bağırsak kurdu kilo aldırır mı / Bağırsak kurdu.. ( kilo alamama sorunu ) | DonanımHaber Forum » Sayfa 7

Bağırsak Kurdu Kilo Aldırır Mı

bağırsak kurdu kilo aldırır mı

Bağırsak Kurdu Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Düşürülür?

Ba&#;&#;rsak Kurdu Nedir?

Ana ba&#;&#;rsak parazitlerinden olan ba&#;&#;rsak kurdu k&#;l kurtlar&#;, yass&#; solucanlar, tenyalar ve kancal&#; kurtlar olarak farkl&#; çe&#;itlere ayr&#;lmaktad&#;r. Gözle görülemeyen yumurtalar&#;n a&#;&#;z yolu ile al&#;narak belirli süre sonras&#;nda sindirim sisteminde kurtçuk &#;ekline dönü&#;mesiyle ba&#;&#;rsak kurdu olu&#;maktad&#;r.

Ki&#;ileri konak olarak kullanan ba&#;&#;rsak kurtlar&#;, ki&#;ilerin beslenmesine ba&#;l&#; olarak büyümektedir. Ço&#;ald&#;klar&#; zaman ki&#;inin sa&#;l&#;&#;&#;n&#; ve geli&#;imini olumsuz olarak etkiledi&#;i için geç kal&#;nmadan tedaviye ba&#;lanmal&#;d&#;r.

Ba&#;&#;rsak Kurdu Neden Olur?

Olu&#;um nedenleri birçok farkl&#; faktöre göre de&#;i&#;en ba&#;&#;rsak kurdu önemli sorunlar&#;n ba&#;&#;nda gelmektedir. Ki&#;ide birçok belirti ortaya ç&#;karan ba&#;&#;rsak kurdunun görülmesinin temel nedenleri &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

  • Enfekte hayvanlar&#;n az pi&#;en etlerini tüketmek
  • Kirlenmi&#; toprak tüketmek
  • Kötü temizlik
  • Kötü hijyen
  • D&#;&#;k&#; ile temas etmek
  • Kirlenmi&#; su tüketmek
  • Ki&#;isel bak&#;ma özen göstermemek
  • Sebzelerin ve meyvelerin iyice y&#;kanmadan tüketilmesi
  • Ortak kullan&#;m alan&#; olan tuvaletler ve toplu ta&#;&#;ma araçlar&#;
  • Parazit yumurtalar&#; dökülen çar&#;aflarla temas etmek

Ba&#;&#;rsak Kurdu Belirtileri Nelerdir?

Özellikle çocuklar ba&#;&#;rsak kurtlar&#;na kar&#;&#; oldukça duyarl&#;d&#;r. Birçok nedene ba&#;l&#; olarak görülen ba&#;&#;rsak kurdunun ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemi zay&#;flayan ki&#;ilerde görüldü&#;ü belirtilmektedir. Buna ba&#;l&#; olarak çocuklarla beraber ya&#;l&#;larda da ba&#;&#;rsak kurtlar&#; çok s&#;k görülebilmektedir.

Yap&#;lan ara&#;t&#;rmalara göre, geli&#;mekte olan ülkelerde ya&#;ayan insanlar&#;n yüzde 10’unda ba&#;&#;rsak kurtlar&#; görülebilmektedir. Kirlenen kaynaklardan gelen sular&#;n tüketilmesi nedeni ile risk alt&#;ndaki ki&#;ilerin say&#;s&#; daha da artmaktad&#;r. Rahats&#;zl&#;&#;&#;n tedavi edilebilmesi için ba&#;&#;rsak kurdu belirtileri çok önemlidir. Erken te&#;his ve tedavi için yol gösteren temel belirtiler &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

  • Kar&#;n a&#;r&#;s&#;
  • A&#;&#;zdan salyalar&#;n akmas&#;
  • Uyurken a&#;&#;zdan su akmas&#;
  • A&#;&#;z kokusu
  • D&#;&#;k&#; k&#;vam&#;n&#;n çok s&#;k de&#;i&#;mesi
  • Kilo kayb&#;
  • Mide bulant&#;s&#;
  • Kilo almada güçlük
  • Ciltte ka&#;&#;nt&#;
  • Geli&#;im gerili&#;i
  • Akci&#;er ve karaci&#;erde a&#;r&#;
  • Geceleri anüste meydana gelen ka&#;&#;nt&#;
  • Kans&#;zl&#;k
  • Halsizlik
  • Beslenme bozuklu&#;u
  • &#;shal
  • Kusma
  • Sinirlilik hali
  • Kar&#;nda &#;i&#;lik
  • Makatta kas&#;nt&#;
  • Çabuk ac&#;kma hissi
  • D&#;&#;k&#;da kurtlar görülmesi
  • Vücut direncinin zay&#;flamas&#;
  • Di&#; g&#;c&#;rdamas&#;
  • Burun ka&#;&#;nt&#;s&#;
  • Ba&#; a&#;r&#;s&#;
  • Uyku bozuklu&#;u

Ba&#;&#;rsak Parazitleri Kilo Ald&#;r&#;r M&#;?

Son dönemlerde birçok ki&#;ide görülmeye ba&#;layan ba&#;&#;rsak kurdu çe&#;itli etkileri ile ya&#;am kalitesini dü&#;ürmektedir. Sindirim sistemi için çok önemli bir yere sahip olan ba&#;&#;rsaklar ide ve anüs aras&#;nda bulunmaktad&#;r.

Sindirim ve bo&#;alt&#;m sistemi üzerinde çok önemli etkiler yaratan ba&#;&#;rsak kurdu ki&#;inin kilosunu da etkileyebilmektedir. Zay&#;flamak isteyen birçok ki&#;ide ba&#;&#;rsak kurtlar&#; nedeni ile kilo verme durmaktad&#;r. Bu nedenle gerekli tedavi sonras&#;nda istenilen kilo verme de ba&#;layacakt&#;r.

Ba&#;&#;rsak kurdu olan ki&#;ilerin zay&#;flad&#;&#;&#; kan&#;s&#; oldukça yanl&#;&#;t&#;r. Çünkü bu rahats&#;zl&#;&#;&#; ya&#;ayan ki&#;ilerin h&#;zla kilo ald&#;&#;&#; görülmektedir. Vücudunda parazit olan ki&#;ilerin h&#;zl&#; kilo ald&#;&#;&#; klinik çal&#;&#;malar ile kan&#;tlanm&#;&#;t&#;r. Çünkü ba&#;&#;rsak parazitleri metabolizmay&#; olumsuz etkilemektedir.

Ba&#;&#;rsak Kurdu &#;çin Hangi Doktora Gidilir?

Hemen herkeste görülebilme olas&#;l&#;&#;&#; olan ba&#;&#;rsak kurdunda do&#;ru tedavi yöntemleri ile k&#;sa sürede tedavi edilebilmektedir. Bunun için öncelikle do&#;ru bölüme giderek hastal&#;&#;&#;n te&#;his edilmesi gerekmektedir.

Ba&#;&#;rsak kurduna yakalanan bireyler ba&#;&#;rsak kurdu için hangi doktora gidilir sorusunu ara&#;t&#;rmaktad&#;r. Ba&#;&#;rsak kurdu rahats&#;zl&#;&#;&#;na yakalanan ki&#;iler çocuk ise Çocuk Hastal&#;klar&#; Uzman&#;ndan destek al&#;nmal&#;d&#;r. Çocuk doktorlar&#; gerek duyduklar&#;nda Dahiliye ya da Gastroenteroloji bölümüne yönlendirmektedir. Yeti&#;kinler de yine Dahiliye, Gastroenteroloji ya da Klinik Mikrobiyoloji doktorlar&#;na gidebilirler.

Ba&#;&#;rsak Kurdu Nas&#;l Dü&#;ürülür?

Ba&#;&#;rsak kurdu tedavisinde de&#;i&#;ik yöntemler kullan&#;larak ba&#;&#;rsak kurdunun dü&#;ürülmesi hedeflenmektedir. Ba&#;&#;rsak parazitlerinin dü&#;mesi için doktorlar taraf&#;ndan en s&#;k reçete edilen ilaçlar pirantel ve mebendazoldur. Ancak iki ya&#;&#;ndan büyük çocuklar ve eri&#;kinler için ya&#; ya da kiloya bak&#;lmadan tek doz oral yol ile mg olarak verilmektedir.

Enfeksiyon bir eve girdi&#;i zaman ailenin tüm bireylerinin tedavi olmas&#; önerilir. Ba&#;&#;rsak kurduna yakalanan ki&#;ilerin s&#;k du&#; yapmas&#; gerekmektedir. Bununla beraber t&#;rnaklar&#;n uzat&#;lmamas&#; ve k&#;sa kesilmesi faydal&#; yöntemlerden biridir. Odalar iyi bir &#;ekilde havaland&#;r&#;lmal&#; ve çar&#;aflar y&#;kanmal&#;d&#;r. Bu yöntemler faydal&#; olmad&#;&#;&#; zaman cerrahi yöntemler ile ba&#;&#;rsak kurtlar&#; al&#;nmaktad&#;r.

Ba&#;&#;rsak Kurdunu Döken &#;ifal&#; Bitkiler Nelerdir?

Ba&#;&#;rsaklarda tutulduklar&#; dönemlerde sa&#;l&#;&#;a zarar&#; olan ba&#;&#;rsak kurdu için ilaç tedavisine gerek kalmadan uygulayabilece&#;iniz bitkisel yöntemler bulunmaktad&#;r. Ciddi a&#;r&#;ya ve baz&#; di&#;er sorunlara neden olan ba&#;&#;rsak kurtlar&#; için faydal&#; olan bitkiler &#;unlard&#;r:

Limon – Nane: Sindirim özelli&#;ine sahip olan nane ile antibiyotik özelli&#;e sahip limonun bir arada kullan&#;lmas&#; ile ba&#;&#;rsak kurduna son verebilirsiniz. 2 yemek ka&#;&#;&#;&#; naneyi s&#;cak su ile kar&#;&#;t&#;rd&#;ktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin. Kar&#;&#;&#;m&#; süzün ve üzerine limon suyu ile tuz ekleyerek günde iki kere tüketin.

Hint ya&#;&#; – Süt: Parazitlerden kurtulmay&#; kolayla&#;t&#;ran yöntemlerden biridir. Ba&#;&#;rsak i&#;levlerini destekleyen bu ikili sayesinde ba&#;&#;rsak kurdu diye bir sorununuz kalmayacak. 1 bardak süt ile beraber 1 çorba ka&#;&#;&#;&#; Hint ya&#;&#;n&#; &#;s&#;tarak günde bir kere tüketin. Bu kar&#;&#;&#;m&#; 1 hafta uygulayabilirsiniz.

Hindistan Cevizi: Hindistan cevizi ve buna benzer bitkilerin yumu&#;at&#;c&#; özellikleri bulunmaktad&#;r. Organizmalar nedeni ile meydana gelen enfeksiyonlar&#;n tedavisinde etkilidir. Bir bardak Hindistan cevizi suyu ile 1 parça rendelenen Hindistan cevizini pürüzsüz olana kadar kar&#;&#;t&#;r&#;n. Bu kar&#;&#;&#;m&#; günde 2 – 3 kez tüketebilirsiniz.

Tuz – Karabiberli Domates: Lezzeti çok be&#;enilen bu ikilinin sindirim sistemini güçlendirmeye olan etkisi büyüktür. 2 tane olgun domatesi, yar&#;m bardak suyu, karabiber ve tuzu blenderden geçirdikten sonra ba&#;&#;rsak kurdundan kurtulana kadar her gün kahvalt&#;da bu kar&#;&#;&#;m&#; tüketin.

Bal – Sar&#;msak: Alternatif tedavi yöntemlerinden biri olan bal – sar&#;msak kar&#;&#;&#;m&#; antibakteriyel özelli&#;e sahiptir. Bu özelli&#;i ile ba&#;&#;rsak kurdunu olu&#;turan mantarlar&#; yok etmektedir. 6 di&#; sar&#;msa&#;&#; havanda ezin ve cam kavanoza koyarak üzerine yar&#;m bardak bal ekleyin. Bu kar&#;&#;&#;m&#; kavanozda 3 gün kavanozun kapa&#;&#;n&#; açmadan bekletin. 3 gün sonunda günde 2 – 3 yemek ka&#;&#;&#;&#; tüketebilirsiniz.

Zerdeçal: Anti – parazit bir özelli&#;e sahip olan zerdeçal ba&#;&#;rsak kurdu tedavisinde oldukça etkilidir. Bu bitkiyi yemeklerinizde bolca tüketebilirsiniz.

Kekik: Faydal&#; sonuçlar&#; ile ba&#;&#;rsak kurdunun tedavisinde çok s&#;k tercih edilen kekik k&#;sa sürede etkisini göstermektedir. Çocuklar için bir çay ka&#;&#;&#;&#;, yeti&#;kinler için bir tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; kekik gün içerisinde iki kere tüketilmelidir. Bu i&#;lem 4 – 5 gün devam edebilir.

Ba&#;&#;rsak Kurdu Bitkisel Tedavi Saraço&#;lu

Çocuklardan büyüklere kadar her ya&#;ta görülebilen ba&#;&#;rsak kurdu için bitkisel kürleri deneyebilirsiniz. &#;brahim Saraço&#;lu taraf&#;ndan önerilen kür sayesinde ba&#;&#;rsak kurduna bitkisel tedavi uygulayarak sorundan k&#;sa sürede kurtulabilirsiniz.

2 yemek ka&#;&#;&#;&#; kadar kabu&#;undan ç&#;kar&#;lm&#;&#; olan kabak çekirde&#;ini ezin ve 3 bardak kaynam&#;&#; suyun içerisine ekleyin. Bu kar&#;&#;&#;m&#; 30 dakika kadar kaynat&#;n ve so&#;umas&#; için bekleyin. Kar&#;&#;&#;m so&#;uduktan sonra tüketebilirsiniz. 1 gün süresince fazla bir &#;ey yememeye çal&#;&#;&#;n ve suyunuza kuru erik kar&#;&#;t&#;rarak tüketin.

Bağırsak Kurdu Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Düşürülür?

Son zamanlarda en çok merak edilen sorulardan biri bağırsak kurdunun yani bağırsak parazitlerinin kilo yapıp yapmadığıdır.

Bağırsak Parazitleri Kilo Yapar mı?

Sindirim sisteminde oldukça önemli bir yere sahip olan bağırsaklar anüs ve midenin arasında bulunmaktadır. Bu organ 2'ye ayrılmakta ve ince, kalın bağırsak şeklinde isimlendirilmektedir. Besinlerin emilim görevinden ince bağırsak sorumludur. Sindirim atıklarını boşaltan ise kalınbağırsaktır. Bağırsakların sağlıklı ve verimli bir şekilde çalışması önemlidir. Kilo almanın asıl nedeni karbonhidrat, yağ ve protein tüketimlerinin dengesizliğidir. Hepsinin birbirlerine dengeli olarak tüketilmeleri gerekir. Mikroorganizmaların sayısı ve dengesizliğinin kontrolsüz bir şekilde kilo almaya, zayıflayamamaya neden olduğu söylenmektedir.

Bağırsak Parazitleri Kilo Yapar mı? Kilo Vermeyi Engeller mi?

Yüz trilyon hücrenin insan vücudunda yer aldığı ifade edilmektedir. Bu hücrelerin on katı oranında yararlı bakterilerin var olduğu söylenmektedir. Bebek dünyaya geldikten üç gün sonra bağırsak içerisindeki bakteriler meydana gelmeye başlamıştır. Yapılan araştırmalara göre bağırsak problemi olan kişilerde sağlıklı olan bağırsak bakterilerinin artması için destek ürünleri verilmektedir. Bu araştırmada ürünlerin açlık hormonlarında yaşanan düşüş, doygunluk hormonlarındaki artışla direkt olarak ilişkili olduğu belirtilmiştir. İdeal kiloda olan ya da kilolu olan kişilerin bağırsaklarında bulunan yararlı bakterilerin artmasına yönelik yapılan çalışmalar insülin- doygunluğu, tokluk şekeri-açlığı iyileştirmek için faydalı olmuştur.

Bağırsak Paraziti İçin Alınabilecek Önlemler Nelerdir?

  • Bebeklere hazırlanan mamadan önce ellerin mutlaka yıkanması gerekir. Temiz olan suların kaynatılarak kullanılması önerilmektedir. Yaşı biraz daha büyük olan çocukların el temizliğine özen gösterilmesi gerekir. Dikkat edilmediği taktirde okul şeklindeki kalabalık alanlardan bulaşma olasılığı bulunur.
  • Çocukların yemek öncesi ve sonrası, tuvalet sonrası, sokaktan gelindiği zaman ellerinin yıkanıp yıkanmadığı kontrol edilmelidir. El yıkama alışkanlığı olmayan çocuklara bu alışkanlıkların kazandırılması gerekir. Parazitlerin yumurtası tırnakların arasında bulunabilmektedir. Bu yüzden tırnak temizliği ve kesimine dikkat edilmelidir.
  • Tüketilen suyun temiz olması gerekir. Kabuklu olarak tüketilen meyve, sebzelerin iyi bir şekilde yıkanması önerilir.
  • Az pişmiş, çiğ et gibi besinlerin tüketilmesi bağırsak şeritlerinin bulaşmasına yol açar. Etlerin veteriner kontrolünde kesilmesi ve tam pişmiş olarak tüketilmesi tavsiye edilir.
Bağırsak Kurdu Nasıl Bulaşır?

Bağırsak kurdu yumurtaları yatak çarşafı, iç çamaşırı gibi eşyalarda bulunabilmektedir. Çamaşırlar yüksek bir ısı oranında yıkanmalıdır. Kıl yumurtalarının olduğu bir örtünün silkelenmesi yumurtaların havaya saçılmasına neden olur. Havaya saçılan yumurtalar ise solunum yolu ile alınmakta ve bulaşmaktadır. Özellikle çocukların olduğu ana okulu, okul gibi yerler düzenli olarak havalandırılmalıdır. Oyuncak, kapı kolu, tuvalet, yemek alanları, kreş gibi yerlerin temizliği ihmal edilmemeli ve özenli bir şekilde yapılmalıdır. Suların düzenli olarak dezenfekte edilmemesi halinde giardiya ismindeki salgınlar meydana gelmektedir. Suyun rutin olarak klorlanması ise giardiya kistlerinin ölümüne yol açmayabilir. Bu durumdan dolayı yüzey suyunun kullanıldığı alanlarda süzme, çöktürme görevlerinin yerine getirilmesi önemlidir.

Hot Shapers ile Yağ Yak!
Üstelik Şimdi İndirimde!

  • bağırsak parazitleri kilo yapar mı

Kıl kurdu kilo aldırır mı, zayıflatır mı, nasıl geçer evde?

K&#;l kurdu yumurtalar&#;n&#;n yanl&#;&#;l&#;kla yutulmas&#; ya da nefes alma esnas&#;nda vücuda girmesi ile olu&#;maktad&#;r. Çok küçük olan bu yumurtalar ba&#;&#;rsaklara yerle&#;erek çatlar ve birkaç hafta içerisinde yeti&#;kin bir solucana dönü&#;ür. Bu gibi durumlarda neler yapman&#;z gerekti&#;ini ö&#;renmeniz, ya&#;ayaca&#;&#;n&#;z sorunu ortadan kald&#;racakt&#;r. K&#;l kurduna ne iyi gelir bitkisel tedavisi var m&#;d&#;r? K&#;l kurdundan kurtulman&#;n yollar&#; nelerdir?

K&#;l Kurdu Nas&#;l Görülür?

Yayg&#;n bir ba&#;&#;rsak paraziti olan k&#;l kurdu nas&#;l görülür? Genelde çocukluk ça&#;&#;nda görülen k&#;l kurdunun çocuklar aras&#;nda yay&#;lmas&#; çok kolayd&#;r. Üremek ve hayatta kalmak için insan vücudunu kullanan k&#;l kurdu hayvanlarda görülmemektedir. K&#;l kurdu küçük ve iplik parças&#; &#;eklinde görülmektedir.

Alt&#; hafta kadar ya&#;ayabilen k&#;l kutlar&#; çok küçüktür. Bu nedenle gözle görülmesi çok zordur. K&#;l kurdu görülen ki&#;ilerde ka&#;&#;nt&#; ile rahats&#;zl&#;k hissinden ba&#;ka bir rahats&#;zl&#;k görülmez. K&#;l kurdu yumurtalar&#;n&#;n genel olarak bulundu&#;u yerler &#;unlard&#;r:

  • Havlu
  • Yatak örtüsü
  • Tuvalet
  • K&#;yafetler
  • Bardaklar
  • Yiyecekler
  • Mutfak tezgah&#;
  • Oyuncaklar
  • Okul s&#;ralar&#;
  • Kum havuzlar&#;

K&#;l Kurdu Zararlar&#; Nelerdir?

Özellikle çocuklarda görüldü&#;ü için k&#;l kurdu zararlar&#; nelerdir merak edilmektedir. Tipik k&#;l kurdu enfeksiyonlar&#;n&#;n ciddi bir soruna yol açmad&#;&#;&#; söylenmektedir. Ancak çok nadir olarak yo&#;un bir &#;ekilde görülen k&#;l kurdunun kad&#;n üreme organlar&#;nda enfeksiyona neden olaca&#;&#; belirtilmektedir. Çok s&#;k olmamakla beraber k&#;l kurdunun zararlar&#; &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

Kilo Kayb&#;: &#;iddetli bir &#;ekilde görülen k&#;l kurdu enfeksiyonu, vücut için önemli olan besinleri emerek kilo kayb&#;na neden olmaktad&#;r.

&#;drar Yolu Enfeksiyonu: A&#;&#;r k&#;l kurdu istilas&#;nda kad&#;nlarda idrar yolu enfeksiyonu görülmektedir. Mesaneye giren solucan sistite neden olmaktad&#;r.

Apandisit: K&#;l kurtlar&#; apandisite neden olabilmektedir.

Kar&#;n Bo&#;lu&#;unda Enfeksiyon: Anal bölgeden girerek fallop tüplerine ve vajinaya ula&#;an k&#;l kurtlar&#; çe&#;itli enfeksiyonlara neden olmaktad&#;r.

Cilt Enfeksiyonu: &#;iddetli bir &#;ekilde görülen ka&#;&#;nt&#;, ciltteki enfeksiyon oran&#;n&#; art&#;rmaktad&#;r.

K&#;l Kurdu Vajinaya Zarar Verir Mi?

Genelde kad&#;nlarda ve çocuklarda görülen k&#;l kurdunun zararlar&#;n&#; anlatt&#;k. Bununla beraber k&#;l kurduvajinaya zarar verir mi? Merak ediyorsan&#;z, k&#;l kurdunun dü&#;ük bir ihtimal olsa da vajinaya zarar verebilece&#;i söylenmektedir. Kad&#;nlarda anal bölgesinden vücuda giren k&#;l kurdu ilk olarak vajinaya, oradan fallop tüplerine ve pelvik organlar&#;n&#;n çevresine ula&#;abilmektedir. Bu durumda vajinada iltihap ve enfeksiyon görülme riski artmaktad&#;r.

K&#;l Kurdu Kilo Kayb&#; Yapar M&#;? K&#;l Kurdu Kilo Almay&#; Engeller Mi?

Ba&#;&#;rsaklarda ya&#;ayan parazitlerin birçok farkl&#; türü bulunmaktad&#;r. Bu türler ayn&#; anda bir ki&#;ide görülebilmektedir. Bu nedenle do&#;ru te&#;his için tahlil yap&#;lmas&#; önerilmektedir. K&#;l kurdu görülen ki&#;ilerde kilo kayb&#; oldu&#;u gözlenmektedir. Bu nedenle k&#;l kurdu kilo kayb&#; yaparm&#; sorusuna evet cevab&#; verilebilir. Ba&#;&#;rsaklara yerle&#;en k&#;l kurtlar&#;, buradaki besin maddelerini tüketirler. Bu durum kilo kayb&#;na neden olabilece&#;i gibi ki&#;inin kilo almas&#;na da engel olur.

K&#;l Kurdu D&#;&#;ar&#; Ç&#;kar M&#;?

Birçok ki&#;inin korkmas&#;na neden olan k&#;l kurdunun genelde ciddi bir zarar&#; olmaz. Ancak yine de insanlar&#; tedirgin eden bu durumda k&#;l kurdu d&#;&#;ar&#; ç&#;kar m&#; merak edilmektedir. Ba&#;&#;rsaklarda olu&#;an k&#;l kurdu parazitleri ilerleyerek anüsten d&#;&#;ar&#;ya ç&#;kabilmektedir.

K&#;l Kurdu Nas&#;l Geçer Evde?

K&#;l kurdundan yak&#;nan ki&#;iler, evde bu sorundan kurtulman&#;n yollar&#;n&#; aramaktad&#;rlar. K&#;l kurdu ya&#;anmas&#; durumunda yumurta incelemesi yap&#;larak o yumurtaya etki eden ilaç reçete edilmektedir. Ancak k&#;l kurdu nas&#;l geçer evde do&#;al yöntemleri var m&#;d&#;r? K&#;l kurduna evde uygulayabilece&#;iniz do&#;al yöntemler bulunmaktad&#;r. Kabak çekirde&#;i ya&#;&#; ve Hindistan cevizi ya&#;&#; gibi do&#;al ya&#;larla k&#;l kurdunu geçirebilirsiniz.

K&#;l Kurduna Ne &#;yi Gelir Bitkisel?

Bütün rahats&#;zl&#;klarda faydalan&#;lan do&#;al bitkiler, k&#;l kurdu sorunundan da kurtulmaya yard&#;mc&#; olmaktad&#;r. Kolay bir &#;ekilde bulabilece&#;iniz ve uygulayabilece&#;iniz bu bitkisel yöntemler &#;unlard&#;r:

Zerdeçal: Ba&#;&#;rsak kurtlar&#;n&#; en k&#;sa sürede vücuttan atman&#;za yard&#;mc&#; olan zerdeçal do&#;al bir antibiyotiktir. Yedi&#;iniz besinlerin üzerine zerdeçal ekleyerek tüketti&#;iniz zaman d&#;&#;k&#; yoluyla k&#;l kurdundan kurtulabileceksiniz.

Kekik: Vücudu ar&#;nd&#;rarak k&#;l kurtlar&#;ndan temizleyen kekik suyunu hem sabah hem de ak&#;am düzenli olarak içmelisiniz.

Papatya Çay&#;: Bir di&#;er do&#;al bitki olan papatyay&#; sabah ve ak&#;am olmak üzere bir fincan tüketerek k&#;l kurduna fayda sa&#;layabilirsiniz.

Ye&#;il Çay: S&#;k s&#;k idrara ç&#;kmay&#; sa&#;layan ye&#;il çay ile vücudunuzdaki zararl&#; toksinlerin d&#;&#;ar&#; at&#;lmas&#;n&#; sa&#;layabilirsiniz.

Sar&#;msak: Vücudu enfeksiyonlara kar&#;&#; koruyan sar&#;msa&#;&#; k&#;l kurdu tedavisinde de kullanabilirsiniz. Sar&#;msa&#;&#; çi&#; olarak tüketmeniz ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminizi güçlendirerek k&#;l kurdunun yay&#;lmas&#;n&#; engellemektedir.

K&#;l Kurdu Vazelin Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

Vazelinin içeri&#;inde bulunan güçlü kimyasallar, k&#;l kurdunun büyümesini ve yay&#;lmas&#;n&#; engellemede oldukça etkilidir. Bu nedenle k&#;l kurdu vazelin nas&#;l kullan&#;l&#;r bilinmesi gerekmektedir. Hint ya&#;&#; ile vazelini kar&#;&#;t&#;rarak enfekte deriye e&#;it &#;ekilde uygulayabilirsiniz dakika bekledikten sonra sabun ve &#;l&#;k su ile y&#;kayabilirsiniz.

Yeti&#;kinlerde K&#;l Kurdu

Genelde çocuklarda görüldü&#;ü için yeti&#;kinlerde k&#;l kurdu görülür mü pek bilinmemektedir. Çocuklarda daha s&#;k görülse de, yeti&#;kinler de bu sorun ile kar&#;&#; kar&#;&#;ya kalabilmektedirler. Bula&#;&#;c&#; bir özelli&#;i bulunan k&#;l kurdunun tedavisinde bitkisel yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Ancak k&#;l kurdu ilerledi&#;i zaman mutlaka bir hekime görünmeniz gerekmektedir.

Sirke K&#;l Kurdunu Dü&#;ürür Mü?

Çe&#;itli hastal&#;klar&#;n tedavisinde kullan&#;lan sirke k&#;l kurdunu dü&#;ürür mü? Doktora gitmek istemeyen ki&#;iler evde sirke kullanarak k&#;l kurdunun dü&#;mesini sa&#;layabilirler. Bilimsel bir kan&#;t&#; bulunmamas&#;na kar&#;&#;n sirke kullanan ki&#;ilerin k&#;l kurdunun dü&#;mesini sa&#;lad&#;&#;&#; görülmektedir. Sar&#;msak ile elma sirkesini bir kavanozda beklettikten sonra içebilirsiniz. Sar&#;msak tüketmek istemeyenler bir bardak su içerisine iki tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; elma sirkesi ekleyerek içebilirler.

K&#;l Kurdu Bitkisel Tedavisi &#;brahim Saraço&#;lu

Bitkisel tedavi denildi&#;i zaman ak&#;llara ilk gelen isim olan &#;brahim Saraço&#;lu, k&#;l kurdundan kurtulmak için de bitkisel bir tedavi yöntemi oldu&#;unu belirtmi&#;tir. K&#;l kurdu bitkisel tedavisi &#;brahim Saraço&#;lu tarifi a&#;a&#;&#;da aktar&#;lm&#;&#;t&#;r. Tarif için gerekli olan malzemeler &#;unlard&#;r:

  • 1 bardak su
  • 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; kekik

1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; kekik 1 bardak su ile yutulmal&#;d&#;r. Bu kar&#;&#;&#;m&#; hem ö&#;leden önce hem de ö&#;leden sonra tüketmelisiniz. Bununla beraber, k&#;l kurdu tedavisinde kabak çekirde&#;i ya&#;&#; kullan&#;lmas&#; da önerilmektedir. Bir tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; kabak çekirde&#;i ya&#;&#;n&#; salatalar&#;n&#;za ekleyerek kullanabilirsiniz.

Vücuttaki Parazit Nas&#;l Temizlenir?

Hayat&#;n içerisinde herhangi bir yerde ve &#;ekilde bula&#;abilen parazitler ki&#;ilere rahats&#;zl&#;k vermektedir. En yayg&#;n ba&#;&#;rsak kurdu olan k&#;l kurdu, okul ça&#;&#;ndaki çocuklar aras&#;nda çok kolay bula&#;abilmektedir. Bu nedenle vücuttaki parazit nas&#;l temizlenir önemlidir. Parazit tedavisi son derece kolayd&#;r. Parazitler tespit edildikten sonra yeniden olu&#;mas&#;n&#; önlemek için tedavi uygulanmaktad&#;r. Bu a&#;amada tüm ailenin parazit tedavisi görmesi önerilmektedir. Doktor taraf&#;ndan önerilen ilaçlarla tedavi sonras&#;nda parazitler vücuttan temizlenir. Bununla beraber, yukar&#;da söyledi&#;imiz bitkisel tedavilerle vücudunuzdaki parazitleri temizleyebilirsiniz.

3 Saatte K&#;l Kurdu Nas&#;l Dökülür?

K&#;l kurdunun etkilerinden kurtulmak isteyen ki&#;iler, 3 saatte k&#;l kurdu nas&#;l dökülür ö&#;renmek istemektedirler. K&#;l kurdundan k&#;sa sürede kurtulmak için sabahlar&#; aç kar&#;na bal ve kudret nar&#; kar&#;&#;&#;m&#;ndan 1 çorba ka&#;&#;&#;&#; tüketebilirsiniz. Ayr&#;ca sabahlar&#; aç kar&#;na çi&#; kabak çekirde&#;i yemekte k&#;l kurdunun dökülmesine yard&#;mc&#; olmaktad&#;r.

K&#;l Kurdu &#;lac&#; Fiyat&#; Eczane

K&#;l kurdu tedavisinde önerilen çe&#;itli ilaçlar bulunmaktad&#;r. Baz&#; ilaçlar reçetesiz al&#;nabilirken baz&#; ilaçlar doktorun reçete etmesi ile kullan&#;labilmektedir. K&#;l kurdu için kullan&#;lan ilaçlar Sitrax, Kontil, Nidazol, Pirantel Pomat ve Andozol olarak de&#;i&#;mektedir. K&#;l kurdu tedavisinde kullan&#;lan bu ilaçlar&#;n fiyat&#; oldukça uygundur. Eczanelerden temin edebilece&#;ini bu ilaçlar&#; doktorunuza dan&#;&#;madan kullanmay&#;n&#;z.

Kıl kurdu kilo aldırır mı, zayıflatır mı, nasıl geçer evde?

G&#;nd&#;z Tezmen: Bağırsak parazitleri kiloyu engeller mi?

Haberin Devamı

M.Güler İstanbulBağırsaklarda yaşayabilen parazitlerin bir çok cinsi var. Tek bir hücreden oluşan bulunabileceği gibi, boyu bir kaç metreye ulaşanları da bulunabilir. Bu kadar değişik cinsleri bulunabilen zararlıların hepsini birden etkileyecek tek bir ilaç söz konusu olamaz. Paraziti görmüş olmanız ve bunu eczacıya tarif etmeniz de çözüm değil. Çünkü bir insanda birden çok cinste parazit aynı anda bulunabilir.

Bu nedenle, dışkı tahlili yapılmalı bağırsağınızda bulunan parazitin ya da parazitlerin cinsleri belirlenmeli ve bu sonuca göre bir hekimin belirleyeceği ilaç ya da ilaçlar, hekimin belirleyeceği dozda ve sürede kullanılmalıdır.

Dikkat edin, bir eczaneye danışarak ilaç alın demiyorum. Hastalığın ayrıntısı ve hastanın bünyesini bilmeden ilaç kullanmak sakıncalı.

Bir yandan hastalık gibi sağlığınızı ve belki de hayatınızı tehdit eden bir riski, diğer yandan da bazı hallerde ciddi yan etkileri olan ilaç gibi bir kimyasal maddeyi göze alıyorsunuz. Sağlığınızı ve hayatınızı bu kadar hafife almayın.

Bir hekim olmamama rağmen, benden de kesin teşhis ve ilaç tavsiyesi beklemeyin lütfen. Sizin tariflerinize dayanarak bünyenizi tanımadan bir tavsiye yanlış olur, ben sizin sağlığınıza saygımdan dolayı bunu yapmak istemiyorum.

Bağırsak parazitleri ile kilo alamama arasında ilişki genellikle düşünülür ama bu ilişki sanıldığı kadar çok güçlü değildir. Bu ilişkinin düşünülmesi, parazitlerin bağırsaklarda yaşaması ve gıdalara ortak olmasındandır. Bunun bir neden olabilmesi için, büyük cinsteki parazitlerin çok yoğun miktarda bulunması gerekir. Bu da pek rastlanılan bir durum değildir.

Eğer parazitler nedeniyle bağırsak tahrişi oluyor. bu da kendini sürekli ishalle gösteriyorsa, gıda emilimi azaldığı için kilo alamama durumu ortaya çıkar. Bir de, bağırsak paraziti olanlarda bulantı oluyorsa, bunun ileri düzeyde olması hali de beslenmeyi bozabilir.

Her iki olasılık da pek sık rastlanmadığı için kilo eksikliğini bağırsak parazitleriyle ilişkilendirmek pek doğru değil.

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır