çanakkale balık ekmek / Suspicious activity detected

Çanakkale Balık Ekmek

çanakkale balık ekmek

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Çanakkale

Nefis Yemek Tarifleri gezgin gurme seyahat ekibi bugün Çanakkale’de! Çanakkale’ye bir gezi planl&#;yor; fakat Çanakkale’de ne yenir, nereler gezilir veya nesi me&#;hur merak ediyorsan&#;z bilinçli ve planl&#; bir seyahat için gerekli tüm ipuçlar&#;n&#; sizlere sunuyor olaca&#;&#;z ;)

Çanakkale demi&#;ken aziz &#;ehitlerimizin ruhuna bir sayg&#; niteli&#;inde Çanakkale destan&#;n&#;n, antik tarihin unutulmayan trajedilerinden Truva Sava&#;&#;’n&#;n, Abide’nin ve me&#;hur bo&#;az&#;n sözünü etmeden konuya girmek yak&#;&#;&#;k almaz… “Kim bu cennet vatan&#;n u&#;runa olmaz ki feda? &#;üheda f&#;&#;k&#;racak topra&#;&#; s&#;ksan &#;üdeha.” Dizelerinin canl&#; kanl&#; hayat buldu&#;u bu topraklar&#;, ben Türk’üm diyen her vatan evlad&#;n&#;n ömründe muhakkak ziyaret etmesi gerekir. Kurtulu&#; Sava&#;&#;’n&#;n en ac&#; hat&#;ralar&#;na tan&#;kl&#;k eden Çanakkale Bo&#;az&#; ve k&#;y&#; bölgelerdeki stratejik öneme sahip topraklar adeta bir aç&#;k hava &#;ehitli&#;i.

Yaln&#;zca kurtulu&#; mücadelesi mi peki Çanakkale’yi de&#;erli k&#;lan? Elbette hay&#;r. Bundan yüzlerce y&#;l öncesinde de konum itibar&#;yla pek çok medeniyetin gözünü alamad&#;&#;&#; Çanakkale, Truva medeniyetinin de kalbiydi. Nitekim Truva kentinin izlerine &#;lyada ve Odysseus ve Homeros’un destanlar&#;nda yer almaktad&#;r. Bunun d&#;&#;&#;nda Çanakkale, Gelibolu Yar&#;madas&#; ve ilk yerle&#;im yerlerinden Dardanos; Lidya, Pers, Sparta, Bizans ve Osmanl&#; medeniyetlerine de tan&#;kl&#;k etmi&#;tir.

çanakkale &#;ehitler abidesi

Çanakkale Gezi Rehberi

Çanakkale’de gezip görülmesi gereken tarihi ve do&#;al güzelliklerin belli ba&#;l&#;lar&#; &#;u &#;ekilde:

&#;ehitlikler & Abideler

  • &#;ehitler Abidesi (Eceabat)
  • Çanakkale &#;ehitli&#;i – Abide &#;ehitli&#;i
  • Gelibolu Tarihi Milli Park&#; (Kilitbahir, Eceabat, Alay &#;ehitlikleri)
  • Namazgah, Hamidiye ve Mecidiye Tarabyalar&#;
  • Seyit Onba&#;&#; An&#;t&#;
  • Kilitbahir Kalesi
  • Seddülbahir Kalesi
  • Anzak Koyu
  • Conkbay&#;r&#;
  • Aynal&#; Çar&#;&#;
  • Çanakkale Kordon – Dur Yolcu Silüeti
  • Çanakkale Kordon – Truva At&#; (temsili at)

Kültürel & Do&#;al Güzellikler

  • Truva Antik Kenti (UNESCO Dünya Kültür Miras&#;)
  • Piri Reis Müzesi
  • Askeri Deniz Müzesi
  • Bozcaada
  • Gökçeada
  • Assos (Behramkale)

Çanakkale Yemek Rehberi

Peki, Çanakkale’ye özgü yöresel yemekler nelerdir? Çanakkale’de ne yenir ne içilir?

  • Peynir Helvas&#;
  • Domates Salças&#; (kahvalt&#;l&#;k ve yemeklik)
  • Ezine Peyniri
  • O&#;lak Çevirme
  • Karao&#;maç Çorbas&#;
  • Tavuk Böre&#;i
  • Göceli Börek
  • Ke&#;kek
  • Tumbi
  • Ç&#;rpma
  • Lüfer Pilav&#;
  • Melki Yeme&#;i
  • Bulgur Çorbas&#;
  • Bal&#;k Çorbas&#;
  • Basma Helva
  • Kabak Böre&#;i
  • Dardanel Konserve Bal&#;k Ürünleri
  • Bozcaada &#;araplar&#;

Çanakkale Mekan Rehberi

Çanakkale’de nerede yemek yenir? &#;imdi s&#;ra geldi en me&#;hur restoranlara!

1) Yalova Restaurant

Çanakkale’nin en nezih i&#;letmelerinden Yalova Restaurant, kordonda denize naz&#;r bir bal&#;k ziyafeti için ilk dura&#;&#;m&#;z. Çanakkale liman&#;n&#;n en güzel kö&#;esinde y&#;l&#;ndan bugüne de&#;in hizmet veren bu restoranda, mevsiminde taze bal&#;k ve s&#;cak-so&#;uk meze çe&#;itlerini alkollü ve alkolsüz içecekler e&#;li&#;inde tadabilirsiniz. Çanakkale’nin me&#;hur deniz kokulu esintisi ve “Dur yolcu!” silüeti manzaras&#; ile unutulmaz an&#;lar biriktirmeniz an meselesi. Bozcaada ve Çanakkale merkez &#;ubeleri sizleri bekliyor.

Adres: Fevzipa&#;a Mahallesi Gümrük Sokak No:7 Merkez, Çanakkale – Gürsel Sokak No Bozcaada, Çanakkale

&#;leti&#;im: 10 45 – 00 45

yalova restaurant

2) Sardalye

Bal&#;k ekmek deyince Çanakkaleli’nin adresi Sardalye! Küçük ve sala&#; bir i&#;letme olan Sardalye, h&#;zl&#; servisi, uygun fiyatlar&#; ve temizli&#;iyle be&#;enileri çoktan kazanm&#;&#;. Ekmek aras&#; sardalya, dil bal&#;&#;&#;, mezgit, midye tava ve mevsimine göre di&#;er bal&#;k çe&#;itleri hemen o an s&#;cak s&#;cak k&#;zart&#;l&#;p servis ediliyor. Bal&#;k ekme&#;in yan&#;nda özel yap&#;m tur&#;u sular&#; da a&#;&#;z suland&#;ran cinsten. Nitekim Çanakkale’de uygun fiyatl&#;, ayaküstü bir mekan ar&#;yorsan&#;z en leziz rota Sardalye olacak. Bol ye&#;illikli ve limonlu yemenizi tavsiye ederiz ;)

Adres: Mustafa Kemal Pa&#;a Mahallesi Hamam Sokak No/B Merkez, Çanakkale

&#;leti&#;im: 48 48

sardalye

3) Kadir Usta

Çanakkale’ye kadar gelip de peynir helvas&#;n&#; yemeden dönmek olur mu? Çanakkale merkezde peynir helvas&#; için en kaliteli adres &#;üphesiz Kadir Usta. Her daim taze, k&#;vam&#; yerinde ve homojen bir lezzet. Çanakkale çar&#;&#;da gezinirken u&#;ray&#;p tadabilir veya paketletip yan&#;n&#;zda götürebilirsiniz. Peynir helvas&#;na bir parantez açal&#;m. Kadir Usta’da peynir helvas&#; f&#;r&#;nlanm&#;&#; olarak servis ediliyor. Dondurmal&#; da yiyebilirsiniz. Üzeri nar gibi k&#;zarm&#;&#; peynir aromal&#; bu tatl&#;n&#;n tad&#; dama&#;&#;n&#;zda kalacak ;)

Adres: Arap &#;brahim Pa&#;a Caddesi No/A Merkez, Çanakkale

kadir usta peynir helvas&#;

4) Asil Bal&#;k Evi

Çanakkale’ye u&#;ray&#;nca bal&#;k yemek için yerli halk&#;n sizi yönlendirece&#;i bir di&#;er lokanta ise Asil Bal&#;k Evi. Burada her çe&#;it bal&#;&#;&#; taze taze bulabilirsiniz. Hizmet h&#;zl&#; ve bal&#;klar da oldukça temiz. Bal&#;k ile haz&#;rlanan envaiçe&#;it yemek çorbas&#;ndan böre&#;ine hatta mant&#;s&#;na kadar burada sizleri bekliyor olacak. Uygun fiyatl&#; olmas&#;na kar&#;&#;n porsiyonlar da oldukça doyurucu. Ablalar denilen mekanda manzaras&#; da içinizi açacak, denemeye de&#;er.

Adres: Barbaros Mahallesi Sar&#;çay Caddesi Merkezi Çanakkale (Ablalar)

asil bal&#;k evi

5) Hektor &#;arap Evi & Restaurant

Çanakkale’de bo&#;az manzaras&#;n&#;n e&#;siz güzelli&#;ine kar&#;&#; gün bat&#;m&#;nda bir ak&#;am yeme&#;i nas&#;l olurdu? Çanakkale – &#;zmir kara yolu üzeri &#;ntepe mevkiinde Hektor &#;arap Evi ve Restoran, canl&#; müzi&#;in, paha biçilmez manzaran&#;n, ev yap&#;m&#; &#;araplar&#;n ve leziz bal&#;k menüsünün birle&#;imini mü&#;terilerine sunan sala&#; bir mekan. Eski bir ta&#; ev mimarisine sahip Hektor, Çanakkale üzümlerinden yap&#;lm&#;&#; &#;araplar&#; ve f&#;r&#;nlanm&#;&#; sar&#;msakl&#; ekme&#;i ile me&#;hur.

Adres: Çanakkale – &#;zmir kara yolu &#;ntepe Mevkii &#;ntepe, Çanakkale

&#;leti&#;im: 35 04

hektor &#;arap evi ve restaurant

6) Bal&#;kç&#;

Sazl&#; sözlü e&#;lenceli, itilaf devletlerinin içinde kalan bo&#;az manzaras&#;, taze bal&#;k menüsü ve çe&#;it çe&#;it meze e&#;li&#;inde bir yemek deneyimi ya&#;amak isteyenler için önerimiz: &#;smini Çanakkale’nin alan kodundan alan bu restoran dünya lezzetleriyle bo&#;az&#;n görkemini bir araya getiriyor. Manzaray&#; seyrettikçe aziz mehmetçiklerimizin ruhu &#;ad olsun böyle bir emanet b&#;rakt&#;lar diyoruz. ’n&#;n menüsünde her çe&#;it bal&#;k, kebap ve &#;zgara çe&#;itleri, deniz mezeleri, mevsim salatalar&#;, alkollü ve alkolsüz içecekler yer al&#;yor. Kendinizi &#;&#;martmak için ideal bir mekan.

Adres: Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi No: Merkez, Çanakkale

&#;leti&#;im: 36 88

bal&#;kç&#;

7) Tarihi Zafer Peynir Helvac&#;s&#;

Çanakkale peynir helvas&#;n&#; tadabilece&#;iniz bir di&#;er i&#;letme ise Zaferler. Gelibolu’da y&#;l&#;ndan bu yana asl&#;na sad&#;k kalan tarifiyle özenle haz&#;rlanan Zafer peynir helvalar&#;, f&#;r&#;nlanm&#;&#; ve klasik haz&#;rlanm&#;&#; 2 farkl&#; çe&#;idiyle servis ediliyor. Yo&#;un k&#;vamdan ho&#;lananlar için f&#;r&#;nlanm&#;&#;&#;, hafif lezzetlerden yana olanlar için de klasik peynir helvas&#;n&#; tavsiye ediyoruz. Dilerseniz paketletebilir veya internet üzerinden sipari&#; edebilirsiniz. Peynir helvas&#; dendi&#;inde art&#;k a&#;z&#;n&#;z&#;n suyu akacak :) A&#;a&#;&#;daki foto&#;rafta solda klasik aç&#;k renkli, sa&#;da f&#;r&#;nlanm&#;&#; koyu renkli peynir helvas&#;n&#;n fark&#;n&#; görebileceksiniz.

Adres: Camikebir Mahallesi Atatürk Caddesi No: 33 Gelibolu, Çanakkale

&#;leti&#;im: 11 15

Web:seafoodplus.info

zafer peynir helvac&#;s&#;

8) Yükselo&#;ullar&#; Ezine Peyniri

Çanakkale’ye km mesafede Ezine, Çanakkale – &#;zmir rotas&#;nda seyahat edecek okurlar&#;m&#;z için muhakkak mola verilmesi gereken bir durak. Neden mi? Ezine peynirinin k&#;vaml&#; ve damakta iz b&#;rakan lezzeti ayaklar&#;n&#;za seriliyor çünkü. y&#;l&#;ndan günümüze süt ve süt ürünleri üzerine uzmanla&#;an yerli firma Yükselo&#;ullar&#; ise Ezine peynirini tatmak ve sat&#;n almak için en uygun adreslerden biri. Keçi, koyun ve inek sütünden diledi&#;iniz peyniri seçebilir, internet üzerinden sipari&#; verebilirsiniz.

Adres: Camikebir  Mahallesi  Alisaim Kayaalp Bulvar&#; No:3/A Ezine, Çanakkale

&#;leti&#;im: 12 13

Web:seafoodplus.info

yükselo&#;ullar&#; süt ve süt ürünleri

9) Bozcaadal&#; Veli Dede F&#;r&#;n&#;

Bahar veya yaz mevsiminde Çanakkale’ye seyahat ettiyseniz Bozcaada’y&#; da muhakkak rotan&#;za eklemelisiniz. Alt&#;n gibi kumsallar&#;, tertemiz sular&#;, masmavi koylar&#; ve eski ta&#; evlerin duvarlar&#;ndan sarkan fu&#;ya begonyalar&#; ile bu ada yaz&#;n hem tatil hem de günübirlik bir gezinti için ideal bir adres. Veli Dede f&#;r&#;n&#; da Bozcaada ile bütünle&#;en lezzetlerden birisi. Mis gibi kokan özel damla sak&#;zl&#;, bademli ada kurabiyesi, bademli k&#;y&#;r k&#;y&#;r kavala kurabiyeleri ve ada meyvelerinden çe&#;it çe&#;it reçelleri ile f&#;r&#;na girdi&#;iniz andan itibaren sizi mutlulu&#;a bo&#;acak. Online sat&#;&#; imkan&#; da mevcut.

Adres: Alaybey Mahallesi Cumhuriyet Meydan&#; No:9 Bozcaada, Çanakkale

&#;leti&#;im: 75 97

Web:seafoodplus.info

bozcaadal&#; veli dede f&#;r&#;n&#;

10) Bozcaada Çiçek Pastanesi

Bozcaada’n&#;n ve belki de Orta Do&#;u ve Balkanlar’&#;n en çe&#;itli kurabiyeleri Çiçek Pastanesi’nde! As&#;rl&#;k ç&#;nar a&#;ac&#;n&#;n gölgesinde, adan&#;n tam merkezinde yer alan bu pastanede duvarlar &#;airlerin tablolar&#; ve romantik dizeleriyle dolu. Nostaljik k&#;sa bir kahve molas&#; için oldukça ideal olan Çiçek, y&#;ld&#;r ayn&#; tarifle damla sak&#;zl&#; ve bademli kurabiyesini pi&#;iriyor. Badem lokumu ve çikolatal&#; çatlak kurabiyesi var ki ilk &#;s&#;r&#;kta sizi Polyanna’ya dönü&#;türüyor.

Adres: Alaybey, Cumhuriyet Meydan&#; No  Bozcaada, Çanakkale

&#;leti&#;im: 00 53

çiçek pastanesi

S&#;ralama geli&#;igüzel verilmi&#;tir, de&#;er te&#;kil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Bozcaada’da Ne Yenir? Adan&#;n En Me&#;hur 10 Nefis Lezzet Dura&#;&#;

Gökçeada’da Ne Yenir? En Popüler 7 Enfes Mekan – Gezilecek Yerler

Assos’ta Ne Yenir? Antik Liman&#;n En &#;yi 10 Mekan&#; – Gezilecek Yerler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir