gebze taksi ücretleri / Kocaeli’de taksi ücretlerine zam geldi - Kocaeli Haberleri

Gebze Taksi Ücretleri

gebze taksi ücretleri

Okuma Süresi: 2 dk.

Taksi Nedir?

Yapısı itibariyle sürücüsü dâhil en fazla dokuz oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan, tarifeli ücretle yolcu taşıyan M1 sınıfı ticari motorlu araçtır.

Taksi Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Taksi ücreti, ticari taksilerde her ile km başına tarife ücretine göre belirlenir. Taksi ücretleri aşağıdaki etkenlere göre hesaplanır:

Taksi ücreti hesaplama, (gidilecek mesafe (km) *km başına ücret)+ taksi açılış ücreti formülüyle yapılır. Bazı şehirlerde km başına taksi ücretleri mesafeye göre değişebilir. 

Örnek Taksi Ücreti Hesaplama

İstanbul sarı taksi açılış ücreti 12,65 TL ve km başına ücret 8,51 TL ‘dir. 

10 km’lik mesafe için:

10*8,50 + 12,65 = 97,75 TL olacaktır. 

İstanbul Taksi Ücretleri

İstanbul taksi ücretleri yılında uygulan fiyat tarifesine göre belirlenir. İstanbul’da sarı, bordo, siyah ve turkuaz renkte taksiler vardır. İstanbul taksi ücretleri renklerine göre aşağıdaki gibidir:

İstanbul Taksi ÜcretleriSarı/BordoTurkuazSiyah
Taksi Açılış Ücreti:12,65 TL11,27 TL16,66 TL
km Başına Ücret8,51 TL7,25 TL10,71 TL
Bindi İndi Ücreti:40,00 TL32,20 TL47,60

İstanbul taksi fiyatları tarifesi, köy veya semt ayırmaksızın aynıdır. 

Ankara Taksi Ücretleri

için Ankara'da taksimetre açılış ücreti 10,00 TL, kilometre ücreti 8 TL ve bindi indi ücreti minimum 25 TL'dir.  Ücretli köprü ve paralı geçişlerde ücret müşteriye aittir.  Ankara saatlik taksi ücreti minumum 36 TL'dir. 

Ankara içerisinde 5 km'lik mesafe için örnek hesaplama yapalım; 10 + 5*8 =50,00 TL yapar. 

Antalya Taksi Ücretleri

için Antalya'da taksimetre açılış ücreti 10 TL, kilometre ücreti 12 TL ve bindi indi ücreti 25 TL'dir. 

Antalya taksi ücretini 5 km için örnek hesaplayalım; 10+ 12*5 = 70 TL yapar. 

İzmir Taksi Ücretleri 

için İzmir taksimetre açılış ücreti 6 TL, kilometre ücreti 9 TL ve bindi indi ücreti 20 TL'dir.

Örnek İzmir taksi ücretini 5 km için hesaplayalım; 6 + 9*5 = 51 TL yapar. 

Taksi Bindi İndi Ücreti Nedir?

Taksi indi bindi ya da bindi indi ücreti gidilebilecek en kısa mesafe ücretidir. Genelde bir yerden bir yere giderken 2 km'den daha az mesafe gidecekseniz ödemeniz gereken ücrettir. İndi bindi ücretleri şehirlerin taksi ücreti tarifelerine göre değişir. Başlıca büyükşehirler için indi bindi ücretleri aşağıdaki gibidir:

İstanbul40 TL
Ankara25 TL
Antalya25 TL
İzmir20 TL
Bursa25 TL

Taksi 1 km Kaç TL?

Taksi 1 km başına ücreti şehirdeki taksi ücreti tarifelerine göre değişir. Başlıca büyükşehirlerin km ücretleri aşağıdaki gibidir:

İstanbul12,65 TL
Ankara8 TL
Antalya12 TL
İzmir6 TL
Bursa9 TL

Kaynaklar:

seafoodplus.info Taksi Sigortası Fiyatları 

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Ücret Tarifeleri 

Kocaeli&#;de taksi ücretlerine zam geldi. Kocaeli&#;de yılı güncel taksi ücretlerine yüzde 80 oranında zam yapıldı. Kocaeli&#;de mesafeye göre taksi ücreti hesaplamak için aşağıdaki aracı kullanabilirsiniz. Gideceğiniz mesafeyi kilometre cinsinden girin ve hesaplama düğmesine dokunun.

Kocaeli Taksi Hesaplama

Kocaeli Taksi Fiyatları

Kocaeli&#;de taksi ücretine 26 Ocak &#;te zam geldi. Kocaeli&#;de geçerli olan yılı güncel taksimetre açılış ücreti 11,50 TL, kilometre başına ücret ise 11 TL’dir. İndi bindi ücreti için 40 TL ödenir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından onaylanan Kocaeli taksi ücretleri açıklandı. Yeni tarifeye göre ödenecek miktar, taksimetrede görünen miktar kadar olacak. Yolcu, ilgili güzergahı belirttiyse, geçiş ücretleri yolcu tarafından karşılanacak. Taksimetre, yolcunun araca binmesiyle açılır ve taksimetre açılış ücretine taksinin gideceği mesafeye göre taksimetre tarafından eklenecek ücretine göre müşteriden istenecek ücret belli olur.

Uber taksi fiyatı Aydıntepe Mahallesi - Gebze Terminali

Şu anda bu yer için yakındaki Uber aracı yok

Aydıntepe Mahallesi ile Gebze Terminali arasında taksi yolculuğu ücreti gün önce yenilenmiştir.
Uber için gerçek zamanlı seyahat oranını öğrenmek için seyahat fiyatını güncelle.

Bizimle Uber taksi İstanbul tüm fiyatlarını hesaplayabileceğinizi biliyor musunuz? Uber arabalarının uygunluğunu kontrol edin: bir sonraki ucuz gezi sizi bekliyor!

* Uber taksi yolculuğu fiyatları: Aydıntepe Mahallesi, Tuzla/İstanbul, Türkiye hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişebilir. Yukarıdaki fiyatlara indirimler ve promosyon kodları dahil değildir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir