iphone mobil veri kullanımı / iPhone'larda veri kullanımı nasıl kontrol edilir? - Dosyalar - Teknokulis

Iphone Mobil Veri Kullanımı

iphone mobil veri kullanımı

seafoodplus.info

Bugünlerde çoğumuz Akıllı Telefonları kullanıyoruz ve veri planına çok ihtiyacımız var, ancak iPhone veri kullanımı aşırı drene olduğunda birden çılgına dönüyoruz. İPhone'da Hücresel Veri Kullanımının İzlenmesi ve Sınırlandırılması'nın bilinmesi önemlidir.

Herhangi bir olağandışı iPhone veri kullanımı gördüğünüzde, nedenini bulmak için kolay bir çözüm yoktur. Yeni inovasyon tarih kullanımını otomatik olarak kapatır ve artık hücresel veri kullanımı konusunda endişelenmemize gerek kalmaz. Peki ya kullanımı takip etmemiz ve fazladan masrafları önlememiz gerekirse?

Kullandığınızdan daha fazla ödeme yapmanız durumunda iPhone 6 veri kullanımınızda dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Aşırı veri kullanımını çözmeden önce ilk adım, mevcut iPhone kurulumunuzla veri kullanımını kontrol etmektir.

Veri Kullanımını Kontrol Edin

Tüm cep telefonları, veri kullanımını izlemeye yardımcı olduğu için veri kullanımını gösterir, ancak iOS7, diğer hücresel sağlayıcılarla karşılaştırıldığında, biraz daha çekici ve kullanıcı dostu olan küçük değişikliklere sahiptir. İOS7'de Veri Kullanımının Nasıl İzleneceğini ve Sınırlandırılacağını bilelim. 7 Ayarlar> Hücresel'i açın ve bu ayrıntıları Hücresel Veri Kullanımı altında görebilirsiniz .

Arka Plan Verilerini Yenile

Apple, arka planda çalışan uygulamaları pili tüketmediğini onaylar. Ancak MAP, iTunes, vb gibi, kullanmasanız bile arka planda çalışan birkaç uygulama var. Bunun olmasının ana nedeni, birçoğumuzun düzgün bir şekilde sonlandırmadan Uygulamalardan çıkmamasıdır.

Ancak iOS7, “Background Data Refresh” (Arkaplan Verileri Yenileme) yeni özellikleri ile başa çıkıyor. Erişmek için parmaklarınızı iOS Ayarı> Genel> Arkaplan App Yenileme seçeneğine getirin. 'Uygulama Yenilemeyi Kapat'ı el ile kaydırarak Arka Plan Uygulama Yenilemesini kapatabilirsiniz. Çalışan Uygulamaları iOS7'de kapatmak için, Giriş dibine iki kez dokunun ve Uygulama önizlemesini yukarı kaydırın.

Hücresel veriyi kullan

Veri planınızdayken, kullanmadığınız uygulamaların hücresel veri kullanımını kapatmak daha iyidir. Ayarlar> Hücresel kaydırma yoluyla Uygulama listeleri> Hücre kaydırma seçeneğine giderek, yalnızca Wi-Fi cihazınız yerine veri bağlantısı üzerinden çalıştırmak istemediğiniz uygulamaları kapatın.

Veri kullanımını bu sayfadan ve ayrıca 'Sistem Hizmetleri' adındaki ayar listesinden de izleyebilirsiniz. Her iki seçenek de veri kullanımını yönetmenize yardımcı olur.

FaceTime Sesli Aramalar

Facetime, Apple'a dünyanın her yerinden Apple'a ücretsiz görüntülü görüşme sağlayan en iyi Uygulamalardan biri. Facetime sayesinde, iOS7, kullanıcıların sesli arama yapmasını da sağlar.

Veri planınızdayken Facetime sesi iyidir ve Wi-Fi'de video daha iyi oynatılır. Sesli aramanın netliği netin hızına bağlıdır; veri kullanımı, görüntülü aramalar için yüksektir. Video aramaları genellikle çok fazla veri çeker ve en iyi video arama kalitesi Wi-Fi şebekesinde veya 3G / 4G'de iyi çalışır.

'İPhone ve iPad'den Ücretsiz Uluslararası Telefon Görüşmeleri Nasıl Yapılır?' İOS'u kullanarak nasıl ücretsiz uluslararası görüşmeler yapabileceğinizi gösterir.

iOS Uygulama Güncellemesi

Uygulama güncellemesi gerçekten gereklidir ve genellikle çok fazla veri harcadığı için yalnızca Wi-Fi ağı üzerinden güncellenir.

Ancak, yeniden kontrol etmek her zaman iyidir, Otomatik İndirme bloğunun hemen altındaki iOS7 Ayarı> iTunes ve App Store> ve Hücresel Verileri Kullan seçeneğini kapat seçeneğine dokunun.

3G'yi Kapat

Veri sınırını geçtiğinizde veya neredeyse tahsis edilen verilerle işiniz bittiğini düşünüyorsanız, Hücresel verileri, Ayarlar'da görülebileceğiniz Hücresel konumdan elle kapatın.

3G'yi kapatmak, hücresel veri kullanımınızı sınırlandırır. Ancak, 'Görsel Sesli Posta'yı kullanırken bunu etkinleştirmeyi unutmayın. Böylece, artık sinirlenmeyin hücresel Veri kullanımını izlemek için bu zorlu kuralları kullanın.

Bu tweaks, iPhone'daki veri kullanımını kontrol etmeniz için en iyisi olacaktır. Bunun üzerinde çalışmaya başlamadan önce, lütfen iPhone veri kullanımını kontrol edin, sonra en uygun çözümlere gidin.

Önceki Makale

Canlı Spor Akışını İzlemek İçin En İyi 15 Ücretsiz Site

Canlı Spor Akışını İzlemek İçin En İyi 15 Ücretsiz Site

Facebook heyecan pinterest Naber Telgraf Bazılarımız, zor bir spor tutkunuyuz ve takip ettiğimiz sporların yanı sıra takımlar hakkında inanılmaz derecede fanatik. Ücretsiz canlı yayın spor sitelerinde, istediğimiz zaman ücretsiz sporları izleyebiliriz. Spor meraklıları olarak, hepimiz işte ya da ailenizle en sevdiğimiz oyunları ve maçları izlemek için hayatlarımızı canlı spor etkinlikleri etrafında planlıyoruz. Neden herhangi bir spor hayr

Sonraki Makale

İPhone Kullanarak Facebook'ta 3D Fotoğraflar Nasıl Oluşturulur

İPhone Kullanarak Facebook'ta 3D Fotoğraflar Nasıl Oluşturulur

Facebook heyecan pinterest Naber Telgraf Facebook kısa süre önce resmi uygulamasına ve web sitesine 3D Fotoğraflar adlı yeni bir özellik ekledi. Sosyal Medya devi, sosyal medyada yayınlanan fotoğrafa yeni bir bakış açısı getiriyor ve Facebook bu harika görüntüleri destekleyen tek platform. Aynı 3B Fotoğra

Sınırlı internet paketiniz varsa ve internet paketiniz hızlı tükeniyor ise bazı ayarları yaparak iPhone hücresel veri kullanımını minimuma düşürebilirsiniz. İnternet paketinizin daha uzun gitmesini sağlayacak bu işlemlerin nasıl yapıldığını incelemeye başlayalım&#;

iPhone Hücresel Veri Kullanımını Azaltın

Sınırlı Veri Planlarındaysanız (Sınırlı internet paketi), Veri Sınırını aşmak sizi internetsiz bırakabilir veya pahalı aşım ücretleri ödemenize neden olabilir.

Bu nedenle, iPhone&#;unuzdaki hücresel veri kullanımını düzenli olarak izlemeniz ve Uygulamaların aşırı miktarda Hücresel Veri tüketmesini önlemeniz gerekir.

Mobil Veri Kullanımını izleme alışkanlığını edindikten ve Hücresel Verinin gereksiz uygulamalar tarafından kullanılmasını engelleyecek önlemleri uygulamaya başladıktan sonra Veri Planınızın sınırları dahilinde yönetebilmelisiniz.

iPhone Hücresel Veri Kullanımını Azaltmanın Yolları

iPhone kullanıcıları fazla internet kullanımından şikayetçi olduğu durumlarda hücresel veriye sınır koymak isteyebilir. Ya da hücresel verinin nasıl daha az kullanılabileceğini öğrenmek için bu tür kılavuzlara başvurabilir. İçeriğimizdeki yöntemlerle iPhone telefonlarınızdaki hücresel veri kullanımınızı nasıl azaltabileceğinizi anlatıyoruz.

1. Arka Planda Uygulama Yenilemeyi Devre Dışı Bırakın

Çoğu Sosyal Medya Uygulaması, WiFi olmadığında internet paketinizi kullanarak arka planda verileri zorla yenilemeye devam eder.

Ayarlar >  Genel  >  Arka Planda Uygulama Yenileme seçeneğine gidin > anahtarı KAPALI konuma getirerek Sosyal Medya ve diğer gereksiz Uygulamalar için Arka Plan Uygulaması Yenilemeyi devre dışı bırakın.

Arka Planda Uygulama Yenilemeyi Devre Dışı Bırakın

2. iCloud için Hücresel Verileri Devre Dışı Bırakın

iPhone ve iCloud arasındaki tüm belge ve veri aktarım etkinliklerinin yalnızca ücretsiz WiFi Ağı kullanılarak yapıldığından emin olun.

Ayarlar > Hücresel > aşağı kaydırın ve iCloud Drive&#;ın yanındaki düğmeyi KAPALI konumuna getirin. Bu işlem fotoğraf yedekleme gibi işlemlerin sadece WiFi ağından yapılmasını sağlar. Eğer önemli yedeklemeleri kaçırmak istemiyorsanız önerilmez.

iCloud için Hücresel Verileri Devre Dışı Bırakın

3. WiFi Yardımını Devre Dışı Bırakın

iPhone&#;daki WiFi Yardımı özelliği, genellikle aşırı Hücresel Veri ve Pil Kullanımı ile ilişkilendirilmiştir.

Ayarlar  >  Hücresel&#;e gidin > aşağı kaydırın ve WiFi Assist&#;in yanındaki düğmeyi KAPALI Pozisyona getirin. (WiFi ile arama)

WiFi Yardımını Devre Dışı Bırakın

4. İndirmeler için Hücresel Verileri Devre Dışı Bırakın

Uygulamaların ve Güncellemelerin yalnızca WiFi Ağı kullanılarak cihazınıza indirilebildiğinden emin olun.

Ayarlar > Hücresel Veri&#;ye gidin ve App Store , iTunes Store ve Müzik&#;in yanındaki anahtarı KAPALI konumuna getirin.

İndirmeler için Hücresel Verileri Devre Dışı Bırakın

Bundan sonra, iPhone&#;unuz yalnızca WiFi Ağına bağlı olduğunda iOS ve Uygulama Güncellemelerini indirecektir.

Not: Hücresel Veri kullanarak müzik akışı yapamazsınız. Spotify ve diğer uygulamalar çalışmaya devam eder.

5. Kullanılmayan Uygulamalar için Hücresel Verileri Devre Dışı Bırakın

Sınırlı Veri Planında, Ücretsiz WiFi Ağından mümkün olduğunca yararlanmanız ve yalnızca en temel Uygulamaların Hücresel Verileri kullanmasına izin vermeniz gerçekten önemlidir.

Ayarlar  >  Hücresel&#;e gidin  ve iPhone&#;unuzda pahalı Hücresel Veri kullanmaması gereken tüm Kullanılmayan Uygulamaları, Sosyal Medya Uygulamalarını ve diğer gerekli olmayan Uygulamaları KAPATIN.

Kullanılmayan Uygulamalar için Hücresel Verileri Devre Dışı Bırakın

Bu ekrandaki tüm Uygulamaları gözden geçirdiğinizden ve yalnızca en temel Uygulamaların Hücresel Verileri kullanmasına izin verdiğinizden emin olun.

6. Fotoğraflar için Hücresel Verileri Devre Dışı Bırakın

Fotoğraflar ve Videolar çok fazla veri tüketebilir. Bu nedenle, Fotoğraflar Uygulamasının Fotoğrafları Yüklemek veya Paylaşmak için Hücresel Verileri kullanmasını engellemeniz önemlidir.

Ayarlar > Fotoğraflar > Hücresel Veri&#;ye gidin > Hücresel Veri&#;nin yanındaki düğmeyi KAPALI konumuna getirin.

Fotoğraflar için Hücresel Verileri Devre Dışı Bırakın

7. Arka Planda Uygulama Yenileme için Hücresel Verileri Devre Dışı Bırakın

Tüm Uygulamaların arka plan etkinlikleri için Hücresel Verileri kullanmasını engelleyerek iyi miktarda Hücresel Veri tasarrufu yapmayı bekleyebilirsiniz.

Ayarlar > Genel > Arka Planda Uygulama Yenileme&#;ye gidin > Wi-Fi seçeneğini belirleyin.

Arka Planda Uygulama Yenileme için Hücresel Verileri Devre Dışı Bırakın

Bundan sonra iPhone&#;unuzdaki Uygulamalar, Arka Plan Uygulaması yenilemesi için yalnızca WiFi ağını kullanmasına izin verilecektir.

8. Otomatik Video Oynatmayı Kapatın

Sizin de fark ettiğiniz gibi, iPhone&#;da Sosyal Medya veya Haberle İlgili web sitelerini açar açmaz Videolar otomatik olarak oynatılmaya başlar.

Sosyal Medya Uygulamalarında Otomatik Video Oynatmayı KAPATMAK, özellikle Sosyal Medya Hesaplarınızı sık sık kontrol etme alışkanlığınız varsa, Veri Tasarrufu ile sonuçlanabilir.

Facebook&#;u açın, alt menüde bulunan 3 satırlı Menü simgesine dokunun.

Otomatik Video Oynatmayı Kapatın

Ayarlar  >  Hesap Ayarları  >  Videolar ve Fotoğraflar  > Otomatik Oynat&#;a gidin > Videoları Asla Otomatik Oynat  seçeneğini belirleyin.

Otomatik Video Oynatmayı Kapatın

Bundan sonra, Facebook&#;ta Otomatik Oynatılan Videoları artık göremezsiniz. Bu sayede hücresel veri kullanımınız azalmış olur.

iPhone hücresel veri kota koyma var mı?

iPhone içerisinde hücresel veri için kota koyma ayarı yoktur. Sık sık hücresel veri kullanımını kontrol etmeniz gerekir. İnternet paketinizin yenileneceği gün hücresel veri kullanımını sıfırlayıp güncel dönemde ne kadar veri kullandığınızı takip edebilirsiniz.

iPhone hücresel veri sorunu nasıl çözülür?

iPhone hücresel veri sorunu genellikle belli başlı sebeplerden dolayı oluşur. Anlık telefon çekmemesi, şebekenin olmaması, operatörden kaynaklanan sorun olması, yazılımdan kaynaklanan sorun olması, sim karttan kaynaklanan sorun olması hücresel veri sorununu tetiklemektedir. Her birinin çalışıp çalışmadığını kontrol ederek sorunu bulmayı denemelisiniz.

iPhone hücresel veri açılmıyor neler yapılmalıdır?

Hücresel verinin açılmıyor oluşu bir önceki başlığa verilen yanıtlarla açıklanabilir. Hücresel verinin çalışmaması pek çok sebepten olabilir. Uçak modunu açıp 10 saniye bekleyin ve tekrar uçak modunu kapatın. Ya da ağ ayarlarınızı sıfırlamayı deneyin. iPhone internet erişimi yok Wi-Fi Sorunu [Çözüldü] ✔️

iPhone hücresel veri açık ama internete giremiyorum

Eğer hücresel veri kullanarak internete giremiyor iseniz internet paketiniz çoktan bitmiş olabilir. Telefonunuz çekmiyor olabilir. Sim kartınızda sorun olabilir. (Arama yapabiliyor iseniz sim kartta sorun yoktur) Anlık internet erişim sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Tüm bu şıkları eleyerek çözüme ulaşmayı deneyin. Sorununuz devam ederse profesyonel destek almanızı tavsiye ederiz.

iCloud hücresel veri kapatma nasıl yapılır?

iCloud için hücresel veri kapatma işlemleri yazımızın detayında önceki kısımlarda yer alıyor. İlgili başlığa giderek hücresel veriyi iCloud için nasıl kapatabileceğinizi görebilirsiniz.

iPhone hücresel veri kendiliğinden kapanıyor!

iPhone telefonlarda hücresel verinin kendiliğinden kapanıyor olmasının temel sebepleri başlıca şöyledir:

  • Yazılımsal sorunlar (güncelleme ile giderilebilir)
  • Sim kartı problemleri
  • WiFi sorunları

Eğer yazılımsal sorunlardan kaynaklanan bir hücresel sorunu yaşıyor iseniz iOS sürümünüzü güncellemeniz önerilir. Şebekeye müdahale eden uygulamalar varsa devre dışı bırakarak hücreselin düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz. VPN programları da bu tür bağlantı sorunlarına yol açabilir.

iPhone 11 hücresel veri sorunu nasıl giderilir?

Bu içerikteki hücresel veri sorun gidericiler tüm iPhone model ve iOS sürümleri için geçerlidir. Diğer soruların yanıtları sizin için çözüm olabilir.

iPhone hücresel veri sınırlama kaldırma

iPhone üzerinde hücresel veri sınırlaması bulunmaz. Bu sebeple hücresel veri sınırlama kaldırma adına herhangi bir işlem yapmanıza gerek bulunmaz.

Hücresel veri ile ilgili seafoodplus.info&#;dan daha fazla bilgi alın.

Kategoriler Mobil Dünya, Haber, Internet

iPhone Hücresel Veri Açık Ama İnternet Yok

iPhone Hücresel Veri Açık Ama İnternet Yok; Hücresel veri sorunu olduğunda, veriler iPhone modellerinde açık olsa bile internete erişimin kısıtlandığı vakitler vardır. Böyle bir durumda, her kullanıcı sorunu kendi olanaklarıyla kişisel olarak çözmeye çalışır.

Ancak, doğru uygulamalar yapılmazsa iPhone hücresel veri sorunu çözülemeyebilir. Bu sebeple, çözüm yollarını tam olarak bilmek ve bu yönde uygulama yapmak gereklidir.

iPhone Hücresel Veri Açık Ama İnternet Yok; diyorsanız, bu sorunu çözmenin pek çok yolu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Deneme ve hata yöntemleriyle çözüm bulmanız gerektiğini ve bir çözüme ulaşana kadar denemeye devam etmeniz gerektiğini söylemeden geçmeyelim. Şimdi, hücresel veri problemini çözmek için ne yapılabilir? Şunlara bakalım.

Mobil Veri Açılmıyor Sorununun Sebebi

Akıllı telefonlarımız internete iki şekilde erişebilir: önce telefona takılı olan SIM kart üzerinden, şebeke üzerinden; İkincisi, Wi-Fi özelliği aracılığı ile, var ise, internete bağlanmak için telefonda. Telefonlarımız internete bir ağ (mobil ağ) üzerinden bağlanırken, belirli protokolleri (APN) izler ve bizi İnternet noktasına iletir.

Bu APN protokolleri, operatör tarafından sunulmakta olan hizmetler için çeşitlendirilir. MMS, WAP ve İNTERNET bunlardan bazıları. Bugün bu protokoller telefonumuzda tanımlanmıştır. Geçmişte, internet ayarları ayrı ayrı ayarlanmış olmalıdır (telefonunuzda kayıtlı bir APN yoksa, müşteri temsilcinize başvurun).

Türkiye&#;deki operatörler eski bir teknoloji olan WAP servisini durdurmaya karar vermişlerdir. Artık yalnızca İNTERNET sözleşmesi aktif olacak şekilde çalışmayacaktı. Ancak bir sorun vardı: pek çok telefon için var iseyılan olarak tanımlanan protokol WAP APN idi. Böylece kullanıcılar ağda bir internet işareti olsa bile internete erişememeye başladılar. Bu sorunun da çok basit bir çözümü vardı: APN&#;yi WAP yerine internete değiştirmek. O zaman her şey eskisi gibi olacaktı. Bugüne kadar böyle oldu. Görüyorsun, ayrıntılar bu.

iPhone Hücresel Veri Problemi Nasıl Düzeltilir

iPhone hücresel veri sorunu genelde internet erişiminde istenmeyen durumlara yol açar. iPhone kullanıcılarının bu sorunu çözmeden internete erişmeleri nerdeyse imkansız. Öyleyse, iPhone&#;daki hücresel veriler açık ancak internete giremiyor? Bir iPhone kullanıcısının bir sorun biçiminde ne yapması gerektiğine daha yakından bir göz atalım.

  • Hücresel veri sorunu için en basit çözüm yollarından biri telefonu kapatıp açmaktır.
  • Bunun yanında veri dolaşımını açmak da sorunun giderilmesine yardımcı olabilir. (Ayarlar -> Hücresel Veri -> Hücresel Veri -> Veri Dolaşımı)
  • Ağ ayarlarını sıfırlamak da başka bir çözüm yöntemidir. (Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla)
  • Eğer var ise iOS ve telefon güncellenmesi gerekir. (Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme)
  • Diğer yandan telefonu fabrika ayarlarına döndürmek ya da telefonu tamamen sıfırlamak da yine etkili çözümlerden birisidir.
Iphone Hücresel Veri Açık Ama İnternet Yok

Veri Kullanım Miktarınızı Görüntüleme

Hücresel veri kullanımınızı görüntülemek için, Ayarlar> Hücresel veya Ayarlar> Mobil Veri&#;ye gidin. IPad kullanıyorsanız, bunun yerine Ayarlar> Hücresel veriyolunu izlemeniz gerekebilir. Hangi uygulamaların hücresel verileri kullandığını görmek için aşağı kaydırın. Bir uygulamanın hücresel verileri kullanmasını istemiyorsanız, o uygulamanın hücresel verilerini kapatabilirsiniz. Uygulamalar, sadece hücresel veriler kapatıldığında veriler için Wi-Fi kullanır.

İlginizi Çekebilir: Dokunmatiği Bozulan Telefon Ne Kadara Yapılır

Farklı sistem servislerinin hücresel veri kullanımını ayrı ayrı görüntülemek için, Ayarlar> Hücresel veya Ayarlar> Mobil Veri&#;ye gidin. Ardından ekranın altına kaydırın ve Sistem Hizmetleri&#;ne dokunun. Hücresel veriler her sistem hizmeti için ayrı ayrı açılamaz ve kapatılamaz. Geçerli dönemde bir uygulamanın veri kullanım istatistiklerini veya dolaşım sırasında veri kullanan uygulamaların veri istatistiklerini görüntüleyebilirsiniz. Bu istatistikleri sıfırlamak için, Ayarlar> Hücresel veya Ayarlar> Mobil Veriler bölümüne gidin ve İstatistikleri Sıfırla öğesine dokunun.

İnternet Paketim Var İnternete Giremiyorum

Son zamanlarda, iPhone kullanıcıları çok zor bir süreçte olmuştur. Bir internet paketim var, hücresel veriler açık, ancak bu meselenin üstesinden gelmeye çalışarak yaşanan problemler gibi çeşitli çözümlere giremiyorum çoğunlukla işsiz kalıyor.

Bununla beraber, iPhone hücresel veri problemi birkaç yöntemle kolayca çözülebilir. Size söyleyeceğimiz öneriler ile bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.

Veri Dolaşımını Açın

Veri Dolaşımını Açın

İnanılmaz gelebilir, ancak bir iPhone veri kesintisi yaşamakta olan pek çok kişi bunu güvenilir bir çözüm olarak buldular. Özellikle, veri dolaşımı kapatıldı ve bazı iOS güncellemelerinin ardından bazı cihazlardaki bir hata sebebiyle tekrar açılması gerekmektedir.

&#;Ayarlar -> Hücresel Veriler -> Hücresel Veri Seçenekleri&#; ne gidin, sonra &#;veri dolaşımını&#; açın ve cihazınızı yeniden başlatın.

Bu elbette geçici bir çözümdür. Çünkü yurtdışına çıktığınızda Veri Dolaşım özelliğini kapatmanız gerekmektedir. Aksi halde takdride iyi değil bir telefon faturasıyla karşılaşılabilir.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; iphone 6 hücresel veri açık ama internet yok , iphone 6s hücresel veri açık ama internet yok , iphone 7 hücresel veri açık ama internet yok , iphone hücresel veri açık internet yok , hücresel veri açık ama internet yok ios , iphone hücresel veri açılıyor ama internet yok , iphone hücresel veri açıyorum ama internet yok , hücresel veri açık ama internet yok , iphone hücresel veri açık ama internete giremiyorum , iphone hücresel hata , iphone hücresel veri açık ama internet yok , iphone hücresel veri açık olmasına rağmen internet yok
iphone hücresel açık internete giremiyorum.

iPhone Data Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Bilginiz dahilinde olmaksızın data kullanımızı artıran bir dizi iPhone özelliği ve uygulaması mevcuttur. iPhone veri kullanımını azaltmanıza ve aylık cep telefonu faturanızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olmak adına CPR teknik uzmanları sizler için birkaç ipucu derledi. Buyrun!

iPhone veri kullanımını azaltmak için 5 ipucu

Aylık kotanızı sürekli olarak aşıyor musunuz? iPhone telefonlarda veri kullanımını azaltmak ve kota aşım ücretlerini önlemek için bu ipuçlarını kullanın.

Hücresel Veri Kullanan Uygulamaları Denetleme ve Kontrol Etme

Veri aşımından dolayı faturalarınız son zamanlarda fırladıysa, analiz edilmesi gereken ilk şey uygulama ayarlarınızdır. Ayarlar’dan Hücresel’i seçin. Buradan, mevcut fatura dönemi için azalan veri kullanım sırasına göre uygulamaların bir listesini göreceksiniz. Önemli miktarda hücresel veri kullanan herhangi bir uygulama bulursanız, bu uygulamaları devre dışı bırakmayı deneyin.

Arka Plan Uygulamasını Yenile&#;yi Kapat

Bir uygulamayı açtığınızda en son gelişmeleri almanızı sağlamak için, iOS platformu otomatik olarak Arka Plan Uygulamasını Yenileme adlı bir özelliği otomatik olarak etkinleştirir. Bu özellik sizi güncel tutmak için mükemmel olsa da, kotanızdan yiyebilir. Arka Plan Uygulama Yenilemesini tamamen kapatın veya “Ayarlar”> “Genel”> “Arka Plan Uygulama Yenileme” seçeneğine giderek, arka planda hangi uygulamaların otomatik olarak yenileneceğini seçin.

Wi-Fi kapalıyken indirmeleri önle

iPhone veri kullanımını azaltmanın bir başka basit yolu, Wi-Fi bağlantınız olmadığında indirmeleri engellemektir. Cihazınızın film, uygulama, müzik ve daha fazlasını indirmek için hücresel verileri kullanmasını önlemek için, Ayarlar> iTunes ve App Store&#;a gidin. Ardından, “Hücresel Verileri Kullan” seçeneğini kapalı konuma getirin.

Sosyal Medya Ayarlarını Gözden Geçirme

Sosyal medya uygulamaları, haber akışınızı -en son fotoğraflar, videolar ve haberlerle güncel tutmak için- çok miktarda veri kullanır. Gün boyunca Facebook, Instagram veya diğer sosyal medya uygulamaları arasında geziniyor iseniz, muhtemelen aylık veri kotanızdan yiyorsunuzdur. Veri kullanımınızı sınırlandırmak için sosyal medya uygulamalarınızda aşağıdaki ayarları incelediğinizden emin olun.

Facebook: Facebook uygulamasında “Ayarlar”> “Hesap Ayarları”> “Videolar ve Fotoğraflar” seçeneğine gidin. Ardından, Otomatik Kullan seçeneğini kapatın veya yalnızca Wi-Fi&#;ye bağlıyken Otomatik Kullan olarak ayarlayın.

Instagram: Instagram uygulamasında “Ayarlar>“ Hücresel Veri Kullanımı ”bölümüne gidin. Ardından, “Daha Az Veri Kullan ”ı seçin. Bu seçeneği belirlerseniz fotoğrafların ve videoların yüklenmesi daha uzun sürebilir, ancak veri kullanımı önemli ölçüde azaltılır.

Twitter: Twitter uygulamasında “Ayarlar ve Gizlilik”> “Veri kullanımı” bölümüne gidin. Ardından, Otomatik Oynat ve görüntü önizlemelerini kapatın. Ayrıca, cihazınız Wi-Fi&#;ye bağlıyken yalnızca videoları oynatma seçeneğini de kullanabilirsiniz.

Snapchat: Snapchat uygulamasında “Ayarlar”> “Ek Hizmetler”> “Yönet” seçeneğine gidin. Ardından, dışarıdayken veri kullanımını en aza indirmek için “Seyahat Modu”nu açın. Wi-Fi kapalıyken anılarınızı yedeklememek için Akıllı Yedeklemeyi kapatmayı da düşünebilirsiniz.

Müziğinizi İndirin

Spotify, Tidal, Apple Music veya Pandora kullanıyorsanız, Wi-Fi üzerinden müzik akışı yapmak oldukça fazla miktarda veri kullanacaktır. Hareket halindeyken müzik dinlerken iPhone veri kullanımını azaltmak için çalma listelerinizi ve podcast&#;lerinizi indirin.

iPhone telefonlarda verilerinizi yönetmek hususunda daha fazla bilgi edinmek ve ortaya çıkabilecek iPhone sorunlarını gidermek için, CPR ile iletişime geçin. CPR bünyesinde iOS ile ilgili her konuda uzmanı barındırmaktayız. IPhone, iPad veya MacBook&#;unuzun en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için yerel CPR mağazamız ile işbirliği yapabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir