşil reçete  bağımlıları ilacı  geciktirince veya alamadıklarında panikatak yaşarlar. Bir çok panikatak hastası yanında xanax taşır. Sıkışınca alır ve yatışır. Bazıları yıllarca taşır ama kullanmaz. Bir güvence nesnesi olarak yedekte monash.pw kaza  ilaç unutulmuşsa birden panik yaşmonash.pw nedenle çok gerekmedikçe yeşil reçete ilaçlarına “bulaşmamak” gerekir. Bazı hastalarda xanak dan dolayı esas tedavisini geciktirmektedir.Böylece hastalık daha dirençli hale gelmektedir.

 

Yeşil reçeteye tabi olmayan kaygı gidericiler: Atarax, pasiflora, buspon, Nervikan, Dideral.

En çok kullanılan bu ilaçlardır. Bağımlılık riskleri yoktur. Nervikan bitkisel kömonash.pw ve valleryan içerir. Dideral  kalp ritmini düzenleyici, tansiyon ayarlayıcı bir ilaçtır. Beta blokerlerden olduğundan kaygıda  monash.pw guatırda, psikolojik el titremelerinde de kullanılmaktadır. Her ilaçta olduğu gibi, bunlarında mutlaka doktor tarafından reçete edilmesi ve takip edilmesi gerekir.Örneğin tansiyonu çok düşük olan birisi eczaneden yada birisinin önerisiyle “ezbere” dideral kullansa tansiyonu dahada düşecek belki şoka girecektir.

Bu ilaçlar yeşil reçete ilaçları kadar güçlü değmonash.pw daha güvenlidirler…

Bir çok hasta “başı sıkıştığında “ pasiflora şişesini “ağzına dikmektedir”.Dahiliyeciler ve diğer branş doktorları bu ilacı sık reçete monash.pw  bir ilaçtır Atarax  ise aynı zamanda alerji monash.pwecilerde çok sık reçete etmektedirler.

 

C-Yardımcı İlaçlar:

Depresyon ve Panik atak yaşayanların çoğunda midede gaz, şişkinlik, hazımsızlık olabilir. Çoğunda da çarpıntı, tansiyon yükselmeleri ,ateş basmaları , titremeler görülür. Psikosomatik mide hastalıklarında kullanılan Librax, Klipax ( Madde bağımlıları bu ilaçları suistimal ettiklerinden yeşil reçeteye alındılar) Tranko Buskas gibi ilaçlar ;depresyonun ve paniğin mide- barsak sisteminde yaptığı etkileri ortadan kaldırırlar. Bunlarında bağımlılık riski olabilir. 3 aydan fazla kullanmamak doğru olur.

Panikatak sırasında tansiyonu yükselen ve çarpıntısı yoğun olan hastalara  verilecek Dideral, Beloc benzeri ilaçlar hastaları çok rahatlatır. Bazı depresyonlarda da yoğun kaygı-panik hali bu tür ilaçlarla yatışır. Tekrar vurguluyorum “ her ilaç hem şifa hem zehirdir.” “ DOKTOR KONTROLU OLMADAN  ASLA KULLANILMAZ”

B vitamini komplexleri de faydalıdır.B6 vitamini mutluluk hormonu denen serotoninin yapımında rol monash.pw anlamda sinir sistemini ve direnci güçlendirirler. Depresyona  bağlı ağrıları, uyuşmaları gidermede yardımcı olurlar…Kan yapımını artırırlar. Adet öncesi sendromunu yaşayan ve depresyonu ,panik atağı artan hanımlarda çok yararlıdırlar. Adet öncesi bir hafta boyunca günde iki kez alınacak B vitamini komplexleri hanımların şikayetlerini azaltır.

 

Günde  mg kadar alınacak Magnezyum tabletleri de  adet öncesi artan paniği, depresyonu hafifletir…

 

Doğal-Bitkisel Destek Ürünleri: B vitamini ve  sinir sistemini yatıştırıcı özelliği olan Magnezyumdan yukarıda kısmen bahsettik. Bunlara ilave olarak Omega 3 ürünleri de faydalıdımonash.pw, Papatya, Rezene, kediotu, Sarı kantaron da bitkisel destek ürünleridir.

Şunu hatırlatayım ki, her bitkisel şey zararsızdır diye bir kural yoktur. Bunları çaylarıda satılmaktadır. Günde bir fincan melisa,bir papatya, bir rezene çayı panik belirtilerini azaltabilir…Ihlamur ve ada çayıda faydalıdır. Östrojeni düşük olan hanımlar her gün bir bardak ada çayı içebilirler…Menapoz sorunu yaşayıp anksiyetesi artan hanımlar; buna ilave olarak “civan perçemi” kaynatıp her gün  yarım kahve fincanı kadar içebilirler…

 

Haftada iki gün somon balığı yemek omega 3 ihtiyacını doğal yoldan karşılayabilir.(ızgara olarak)  Kış mevsimlerinde Magnezyumdan zengin pırasa, folik asiten zengin ıspanak mutlaka monash.pw ve hazım sorunları için turp salatada mutlaka olmalıdımonash.pw balıklı yeşil salata her gün yenebilir…

 

Omega 3 ve 6 dan zengin olan çörek otundan hergün bir tatlı kaşığı yemekte yararlıdır.Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirir.Sık sık enfeksiyon geçirenler için yardımcı bir üründür.

 

Bu yardımcı doğal destek ürünleri ilaçlarla birliktede alınabilir ( önerdiğim ölçülerde).Depamda çoğu hastama bunları öneriyorum… Tamamen doğal yöntemlerle tedavi olmak isteyenlere  bu ürünleri bir paket proğram şeklinde uyguluyorum. Tecrübelerim gösteriyorki, hafif panikatak ve depresyonlarda  etkililer. Orta ve ağır olgularda kesinlikle kimyasal ilaç kullanmak gerekir…

 

Hamile ve süt emziren hanımlarda doğal destek ürünleri ilk tercihimdir. Ağır olgularda kar- zarar hesabı yapılıp kullanılabilen kimyasal ilaçlara geçiyorum. İleride bu konuyu ayrı bölümde okuyabileceksiniz…

 

 

İLAÇLAR BAĞIMLILIK YAPAR MI? KALICI YAN ETKİLERİ VAR MI?

Depresyon ve Panikatak tedavisinde kullanılan ilaçlar  Depresyon giderici ilaçlardır(Antidepresanlar). Bağımlılık monash.pwışkanlık yapmazlar. Asla kalıcı bir yan etkileri yoktur.

 

Yeşil reçeteye tabi olan Xanax benzeri ilaçlar, doktorun önerisi dışında kullanılır, yada doktor  gereğinden fazla uzun kullandırırsa bağımlılık riski vardır.

 

Antidepresanların  birden kesilmesi durumunda ;baş dönmesi, bulantı, ateş basması, sinirlilik, huzursuzluk, hastalık belirtilerinde artış gibi “kesilme sendromu” yaşanır. İlaç alınınca bu belirtiler geçer. İşte bunu yaşayan hastalar, “ eyvah ilaca bağımlı oldum” diye düşünürler. Oysaki bağımlılık söz konusu değildir. Diğer yandan, ilacı yetersiz kullanan, kısa sürede kesen insanlarda da hastalık tekrarlar. Morali bozulan hastalar ilaçsız yapamayacaklarını düşünürler. Halbuki ilaç kullanım kurallarına uyulmamıştır…

 

ANTİDEPRESAN İLAÇLAR BEYNE ZARAR VERİR Mİ? KANSERE YOL AÇAR MI?

 

Antidepresanların bir çoğu dikkati, hafızayı, refleksleri  baskımonash.pwı kişilerde uyku hali, sersemlik oluşturabilir. Bu etkiyi yaşayan kişiler “ilaç beynime hasar mı verdi?” diye düşünürler. Bir kısmı ilacı bu yüzden bırakımonash.pw yan etkiler zamanla azalımonash.pwı insanlarda  ise beyinsel fonksiyonlar artar. Uzun vadede antidepresanlar zihinsel fonksiyonları artırır. Hatta bağışıklık sistemini de güçmonash.pw nedenle asla Kansere yol açmazlar. Stres bağışıklık sistemimizi baskılayarak her türlü enfeksiyona, kalp hastalıklarına ve kansere yol açar. Antidepresanlar stresi yok ederek kansere ve enfeksiyonlara karşı vucudu korur.

Yapılan bilimsel araştırmalarda; uzun süreli strese maruz kalanların savunma hücreleri zayıflamaktadır. Bütün hastalıklarda aşırı ve uzun süreli stres baş rol oynamaktadımonash.pwpresan tedaviyle savunma hücreleri eski gücüne kavuşmaktadır.

 

İLACI İÇMEDİĞİMİZDE FENA OLUYORUZ, HEP BU İLACI İÇECEKMİYİZ?

 

Antidepresanlar  birden bırakıldığında “Kesilme Sendromu” na yol açarlar. “fena oluyoruz” denen olay budur.Şiddetli baş dönmesi, iteklenme hissi, düşme bayılma hissi, bulantı, sıkıntı, sinirlilik, huzursuzluk, terleme, titreme, ağrılar, çarpıntı ve hastalık belirtilerinde artma görülür. Antidepresanlar asla birden bırakılmaz. Yeşil reçete ilaçları da aynı kurala tabidir. Hatta daha da önemlidir. Günlere, haftalara hatta aylara yayarak kesmek doğru olur. Kesilme sendromundan bir an önce kurtulmak için  bırakılan ilacı hemen almak gerekir. Almak istemezsek ne olur? Bir iki hafta kadar sıkıntı yaşanır ve geçer. Tedavi olmadan kesmişsek hastalık tekrar yaşanır…

 

İLAÇLARI BIRAKTIĞIMIZDA  HASTALIK  TEKRARLAR MI?

 

Depam da tedavi ettiğim hastalarımdan da biliyorum. En sık sorulan soru şudur?

“Dr. Bey ilaçları bıraktığımızda ne olacak? Hastalık tekrarlayacak mı?”

 

Her hastalıkta olduğu gibi Depresyon ve panikte de belli bir tedavi süresi vardır. İlk defa Depresyon ve panik atak yaşayan birinin en aşağı bir buçuk yıl ilaç kullanması gerekir. İyi olur olmaz ilacı kesmek yanlıştımonash.pw bir süre sonra hastalık tekrarlar. Depresyon ve Panikatak sık tekrarlayan bir hastalıklardır.. Tam ve düzenli bir tedaviyle %40 tam düzelme şansı vardır. %40  hafif tekrarlarla seyreder. % 20 oranında da düzelir fakat aynen tekrarlar ve hep tedavi gerektirir…

Dolayısıyla şöyle toparlayalım:

-zamanından önce  kesilen ilaç tedavisi hastalıkların  tekrarlamasına sebeptir.

-Tam  ve kuralına uygun tedaviyle  ;kimi hastada hastalık monash.pwnde tedavi gerektirmeyecek düzeyde “yoklamalar” olur. Kimisinde de tedavi gerektirecek düzeyde tekrarlar olur. Ailesel yatkınlığı olan, kişilik problemi olan,  yoğun stres altında olanlarda hastalık tekrarlama eğilimindedir. İlaç tedavisiyle beraber psikoterapi görmek tekrarları azaltır…

Diğer soruların cevaplarını bulmak için;

Depresyon Tedavisinde İlaç Kullanımı İlkeleri -2 yi okuyabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır