android çökerten mesaj / Telefonu çökerten WhatsApp mesajı! - Pembe Teknoloji

Android Çökerten Mesaj

android çökerten mesaj

Android Ã&#;ökerten Mesaj, bu haftaya damgasını vurdu. IOS kullanıcılarının ardından android kullanıcıları da Whatsapp üzerinde bir açıktan etkilenerek birer birer avlanmaya baÅ&#;ladı. ArkadaÅ&#;ları tarafından iletilen bu mesajlarla yayılan yeni açıÄ&#;ın adı whatsapp karadelik açıÄ&#;ı olarak adlandırıldı. adını ise kara bir butona basılması sonucu whatsapp ve telfonunuzun kısa süreli veya uzun süreli kullanım dıÅ&#;ı kalmasından alıyor. Bu tarz açıkların ana sebebi ise latin harflerine dijital çevirimde adapte olamamıÅ&#; keÅ&#;fedilmemiÅ&#; alfabeler. Ne yazıkki latin alfabesine dijital dünya alıÅ&#;kın olsada Tay alfabesi Hindu alfabesi gibi alfabelere henüz dijital dünya tam anlamıyla ayak uydurabilmiÅ&#;. Injection açıkları bu diller için düzeltilmesi de baya vakit alacak gibi duruyor.

Yeni Android Çökerten Mesaj Ke&#;fedildi - blogYeni Android Çökerten Mesaj Ke&#;fedildi - blog

Android Çökerten Mesaj

WhatsApp Çökerten Mesaj: İnternet’te Dolaşan Yeni Tehlike!

whatsapp-çökerten-mesaj

Anlamsız, tuhaf bir mesaj veya kişi listene eklemen için bir vCard mı aldın? Yeni tehlike sana da ulaşmış olabilir: WhatsApp çökerten mesaj. Paniklemeden atacağın birkaç adımla güvenli iletişime devam edebilirsin. Bu yeni zararlı hakkında daha fazla bilgi için hemen oku!

WhatsApp Çökerten Mesaj: Scary Messages

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir sorunla karşı karşıya. Aslında sorun yeni değil. Daha önce gündeme gelen siyah noktalı mesaja benziyor ve uygulamanın çökmesine neden oluyor.

İnternet’te dolaşan bu WhatsApp çökerten mesaj tehlikesini WABetainfo duyurdu. Anlamsız karakterlerden oluşan bu mesajlara &#;scary messages&#; (tedirgin edici mesajlar) deniyor. Farklı isimler veren de var: mesaj bombası vs.

whatsapp-çökerten-mesaj

Mesaj içerisindeki anlamsız karakterlerden oluşan uzun içeriği, uygulama anlamlı hale getirecek şekilde işlemeye çalışıyor ancak başaramadığı için sonsuz bir çökme oluşuyor. Uygulamayı tekrar kapatıp açsan bile kilitlenip çöktüğü kısır bir döngü oluşuyor.

Bu durumda WhatsApp sohbet geçmişi siliniyor. Yedekleme yapılmamış ise sohbet geçmişine ulaşmak imkansız hale geliyor.

whatsapp-çökerten-mesaj

Bir diğer Scary Messages türü ise vCard. Yine çok uzun isimlerden, anlamsız karakterlerden ve kodlardan kartvizit oluşturuluyor. Bu kartviziti onayladığında &#;e yakın kişiyi de eklemen gerekebilir.

vCard ile gelen kişiyi listene eklemeye çalıştığında WhatsAppkarakterleri ve kodları anlayamadığı için kilitleniyor veya donuyor. Nihayetinde ise sonsuz bir çökme döngüsü oluşuyor.

Birçok durumda Scary Messages yüzünden WhatsApp Web çalışmıyor, işlevsiz hale geldiği bildirilmekte.

WhatsApp Çökerten Mesaj: Dikkat Etmen Gerekenler

WhatsApp gruplarında, uygulamanın kilitlenmesine neden olan yeni kod ve karakter dizilimleri paylaşılıyor. Bu noktada dikkatli olup bu tür mesajları arkadaşlarınla paylaşmaman çok önemli.

WhatsApp’ın modlanmış sürümlerini de kullanma. Kodlar üzerinde yapılan değişiklikler, uçtan uca şifreleme sistemine zarar veriyor. Bu da &#;kilitlenme koruması&#;nı devreye aldığını için uygulamayı işlevsiz hale getirebilir.

WhatsApp sohbet geçmişini haftada bir yedeklemen iyi bir önlem olacaktır.

WhatsApp Çökerten Mesaj İçin Korunma Yolu

Bu sorun için kalıcı bir çözüm sunulmamış olsa da yapacağın bir dizi ayar ile riskleri en aza indirebilirsin.

Bu tür bir mesaj aldığında ilk yapacağın şey, bu mesajı gönderen kişiyi WhatsApp Web kullanarak engellemek. 

whatsapp-çökerten-mesaj

Bunun için sohbet ekranında üç noktaya dokun. Kişi Bilgisi&#;ne ardından da Engelle seçeneğine dokun.

Ayrıca gruplar için gizlilik ayarlarını düzenlemelisin.

whatsapp-çökerten-mesaj

Bunun için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Gruplar seçeneğine git. Beni kimler gruplara ekleyebilir seçeneğini Kişilerim ve Şunlar Hariç Kişilerim olarak ayarla. Bu sayede tanımadığın kişiler seni gruba ekleyip mesaj atamaz.

WhatsApp’ın çökmesine neden olan mesajı mümkünse WhatsApp Web üzerinden sil.

WhatsApp Web’e girip mesajı silemiyorsan büyük ihtimalle WhatsApp sürekli çöktüğü için oturum açmana izin vermiyor.

Geriye tek çare kalıyor, WhatsApp’ı kaldırıp tekrar kurmak. Sohbet yedeğin yoksa sohbet geçmişin maalesef silinecek.

WhatsApp uzun süredir bu sorundan haberdar ancak kalıcı bir çözüm sunulmuş değil. Bu soruna kalıcı çözümün gelmesi oldukça zaman alacak gibi çünkü karakterle sonsuz sayıda kombinasyonlar yapılabilir.

WhatsApp gruplara katılmak istemiyorsan ne yapmalısın, biliyor musun?

WhatsApp çökerten mesaj ile ilgili düşüncelerini, varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü arama yapabilir ve arkadaşlarınla sesli mesajlarvideolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Dikkat! WhatsApp&#;ı çökerten mesaj sosyal medyada hızla yayılıyor

Son zamanlarda, WhatsApp kullanıcıları arasında yayılan ilginç bir sorun ortaya çıktı. Twitter kullanıcıları tarafından keşfedilen hataya göre, bir kişiye "monash.pw" şeklinde bir mesaj gönderilmesi uygulamanın kalıcı olarak çökmesine sebep oluyor.

Sorunun hem bireysel sohbetleri hem de grup sohbetlerini etkilediği bildirildi. Karşı taraftaki kullanıcı, monash.pw mesajını açar açmaz WhatsApp uygulaması kendiliğinden kapanıyor. Uygulamaya tekrar girmeye çalıştığında ise "WhatsApp bir hatayla karşılaştı" hatası meydana geliyor.

TEK BİR ÇÖZÜMÜ VAR

WhatsApp'ın çökmesi, kullanıcıların uygulamayı normal şekilde kullanmasını engelliyor. Mesajların gönderilmesi ve alınması aksıyor, görüntülü ve sesli arama yapılamıyor ve WhatsApp'ın diğer işlevleri tamamen kullanılamaz hale geliyor.

Bu sorunu yaşayan kullanıcılar, WhatsApp Web aracılığıyla "monash.pw" mesajını kalıcı olarak silerek çözebilirler. Fakat WhatsApp'a telefon üzerinden girilemediğinden, öncelikle bir bilgisayar veya tablet edinmek şart.

Ardından aşağıdaki adımları uygulayarak WhatsApp'ı yeniden kullanılabilir hale getirebilirsiniz:

  • Bilgisayarınızdaki bir tarayıcıyı açın ve WhatsApp Web'e gidin (monash.pw).
  • QR kodunu taratmak için WhatsApp uygulamasını açın.
  • WhatsApp uygulamasının sağ üst köşesindeki menü düğmesine dokunun (üç noktalı simge).
  • Menüden "Bağlı cihazlar" seçeneğini seçin.
  • QR kodunu taratmak için telefonunuzun kamerasını kullanın. WhatsApp Web, telefonunuzdaki WhatsApp hesabınızı tarayacak ve bilgisayarınızda açılacaktır.

WhatsApp Web'e girdikten sonra "monash.pw" mesajını sohbet içerisinden bulup silmeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra akıllı telefonunuzdaki WhatsApp uygulaması da eski haline dönecektir. Tabii aynı mesajı başka biri tekrar size göndermezse.

Konuyla ilgili WhatsApp yetkililerinden herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak önümüzdeki süreçte yayınlanacak bir güncellemeyle sorun tamamen giderilecektir. Tek bir mesaj veya link ile WhatsApp'ın çökmesine yol açan sorunlar daha önce de yaşanmıştı ve şirket kısa süre içerisinde çözüme kavuşturmuştu.

Kaynak: Twitter - Mobile Hacker

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Android Telefonları Tek Bir Dokunuşla Çökerten WhatsApp Mesajları

WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak, insanlara platformlar arasında iletişim kurma imkanı sağlıyor. Uygulama, uzun süredir bünyesinde olduğu Facebook’a bağlı olarak geliştiriliyor. Düzenli olarak yayınlanan güncellemelerle yeni özellikler ekleniyor, var olan sorunlar gideriliyor. 

Son zamanlarda ortaya çıkan ve tartışma yaratan bir dizi sıradan görünümlü mesaj, Android cihazlarda üzerlerine dokunulduklarında, uygulamanın çökmesine ya da cihazın kapanmasına neden oluyor. Bu ilginç durumun ardında, bilgisayar bilimi sayesinde bizim normal yazılar olarak gördüğümüz, binlerce karakterden oluşan gizli kodlar yer alıyor. Söz konusu mesajlar, kendi kodları içerisinde gizli boşluklara sahipler.

Sıradan bir kullanıcı, aşağıdaki mesajı alıp dokunduğu anda uygulaması çöküyor, telefonu kapanabiliyor:

"Eğer siyah noktaya dokunursan WhatsApp'ın çökecek"

WhatsApp uygulamasında bir mesaja dokunduğunuzda, devreye onu kopyalama ya da alıntılama seçenekleri giriyor. Bu seçenekleri kullanmak için uygulama, metin mesajının görmediğimiz kodlarını açıyor. Açılış esnasında mesaj içindeki boşluklar uygulama ve cihaz tarafından okunamıyor. Sonrasında uygulama ya da cihaz donuyor, çöküyor ya da kapanıyor.

Sorunun şimdilik sadece Android cihazlarda olduğu söyleniyor.  

Bir diğer sorunlu mesaj ise “Bu çok enteresan” anlamına gelen aşağıdaki cümle mesaj:

Cümle sonunda yer alan gözleri gülmekten yaşarmış kahkaha emojisi son derece masum. Bu cümle ilgili emoji ile tırnak içine alındığında, bir önceki örnekte olduğu gibi cihazın tanımlayamadığı boşluklar yaratıyor. 

Aşağıda ise ilk örnek olan “kara delik” mesajının kodları yer alıyor:

Şimdilik bu sorunlu mesajların Türkçe’de karşılık bulan örnekleri yok. Belki de var, ancak henüz kimse böyle bir bildirimde bulunmadı. 

Kodlardaki boşlukların ardındaki ilgin neden:

Türkçe ve İngilizce gibi soldan sağa doğru yazılan diller, İbranice ve Arapça gibi sağdan sola yazılan dillerden çok farklı yapılara sahiptirler. Bu dillerin dijitalleştirilmesi de birbirlerinden farklı süreçler içerir. Son yıllarda dillerin birlikte kullanımlarına ilişkin ciddi bir teknolojik ilerleme kaydedildiyse de bazı durumlarda sorunlar yaşanabilir. 

Mesela İngilizce yazdığınız bir cümlenin içinde Arapça bir alıntıya yer vermek istiyorsunuz diyelim. Sistem, İngilizce yazmayı bırakıp Arapçaya geçtiğiniz anda, bir sonraki kelimenin farklı şekilde hizalanacağını anlar. Bu değişim komutunu aynı anda defalarca vermek cihazın aklını karıştırır. 

WhatsApp ekibi sorunun muhtemelen farkına varmış, çözmek için kolları sıvamıştır. Yakında böyle enteresan şakalar yapmak, bir başka yolunu bulana dek zor olacak.

Kaynak : monash.pw

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır