pubg mobile pc 3 gb ram hatası / PUBG Sistem Gereksinimleri PUBG Kaç GB Yer Kaplar? - Teknoloji Haberleri

Pubg Mobile Pc 3 Gb Ram Hatası

pubg mobile pc 3 gb ram hatası

PUBG Mobile oyuna girmiyor sorunu nasıl çözülür?

PUBG oyunu, bütün dünya tarafından oldukça ilgi ve merak ile oynanan oldukça popüler bir oyundur. Çok oyunculu olarak oynanan PUBG’de oyuncular , istedikleri zaman uçaktan atlarlar ve ardından paraşütleriyle adanın herhangi bir bölgesine inerler.
Oyunda bulunan herkesin temel amacı adada bulunan çeşitli silahlara sahip olup,diğer oyuncuları öldürmek ve bunun sonucunda adada hayatta kalan son kişi olmaktır.

PUBG Mobile neden oyundan atar?


İşte bu kadar zevk alınarak oynanan PUBG’de yaşanılan bazı sıkıntılar oyunu oynayan binlerce kişinin canını sıkmaktadır.
Özellikle oyunun mobil versiyonunda sıkça yaşanan oyundan atma sorununa bu yazı ile bir artık son vermek istiyorum.
Sorunun çözümü maddeler halinde şöyledir:

PUBG oyunu, bütün dünya tarafından oldukça ilgi ve merak ile oynanan oldukça popüler bir oyundur.Çok oyunculu olarak oynanan PUBG’de oyuncular , istedikleri zaman uçaktan atlarlar ve ardından paraşütleriyle adanın herhangi bir bölgesine inerler.
Oyunda bulunan herkesin temel amacı adada bulunan çeşitli silahlara sahip olup,diğer oyuncuları öldürmek ve bunun sonucunda adada hayatta kalan son kişi olmaktır.
İşte bu kadar zevk alınarak oynanan PUBG’de , yaşanılan bazı sıkıntılar oyunu oynayan binlerce kişinin canını sıkmaktadır.


Özellikle oyunun mobil versiyonunda sıkça yaşanan oyundan atma sorununa bu yazı ile bir artık son vermek istiyorum.
Sorunun çözümü maddeler halinde şöyledir;

PUBG Mobile atma sorunu nasıl çözülür?

  1. Her şeyden önce internet bağlantınızı kontrol ediniz.

    İnternet bağlantınızdaki sıkıntı yüzünden oyun yüklenmeyebilir.

  2. Akıllı telefonunuzdan uygulamalar bölümüne girip ön bellek temizliği yapınız ardından oyuna giriniz.

    Android telefonlar için geçerlidir.

  3. Ön bellek temizliğinden sonra hala oyundan atma devam ediyorsa son güncellemeleri kontrol ediniz.

    Google Play ve App Store’a göz atın.

  4. Oyunu kaldırıp tekrar yükleyin.

    Genellikle en kesin yöntem budur.

  5. Telefonunuzun özellikleri yetiyor mu?

    RAM ve işlemcinizi gereksinimlerle karşılaştırın.

  6. RAM kapasitenizi zorlayan başka telefon uygulamaları varsa onları kaldırın.

    Arkaplandaki uygulamalar oyunu yavaşlatabilir.

  7. Oyunu oynarken arkaplanda kapatmayı ve unuttuğunuz bir uygulama varsa kapatın.

    WhatsApp gibi bazı uygulamalar arkada açık kalmış olabilir.

  8. En son her şeyi yaptıktan sonra hâla oyundan atma sorunu yaşıyorsanız telefonunuzu baştan başlatın.

    Fabrika ayarlarına dönmek de bir seçenek.


Bunların dışında telefonunuzun batarya seviyesi gibi diğer faktörler yüzünden oyundan atma sorunu yaşanabileceği akılda tutulmalıdır.

PUBG MOBILE OYUNDAN ATMA SORUNU ÇÖZÜMÜ
Oyundan atma sorununa çözüm aradığımız bu yazımız umarım yardımcı olmuştur. Yorumlara yazabilirsiniz.

PUBG yani Playerunknown&#;s Battlegrounds son iki yıla damgasını vuran oyun oldu. Artık akıllı telefonlar ve tabletlerde de oynanabilen PUBG, bu tarz oyunlara meraklı olanların başından kalkamadığı bir yapım haline geldi. Oyunun gerek akıllı telefonlar gerekse bilgisayarlar için epey sistem zorlayıcı bir yapısı var. Bundan dolayı birçok kişi PUBG kasma sorunu illetinden kurtulmaya çalışıyor. Eğer siz de bu sorundan muzdaripseniz bu listemiz işinize yarayabilir. Önce PUBG Mobile, ardından PUBG PC sürümü için PUBG kasma sorunu çözümleri listemiz karşınızda.

1. PUBG Mobile kasma sorunu için mobil cihazınızın RAM&#;ini rahatlatın

Akıllı telefonlar ve tabletler, özellikle de Android işletim sistemiyle çalışan mobil cihazlar RAM tüketimi konusunda epey problemlidirler. Arka planda çalışan uygulamalar sistemin RAM miktarını acımasızca harcarlar. Eğer PUBG Mobile&#;in yükleme sürelerinin uzunluğundan ve oyun içi kasma sorunlarından şikayetçiyseniz bir RAM boşaltma uygulaması edinin. Eğer mobil cihazınızda ön yüklü olarak gelen bir RAM rahatlatma uygulaması varsa hiç ekstra uygulama yüklemeyin, elinizdeki uygulamayı kullanın. Oyuna girmeden önce sistemin RAM&#;ini boşaltırsanız PUBG Mobile&#;de nispeten daha yüksek performans alacaksınız.

2. PUBG Mobile için mobil cihazınızın depolama alanında olabildiğince geniş boş alan açın

Mobil cihazlarda yaklaşık olarak 1,5 GB boş alan gereksinimine sahip olan PUBG Mobile, bu gereksinimle yetinmeyip daha fazlasını istiyor. Mobil cihazınızın depolama alanında ne kadar fazla boşluk varsa oyun o kadar rahat çalışıyor. Sistemin de depolama alanını aktif olarak kullandığını düşünürseniz bu oyunu rahatça oynamak için en az GB arası boş alanı hazır tutmanız gerekiyor. Öncelikle mobil cihazınızda çok kullanmadığınız uygulamalardan kurtulun ve yıllardır yüzüne bakmadığınız fotoğrafları ve videoları ortadan kaldırın.

Bunun dışında sistemdeki depolama alanının bir kısmını boşaltmak için oyuna girmeden önce gereksiz dosyaları temizleyen uygulamaları kullanabilirsiniz. Mobil cihazınızda bu tip bir sistem bakım uygulaması ön yüklü geldiyse uygulama mağazalarındaki çözümleri aramayın ve yüklü olan uygulamayı kullanın. Bu sayede biraz daha depolama alanı tasarrufu yapabilirsiniz.

3. PUBG Mobile kasma sorunu yaşamamak için grafik ayarlarını &#;Orta&#; ya da &#;Düşük&#; seçeneklerine getirin

RAM&#;i ve depolama alanını rahatlatmanıza rağmen PUBG kasma sorunu devam ediyorsa oyunun Ayarlar menüsünde yer alan Orta ya da Düşük grafik ayarlarını tercih edin. PUBG Mobile, piyasadaki birçok akıllı telefon ve tablet için son derece zorlayıcı grafik detaylarına sahip bir oyun. Bu yüzden oyunun performansını artırmak adına görsel kaliteden taviz vermekten kaçınmayın. Sonuçta bu bir online hayatta kalma oyunu. Eğer oyunun en büyük keyfi olan &#;kazanma&#; hissini yaşamak istiyorsanız grafik detaylarınızdan feragat etmek durumundasınız.

4. Çözünürlük ayarları değiştirilebilen bir akıllı telefon kullanıyorsanız çözünürlüğü düşürmeyi deneyin

Samsung&#;un yeni nesil Galaxy S ve Note serisi akıllı telefonlarıyla birlikte piyasadaki bazı diğer Android cihazlarda ekran çözünürlüğünü düşürme seçeneği bulunuyor. Cihazın &#;Ayarlar&#; menüsünde &#;Ekran&#; alt menüsü içerisinde bulunan &#;Ekran Çözünürlüğü&#; menüsüne ulaşarak telefonunuzun ekran çözünürlüğünü düşürebilirsiniz. PUBG Mobile gibi detaylı mobil oyunlar QHD ya da WQHD çözünürlükte epey yavaş çalışacaktır. Eğer bu imkana sahipseniz mobil cihazınızın çözünürlüğünü p&#;ye düşürüp oyunun performansını belirgin şekilde artırabilirsiniz.

5. PUBG kasma sorunu bilgisayarda yaşanıyorsa önce oyunun sistem gereksinimlerine dikkatlice göz atın

Bilgisayar oyunları çeşitli sistem gereksinimlerine sahiptir. Bazı oyunlar minimum sistem gereksinimlerinin altındaki bilgisayarlarda da çalışırlar, ancak bu çalışma düşündüğünüz gibi akıcı bir çalışma olmaz. PUBG&#;nin bilgisayarlarda hangi sistem gereksinimlerine sahip olduğunu aşağıdaki listelerden öğrenebilirsiniz.

PUBG minimum sistem gereksinimleri
– bit işlemci ve bit işletim sistemi
İşletim sistemi: bit Windows 7, Windows , Windows 10
İşlemci: Intel Core i / AMD FX
Bellek: 8 GB RAM
EkranKartı: NVIDIA GeForce GTX 2GB / AMD Radeon R7 2GB
DirectX: 11
: İnternet Bağlantısı
Depolama: 30 GB boş alan

PUBG tavsiye edilen sistem gereksinimleri
– bit işlemci ve bit işletim sistemi
İşletim sistemi: bit Windows 7, Windows , Windows 10
İşlemci: Intel Core iK / AMD Ryzen 5
Bellek: 16 GB RAM
EkranKartı: NVIDIA GeForce GTX 3GB / AMD Radeon RX 4GB
DirectX: 11
: İnternet bağlantısı
Depolama: 30 GB boş alan

6. Bilgisayarınız yeterli sistem gereksinimlerine sahipse ve PUBG kasma sorunu devam ediyorsa temizlik yapın

Burada bahsettiğimiz temizlik, mobil cihazlarda verdiğimiz tavsiyelerin aksine RAM boşaltma ya da depolama alanında yer açma değil. Bilgisayarınızın fiziksel temizliği, oyunların performansını yükseltme konusunda düşündüğünüzden çok daha fazla olumlu etki yaratabilir. Eğer güçlü ama birkaç yıllık bir bilgisayara sahipseniz bilgisayarınızın soğutucu fanları tozla dolmuş olabilir, işlemci ve ekran kartınızın termal macunları kuruyup beton kıvamına gelebilir. İyi bir oyun performansı için bilgisayarınızın kasasını açın, eğer konuya hakimseniz tüm parçaları çıkarıp güzel bir temizlik yapın. Eğer bilgisayar donanımlarına ustalık seviyesinde hakimseniz işlemci soğutucunuzun ve ekran kartı soğutucunuzun termal macunlarını tazeleyin.

Bilgisayarınız ısınma sorunlarından kaynaklı bir yavaşlama davranışı içerisindeyse bu temizlikten sonra derin bir nefes alacak, oyun performansınızı belirgin şekilde artıracaktır. Şunu unutmayın, fazla ısınan işlemciler ve ekran kartları yanmamak adına kendilerini otomatik olarak yavaşlatırlar. Bu da doğal olarak oyunlarda düşük performans almanıza sebep olur.

7. PUBG sistem gereksinimlerini ucu ucuna karşılayan bir bilgisayara sahipseniz grafik detaylarınızdan taviz verin

Amansız bir rekabet ortamına sahip olan PUBG&#;de en küçük bir tekleme, en ufak bir kasma aniden ölmenize sebep olabilir. Eğer bilgisayarınız oyunun ancak minimum sistem gereksinimlerini karşılayacak güçteyse grafik ayarlarınızdan taviz vermekten çekinmeyin. Oyun ne kadar iyi görünüyor olursa olsun sürekli ölerek keyif almanız mümkün değil bunu unutmayın.

Grafik ayarlarından taviz verirken önce &#;Anti Aliasing&#; yani kenar düzeltme seçeneklerini düşürün. Bu grafik seçeneğini düşürmek biraz daha tırtıklı kenarlar görmenize sebep olacak ama grafik detaylarından fazla taviz vermeden daha yüksek performans almanızı sağlayacak.

Eğer Anti-Aliasing seçeneğini düşürererk çözülmeyecek kadar düşük performansla karşı karşıyaysanız sırasıyla Screen Scale (Ekran Ölçeği), Resolution (Çözünürlük), Post Processing, Shadows (Gölgeler), Foliage (Bitki Detayları) ve View Distance (Görüş Mesafesi) seçeneklerini düşürerek denemeler yapabilirsiniz.

8. İyi bir soğutma sistemine sahipseniz donanımlarınızı overclock yapmayı deneyin

Overclock ya da bilinen Türkçe karşılığıyla hız aşırtma, yaşlanmaya yüz tutmuş bilgisayarlar için iyi bir performans çözümü olabilir. Özellikle işlemci darboğazı yaşayanlar ya da bilgisayarının potansiyelini biraz daha verimli kullanmak isteyenler PUBG kasma sorununun üstesinden gelmek için overclock yapmayı deneyebilirler. Bu işlemi ileri seviye kullanıcılar BIOS üzerinden, standart kullanıcılar ise MSI Afterburner gibi nispeten kolay kullanımlı yazılımlar üzerinden yapabilirler. Eğer konu ilginizi çektiyse MSI Afterburner&#;ı bu bağlantıdan indirip deneme yapmaya başlayabilirsiniz.

Bu noktada çok önemli bir bilgi verelim, bilgisayarınıza aşırı derecede overclock yapmak donanımlarınıza zarar verebilir. Isı değerlerini kontrol etmeyen ya da standart soğutucularla overclock yapmayı deneyen oyun tutkunları bu işlemi uygulayarak üzücü sonuçlarla baş başa kalabilir. Overclock işini en son ihtimal olarak deneyin ve lütfen çok dikkatli olun.

PUBG Mobile PC kasma sorunu çözümü, popüler battle royale oyununun mobil sürümünü bilgisayar üzerinden oynayan çoğu oyuncu tarafından merak ediliyor. Peki, bu sorunu aşabilmek için hangi yöntemleri uygulamak gerekiyor? Hazırladığımız yazıda merak edilen soruyu cevaplayacağız.

yılının mart ayında sunulan PUBG Mobile, çok kısa süre içerisinde dünya çapında oldukça büyük bir popülerliğe sahip oldu. Android ve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için geliştirilen oyun, çok sayıda oyuncu tarafından bilgisayar üzerinden oynanmak isteniyor.

Battle royale türünün başarılı bir örneği olan PUBG Mobile, PC üzerinden oynanmak istendiğinde emülatöre başvurulması gerekiyor. Aksi takdirde oyunu oynamak mümkün olmuyor. Oyunu emülatör üzerinden oynamak isteyen bazı oyuncular kasma ve donma problemleri ile karşı karşıya kalabiliyor.

Eğer oyunu bilgisayarınızdaki emülatör üzerinden açtığınızda kasma ve donma sorunları meydana geliyorsa öncelikle bilgisayarınızın, emülatörün sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olmalısınız. Örneğin Gameloop'un minimum sistem gereksinimleri şu şekilde:

  • İşlemci: Intel Dual Core / AMD GHz
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce / GT, AMD Radeon HD /
  • RAM: 3 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 7 / 8 / / 10
  • DirectX:
  • Depolama Alanı: 1 GB kullanılabilir alan

PUBG Mobile PC Kasma Sorunu Çözümü İçin Yöntemler

  • Arka planda çalışan gereksiz programları kapatın.
  • Oyunun grafiklerini düşürün.
  • Gameloop'un ayarlarını düzenleyin.
  • Virüs taraması yapın.
  • PC'nin güç modunu değiştirin.
  • Ekran kartınızı güncelleyin.
  • Emülatörü güncelleyin.

Bilgisayarınızdaki donanım, kullandığınız emülatörün sistem gereksinimlerini karşıladığı hâlde popüler battle royale oyununda kasma ve donma problemleri yaşıyorsanız yukarıda yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Gereksiz Programları Kapatın

  • Ctrl + Shift + Esc kısayolunu kullanın.
  • Görev Yöneticisi açılacak.
  • Arka planda çalışan gereksiz programlara sağ tıklayın.
  • "Görevi sonlandır" seçeneğini seçin.

Arka planda çalışan programlar, sistem kaynağından tüketir. Dolayısıyla sistemi yoran programlar açıkken PUBG Mobile'a girerseniz kasma ve donma sorunları ile karşı karşıya kalabilmeniz mümkün. Gereksiz programları kapatmak için ilk olarak Ctrl + Shift + Esc kısayolunu kullanarak Görev Yöneticisi'ni açın.

Görev Yöneticisi penceresindeki "İşlemler" sekmesi üzerinden arka planda çalışan gereksiz programları tespit edin. Programların üzerine sağ tıklayın ve hemen ardından "Görevi sonlandır" seçeneğini seçin.

Oyunun Grafiklerini Düşürün

  • Emülatörü açın.
  • Oyuna girin.
  • Oyunun ayarlarını görüntüleyin.
  • Grafikler bölümünü "Akıcı" yapın.
  • Kare Hızı kısmını "Aşırı" olarak ayarlayın.
  • Düzgünleştirme'de "Kapat" seçeneğini seçin.

Popüler battle royale oyununun mobil sürümünü PC üzerinden oynarken problem ile karşılaşmamak için grafik ayarlarını düşürmeyi tercih edebilirsiniz. Bunun için ilk olarak emülatörü açın ve ardından oyuna girin.

Oyunu açtıktan sonra ayarları görüntüleyin. Açılan sayfada grafik düşürme işlemini yapabilirsiniz. Bu kapsamda Grafikler bölümünü "Akıcı" olarak ayarlayın. Kare Hızı kısmında ise "Aşırı" seçeneğini seçin. Düzgünleştirme'de ise "Kapat" seçeneğinin seçili olması gerekiyor.

Gameloop'un Ayarlarını Düzenleyin

  • Gameloop'u açın.
  • Ayarlar sayfasını görüntüleyin.
  • "Motor Ayarları" sekmesine girin.
  • DirectX+ seçeneğini seçin.
  • "Kenar Yumuşatma Ayarları" seçeneğini kapatın.
  • "Bellek Ayarları" kısmını RAM'inize göre ayarlayın.
  • "İşlemci Ayarları" kısmında işlemci çekirdeğinin yarısını seçebilirsiniz.
  • "Çözünürlük Ayarı" kısmında desteklenen çözünürlüğü seçin.
  • "Ekran DPI" bölümünü olarak ayarlayabilirsiniz.
  • "Oyun Ayarları" sekmesine girin.
  • "Oyun Netliği" kısmını ekran kartınıza göre ayarlayın.
  • "Oyun Kalitesi" bölümünü "Akıcı" yapın.
  • "FPS" seçeneğini "Varsayılan" olarak ayarlayabilirsiniz.

İlk yöntem işe yaramadıysa uygulayabileceğiniz bir yöntem daha bulunuyor. Bu yöntemde eğer Gameloop kullanıyorsanız emülatörün ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Öncelikle Gameloop üzerinden ayarlar sayfasını açın.

Ayarlar sayfasını görüntüledikten sonra "Motor Ayarları" sekmesine girin ve hemen ardından bilgisayarınızdaki donanım DirectX'i destekliyorsa "DirectX" seçeneğini seçin. "Kenar Yumuşatma Ayarları" seçeneğini kapatın. "Bellek Ayarları" kısmını RAM'inize göre ayarlayabilirsiniz.

"İşlemci Ayarları" bölümünde bilgisayarınızda bulunan işlemcinin çekirdeğinin yarısını seçebilirsiniz. "Çözünürlük Ayarı" kısmında desteklenen çözünürlüğü seçin. "Ekran DPI" bölümünü olarak ayarlayabilirsiniz. "Oyun Ayarları" sekmesine girin.

"Oyun Netliği" bölümündeki seçeneği ekran kartınıza göre ayarlayın. "Oyun Kalitesi" bölümünü "Akıcı" yapın. "FPS" seçeneğini "Varsayılan" olarak ayarlayabilirsiniz.

Virüs Taraması Yapın

Bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabilir. Bazı kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınızın performansını etkileyebilir. Bu sebepten ötürü sistemde virüs olup olmadığını anlayabilmek için ücretsiz antivirüs programları kullanabilirsiniz. Bu programlar ile sistemi tarayabilir ve virüsleri silebilirsiniz.

PC'nin Güç Modunu Değiştirin

Battle royale oyununu dizüstü bilgisayar üzerinden oynuyorsanız güç modunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Laptop modelleri daha uzun şarj sunabilmek için güç modu seçenekleri sunar. Ekranın sağ alt köşesindeki pil simgesinin üzerine tıklayın ve ardından "En iyi performans" seçeneğini seçin.

Ekran Kartınızı Güncelleyin

Ekran kartınızın sürücüsü güncel değilse video oyunlarında performans sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenden dolayı bilgisayarınızın ekran kartını güncelleyebilirsiniz. Nvidia veya AMD'nin resmî web sitesinden uygun sürücüyü indirip yükleyebilirsiniz. Ayrıca driver güncelleme programları kullanabilirsiniz.

Emülatörü Güncelleyin

Kullandığınız emülatörün mevcut sürümünde bazı problemler olabilir. Bu da performans kaybına yol açabilir. Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmek için emülatörünüz için bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin.

Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından oynanan PUBG Mobile isimli battle royale oyununun bilgisayarda kasması hâlinde uygulanabilecek yöntemleri sıraladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

PUBG Mobile kasma sorunu nasıl düzeltilir?

PUBG Mobil PC&#;de kasma sorununu çözmenin birkaç yolu vardır. Bu yöntemler, bilgisayarınızda karşılaştığınız kasma ve donma sorununu çözmenize yardımcı olabilir.

PUBG Mobile popülerliğini kaybetmeye başladı

Popüler Battle Royale oyununun mobil versiyonunu PC&#;de oynayan oyuncuların çoğu, PUBG Mobile PC çökme sorununu nasıl çözeceğini merak ediyor. O halde bu sorunu çözmek için nasıl bir yöntem uygulanmalıdır?

Mart &#;de tanıtılan PUBG Mobile, çok kısa sürede tüm dünyada büyük bir popülerlik kazandı. Oyun, Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlar için geliştirildi ve birçok bilgisayar oyuncusu tarafından imreniliyor. Battle Royale türünün güzel bir örneği olan PUBG Mobile, PC&#;de ancak emülatör aracılığı ile oynanabiliyor. Aksi takdirde oyunu oynamak mümkün değil. Oyunu emülatör üzerinden oynamak isteyen bazı oyuncularda takılma ve donma sorunları olabiliyor.

iOS için PUBG Mobile indir

Android için PUBG Mobile indir

Bilgisayarınızda emulator oyununu açarken çökme ve donmalar yaşıyorsanız öncelikle bilgisayarınızın emülatörün sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun. Örneğin Gameloop için minimum sistem gereksinimleri aşağıdaki gibidir:

  • İşlemci: Intel Dual Core / AMD GHz
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce / GT, AMD Radeon HD /
  • RAM: 3 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 7 / 8 / / 10
  • DirectX:
  • Depolama Alanı: 1 GB kullanılabilir alan

PUBG Mobil PC kasma sorunu nasıl düzeltilir

  • Arka planda çalışan gereksiz programları kapatın.
  • Azaltılmış oyun grafikleri.
  • Gameloop ayarlarını değiştirin.
  • Virüsten koruma programını devre dışı bırakın.
  • Bilgisayarın güç modunu değiştirin.
  • Video kartınızı güncelleyin.
  • Emülatör güncellemesi

Arka planda çalışan gereksiz programları kapatın

  • Ctrl Shift Esc kısayolunu kullanın.
  • Görev Yöneticisi açılacaktır.
  • Arka planda çalışan gereksiz programlara sağ tıklayın.
  • &#;Görevi sonlandır&#;ı seçin.

Oyun grafiklerini azaltın

  • Öykünücüyü açın.
  • Oyuna girin
  • Oyun ayarlarını görüntüleyin.
  • Grafik bölümünü &#;kayan&#; yapın.
  • kare hızını &#;Aşırı&#; olarak ayarlayın. Düzgünleştirme
  • altında, &#;Kapat&#;ı seçin.

Gameloop ayarlarını değiştir

  • Gameloop&#;u açın.
  • Ayarlar sayfasına bakın.
  • Motor ayarları kategorisine gidin.
  • DirectX Seçeneklerini Seçin
  • &#;Yapılandırma Ayarları&#; seçeneğini devre dışı bırakın.
  • &#;Bellek Ayarları&#;nı RAM&#;e uyacak şekilde ayarlayın.
  • &#;CPU Ayarları&#;nda işlemci çekirdeklerinin yarısını belirtebilirsiniz.
  • &#;Çözünürlük Ayarları&#; altında desteklenen bir çözünürlük seçin.
  • &#;Ekran DPI&#; parametresi olarak ayarlanabilir.
  • &#;Oyun Ayarları&#; sekmesine gidin.
  • &#;Oyun Çözünürlüğü&#;nü grafik kartınıza göre ayarlayın.
  • Oyun kalitesini Pürüzsüz olarak ayarlayın.
  • &#;FPS&#;yi &#;Standart&#; olarak ayarlayabilirsiniz.

Antivirüsü devre dışı bırakın

Bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabilir. Bazı kötü amaçlı programlar bilgisayarınızın performansını etkileyebilir. Bu nedenle sistemde virüs olup olmadığını öğrenmek için ücretsiz bir antivirüs yazılımı kullanabilirsiniz. Sisteminizi taramak ve virüslerden kurtulmak için bu programları kullanabilirsiniz.

PC&#;nin güç modunun değiştirilmesi

Battle Royale&#;ı dizüstü bilgisayarda oynuyorsanız, güç modunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Dizüstü bilgisayar modelleri, daha uzun şarj süreleri sağlamak için güç modu seçenekleri sunar. Ekranın sağ alt köşesindeki pil simgesine tıklayın, ardından En İyi Performans&#;ı seçin.

Ekran kartınızı güncelleyin

Ekran kartı sürücünüz güncel değilse, video oyunlarında performans sorunları yaşayabilirsiniz. Bu sebeple bilgisayarınızın ekran kartını yükseltebilirsiniz. Uygun sürücüyü resmi Nvidia veya AMD web sitesinden indirip yükleyebilirsiniz. Sürücü güncelleme programlarını da kullanabilirsiniz.

Emilatör güncelleme

Kullanmakta olduğunuz emilatörün güncel sürümünü kullanmamanız bazı sorunlara neden olabilir. Bu, performans kaybına neden olabilir. Emilatörün soruna neden olup olmadığını görmek için bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin.

PUBG MOBİLEPUBG Mobile kasma sorunu

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir