kefilsiz esnaf kredisi veren bankalar / Esnaf Kredisi Hesaplama ve Kobi Kredisi Başvurusu - monash.pw

Kefilsiz Esnaf Kredisi Veren Bankalar

kefilsiz esnaf kredisi veren bankalar

KOBİ kredisi özetle, işletme sermayesini desteklemek amacıyla borçlu cari hesap ile çalışan ve faizli geri ödemesi olan kredi türüdür. KOBİ kredileri kapsamında verilen desteğin tamamı işletmenin finansmanı amacı ile kullanılır. Esnaf kredisi ile kişisel harcama yapılması söz konusu değildir.

KOBİ’ler genellikle; mal alımı, iş yeri yenileme, taşınma, ihaleye katılma, demirbaş alımı, büyüme ve lojistik ağ kurma gibi taleplerle bankalara esnaf kredisi başvurusu yapmaktadırlar.

KOBİ kredileri 2’ye ayrılır:

  • Nakdi krediler
  • Gayri nakdi krediler

Nakdi KOBİ kredisi, adından da anlaşılacağı gibi kısa vadeli sıcak para ihtiyacını karşılamak amacıyla nakit olarak verilen kredi türüdür. Örnek olarak eşit taksitli bir kredi tipi olan, taksitli esnaf kredisi verilebilir. Orta vadede ne kadar kazanacağını bilerek, ödeme planını hazırlayan küçük ölçekli işletmeler tarafından bu esnaf kredisi türü çokça tercih edilir.

Kredili mevduat hesabı ise personel ödemeleri gibi 1 – 2 günlük kısa vadeli nakit para sıkışıklığında başvurulan bir kredi türüdür.

Gayri nakdi KOBİ kredileri için teminat mektupları örnek gösterilebilir. Döviz cinsinden ya da Türk Lirası olarak; yüklü mal alımı, bayilik başvurusu veya ihaleye katılma gibi nedenlerle başvurulan KOBİ kredisi türüdür.

monash.pw üzerinden esnaf kredisi hesaplaması, faiz oranları karşılaştırması ve KOBİ kredisi başvurusu yapabileceğiniz bankalar şunlardır: Akbank, Denizbank, Garanti BBVA Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası.

KOBİ ve Esnaf Kredisi Hesaplama

Hesapkurdu

Kredi tutarını ve vadeni seç, hemen karşılaştır

Esnaf Kredisi Faiz Oranları - 19 Haziran

TL 24 Ay Vade

Banka KredileriKredi Adı Faiz Oranı Toplam MaliyetAylık Taksit
İş Bankası Kobi Kredisi Başvurusuİş Bankası Anında Ticari Kredi%2,15 TL TL
Akbank Kobi Kredisi BaşvurusuAkbank KOBİ M&#;şterilerine &#;zel %3,99 TL TL

Hesapkurdu ile Kobi Kredisi Başvurusu

Bilgilerini gir, tüm bankaları karşılaştır

Bilgilerini gir, tüm bankaları karşılaştır

En uygun kobi kredisine kolayca başvur

En uygun kobi kredisine kolayca başvur

Kobi kredini Hesapkurdu'na özel indirimli oranlarla kullan

Kobi kredini Hesapkurdu'na özel indirimli oranlarla kullan

Hesapkurdu ile kredi başvurusu yaptığınızda bankalar kredi talebinizi anında değerlendirerek onaylar ve size daha hızlı dönüş yapar. Bankanın dönüşü ve tüm ihtiyaç kredisi süreci Hesapkurdu tarafından takip edilir.

Aylık 6 Milyon Ziyaretçimiz Ne Diyor?

Neden Hesapkurdu?

Tüm Banka ve Sigorta Şirketleri Bir Arada
40+ banka ve sigorta şirketinden teklif alın, özgürce karşılaştırın

En İyi Oranlar ve Fiyatlar
Size özel indirimli faiz oranlarından ve tekliflerinden yararlanın

Hızlı
Kredi ve sigorta tekliflerine kolayca ulaşın, anında sonuçlandırın

Ücretsiz
Hesapkurdu müşterilerinden hiçbir zaman ücret talep etmez

Hesapkurdu Güvencesi

Türkiye'nin en çok yatırım alan Fintech şirketi - Fintech Forum

Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 50 teknoloji şirketi - Deloitte

BDDK tarafından denetlenen kurum

bit SSL ile şifreleme

KOBİ Kredisi Kullanıcı Soruları

Esnaf Kredisi Veren Bankalar

  • Akbank
  • Denizbank
  • Fibabanka
  • Garanti BBVA
  • Halkbank
  • ING Bank
  • İş Bankası
  • Odeabank
  • QNB Finansbank
  • Şekerbank
  • TEB
  • Vakıfbank
  • Yapı Kredi
  • Ziraat Bankası

Esnaf Kredisi Şartları

• Şirketin veya sahiplerinin bankalarla kredi ve kredi kartı çalışmalarının yani kredi sicillerinin düzgün olması,
• Bankaya beyan edilen tüm gelirlerin yasal olarak belgelenebilmesi,
• Şirket ortaklarının krediyi onaylaması ya da şirket adına kredi kullanılmaya kredi başvurusunda bulunan kişinin noter üzerinden yetkisinin olması,
• Şirketin mali verilerinin banka değerlendirmesine göre negatif (genel olarak zarar da) olmaması,
• Şirketin genel vergi borçlarından dolayı e-haciz başlatılmamış olması,
• Aile bireylerinin oturduğu taşınmazlar esnaf kredisi için ipotek verilecekse eş rızasının olduğunu gösteren belge bankada imzalanmalı (taşınmaz sahibinin evli olması durumunda),

Senetle İşletmeye Taşıt Nasıl Alımı

İşletmenin veya sahibinin adına kredi kullanmadan senetle ve kefilsiz olarak taşıt alma imkânı çeşitli firmalarda mevcut. Genel olarak taşıt bedelinin %25’i peşin, geri kalan %75’lik kısım ise 36 aya varan senet imkânı ile taşıt alımı anında yapılabiliyor. Ayrıca işletme olarak özel bir anlaşma yapılması durumunda bu %25’lik peşinat tutarını düşürme imkânı da bulunuyor. Detaylı bilgi için Senetle Araba Satışı yazımızı inceleyin.

Esnaf Kredisi Kimlere Verilir?

KOBİ tanımı içerisinde yer alan ve vergi levhalı olarak faaliyette bulunan her türlü esnafa ve işletmelere verilebilen kredi türüdür. Ayrıca çekilecek kredinin esnaf kredisi kapsamında olabilmesi için kullanımının bireysel değil, işletme adına olması gereklidir.

İhtiyaç Kredisi mi Esnaf Kredisi mi Kullanmak Daha Avantajlı?

Esnaf (KOBİ) kredileri ile ihtiyaç kredisi arasında piyasa faiz oranları açısından çok büyük bir fark bulunmuyor. Ancak bu karşılaştırmada daha belirleyici olan unsurlar kredi tutarı, vadesi ve kullanım kolaylığıdır. İhtiyaç kredisi onay ve kullandırım süreci açısında kolay/hızlı olsa da kredi tutarı üst limitleri sınırlı ve en fazla 60 ay vade ile kullanılabilir. KOBİ kredisi ise hazır bir kredi limiti olmadığı sürece değerlendirmesi uzun ama tüketici kredilerine göre daha yüksek tutar ve vadelerde kullanılabilir. Güncel ihtiyaç kredisi faiz oranlarını görmek ve bankaları kıyaslamak için ihtiyaç kredisi hesaplama sayfamızı ziyaret edin.

Esnaf Kredisi İçin Gerekli Belgeler

Ticari nitelikte olan kredilerden istenen evrak bireysel kredilere göre daha fazla. Bunun nedeni işletmelerin finansal durumlarının ölçülebilmesi için bireylerden çok daha fazla değerlendirme ölçütünün olması.
KOBİ ve esnaf kredileri için istenen belgeler şu şekilde:
• Ortakların nüfus cüzdanı fotokopisi,
• İmza sirküleri,
• Oda kayıt belgesi,
• Ticaret sicil gazetesi (kuruluş ve son gazete),
• Vergi levhası,
• Bilanço ve gelir tablosu (en az son iki yıl),
• Varsa ortaklara ve şirkete ait mal varlığı dökümü (örn. tapu fotokopileri)

Esnaf Kredilerinde İpotek İstenir mi?

Esnaf kredisi başvurusunda ipotek istenip istenmeyeceği tamamen bankanın inisiyatifinde olan bir konudur. Banka işletme sahibinin bireysel kredi notunu, işletmenin kurumsal kredi notunu ve finansal tablolarını değerlendirerek gayrimenkul ipoteği isteyip istememe kararını verir. Ancak tüm kredi türlerinde olduğu gibi ipotek verilmesi ek teminat oluşması sebebiyle esnaf kredisinin de kullanılmasını kolaylaştırır.

İşletmeler İçin Kredi Limiti ve Vade Tanımlaması Nasıl Yapılır?

İstenilen evrak teslim edildiğinde KOBİ veya esnaf kredisi süreci başlamış olur. Bankalar şirket ortaklarının genel durumunu da inceler. Bu değerlendirme sırasında ortakların bireysel kredi notu ve işletmenin kurumsal kredi notu ile çek risk raporları incelenir. Oluşan bu değerlendirmeye göre KOBİ’nin ipotekli ve ipoteksiz kredi limiti ile kullanabileceği kredi tutarı, vadesi belirlenir. Kredi vadesi aya kadar uzun olabilir ancak ilgili şirketin ve ortaklarının kredibilitesine bağlı olarak kısıtlanabilir. Bu süreç genel olarak bankacılık sektöründe “işletme kredi limiti tanımlama” olarak ifade edilir.

Bankalar Şirket Bilançosu ve Gelir Gider Tablosunu Nasıl Değerlendiriyor?

KOBİ veya esnaf kredisi için başvuru yapıldığında bankalar, işletmelerin genel gelir gider dengesi ile borç ve alacak durumlarını inceler. Bu inceleme sonucu değerlendirmeyi kişilerden daha çok bankalar tarafından özel olarak geliştirilen otomatik hesaplama araçları yapar. Ancak sonuç kısmında banka personelinin görüşü ve işletme değerlendirmesinin de etkisi olur. Ayrıca bankaların ticari krediler için duydukları iştah da dönemsel olarak değişebilir ve sunulabilecek esnaf kredisi vadelerini etkiler. Bu sebeple talep edilen kredi tutarına uygun bir kredi limitinin onaylanmaması durumunda farklı bankaları da değerlendirmekte her zaman fayda vardır.

Esnaf Kedisi Başvuru Değerlendirme Süresi Ne Kadardır?

Kredi değerlendirme ve onay süreci 1 haftaya kadar sürebilir, ancak bankanın değerlendirme ölçütleri ve şirket yapısına göre süre de değişkenlik gösterebilir. Bu sürecin sonunda oluşturulan limitler ise genelde 12 ay boyunca kullanılabilecek limit teklifleri şeklinde olur.

Şirket Ortaklarının Finansal Geçmişi KOBİ Kredisi Değerlendirmesini Etkiler mi?

KOBİ kredilerinde şirketin genel mali durumu değerlendirilir, ancak kredi kararında önemli bir ölçüt de şirket ortaklarının finansal geçmişleri ve mal varlıklarıdır. Bu geçmişlerin bankalar tarafından önemli görülmesinin nedeni KOBİ’lerin genel olarak şirket ortaklarının mali durumlarından etkilenebilecek bir yapıya sahip olmasıdır. Esnaf için değerlendirildiğinde işyeri sahibi ile işletmenin gelir giderleri ortak yürütüldüğünden işyeri sahibinin değerlendirmeye etkisi daha da büyüktür.

Esnaf Kredisi Faiz Oranları Bankalar Arasında Çok Değişiklik Gösterir mi?

Esnaf kredilerinin faiz oranları diğer kredi türlerine kıyasla bankadan bankaya daha fazla değişiklik gösterir. Bunun başlıca nedenleri olarak kredi limit ve vadelerinin daha uzun olması, esnafın ekonomik dalgalanmalardan etkilenebilmesi ve değerlendirilmesi gereken ölçütlerinin fazla olmasını sıralayabiliriz. Bankalar arasında faiz oranlarının bu kadar değişkenlik göstermesinden dolayı işletmelerin çalışacakları bankaları kıyaslayarak seçmeleri ve özellikle kıyaslama yapmaya devam edebilmek için alternatif birkaç banka ile aktif iletişimde kalmaları doğru bir yol olacaktır.

KOBİ Nedir?

kişiden az yıllık çalışanı olan ve yıllık net satış hasılatı milyon TL’yi aşmayan tüm girişimler KOBİ, yani Küçük ve Orta Boy İşletme şeklinde tanımlanır. TÜİK verilerine göre ise bu tanım içerisinde ülkemizde yaklaşık 2,5 milyon üzerinde işletme bulunuyor. Ayrıca KOBİ’lerin önemli bir kısmı esnaf diye nitelendirildiği için KOBİ ve işletmelere yönelik banka kampanyaları sıklıkla ‘esnaf kredisi’ diye isimlendirilir.

Kredi Garanti Fonu (KGF) Nedir, Kimler Başvurulabilir?

Kredi Garanti Fonu (KGF), teminat yetersizliğinden dolayı kredi kullanmayan işletmelere (KOBİ’lere) bankalar nezdinde kefil olan kamu destekli bir iştiraktir. Kefalet işlemi ile bankaların kredi riski azaldığı için KGF’nin teminat verdiği işletmeler kredi kullanmakta çok fazla bir sıkıntı yaşamaz. KGF ise kefil olduğu işletmeden teminat riskine göre yıllık %0,5 ile %2 arasında bir komisyon alır.

KGF’ye Kimler Başvurabilir?

• Vadesi geçmiş vergi ve SGK borcu bulunmayan,
• İflas veya iflas erteleme sürecinde olmayan,
• Bankalarda takibe düşmüş kredi borcu bulunmayan,

Tüm erkek girişimciler için 1 yıl, kadın girişimciler için ise 2 yıldan az faaliyet gösteren, esnaf ve sanatkârlar, tarımsal işletmeler, çiftçiler, havayolu şirketleri, gemi inşa işletmeleri başvuruda bulunabilir. Kefalet bedeli ise destek türüne göre değişmekle birlikte 3 Milyon TL’yi bulabiliyor. Bu konuda daha detaylı bilgi için Kredi Garanti Fonu yazımızı inceleyin.

Leasing Nedir, Nasıl Yapılır?

Leasing kelimesi dilimize “kiralama” olarak çevrilmekle birlikte bankacılık sektöründe daha çok “finansal kiralama” anlamında kullanılır. İsminden de anlaşılacağı üzere bankacılık sektöründe leasing, mülkiyeti bankada olmak üzere herhangi ekipmanın işletmeye kiralanması işlemidir. Sözleşme de belirtilen kira tutarlarının sözleşme süresince düzenli ödenmesi durumunda ise mülkiyet banka tarafından alıcıya verilir. Leasing süreci ise şu şekilde işler:

  1. İhtiyacı doğrultusunda ekipmanı işletme seçer ve satıcı ile fiyat anlaşmasını yapar.
  2. Fiyat anlaşmasından sonra satıcı veya alıcı olan işletme bankaya leasing için başvuruda bulunur.
  3. Başvuru sonucu olumlu değerlendirilmesi durumunda, ekipmanın mülkiyeti bankada olmak şartı ile para satıcıya gönderilir.
  4. Sözleşme süresi boyunca ödemeler düzenli olarak yapıldıysa, banka mülkiyeti alıcı olan işletmeye devir eder.

Findeks Çek Raporu Nedir, Ne Gibi Faydalar Sağlar?

Çek raporu Findeks tarafından hazırlanan, çeki kesen kişinin (keşidecinin) son 13 aya ait “çek ödeme” alışkanlıklarını adet ve tutar olarak gösteren detaylı bir rapordur. Ayrıca çek raporunda tüm bankalara ait veri de bulunur. İşletme ve şahıslara faydası ise borçlu olacak kişinin güvenilirliğinin doğrudan bankalar üzerinden elde edilen verilere göre denetlenmesi ve bu verilerin günlük olarak güncellenmesidir.

Şirketler Konut Kredisi Kullanabilir mi?

KOBİ’ler işletme adına konut kredisi kullanamaz. Konut kredileri bireysel krediler sınıfında olup yalnızca kişi adına kullanılabilir. Şirket adına kullanılacak krediler “ticari kredi” sınıfında değerlendirildiğinden bireysel kredi türü olan konut kredisi ürünü şirketler tarafından kullanılamaz. Ancak şirketler konut ipotekli ticari kredi kullanılabilir.

KOBİ Destek Kredileri ve KOSGEB Nedir?

Sürekli ve özel olarak yatırımı teşvik etmek ile büyümeyi desteklemek amaçlı olarak KOBİ tanımı içerisinde yer alan işletmelere belirli şartlarla kredi destekleri verilir. Bu destekler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bir kuruluşu olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığı ile sunulur. Bu kapsamda özel veya kamu bankalarının sunduğu devlet destekli esnaf kredisi, işletme kredisi veya KOBİ destek kredisi adları altında tanıtılan krediler, belirli şartların karşılanması durumunda KOSGEB aracılığıyla alınabilir.

Esnaf Kefalet Kredisi

İlk kez senesinde kurulan Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifleri (EKK) daha sonra çıkarılmış olan sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamına alınmıştır. Kooperatiflerin kuruluş amacı, kooperatife ortak olan esnaf ve sanatkârlara mesleki faaliyetleri için gerekli krediyi sağlamak veya kredi ve banka teminat mektubu almak üzere kefil olmaktır. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) çatısı altında toplanmaktadır. Esnaf ve sanatkârları desteklemek amacıyla verilen bu krediyi alabilmek için gereken şartlar şunlardır:
• Esnaf ve sanatkâr olmak,
• Esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı bulunmak,
• İş veya ikamet yeri kooperatifin çalışma bölgesi içinde bulunmak,
• Aynı zamanda başka bir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ortağı olmamak.

Yukarıdaki şartları yerine getirenler kredi için başvuruda bulunabilirler. Başvurular sadece Halk Bankası’na yapılabilmektedir. Kredi kullanılacağı zaman üyesi olunan oda kişiye kefil olur. Esnaf Kefalet Kredisi hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Ticari KOBİ Kredilerinin Bankacılık Sektöründeki Payı ve Gelişimi

Bankacılık Sektörü Temel Göstergeler Eylül ayı raporuna göre KOBİ kredileri milyar TL ile toplam kredilerin %24’ünü oluşturmuştur. Bu oran toplamı milyar TL olan bireysel kredi ve kredi kartı bakiyelerinin toplamından fazladır.

Bankaların Hangi Birimleri KOBİ Kredisi ile İlgilenir?

KOBİ kredileri ticari nitelikli kredi olduğundan dolayı bankaların ticari kredi birimleri ilgilenir. Kredinin KOBİ kredisi kapsamana girebilmesi için ise kredinin işletme adına kullanılması şarttır. Ayrıca işletme adına KOBİ kredisi kullanılmak istenmesi durumunda, bireysel kredi türleri olan ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi şartlarına bakılması, kıyaslanması doğru bir değerlendirme değildir. Çünkü ticari krediler bireysel kredilerden farklı yönetmeliklere tabi olup, uygulamada çok fazla farklılıkları bulunur.

İşletmelerin Alacak Finansmanı İçin Faktoring

Alacak finansmanı için sık başvurulan bir yöntem olan faktoring, vadeli satıştan doğan alacağın vadeden önce faktor adı verilen kuruluşlara belirli bir komisyonla satılarak kısa vadeli finansman elde etme şeklidir. Bu işlem “çek kırdırma” olarak da ifade edilir. Bunun yanında faktoring şirketleri, muhasebe kayıtlarının tutulması, kredi kontrolü, piyasa istihbaratları ve alacağın tahsil edilmesine yönelik olarak teminat verilmesi işlemlerini de yapar. Ticari alacak finansmanı ve çek kırdırma işlemleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için faktoring sayfamızı inceleyin.

loading

Hesapkurdu Fırsatlarından Haberdar Ol!

loading

Hesapkurdu Fırsatlarından Haberdar Ol!

İletişim bilgilerinizi bırakın, bankaların özel kampanyaları ve güncel faiz oranları cebinize gelsin.

Bu formu doldurarak, monash.pw adresindeki Internet sitesini görüntüleyerek veya herhangi başka bir şekilde Konut Kredisi Com Tr Danışmanlık A.Ş.’ye (bundan böyle “Şirket” olarak anılacaktır) ileteceğiniz kişisel bilgileriniz Şirket tarafından, bireysel finans (banka, sigorta), ödemeler (elektrik, gaz, su, kontör, TV), ve telekomünikasyon (sabit hat, GSM, ADSL) ürün ve hizmetlerinin size tanıtılması ve/veya kullanılmasına aracılık edilmesi amacıyla (bundan böyle kısaca “Amaç” olarak anılacaktır), saklanacak, kullanılacak ve/veya işlenecektir.

Şirket, yalnızca bu Amaç doğrultusunda kendisine iletmiş olduğunuz kişisel bilgilerinizi 3. tüzel kişilerle paylaşabilecektir. Şirket tarafından kişisel bilgilerinizin iletildiği 3. tüzel kişiler söz konusu bilgileri sadece ve sadece Amaç kapsam ve doğrultusunda ve ilgili yasal düzenlemelere uygun olarak kullanacak ve/veya işleyeceklerdir. Şirket, yine Amaç kapsam ve doğrultusunda kişisel bilgilerinizin iletildiği 3. tüzel kişilerden Amaç ile ilgili geçtiğiniz süreçlerle alakalı ve ilettiğiniz talebin durumuyla alakalı bilgi alabilecektir.

Kişisel ve süreçlerle alakalı bilgileriniz “Gizli Bilgi” olarak nitelendirilecek olup, Amaç’a uygun süre boyunca saklanacaktır.

Kişisel bilgilerinizin herhangi bir 3. tüzel kişiyle paylaşılmasına ve/veya size Şirket tarafından sunulan herhangi bir hizmete ilişkin olarak Şirket size herhangi bir hizmet ve/veya ürün ile ilgili herhangi bir garanti vermemektedir ve/veya taahhütte bulunmamaktadır.

Bu formu doldurmak ve kutucuğu işaretlemek suretiyle; kişisel bilgilerinizin saklanmasına, işlenmesine, Amaç doğrultusunda 3. tüzel kişilere iletilmesine ve 3. Kişiler veya Şirket tarafından size Amaç ve ilgili ürün ve hizmetlerle alakalı pazarlama faaliyetleri için tarafınıza e-mail ya da SMS gönderilmesine veya telefonla aranmanıza onay vermektesiniz

Burada yayınlanmış olan bilgiler ürün ve piyasa koşulları gözetilerek verilmektedir. Banka’ya yapılan başvurudan sonra kredi değerlendirmesi Banka’nın kendi iş akışına tabi olup kredi değerlendirme neticesi Banka’nın uygun gördüğü yöntemle Müşteri'ye bildirilecektir. Kredi kullandırılıncaya kadar, Banka, kredi koşullarında istediği her türlü değişikliği yapmakta ve/veya krediyi kullandırıp kullandırmamakta tamamen serbesttir. Müşterinin beyan ettiği bilgilerle Banka’ya ibraz ettiği belgeler arasında farklılık olması durumunda, her aşamada Banka krediyi kullandırmaktan imtina edebilecektir.

Bu doğrultuda beyan etmektesiniz ki; Kişisel bilgilerimin nasıl ve hangi amaçla kullanılacağını okudum ve anladım ve kişisel bilgilerimin Amaç doğrultusunda saklanmasına, kullanılmasına, 3. tüzel kişilere aktarılmasına ve Şirket’in tarafıma pazarlama amaçlı e-mail ve SMS göndermesine veya beni telefonla aramasına, izin ve onay veriyorum.

Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Bilgilendirme’yi okudum ve kabul ediyorum.

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezler kullanıyoruz. Devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş oluyorsunuz. Detaylı Bilgi

Kabul Et

Esnaf kefalet kredisi ( faiz oranı, 60 ay vade, bin TL'ye kadar kredi) başvuru şartları neler? Yıllık y&#;zde faiz imkanı..

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 30,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Esnaf kefalet kredisi başvuru şartları, Halkbank aracılığıyla kullandırılacak olan bu krediden faydalanmak isteyen esnaf ve sanaatkarların gündemini oluşturuyor. 5 yıl içerisinde geri ödeme planına sahip olan esnaf kredisi başvuru şartları, koşulları karşılayan esnaflara yılda 'lik faiz oranıyla kullandırılacak. Peki, esnaf kredisi başvuru şartları neler olacak? Nereden ve nasıl başvuru yapılabilecek? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

1/4Esnaf kefalet kredisi ( faiz oranı, 60 ay vade, bin TLye kadar kredi) başvuru şartları neler Yıllık yüzde faiz imkanı..
2/4Esnaf kefalet kredisi ( faiz oranı, 60 ay vade, bin TLye kadar kredi) başvuru şartları neler Yıllık yüzde faiz imkanı..
3/4KİMLER ESNAF KREDİSİNDEN YARARLANACAK
4/4FAİZSİZ KREDİ İMKANI

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır