temmuz öğretmen zammı / En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Temmuz ayında zamlı maaşları belli oldu

Temmuz Öğretmen Zammı

temmuz öğretmen zammı

En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Temmuz ayında zamlı maaşları belli oldu

Milyonlarca memur ve emekli temmuz ayında alacakları zam oranını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük memur maaşını temmuz ayında 22 bin liraya yükseltileceğini duyurdu. Erdoğan'ın açıklamasından sonra memur ve emeklilerin temmuz zammı için hesaplamalar başladı. 

Memur ve memur emeklisinin temmuz ayında alacakları zam oranı toplu sözleşme, Ocak-Temmuz dönemi enflasyon farkına göre belirleniyor. Maaşlara ek olarak refah payının dâhil edilmesi bekleniyor.

En düşük memur mevcut maaşı 11 bin lira seviyesinde. Bu tutarın 22 bin liraya çıkarılması halinde en düşük memur maaşınayüzde 85 oranında zam yapılmış olacak. 

PROFESÖR, ÖĞRETMEN, POLİS, AVUKAT, MÜHENDİS MAAŞLARI 

Bu oranlarla kamuda görevli profesör, avukat, polis, öğretmenlerin temmuz ayında alacakları maaşlar belli oldu. 

Yüzde 30 zam oranıyla en düşük profesör maaşı 44 bin liraya, yüzde 40 oranla 47 bin liraya, yüzde 50 zam oranıyla 51 bin 80 liraya yükselecek. 

Öğretmen maaşları aynı hesaplamaya göre, yüzde 30 zam oranıyla en düşük 20 bin liraya, yüzde 40 oranla 22 bin liraya, yüzde 50 zam oranıyla 23 bin lira olacak. 

Temmuz ayında en düşük polis memuru maaşları yüzde 30 zam oranıyla en düşük 23 bin liraya, yüzde 40 oranla 26 bin liraya, yüzde 50 zam oranıyla 27 bin liraya ulaşacak. 

Avukat maaşları ise yüzde 30,40 ve 50 oranlarla göre en düşük 26 bin lira, 27 bin ve 30 bin 85 liraya yükselecek. 

En düşük hemşire maaşı, yüzde 30 artış olursa 20 bin liraya, yüzde 40 zamla 21 bin lira, yüzde 50 artış olması halinde 23 bin liraya yükselecek. 

Mühendisler ise yüzde 30, 40 ve 50 zam ihtimalleriyle sırasıyla en düşük, 27 bin lira, 29 bin lira ve 32 bin lira maaş alacak. 

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI NASIL BELİRLENİYOR?

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Memurlar temmuz ayında yüzde 7'lik toplu sözleşme zammı almıştı. Bu rakamı aşan oran kadar enflasyon farkına hak kazanılıyor. Ocak ayı için yüzde 8'lik toplu sözleşme zammıyla enflasyon farkı eklenerek memur ve memur emeklisinin zam oranı ortaya çıkıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam alıyor. Emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirleniyor.


Memurmemur emeklilerimemur maaşMemur ve emekli

Öğretmen maaşlarına Temmuz'da zam yolda! En düşük öğretmen maaşı ne kadar, kaç TL olacak?

Değerli seafoodplus.info okurları.

seafoodplus.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak seafoodplus.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca seafoodplus.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve seafoodplus.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir