sari kantaron yaginin cilde faydalari / Sarı kantaron yağının 9 faydası | N-Life

Sari Kantaron Yaginin Cilde Faydalari

sari kantaron yaginin cilde faydalari

Kantaron yağı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Kantaron yağının saça,cilde, sağlığa faydaları

Yüzyıllar öncesine dayanan bitkisel yağların kullanımının alternatif tıpta da pek çok faydaları olduğu görülmektedir. Bu yağlardan biri de cilde ve saça da kullanılabilen kırmızı kantaron yağıdır. Kırmızı kantaron yağı hem tedavi edici hem de güzelliği koruyucu bir özelliğe sahip. Peki, kantaron yağı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? İşte, kantaron yağı hakkında merak edilenler...

Kantaron yağı neye iyi gelir?

Kırmızı kantaron yağı, yararlı bileşenleri sayesinde sağlık alanında pek çok farklı amaçla kullanılır. Kırmızı kantaron yağının faydaları çok fazladır. Kırmızı kantaron yağının yaşlandırmayı geciktirme etkisi vardır. Bunun yanında vücut fonksiyonlarını sağlıklı devam ettirebilmeye yardımcı olur. Hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.

Kantaron yağı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır Kantaron yağının saça,cilde, sağlığa faydaları

Kantaron yağının cilde faydaları

Kantaron yağının en önemli faydalarından biri cilt üzerindeki olumlu etkisidir. Kırmızı kantaron yağı, cildi nemlendirerek kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olur. Kırmızı kantaron yağının en önemli özelliklerinden birisi de kurumasından dolayı kırışıklık oluşturan etkenleri ortadan kaldırmasıdır.

  • Kantaron bitkisinin kurutularak yağının damıtılması sonucunda elde edilen kırımızı kantaron yağı cilt yüzeyindeki hücre yenilenmesini destekliyor.
  • Hızlı hücre yenilenmesi sağlayan kırmızı kantaron yağı son dönemlerin en çok kullanılan bitkisel yağları arasında yer alır.
  • Kantaron yağının cilt üzerindeki diğer etkileri ise kırışıklıkları önleme, yaşlanmayı geciktirme ve cildi nemlendirerek cilt elastikiyetini artırma şeklinde gibi etkenler sayılabilir.
  • Cilt yüzeyinde sivilce ve akneler nedeni ile oluşan lekelerin giderilmesini sağlar ve cilt rengini eşitler.

Kantaron yağının saça faydaları

Saçların daha sağlıklı ve güzel görünmesini sağlar. Kırmızı kantaron yağı, vitamin ve mineral açısından zengin olduğu için saç köklerini besler ve saçların parlak görünmesini sağlar. Aynı zamanda yeni saç oluşumunu destekler.

Kantaron yağının sağlığa faydaları

  • Sindirimi kolaylaştırır.
  • Kabızlık ve şişkinliği önler.
  • Yara ve buna bağlı oluşan enfeksiyonların tedavisinde oldukça etkilidir.

kantaron yağı nasıl kullanılır?

Kırmızı kantaron yağının ağızdan alınmak istendiği zaman maksimum bir tatlı kaşığı şeklinde tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde yarardan çok zarar verebilir. Bu nedenle kantaron yağının ağızdan alımına dikkat edilmesi gerekir. Yaraların, enfeksiyonların ve sıkıntılı bölgelerin üzerinde gece yatmadan önce bir defa sürülerek kullanılması gerekir. Fakat her bitkisel üründe olduğu gibi kırmızı kantaron yağının da kronik hastalığı olan sürekli ilaç kullanan, hamileler ve alerjisi olan kişiler tarafından doktora danışılarak kullanılması gerekir.

False

Kantaron Yağı: Faydaları, Çeşitleri, Kullanım Alanları

Kantaron Yağı Nedir?

Kantaron yağı, kullanımı antik Yunan’a kadar uzanan, botanik adı hypericum perforatum olan kantaron çiçeğinden elde edilir. Kantaron çiçeğinde ruh halini etkilediği düşünülen hiperisin ve hiperforin dahil birçok aktif madde bulunur. Yetiştiği bölge ve boyut farklılığına göre yaklaşık 40 farklı çeşit kantaron bitkisi bulunur ve küçük, yıllık bir bitkidir. Geleneksel olarak yara, yüksek ateş, depresyon ve midede şişkinlik gibi bazı sorunları tedavi etmek için kullanılmıştır. Kantaron yağının sarı ve kırmızı olmak üzere iki çeşidi vardır. İki çeşidi de aynı bitkiden yapılır; fakat sarı kantaron yağı kurutulmuş, kırmızı kantaron yağı ise taze toplanmış kantaron bitkisinden yapılır. Kantaron yağı, doğru dozda kullanılırsa birçok faydası görülebilir.

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

Uzun yıllardır tıbbi bir ilaç olarak kullanılan kantaron yağının araştırma ve deneylerle görülen çeşitli faydaları vardır. Kantaron yağının bazı bilinen faydaları şunlardır:

Ayrıca aşağıda sayılan durumlarda da faydalı etkilere sahiptir:

Cilde Faydaları Nelerdir?

Kantaron yağının cilt için de faydaları vardır. Kantaron yağının antienflamatuar ve antibakteriyel özelliği vardır. Cilt yüzeyine uygulandığında cilt üzerindeki patojenik bakterileri yok edebilir. Hemoroid, sedef hastalığının neden olduğu cilt tahrişleri, yaralar, sivilce lekeleri, hafif yanıklar, siyah noktalar ve morluk gibi cilt sorunlarının tedavisine yardımcı olur.

Saça Faydaları Nelerdir?

Kantaron yağı, saç bakımında kullanılan doğal bir yağdır ve saç sağlığı için faydaları vardır. Saça olan faydaları şöyle sıralanabilir:

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Kantaron yağını dahili olarak kullanmayı isterseniz öncelikle hekiminizin önerdiği dozda kullanın. Kantaron yağını aşırı doz riski olmaması için kantaronun diğer formları ile birlikte dahili olarak kullanmayınız. Yağı; ciltte oluşan yanık, sıyrık ve yaraların üstüne döküp masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Saçınıza da aynı şekilde masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Saça uygulandıktan sonra saç durulanmalıdır. Fazla alımında yan etkiler oluşabilir.

Kantaron Yağı Kullananlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Kantaron yağı kullanmadan önce doktora danışmanız oluşabilecek riskler açısından önemlidir. Kantaron yağının kullanımı bazı kişiler için riskli olabilir. Kullanmaması gereken kişiler şunlardır:

Kantaron Yağının Zararları Nelerdir?

Kantaron yağının sağlığa faydaları olmakla birlikte bazı zararlı etkileri de olabilir. Kantaron yağı, fazla dozda kullanılırsa güneş ışığına karşı hassasiyet oluşabilir. Özellikle açık tenli kişilerde hassasiyet riski daha yüksektir. Bu yüzden güneş kremi kullanımı önemlidir. Kantaron yağının diğer zararlı etkileri şunlardır:

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Kantaron yağı, kantaron bitkisinin kuru ya da taze hali kullanılarak iki şekilde yapılabilir. Kırmızı kantaron yağı, kantaron bitkisinin taze haliyle yapılır. Kantaron yağının yapılışı şöyledir:

Kantaron yağı, yazıda belirtildiği gibi, birçok faydası görülen bitkisel ve doğal bir ilaç olarak geçmişten günümüze kadar kullanılmıştır. İlacı zehirden ayıran her zaman doz miktarıdır. Bu yüzden kantaron yağını dozunda kullanmaya dikkat etmeniz ve ciddi yan etkiler oluştuğunda bir sağlık kuruluşuna gitmeniz sağlığınız açısından çok önemlidir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır