iyi bir lise kazanmak için kaç soru çözülmeli / LGS Kazanmak İçin Günde Kaç Soru Çözmek Gerekir? - Okul Akademi

Iyi Bir Lise Kazanmak Için Kaç Soru Çözülmeli

iyi bir lise kazanmak için kaç soru çözülmeli

Tıp İçin Kaç Net İle Puan Gerekir, Hangi Dersler İyi Olmalı Ve Günde Kaç Soru Çözülmeli? (Tyt-Ayt 2022)

Haberin Devamı

YKS ile üniversiteli olmaya hazırlanan 2 milyonun üzerinde genç üniversitelerin taban puanlarını incelemektedir. Sayısal puan türünde yüksek puan alan ve sınavdan da yüksek almayı hedefleyen öğrenciler tıp fakültesinde tercih yapmak için araştırmalarda bulunmaktadır.

Tıp İçin Kaç Net İle Puan Gerekir?

Tıp fakültesini kazanmak için YKS sınavında belirli bir puan almak gerekir. Bunun için de bazı derslerden daha yüksek net yapmak tıp fakültesini kazanmak için çok önemlidir. Ortaöğretim başarı puanının YKS SAY puanına etkisi olan bir öğrencinin tıp fakültesini kazanabilmesi için TYT sınavında Türkçe dersinden ortalama 33 net, Matematik dersinden 32 net, Fen Bilimleri dersinden 23 net ve Sosyal Bilimler dersinden 12 net yapılması gerekmektedir.

YKS sınavı iki bölümden oluşmaktadır. Bunlardan biri ilk oturum olan TYT iken ikinci oturum AYT sınavı da oldukça önemlidir. Tıp fakültesi okumak isteyen öğrenciler AYT sınavında özellikle Fen Bilimleri ve Matematik alanına ağırlık vermesi gerekir. AYT sınavında ortalama Matematik ve Geometri derslerinden 38 net yapılması gerekirken Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden en az 35 net yapılması gerekir.

Haberin Devamı

Tıp İçin Hangi Dersler İyi Olmalı?

Doktor olmak pek çok kişinin hayali olmaktadır. Bunun için üniversitelerin tıp fakültesi bölümünü okumak gerekmektedir. Tıp okumak için ise yüksek puan almak hatta derece yapmak gerekir. Bu nedenle iyi bir puan alabilmek için bazı derslere daha ağırlık verilmesi gerekir. Tıp için şu derslerin daha iyi olması gerekir:

- Türkçe

- Matematik

- Fizik

- Kimya

- Biyoloji

Bu dersler tıp okumak isteyen öğrenciler için en önemli derslerdir. Tıp bölümü sayısal bir bölüm olduğu için şüphesiz sayısal derslerin çok iyi olması gerekir. Fakat sayısal derslerinin yanı sıra TYT sınavında karşımıza çıkan Türkçe dersi de tıp okumak isteyen öğrenciler için çok önemlidir. Bu nedenle tüm sayısal derslerin yanı sıra Türkçe dersinin de mutlaka iyi olması ve ağırlık verilmesi gerekir.

Tıp İçin Günde Kaç Soru Çözülmeli ( TYT - AYT 2022 )

Haberin Devamı

Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin mutlaka yapması gereken şeylerden birisi ders çalışma programı oluşturmaktır. Tıp fakültesi için düzenli çalışmak ve günde belirli bir miktar soru çözmek büyük önem taşımaktadır. Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin günde 1500 soru çözmesi gerekmektedir. Tabi bu sayı bazı günler öğrencilerin kendi durumlarına göre azalıp artabilmektedir. Fakat soru çözümünde dikkat edilmesi gereken nokta hataları gösteren kaliteli soruların çözümüdür.

Öğrenciler ders çalışmaya başladıkları zaman 210 soru çözecekler ise bu soruların mutlaka 50 tanesi Türkçe dersinden, 50 tanesi matematik dersinden, 50 tanesi de fen bilimleri dersinden olmalıdır. Diğer sorular ise İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü, İngilizce olabilmektedir. Ayrıca AYT sınavında yer alan Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorulara da ağırlık vermek gerekir.

Haberin Devamı

Günlük olarak 1500 soru çözen öğrenciler için mutlaka en az yarısı kadarı AYT derslerinden olmalıdır. Çünkü AYT sınavında çıkan sorular tıp bölümünü kazanmak için çok önemlidir. Bu sınavdan ne kadar fazla net yapılır ise tıp fakültesini kazanma ihtimali de o kadar artmaktadır.

LGS’de Başarılı Olmak İçin Günde Kaç Soru Çözmeliyiz?

8. sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği LGS için zaman giderek daralıyor. İyi bir lise kazanabilmek için tüm 8. sınıf öğrencilerinin yarışacağı sınavda başarının anahtarı ne? Adana’daki özel dershaneler arasında LGS ve YKS’de başarı ortalaması en yüksek olanlardan biri olan Güney Başak VIP Eğitim Kurumları kurucusu, eğitim uzmanı Mehmet Akif Çörten, LGS başarısı için anahtar sayılabilecek öneriler sıraladı.

Her sınav için en önemli hazırlıklardan bir tanesi soru çözmek. Peki ne kadar soru çözmeliyiz?

LGS’de başarı için konu testleri ve deneme sınavları büyük önem taşıyor. Pek çok öğrenci konu testlerini es geçmek gibi bir hata yapıyor.

Neden LGS’de Konu Testi Çözmeliyiz?

Konu testleri, hedefe giden yolda adımlarımızı sağlam atmamıza yardımcı olur. Örneğin matematikten soru gelecek konular belli. Bu konuları adım adım öğrenmeden yol almak size ileride sıkıntılar yaşatacaktır. Konuları tek tek öğrenerek dersi bitirmek gerekir. Bir konuyu öğrenip öğrenmediğimizi anlamanın tek yolu ise konu testleri çözmektir. Bir konuya dair testte yüzde 95 ve üzeri başarı sağladığınızda o konudan gelecek olan soruyu doğru yapma ihtimaliniz de bu seviyededir. Bütün konuları bu yetkinlikle tamamladığınızda ise sınavda başarısız olmak son derece zor bir hal alır.

Deneme çözerken yanlışlarınızın yoğunlaştığı konuları tespit edip onunla ilgili konu testleri çözmelisiniz. Deneme sonrası yanlış yaptığınız konular üzerine gitmiyorsanız boşa deneme çözmüş olursunuz. Genel olarak öğrenciler iki temel hata yaparlar. Henüz hakim olmadıkları konuya dair test çözmek veya konu testlerini bir kenara bırakıp yalnızca genel deneme çözmek.

Henüz hakim olmadığınız konunun testini çözmek moralinizi bozmaktan, konuya dair psikolojik önyargılar geliştirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Adım adım öğrenilmiş çaresizliğe düşmemek için konuya hakim olmadan test çözmeyin!

Aynı şey deneme sınavları için de geçerlidir. Konulara yeterince çalışmadan deneme çözdüğünüzde puan hesaplama robotları canınızı sıkmaya başlar. Sabırsız ve heyecanlı olduğunuzu biliyoruz. Ancak aşamaları atlayarak sonuca gidemezsiniz.

İyi Bir Lise Kazanmak İçin Günde Kaç Soru Çözmemiz Gerek?

Bu soru herkesin birbirine sorduğu ve aslında doğru, genel geçer bir cevabı olmayan bir sorudur. Zira önemli olan kaç soru çözdüğünüzden çok çözdüğünüz sorunun niteliğidir. Örneğin rasyonel sayılar konusunu tamamen bitirip yeterince konu testi çözdükten sonra her gün rasyonel sayı sorusu çözmenin bir anlamı yoktur.

Sorular için en önemli niteliklerden biri de LGS tipi soru olmasıdır. Sınavlarda çıkmış, veya MEB’in yayınladığı örnek soru kitapçıklarında yer almış ya da bunlar örnek alınarak hazırlanmış sorular çözmemiz gerekir. Bu sayede sınavda bizi bekleyen sorulara daha iyi hazırlanma ve bizden ne beklendiğini anlama şansımız olur.

LGS’ye hazırlanma evresinde sona yaklaştıkça çalışma tempomuzda da artışa gitmeliyiz. Bu nedenle her dönem için kendinize hedefler belirleyebilirsiniz.

Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.

Fakat her öğrencinin genel kapasitesi aynı olmadığı gibi bir öğrencinin her dersteki kapasitesi de aynı değildir. Kimi öğrencinin bir konuyu tamamen öğrenmesi için 100 soru çözmesi gerekirken kimi öğrenci aynı konuyu 30 soru ile halledebilir. Fakat yine aynı öğrenci başka bir dersin konusunu öğrenebilmek için 100 soruya gereksinim duyabilir.

Burada önemli olan öğrencinin kendisini tanıması ve eksikliklerine göre en doğru planı uygulamasıdır.

LGS’de Netler Nasıl Arttırılır?

Bütün konuları tamamladıktan sonra deneme sınavlarına geçmenin zamanı gelir. Anlık seviyenizi ölçmenin en sağlıklı yolu sınav koşullarına uygun olarak çözeceğiniz denemelerdir. Süre tutmalı, mümkünse LGS’nin başlayacağı saatte başlamalı ve biteceği saatte bitirmelisiniz. İşte Adana’da LGS Hazırlık Etüt Merkezlerinin önde gelen ismi Güney Başak VIP Eğitim Kurumlarından netlerinizi arttıracak tavsiyeler:

LGS’de İşinize Yarayacak Taktikler

Gerçek sınav sırasında öğrencilerin en çok zorlandıkları durum aşırı zaman alan paragraf soruları veya yeni nesil sorulardır. Ancak her soru tipini çabucak çözmenin bir taktiği vardır. Bu tarz sorular herkesin çözebileceği ancak herkesin hızlıca çözemeyeceği sorulardır. Tek tek deneyerek çözdüğünüz soru bir netten çok daha fazlasını sizden çalar. O da birkaç dakika… Bu yüzden bu tür sorulara deneme yanılma yöntemiyle değil taktik odaklı hazırlanın.

Asla ve asla sorularla inatlaşmayın. Turlama taktiği uygulayın. O an için çözemediğiniz sorunun başına işaret koyun ve ilerleyin. Geri döndüğünüzde o soru size çok daha kolay gelir. Ve zaman kaybetmemiş olursunuz.

Sınava en iyi olduğunuz dersten başlamayı unutmayın. O testi daha hızlı çözeceksiniz ve moraliniz yükselecek. Diğer derse geçtiğinizde ise elinizde bolca zaman ve yüksek motivasyonunuz olacak.

Siz de LGS’de YKS’de başarılı olmak ve başarı dolu yarınlara kanat çırpmak istiyorsanız Adana’da sınava hazırlığın bir numaralı adresi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları ile tanışmakta acele edin.

Fen Lisesini Kazanmak İçin Günde Kaç Soru Çözülmeli?

Fen lisesi kazanmak , fen lisesi için kaç soru çözmekiyim
Sevgili öğrenciler, TEOG'un yerine gelen MİS (Milli İzleme Sınavı) gerçekten de hayatınızın çok önemli bir basamağını teşkil ediyor. Ya bu sınavdan başarılı olarak hayalinizdeki liseye yerleşecek, böylece geleceğe daha emin adımlarla ilerleyeceksiniz ya da bu hayalinizi başka bahara bırakacaksınız.

Peki, hallerinizi gerçekleştirmek adına yapmanız gerekenler nelerdir, MİS sınavıına nasıl hazırlanmalısınız, konu anlatımlarına mı yoksa soru çözmeye mi odaklanmalısınız? İşte, hayalinizdeki Fen Lisesini kazanabilmeniz için dikkat etmeniz gereken tüm hususları bu yazıda size en anlaşılır şekilde aktarmaya çalışacağız.

Fen Lisesi Kazanmak İçin Günde Kaç Soru Çözülmeli?

Öncelikle şunu belirtelim: Her öğrenci kendine özeldir, yetenekleri, ilgileri, yöntemleri farklıdır. A öğrencisi günde 200 soru çözerek Fen Lisesine yerleşebilirken; B öğrencisi sadece 100 soru çözerek de iyi bir Fen Lisesine yerleşebilir. Sizler, kendiniz için ola en uygun yöntemi veya günde çözmeniz gereken minimum soru sayısını kendiniz belirleyeceksiniz. Şimdi gelelim iyi bir Fen Lisesine yerleşmek için günde kaç soru çözülmesi gerektiğine...

1- Tüm Konuları Bitirmiş ve Özümsemiş Bir Öğrenci Günde Kaç Soru Çözmeli?

Şayet içinde bulunduğunuz ana kadar işlediğiniz tüm konuları hakkı ile öğrendiyseniz artık zamanınızın büyük bir bölümünü test çözmeye ayırabilirsiniz. Böyle bir öğrencinin günde 180 ile 240 civarında soru çözmesi gerekir. Durumunuza göre bu sayıyı arttırabilir veya az da olsa düşürebilirsiniz. Ancak Fen Lisesini gerçekten de çok istiyorsanız kesinlikle 120 sorunun altına düşmemelisiniz.

2- Henüz Konuları Bitirmemiş Bir Öğrenci Günde Kaç soru Çözmelidir?

MİS sınavına hazırlanan öğrencilerin yaptığı en büyük yanlışlardan bir tanesi konuları özümsemeden zamanlarının çoğunu soru çözmeye ayırmalarıdır. Bu çok yanlış bir tutum arkadaşlar. Konuları hakkı ile öğrenmeden soru çözmeye geçmek zaman israfından başka bir şey değildir. Bu arkadaşlarımız bir yandan konu eksiklerini tamamlarken, diğer yandan da kavramış oldukları konuların sorularını çözsünler. Bu durumdaki öğrenci günde en fazla 60-100 arasında soru çözmeli, geriye kalan zamanını da konu anlatımlarına ayırmalıdır.

3- Hiçbir Konuyu Bitirmemiş Öğrenci Ne Yapmalıdır?

Aklınız sonra başınıza gelmiş olabilir. Ancak hiçbir şey için geç değildir. Hayallerinize kavuşmanız için geç de olsa elinizden geleni yapmaya başlamanız size hiçbir zarar getirmeyecek; hatta fayda sağlayacaktır. Arkadaşlar, çalışmalara yeni başladıysanız, konular hakkında yeterince fikriniz yoksa kesinlikle soru çözmeye hiç zaman ayırmayın. Tüm zamanınızı konuları öğrenmeye ayırın. Sınavlarda iyi netler çıkarmanın en iyi yolu konuları çok iyi kavramış olmaktır. Konuları hakkı ile öğrenmedikçe ne kadar soru çözseniz de bir taraf hep eksik kalacaktır.

Soru Çözerken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Arkadaşlar yukarıda Fen Lisesine yerleşmek için günde çözülmesi gereken soru sayısından bahsederken her dersten şu kadar soru ifadesini kullandık. Aslında bu ifadeyi sadece bir günde ne kadar soru çözmeniz gerektiğini ifade edebilmek için kullandık. Oysa sizin yapmanız gereken şey, ihtiyacınıza göre soru çözmektir. Örneğin her gün her dersten 30 soru çözmek yerine, daha az başarılı olduğunuz derslerin sorularını arttırmanız gerekir. Örneğin atıyorum Din Kültürü testinden zaten hep ful çıkarıyorsanız; ancak Matematik testinden yanlışlarınız çıkıyorsa Matematik sorularına ağırlık vermelisiniz. Örneğin günde 50 matematik, 15 Din Kültürü sorusu şeklinde bir yöntem uygulayabilirsiniz.

Deneme Çözmeyi İhmal Etmeyin!

Konu testlerini bol bol çözün, bununla birlikte ara ara kendi seviyenizi de öğrenmek ve genel bir tekrar yapmak adına deneme kitapçıklarını da mutlaka çözün.

Çıkmış Soruları Mutlaka Çözün!

Kendiniz için yapacağınız en iyi şeylerden bir tanesi daha önce TEOG sınavlarında çıkmış olan soruları çözmektir. Gerek çıkmış soruları gerekse de MEB'in kendi sitesinde yer alan kavrama testlerini mutlaka çözün. TEOG sınavlarda hem kavrama testlerinden hem de çıkmış sorulardan sorular gelebilmektedir.

Sorularınızı Bize Sorabilirsiniz!

Konu ile ilgili aklınızda sorular varsa çekinmeden bize sorabilirsiniz arkadaşlar. Sizlere tek tek yardımcı olacağımızdan emin olabilirsiniz. Hepinize başarılar ve çalışarak hak ettiğiniz Fen Lisesine yerleşmenizi dileriz...

LGS Fen Lisesi kazanmak için günde kaç soru çözülmeli?

İçindekiler:

  1. LGS Fen Lisesi kazanmak için günde kaç soru çözülmeli?
  2. Güzel bir lise nasıl kazanılır?
  3. Iyi bir anadolu lisesi için kaç net gerekir?
  4. Lgs'de gunluk kac soru Cozulmeli?
  5. Lgs'de Fen Lisesi kazanmak için nasıl çalışılmalı?
  6. LGS kazanmak için nasıl çalışılmalı?

LGS Fen Lisesi kazanmak için günde kaç soru çözülmeli?

Başka bir deyişle girecekleri deneme sınavında 50 adet sözel, 40 adet de sayısal bölümden olmak üzere 90 adet soruçözecekleri göz önüne alındığında gündeen az 90 soruçözmeleri gerekmektedir.

Güzel bir lise nasıl kazanılır?

Eğitimcilerin, iyi bir liseye girmek isteyen öğrenciler için önerileri şöyle:
  1. DİSİPLİNLİ VE SABIRLI ÇALIŞMAK GEREKİYOR. ...
  2. ÖĞRENMEK İÇİN SEVMEK ŞART. ...
  3. HEDEFİ OLAN BAŞARILI OLUR. ...
  4. SOSYAL OLMAK GEREKİYOR. ...
  5. YÜKSEK NOT MOTİVASYONU ARTTIRIR. ...
  6. ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN. ...
  7. KAYGININ AZI YARAR, ÇOĞU ZARAR. ...
  8. KENDİN İÇİN YAPTIĞINI UNUTMA.
Daha fazla öğe...

Iyi bir anadolu lisesi için kaç net gerekir?

LGS sınavında 475 puan alan biröğrenci rahatlıkla AnadoluLisesine giriş yapabilir. Bunun haricinde belirli netler ile birlikte 400 puan alınması AnadoluLisesine girmek için yeterlidir.

Lgs'de gunluk kac soru Cozulmeli?

Yani planlamadığınız bir durumla karşılaştığınız bir günde en az 90 soru, normal ve planınıza uyabildiğiniz bir günde en az 150 soruçözmenizde yarar var.

Lgs'de Fen Lisesi kazanmak için nasıl çalışılmalı?

5 Adımda Nasıl Fen Lisesi Kazanılır?
  1. 1.adım Düzenli ve planlı çalışmak. ...
  2. 2-adım Yanlış yaptığınız soruların doğru cevabını hemen öğrenmek. ...
  3. 3-adım Bolca deneme çözmek. ...
  4. 4-adım Soru Kalıplarını Güzel Öğrenin. ...
  5. 5-adım Bolca paragraf sorusu çözmek.

LGS kazanmak için nasıl çalışılmalı?

Öğrenciler bu sınava konu tekrarı yaparak, test çözerek ve deneme sınavına girerek hazırlanabilirler.
  1. Sınav Konularına Çalışarak.
  2. Konu Tekrarı Yaparak.
  3. Düzenli Soru Çözerek.
  4. Çalışma Programı Yaparak.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir