vergi dairesi borcu yoktur yazısı nasıl alınır / Vergi borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

Vergi Dairesi Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır

vergi dairesi borcu yoktur yazısı nasıl alınır

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nedir? Nereden Alınır?

Birçok resmi işlemde talep edilen ‘Vergi Borcu Yoktur Yazısı’ mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine borcu olup olmadığını gösterir. Bu belge sayesinde mükellefler borçlu olmadıklarını kanıtlayabilir ve işlemlerin kısa sürede tamamlanmasını mümkün kılabilir.

Vergi ve Vergi Borcu Nedir?

Vergi devlet tarafından vatandaşlara sunulan kamusal hizmetlerin finanse edilmesi için zorunlu olarak vatandaşlardan alınan ödemeye verilen isimdir. Birçok farklı vergi türü bulunur ve vergiyi ödemesi gereken kişiye mükellef adı verilir. Mükellef olmanın da birden fazla şartı bulunur. Vergi kapsama alanında olan mükellefin ödeme yapmaması vergi borcunu oluşturur. Vergi borçları kimi durumlarda faize tabi tutulabilir.

Vergi Borcu Nereden Öğrenilir?

Vergi borcunu öğrenmek isteyen mükellef bağlı olduğu vergi dairesine gidebilir. Aynı zamanda internet üzerinden de vergi borcu öğrenilebilir. Mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi web sitesine bilgileri ile giriş yaparak vergi borçlarını ve buna ilişkin birçok detayı görüntüleyebilir.

Vergi Borcu Nereden Ödenir?

Mükellefler vergi borçlarını bağlı oldukları vergi dairesine ödemelidir. Günümüzde bazı vergi borçları kredi kartı ile internet üzerinden de ödenebilir.

Hangi Vergi Borcu Türleri Kredi Kartı ile Ödenebilir?

Şu vergiler internet üzerinden kredi kartı ile ödenebilir:

● Kurumlar vergisi

● Damga vergisi

● Veraset ve intikal vergisi

● Motorlu taşıtlar vergisi

● Kira vb. kazançlardan doğan gelir vergisi

● Kurumlar vergisi stopajı

● Hasılat esaslı Katma Değer Vergisi

● Gelir vergisi stopajı

● Zirai kazanç gelir vergisi

● Basit usulde ticari kazanç vergisi

● Gelir geçici vergisi

● Gelir vergisi

● KDV tevkifatı

● Kurum geçici vergi

● Kurumlar vergisi

● Gerçek usulde KDV

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nedir?

Vergi borcu yoktur yazısı mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine herhangi bir borcu olmadığını gösteren resmi nitelikte belgedir. Birçok resmi kurumda işlemler sırasında talep edilen belgeler arasında yer alır.

Kullanan 10 kişiden 9&#;unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı&#;nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nereden Alınır?

Vergi borcu yoktur yazısı mükellefin bağlı olduğu vergi dairesinden ve internet üzerinden alınabilir. Başvuru dilekçe ile yapılmalıdır. Vergi Borcu Yoktur Yazısı Dilekçe Örneği Aşağıdaki boş alanlar doldurularak vergi dairesine teslim edilir ve vergi borcu yoktur yazısı alınır:

……………………. VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE, Dairenizin …………. T.C. Kimlik Numaralı Gelir Vergisi mükellefiyim. ……………………………………….. Kurumuna ibraz edilmek üzere Vergi Dairenize borcumun olmadığına dair yazının hazırlanarak tarafıma verilmesini talep ediyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Adı Soyadı

İmza

Adres :

İş Tel. :

Cep Tel. :

E-posta Adresi :

İnternetten Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır?

Mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden de vergi borcu yoktur yazısı alabilir. Bu web sitesine girildiğinde vergi borcu yazısı yoktur dilekçesi doldurulur. Dilekçe doldurulduğunda başvuru tamamlanır ve vergi borcu yoktur yazısı mükellefin e-mail adresine e-posta olarak gönderilir.

E-Devlet’ten Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır?

● e-Devlet sistemine giriş yapılır.

● Kurumlar bölümünden ‘Gelir İdaresi Başkanlığı’ seçilir.

● Hizmetler arasından ‘Kimlik Doğrulama’ seçilir.

● ‘Borcu Yoktur Yazısı Talebi Girişi’ seçilir.

● Kullanıcı İnteraktif Vergi Dairesi’nin web sitesine yönlendirilir.

● Gerekli bilgiler doldurulduktan sonra e-Devlet sistemine geri dönülür ve taahhütname onaylanır ve işlem tamamlanır.

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Ne Kadar Süre İle Geçerlidir?

Vergi borcu yoktur yazısı 15 gün boyunca geçerlidir. Bu süre dolduğunda yeni bir vergi borcu yoktur yazısı çıkarılmalıdır. Ayrıca ihalelerde o gün için geçerli olan vergi borcu yoktur yazısı çıkarılabilir.

Siz de on binlerce kullanıcısı olan ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir, gelir-gider takibi ve stok takibi gibi bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Alanında uzman danışanların ücretsiz desteği ile tüm ön muhasebe işlemlerinizi ister webden ister cepten kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9&#;unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı&#;nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır

Vergi Borcu Yoktur Yazısı

Vergi borcu yoktur yazısı almak için öncelikle GİB İnternet Sayfasına girilir ve sonrasında sırasıyla şu işlemler yapılır.

 

İnternet Vergi Dairesi sekmesine girilir.

 

Firmanızın Gelir İdaresi&#;nden almış olduğu kullanıcı adı ve şifresi ile kullanıcı girişi vasıtası sisteme girilir.

Vergi Borcu Yoktur 2

Vergi Borcu Yoktur 3

 

Vergi borcu yoktur yazısının hangi kuruma verileceği seçilir ve yazının geleceği e-posta adresi adresi yazılır ve onaylanır.

 

Vergi Borcu Yoktur 5

 

Diğer Faydalı Bağlantılar

Vergi Levhasının GİB İnternet Sitesinden Alınması

İnteraktif Vergi Dairesi Üzerinden Dilekçe Gönderme

 

 

 

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

Vergi Borcu Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesten ve her şirketten, kamu hizmetlerinin karşılanması amacıyla kanuni yollar ile alınan ücretlere vergi borcu denir. Vergi borçları, gelirlerin beyan edilmesi ile birlikte gerekli tarihlerde ödenmelidir. Vergi borcu kişilerin gelir düzeyine göre değişir ancak herkes ödemekle yükümlüdür.

Düzenli takip edilerek ödenmesi gereken vergilerle ilgili detaylara, “ Yılı Vergi Takvimi – Hangi Vergi Ne Zaman Ödenir?” başlıklı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Vergi Borcu Nereden Sorgulanır?

Vergi borçlarınızı internet üzerinden kolayca sorgulayabilirsiniz. Bunun için Gelir İDaresi Başkanlığı’na bağlı İnternet Vergi Dairesi ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Her ikisinde de kimlik bilgilerinizle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. e-Devlet hesabınıza girdikten sonra arama “Vergi Borcu Sorgulama” yazdığınızda ilgili sayfa yönlendirileceksiniz. Burada “Toplam Borçlar” ve “Güncel Borçlar” başlıkları altında vergi borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Vergi borcu yoktur yazısı nasıl alınır konusu için vergi borcu sorgulamayı temsil eden görsel

Vergi Borcu Nereden Ödenir?

Vergi borçlarınızı dilerseniz vergi daireleri vasıtasıyla dilerseniz de vergi dairesine gitmeden evinizden ya da ofisinizden dakikalar içerisinde ödeyebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilen İnteraktif Vergi Dairesi sistemini kullanarak ödeme, beyan ve dilekçe gönderme gibi önemli işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank banka kartları ile seafoodplus.info adresi veya GİB Mobil üzerinden ya da bu bankaların online bankacılık sisteminden yararlanarak ödeyebilirsiniz. İnteraktif Vergi Dairesi ile ilgili önemli detayları ve borç ödeme adımlarını, “İnteraktif Vergi Dairesi (İVD) Kullanım Rehberi” bir araya getirmiştik.

Vergi Borcu Ödenmediği Durumda Ne Olur?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin vergilerini düzenli olarak ödemesi gerekmektedir. Yasal düzenlemelerle her vergi için beyan ve ödeme tarihleri belirlenmiştir. Kişilerin de bu takvime uygun şekilde beyanlarını ve ödemeleri yapması gerekir. Vergi borcunu ödemeyenler kanuna göre vergi ziyaı suçu işlemiş olarak kabul edilir ve ceza alırlar. Belirtilen süreler içerisinde ödenmezse borç takipli hale gelir ve gecikme cezaları doğar. Var olan borca faiz eklenir. Kanunun maddesine göre yazılı fiiller ile vergi gecikmesi halinde ceza 3 katı olarak uygulanırken fiile iştirak edenler için bir kat olarak yansıtılır.

GİB e-Arşiv Portal Entegrasyonu

“Vergi Borcu Yoktur” Yazısı Nedir?

“Vergi borcu yoktur” yazısı mükelleflerin güncel borç durumlarını gösteren, kişilerin vergi borçlarının olup olmadığını tespit edilmesini sağlayan resmi bir belgedir. Resmi işlemlerde vergi mükellefi olan kişiler ya da kurumlardan talep edilir.

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Ücretli Midir?

Mükelleflerin vergi borçları TL’yi aşmıyorsa, vergi borcu olmadığı kabul edilir ve “vergi borcu yoktur” yazısı verilebilir. Bu tutar daha önce TL idi ancak 3 Mart itibariyle TL’ye çıkarılmıştır.

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Ne İçin Gereklidir?

“Vergi borcu yoktur” yazısı aşağıdaki durumlarda vadesi geçmiş borcun bulunmadığına dair kanıt için alınması zorunludur:

  • sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’na tabi kamu idareleri ile bu idarelere bağlı döner sermaye işletmelerinin yapacağı TL üzerindeki ödemelerde,
  • Kanun, kararname ve diğer mevzuatla nakdi olarak sağlanan Devlet yardımları, teşvikler ve destekler nedeniyle yapılacak TL üzerindeki ödemelerde;
  • sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamına giren kurumlar ile kamu tüzel kişiliğini haiz kurum ve kuruluşların (meslekî kuruluşlar ve vakıf üniversiteleri kurumları hariç) mal veya hizmet alımları ile yapım işleri nedeniyle hak sahiplerine yapacakları TL üzerindeki ödemelerde,
  • sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’ndaki bina inşaat harcı ve yapı kullanma izin harcına mevzu işlemlerde,
  • sayılı Harçlar Kanunu’na ekli tarifelerde yer alan ticaret sicil harçlarından kayıt ve tescil harçları, trafik harçlarına mevzu işlemlerde, mukavelename ve kâğıtlardan alınan harçlar, tapu ve kadastro harçlarından tapu işlemlerine ilişkin alınan harçlar, noter harçlarından senet, gemi ve liman harçları ile sayılı tarifeye konu harçlar (diploma harçları hariç).

Ayrıca yıllık gelir, yıllık kurumlar, katma değer, özel tüketim, özel iletişim, damga, banka ve sigorta muameleleri vergileri, motorlu taşıtlar, şans oyunları, gelir ve kurumlar vergisine ilişkin tevkifatlar ve geçici vergiler ile harçlar ve bu alacaklara ilişkin vergi ziyaı cezaları, gecikme zam ve faizlerinin toplamı TL’yi aşması halinde vadesi geçmiş borcun olmadığını gösterir “vergi borcu yoktur” yazısı aranmaktadır.

QNB banner görseli

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nereden Alınır?

Vergi borcu yoktur yazısı, mükelleflerin bağlı olduğu vergi dairelerinden ya da internet üzerinden alınabilmektedir. Vergi dairelerine yapılacak başvurularda dilekçe ile şahsen yapılmalıdır. Ancak vergi mükellefi bir şirket ise, başvuru yapan şirket çalışanı bu konuda yetkili isim olduğuna dair imzalı dilekçe ile başvuruda bulunmalıdır.

İnternetten Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır?

Vergi borcu yoktur yazısını almanın bir başka yolu da internettir. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinde başvuru yaparak da bu belgeyi alabilirsiniz. İnteraktif Vergi Dairesi’ne girdiğinizde vergi borcu yoktur yazısı için bir form doldurmanız gerekir. Formu eksiksiz olarak doldurduğunuz zaman başvurunuzu yapmış olacaksınız. Başvurunun ardından vergi borcu yoktur yazısı e-mail adresinize gönderilecektir.

e-Devlet Vergi Borcu Yoktur Yazısı Alma Nasıl Yapılır?

e-Devlet üzerinden de bu belgeyi alabilirsiniz. Kimlik bilgilerinize ve şifreniz iile giriş yaptığınız e-Devlet ekranında “Kurumlar” bölümünden “Gelir İdaresi Başkanlığı” seçilir. Kimlik doğrulama işleminin ardından e-Devlet sizi İnteraktif Vergi Dairesi’ne yönlendirir. Buradaki gerekli bilgileri girdikten sonra e-Devlete dönerek taahhütnameyi onaylayın ve işlemi tamamlayın.

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Ne Kadar Süreyle Geçerlidir?

Vergi borcu yoktur yazısının belirli bir geçerlilik süresi bulunmaktadır. Genellikle 15 gün olarak belirtilir ancak belgeyi talep eden kuruma göre de değişiklik gösterebilir. Bazı kurumlar aynı gün yada son 3 gün içerisinde oluşturulan vergi borcu yoktur belgesini kabul eder. Bazı kurumlar ise geçerliliği devam eden belgeleri kabul etmektedir. Bu sebeple göndereceğiniz kurumdan vergi borcu yoktur belgesinin geçerlilik süresinin ne kadar olduğunu teyit etmenizi tavsiye ederiz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir